Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Κυπαρισσία: Ορίστηκε η δίκη του 59χρονου που ξυλοκόπησε θανάσιμα σκυλίτσα

Στις 21 Μαΐου 2013 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο 59χρονος άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της 25ης Μαρτίου, όταν κοπάνησε επανειλημμένα στο Ροντάκι της Κυπαρισσίας ένα αδέσποτο με ξύλα και πέτρες επειδή μπήκε στην αυλή του.

Το ζώο μεταφέρθηκε αρχικά σε κτηνιατρείο από τη Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας αλλά μετά από μερικές μέρες επανατοποθετήθηκε αφού η κτηνίατρος του Δήμου Τριφυλίας τη βρήκε καλά στην υγεία της. Όμως στις 30 Μαρτίου το ζώο τελικά εξέπνευσε, αφού προφανώς τα αρχικά τραύματα υποτιμήθηκαν καθώς όπως έγινε γνωστό στην σκυλίτσα δεν έγιναν εξετάσεις αφού η κτηνίατρος αρκέστηκε στην ψηλάφηση.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης όταν συνελήφθη ειρωνεύτηκε τους αστυνομικούς λέγοντας ότι νιώθει ντροπή όταν τα σώματα ασφαλείας ασχολούνται με τη σωτηρία ζώων! Μάλιστα όταν του είπαν να εύχεται το ζώο να μην πεθάνει καθώς αυτό θα επιβαρύνει την ποινή του απάντησε «σιγά μη χαθεί ο σπόρος».

zoosos.gr


Πηγή : filiatra net

Γαργαλιάνοι: Φορτώθηκαν για Κίνα τα πρώτα 10.000 μπουκάλια ελαιολάδου

Ξεχωριστής σημασίας και ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων. Το πρωί, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, φορτώθηκαν σε κοντέινερ της COSCO 10.000 μπουκάλια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με προορισμό την Κίνα! Ικανοποίηση, χαρά και συγκίνηση διακατείχε τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού, καθώς βλέπουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν να πιάνουν τόπο, ενώ με αυτή την πρώτη εξαγωγική δραστηριότητα στην Κίνα ανοίγονται τεράστιες προοπτικές!

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Τάσος Προσηλιακός, σημείωσε: «Για μας σήμερα είναι ξεχωριστή μέρα! Κάνουμε την αρχή, μετά από πολλές προσπάθειες, επίπονες προσπάθειες μηνών, για ένα εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά της Κίνας! Είναι το πρώτο φορτίο, σήμερα, που θα δώσουμε. Είναι 10.000 μπουκάλια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 500 ml και 750 ml, με την ονομασία “Πιθάρι”. Εντός του Απριλίου έχουμε συμφωνήσει ότι θα φύγει και το δεύτερο κοντέινερ, στο οποίο θα είναι πεντόλιτρα». Αναφερόμενος στην ποιότητα του λαδιού που ο Συνεταιρισμός κρατά και θα κρατήσει, τόνισε: «Θα υπάρχει συνεχόμενη ροή προς την Κίνα, γιατί είναι μεγάλη αγορά. Θα υπάρχει και ταυτόχρονη χρηματοδότηση, με ανέκκλητες πιστώσεις. Πιστεύουμε και μας έχουν διαβεβαιώσει, πως θα έχουμε καλή συνέχεια».


Επιπρόσθετα, μίλησε για τις εξαγωγές σε άλλες χώρες και τη συμμετοχή σε εκθέσεις, λέγοντας: «Έχουμε κάνει προσπάθειες και σε άλλες χώρες. Είμαστε κοντά σε μία εξαγωγική δραστηριότητα και σε μιαν άλλη περιοχή της Ασίας. Δίνουμε λάδι και στην Ουγγαρία, τυποποιημένο, ενώ στις 12 Απριλίου συμμετέχουμε στην Έκθεση “Hermes Expo” της Νέας Υόρκης. Επίσης, θα συμμετάσχουμε στις 8 Μαΐου στην Έκθεση στο Πεκίνο της Κίνας».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παραγωγούς «που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, που αφήνουν λάδι στο Συνεταιρισμό και το εμπιστεύονται να το διαχειριστεί ο Συνεταιρισμός, προς όφελος και του Συνεταιρισμού και δικό τους. Να τους πω να εμπιστεύονται το Συνεταιρισμό, ανοίγουμε νέες προοπτικές, είναι η μόνη λύση για να κερδίσουμε κάτι ως παραγωγοί. Πλέον, το χύμα λάδι είναι καταστροφή για όλους μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι η μόνη λύση είναι η τυποποίηση και οι εξαγωγές».

Σημειώνεται πως ο Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 και από το 2008 προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των κτηριακών του εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου, δημιουργώντας μια πρότυπη μονάδα. Με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει καταξιωθεί ως μια μοντέρνα, πρωτοποριακή, εύρωστη, δυναμική, παραγωγική μονάδα. Οι δραστηριότητές του καλύπτουν όλο το φάσμα “καλλιέργεια- παραγωγή, αποθήκευση, διήθηση, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου”.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Πιθάρι” είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των ελαιοπαραγωγών - μελών του Συνεταιρισμού, ενώ θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα λάδια. Ασυναγώνιστο σε γεύση και άρωμα, χάρη στις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καταναλωτών τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Επίσης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή για την καλλιέργεια της ελιάς και έχει πιστοποιηθεί κατά Agro 2-1, Agro 2-2. Στο δε ελαιοτριβείο και το τυποποιητήριο έχει αναπτύξει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005.


Πηγή : tharros news

Ελαία - Όχι στην ισοπέδωση της παραλίας και του δάσους

Από κοντά παρακολουθούν οι φορείς της Ελαίας και οι Σύλλογοι το θέμα με την πρόσφατη δραστηριότητα στη περιοχή όπου...τμήματα των αμμοθινών και της παραλίας αλώθηκαν χωρίς να γνωρίζει κανείς την σκοπιμότητα των παρεμβάσεων. Την ώρα που ο Δήμος Τριφυλίας διεξάγει κατόπιν εορτής έρευνα για την νομιμότητα των ενεργειών οι κάτοικοι και φορείς δηλώνουν ότι είναι υπέρ της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης αρκεί να σέβονται το περιβάλλον και την Ευρωπαική νομοθεσία. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελαίας Αποστόλης Κανελλόπουλος τόνισε στο kyparissianews.com ότι τα σύνορα της οικοπεδικής έκτασης που ορίστηκαν σε συνεργασία με την Κτηματική υπηρεσία που είναι η καθ ύλην αρμόδια υπηρεσία οριοθετήθηκε σε ελάχιστες ώρες και η μόνη αρμοδιότητα που έχει είναι η διαφύλαξη του δάσους της περιοχής και η προσβασιμότητα στον δασικό δρόμο που διέρχεται η περιοχή.

Πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν την ευθύνη της υπόθεσης ενώ οι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν ήταν λίγοι αρχικά καθώς για χρόνια στην περιοχή επικρατεί ασυδοσία στην αξιοποίηση φυσικών πόρων. Για την έκταση που θεωρείται ότι είναι 306 στρεμμάτων περίπου συμπλήρωσε ότι η εφαπτόμενη περιοχή εκτείνεται από το γήπεδο της Ελαίας ως το δρόμο του Αη Γιαννάκη. Σε επιτόπια μαρτυρία που κατέγραψαν οι κάτοικοι φαίνεται ότι κοντά στη περιοχή του γηπέδου μέρος της έκτασης έχει φρεζαριστεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο έχει γίνει σπορά με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον. Ο κ. Κανελλόπουλος εξήγησε ότι η οριοθέτηση αποτελεί ζήτημα των υπηρεσιών χωρίς όμως να ρωτήσουν τον Πρόεδρο με τους κατοίκους να προστατεύουν το δάσος εθελοντικά. Κατέληξε λέγοντας ότι είναι στην Ελαία 35 χρόνια και τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης τηρώντας όμως την νομοθεσία σε κάθε δράση διαφορετικά οι κάτοικοι θα αντιδράσουν εκτιμώντας ότι η Ελαία είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή η οποία προσελκύει τουρισμό περιγράφοντας τα περιστατικά τους παρελθόντος.


ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Ο Προσωρινός Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας κ. Χρήστος Δρούλιας υπογράμμισε στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 ότι πάγια θέση του συλλόγου να προστατευθεί το δάσος, η παραλία και οτιδήποτε αναπτυξιακή μορφή δράση να διέπεται από την νομιμότητα της νομοθεσίας. Ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικός με έμφαση την εξωραισμό του δάσος και της παραλίας με αειφόρος διαχείριση, βελτίωση της πυροσπροαστασίας και διατήρηση χλωρίδας του δάσους. Σχετικά με την καταγγελία για άλωση των αμμοθνών είπε ότι έχει διαπιστωθεί σε μεγάλη έκταση προς την παραλία, με εμφανή σημάδια καταπάτησης εσκεμμένα ή μη καταστρέφοντας την χλωρίδα της θαλάσσιας περιοχής όπως θρούπια, ρίγανη τα οποία συγκρατούν τα νερά σε ενδεχόμενη θαλασσοταραχής ενώ τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Κατέληξε λέγοντας ότι δεν μπορούμε στο όνομα της ανάπτυξης να ισοπεδώνονται περιοχές και να καταστρατηγούνται θαλάσσιες περιοχές οι οποίες φοβάται ότι θα παραμείνει στο ίδιο χάλι. Θεωρεί ότι είναι το σημαντικό κομμάτι περιβαλλοντικής ζωντάνιας στην περιοχή ενώ θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς για την προστασία της περιοχής. Ο Σύλλογος θα θέσει το θέμα στους αρμόδιους αλλά και στη τοπική αυτοδιοίκηση αναμένοντας το πόρισμα των ελέγχων που διεξάγεται από την πολεοδομία.


