Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αποπέμφθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου της Τρίπολης λόγω Χρυσής Αυγής



Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται από ώρα σε ώρα για τις εξελίξεις στο  Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και συγκεκριμένα για την παύση από τη θέση της διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Ελένης Σιουρούνη.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου η κα. Σιουρούνη παύει να είναι πλέον διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης. 

O λόγος της απόφασης έχει να κάνει με όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες. 
Πιο συγκεκριμένα...
Την περασμένη Τετάρτη και σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, μέλη της Χρυσής Αυγής έκαναν «έφοδο» σε θαλάμους του νοσοκομείου Τρίπολης ζητώντας να ελέγξουν εάν οι αποκλειστικές νοσοκόμες διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα. Την  εποµένη  του ελέγχου των Χρυσαυγιτών, η διοικήτρια  συναντήθηκε µε  εκπρόσωπο  της  τοπικής  οργάνωσης  της  Χρυσής Αυγής  για το θέµα των παράνοµων αποκλειστικών  νοσοκόµων –ως γνωστόν πρόκειται για μια χρόνια πληγή του ΕΣΥ που βαθαίνει συνεχώς λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και των πλημμελών ελέγχων της πολιτείας στις παράνομες αλλοδαπές, φερόμενες ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Μάλιστα, όπως δήλωσε η ίδια η κυρία Σιουρούνη στο ArcadiaPortal.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «κοινός στόχος με την Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο».
Η συνέντευξη τύπου της διοικήτριας με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την έντονη αντίδραση του  Ιατρικού  Συλλόγου  Αρκαδίας. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου και χειρουργός στο νοσοκομείο Τρίπολης, κατηγόρησε  τη διοίκηση  του  Παναρκαδικού  Νοσοκοµείου Τρίπολης  ότι  δεν  ανταποκρίνεται  στον  θεσµικό  της  ρόλο. Όπως  είπε,  n διοίκηση  «ψάχνει εξωθεσµικούς  "βοηθούς" εκπλήρωσης  των  καθηκόντων της  και επιβραβεύει  δηµόσια  την αυτοδικία,  σε  µια  περίοδο  κατά  την  οποία  ο δηµόσιος  λόγος,  εκφερόµενος από  τους  δηµόσιους αξιωµατούχους,  πρέπει  να  είναι  ιδιαίτερα  προσεκτικός».  

arcadiaportal.gr
Πηγή : tharrosnews

Φιλιατρά: Τα τρακτέρ στο δρόμο έβγαλαν οι Αγρότες


Τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα παρέταξαν οι αγρότες στην είσοδο της πόλης των Φιλιατρών σύμφωνα με την προχθεσινή τους απόφαση, που προέκυψε από την ανοιχτή Συνέλευση στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 9 το πρωί στην βόρεια είσοδο της πόλης χωρίς να κλείσουν τον δρόμο με τρακτέρ,αγροτικά μηχανήματα και μαύρες σημαίες, μοιράζοντας στους περαστικούς οδηγούς φυλλάδια με τα αιτήματά τους, συμμετέχοντας έτσι στις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλοςστο filiatranet, θα παραμείνουν εκεί σήμερα και αύριο χωρίς να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία του δρόμου, ενώ για την συνέχεια θα αποφασίσουν σε νεότερη συνάντηση και σε συνεννόηση με τους άλλους αγροτικούς συλλόγους. 

Όπως ανέφερε και το ψήφισμα που μοίρασαν, τα αιτήματά τους είναι:
- Μείωση του Κόστους παραγωγής (φυτοφάρμακα - υλικά συσκευασίας - σπορόφυτα - πλαστικά κάλυψης - ρεύμα - Πετρέλαιο – ΦΠΑ κλπ εφόδια).
- Έλεγχος αγοράς (διακίνηση προϊόντων, Ελληνοποιήσεις, Υγειονομικό έλεγχο υποχρεωτικά) εφαρμογή του μητρώου Εμπόρων.
- Σύνταξη στους Αγρότες στα 65 και στις αγρότισσες στα 60.
- Όχι στο νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες (για τα θερμοκήπια είναι καταστροφικό λόγω ασθενειών που αναπτύσσονται και απάνθρωπο για τους Καλλιεργητές).


Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:
(Διαθέσιμο και σε HD, από την επιλογή ποιότητας) 



Πηγή : filiatranet

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο!



Με ευλάβεια και λαμπρότητα τα Φιλιατρά γιορτάζουν και τιμούν σήμερα και αύριο τον Πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο. Οι θρησκευτικές τελετές ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος. Νωρίτερα, στις 6μμ, από τον επιχώριο Μητροπολίτη, Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσόστομο μετά του Ιερού Κλήρου, το δήμαρχο και το δημοτικό και τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών θα γίνει η υποδοχή των προσκεκλημένων ΜητροπολιτώνΧαλκίδος  Χρυσοστόμου και Κορίνθου Διονυσίου, ενώ τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό, στις 10.45 θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και θα ψαλλεί δέηση. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση. Για μια ακόμη χρονιά, δεν θα παρατεθεί γεύμα στους επισήμους προσκεκλημένους, αλλά, μετά την Απόλυση, θα δοθεί δεξίωση προς όλους, επισήμους και πολίτες, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών. Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και Φιλιατρινοί από την Αθήνα, επισκέπτονται την πόλη για τις θρησκευτικές τελετές, για να ανάψουν ένα κερί ζητώντας τη Χάρη και τη Βοήθεια του Αγίου Χαραλάμπους. Παράλληλα, στα Φιλιατρά λειτουργεί από τις προηγούμενες μέρες εμποροπανήγυρη όπου οι επισκέπτες κάνουν τα ψώνια τους σε χαμηλές τιμές, ενώ δεν παραλείπουν να απολαύσουν ένα μεζέ κι ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί στα σουβλατζίδικα που λειτουργούν. Βεβαίως, οι καφετέριες και οι ταβέρνες - εστιατόρια των Φιλιατρών προσφέρονται για χαλάρωση με καφέ ή φαγητό, ενώ τα μπαράκια έχουν ετοιμάσειevents για το διήμερο!

