Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Εφθασε στο Καλό Νερό το εκδρομικό τρένο

Στο Καλό Νερό έφτασε χθες και στάθμευσε για αρκετή ώρα το εκδρομικό τρένο που κάνει πενθήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο.

Αγγλοι οι περισσότεροι επιβάτες του αποβιβάστηκαν περίπου στη 1.30 το μεσημέρι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλού Νερού απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα, αλλά και την φιλοξενία του όμορφου χωριού, καθώς αρκετοί προτίμησαν να καθίσουν για φαγητό και καφέ και να κάνουν μια βόλτα μέχρι την παραλία του χωριού.

Υποδοχή στο εκδρομικό τρένο ετοιμάζει ο Δήμος Τριφυλίας την Κυριακή το απόγευμα μετά τις 7 που θα φτάσει στον σιδηροδρομικό σταθμό Κυπαρισσίας. Εκεί από την επιτροπή που έχει συσταθεί στο δήμο θα προσφερθούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα όπως και τοπικά εδέσματα. Την μουσική επιμέλεια θα έχει ο Νίκος Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του, ενώ παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Επίσης θα υπάρχουν άτομα που θα ενημερώνουν τους αγγλόφωνους επισκέπτες για την περιοχή της Τριφυλίας.


Πηγή : eleutheria online

Ξεκινα και παλι η Ολυμπια Οδος.Αγνωστο που θα καταληξει.25.000 θεσεις εργασιας

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, πριν από το Πάσχα ξεκινούν και πάλι τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους παραχώρησης στους οποιους περιλαμβανεται και η Ολυμπια Οδος ενω η προβλεψη μεχρι στιγμης ειναι το εργο να καταληξει στη Πατρα ενω αγνωστο ειναι τι μελλει γενεσθαι σχετικα με τη συνεχιση του σε Ηλεια και Μεσσηνια καθως οι ζυμωσεις ακομη εξελισσονται αν και τα τελευταια γεγονοτα δειχνουν οτι δυσκολα η Οδος θα ''κατηφορισει'' νοτιοτερα...βεβαια το παρασκηνιο καλα κρατει.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι υπεγράφη συμφωνία με τους παραχωρησιούχους να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια χωρίς καθυστερήσεις και μάλιστα πριν το Πάσχα.

Τα έργα σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, θα δημιουργήσουν 25.000 θέσεις εργασίας. Το πλήρες πρόγραμμα ανάπτυξης των έργων στους τέσσερις αυτοκινητόδρομους, που έχουν παγώσει εδώ και δύο χρόνια, θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την επανεκκίνηση των έργων ως «επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας», προσθέτοντας ότι «στα έργα αυτά θα βρουν άμεσα εργασία 25.000 άτομα».

Σημειώνεται ότι από τους πέντε αυτοκινητόδρομους, ο μόνος που συνεχιζόταν κανονικά η κατασκευή του ήταν εκείνος προς Καλαμάτα και Σπάρτη. Ηδη προς την Καλαμάτα ολοκληρώθηκε, ενώ το τμήμα προς Σπάρτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το 2014. Οι νέες συμβάσεις που θα υπογραφούν, θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή.


Πηγή : kyparissia news

Ξεκινά ο διαγωνισμός ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση, με συμβάσεις παραχώρησης, πέντε επιπλέον μαρίνων και τουριστικών λιμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, Πρόκειται για τις μαρίνες της Χίου, της Πύλου, του Λαυρίου, του Αργοστολίου και της Αρετσούς, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο διαγωνισμό θα δίνεται η δυνατότητα στους επίδοξους επενδυτές να εκφράσουν ενδιαφέρον για κάθε μία από τις μαρίνες και τα τουριστικά λιμάνια ξεχωριστά, καθώς δεν πρόκειται να ομαδοποιηθούν, όπως συνέβη με το διαγωνισμό για την αξιοποίηση των μαρίνων του Αλίμου, της Νέας Επιδαύρου, του Πόρου και της Ύδρας, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες.


Πηγή : pilos news

Πλάτη: Νέα έργα στο χωριό από τους ίδιους τους κατοίκους

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μόνοι μας για τη βελτίωση του χωριού μας συνεχίζεται χωρίς σταματημό. Πολλά και σπουδαία έργα έχουμε κάνει όπως (μάντρες, βάψιμο πορτών, καθαριότητα κ.α.) Πολλοί έρχονται εθελοντές για να βοηθήσουνε ή να προσφέρουνε τα υλικά για την πραγματοποίηση του έργου. Στη προσπάθεια μας αυτή δεν συμμετέχουνε μόνο οι ντόπιοι. Μεγάλη είναι και η βοήθεια των συγχωριανών μας που ζούνε στην Αθήνα.

Μέσα από το blog του χωριού μας θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Το επόμενο βήμα είναι η επισκευή της παιδικής χαράς. Εδώ απευθυνθήκαμε στο δημαρχείο της Κυπαρισσίας και οφείλω να ομολογήσω ότι με χαρά δέχθηκαν τις προσφορές λέγοντάς μου ότι το έργο θα γίνει.

Το πιό σπουδαίο όμως έργο που έχουμε βάλει σα στόχο στο χωριό μας, είναι η αλλαγή της σκεπής στην κεντρική εκκλησία του χωριού μας. Η σκεπή έχει σοβαρά προβλήματα και μόνο μία νέα θα μπορέσει να κρατήσει την εκκλησία μας στεγανή και ασφαλή. Σας καλούμε να βοηθήσετε το χωριό μας και σε αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο .

Όποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες ας επικοινωνήσει μαζί μου ή ας στείλει μήνυμα στο e – mail που υπάρχει στο blog.