Πηγή : radio 936

Πανελλήνια συνάντηση αεροπτεριστών στην Καλαμάτα

Μεταξύ 12 και 14 Απριλίου 2013 Μέσα στον Απρίλιο θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα δύο συναντήσεις πιλότων αλεξίπτωτου πλαγιάς. Η πρώτη θα διοργανωθεί από τη Σχολή Οxygen - Paragliding και τον εκπαιδευτή Βαγγέλη Σταμέλο, το Σαββατοκύριακο 12 - 14 Απριλίου και η δεύτερη από τη Σχολή Freedom – Paragliding και τον εκπαιδευτή Διονύση Βλασόπουλο, στο τέλος του μήνα.Τις συναντήσεις αυτές υποστηρίζουν, όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Καλαμάτας, η Αερολέσχη Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας και επαγγελματίες της περιοχής μας.

Η Σχολή Freedom - Paragliding πραγματοποιεί τη συνάντηση αυτή, περί την Πρωτομαγιά, τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ η Σχολή Oxygen - Paragliding έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η Καλαμάτα, λόγω του συνδυασμού βουνού και θάλασσας αλλά και ιδανικών καιρικών συνθηκών, αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις για πτήση με αλεξίπτωτο.


Πηγή : best-tv

Εκδηλώσεις μνήμης στο Ραμοβούνι για τον Κολοκοτρώνη

Εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή στο Ραμοβούνι για την επέτειο της ημερομηνίας γέννησης του ήρωα του ΄21 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (3/4/1770). Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή του Δήμου Οιχαλίας. Στις 10.30 το πρωί θα φτάσουν στο σημείο της τελετής οι μαθητές των σχολείων της περιοχής.

Στις 10.45, τα σωματεία και οι επίσημοι. Στις 11.00 θα τελεστεί τρισάγιο μπροστά στην προτομή του ήρωα, από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, πανηγυρικός από τον Άγγελο Λάππα φιλόλογο και συγγραφέα, ποιήματα και παραδοσιακοί χοροί από το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Μελιγαλά και το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου.

doriopress.


Πηγή : kyparissiotis

Με ένταση η συζήτηση της παραβατικότητας των αθιγγάνων

H κραυ­γή α­γω­νί­ας των κα­τοί­κων των Δη­μο­τι­κών Ε­νο­τή­των Θου­ρί­ας, Ά­ριος και Αρ­φα­ρών α­κού­στη­κε έν­το­να στην χθε­σι­νή συ­νε­δρί­α­ση του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Κα­λα­μά­τας το ο­ποί­ο κλή­θη­κε να πά­ρει θέ­ση για το ψή­φι­σμα των κα­τοί­κων των συγ­κε­κρι­μέ­νων πε­ρι­ο­χών ό­που πα­ρου­σι­ά­ζε­ται έν­το­νο πρό­βλη­μα πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας.

Οι κά­τοι­κοι οι ο­ποί­οι κα­τέ­κλυ­σαν την αί­θου­σα «Α­λέ­ξαν­δρος Κου­μουν­δού­ρος»ε­πε­σή­μα­ναν για άλ­λη μια φο­ρά, «κιν­δυ­νεύ­ου­με ε­μείς και τα παι­διά μας α­πό μια κοι­νω­νι­κή ο­μά­δα η ο­ποί­α έ­χει ευ­νο­η­θεί α­πό την πο­λι­τεί­α με την δω­ρε­άν πα­ρα­χώ­ρη­ση οι­κι­ών και υ­πέ­ρογ­κα χρη­μα­το­δο­τι­κά προ­γράμ­μα­τα χω­ρίς να α­πο­δί­δουν στην πα­τρί­δα αυ­τά που α­πο­δί­δου­με ε­μείς οι δο­κι­μα­ζό­με­νοι πο­λί­τες. Η κα­θη­με­ρι­νή ζω­ή των κα­τοί­κων των δη­μο­τι­κών ε­νο­τή­των Θου­ρί­ας, Ά­ριος και Αρ­φα­ρών έ­χει γί­νει ε­πι­κίν­δυ­νη και α­φό­ρη­τη λό­γω της έν­το­νης πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας, κα­θη­με­ρι­νά δι­α­πράτ­τον­ται α­δι­κή­μα­τα ό­πως: κλο­πές, ρευ­μα­το­κλο­πές, α­πει­λές , η­χο­ρύ­παν­ση, κα­τά­λη­ψη ι­δι­ω­τι­κών και δη­μο­σί­ων χώ­ρων, σω­ρεί­α υ­γει­ο­νο­μι­κών και πο­λε­ο­δο­μι­κών πα­ρα­βά­σε­ων». Α­πό την συ­ζή­τη­ση ω­στό­σο δεν έλ­λει­ψε και η έν­τα­ση με­τα­ξύ των δη­μο­τι­κών συμ­βού­λων, με­ρι­κοί α­πό τους ο­ποί­ους υ­πο­στή­ρι­ξαν ό­τι η α­στυ­νο­μί­α δεν κά­νει κα­λά την δου­λειά της κα­θώς δεν κά­νει ε­λέγ­χους στις ε­πι­χει­ρή­σεις α­γο­ράς α­να­κυ­κλώ­σι­μων υ­λι­κών, κά­τι που θα βο­η­θού­σε να πε­ρι­ο­ρι­στούν οι κλο­πές, α­φού οι τσιγ­γά­νοι δεν θα μπο­ρού­σαν να που­λή­σουν τα κλο­πι­μαί­α. Το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο πάν­τως υι­ο­θέ­τη­σε το ψή­φι­σμα των κα­τοί­κων της πε­ρι­ο­χής , το ο­ποί­ο έ­χει κοι­νο­ποι­η­θεί α­κό­μα και στον Πρω­θυ­πουρ­γό.


Πηγή : radio 936

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων από την Ένωση Μεσσηνίας

Την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ξεκινήσει η ενεργοποίηση δικαιωμάτων στην Ενωση Μεσσηνίας. Χθες η οργάνωση έλαβε το πρόγραμμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτές τις μέρες πρόκειται να γίνει η εκπαίδευση στο έκτακτο προσωπικό, που θα εργαστεί στην ενεργοποίηση. Το επόμενο διάστημα η Ενωση θα ανακοινώσει αναλυτικά το πρόγραμμα της ενεργοποίησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη λειτουργία του κάθε συνεργείου. .Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταβίβασης δικαιωμάτων. Στη Μεσσηνία έγιναν 1.000 μεταβιβάσεις. Η διαδικασία συνεχίζεται έως τις 15 Μαΐου, μόνο για άτομα που πέθαναν μέσα στο 2013


Πηγή : kyparissiotis

Σύσκεψη για αντιδιαβρωτική προστασία στο Καλό Νερό

Σύσκεψη τεχνικού περιεχομένου για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας που σχεδιάζεται να γίνει στο Καλό Νερό έγινε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας. Σε αυτή συζητήθηκαν στοιχεία του έργου με εκπροσώπους της ΜΚΟ "Αρχέλων" και του ΕΛΚΕΘΕ -το οποίο έχει ζητήσει ο σύλλογος να γνωμοδοτήσει επί του έργου- χωρίς όμως αυτή η γνωμοδότηση να είναι ιδιαίτερα βαρύνουσα, όπως τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, σημειώνοντας πως αρμόδιες υπηρεσίες για την έγκρισή του είναι αυτές του ΥΠΕΚΑ.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας επισήμανε: «Η ΜΚΟ "Αρχέλων" έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το έργο αυτό πιστεύοντας ότι δυσκολεύει την κίνηση των χελωνών προς την παραλία για τις φωλιές τους και έχει ζητήσει την γνωμοδότηση από το ΕΛΚΕΘΕ. Είχε έρθει λοιπόν ο συνεργάτης του ΕΛΚΕΘΕ να δει την παραλία και να καταθέσει την γνώμη του. Από την συζήτηση που έγινε, προέκυψε ότι δεν αρκεί κανείς να βλέπει μόνο την παραλία, αλλά και να διαβάσει τη μελέτη που προβλέπει την συγκεκριμένη αυτή εργασία. Εμεί πιστεύουμε ότι η μελετήτρια του έργου σαφώς έχει λάβει υπόψη της και την προστασία της χελώνας.

Υστερα από αίτηση που μας υπέβαλε η ΜΚΟ "Αρχέλων", θα παραχωρήσουμε όλα τα στοιχεία του φακέλου προς το ΕΛΚΕΘΕ να λάβει υπόψη του το τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη. Την γνώμη του και τις κρίσεις του θα συζητήσουμε σε μια νέα συνάντηση εδώ όπου θα είναι παρούσα και η μελετήτρια, προκειμένου να διευκρινιστούν ορισμένα σημεία.

Οσον αφορά την δημοτική αρχή έχουμε δηλώσει πως είμαστε αμετακίνητοι οπαδοί της συνύπαρξης της χελώνας με τον άνθρωπο. Επομένως ό,τι παρεμβάσεις γίνονται στην περιοχή, είτε αφορούν δημόσια είτε ιδιωτικά έργα, θα πρέπει να γίνονται σε μια λογική ισορροπίας ώστε και η ανάπτυξη να υπηρετείται και τα βασικά στοιχεία του περιβάλλοντος να μην καταργούνται».