Του Ηλία Γιαννόπουλου 
Πηγή : tharrosnews

Ισχύει το τοπικό σύμφωνο ανάπτυξης

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανάπτυξη τοπικών συνεργασιών με στόχο την ανάδειξη της περιοχής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της.Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Αγροτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου, στις οποίες έγινε παρουσίαση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στη συνάντηση στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, περιγράφηκε αναλυτικά τι ακριβώς σημαίνει η δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας για την τοπική οικονομία και τη διαφύλαξη και ανάδειξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων και κατά συνέπεια της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη βαθιά πίστη του στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος, το οποίο έχει ξεκινήσει και σχεδιάζεται εδώ και ένα χρόνο. Η σημερινή παρουσίαση είναι το αποτέλεσμα μελέτης και έρευνας για το πώς θα μπορέσει να δημιουργηθεί και να ταυτιστεί το σύμφωνο ποιότητας με το Δήμο Πύλου-Νέστορος και όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού και της παραγωγής ποιοτικών αγροτικών προϊόντων. Οι συνεργάτες του Δήμου, οι οποίοι εκπονούν την έρευνα εδώ και ένα χρόνο παρουσίασαν στις δυο επιτροπές το πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και συζήτησαν τις προτάσεις οι οποίες τέθηκαν από τα μέλη των επιτροπών για την καλύτερη εφαρμογή του Συμφώνου Ποιότητας. Το κλίμα της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα θετικό καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου να επιτευχθεί η σύζευξη τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης. Τονίστηκε δε ότι χρειάζεται συναίνεση, συνεργασία και αυτοδέσμευση από όλους του εμπλεκόμενους φορείς, ήτοι Δήμος, επιχειρήσεις, καταναλωτές, παραγωγούς, κοινωνία. Στόχος είναι η σύνδεσης της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας με τα παραγόμενα προϊόντα, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αποφασίστηκε ότι οι δύο επιτροπές του Δήμου θα αποτελέσουν τον πρωταρχικό πυρήνα της προσπάθειας αυτής και θα επικοινωνήσουν τα βασικό πλαίσιο του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας στους επιχειρηματίες. Παράλληλα, μέχρι τα μέσα Απριλίου θα πραγματοποιηθούν τέσσερις ημερίδες ενημέρωσης ανά κατηγορία επαγγελματιών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Πηγή : pylosnews

Το μέλι και η κανέλα και οι απίστευτες ιδιότητές τους!


Το μέλι κι η κανέλα είναι παρεξηγημένα και δεν τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας παρά τις εξαιρετικές ποιότητες που παράγονται στη χώρα μας Η κατανάλωσή τους εξασφαλίζει υγεία κι ευεξία αφού διαθέτουν απίστευτες ιδιότητες που κάνουν καλό στον ανθρώπινο οργανισμό, καταπολεμώντας από το κρυολόγημα μέχρι και τις καρδιοπάθειες! Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα… ζαχαρώσει. Ποτέ δεν πρέπει να βράσετε το μέλι ή να το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί έτσι θα σκοτωθούν τα ένζυμά του. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα του μελιού και κανέλας θεραπεύει
τις περισσότερες ασθένειες. Οι επιστήμονες δέχονται επίσης το μέλι ως πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών.



Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Αν και είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτό δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς.


Ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:

Καρδιοπάθεια

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή.

Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς.

Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Αρθρίτιδα

Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας.

Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, μέσα σε μια εβδομάδα, το 40% των ατόμων που είχαν υποστεί τη φροντίδα, είχαν απαλλαγεί εντελώς από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα.

Κυρίως είχαν γιατρευτεί όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.

Κυστίτιδα

Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Πονόδοντος

Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει.

Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι σταματήσει να σας πονά.


Χοληστερόλη

Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμειγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται.

Το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από τη χοληστερόλη.

Κρυολόγημα

Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες.

Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου

Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.

Αέρια στομάχου (φουσκώματα)

Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Δυσπεψία

Κανέλα σε σκόνη αναμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.

Γρίπη

Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.

Μακροβιότητα

Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος.


Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα Ακμή

Δημιουργείστε πάστα με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Εφαρμόστε τη για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και πλυθείτε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.

Παθήσεις του δέρματος

Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχήνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.

Αδυνάτισμα

Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο.

Επίσης, πίνοντας αυτό το μείγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Κούραση

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία.

Μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μμ. όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Άσχημη αναπνοή

Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό.

Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα.