Δείτε μερικά από τα έργα μας:

  1. Σκεπάστηκε το φρεάτιο στο πίσω μέρος της βρύσης στα αλώνια. Το συγκεκριμένο φρεάτιο ήτανε πρόχειρα σκεπασμένο με αποτέλεσμα να μπαίνουν διάφορα αντικείμενα στο νερό. Τώρα σφραγίστηκε και ασφαλίστηκε.
  2. Βάψιμο εξωτερικών πορτών στο κοινοτικό γραφείο.
  3. Στις συγκεκριμένες πόρτες με το πέρασμα του χρόνου είχε φύγει το χρώμα τους και η σκουριά είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της. Χάρη στους εθελοντές (που έβαλαν και τα χρώματα) οι πόρτες τώρα είναι σαν καινούργιες.
  4. Καθαρίστηκε από τα χορτάρια η μάντρα στην παιδική χαρά.
  5. Καθαρίστηκε από τον ιδιοκτήτη η μάντρα στο κάτω μέρος της παιδικής χαράς.
  6. Καθαρισμός του ηρώου. Όπως ξέρετε το ηρώο μας ήτανε σε άσχημη κατάσταση, όμως χάρη στην προθυμία εθελοντών (που έβαλαν και τα υλικά) τώρα είναι καθαρό όπως και η γύρω περιοχή του.
  7. Γκρέμισμα και χτίσιμο στο πάνω μέρος της μάντρας στο Αγ. Αθανάσιο. Η συγκεκριμένη μάντρα είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γκρεμιστεί. Όλοι δώσανε χρήματα και τώρα έγινε νέα μάντρα σταθεροποιώντας και το έδαφος.


Πηγή : kanaloupou

Εξιχνιάστηκαν 3 διαρρήξεις & απόπειρες κλοπής σε ιατρείο και γραφεία στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε ιατρείο και γραφεία στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 38χρονος, είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών και απόπειρας κλοπής στη Καλαμάτα Μεσσηνίας:

  • Την 11-4-2013 το μεσημέρι, διέρρηξε γραφείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα.
  • Την 11-4-2013 το μεσημέρι, διέρρηξε γραφείο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.
  • Την 12-4-2013 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξε ιατρείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε αντικείμενα.

Επιπλέον κατά τις έρευνες, βρέθηκε, στην κατοχή του 38χρονου και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο 38χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.


Πηγή : best-tv

Γαργαλιάνοι: Μετά την εκκλησία "χτύπησαν" Οικία

Μετά το προχθεσινό συμβάν όπου άγνωστοι διέρρηξαν την Εκκλησία στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων αφαιρώντας τάματα από το προσκυνητάρι αξίας 5.000 ευρώ, άγνωστοι παραβίασαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης οικία που βρίσκεται κοντά στο σχολείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας άνω των 10.000 ευρώ.

Έρευνες για το συμβάν διεξάγεται από το Α.Τ. Γαργαλιάνων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας ακολούθησαν προσαγωγές και μία σύλληψη.


Πηγή : filiatra net

Ζωηρό ενδιαφέρον των Ρώσων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το αρχικό ενδιαφέρον των ρωσικών σιδηροδρόμων για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, «εκφράστηκε η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να πάρουμε το ενημερωτικό δελτίο για την επικείμενη διαδικασία διαγωνισμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Είναι μια διαδικασία για την οποία έχουμε προκαταρκτικό ενδιαφέρον». Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, λέγοντας πως είναι «πολύ νωρίς να αναφερθούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός πρώτα και μετά θα δούμε το ενδιαφέρον μας». Ο Κωστής Χατζηδάκης επί του θέματος επισήμανε πως έγινε μια πρώτη συζήτηση με τη ρωσική πλευρά. Αυτή την περίοδο κάνουμε μια συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για μια προκαταρκτική διαδικασία αφού ο διαγωνισμός είναι τον Ιούνιο.


Πηγή : radio 936

Όταν λέμε ηλεκτρική αυτονομία στην Ελλάδα, εννοούμε τον Μιχάλη Καλογεράκη

Ο εφευρέτης είναι Ηλεκτρολόγος- Μηχανολόγος και μπορεί να μην έχει λύσεις για τα πάντα αλλά τουλάχιστον δεν κάθεται να κλαίει την μοίρα του με δικαιολογία την κρίση!!!!!

Οταν βρείτε χρόνο δείτε τουλάχιστον τα 40 λεπτά, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι όλα βασίζονται και συμφέρουν ένα υπάρχει «δωρεάν» ενέργεια από τον ήλιο και τον αέρα και φθηνές πρώτες ύλες (φρούτα, ζαχαροκάλαμο, λάδια, ζάχαρη, κλπ). Είναι ακόμη σημαντικό το ότι ο εφευρέτης έχει κατασκευάσει σχεδόν τα πάντα μόνος του. Δηλαδή όλα μπορούν να παραχθούν στην Ελλάδα.

