Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Στην τελική ευθεία το Οικοτουριστικό Πάρκο Καϊάφα!

Ένα πολύ σημαντικό έργο, το Οικοτουριστικό πάρκο Καϊάφα, που αναμένεται να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της νότιας Ηλείας, βρίσκεται στο στάδιο των τελικών αδειοδοτήσεων. Στις 10 Ιουνίου επιτροπή του ΕΟΤ θα βρεθεί στην περιοχή προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την οριστικοποίηση του φακέλου, που όπως είναι γνωστό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Άμεση επίσης θα είναι η συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών, η οποία θα γνωμοδοτήσει για πράξεις αποχαρακτηρισμού σημείων στο νησάκι περιμετρικά της λίμνης. Σε ό,τι αφορά το έργο, πρόκειται να δημιουργηθεί ένας οικοτουριστικός παράδεισος 3.500 στρεμμάτων.

Στην είσοδο του οικοτουριστικού πάρκου θα στηθεί ένα κέντρο υποδοχής και πληροφοριών με τους βοηθητικούς χώρους που απαιτούνται. Οι κατασκευές γενικότερα θα είναι ήπιες για να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον. Τα αυτοκίνητα δεν θα περνούν μέσα στο πάρκο αλλά θα εξασφαλιστεί σκιασμένος χώρος έκτασης έξι στρεμμάτων. Οι επισκέπτες θα έχουν δύο επιλογές: Να περπατήσουν προς τη λίμνη και την παραλία, ή να νοικιάσουν ένα οικολογικό όχημα. Τα ποδήλατα θα επιτρέπονται παντού, εκτός των απόλυτα προστατευόμενων περιοχών ή των χώρων αποκλειστικά πεζοπορίας.

Στο επίκεντρο του οικοπάρκου θα δεσπόζει η «πρωτεύουσα» το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης όπου οι επισκέπτες θα βρουν τα ξενοδοχεία, την εκκλησία, το εστιατόριο και πολλά άλλα, σε ένα χώρο που θα διαμορφωθεί σαν ένα μικρό χωριό στην πλατεία του οποίου θα οργανώνονται υπαίθρια αγορά και πανηγύρια.


Πηγή : kyparissiotis

Η πρώτη φωλιά Caretta Caretta στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ η πρώτη φωλιά Caretta caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θέση μεταξύ των οικισμών Αγιαννάκη και Ελαίας. Από τα μέσα Μαΐου νέοι επιστήμονες, εθελοντές, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του κόσμου, περιπολούν καθημερινά τις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων πεδίου του Συλλόγου.Ειδικά στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο, αναμένεται η συμμετοχή 100 και πλέον ατόμων, κυρίως νέων επιστημόνων, οι οποίοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμβάλουν στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής.

Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, φιλοξενεί τη δεύτερη (μετά τη Ζάκυνθο) σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο. Ο πυρήνας του βιοτόπου εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του Κόλπου και δη στα 10 χλμ. παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδα και του χωριού Καλό Νερό, όπου γίνεται το 86% της φωλεοποίησης. Επιπλέον, η περιοχή χαρακτηρίζεται από την πλουσιότερη και πιο εκτεταμένη στην Ελλάδα ζώνη αμμολόφων.

Λόγω της φωλεοποίησης του απειλούμενου είδους αλλά και της ύπαρξης του εκτεταμένου οικοσυστήματος θινών, η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 με την ονομασία «Θίνες Κυπαρισσίας» (κωδικός: GR 2550005) και από την 1/9/2006 έχει αναγνωριστεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας. Δυστυχώς, η έλλειψη νομικού πλαισίου προστασίας και σχεδίου διαχείρισης στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο εκτρέφει έντονα τα γνωστά συμπτώματα της απρογραμμάτιστης και ανεξέλεγκτης «ανάπτυξης-αξιοποίησης» που υποβαθμίζουν τη μοναδική αυτή περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται οικόπεδα, χτίζονται βίλες πάνω στους αμμόλοφους, καταστρέφοντας την παράκτια βλάστηση και διανοίγονται παράνομα δρόμοι πρόσβασης στη θάλασσα. Είναι το γνωστό «σενάριο καταστροφής» μιας οικολογικά ευαίσθητης περιοχής, όπου η Πολιτεία δεν κατάφερε να θέσει έγκαιρα περιβαλλοντικούς όρους, ώστε η όποια ανάπτυξη να γίνει σωστά και να ωφελήσει την περιοχή ουσιαστικά και όχι ευκαιριακά.