Πηγή : best-tv

ΧΑΛΑΖΙ ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ήταν ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη» την χθεσινή χαλαζόπτωση, «28 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στην περιοχή, τέτοιο μέγεθος χαλαζιού δεν έχω ξαναδεί», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.
 «Διαπιστώσαμε τεράστιες ζημιές τεράστιες στην κάλυψη των θερμοκηπίων, τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό από τρύπες, ενώ χαλάζι βρισκόταν και μέσα στο χώρο του θερμοκηπίου, χαλάζι με ανώμαλη επιφάνεια και αυτό έχει σημασία», σημείωσε και πρόσθεσε «το άσχημο είναι ότι πρώιμες φυτείες που έχουν ένα τεράστιο κόστος, έρχεται τώρα μια δυσμενής καιρική συνθήκη να δημιουργήσει πρόσθετο κόστος στους παραγωγούς. Αν υπολογίσουμε ότι το κόστος είναι μεταξύ 1.800- 2.000 ευρώ το στρέμμα και ότι μπορεί να έχει ζημιωθεί το 20-30% των θερμοκηπίων, καταλαβαίνει κανείς ότι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Την απόλυτη στήριξη προς τους παραγωγούς της Τριφυλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, για πλήρη αποζημίωσή τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στέλνοντας ένα μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις:
α) προς τους ίδιους τους παραγωγούς, ότι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους αλλά και
β) προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την στήριξη του μοναδικού παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ζώνη της Τριφυλίας.
Άμεσα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς μέσω των εκπροσώπων τους, θα διαμορφωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα διεκδίκησης.
Από πλευράς Δήμου, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια, στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κατσούλας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί αγροτικών θεμάτων κ. Παναγιώτης Σουρέτης.

Πηγή : kyparissiotis

«Ένας για όλους, όλοι για έναν!...»

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Μη με ρωτήσετε πώς και γιατί θυμήθηκα το περιβόητο σλόγκαν των τριών – που, τελικά, ήταν τέσσερις – «σωματοφυλάκων» από το γνωστό έργο του Γάλλου Αλεξάνδρου Δουμά (πατρός)…

Ο συνειρμός οφείλεται στη γενέτειρά μου Κατερίνη (στη Θεσσαλονίκη μεγάλωσα), στις τέσσερις βουλευτικές έδρες που διαθέτει ο Νομός Πιερίας και στον ξεσηκωμό λαού και τοπικών αρχόντων κόντρα στα διόδια του Αιγινίου!
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012, που με το γνωστό ........

bonus των 50 εδρών επέτρεψαν στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τη «Νέα» Ν.Δ. να σχηματίσει κυβέρνηση με τη σύμπραξη του «Νέου» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και τη «Νεοσύστατη» ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη, οι τέσσερις έδρες του Νομού Πιερίας κατακτήθηκαν από τη «Νέα» Ν.Δ.
Άλλες εποχές η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του ΠΑΣΟΚ και σε άλλες υπήρχε «μοιρασιά» των εδρών ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα που έγραψαν την ιστορία της «μεταπολιτευτικής» Ελλάδας από το καλοκαίρι του 1974…

Βλέπω στις φωτογραφίες γνωστά και άγνωστα πρόσωπα στις δυναμικές διαδηλώσεις στα διόδια Αιγινίου, αλλά ΔΕΝ έχω δει μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ από τα γνωστά μου πρόσωπα που ανήκουν στους τέσσερις εκλεγμένους βουλευτές του Νομού Πιερίας…
Δεν θα ειρωνευτώ, ούτε θα κάνω σκωπτικό σχόλιο, αλλά ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ οι βουλευτές εκλέγονται για να εκπροσωπούν τον λαό της περιοχής τους στην Κεντρική Κυβέρνηση που εδρεύει στην Αθήνα (παρά το γνωστό «ψέμα»… «Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο η Αθήνα!...»).
Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά δανειζόμενος συμπεριφορές περασμένων ετών, θα τολμούσα να πω ότι εάν οι τέσσερις έδρες ήταν μοιρασμένες όπως σε άλλες εποχές, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (κάποτε ΠΑΣΟΚ και κάποτε Ν.Δ.) θα πρωτοστατούσαν σε παρόμοιες «λαϊκές διαμαρτυρίες» ενάντια στις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας…

Επί του προκειμένου, όμως, και να μην ήταν και οι τέσσερις τωρινοί βουλευτές, όπως συμβαίνει να είναι, Νεοδημοκράτες, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που υπάρχει για τη «σωτηρία» μας η συγκυβέρνηση «Νέας» Ν.Δ. και «Νέου» ΠΑΣΟΚ, ποιος θα αποτελούσε «εξουσία» και ποιος «αντιπολίτευση»;
Οι τρεις «σωματοφύλακες» του Αλεξάνδρου Δουμά, Άθως, Πόρθος και Άραμις τελικά ήταν τέσσερις με τη συμμετοχή του νεαρού Ντ’ Αρτανιάν»… ΟΛΟΙ υπέρ του βασιλέως, που ήταν τότε η Κεντρική Εξουσία…

Στην περίπτωση των διοδίων του Αιγινίου και των διαμαρτυριών του λαού, με πληροφορούν φίλοι ότι ψάχνουν, αλλά δεν βλέπουν τους βουλευτές να συμμετέχουν ως συμπαραστάτες στους αγώνες του λαού της Πιερίας!…
Εγώ καθώς ΔΕΝ ψηφίζω στη γενέτειρα, αλλά στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ έχω δικαίωμα να επικρίνω τους τέσσερις βουλευτές και τη συμπεριφορά τους!... 


Πηγή : filiatranews

Δυναμώνει το αγροτικό μπλόκο στο Σουληνάρι


ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στο Σουληνάρι. Εκεί βρίσκονται πολλοί αγρότες, με περισσότερα από 50 τρακτέρ και 40 αγροτικά αυτοκίνητα, οι οποίοι ανά διαστήματα κλείνουν το δρόμο Ριζομύλου-Πύλου…
Είναι η 5η ημέρα λειτουργίας του μπλόκου στο Σουληνάρι, ενώ τον αγώνα των αγροτών στηρίζει το ΠΑΜΕ και οι οργανώσεις που πρόσκεινται σε αυτό. Το απόγευμα επισκέφθηκαν τους αγρότες μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της ΔΕΥΑΚ, ενώ χθες βρέθηκε κοντά τους αντιπροσωπεία της ΠΑΣΕΒΕ. Μάλιστα λογιστές μέλη της ΠΑΣΕΒΕ έκαναν και ενημέρωση στους αγρότες για το φορολογικό νομοσχέδιο και πως θα τους πλήξει ακόμα παραπέρα.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, «οι αγρότες, με αφορμή τις εξαγγελίες απάτη της κυβέρνησης, η οποία μπροστά στην πίεση των κινητοποιήσεων εξήγγειλε πως θα μοιράσει ψίχουλα αλλά θα τα πάρει πίσω σε καρβέλια, προχώρησαν σε μαζικοποίηση του μπλόκου ξεπερνώντας τα 50 τρακτέρ και τα 40 αγροτικά, αλλά και σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού κλείνουν τον δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. (…) Οι αγρότες κάνουν κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο το μπλόκο με τρακτέρ και μηχανήματα. Επίσης καλούν όλο το λαό της Μεσσηνίας σε συμπαράσταση».