O Μιχάλης Καλογεράκης, ένας εφευρέτης και πολυμήχανος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ηλεκτρονικός από την Κρήτη, μιλάει στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο για όσα έχει επιτύχει στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και στις εναλλακτικές μορφές καυσίμου που παράγει, χρησιμοποιώντας σάπια φρούτα, σακχαροκάλαμο και νερό με την μορφή υδρογόνου.

www.ribandsea.com


Πηγή : kopanaki news

Έντονη αντιπαράθεση κομμάτων για το νοσοκομείο Καλαμάτας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τη χθεσινοβραδινή ενέργεια της Χρυσής Αυγής, να επιθεωρήσει αν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εργάζονταν αδήλωτες αποκλειστικές νοσοκόμες. Υπάρχουν ωστόσο φορείς και παράγοντες που αποφεύγουν να τοποθετηθούν, προφανώς από πολιτική σκοπιμότητα…

Την εισβολή της Χρυσής Αυγής καταδίκασε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ενώ μέχρι τώρα τη στάση της Χρυσής Αυγής έχουν καταγγείλει το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, η Δημοκρατική Αριστερά, καθώς επίσης αντίδραση υπάρχει και από το Σύλλογο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας. «Χθες βράδυ ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση επεχείρησε να πραγματοποιήσει έφοδο στο νοσοκομείο προς εντοπισμό παράνομων, αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων», σημειώνει σε καταγγελία της Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, που συνεχίζει ως εξής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλούμε το λαό της Μεσσηνίας σύσσωμο, από κοινού με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να τους απομονώσουν, να μη δεχτούν άλλες τέτοιες ενέργειες.

Η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης διαμορφώνουν μια ασφυκτική κατάσταση και στο χώρο της Υγείας. Ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, εξευτελιστικοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες και πάγωμα προσλήψεων είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα. Ταυτόχρονα για να αποκτήσουν οι ασθενείς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα πρέπει να πληρώσουν ολοένα και περισσότερα από την τσέπη τους. Γι’ αυτά δε λένε τίποτα, τα κάνουν γαργάρα με την κυβέρνηση. Αυτά είναι τα καυτά προβλήματα και όχι μερικές φτωχές, ταλαίπωρες γυναίκες που προσέχουν γερόντους για το μεροκάματο. Ασφαλώς και δεν πρέπει να συμβαίνει μιας και υπάρχουν νόμιμες εκπαιδευμένες αποκλειστικές. Αλλά γι’ αυτό το ζήτημα είναι αρμόδιο το σωματείο αποκλειστικών. Δεν χρειάζονται αυτόκλητοι φασίστες, δήθεν προστάτες. Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα. Έλληνες και μετανάστες βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και από κοινού πρέπει να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, υψηλού επιπέδου για όλο το λαό. Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει θέση για το ζήτημα. Έξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία».

Το ΠΑΜΕ στη δική του ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Μία ημέρα μετά την προσπάθεια του ΣΚΑΙ, να εξαγνίσει την Φασιστική Χρυσή Αυγή, μέσα από την εκπομπή του Τράγκα, οι «καθαροί» πλέον χρυσαυγίτες έκαναν ντου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και έψαχναν να βρουν φουκαριάρες εργαζόμενες αποκλειστικές νοσηλεύτριες πού δεν έχουν άδεια εργασίας. Οι αντισυστημικοί ανέλαβαν υπηρεσίες για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στην συνείδησή τους τέτοιες ενέργειες να απορρίψουν και να απομονώσουν τους φασίστες . Να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τον πρώτο λόγο τον έχουν τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Νοσοκομείο, τους καλούμε να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους για ασφάλεια και νοσηλεία για όλους ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι η όχι. Για τους έχοντες άδεια παραμονής ή μη, για τους λευκούς για τους κίτρινους για τους μαύρους, για όλους. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Το δικαίωμα για ζωή, για μόρφωση το έχουν όλοι. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Αυτοί που έκαναν ντου χθες στους αδύναμους είναι οι ίδιοι που πήγαν και προσκύνησαν στο Μελιγαλά και έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη. Είναι οι ίδιοι που αύριο το πρωί θα αποτελέσουν τα νέα τάγματα ασφαλείας υπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου. Είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν αν χρειαστεί την ακραία μορφή εξουσίας καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής, που είναι η δικτατορία του Κεφαλαίου».


Πηγή : simaia news

Ζήτημα μηνών η άφιξη της κάρτας αγροτικού πετρελαίου

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι τεχνικές προεργασίες για το νέο σύστημα προμήθειας φθηνού αγροτικού πετρελαίου με κάρτα για κάθε αγρότη ξεχωριστά που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Όπως αποκάλυψε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Agrenda στο τελευταίο της φύλλο, πρόκειται για το νέο «εξατομικευμένο» σύστημα για την εφαρμογή του οποίου κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει ο όμιλος Πειραιώς-ΑΤΕ, λόγω της υλικοτεχνικής υποδομής που διαθέτει. Το τελευταίο διάστημα, διευθυντές των κεντρικών καταστημάτων ανά αγροτική περιοχή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τοπικούς συνεταιρισμούς και δήμους και ζητούν να μάθουν ποια βενζινάδικα εξυπηρετούν το κάθε χωριό. Στη συνέχεια, καταρτίζουν μία λίστα με όλα τα πρατήρια και επικοινωνούν με τον κάθε πρατηριούχο.

Πώς θα δουλεύει το νέο σύστημα Σκοπός είναι να μάθουν πόσοι και ποιοι είναι διατεθειμένοι να εγκαταστήσουν την ειδική υποδοχή για την κάρτα πετρελαίου των αγροτών, η οποία θα συνδέεται on-line με το σύστημα της τράπεζας και θα καταγράφει κάθε φορά την ατομική κατανάλωση από τους δικαιούχους φθηνού πετρελαίου. Μόλις καταγράψουν τα διαθέσιμα βενζινάδικα, η νέα λίστα θα αποσταλεί στα κεντρικά γραφεία του ομίλου Πειραιώς-ΑΤΕ και στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δώσουν εντολή για εγκατάσταση των μηχανημάτων και του αντίστοιχου λογισμικού. Εάν εφαρμοστεί κανονικά το νέο σύστημα και χωρίς προβλήματα, τότε θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο που θα έχουν οι παραγωγοί με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2013.