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτημά μας σχετικά με το πόσο βαρύνουσα θα είναι η γνωμοδότηση του ΕΛΚΕΘΕ επισήμανε: «Δεν νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα βαρύνουσα, διότι δεν είναι το ΕΛΚΕΘΕ αρμόδιο να εκφράσει την γνώμη του. Αρμόδια όργανα για να εγκρίνουν την μελέτη είναι οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ. Θυμίζουμε ότι από τις υπηρεσίες της Μεσσηνίας έχουν προχωρήσει αυτές οι μελέτες και ουσιαστικά βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο των περιβαλλοντικών μελετών».

Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης, ο πρόεδρος της ΤΚ Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλίου, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γιώργος Γκόνης, η υπεύθυνη της ΜΚΟ "Αρχέλων" για την Πελοπόννησο Παναγιώτα Θεοδώρου και ο εκπρόσωπος του ΕΛΚΕΘΕ Χρήστος Αναγνώστου.


Πηγή : eleutheria online

Ανοίγει και πάλι το δημόσιο ΚΤΕΟ με εντολή τρόικας λόγω απώλειας εσόδων

ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Θα ξανανοίξει -με εντολή της τρόικας μάλιστα- τις επόμενες ημέρες το δημόσιο ΚΤΕΟ του Νομού στη Μεσσήνη, μας ενημέρωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και υπάλληλος στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, Δημήτρης Φαββατάς…

Για την ακρίβεια, θα ανοίξουν όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας, γιατί από την ημέρα που έκλεισαν, πριν από τρεις μήνες περίπου, τα δημόσια έσοδα είναι μειωμένα κατά 60.000.000 ευρώ περίπου. Μόνο το ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας είχε έσοδα ύψους 90.000 ευρώ περίπου το τρίμηνο. Η τρόικα λοιπόν θεώρησε αδικαιολόγητο το ότι έκλεισαν τα δημόσια ΚΤΕΟ και το δημόσιο ταμείο στερείται ένα σημαντικό έσοδο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Φαββατάς, που είναι και δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα, έχει επανειλημμένως καταγγείλει την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ενέργεια που ευνοεί ωμά τις αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ βλάπτει τις προσπάθειες της χώρας για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Θέμα χρόνου το θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό

Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που επεξεργάζονται τα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι ο τουρισμός υγείας είναι μια πρόκληση την οποία πρέπει να τολμήσει η χώρα μας με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι αναγκαίες υποδομές και να προχωρήσει η παροχή υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στους σχεδιασμούς μπορούν να ενταχθούν εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μπορούν να πιστοποιηθούν. Από τη στρατηγική του τουρισμού υγείας δεν εξαιρείται καμία περιοχή της χώρας. Με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να λειτουργούν μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλά καταρτισμένους και παγκοσμίου φήμης, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας.


Πηγή : kalamata news

Το νέο PORTAL του Δήμου Πύλου -Νέστορος

Την Τε­τάρ­τη 3 Α­πρι­λί­ου , κα­τά την έ­ναρ­ξη της συ­νε­δρί­α­σης του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, ο Δή­μαρ­χος Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης πα­ρου­σί­α­σε τη νέ­α ι­στο­σε­λί­δα του ε­νο­ποι­η­μέ­νου Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, w­ww.p­y­l­os-n­e­s­t­or.gr. Το w­ww.p­y­l­os-n­e­s­t­or.gr α­πο­τε­λεί­ται α­πό τη δι­οι­κη­τι­κή και την του­ρι­στι­κή πύ­λη. Πρό­κει­ται για δυ­να­μι­κή ι­στο­σε­λί­δα, η ο­ποί­α θα α­να­νε­ώ­νε­ται και θα εμ­πλου­τί­ζε­ται δια­ρκώς τό­σο με κεί­με­να αλ­λά και με φω­το­γρα­φι­κό υ­λι­κό.

Στό­χος του δι­οι­κη­τι­κού p­o­r­t­al εί­ναι να α­πο­τε­λέ­σει το δί­αυ­λο ε­πι­κοι­νω­νί­ας α­νά­με­σα στους δη­μό­τες και τις υ­πη­ρε­σί­ες, προ­κει­μέ­νου να μπο­ρούν γρή­γο­ρα και εύ­κο­λα να έ­χουν πρό­σβα­ση σε ό­λα ό­σα τους α­φο­ρούν. Α­να­κοι­νώ­σεις, προ­κη­ρύ­ξεις, προ­σκλή­σεις και κά­θε εί­δους εκ­δη­λώ­σεις και δρά­σεις θα α­να­κοι­νώ­νον­ται στο νέ­ο s­i­te. Δί­νε­ται έ­τσι η δυ­να­τό­τη­τα της εξ α­πο­στά­σε­ως ε­νη­μέ­ρω­σης και της έγ­και­ρης πλη­ρο­φό­ρη­σης. Για το σκο­πό αυ­τό υ­πάρ­χουν σε η­λε­κτρο­νι­κή μορ­φή ό­λα τα α­πα­ραί­τη­τα έν­τυ­πα τα ο­ποί­α μπο­ρούν να α­πο­στα­λούν η­λε­κτρο­νι­κά στις αρ­μό­δι­ες υ­πη­ρε­σί­ες, ε­φό­σον δεν εί­ναι α­πα­ραί­τη­τη η φυ­σι­κή πα­ρου­σί­α του πο­λί­τη. Ε­πι­πλέ­ον, δί­νε­ται η δυ­να­τό­τη­τα να α­πο­στεί­λει το αί­τη­μα ή η κα­ταγ­γε­λί­α κά­ποι­ου, α­πλά και γρή­γο­ρα συμ­πλη­ρώ­νον­τας την αν­τί­στοι­χη φόρ­μα.

Ι­δι­αί­τε­ρη βα­ρύ­τη­τα δό­θη­κε στη λει­τουρ­γι­κό­τη­τα της ι­στο­σε­λί­δας ώ­στε εύ­κο­λα να μπο­ρεί να βρει ο εν­δι­α­φε­ρό­με­νος αυ­τό που α­να­ζη­τά. Φυ­σι­κά, α­κο­λου­θή­θη­καν τα εγ­κε­κρι­μέ­να πρό­τυ­πα αν­τί­στοι­χων δι­α­δι­κτυα­κών τό­πων και ε­πι­λέ­χθη­καν γρα­φι­στι­κά σύγ­χρο­να και ελ­κυ­στι­κά προς τον ε­πι­σκέ­πτη της ι­στο­σε­λί­δας. Το του­ρι­στι­κό κομ­μά­τι εί­ναι σε ε­ξέ­λι­ξη και θα πα­ρου­σια­στεί έ­ως το τέ­λος του μή­να. Ο Δή­μος δί­νει ι­δι­αί­τε­ρη βα­ρύ­τη­τα και προ­σο­χή στο υ­λι­κό που συγ­κεν­τρώ­νε­ται για την του­ρι­στι­κή πύ­λη κα­θώς θε­ω­ρεί ό­τι εί­ναι έ­να πο­λύ­τι­μο ερ­γα­λεί­ο, το ο­ποί­ο μπο­ρεί να έ­χει θε­α­μα­τι­κά α­πο­τε­λέ­σμα­τα στην αύ­ξη­ση του του­ρι­σμού και τη δι­ά­δο­ση των ι­δι­αί­τε­ρων χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών του Δή­μου παγ­κό­σμιο ε­πί­πε­δο.

Λαμ­βά­νον­τας υ­πό­ψη την τε­ρά­στια δυ­να­μι­κή των s­o­c­i­al m­e­d­ia σε ο­λό­κλη­ρη τον πλα­νή­τη, η ι­στο­σε­λί­δα εί­ναι συν­δε­δε­μέ­νη και στο f­a­c­e­b­o­ok, ό­που εί­ναι ευ­πρόσ­δε­κτοι ό­λοι οι δη­μό­τες και οι φί­λοι να κά­νουν l­i­ke και να προ­σκα­λέ­σουν ό­λους να γνω­ρί­σουν τον πα­νέ­μορ­φο Δή­μο Πύ­λου- Νέ­στο­ρος.


Πηγή : pilos news

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Θα εφαρμόσει το Δημόσιο τη συμβατική αθέτηση παραχωρησιούχου;»

ΕΡΩΤΗΣΗ 13 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΙΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Ερώτηση με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν που διοχετεύτηκαν τα 140 ή 170 εκατ. ευρώ από τις εισπράξεις στα διόδια της Ιόνιας και Ολυμπίας Οδού καιγιατί σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής, κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Βάσει των στοιχείων της απάντησης του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στην υπ.αριθ,442/4958 της 10/12/2012 ερώτησης Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαπιστώνεται ότι το άθροισμα της Χρηματοδοτικής Συμβολής του Δημοσίου και των εισπραχθέντων διοδίων υπερβαίνει κατά πολύ (άνω των 150 εκατ. ευρώ ) στο έργο της Ιόνιας Οδού ή είναι παραπλήσιο (στο έργο της Ολυμπίας Οδού) με το κόστος των αντίστοιχα εκτελεσθεισών εργασιών. Επίσης στην ίδια απάντηση αναφέρεται ότι οι εισπράξεις κατά την περίοδο κατασκευής των Έργων προορίζονται για την κατασκευή των νέων τμημάτων των Έργων, για τη βελτίωση των υφισταμένων τμημάτων καθώς και για τη λειτουργία και συντήρηση των Έργων.

Επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφερόμενης γραπτής απάντησης, οι εισπράξεις των διοδίων μόνο για τα έργα της Ολυμπίας Οδού και της Ιόνιας Οδού από 1-1-2011 και μέχρι τις 30-10-2012, κυμαίνονται περί τα 140 εκατ. ευρώ για το καθένα (και πιθανότατα μέχρι σήμερα θα υπερβαίνουν τα 170 εκατ. ευρώ).

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  • Σε ποιους τομείς έχουν διοχετευθεί τα ποσά των 140 (ή 170 ) εκ. ευρώ των διοδίων, αφού οι οικονομικές απαιτήσεις για τη λειτουργία και συντήρηση των έργων αυτών,- δεδομένου ότι έχουν διακοπεί από διετίας και πλέον οι εργασίες κατασκευής νέων τμημάτων και βελτίωσης των υφισταμένων- είναι σαφώς υποδεέστερες από εκείνες της κατασκευής;
  • Γιατί διεκόπησαν οι εργασίες, τουλάχιστον στα έργα αυτά (για τα άλλα δεν έχουν δοθεί τα σχετικά στοιχεία) αφού η χρηματοδότηση (χωρίς να υπολογιστεί η Δεσμευτική Επένδυση των Παραχωρησιούχων) ήταν επαρκής, ενώ εάν προστεθούν και τα ποσά της κάθε Δεσμευτικής Επένδυσης, αλλά και της πρόσφατης αποζημίωσης με το συνολικό ποσό των 31 εκατ. ευρώ για το έργο της Ολυμπίας Οδού, καθίσταται υπερεπαρκής ;
  • Ποια είναι η χρήση των Κεφαλαίων αυτών και σε ποιους άλλους τομείς διοχετεύθηκαν τα κεφάλαια αυτά;
  • Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των Συμβάσεων Παραχώρησης και των συμβάσεων εκτέλεσης κλασσικών Δημοσίων Έργων όταν δεν αναλαμβάνεται το επιχειρηματικό ρίσκο από τον Παραχωρησιούχο (επιρρίπτοντας μεταξύ άλλων και τις ευθύνες του στο Ελληνικό Δημόσιο);
  • Θα προχωρούσαν στη διακοπή των εργασιών, εάν γνώριζαν ότι δεν θα εισέπρατταν και κατά τη διάρκεια αυτής, το ζεστό χρήμα των εσόδων από τα διόδια;
  • Η εξασφαλισμένη με οποιεσδήποτε συνθήκες (ακόμη και με διακοπή των εργασιών) αυτή χρηματοδότηση, χωρίς μάλιστα την υποχρέωση να παραδώσουν ολοκληρωμένο έργο για εκμετάλλευση, τους οδήγησε στην αντισυμβατική ενέργεια της διακοπής των εργασιών;
  • Προτίθεται το Ελληνικό Δημόσιο να εφαρμόσει τη συμβατική πρόβλεψη ότι συντρέχει «Γεγονός Αθέτησης Παραχωρησιούχου» αφού στις Συμβάσεις Παραχώρησης ανάμεσα στις Υποχρεώσεις του Παραχωρησιούχου αναφέρεται η υποχρέωση «να χρηματοδοτήσει το Έργο με ίδια και δάνεια κεφάλαια», ενώ ρητά και σαφώς καθορίζεται ότι «ο Παραχωρησιούχος θα είναι υπεύθυνος να διασφαλίζει ότι θα υπάρχει ανά πάσα στιγμή χρηματοδότηση διαθέσιμη για την πλήρη και προσήκουσα εκτέλεση του Έργου». Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Ευγενία Ουζουνίδου, Έφη Γεωργοπούλου, Μαρία Κανελλλοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου, Δημήτρης Κοδέλας, Μιχάλης Κυριακάκης, Χρήστος Μαντάς, Αλέξανδρος Μεικόπουλος, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Γιώργος Πάντζας, Θανάσης Πετράκος, Γιώργος Σταθάκης, Μαρία Τριανταφύλλου.

Πηγή : pelops news

Γράμμα μαθητή στον Στουρνάρα: «Τι κάνετε κ. Υπουργέ;»

«Τι κάνετε κ. Υπουργέ;»...

Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της τρίτης Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μέσα από ένα γράμμα που αξίζει να διαβαστεί. Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

Σε μία παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία, αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.

Ο νεαρός μαθητής που περνάει το χρόνο του μεταξύ σχολείου, φροντιστηρίου και διαβάσματος και την ίδια ώρα ακούει τους μεγαλύτερους να συζητούν για την οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο Υπουργός των Οικονομικών στον οποίο απευθύνεται το παρακάτω γράμμα.

Από το protothema.gr


Πηγή : messinia portal

Οδηγίες προς τους πατατοπαραγωγούς από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Το ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΤΟYΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ανακοινώνει στους πατατοπαραγωγούς τα εξής:

Εν όψει της συγκομιδής της ανοιξιάτικης πατάτας, η οποία αρχίζει στο Νομό μας το προσεχές διάστημα, και για την αποφυγή ποιοτικών προβλημάτων που επηρεάζουν αρνητικά τη ζήτηση του προϊόντος στις αγορές, παρακαλούνται οι παραγωγοί πατάτας να τηρούν πριν και κατά τη συγκομιδή τα παρακάτω μέτρα, ώστε το προς εμπορία προϊόν να είναι άριστης ποιότητας για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα τιμών και διάθεσης.

  1. Δεν πρέπει να γίνεται συγκομιδή πριν οι πατάτες μπουν στο στάδιο ωρίμανσης, δηλαδή πριν «ψηθούν», όπως λέμε.
  2. Η προστασία από τον περονόσπορο, όταν είναι απαραίτητο, να συνεχίζεται μέχρι μια εβδομάδα πριν από τη συγκομιδή για να μην μολυνθούν οι κόνδυλοι. Πατάτες που προέρχονται από μολυσμένα χωράφια είναι ακατάλληλες για εμπορία, έστω και αν οι κόνδυλοι δεν φέρουν ακόμη συμπτώματα προσβολής.
  3. Υποβοηθητικά στο «ψήσιμο» του φλοιού της πατάτας, και στην αντιμετώπιση του όψιμου περονόσπορου μπορεί να συνεισφέρει το «κάψιμο» των στελεχών της πατάτας πριν την συγκομιδή με τα κατάλληλα εγκεκριμένα σκευάσματα, όταν η καλλιέργεια έχει συμπληρώσει το βιολογικό της κύκλο.
  4. Να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση του απαραίτητου χρονικού διαστήματος μεταξύ του τελευταίου ψεκασμού και της συγκομιδής, όπως αυτό προκύπτει από τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του χρησιμοποιημένου σκευάσματος.
  5. Τα ποτίσματα να σταματήσουν τουλάχιστον 4-5 ημέρες προ της συγκομιδής και οπωσδήποτε όχι συγκομιδή μετά από βροχή.
  6. Ο πατατοεξαγωγέας να εργάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και να είναι καλά συντηρημένος.
  7. Μια πρώτη διαλογή να γίνεται στο χωράφι, ώστε να απομακρύνονται οι πατάτες που είναι τραυματισμένες, κομμένες, πράσινες κ.λ.π.
  8. Τα κιβώτια συσκευασίας (κλούβες) να μη γεμίζονται μέχρι επάνω, ώστε να μην συμπιέζονται και τραυματίζονται οι κόνδυλοι κατά τη μεταφορά τους.
  9. Οι πατάτες παραμένουν 2-3 ώρες μετά την εξαγωγή τους στο χωράφι, ώστε να στεγνώσουν και μετά να τοποθετηθούν στις κλούβες.
  10. Η μεταφορά στο συσκευαστήριο να γίνεται αυθημερόν για να αποφεύγεται το πρασίνισμα από τον ήλιο. Αν παραμείνουν στο χωράφι γεμάτες κλούβες να σκεπάζονται με πανί ή μαύρο πλαστικό και ποτέ με πατατόφυλλα.
  11. Να μην ανακατεύονται διαφορετικές ποικιλίες στα ίδια μέσα συσκευασίας.

Η καλή μεταχείριση του προϊόντος συνεχίζεται στο συσκευαστήριο και τα μέσα μεταφοράς με ευθύνη των συσκευαστών και εξαγωγέων, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες μας. Επειδή η πρώιμη πατάτα είναι ένα ευαίσθητο νωπό προϊόν, πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας και μεταφοράς της, να φροντίσουν ο καθένας στον τομέα του, ώστε η μεσσηνιακή πατάτα να φθάσει στους καταναλωτές σε άριστη κατάσταση, πράγμα που θα έχει οικονομικό όφελος για όλους.

Υπενθυμίζουμε τέλος την υποχρέωση των παραγωγών και διακινητών πατάτας για την εγγραφή τους στο σχετικό μητρώο που τηρείται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας, διότι η διακίνηση πατάτας χωρίς αριθμό μητρώου είναι παράνομη και στους παραβάτες επιβάλλονται κυρώσεις.