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 199 άτομα, εκ των οποίων εκατόν έντεκα (111) ημεδαποί και ογδόντα οκτώ (88) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δεκατέσσερα (114) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) άτομα, από τα οποία δεκαέξι (16) ήταν ημεδαποί και δεκαοκτώ (18) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα. Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: •Ένας (1) ημεδαπός, για Πλαστογραφία. •Τρεις (3) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα. •Ένας (1) αλλοδαπός, γιατί διέμενε παράνομα στην χώρα και σε βάρος του οποίου κινήθηκε η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Επιπρόσθετα, από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος τριών (3) ημεδαπών ΡΟΜΑ, δύο (2) ανδρών ηλικίας 58 και 30 ετών και μίας (1) 25χρονης για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν είκοσι εννέα (29) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν ένα (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και μία (1) πλαστή άδεια κυκλοφορίας οχήματος.

Πηγή : simaianews

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤ3 - Αφιερωμα στην Βοιδοκοιλιά και στην Πύλο

«Του νερού τα παραμύθια» ΕΤ3 !!!



Η παρουσιάστρια Ινα Ταράντου και το επιτελείο της αξιόλογης ταξιδιωτικής εκπομπής κάνουν  μια περιήγηση στη Πύλο και στην ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραλία της Βοιδοκοιλιάς .

 «Του νερού τα παραμύθια» θα προβληθούν ΣΗΜΕΡΑ  Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 14,30 στην ΕΤ3. 
Με θεαματικά πλάνα (όπως δείχνει και το τρέιλερ) από την εξωτική και στρογγυλή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, η οποία θεωρείται ο σημαντικότερος υγροβιότοπος της νότιας Ελλάδας που αποτελεί πολύτιμο σταθμό για τα μεταναστευτικά πουλιά και τόπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα.
Πλάνα έχουν γυριστεί και με ελικόπτερο και η θέα της Μεσσηνίας από ψηλά προσφέρει υπέροχες εικόνες 



Πηγή : newsmessinia

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μεσσηνιακό πρωινό με ελιές, σύκα, σταφίδα και παστό!



Ελιές, μαύρη σταφίδα, φρέσκια ρίγανη, παστέλι, σύκα, τοπικά φρούτα εποχής, ακόμη και μανιάτικο παστό περιλαμβάνει το μεσσηνιακό πρωινό που, όπως μας λέει ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος, έχει ξεκινήσει να προσφέρεται σε ξενοδοχεία της Μεσσηνίας.
Η προσπάθεια προβολής της τοπικής κουζίνας εντάσσεται στην πρωτοβουλία που είχε η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας να κηρύξει τη φετινή χρονιά «Μεσσηνία 2013 - Έτος Γαστρονομίας».
«Έχουμε αποφασίσει μαζί με το Επιμελητήριο να προχωρήσουμε σε ορισμένες δράσεις, όχι μόνο στη Μεσσηνία, για την προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων. Κάναμε την έναρξη ως Ένωση Ξενοδόχων και μαζί μας ήρθε και το Επιμελητήριο, πράγμα πολύ σημαντικό, γιατί σηματοδοτεί ότι όλοι οι επαγγελματίες θα κάνουν τις προσφορές που χρειάζεται, ώστε να γίνουν εκθέσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να διαφημίσουμε ό,τι παράγεται στο νομό και να δείξουμε τη δική μας μεσογειακή κουζίνα, που έχει διαφοροποιήσεις από τις άλλες» μας λέει ο κ. Λαγωνικάκος.
«Θέλουμε να πείσουμε τον Έλληνα και ξένο τουρίστα ότι εδώ υπάρχει πράγματι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος διατροφής, που εντάσσεται στη μεσογειακή δίαιτα, ξεκινώντας βέβαια από το ελαιόλαδο. Γι’ αυτό καλέσαμε και τους σεφ του Costa Navarino, που φτιάχνουν πολύ ωραία πράγματα χρησιμοποιώντας τα δικά μας προϊόντα, και βγάλαμε έναν εξαιρετικό μπουφέ, με καταπληκτικές γεύσεις. Όλη αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει διάφορες δράσεις. Για παράδειγμα, τα ξενοδοχεία έχουμε πάρει απόφαση να χρησιμοποιούμε παντού ελαιόλαδο και όχι μαγειρικά λίπη κ.λπ.
Στη συνάντηση με τους σεφ, είχαμε καλέσει τον καθηγητή κ. Κατσαρό, ο οποίος ήταν και πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, καθώς και την κα Ιγγλέζου από το Μανιατάκειον Ίδρυμα, οι οποίοι μίλησαν για την ελληνική γαστρονομία, εστιάζοντας κυρίως στο λάδι και τις ελιές της Μεσσηνίας».
Ειδικά για το μεσσηνιακό πρωινό: «Στα ξενοδοχεία μας, εκτός από το κυρίως φαγητό με τις δικές μας τοπικές γεύσεις και προϊόντα, έχουμε και μεσσηνιακό πρωινό. Με παστό μανιάτικο, ελιές, σταφίδα μαύρη μεσσηνιακή, ρίγανη φρέσκια, παστέλι, σύκα, φρούτα που παράγονται εδώ, πορτοκάλια, μανταρίνια κ.λπ., καθώς και άλλα, αναλόγως με την εποχή. Γενικά το πρωινό θέλει μεγάλη προσοχή. Αν δεν έχεις καλό πρωινό, το ξενοδοχείο δε δουλεύει πλέον. Όσο για τους επισκέπτες, τους αρέσει πάρα πολύ το μεσσηνιακό πρωινό και βλέπουμε ότι τα τοπικά προϊόντα καταναλώνονται ιδιαίτερα».