Τα στοιχεία από τις δηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν για τον ορισμό ενός πλαφόν κατανάλωσης, πάνω από το οποίο ο αγρότης θα πληρώνει κανονικά το πετρέλαιο. Ωστόσο πρόβλημα αναμένεται να προκύψει με τις καταναλώσεις πετρελαίου κίνησης που έγιναν από τους αγρότες καθόλη τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του 2013, οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί.


Πηγή : pilos news

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Άγγλοι τουρίστες λάτρεις του τρένου, με το τρένο "ταλαιπωρία" σε Ηλεία και Μεσσηνία

Ομάδα Άγγλων τουριστών που λατρεύουν το τρένο, το οποίο χρησιμοποιούν σαν κύριο μεταφορικό τους μέσο τόσο στη χώρα τους, όσο και οπουδήποτε ταξιδεύουν, ήρθαν στην Ηλεία. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τρένο παλαιού τύπου και ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Χθές πήγαν στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολύμπία, ενώ σήμερα ταξίδεψαν χρησιμοποιώντας την εγκαταλελλειμένη γραμμή Πύργου-Κυπαρισσίας-Καλαμάτας. Το τρένο κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα, επειδή περνάει απο διαβάσεις που δεν φυλλάσονται και δεν λειτουργούν. Απο τις διαβάσεις αυτές έχουν αφαιρεθεί τα υλικά λειτουργίας τους και κυρίως οι μπαταρίες, από κλέφτες. Το τρένο κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα σφυρίζοντας συνεχώς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον κόμβο του Ερυθρού Σταυρού στον Πύργο όπου το τρένο έπρεπε να αλλάξει γραμμή, από αυτήν του Κατακόλου-Αρχαίας Ολυμπίας και να μπει στην αντίστοιχη προς Καλαμάτα, χρειάστηκαν περίπου 45 λεπτά. Οι επιβάτες του τρένου, δείχνουν να απολαμβάνουν την ταλαιπωρία τους, καθώς είχαν βγεί στα παράθυρα και χαιρετούσαν τους διερχόμενους πεζούς και οδηγούς. Αυτήν την ταλαιπωρία είναι σίγουρο ότι δεν θα βρούν αλλού στον κόσμο και θα αφηγούνται την ιστορία αυτή ακόμα και στα εγγόνια τους. Υπολογίζεται ότι η διαδρομή Πύργου-Καλαμάτας θα διαρκέσει 4 με 5 ώρες.


Πηγή : radio 936

Παιδική χαρά...τρόμου εξακολουθεί στα Φιλιατρά

Σε απαράδεκτη κατάσταση αλλά κυρίως επικίνδυνη για τα παιδιά ένας παιδότοπος όπως έχουμε γράψει ξανά. Ήδη σε τραγική και άθλια κατάσταση βρίσκεται η παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά που θα τολμήσουν να την προσεγγίσουν. Παρά τα δημοσιεύματα και ενοχλήσεις το αυτί των αρμοδίων να ιδρώνει ελάχιστα μέτρα από το Δημαρχείο της Τριφυλιακής πόλης με αποτέλεσμα μηδένο στπ πηλίκον.. Ξεχαρβαλωμένα παιχνίδια, σκουριασμένοι σωλήνες, σπασμένα ξύλα, αλλά και βίδες που εξέχουν είναι τα χαρακτηριστικά της παιδικής μας χαράς, που μόνο χαρά δεν είναι, όπως έχει καταγράψει η παρουσία μας στο χώρο.

Αφορμή για το θέμα στάθηκαν τα πολλά παράπονα που δεχθήκαμε από γονείς, καθώς την περίοδο που διανύουμε, υπάρχει έντονη η επιθυμία των παιδιών να επισκεφθούν τον συγκεκριμένο χώρο για κούνια, τσουλήθρα και παιχνίδι. Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κατάσταση και σε άλλες παιδικές χαρές της Τριφυλίας δεν είναι διαφορετική, ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις χειρότερη. Προφανώς θα πρέπει να συμβεί πρώτα κάτι για να συγκινηθούν οι υπεύθυνοι του Δήμου μας, καθώς έτσι μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα, να πράττουν δηλαδή εκ των υστέρων όταν θα είναι πλέον πολύ αργά.


Πηγή : kyparissiotis

Ξεμπλοκάρουν τα σχέδια βελτίωσης

Ανάσα χρηματοδοτική έρχεται για τα σχέδια βελτίωσης που φαίνεται να ξεμπλοκάρουν με βάση τα όσα σημείωσε ο Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε αυτή την εξέλιξη που μέσω της μόχλευσης των χρημάτων θα εξασφαλίσουν στους παραγωγούς και υποψήφιους επενδυτές, ένα σημαντικό ποσό που είναι και το ζητούμενο, με δανειοδότηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσαυτάρης μιλώντας στην τηλεόραση BEST και την εκπομπή ''επι-κρίσεις'' αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την στήριξη των νέων αγροτών, για τους οποίους πρέπει να γίνουν περισσότερα, αλλά και στα όσα φέρνει η νέα ΚΑΠ,από την οποία η χώρα μας και οι παραγωγοί της δεν θα χάσουν χρήματα.


Πηγή : best-tv

Εκλογές στο σύλλογο ελευθέρων μηχανικών Τριφυλίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας καλεί όλους τους μηχανικούς από την Τριφυλία να παραβρεθούν στη συνέλευση των μηχανικών όλης της Μεσσηνίας, που έχουν καλέσει οι φορείς των μηχανικών στις 12 Απριλίου ημέρα Παρασκευή στις 6μ.μ. στα γραφεία του ΤΕΕ στην Καλαμάτα. Η συνέλευση έχει μοναδικό θέμα τη λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις, με σκοπό την ακύρωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών που καλούμαστε να πληρώσουμε, από το Α’ εξάμηνο του 2013.

