Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αρχισαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Κυπαρισσία

Με την προγραμματισμένη για χθες το βράδυ επετειακή εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων της Κυπαρισσίας στην αίθουσα "Αλέκος Παπαδόπουλος" ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Κυπαρισσία. Σήμερα το βράδυ στις 7 στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου με ομιλητή τον Αθανάσιο Φωτόπουλο, διδάκτορα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «Σελίδες από την ιστορία και τον Πολιτισμό της Κυπαρισσίας».

Την Παρασκευή θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων. Την Κυριακή το απόγευμα στις 6 ώρα θα γίνει μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ την Κυριακή το πρωί στον ίδιο πανηγυρίζοντα ναό θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Η έπαρση της σημαίας θα γίνει στο ηρώο της Ανω Πόλης από προσκόπους στις 7.30 π.μ. Η Φιλαρμονική θα αναβιώσει το παλιό έθιμο παίζοντας στο κανονάκι του Κάστρου τον εθνικό ύμνο και εμβατήρια, ενώ περνώντας από κεντρικά σημεία της πόλης θα παιανίζει θούρια και εμβατήρια.

Η επίσημη δοξολογία θα γίνει στις 11.15 το πρωί στον ναό της Αγία Τριάδος, όπου θα εκφωνηθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Ζαχαρία Κανελλόπουλο. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο ηρώο της Ανω Πόλης με επιμνημόσυνη δέηση από τον κ. Χρυσόστομο και καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους της Πολιτείας και των τοπικών αρχών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 12.15 το μεσημέρι στην οδό 2ης Μαρτίου και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία, από μαθητές των τοπικών δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου, του Λυκείου και τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.


Πηγή : eleutheria online