Χαρακτηριστικό της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι η πρώτη φωλιά για τη φετινή σεζόν απέχει λίγα μόλις μέτρα από μια αυθαίρετα διανοιχθείσα προς τη θάλασσα δίοδο. Ακριβώς λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου προστασίας του Νοτίου Κυπαρισσιακού Κόλπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε το Μάρτιο του 2014 την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πληροφορίες: Παναγιώτα Θεοδώρου, Υπεύθυνη Προγράμματος Πελοποννήσου – τηλ.: 6951009785


Πηγή : radio 936

ΤΕDx Kalamata “Limits” στις 7 Ιουνίου

«Ένας Κόσμος Πέρα από τα Όρια» ξεκινά στη Καλαμάτα. "Once we accept our limits, we go beyond them", Albert Einstein. Αναγνωρίζουμε τα όρια μας και τα ξεπερνάμε, αυτή είναι η πρόκληση του τρίτου TEDxKalamata που θα φέρει τον τίτλο "Limits" και θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Πέρυσι το TEDx Kalamata υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμοπου πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί ως δεύτερο στην λίστα "από τα must seen to believe" ανάμεσα στα περίπου 5.000 TEDx events παγκοσμίως. Φέτος, το TEDx θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης που αποκαλύφθηκε από τον καθηγητή αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη. «Θέλω να φτάσουμε στο σημείο να αγγίζουμε τα αγάλματα. Μνημεία ξεκομμένα από το χώρο τους είναι παρωχημένη ιδέα» έχει δηλώσει ο ίδιος επιτρέποντας στους διοργανωτές να υποδεχθούν ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών σ' ένα λίκνο πολιτισμού.

Φετινή θεματική, τα Όρια. Όρια προσωπικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα μας, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις που είναι εκεί για να μας προσδώσουν αρχικά την ταυτότητα μας, να αποτελέσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια μας ώστε να μπορέσουμε να τεντώσουμε το σώμα και τη ψυχή μας διεκδικώντας μια ύπαρξη πέρα από αυτά.

Το TEDx Kalamata 2014 έρχεται να μιλήσει για το παράδοξο των ορίων, για τα όρια που άλλοτε μας φυλακίζουν και άλλοτε αποτελούν πυξίδα για μια καλύτερη ζωή. Φέτος επιλέχθηκε μια προκλητική θεματική, ώστε να ακουστούν ιστορίες ανθρώπων που παρά τις φαινομενικά "δεδομένες δυνατότητες" τους, κατόρθωσαν να αλλάξουν τον κόσμο μετατοπίζοντας τόσο τα όρια τα δικά τους όσο και της παγκόσμιας κοινωνίας. Ανθρώπους που έρχονται στη Καλαμάτα για να διηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να αποδείξουν πως «ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα.»


Πηγή : best-tv

Εξαγωγικός πυρετός για τα καρπούζια Τριφυλίας

Έντονη εξαγωγική δραστηριότητα παρουσιάζει η εβδομάδα που διανύουμε για το «χρυσάφι» της Τριφυλίας που είναι το εύγεστο καρπούζι με μοναδική ονομασία, πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αλλά και μοναδική υφή με γεύση.

Οι εξαγωγές είναι σημαντικές σε χώρες της Ε.Ε. αλλά και σε νέες αγορές, όπως διαπιστώνουν γεωπόνοι και παραγωγοί.

Στην Τερψιθέα, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, διεξάγονται οι τελικοί έλεγχοι για το προϊόν και όπως δήλωσε «η περιοχή διατηρεί τα σκήπτρα το πρώιμο καρπούζι με περισσότερους από 700 τόνους βάση των αναγγελιών, ενώ καθημερινά ο όγκος αυξάνεται με την ποιότητα και ωριμότητα να παραμένει εξαιρετική στις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη περιοχή», για να προσθέσει ότι «καρπούζια έχουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, γεύση και ποιότητα η οποία οφείλεται στην υψηλή τεχνική καλλιέργειας που εφαρμόζουν οι παραγωγοί μας».