Πηγή : tharrosnews

Πρόγραμμα αγώνων & οι διαιτητές των αγώνων του Τοπικού ποδοσφαίρου


Δείτε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Μεσσηνία


Ο Νίκας Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Καλαμάτας, ο Κυριακόπουλος Δωριέας Δωρίου – ΑΟ Σπερχογείας
Ο Δημήτρης Νίκας ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΜ να σφυρίξει το ματς Αστέρα Αρφαρών – Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ ο Χρήστος Κυριακόπουλος τη συνάντηση Δωριέα Δωρίου – ΑΟ Σπερχογείας, που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 20ής  αγωνιστικής της Α΄ Τοπικής, της 19ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, της 17ης αγωνιστικής της Γ΄ Τοπικής αλλά  του προπαιδικού  πρωταθλήματος, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, με τους διαιτητές που τους σφυρίζουν,  έχουν ως εξής:

Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου – 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αίαντας Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί: Αλεξέας, Καρβούνης, Αθανασοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου: Γιαννόπουλος, Βρυώνης, Καραπιπέρης
4.00 μ.μ.
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Απόλλων Καλαμάτας: Νίκας,Τσοπανάκης, Τσίρμπας


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου - 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας – Ομόνοια: Καρβούνης, Αθανασοπούλου, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – Σπερχογεία: Κυριακόπουλος, Βρυώνης, Τσοπανάκης
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – ΑΟ Διαβολιτσίου: Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Γιαννέτσος


Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου – 7.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – ΑΟ Ασπροχώματος: Η. Νικολόπουλος, Καρβούνης, Σκόρδος



Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου– 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Φιλιατρών
Νίκη Πλάτης – Αστέρας Βαλύρας: Ζαρακοβίτης, Γ. Ηλιόπουλος, Τρουπάκης
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας – Πανιώνιος Κ.: Κότσαρης, Τσαούση, Γιαννέας
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Αστέρας Μικρομάνης: Σκόρδος, Καλογερόπουλος, Κασκάνης
Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Μιλτιάδης: Τουρλομούσης, Λουκάς, Αδαμόπουλος
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα: Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Λαζαράκης
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Τσικλητήρας Πύλου: Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου – 3.00  μ.μ.
Γήπεδο Μάνεσι
Μάνεσι – Πανθουριακός: Τουρλομούσης, Γιαννέας, Παναγιωτόπουλος
Γήπεδο Ανδρούσας
Ανδρούσα – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Νίκας, Κατσάς, Τσέλο
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Ηρακλής Καλαμάτας: Σκόρδος, Γ. Ηλιόπουλος, Π. Ηλιόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Χατζή – ΑΕ Λογγάς: Ζαρακοβίτης, Αγγελακάκης, Σκορπιδέας
4.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης: Η. Νικολόπουλος, Τσίρμπας, Καραπιπέρης
7.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – Κεραυνός Καλαμάτας: Κότσαρης, Κυριόπουλος, Κοντογιάννης

Δευτέρα 11εβρουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος: Πλεμμενόπουλος, Γκούμας, Λουκάς
3.30 μ.μ.
Γήπεδο Στενωσιάς
ΑΟ Στενωσιάς – Χανδριναϊκός: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ρέκκας


Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Σάββατο 9Φεβρουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – ΑΟ Διοδίων: Κατσάς, Δεδούσης, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων – Θύελλα Παραλίας: Κουτσαναστάσης, Μαυρομιχάλης, Πετράκου
Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Παπαφλέσσας Άμφειας: Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη, Ρέκκας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Θησέας Καλαμάτας: Λαμπίρης, Αντωνόπουλος, Λυμπερόπουλος


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΠΣ Άρις – ΠΑΟΚ: Γεωργαντάς, Ζέρβα, Παυλοπούλου
11.00 π.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΕ Αιθαίας – Βέργα: Ξηρόκωστας, Τσουκάλη, Ρέκκας
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
ΑΣ Αμφιθέας – ΑΕΚ Καλ.: Αδαμόπουλος, Μπασιλάρης, Στέφανος
12.00 μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Νέστωρ Πύλου: Καλογερόπουλος, Τζιαμουράνης, Παπαδόπουλος
1.00 μ.μ.   
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός: Λουκάς, Μανιατέας, Μπότη
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – Ερμής Καλαμάτας: Γκούμας, Αναγνωστόπουλος, Γιαννακλής
Ρεπό: ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας, Δημάκειος Ταϋγέτου


ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου – 9.00 Π.Μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Δαναός: Γιαννέας
11.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Σπερχογεία: Τσαούση
Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Απόλλων Καλαμάτας: Λαζαράκης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί: Γιαννακλής
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Αστέρας Αρφαρών: Γιαννέας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Τέλος  Άγρας: Αντωνόπουλος
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Εράνη Φιλιατρών: Μαυρομιχάλης
Γήπεδο Μεθώνης
Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Μεθώνης: Κουτσαναστάσης
 1.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Αίαντας Καλαμάτας: Γιαννακλής


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου – 10.30 π.μ.
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Θησέας Καλαμάτας: Π. Ηλιόπουλος
Ρεπό: ΑΕ Αβίας, Πράσινα Πουλιά, Εθνικός Μελιγαλά.