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρά: Παραβίασαν Πιτσαρία και Οπωροπαντοπωλείο

Οπωροπαντοπωλείο και πιτσαρία "χτύπησαν" άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας στα Φιλιατρά, με λεία κυρίως φαγώσιμα και απορρυπαντικά. Άγνωστοι παραβίασαν κατά την διάρκεια της νύχτας την πιτσαρία "Mamma BOSSA" που βρίσκεται στο τέλος του πεζόδρομου στα Φιλιατρά, αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος και από το πορτοφόλι που υπήρχε μέσα στο τσαντάκι κάτω από τον πάγκο.

Η ιδιοκτήτρια που αντιλήφθηκε το πρωί τι είχε συμβεί, μιλώντας στο filiatranet ανέφερε ότι δεν πείραξαν τίποτε άλλο στο μαγαζί της, αλλά πήγαν κατευθείαν στην ταμειακή και στον πάγκο, ενώ τόνισε ότι μεγαλύτερη είναι η ζημιά που προκλήθηκε στην πόρτα παρά αυτά που πήραν.

Άγνωστοι όμως "χτύπησαν" στις 4 και το Οπωροπαντοπωλείο "Η Λεμονίτσα" στα Φιλιατρά και αφού ξεβίδωσαν την λάμπα πάνω από την είσοδο, άνοιξαν το λουκέτο και την πόρτα αφαιρώντας αλλαντικά, τυριά, γιαούρτια, σαμπουάν, αποσμητικά και απορρυπαντικά αξίας 400 περίπου ευρώ. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης στο filiatranet, μέχρι τις 10:30 περίπου το βράδυ ήμουν στο μαγαζί και το πρωί στις 6 που πήγα να ανοίξω είδα την λάμπα και το λουκέτο στο πεζοδρόμιο, ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή. Εκτός από τα πράγματα πήραν περίπου και 20 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.


Στο βίντεο του filiatranet που ακολουθεί, κάμερα ασφαλείας γειτονικού καταστήματος έχει καταγράψει την στιγμή της διάρρηξης:


Πηγή : filiatra net

«Πλήρωσε τον καφέ του άλλου» και στην Ελλάδα της κρίσης

Το κίνημα «Πλήρωσε τον καφέ του άλλου» ξεκίνησε στη νότια Ιταλία πριν από πολλά χρόνια αλλά κάποια στιγμή εξασθένησε. Τώρα, είναι ένα από τα πράγματα που επαναφέρει η οικονομική κρίση. Όλα άρχισαν όταν ένας Ναπολιτάνος που ήπιε τον εσπρέσο του σε μία καφετέρια, φεύγοντας πλήρωσε δύο καφέδες και όχι έναν. Ο δεύτερος ήταν για κάποιον που θα ήθελε να πιει ένα καφέ αλλά δεν είχε τα χρήματα να τον πληρώσει. Η κίνηση αυτή έγινε τάση και μάλιστα πολλοί συναγωνίζονταν ο ένας στον άλλον στο πόσους καφέδες θα άφηναν για τους οικονομικά ασθενείς. Τους ονόμαζαν μάλιστα caffé sospeso, δηλαδή «καφές σε αναμονή» ή «καφές σε εκκρεμότητα», που περίμεναν για να καταναλωθούν.

Η παράδοση γρήγορα επεκτάθηκε και σε άλλα είδη, όπως γλυκίσματα. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του κινήματος αυτός που ήθελε να προσφέρει έπρεπε να αγοράσει περισσότερα από τα είδη που αγόραζε για τον εαυτό του και όχι διαφορετικά, έτσι ώστε οι οικονομικά αδύνατοι να μην γίνονται αποδέκτες ελάχιστης ελεημοσύνης. Καθώς τα χρόνια πέρασαν όλο και λιγότεροι έπαιρναν μέρος σε αυτό το κίνημα, όλο και λιγότεροι καφέδες προσφέρονταν. Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης αναβιώνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι η Ιταλία και η Βουλγαρία.


Πηγή : kyparissiotis

Το αυτοδιαχειριζόμενο από τους εργάτες εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το παράδειγμα του εργοστασίου της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαχειρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοί του, θα παρουσιαστεί το βράδυ, σε εκδήλωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου…

Η εκδήλωση, στην οποία θα παραστούν εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ., θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ. Το εργοστάσιο ήταν εγκαταλειμμένο από τον Μάιο του 2011, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί 21 μήνες. Όπως σημειώνει το Σωματείο της ΒΙΟ.ΜΕ., το εργοστάσιο άνοιξε από τη βάση και όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων με άμεση δημοκρατία.

Σε σχετικό κείμενο τονίζεται ότι η ΒΙΟ.ΜΕ. αμφισβητεί:

Πρώτα και κύρια την ίδια την ιδιοκτησία και την κυριαρχία της εργοδοσίας στη παραγωγή, στα εμπορεύματα, στο εργοστάσιο, στις ζωές μας. Τολμά να βάζει πάνω από το συμφέρον του ιδιοκτήτη βιομηχάνου, τα εργατικά συμφέροντα. Πάνω από τις "ανάγκες της εθνικής οικονομίας" που τσακίζουν τα εισοδήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας, τις εργατικές ανάγκες. Αμφισβητεί τον μονόδρομο της καταστροφής, των κυβερνήσεων και των τραπεζιτών, για να φωνάξει με το παράδειγμα της: Τα εργοστάσια στους εργάτες, η παραγωγή στους παραγωγούς, η ζωή μας στα χέρια μας!

Την πεπατημένη και τα "συνηθισμένα" στο εργατικό κίνημα. Τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ, αλλά και τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Γιατί πολύ απλά, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ αρνούνται να οδηγηθούν από ήττα σε ήττα. Το περιεχόμενο του παραδείγματος τους δεν χωράει στις προκάτ συγκεντρώσεις, ούτε στις "ισορροπίες" των κομμάτων που τις διοργανώνουν. Η ΒΙΟ.ΜΕ αγωνίζεται: Για δημιουργηθεί ένα κίνημα αυτοδιαχείρισης και άμεσης δημοκρατίας, μέσα από εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς! Για να πάρει η αντεπίθεση μας αποφασιστικότητα και διάρκεια με γενική πολιτική απεργία διαρκείας!.


Πηγή : kalamata journal

Οι λιμνοδεξαμενές στη Τριφυλία προστατεύουν το περιβάλλον

Εντυπωσιασμένη από όσα είδε κατά την επίσκεψή της στις δύο λιμνοδεξαμενές στην Πολιανή και στα «Φάρμακα» του Ταϋγέτου έμεινε η εκπρόσωπος της ΕΟΧ/ΕΖΕΣ, Μποριάνα Μίχοβα, η οποία βρέθηκε χθες στη Μεσσηνία, προκειμένου να προβεί σε σχετικό έλεγχο.

Στα «Φάρμακα», στη δεύτερη από τις τρεις λιμενοδεξαμενές (η τρίτη βρίσκεται στο Σελλά), ο κ. Αλευράς ανέφερε πως η συγκεκριμένη έχει σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας και χωρά 7.700 κυβικά νερό. Ακολούθως, συνεχάρη τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας και τους υπαλλήλους του Προγραμματισμού, που ασχολήθηκαν με το αντικείμενο και χαρακτήρισε ως σημαντικό το επίτευγμα τόσο των Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και του αναδόχου που ανέλαβε το έργο- καθώς ξεκίνησε ταυτόχρονα να κατασκευάζει και τις τρεις λιμνοδεξαμενές, αλλά και τις υδατοδεξαμενές σε Μουριατάδα, Κεφαλόβρυσο, Μεταξάδα, Χρυσοκελλαριά και Κέντρο Αβίας- αφού, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν πέρσι το χειμώνα, το ολοκλήρωσε σε ένα πεντάμηνο.

Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να εφοδιάζονται τα επίγεια και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, θα συντομεύονται οι αποστάσεις για άμεσες επεμβάσεις, θα εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και θα υπάρχει δυνατότητα αγροτικής εκμετάλλευσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την τελευταία παραποτάμια λιμνοδεξαμενή στο Σελλά. «Θεωρώ», κατέληξε, «ότι πλέον η Μεσσηνία έχει θωρακιστεί για την αντιπυρική περίοδο».


Πηγή : radio 936

Ολοκληρώνεται τη Παρασκευή ο καθαρισμός της σιδηροδρομικής γραμμής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκκινώντας από το Καλό Νερό και θα συνεχιστεί την Παρασκευή ως τον τερματικό σταθμό της Κυπαρισσίας ο καθαρισμός της σιδηροδρομικής γραμμής, προκειμένου να επιτευχθεί η επισκεψιμότητα και στον σταθμό του ΟΣΕ της Τριφυλιακής πρωτεύουσας με άνετη πρόσβαση του συρμού ο οποίος πιθανόν πριν το Πάσχα να επισκεφθεί την περιοχή μας.

Την πρωτοβουλία του καθαρισμού στις σιδηροδρομικές γραμμές παρακολούθησε κλιμάκιο του τεχνικού τμήματος του ΟΣΕ από τον Πύργο με επικεφαλή τον κ. Τρίμη, ενώ από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας τις εργασίες παρακολούθησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υπάλληλος του ΟΣΕ Σπυρίδωνας Χρονόπουλος ο οποίος συμμετέχει και στην Επιτροπή του Δήμου για την Ανάπτυξη του Εκδρομικού Τουρισμού.

Η φωτογραφία μας παραχωρήθηκε από το συνεργάτη μας filiatranet.