Η Τερψιθέα ξεκίνησε με εξαγωγές σε Πολωνία, Γερμανία, Ουγγαλία, Ρουμανία, Αγγλία, Ιταλία και σκανδιναβικές χώρες δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό brand name διαθέτοντας φήμη και ποιότητα μοναδική. Ωστόσο είναι ανάγκη, όπως επισήμανε, οι γεωπόνοι ειδικοί ελεγκτές σε συνεργασία με τους εξαγωγικούς φορείς και με τους παραγωγούς να διαφυλάξουμε την ποιότητα καθώς τα περισσότερα καρπούζια ήταν σε δίχτυα προστασία έχοντας υψηλή ποιότητα ώστε να διαθέτουμε αξιοπιστία του είδους στο εξωτερικό.

Φέτος για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε ο όρος του εγκεκριμένου εμπόρου για δελτία καταλληλότητας του είδους με στόχο να αξιοποιηθεί η διαδικασία για έλεγχο ωριμότητας του προιόντος προκειμένου να πάει σωστά το προιόν με 6.000 στρέμματα και συνολική παραγωγή περισσότερα από 35.000 τόνους...

Οι εξαγωγείς υποστηρίζουν ότι η εικόνα είναι θετική και ίσως η καλύτερη των τελευταίων ετών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εκδίδοντας έξτρα ποιότητα με τιμές που ικανοποιούν τους παραγωγούς ως την τελική συγκομιδή αγγίζοντας τα 50 λεπτά, ενώ η ποικιλίες γκάλαξι και σελήνη, που είναι ανθεκτικές στην μεταφορά, είναι περίπου στα 40 λεπτά με ανοδικές τάσεις.

ΠΑΣΕΓΕΣ


Πηγή : filiatra news

Τριφυλία: 10η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

10η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας έτους 2014

Σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, οδός Δημαρχείου 2 - Κυπαρισσία, την 4η του μηνός Ιουνίου του έτους δύο χιλιάδες δέκα τέσσερα (04-06-2014), ημέρα Tετάρτη και ώρα 20:30΄, για τακτική συνεδρίαση και λήψη αποφάσεων, στα πιο κάτω θέματα:

1. Απευθείας ανάθεση της προμήθειας φρέσκου γάλατος και ειδών τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, του Ν.Π.Δ.Δ. και της Δ.Ε.Υ.Α.ΚΥ., για το έτος 2014. (έγκριση της 99/2014 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

2. Απευθείας ανάθεση της προμήθειας φρέσκου γάλατος και ειδών τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Δ.Ε. Φιλιατρών, και του Ν.Π.Δ.Δ., για το έτος 2014. (έγκριση της 100/2014 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

3. Απευθείας ανάθεση της προμήθειας φρέσκου γάλατος και ειδών τροφίμων και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, και του Ν.Π.Δ.Δ., για το έτος 2014. (έγκριση της 101/2014 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

4. Τροποποίηση προϋπολογισμού και Τεχνικού προγράμματος Δήμου Τριφυλίας, οικονομικού έτους 2014 (έγκριση της αριθμ.130/2014 Απόφασης Οικονομικής επιτροπής).

5. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη εποχικών, παροδικών ή πρόσκαιρων αναγκών, χρονικής διάρκειας έως δύο (2) μηνών (ναυαγοσωστών – πυρασφάλειας –γενικών καθηκόντων για την υπηρεσία καθαριότητας).

6. Παράταση ωραρίου Μουσικών οργάνων Καταστημάτων κατά τους θερινούς μήνες.

7. Οργάνωση άρδευσης ΔΕ Κυπαρισσίας έτους 2014.

8. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 78.900.00 για πυροπροστασία.

9. Προσδιορισμός ειδικοτήτων για προσωπικό 3 ατόμων ανταποδοτικού χαρακτήρα.