Πηγή : tharrosnews

Στήριξη Κόλλια σε παραγωγούς

Την απόλυτη στήριξη προς τους παραγωγούς της Τριφυλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, για πλήρη αποζημίωσή τους, εξέφρασε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στέλνοντας ένα μήνυμα προς δύο κατευθύνσεις: 

α) προς τους ίδιους τους παραγωγούς, ότι δεν είναι .........

μόνοι τους στον αγώνα και στις δίκαιες διεκδικήσεις τους αλλά και

β) προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για την στήριξη του μοναδικού παραγωγικού ιστού που έχει απομείνει στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη ζώνη της Τριφυλίας.

Άμεσα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, αλλά και τους ίδιους τους παραγωγούς μέσω των εκπροσώπων τους, θα διαμορφωθεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα διεκδίκησης.

Από πλευράς Δήμου, εκτός από τον Δήμαρχο Κώστα Κόλλια, στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κατσούλας και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος επί αγροτικών θεμάτων κ. Παναγιώτης Σουρέτης.


Πηγή : filiatranews

Να παραμείνει στην Καλαμάτα η Λογοθεραπεία ζητούν οι διδάσκοντες του τμήματος

Τους λόγους για τους οποίες κρίνεται απαραίτητη η παραμονή του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα παρουσιάζονται από του διδάσκοντες του τμήματος στην επιστολή που ακολουθεί:

"Εμείς το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Λογοθεραπείας Καλαμάτας θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε δημοσίως την επιστημονική μας άποψη σε σχέση με το προσχέδιο του Σχεδίου ΑΘΗΝΑ και την πρόταση για μεταφορά του Τμήματος στο αντίστοιχο του ΤΕΙ Πάτρας. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έχει σα σκοπό να υπερασπίσει τα δικά μας στενά ατομικά συμφέροντα (μη διδασκαλία στο Τμήμα, αφού δεν θα υπάρχει στην Καλαμάτα), τα οποία ανέρχονται στα 10.300 ευρώ μεικτές αποδοχές το μήνα και για το σύνολο των 28 διδασκόντων. Ο σκοπός είναι να αναδείξουμε τις επιπτώσεις τόσο στους ίδιους τους σπουδαστές, όσο και στην τοπική κοινωνία από την ενδεχόμενη κατάργηση του Τμήματος.   
  1. 1.Θα παρατείνεται ο χρόνος σπουδών των φοιτητών μιας κι ένας τόσο μεγάλος αριθμός δε θα μπορεί  να απορροφηθεί από τα πλαίσια κλινικών ασκήσεων στην Πάτρα. Επίσης δε θα δίνεται η απαραίτητη προσοχή και αξιολόγηση, δεδομένου του μεγάλου όγκου σπουδαστών.
  2. 2.Ένας μεγάλος αριθμός παιδιών που χρήζει λογοθεραπευτικής παρέμβασης, δεν θα έχει πλέον αυτή τη δυνατότητα (50 παιδιά και ενήλικες στην κλινική του ΤΕΙ και 100 στα εξωτερικά πλαίσια), των οποίων οι γονείς δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ώστε να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους συνεδρίες σε κάποιο κέντρο ειδικών θεραπειών, θα σταματήσει να βοηθιέται μέσω των κλινικών ασκήσεων των φοιτητών.
  3. 3.Ο σχετικά μικρός όγκος των σπουδαστών του Τμήματος στην Καλαμάτα, παρέχει τη δυνατότητα για αυξημένη προσοχή στον κάθε φοιτητή με άμεση αλληλεπίδραση και συζήτηση για την καλύτερη διαμόρφωση επαγγελματιών.
  4. 4.Στην κλινική άσκηση οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν για την ανάλυση των δειγμάτων ομιλίας/φωνής τα προγράμματα ανάλυσης φωνής που βρίσκονται στο εργαστήριο ηλεκτρονικών μηχανημάτων. Αυτό γίνεται διότι ο αριθμός των φοιτητών είναι μικρός και με αυτή τη δυνατότητα και ο φοιτητής μαθαίνει και η θεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης σε αντίθεση για παράδειγμα με την Πάτρα όπου οι φοιτητές βλέπουν τα παραπάνω προγράμματα μία φορά στα 4 χρόνια, στην Καλαμάτα η χρήση των μηχανημάτων είναι ανοιχτή στους φοιτητές συνέχεια. Στο τμήμα Λογοθεραπείας της Καλαμάτας υπάρχει και ακοολογικό εργαστήριο.
  5. 5.Το Τμήμα Λογοθεραπείας είναι άρτια εξοπλισμένο με τον αναγκαίο εξοπλισμό (υπολογιστές, προτζέκτορες, μικρόφωνα κ.λπ.) για την πιο σωστή πραγματοποίηση των μαθημάτων σε αντίθεση με την Πάτρα.
  6. 6.Υπάρχει επίσημο υλικό αξιολόγησης και θεραπευτικό υλικό καθώς και προπλάσματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των θεωρητικών παραδόσεων των μαθημάτων αλλά και στα εργαστήρια και στις κλινικές ασκήσεις. Στην Πάτρα δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω.
  7. 7.Διαφορές στο πρόγραμμα σπουδών οι οποίες θα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τις σπουδές των φοιτητών, σε περίπτωση μεταφοράς τους στην Πάτρα.
  8. 8.Στις κλινικές ασκήσεις υπάρχει συνεχής έλεγχος της προόδου των φοιτητών και της διαχείρισης των περιστατικών τους όχι μόνο από τον επόπτη τους αλλά και από τον κεντρικό επόπτη.
  9. 9.Η προσαρμογή των φοιτητών σε μια καινούρια πόλη, με άλλους καθηγητές, άλλους χώρους σίγουρα θα επιβαρύνει αυτούς που είναι στα τελευταία έτη.
  10. 10.Σαν τμήμα έχει εξελιχθεί πιο γρήγορα σε όλα τα επίπεδα από αυτά των Πατρών και Ιωαννίνων. Παρόλο που λειτουργεί μόνο 4 χρόνια, θεωρούμε ότι λειτουργεί υποδειγματικά.
  11. 11.Οι φοιτητές δουλεύουν με παιδιά από το 5ο εξάμηνο και με ενήλικες σε ένα ολόκληρο εξάμηνο στο 7ο. Έχουν τη δυνατότητα στην Κλινική Λογοθεραπείας να δουλεύουν ατομικά υπό την επίβλεψη των εποπτών, και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις συνεδρίες. Οι φοιτητές δουλεύουν υπό συνθήκες σαν να είναι επαγγελματίες σε ένα ιδιωτικό πλαίσιο.
Είναι κατανοητό πιστεύουμε πόσο σημαντική είναι η σωστή εκπαίδευση ιδιαίτερα της συγκεκριμένης κατηγορίας επαγγελμάτων υγείας που ασχολείται με ομάδες όπως είναι τα άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, λαρυγγέκτομη, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα φωνής και κατάποσης κλπ. Με βάση την εκπαίδευση που δίνεται στο Τμήμα Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας είμαστε σίγουροι ότι οι απόφοιτοι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κοινωνίας και να προσφέρουν σημαντικό έργο".
ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 
 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πηγή : eleftheriaonline