Πηγή : kyparissiotis

Σεμινάριο …"στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς" από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ξεκινάει το απόγευμα, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, τριήμερο σεμινάριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, με θέμα «Ενεργοί πολίτες και αειφόρος διαχείριση στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς»

Εργασίες του σεμιναρίου θα γίνουν επίσης, εκτός από τους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εργαστήρια του ΤΕΙ Καλαμάτας, στο ελαιοτριβείο και το μουσείο του Χαρακοπιού, στον υπεραιωνόβιο ελαιώνα του Αγίου Μάρκου Κορώνης, στην Ελεήστρια της Κορώνης και στο Μανιατάκειον Ίδρυμα της Κορώνης. Οι εκπαιδευτηρίου που συμμετέχουν προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Δίκτυο «Ελιά», φορέας υλοποίησης του οποίου είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει στις πεντέμισι το απόγευμα 17:30 στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα), ενώ ομιλητές είναι επιστήμονες και άνθρωποι με εμπειρία και ιδέες από το ΤΕΙ, τη ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Μανιατάκειον Ίδρυμα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς».


Πηγή : kalamata journal

Επένδυση ναι. Αλλά σε ποιο τμήμα;

Στα σύνορα Μεσσηνίας και Ηλείας, στο Μεσσηνιακό χωριό Ελαία, βρίσκεται από την Πέμπτη (04/04/13) ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μετά από κάλεσμα των κατοίκων. Συμμετείχε σε σύσκεψη ενημέρωσης με στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ (Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας) και του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών). Επίσης ενημερώθηκε διεξοδικά και από κατοίκους της περιοχής, Θέμα της συνεργασίας ήταν η σχεδιαζόμενη οικιστική-τουριστική επένδυση στην παράκτια ζώνη.

Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τον πυρήνα της 2ης μεγαλύτερης παραλίας ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας (caretta caretta) στην Μεσόγειο. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη - αυτοψία στην εν θέματι περιοχή. Σημειωτέον,η περιοχή ωοτοκίας βρίσκεται σε περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 της Ε.Ε. με ονομασία (GR 25 50005 Θίνες Κυπαρισσίας). Την Παρασκευή (05/04) ο Περιφερειακός Σύμβουλος θα επισκεφθεί αρμόδιες Τοπικές Αρχές για περαιτέρω ενημέρωση.

Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερ.Σύμβουλος Πελοποννήσου
Γραμματέας Περιφ. Συμβουλίου

Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά




Πηγή : messinia portal

Η ΠΟΤΑ απέκλεισε την πρόσβαση την πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία

Σε ιδιωτική έχει μετατρέψει η ΠΟΤΑ την παραλία της Μπούκας στην περιοχή Ρωμανού, μπαζώνοντας παραλιακό δρόμο που υπήρχε από τη δεκαετία του ’40! Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στις ακτές.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σημειώνει ότι διερεύνησε καταγγελίες κατοίκων και «διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, στην περιοχή Ρωμανού, προχώρησαν σε μπάζωμα τμήματος παραλιακού δρόμου, ο οποίος υπήρχε από την δεκαετία του 1940. Ο δρόμος αυτός, ήταν ένας από αυτούς που συνέδεαν την κοινότητα με την παραλία της Μπούκας, εξασφάλιζε ευκολότερη πρόσβαση κατά μήκος της πανέμορφης παραλίας και οδηγούσε στον ποταμό Σελά.

Το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να διατηρηθεί ο δρόμος όπως ήταν για να εξυπηρετεί ανεμπόδιστα τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Είναι γνωστό ότι το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις ακτές προστατεύεται από το σύνταγμα και κατοχυρώνεται από πολλούς νόμους. Καλούμε λοιπόν:

  • Τους υπευθύνους της ΠΟΤΑ, να αποκαταστήσουν το δρόμο, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν κοινόχρηστος, αφήνοντας τον ελεύθερο για τους πολίτες.
  • Τον Δήμο Πύλου Νέστορος και την Κτηματική Υπηρεσία να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή : kalamata journal

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δύο κτίρια από το δήμο Καλαμάτας στο Πανεπιστήμιο

Ο Δήμος πρόκειται να παραχωρήσει με χρησιδάνειο, για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, 2 προκατασκευασμένα δημοτικά κτήρια στο Ανατολικό Εμπορικό Κέντρο, συνολικού εμβαδού 75 τετραγωνικών μέτρων. Στα κτήρια αυτά προγραμματίζεται να τοποθετηθούν υπερσύγχρονα μηχανήματα μεγάλης αξίας του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας - με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ – που θα αναδείξουν το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Καλαμάτας σε ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης στον τομέα αυτό.

Ο Δήμαρχος, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκε σήμερα το χώρο και συναντήθηκε για το ζήτημα με την Κοσμήτορα της Σχολής της Καλαμάτας καθηγήτρια Ευρυδίκη Ρετσίλα – Αντζουλάτου, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη, τον επίκουρο καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά και τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, υπάλληλο του τεχνικού τμήματος του Πανεπιστημίου.

Με δηλώσεις του, ο Δήμαρχος κατέστησε γνωστό πως άμεσα ο Δήμος θα προχωρήσει σε παραχώρηση κατά χρήση προς το Πανεπιστήμιο ολόκληρου του χώρου που βρίσκεται δυτικά του πρώην Διοικητηρίου του Συντάγματος, όπου στεγάζεται σήμερα η Διοίκηση του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα.


Πηγή : messinia portal

Εθελοντές επιβλέπουν τη λειτουργία των δημοτικών χώρων άθλησης

ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Επόπτες εθελοντές, που στην πλειοψηφία τους είναι είτε δημοτικοί υπάλληλοι είτε μέλη του συνδυασμού της δημοτικής αρχής, θα εποπτεύουν τους δημοτικούς χώρους άθλησης. Οι επόπτες παρουσιάστηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ειδικότερα, επόπτες στο κολυμβητήριο είναι ο Σωτήριος Δρακόπουλος και ο Ανδρέας Βολιανίτης, στο γήπεδο «Π. Μπαχράμης» ο Ζώης Δούβας και η Βενετία Λιακουνάκου, στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» ο Κλεάνθης Βοσνάκης, στο δημοτικό στάδιο ο Θεόδωρος Καρούμπας, στο κλειστό γυμναστήριο η Πόλα Κούλη, στα γήπεδα του Νέδοντα η Άντζελα Σκλήκα και στην «Τέντα» η Σταυρούλα Κουβάτσου και η Πολυξένη Γεωργαρά.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Αδαμόπουλος, οι επόπτες εθελοντές θα επιβλέπουν την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών χώρων και θα συνεννοούνται με τους συλλόγους που θα χρησιμοποιούν κάθε χώρο, προκειμένου να μεταβιβάζουν τα αιτήματα στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού. Σημειώνεται, τέλος, ότι ανακλήθηκε απόφαση της προηγούμενης διοίκησης, για την καταβολή αντιτίμου από τα Σωματεία προκειμένου να χρησιμοποιούν τους δημοτικούς χώρους άθλησης.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Ελεγχο από Πλεοδομία ζητά ο Δήμος Τριφυλίας για την περιοχή Ελαία – Άη Γιαννάκης

Ύστερα από προφορικές καταγγελίες από κατοίκους σχετικά με τις εργασίες άρωσης στην περιοχή Ελαίας – Άη Γιαννάκη που βρίσκεται η ιδιοκτησία της Α.Ε. ΚΟΤΙΝΟΣ, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας με έγγραφό της ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου να διενεργήσει αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι εν λόγω εργασίες υπερέβησαν τα όρια της ανωτέρω ιδιοκτησίας.

Με την ευκαιρία αυτή η Δημοτική Αρχή επαναλαμβάνει αυτό που έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ότι η ανάπτυξη της περιοχής που περνάει και μέσα από ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες, όπως αυτές της «ΚΟΤΙΝΟΣ Α.Ε.» έχει την υποστήριξη του Δήμου στα πλαίσια βέβαια της νομιμότητας και της μη προσβολής των βασικών στοιχείων του περιβάλλοντος, η προστασία των οποίων ανήκει επίσης στην φροντίδα του Δήμου.


Πηγή : filiatra news

Χρηματοδότηση για πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων διεκδικεί ο Δήμος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ποδήλατα θα νοικιάζει ο Δήμος Καλαμάτας στους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους, εφόσον προκριθεί η πρόταση που θα καταθέσει για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο. Ο Δήμος θα νοικιάζει τα ποδήλατα με 50 λεπτά τη μισή ώρα αλλά το πρώτο μισάωρο θα είναι δωρεάν…

Σύμφωνα με την απόφαση που πέρασε κατά πλειοψηφία κατά τη μεσημεριανή κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο Δήμος διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 246.000 ευρώ για το έργο «Αυτοματοποιημένο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων Δήμου Καλαμάτας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η προμήθεια 100 ποδηλάτων (προϋπολογισμού 37.000 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ), τα οποία θα κατανεμηθούν σε εννέα σταθμούς ενοικίασης, που θα έχουν 128 ηλεκτρονικές θέσεις στάθμευσης. Σε δύο από τους σταθμούς θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικοί σταθμοί πληροφόρησης, με δυνατότητα αποδοχής πιστωτικών κρατών. Η οριστική απόφαση για την υποβολή της πρότασης στο Πράσινο Ταμείο αναμένεται να ληφθεί το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Καλαμάτα-Μιλάνο σε δύο ώρες με 40 ευρώ

Aπό το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μεσσηνία, βρίσκονται 78 τουρίστες καθώς εγκαινιάστηκε την Πρωταπριλιά το παρθενικό αεροπορικό δρομολόγιο Καλαμάτα-Μιλάνο.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε νωρίτερα από το προβλεπόμενο στο αεροδρόμιο, καθώς η πτήση διήρκεσε περίπου 110 λεπτά. Ηδη ξεκίνησαν και οι προσφορές των εταιρειών, καθώς η Ryanair διαφημίζει πτήσεις από Καλαμάτα προς Μιλάνο με 12 μόλις ευρώ! Στην πραγματικότητα, μαζί με τους φόρους ένα εισιτήριο μετ” επιστροφής κοστίζει περίπου 40 ευρώ.