Ήδη το κεντρικό ΤΕΕ έχει ασκήσει προσφυγή στο ΣΤΕ και καλεί τους μηχανικούς να μην πληρώσουν τα φουσκωμένα ειδοποιητήρια. Συνάδελφοι αύριο θα είναι αργά για όλους μας. Αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με την αυξημένη φορολογία από το πρώτο ευρώ, την πτώση του κύκλου εργασιών ως αποτέλεσμα της ύφεσης και της αφαίμαξης των εισοδημάτων, θα μας οδηγήσουν σύντομα να κλείσουμε τα γραφεία μας. Αν το 2012 πολλοί συνάδελφοι είχαμε αυταπάτες ότι θα επιβιώσουμε, το 2013 γίνεται ξεκάθαρο για όλους μας ότι εάν δεν ανατρέψουμε τουλάχιστον τις υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, δεν έχουμε πολύ μέλλον ακόμη στο επάγγελμα.


Πηγή : kyparissiotis

Πρόσθετες θέσεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου

Προσφορά πρόσθετου αριθμού παρεχομένων θέσεων σε τρία προπτυχιακά και εννέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Ε.Α.Π. για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην 237η/2-4-2013 συνεδρίασή της και σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α' 30-1-2013) και τις υπ' αριθ. Φ.253.1/27224/Β6 (ΦΕΚ 586 Β' 14-3-2013) για τα Προπτυχιακά και 23670/B7 (ΦΕΚ 524 Β' 6-3-2013) για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Υπουργικές Αποφάσεις, αποφάσισε την προκήρυξη 2.300 πρόσθετων θέσεων φοιτητών σε τρία προπτυχιακά και εννέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ως ακολούθως:

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  1. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (500 θέσεις)
  2. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (300 θέσεις)
  3. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (200 θέσεις)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  1. Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (150 θέσεις)
  2. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (250 θέσεις)
  3. Διοίκηση Μονάδων Υγείας (125 θέσεις)
  4. Τραπεζική (125 θέσεις)
  5. Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (100 θέσεις)
  6. Διασφάλιση Ποιότητας (100 θέσεις)
  7. Διαχείριση Τεχνικών Έργων (100 θέσεις)
  8. Διαχείριση Αποβλήτων (100 θέσεις)
  9. Σπουδές στην Εκπαίδευση (250 θέσεις)

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου από τις 13 Απριλίου 2013 έως τις 7 Μαΐου 2013. Η πρόσκληση για την υποβολή των αιτήσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στα γραφεία του Ε.Α.Π. στη Πάτρα, Πάροδος Αριστοτέλους 18, Περιβόλα Πατρών (κτίριο Διοίκησης).

Οι υποψήφιοι για τα παραπάνω προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών θα πρέπει να έχουν αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική εμπειρία.


Πηγή : messinia portal

Ενεργό μέλος της Μεσογείου η περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας συμμετέχει σε πολλά όργανα, διεθνή και περιφερειακά. Είναι πλέον μια ευρωπαϊκή περιφέρεια που έχει λόγο, παρουσία και προτάσεις. Διαμορφώνει νέο Στρατηγικό σχεδιασμό με όραμα και καινοτομία. Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη κο Πέτρο Τατούλη και την περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε στο 3ο Φόρουμ (Forum) των πόλεων και Περιφερειακών Αρχών της Μεσογείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, στη Μασσαλία στις 3 & 4 του Απρίλη του 2013. Στο Forum προήδρευσαν ο πρόεδρος της περιφέρειας (Provence-Alpes-Cote d’Azur) κος Michel Vauzelle, ο δήμαρχος της Μασσαλίας κος Jean-Claude Gaudin, συμμετείχαν επίσης δήμαρχοι, περιφερειάρχες και αιρετά μέλη συμβουλίων, αξιωματούχοι, βουλευτές, επιστήμονες, επιχειρηματίες ,δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλοι φορείς. Στο 14μελές πολιτικό γραφείο της Μεσογειακής Επιτροπής μετείχαν, ως μόνιμα μέλη, ο κος Απόστολος Ε. Παπαφωτίου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κος Κων/νος Ασκούνης από τη μεριά της Ελλάδος.

Το πολιτικό γραφείο συνεδρίασε ξεχωριστά με ειδική θεματολογία, με κύριο στόχο το συνεχή διάλογο με τα μέλη – κράτη, με τις επενδυτικές τράπεζες και τα διεθνή ινστιτούτα. Τα θέματα του Forum αφορούσαν την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη Μεσόγειο, τη δημοκρατική διακυβέρνηση στη Μεσόγειο, την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική, τις θαλάσσιες βιοτεχνολογίες, την υδατοκαλλιέργεια, την αλιεία, τη θαλάσσια ασφάλεια, την καταπολέμηση της μόλυνσης, την ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων περιοχών καθώς και θέματα θαλάσσιας στρατηγικής, επιχειρηματικότητας, ανεργίας νέων και γυναικών. Τα συμπεράσματα από το Forum ήταν ποικίλα και σημαντικά όπως:

 Η Μεσόγειος αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού, η οποία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, για αιώνες υπήρξε το κέντρο του κόσμου. Η Μεσόγειος υπήρξε για χιλιετίες η θάλασσα που ένωνε τους λαούς. Η "θάλασσα στη μέση της στεριάς" υπήρξε ανέκαθεν τόπος – σύμβολο για τη συνάντηση λαών, πολιτισμών και θρησκειών. Αποτελεί σημείο συνάντησης του Δυτικού και Ανατολικού πολιτισμού. Οι μεσογειακές χώρες διατηρώντας την εθνική τους ταυτότητα και τη διαφορετικότητα μετέχουν στη συνολική πολιτιστική δημιουργία της Μεσογείου. Η πολιτική για τη Μεσόγειο είναι ουσιώδης, όχι μόνο γιατί αποτελεί την κοιτίδα της Ευρώπης, αλλά και γιατί μπορεί να έχει δεσπόζουσα παγκόσμια σημασία. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, προώθηση και η προβολή της φιλίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της Μεσογείου. Να αξιοποιηθεί το οικονομικό, το κοινωνικό και το πολιτιστικό δυναμικό των χωρών της. Η θάλασσα αυτή ήταν και θα είναι ένα σταυροδρόμι διακίνησης εμπορευμάτων, ανθρώπων και ιδεών. Συγχρόνως οι επιμέρους στρατηγικές που εφαρμόζονται ήδη στην Ε.Ε., όπως στρατηγική της μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη της Ε.Ε., στρατηγική της Λισσαβόνας, κοινά προγράμματα, πολιτικές για τουρισμό, αλιεία, εμπόριο, ανάπτυξη, αποτελούν σταθερά εργαλεία στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας στη λεκάνη της Μεσογείου.

 Όσον αφορά τη δημοκρατική διακυβέρνηση, θα πραγματοποιηθεί από συγκεκριμένους, εφικτούς και ρεαλιστικούς στόχους. Δεδομένων των νέων φορέων στον αραβικό κόσμο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι δυνατότητες να ασκηθεί εξωτερική επιρροή θα είναι οριακή σε πολλούς τομείς. Η δημοκρατική διαδικασία θα πρέπει να καθοδηγείται κυρίως από εγχώριους παράγοντες. Επομένως, είναι απαραίτητο να αναπτυχτεί μεταξύ των χωρών θεσμική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα πού περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα των φορέων που εργάζονται προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής διακυβέρνησης.


Πηγή : simaia news

Μαθητές από την Κυπαρισσία τίμησαν τον Κολοκοτρώνη

Μ' ένα μπουκέτο κατακόκκινες παπαρούνες από την ανοιξιάτικη μεσσηνιακή γη, ποιήματα, ηρωικά τραγούδια, χορό και την ανάγνωση ομιλίας του Κολοκοτρώνη προς μαθητές σχολείου της Αθήνας, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας τίμησαν το θρυλικό "Γέρο του Μοριά", στην εκδρομή που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο Ραμοβούνι, για τα 243 χρόνια από την γέννηση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η δασκάλα τους Ελένη Ηλιοπούλου διάβασε την ομιλία του Κολοκοτρώνη που είχε απευθύνει προς σχολεία της Αθήνας. Το δεύτερο μέρος της εκδρομής που είχε ψυχαγωγικό χαρακτήρα ήταν στο γραφικό χωριό Κόκλα, στην όμορφη πλατεία του και το περιποιημένο με χορτάρι προαύλιο του Δημοτικού του Σχολείου, που χάρισαν στους μαθητές στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού.

Οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου επισκέφθηκαν επίσης τη φάρμα αλόγων που βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο του Δωρίου, θαυμάζοντας από κοντά τα όμορφα άλογα.


Πηγή : eleutheria online

Φιλιατρά: Ολοκληρώθηκε η Β' Φάση και πάμε για ολοκλήρωση του Νέου Δικτύου Ύδρευσης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη φάση του έργου "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών" καθώς τις προηγούμενες μέρες τελείωσαν τα σκαψίματα και η τοποθέτηση του αγωγού που θα βάλει τέλος στο παλιό δίκτυο ύδρευσης με τον καρκινογόνο αμίαντο και πλέον το νέο δίκτυο θα υποστηρίζεται από νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του Φιλιατρά News ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος, τελείωσε ενα πολύ δύσκολο έργο που ήταν οι εκσκαφές και η τοποθέτηση του αγωγού. Επεσήμανε ότι το έργο ήταν να τελειώσει τον Φεβρουάριο αλλά λόγω καιρού παρατάθηκε και τελείωσε πριν λίγες μέρες. Βρίσκόμαστε στο στάδιο της δοκιμής του αγωγού με νερό και οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι λειτουργεί καλά και τις επόμενες μέρες θα μπούμε στην τρίτη φάση που ειναι οι αποκαταστάσεις. Η διάρκεια των δοκιμών θα είναι περίπου 15 μέρες για να βεβαιωθούν οτι όλα είναι εντάξει και να αποφύγουν τυχόν ξανασπάσιμο της ασφάλτου που θα πέσει.

Διέψευσε κατηγορηματικά φήμες που λένε ότι τελειώνουν τα χρήματα και ίσως δεν γίνουν οι αποκαταστάσεις, λέγοντας ότι οι 750.000 ευρώ είναι εξασφαλισμένες από το ΕΣΠΑ μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Δείτε το σχετικό Video


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρά: Προς ένταξη στο ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑ η αναπλαση της Δεκατεσσάρων

Πρίν πολύ λίγες μέρες δημοσιεύθηκε στο Φιλιατρά News η απόφαση για την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη των περιβαλοντικών όρων για το έργο της συνολικής ανάπλασης της οδού δεκατεσσάρων προϋπολογισμού περίπου 500 χιλιάδων ευρώ. Θυμίζουμε ότι το έργο αφορά ΣΥΝΟΛΙΚΗ ανάπλαση ολόκληρης της οδού Δεκατεσσάρων στα Φιλιατρά μέχρι την Εκκλησία Παναγία και οι εργασίες που θα περιλαμβάνονται σε αυτό είναι συνολική καθαίρεση του ασφαλτοτάπητα από το ξεκίνημα της οδού Δεκατεσσάρων (κατάστημα AGROLAND Αφοι Σταθόπουλοι) μέχρι τέλος της Δεκατεσσάρων (Οικία Σταθόπουλου) συνέχιση του μέχρι την Εκκλησία Παναγία.