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Σήμερα Πέμπτη 7/2/2013 συγκεντρωθήκαμε στα Φιλιατρά μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις.

Με τον τρόπο αυτόν βάζουμε και το δικό μας μικρό λιθαράκι στον δίκαιο και ζωογόνο αγώνα.

Επίσης βάζουμε και την δική μας άποψη, η οποία πιστεύουμε ότι ταυτίζεται με την αντικειμενική αιτία του Αγροτικού προβλήματος .

Η οποία δεν είναι μόνο το ακριβό πετρέλαιο, ούτε το ακριβό ρεύμα (όχι πως δεν είναι αυτά προβλήματα που επηρεάζουν το κόστος παραγωγής).

Το κύριο πρόβλημα όλων των ανθρώπων που καλλιεργούν τη .........

γη της πατρίδας μας και σήμερα είναι στα όρια της φτώχειας και της μιζέριας είναι η Κοινή Αγροτική πολιτική.

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια και λογικά:

1) Μείωση του Κόστους παραγωγής(φυτοφάρμακα- υλικά συσκευασίας- σπορόφυτα- πλαστικά κάλυψης- ρεύμα- Πετρέλαιο – ΦΠΑ κλπ εφόδια).
2) Ελεγχος αγοράς (διακίνηση προϊόντων, Ελληνοποιήσεις, Υγειονομικό έλεγχο υποχρεωτικά) εφαρμογή του μητρώου Εμπόρων
3) Σύνταξη στους Αγρότες στα 65 αι στις αγρότισσες στα 60
4) Όχι στο νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες(για τα θερμοκήπιαείναι καταστροφικό λόγω ασθενειών που αναπτύσσονται και απάνθρωπο για τους Καλλιεργητές)
Έχει και η Αγροτιά και στομάχι και καρδιά.

Το Σάββατο 9/2/2013 θα συγκεντρώσουμε τα τρακτέρ στην βόρεα είσοδο της πόλης (κατάστημα Π. Τσαφαρά)
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όλοι οι αγρότες να φέρουν τα μηχανήματα τους στον συγκεκριμένο χώρο.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Πηγή : filiatranews

Η Τριφυλία θέλει συνεργασία για το τουριστικό προιόν της Μεσσηνίας με ισοτιμία




ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η Γενική συνέλευση των Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας όπου η μέχρι πρότινος Πρόεδρος κα Χριστοδούλου η οποία μίλησε "για μια αδικημένη περιοχή χωρίς τουριστική προβολή η οποία κατάφερε να δημιουργήσει την ένωση ξενοδόχων, ενώ στο πλήρωμα του χρόνου επιτεύχθηκαν μεγάλα βήματα με συλλογική δράση" για να συμπληρώσει ότι "πρόσφατα έγιναν εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας με την οποία συνεργαζόμασταν προς την κατεύθυνση της τουριστικής προβολής μετά από πρόταση της Costa navarino" για να καυτηριάσει το γεγονός ότι "εκφράστηκε υποψήφιο της ένωσης Μεσσηνίας ότι προσκλήθηκε η ένωση Τριφυλίας και δεν παρέστη" για να ξεκαθαρίσει ότι "η Ένωση Τριφυλίας ουδέποτε έλαβε πρόσκληση προς συζήτηση στις εκλογές που έγιναν στην Καλαμάτα" εκφράζοντας την λύπη της για το συμβάν. Μάλιστα προανήγγειλε δήλωσή που θα γίνει μέσω του τύπου με τη μορφή καταγγελίας για το παραπάνω συμβάν θεωρώντας ότι "το νέο Δ.Σ. της ένωσης Μεσσηνίας θα  έρθει σε επαφή μαζί μας αφού είμαι σίγουρη ότι για να πάμε μπροστά χρειάζεται η συλλογική δράση και όχι η δημιουργία αποσπασματικών πρωτοβουλιών για τον τουρισμό". 
ΔΕΝ ΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δήλωσε ότι φέτος δεν θέτει υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. αλλά παραμένει στην ένωση εξηγώντας ότι "η πρόταση αυτή δεν ήταν εύκολη, δίνοντας όλη μου τη ψυχή για τη προβολή της περιοχής μας και η απόφασή μου δεν έχει σχέση με τα ανωτέρω συμβάντα αλλά με την προσωπική μου άποψη" δίνοντας το χρόνο να εργαστούν όλοι για το καλό του τόπου μας. Η ομιλία της συγκίνησε τα μέλη της ένωσης τα οποία επέμειναν να μην επιμείνει στην απόφασή της αλλά να συμμετέχει, ενώ η ίδια εξήγησε ότι θα είναι παρών για να συνδράμει σε κάθε προσπάθεια που θα κυοφορηθεί. Πάντως κατά γενική ομολογία μετά την ανάλυσή της για την δράση της ένωσης το 2012, τα παρόντα μέλη ευχαρίστησαν την απερχόμενη πρόεδρο η οποία συνέβαλε τα μέγιστα για την τουριστική προβολή της Τριφυλίας.