10. Καθορισμός ωρών εργασίας και ημέρες αργίας των συνεργείων καθαριότητος του Δήμου Τριφυλίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


Πηγή : filiatra net

Κυπαρισσία: «Βατό» το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Αισιοδοξία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις «Βατό» χαρακτηρίζουν το θέμα της πρώτης μέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Έκθεση), οι μαθήτριες και οι μαθητές που έγραψαν στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας. Όπως, δε, έλεγαν, το άγχος τους για τις εξετάσεις, μετά την πρώτη μέρα, «φεύγει» και τις αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία. Μετά το πέρας της χθεσινής εξέτασης, έξω από το Λύκειο, μιλήσαμε με μαθήτριες και μαθητές και μεταφέρουμε τι δήλωσαν στο «Θ»:

Δώρα Μορελάτου: «Ήταν σχετικά εύκολο το θέμα, αλλά υπήρχε αρκετό άγχος. Όλα πήγαν καλά. Γενικότερα, μέχρι το τέλος των εξετάσεων θα υπάρχει άγχος, αλλά ελπίζουμε να πάνε όλα καλά».

Τόνια Μητροπούλου: «Το ξεκίνημα ήταν με πολύ άγχος, αλλά εντάξει. Ήταν και λίγο δύσκολα, αλλά και εύκολα μερικά. Υπάρχει άγχος για τις εξετάσεις».

Μαρία Κομποχόλη: «Κάποιος που είχε διαβάσει, πιστεύω ότι έγραφε. Είχαμε αρκετό άγχος, πρώτη μέρα, αλλά τώρα έχει φύγει μεγάλο μέρος του».

Ελευθερία Θεοχαροπούλου: «Ήταν σχετικά εύκολα. Έφυγε πολύ βάρος από μέσα μου. Όποιος είχε διαβάσει, έγραφε, αλλά πιστεύω ότι μπορούσες και να αυτοσχεδιάσεις κιόλας. Δεν ήταν κάτι δύσκολο».

Μαρία - Ιωάννα Γκόγκα: «Το θέμα θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο. Δεν ήταν δύσκολο. Τα ερωτήματα ήταν πάρα πολύ βατά. Εμένα δε μου φάνηκε δύσκολο. Δεν είχα άγχος και νομίζω ότι γενικότερα στην τάξη δεν είχε κανένας άγχος, ούτε απρόοπτα υπήρχαν».

Όλγα Διαμάντη: «Τα θέματα δεν ήταν προφανή, ήθελαν σκέψη, αλλά αν κάποιος είχε διαβάσει, μπορούσε και να τα λύσει. Άγχος σίγουρα υπάρχει, για τα αποτελέσματα. Θα δείξει η συνέχεια. Σημασία έχει η καλή αρχή».

Αίαντας Δρακόπουλος: «Πρώτο μάθημα σήμερα, καλά τα πήγαμε. Δεν υπάρχει άγχος, εννοείται αυτό. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος. Θεωρώ ότι το θέμα ήταν προσιτό για όλους. Ελπίζω ότι όλοι θα έχουμε πάει πάρα πολύ καλά. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όλους. Δύναμη και θέληση, πάνω απ’ όλα, σε όλους».

Δημοσθένης Χρονόπουλος: «Γράψαμε το πρώτο μάθημα. Νεοελληνική Γλώσσα, Έκθεση όπως το λένε οι περισσότεροι. Ελπίζω πως όλοι θα τα έχουμε πάει καλά. Το θέμα ήταν αρκετά καλό και πιστεύω ότι όλοι θα έχουν πετύχει το στόχο τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και καλή συνέχεια».

Δημήτρης Αποστόλου: «Δίναμε σήμερα το πρώτο μάθημα. Νεοελληνική Γλώσσα. Τα θέματα ήταν βατά. Για τον ανθρωπισμό έπεσε. Δυσκολευτήκαμε λίγο στα συνώνυμα και στα αντώνυμα, αλλά, πιστεύω, δεν υπήρχε θέμα. Ο διαβασμένος θα γράψει. Ούτε άγχος ούτε αρρώστιες, τίποτα. Όποιος έχει διαβάσει συστηματικά κι έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια, θα αποδώσει στο τέλος».