Για το θέμα ζητήσαμε λεπτομέρειες από τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Παναγιώτη Τσίγγανο και κυρίως για το πότε θα ξεκινήσει. Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά news ο κ. Τσίγγανος είπε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι έχουν υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και ΄τώρα ο φάκελος του ¨Εργου βρίσκεται στο περιφερειακό τεχνικό Συμβούλιο για έγκριση και από εκεί και μόλις ετοιμαστεί θα πάει για ένταξη στο ΕΕΤΑ (Κυκλικό ΕΣΠΑ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημείωσε ότι είναι ένα έργο που τρέχει για αστικές αναπλάσεις

Ερωτώμενος ο κ. Τσίγγανος για το αν υπάρχει προγραμματισμός για κα΄ποιο αλλο έργο είπε ότι στις πολεις μας υπάρχει έλλειψη υποδομών σε δίκτυα πρίν απο την αποκατάσταση δρόμων. Τέθηκε το θέμα συνδέσεων του Βιολογικού καθαρισμού όπου ο κ Τσίγγανος είπε ότι ο εργολάβος ήδη ξεκίνησε συνδέσεις βιολογικού Καθαριασμού, ενώ προγραμματίζεται για δημοπράτηση το έργο συνδέσεων ύδρευσης προϋπολογισμού 100.000.

Κάλεσε τον κόσμο να συνδεθεί στο δίκτυο της αποχέτευσης προκειμενου ο βιολογικός να δουλε΄ψει σωστά, και σε οτι αφορά το οικονομικό ο Δ΄λημος μπορεί να διευκολύνει την καταβολή του ποσού με δόσεις. Το σημαντικό είναι να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης ωστε να μπορεί ο Βιολογικός να λειτουργήσει σωστά και έτσι όπως πρέπει.''


Πηγή : filiatra news

Εκδρομικό τρένο με αφετηρία τη Κυπαρισσία σχεδιάζουν οι φορείς

ΤΗΝ προώθηση του εκδρομικού σιδηροδρομικού τουρισμού με την δημιουργία Συλλόγου αλλά και την ανάληψη δράσεων αποφάσισε η Επιτροπή που συστάθηκε από το Δήμο Τριφυλίας με φορείς για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον τόπο μας. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας δήλωσε ότι υλοποιήθηκε μια πρωτοβουλία με τη δημιουργία Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τριφυλίας με την ονομασία 'Αθηνά Κυπαρισσία' -που ήδη έχει εγγράψει νέ μέλη-που έχει σκοπό η στήριξη του σιδηροδρόμου ως μνήμη αναφοράς στο παρελθόν με αρμονικό δέσιμο για την ιστορία και το πολιτισμό του τόπου μας με την επεξεργασία δράσεων συνυφασμένη με την αγάπη των πολιτών για το σιδηρόδρομο με αφορμή πρωτοβουλίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο οποίος σύντομα παίρνει σάρκα και οστά.

Εξήγησε ότι το τρένο έχει παράδοση ενώ η Επιτροπή έχει έτοιμες δράσεις ώστε η Κυπαρισσία να παραμείνει σταθμός εκδρομικού τουρισμού σε μόνιμη βάση. Το πρώτο θετικό αποτέλεσμα είναι ότι τη Κυπαρισσία θα αφιχθούν στη πόλη και θα φιλοξενηθούν 100 περίπου Άγγλοι φίλοι του τρένου που θα έρθουν με το συρμό που για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα τερματίσει στη πόλη. Θεώρησε ότι είναι μια ιστορική στιγμή σε συνεργασία με τους ξενοδόχους αλλά και την συμβολή των κ .Χρονόπουλου και Σωτη. Γιαννόπουλου. Το μουσικό μέρος ανέλαβε ο Νίκος Καλογερόπουλος.


Πηγή : kyparissiotis

Ιδρυονται φυλακες στη Μεσσηνια;

Στο προσκήνιο βρίσκονται εκ νέου οι φυλακές. Το θέμα έχει ανακινηθεί τις τελευταίες μέρες στη Μεσσηνία, που δείχνει να θέλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο την κατασκευή υψίστης ασφαλείας φυλακών. Μάλιστα οι εμπλεκόμενοι φορείς, όπως για παράδειγμα ο Δικηγορικός

Σύλλογος, θεωρούν ότι η Μεσσηνία έχει προβάδισμα έναντι της Αρκαδίας και οι θέσεις που έχουν προταθεί πληρούν τις αντικειμενικές συνθήκες και είναι καλύτερες για την ίδρυση φυλακών. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες υπήρξε συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη ενώ η κινητικότητα των Μεσσήνιων θα συνεχιστεί και θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τον Βενιζέλο. Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε ότι υπάρχουν 4 Εφετεία στην Ελλάδα που δεν εξυπηρετούνται από σωφρονιστικό κατάστημα εντός των ορίων τους και ένα από αυτά είναι και της Καλαμάτας.

Ένα βασικό πλεονέκτημά της Μεσσηνίας είναι η ύπαρξη Εφετείου στην Καλαμάτα, και αυτό γιατί όπως λένε το ένα συμπληρώνει το άλλο και όπου υπάρχει Εφετείο υπάρχει και φυλακή, ενώ η Αρκαδία υπάγεται στο Εφετείο Ναυπλίου όπου υπάρχουν φυλακές.