Πηγή : kyparissiotis

Θανατηφόρο τροχαίο στα Φιλιατρά


Δυστυχώς άλλο ένα τραγικό γεγονός σημαδεύει την πόλη μας, όπου ένας 18χρονος έχασε σήμερα το πρωϊ την ζωή του σε τροχαίο, λίγο έξω από τα Φιλιατρά.

Ο άτυχος νεαρός γύρω στις 5 το πρωϊ, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, επέστρεφε στα Φιλιατρά από την Κυπαρισσία όπου εργαζόταν και χάνοντας τον έλεγχο στο ύψος του Κατσίμπαλη (Εξοχικό), συγκρούστηκε μεβανάκι στο αντίθετο ρεύμα και στην συνέχεια προσέκρουσε σε μάντρα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Οι επιβάτες στο βαν σύμφωνα με πληροφορίες μας τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. 

Δυστυχώς όμως και άλλος συνάνθρωπός μας, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 




Πηγή : filiatranet

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών: Αποφάσισαν να κινητοποιήσεις με τρακτέρ στην είσοδο των Φιλιατρών


Συνάντηση και ενημέρωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις είχε χθες το απόγευμα στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών ο Αγροτικός Σύλλογος της πόλης, προκειμένου να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν σχετικά με τι; κινητοποιήσεις και των υπολοίπων αγροτών.

Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου .....

Φιλιατρών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος επεσήμανε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι πολλά και κοινά. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής όπως τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι τιμές των καυσίμων, το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κλπ και αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών άλλων περιοχών και είπε να δουν πώς μπορούν και οι εδώ αγρότες να κινητοποιηθούν.

Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος έκανε αναφορά στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους αγρότες και επεσήμανε ότι η δύναμη τους είναι μεγάλη αρκεί ο καθένας να το καταλάβει. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μικρό αριθμό αγροτών που συμμετείχε στην χθεσινή συνάντηση.
παρακίνησε τον καθένα να πάρει από ένα δυο φίλους του και να γίνει μια μαζική κινητοποίηση.

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έφερε τον αγρότη η αυτό το "μπουρδέλο" όπως είπε χαρακτηριστικά -ζητώντας να αναφέρουμε την έκφραση του- η Ευρωπάϊκή Ενωση με την περίφημη Αγροτική πολιτική και ζήτησε να βγεί ένα ψήφισμα από τον Αγροτικό Σύλλογο.

Ο Τέλης Καναβός εκανε αναφορλα στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Γέρου καραμανλή που έλεγε ότι η τότε ΕΟΚ θα μας έχει σν μπαξέ της θα ταΐζει η Ελλάδα τόσο κόσμο κλπ κλπ κάτι που ποτέ δεν έγινε αφού με την συνθήκη του Μάαστριχτ η Ελλαδα έχει δεσμευτεί να εισάγει προϊόντα.
Το ρόβλημα με τους αγρότες είναι ότι μαζεύονται όταν είναι να πάρουν επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις.
Πρότεινε μηδενισμό του ΦΠΑ, να γίνονται Έλεγχοι στις εισόδους της χώρας σε εισαγόμενα προϊόντα.

Ο Κώστας ο Μαλάμος ζήτησε να έρθει ο Σύλλογος με τους υπόλοιπους συλλόγους της Μεσσηνίας, να υπάρχει εκεί στην Λάρισσα εκπροσώπηση, και πρότεινε να μην κλείσουν τους δρόμους παρά να τους ανοίξουν και μάλιστα να ανοίξουν τα διόδια έτσι ώστε να μην πάνε απέναντι από την κοινωνία.
Ο κ. Κοροβίλας είπε ότι είμαστε μαι περιοχή που είναι η καλύτερη της Ελλαδος. Επεσήμανε ότι το πρόβλημα μας είναι η συνεννόηση και πρότεινε πιστοποίηση των μονάδων και ανέφερε ότι οι μοναδικές αγορές που μπορούν να χτυπήσουν οι αγρότες είναι Ανατολικά. Δηλαδή Ουκρανία και Ρωσία.
Σε άλλες χώρες έχουν καλύτερη οργάνωση στην εμπορία. Εμείς εκεί πάσχουμε.

Τελικά αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ στον Δρόμο τοΣάββατο το πρώι στις 9 έξω απο το κατάστημα του κ. Τσαφαρά στην είσοδο της πόλης (Εθνιή οδός Φιλιατρών - Κυπαρισσίας) και να παρατάξουν τα τρακτέρ δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Κάλεσε όλους τους αγρότες να φέρουν από ένα αγροτικό μηχάνημα προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και στους αγρότες αυτής της περιοχής.




Πηγή : filiatranews