Γιώργος Αντωνόπουλος: «Το θέμα εύκολο ήταν, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν πολύ δύσκολο. Άγχος υπήρχε, φυσικά. Πιστεύω, καλά έχουμε πάει όλοι. Θα ανταμειφθούν οι κόποι».

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

7 φορητούς υπολογιστές έκλεψε 22χρονος από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Συνολικά 7 φορητούς υπολογιστές είχε αφαιρέσει ένας 22χρονος από το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ο οποίος την Πέμπτη (29/5) συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Την Τετάρτη ο 22χρονος εισέβαλε στο 24ο Δημοτικό και αφαίρεσε ένας φορητό υπολογιστή, τον οποίο στη συνέχεια πούλησε σε έναν 29χρονο, που επίσης συνελήφθη. Ηταν η τρίτη φορά, που ο 22χρονος "μπούκαρε" στο σχολείο έχοντας αφαιρέσει συνολικά 7 φορητούς υπολογιστές. Σε έρευνα μάλιστα, που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.


Πηγή : eleutheria online

Διεθνής συνάντηση στίβου με φόντο την Καλαμάτα

Το προσεχές Σάββατο 31 Μαΐου με ώρα ενάρξεως 18.00, στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί το φετινό Διεθνές Μίτινγκ Στίβου «Παπαφλέσσεια». Την αθλητική συνάντηση διοργανώνουν ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Θα συμμετάσχουν σπουδαίοι αθλητές του ελληνικού και του διεθνούς κλασικού αθλητισμού (αναμένεται να μετάσχουν περί τους 40 ξένοι αθλητές, πέραν των Ελλήνων).

Παρατίθενται πίνακες με τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν.Σχετικά με το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, την προσεχή Παρασκευή 30 Μαΐου και ώρα 14.00, στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων αξιολόγησε τα «Παπαφλέσσεια» ως το υπ' αριθμόν ένα αγώνα-κριτήριο για συμμετοχή των αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο θα γίνει στο Ταλίν της Εσθονίας τον Ιούνιο. Επίσης, η διοργάνωση αποτελεί ευκαιρία να προκριθούν, για όσους δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εξασφαλίσουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

17.45 Τριπλούν (Άνδρες)
18.00 100μ (Άνδρες)
18.00 Σφαιροβολία (Άνδρες)
18.00 Ύψος (Γυναίκες)
18.15 100μ (Γυναίκες)
18.25 80μ (Παμπαίδες)
18.35 80μ (Παγκορασίδες)
18.45 8Χ50μ Σκυταλοδρομία αγοριών-κοριτσιών
18.55 400μ (Άνδρες)
19.00 Μήκος (Άνδρες)
19.10 400μ εμπόδια (Άνδρες)
19.10 Ακοντισμός (Γυναίκες)
19.20 800μ (Άνδρες)
19.30 1.500μ (Γυναίκες)
19.40 600μ (Αγοριών)
19.45 600μ (Κοριτσιών)
19.50 200μ (Άνδρες)
20.00 200μ (Γυναίκες)
20.15 3.000μ στιπλ (Γυναίκες)
20.30 200μ (Παίδες)

Πηγή : kalamata news

Πρώτη η Καλαμάτα σε αύξηση τουριστικών κρατήσεων κατά 122% για το 2014

ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ της τουριστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας φανερώνει αφ’ ενός η συνεχής αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο και επιβεβαιώνεται αφ’ ετέρου από τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία του SETE intelligence, η μεγαλύτερη αύξηση προβλέπεται κατά:

  • 122% στην Καλαμάτα
  • 85% στην Μύκονο
  • 84% στην Σκιάθο
  • 52% στην Κεφαλονιά
  • 46% στην Σαντορίνη

Σύμφωνα με το ΣΕΤΕ η Καλαμάτα (η Μεσσηνία γενικότερα) γίνεται ουσιαστικά ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και σ’ αυτό σημαντικότατο ρόλο παίζει η λειτουργία της Costa Navarino και η συστηματική διαφημιστική προβολή, καθώς και το πρόγραμμα «Μυθική Πελοπόννησος» που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τελικά, οι τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα μας θα φθάσουν τα 19 εκατομμύρια. Αυτοί που φαίνεται να προτιμούν περισσότερο τη χώρα μας είναι Βρετανοί, Ιταλοί, Ρώσοι, Γερμανοί, Πολωνοί, Σουηδοί και Γάλλοι.