Παράλληλα, χουν ξεκινήσει και οι πτήσεις προς Στοκχόλμη και Μόναχο, ενώ σύντομα αναμένεται και η σύνδεση της Καλαμάτας με το Λονδίνο μέσω της Easy Jet.


Πηγή : pyrgos trifylias

Τριφυλία: Η Επιτροπή για την Ανάπτυξη του Εκδρομικού Τουρισμού

Λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη επεξεργασίας συγκεκριμένων προτάσεων και υλοποίησης συγκεκριμένων δράσεων για την ανάπτυξη του Εκδρομικού Τουρισμού με βάση τους σιδηροδρομικούς σταθμούς Καλού Νερού και Κυπαρισσίας, συγκροτούμε επιτροπή αποτελούμενη από τους:

  1. Γεώργιο Σαμπαζιώτη, εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας,
  2. Ιωάννη Φιλντίση, Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αυλώνας,
  3. Σπυρίδωνα Χρονόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Τριφυλίας,
  4. Σωτήριο Γιαννόπουλο, Σύμβουλο Τοπικής Κοινότηατς Κυπαρισσίας,
  5. Σπυρίδωνα Παπαηλίου, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού,
  6. Έναν εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας,
  7. Έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Ξενοδόχων Τριφυλίας,

Έργο της Επιτροπής αποτελεί η διαμόρφωση προτάσεων και η υλοποίηση δράσεων σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμων Μεσσηνίας με σκοπό την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού εκδρομικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μας. Συντονιστής ορίζεται ο Γεώργιος Σαμπαζιώτης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Πηγή : filiatra net

Φιλιατρά: Επίσκεψη στο Κ. Υ. Φιλιατρών για το 1ο Νηπιαγωγείο

Συνεχίσει τις δράσεις του και τις εξορμήσεις του το 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών αυτή την φορά με επίσκεψη στην οδοντίατρο του Κ.Υ. Φιλιατρών για έλεγχο των δοντιών και συμβουλές τόσο στα παιδιά όσο και τους γονείς για τον σωστό τρόπο πλησίματος των δοντιών.

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 8:30 το πρωί και στο χώρο του  Κέντρου Υγείας βρέθηκαν γονείς με τα παιδιά τους και την νηπιαγωγό κ. Βιβή Παντελάκη όπου οι μικροί μας φίλοι δέχτηκαν τις συμβουλές της οδοντιάτρου κ. Βάσως Αγγελοπούλου για τον σωστό τρόπο πλυσίματος των δοντιών.


Οι μικροί μας φίλοι αν και σε πολύ μικρή ηλικία φάνηκαν εξαιρετικά ενημερωμένοι για την τερηδόνα για τις τροφές που πρέπει να τρώνε και που δεν πρέπει αν τρώνε για το πότε βουρτσίζουν τα δόντια τους. Αμέσως μετα την ενημέρωση ενας ένας οι μικροί μαθητές κάθησαν στην καρέκλα του Οδοντιατρείου για να δει η Οδοντίατρος τα δόντια τους.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά Νews η Νηπιαγωγός κ. Βιβή Παντελάκη είπε ότι το νηπιαγωγείο πρέπει να είναι ανοικτό σε ότι συμβαίνει στην κοινωνία. Τον τελευατίο καιρό στο νηπιαγωγείο έγινε ένα πρόγραμμα σχετικά με την στοματική υγιεινή. Επεσήμανε ότι είναι σημαντικά να υιοθετούνται απο τα παιδιά συνήθειες που σχετίζονται με την υγεία τους όπως να πλένουν τα δόντια τους τι πρέπει να τρώνε κλπ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάναμε ένα προγραμματάκι σχετικό με την στοματική υγιεινή και το συνοδέψαμε με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας.


Την ικανοποίση τους για τις δράσεις και εξορμήσεις που κάνει το πρώτο νηπιαγωγείο Φιλιατρών εξέφρασαν και δυο από τους γονείς που ήταν παρόντες μιλώντας στην Κάμερα του Φιλιατρά News Η μητέρα κ. Μαθιουδάκη Μαρία είπε ότι εκτιμά πάρα πολύ την πρωτοβουλία της νηπιαγωγού για την επίσκεψη στο Κέντρο υγείας προκειμένου να εξεταστούν, ευχαρίστησε για την ενημέρωση και επεσήμανε την σημαντική αξία στο σωστό πλύσιμο των δοντιών.

Η μητέρα κ. Βάσω Μακρή είπε ότι χαίρεται που το σχολείο κάνει τέτοιες κινήσεις. Τα παιδιά έμαθαν πολλά για τις τροφές για τον τρόπο που πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει συνήθεια των παιδιών το πλύσιμο των δοντιών και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν και οι γονείς.

Δείτε το σχετικό Video


Πηγή : filiatra news

2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων: Ενδιαφέρουσα Ημερίδα για Γονείς και Δασκάλους

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων με διοργανωτές το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Ομιλητές ήταν η Σχολική Σύμβουλος Θεοφανεία Σιούτη με θέμα "O ρόλος του σχολείου σήμερα" και ο δάσκαλος του Δ1 τμήματος του σχολείου Γιάννης Αλεξανδρόπουλος με θέμα "Σχολείο και Γονείς".

Αφού οι ομιλητές παρουσίασαν τα θέματά τους σε ένα μεγάλο ακροατήριο που αποτελείτο από γονείς και δασκάλους, έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος με κατάθεση θέσεων και ανταλλαγή απόψεων.


Πηγή : filiatra net

Πήγαν να κάψουν αυτοκίνητο 23χρονου στη Μεσσήνη

Σήμερα (4-4-2013) και ώρα 03:10’, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο, όπου από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού και αυτοσχέδιου μηχανισμού, προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα ιδιοκτησίας 23χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


Πηγή : messinia portal

Εθελοντικος καθαρισμός νηπιαγωγείων

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (ΠΕΠΤΕΓ) παράρτημα Μεσσηνίας με πρωτοβουλία της Πρόεδρου κ. Δήμητρα Λυμπεροπούλου και την σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου, θέλοντας να δείξει το κοινωνικό πρόσωπο της Ένωσης, ειδικά σε εποχές κρίσης, ανέλαβε τον καθαρισμό από την αυτοφυή βλάστηση του προαύλιου χώρου σε δυο νηπιαγωγεία της πόλης της Καλαμάτας που αντιμετωπίζουν το σχετικό πρόβλημα.

Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε χθες Τετάρτη 3/4/2013 η προσπάθεια, αρχής γενομένης από το 16 Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, η αστάθεια όμως του καιρού δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της πράγμα που θα συμβεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Η Ένωση ευχαριστεί τα μέλη – εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της καθώς και τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο κ. Σαράντο Μαρινάκη για την πολύ καλή συνεργασία του. Ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να αποδεικνύονται έμπρακτα και προς την κατεύθυνση αυτή η Ένωση δίνει ενεργό παρόν όχι μόνο σε επιστημονική γνώση αλλά και σε κοινωνική ευαισθησία ειδικά απέναντι σε παιδιά που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.


Πηγή : messinia portal

Κυπαρισσία: Δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά

Ένα τεράστιο δέντρο έπεσε πάνω στην παιδική χαρά που βρίσκεται στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία, από τους ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν την Τρίτη στην περιοχή.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός από το μεγάλο δέντρο που ένα μεγάλο μέρος του κατέληξε πάνω σε μια τσουλήθρα - καθώς η πτώση του έγινε τις βραδινές ώρες. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά μαζεύει παιδιά και κόσμο κυρίως τους θερινούς μήνες, καθώς βρίσκεται στο χώρο της παραλίας. Όμως αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πηγαίνουν παιδιά εκεί και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Η πτώση του δέντρου θα πρέπει να προβληματίσει τη δημοτική αρχή και να αποτελέσει αφορμή για ελέγχους όλων των μεγάλων δέντρων, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα κλαδέματα και να μην υπάρχει κίνδυνος για τους πολίτες τις μέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι.


Πηγή : eleutheria online

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Ευχαριστήριο σε ΑΟΚ

Το Νοσοκομείο Μεσσηνίας και ειδικότερα η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη αποδέχεται τη δωρεά υγειονομικού υλικού από τον Αθλητικό Όμιλο Κυπαρισσίας (ΑΟΚ).

Η διοίκηση του ΑΟΚ οργάνωσε Αθλητική συνάντηση με την ποδοσφαιρική ομάδα της ‘’Καλαμάτας’’ και όλα τα έσοδα τα διέθεσε για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας. Έχει γίνει πλέον κοινή συνείδηση: Ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Τριφυλίας (Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις, μεμονωμένα άτομα) αγκαλιάζει το Νοσοκομείο της και το υποστηρίζει με τον πιο θερμό τρόπο.

Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε θα περάσουν. Όλοι όμως θα έχουν να λένε ότι το Νοσοκομείο μας υπάρχει, λειτουργεί και συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες χάρις και στη δική τους βοήθεια, χάρις και στη δική τους συμμετοχή και συμπαράσταση.

Σας ευχαριστούμε.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Πάνος Ι. Μπόζος

Πηγή : filiatra net

Σεπτέμβριο η μονάδα φυσικού αερίου Μεγαλόπολης

Επενδύσεις συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ προβλέπει το πρόγραμμα ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου για τη δεκαετία 2013-2022 που τέθηκε σήμερα σε διαβούλευση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Το μεγαλύτερο έργο, προϋπολογισμού ύψους 1,1 δισ. ευρώ είναι ο αγωγός Κομοτηνή- Θεσπρωτία.

Πρόκειται για το χερσαίο τμήμα του ελληνοϊταλικού αγωγού, έργο το οποίο απορρίφθηκε μεν από την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, αλλά παραμένει στον προγραμματισμό του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής του Συστήματος Φυσικού Αερίου) με προοπτική ολοκλήρωσης το 2018 –χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οριστική απόφαση υλοποίησής του. Παράλληλα ο ΔΕΣΦΑ προετοιμάζει τις απαιτούμενες υποδομές για την υποδοχή και λειτουργία των λοιπών αγωγών που εξετάζεται να κατασκευασθούν μέσω Ελλάδας, δηλαδή τον αγωγό TAP (Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία), που παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ και τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό. Ανάλογα με τα έργα που θα αποφασιστεί να κατασκευασθούν, θα καθοριστεί και η επένδυση για την απαιτούμενη μονάδα συμπίεσης που θα εγκατασταθεί στους Κήπους του Έβρου προκειμένου να εξυπηρετείται τόσο η ελληνική αγορά όσο και η διαμετακόμιση αερίου σε τρίτες χώρες.


Πηγή : radio 936

Προκλητική η στάση Σαμπαζιώτη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, ως εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών… Η Ν.Ε. του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τη στάση του «προκλητική», γιατί, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «μίλησε για προσπάθεια λαϊκισμού στο πλαίσιο μιας «εύκολης και αβασάνιστης υποσχεσιολογίας», ενώ ξεπερνώντας κάθε όριο, υπονόησε πως το ΚΚΕ ευνοεί τους φοροφυγάδες σε βάρος όσων έχουν πραγματικά ανάγκη. Στον αντίποδα, παρουσίασε ως «ρεαλιστικό» το σχέδιο που όπως είπε η κυβέρνηση «ήδη συζητά με την τρόικα» και το οποίο θα δώσει τη «βέλτιστη βιώσιμη και δίκαιη λύση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Βεβαίως, άμεση απάντηση στις προκλήσεις έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως η κριτική και η αντιπαράθεση έχουν κάποια όρια. «Σε λίγο θα μας πείτε ότι θέλουμε να καλύψουμε τους εμπόρους όπλων, ναρκωτικών και τους σωματέμπορους», τόνισε απευθυνόμενος προς το Δ. Σαμπαζιώτη. Ας έχουν λοιπόν υπόψη τους οι Μεσσήνιοι που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ότι η ΝΔ και ο συγκεκριμένος βουλευτής γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και το παραμικρό μέτρο που θα μπορούσε να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια, γιατί είναι κόμματα του κεφαλαίου και τα μόνα μέτρα που παίρνουν είναι για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας σε βάρος του λαού. Μιλούν σαν λογιστές τραπεζών και τους υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων.

Το σχέδιο νόμου περιείχε μεταξύ άλλων και προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όπως τη μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων, διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, διαγραφή τόκων και οφειλών με κάποια κριτήρια που καταψήφισαν η τρικομματική κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος της φασιστικής Χρυσής Αυγής δείχνοντας για άλλη μια φορά πως αυτό το μόρφωμα είναι φτιαγμένο για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ και να υπερασπιστεί τους τραπεζίτες και τους φίλους τους εφοπλιστές.


Πηγή : radio 936

Καταγγελία των εργαζομένων για τη λειτουργία του Βιολογικού

ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Δώρο σε ιδιώτες κινδυνεύει να δοθεί η ΔΕΥΑΚ, εξαιτίας των μνημονίων που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της με το καθεστώς της Δημοτικής Επιχείρησης. Αυτό καταγγέλλουν εργαζόμενοι, που επικεντρώνουν στον Βιολογικό Καθαρισμό…

«Οι δανειακές συμβάσεις και οι εφαρμοστικοί νόμοι της ντόπιας και ξένης τρόικας έχουν φθάσει την ΔΕΥΑΚ στα όρια της. Καταργήθηκαν 37 οργανικές θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το επιστημονικό και απαραίτητο εργατοτεχνικό προσωπικό για να λειτουργήσει η Υπηρεσία», τονίζουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους, που συνεχίζεται ως εξής: «Η Δημοτική αρχή και το συμβούλιο της παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να αντιδρούν. Υπηρεσίες έχουν είδη ιδιωτικοποιηθεί αφού τις συνδέσεις και τις βλάβες τις κάνουν εργολάβοι. Όπως πάνε, θα ιδιωτικοποιήσουν και τον Βιολογικό.

Τους προειδοποιούμε:

Δεν θα το επιτρέψουμε. Ο εργαζόμενος Λαός έχει πληρώσει ακριβά τον βιολογικό. Είναι δικός του. Απαιτεί από την Δημοτική αρχή να κινηθεί στην κατεύθυνση στελέχωσης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ με το απαραίτητο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, που για τον Βιολογικό σημαίνει ομαλή λειτουργία και προστασία του Μεσσηνιακού κόλπου από τα λύματα, υγιεινή και ασφάλεια για τους εργαζόμενους στην μονάδα.

Προειδοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη από την απαξίωση που επιχειρείται. Θα προστατεύσουμε την πόλη και την εργασία μας δίνοντας τον αγώνα που ξέρουμε να δίνουμε και το έχουμε αποδείξει. Ξέρουμε την απάντηση τους. «Τι να κάνουμε, οι νόμοι και οι απαγορεύσεις προσλήψεων δεν μας επιτρέπουν για στελέχωση…» Εμάς δεν μας νοιάζουν οι νόμοι τους που τους υπερασπίζονται και που μας οδήγησαν έως εδώ. Είμαστε ενωμένοι σαν εργαζόμενοι και καλούμε τον εργαζόμενο Λαό της πόλης και όχι μόνο να συνταχθεί μαζί μας. Ο αγώνας μας είναι και δικός τους αγώνας. Έχουμε πληρώσει όλοι μέσα από τα τιμολόγια ακριβά την περιουσία της ΔΕΥΑΚ. Μας ανήκει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να την διαχειριστεί προς όφελός του».


Πηγή : kalamata journal

Σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά: Ακόμη περιμένουν Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων

Ακόμη περιμένουν οι πολίτες των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων την λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΓΕΦ) στις περιοχές τους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν ως ένα βαθμό για τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Στην αναμονή βρίσκεται από ό,τι πληροφορηθήκαμε και ο Δήμος Τριφυλίας, καθώς όπως μας επισήμανε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, αν και έχει θέσει το θέμα και έχουν υπάρξει αρκετές τηλεφωνικές επαφές, ακόμη τα δύο αυτά γραφεία δεν έχουν στελεχωθεί και δεν έχουν λειτουργήσει. Σημείωσε επίσης ότι ήδη από το δήμο έχουν βρεθεί και έχουν διαμορφωθεί οι χώροι που θα στεγάσουν τα γραφεία, ενώ έχει γίνει και η προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού (υπολογιστές από το υπουργείο Οικονομικών), αλλά ακόμη δεν έχει σταλθεί από τη ΔΟΥ Καλαμάτας προσωπικό.

Να σημειώσουμε ότι στα Φιλιατρά το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων θα λειτουργήσει στην τ. αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ στους Γαργαλιάνους στο χώρο όπου στεγαζόταν παλιά η Τεχνική Υπηρεσία, πίσω από το Δημαρχείο.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Πιάστηκε ένας ακόμη Αλβανός από τη συμμορία των ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στην Τριφυλία

Το κινητό πρόδωσε ακόμα ένα μέλος της συμμορίας ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε το Φεβρουάριο στην Τριφυλία: Ενας 35χρονος Αλβανός συνελήφθη προχθές στην Καλαμάτα, ενώ είχε προσαχθεί από τη Δίωξη Ναρκωτικών για άλλη αιτία.

Η εν λόγω συμμορία εξαρθρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, παράλληλα με την εξάρθρωση και μιας δεύτερης συμμορίας ναρκωτικών στην Πυλία. Τα μέλη της συμμορίας που δρούσε στην Τριφυλία φέρονται να καλλιεργούσαν μια μεγάλη χασισοφυτεία και να διακινούσαν ναρκωτικά. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Αλβανός που συνελήφθη προχθές φέρεται να είχε συμμετοχή στη γενικότερη δράση της συμμορίας, πέραν της φυτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέδεσαν τον 35χρονο με τη συμμορία ναρκωτικών της Τριφυλίας όταν κατά την προσαγωγή του διαπιστώθηκε πως χρησιμοποιούσε έναν από τους επίμαχους αριθμούς κινητών τηλεφώνων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση τους προηγούμενους μήνες, πριν την εξάρθρωση των συμμοριών. Αμεσα εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.


Πηγή : eleutheria online