Από την ίδια μελέτη, προκύπτει, επίσης, η μεταβολή του μίγματος εισερχόμενων πτήσεων με τις τακτικές πτήσεις να είναι πλέον περισσότερες από τις πτήσεις τσάρτερ (51% τακτικές / 49% τσάρτερ). Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη διότι δείχνει ότι εξελίσσονται στη χώρα μας συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στα τουριστικά δίκτυα διανομής, άρα και στη ζήτηση.

ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περίπου μισό εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση κατά 26%. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του έτους αφίχθησαν στη χώρα μας περίπου 1,2 εκατ. τουρίστες και οι εισπράξεις άγγιξαν τα 490 εκατ. ευρώ, με αύξηση σχεδόν 22% σε σχέση με πέρσι. Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών καταλαμβάνουν οι Γερμανοί με 82.000 επισκέπτες στο τρίμηνο και ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι και οι Γάλλοι. Στα έσοδα από τουρισμό θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τα έσοδα κρουαζιέρας, τα οποία δεν υπολογίζονται από ΣΕΤΕ και Τράπεζα της Ελλάδας.


Πηγή : simaia news

Μαζικές εμφανίσεις φιδιών στην Μεσσηνία

Εμφανίζονται ακόμη και στις αυλές των σπιτιών. Μαζικές εμφανίσεις φιδιών έχουμε τις τελευταίες ημέρες στην Μεσσηνία Ο αριθμός των φιδιών έχει αλματώδη ανάπτυξη την φετινή χρονιά σε σύγκριση με τις προηγούμενες ενώ αρκετοί κάτοικοι της Μεσσηνιακής υπαίθρου αδυνατούν να δώσουν κάποια απάντηση στην εμφάνιση των ερπετών...

Αρκετοί κάνουν λόγο για την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας και την πλούσια βλάστηση που αναπτύχθηκε από τις σημαντικές βροχοπτώσεις του προηγούμενου τριμήνου ενώ πολλοί κάνουν λόγο για μαζικές απελευθερώσεις ερπετών από οικολογικές οργανώσεις Τα φίδια όμως δεν περιορίζονται μόνο στα χωράφια ή σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά μπαίνουν ακόμη και σε αυλές και σε σπίτια σε κατοικημένες περιοχές . Ότι και να συμβαίνει αυτό που χρειάζεται από όλους είναι ιδιαίτερη προσοχή διότι δεν γνωρίζουμε με την εμφάνιση κάποιου φιδιού εάν είναι δηλητηριώδες ή όχι


Πηγή : newsessinia

Αύριο τα εγκαίνια της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας

Ανοίγει αύριο, Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, τις πύλες της η 3η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας / 2014, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη της Καλαμάτας και προσελκύει εκατοντάδες εκθέτες και επισκέπτες. Πρόκειται για μία γιορτή, κατά την οποία οι επισκέπτες, όχι μόνο μπορούν να προμηθευτούν φυτά, να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες πάνω σε θέματα ανθοκομίας και φροντίδας κήπου αλλά και να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας πολιτιστικά δρώμενα.

Οι φυτωριούχοι και οι ανθοπώλες που θα μετάσχουν ξεπερνούν τους 10, από τους οποίους το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει άνθη και φυτά σε προνομιακές τιμές. Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας θα παρέχονται πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την αστική γεωργία, όπως είναι οι δημοτικοί λαχανόκηποι.

Από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου, κατά τις ώρες 09.00-12.00, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια για μαθητές σχολείων, τα οποία θα διενεργήσουν οι Διευθύνσεις Γεωτεχνικών Υπηρεσιών- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας, η ΛΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Re:think Project, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο Σύλλογος γεωπόνων ελεύθερων επαγγελματιών και η Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τα σχολεία είναι το διπλάσιο από την περσυνή/2η Ανθοκομική Έκθεση, γεγονός που ενθαρρύνει το Δήμο Καλαμάτας αφού η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της Ανθοκομικής Έκθεσης


Πηγή : best-tv