Πηγή : kyparissia news

Επαγγελματίες εναντίον δημοτικής αρχής Τριφυλίας για τον τουρισμό

Η αγωνία των επαγγελματιών της Τριφυλίας για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μέσα από τον τουρισμό εκφράστηκε και συζητήθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο "Natura Club" στο Καλό Νερό. Οι επαγγελματίες διαφόρων κλάδων από την ευρύτερη περιοχή συζήτησαν για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και για το πώς ο τουρισμός μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την Τριφυλία.

Ευθείες βολές και έντονη κριτική ασκήθηκε στην δημοτική αρχή η οποία χαρακτηρίστηκε απούσα από τα προβλήματα του τόπου. Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Πάνου Παναγιωτόπουλου ότι για όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μπροστά έχει βρεθεί ο Εμπορικός Σύλλογος και όχι η δημοτική αρχή.

Επίσης παρουσιάστηκε ένας τουριστικός χάρτης της περιοχής στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν και να προβάλονται οι επαγγελματίες, ενώ έγινε αναφορά και στην συνεργασία που έχουν καταφέρει 5 ξενοδόχοι της ευρύτερης περιοχής μέχρι την Ζαχάρω, προκειμένου να προσεγγίσουν την αγορά της Ρωσίας από όπου φέτος αναμένονται αρκετές αφίξεις.

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι χρειάζεται συνεργασία από όλους καθώς μόνο έτσι μπορούν να υπάρχουν προσδοκίες από τον τουρισμό, από την άλλη όμως υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις υποδομών. Οπως υπογραμμίστηκε δεν θα πρέπει να περιμένουν πολλά από τη δημοτική αρχή και την κεντρική διοίκηση, για αυτό και θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν μόνοι τους οι επαγγελματίες σε ένα πνεύμα συνεργασίας και υποστήριξης του προϊόντος που λέγεται τουρισμός.

Μάλιστα στο τέλος αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια ακόμη σύσκεψη, πιο διευρυμένη, μέσα στον Απρίλιο ώστε να υπάρξει κοινός συντονισμός δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το "παρών" στη σύσκεψη έδωσαν αρκετοί επαγγελματίες διαφόρων κλάδων της περιοχής, που μπορούν να έχουν προσδοκίες από την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε αναφορά στο γενικότερο οικονομικό πλαίσιο που υπάρχει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες λόγω της οικονομικής κρίσης. Μιλώντας για την Τριφυλία είπε ότι είναι από τις ομορφότερες περιοχές, η οποία αναπτύσσεται αν και πολλές φορές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν σταθεί εμπόδιο. Ασκησε δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή την οποία χαρακτήρισε απούσα από όλα τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. «Πιπιλίζει συνέχεια πως δεν έχουν χρήματα, εμείς όμως για να τα βγάλουμε πέρα πάμε στα μαγαζιά μας από τις 8 το πρωί, το ίδιο να κάνουν και αυτοί και να αφήσουν τα βιλαέτια που υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε για τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίες ενοχλούν μερικούς και ανέφερε πως αυτοί ήταν μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις για την Εφορία και το νοσοκομείο, για να έρθει το τρένο στην Κυπαρισσία, αυτοί ανάδειξαν το θέμα της "Νatura" στην περιοχή, σημειώνοντας σ' αυτό το σημείο πως δεν θα επιτρέψουν να γίνουν γκρίζες ζώνες στην περιοχή. Σημείωσε ακόμη πως μόνο μέσα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες έρχεται ανάπτυξη: " Η περιοχή είναι φιλόξενη και το έχει αποδείξει, λείπουν όμως η υποδομή και η υποδοχή". Καταλήγοντας τόνισε πως χρειάζεται αλληλεγγύη μεταξύ τους ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους.

Ο ξενοδόχος Αντώνης Τζαναβάρης, από τους διοργανωτές της σύσκεψης, σημείωσε πως στόχος είναι η τουριστική ανάπτυξη όλου του άξονα κατά μήκος του Κυπαρισσιακού Κόλπου, από την Ζαχάρω μέχρι και τον Μάραθο. Επέρριψε και αυτός ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση σημειώνοντας πως δεν έχουν χρήματα αλλά ούτε και φαντασία. Αιχμές άφησε και για τον Σύλλογο "Αρχέλων" σημειώνοντας πως πίσω του αφήνει πολλά ερωτηματικά. Μίλησε για την συνεργασία που έχουν αναπτύξει 5 ξενοδοχεία της περιοχής και τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει αυτή. Επισήμανε και αυτός την έλλειψη υποδομών στην περιοχή, ενώ έκανε διάφορες προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η περιοχή.

Για τις δυνατότητες προβολής που υπάρχουν μίλησε ο μάνατζερ μάρκετινγκ Κώστας Ματζουνέας, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα χάρτη που έχει σχεδιαστεί για την περιοχή και ήδη έχει κυκλοφορήσει, μέσα από τον οποίο προβάλλονται και οι επιχειρήσεις, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένας ιστότοπος. Υπογράμμισε τέλος πως σήμερα ο μόνος τομέας που δουλεύει στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός ο οποίος και έχει προοπτικές.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν αρκετοί από τους παρευρισκομένους ανταλλάσσοντας απόψεις και αναδεικνύοντας ζητήματα της περιοχής.


Πηγή : eleutheria online

Η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών συζητείται αύριο στην Καλαμάτα

Σύσκεψη με θέμα «Μέτρα και δράσεις πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου», θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Μεσσηνίας «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» (Διοικητήριο – 4ος όροφος).

Η εν λόγω σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποτελούμενου από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο και τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής υποστράτηγο Χαράλαμπο Αφάλη.


Πηγή : pelops news

Συζητήθηκε χθες η παραβατικότητα των τσιγγάνων της Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκε χθες η σύσκεψη που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η οποία διεξήχθη στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Γεωργακόπουλου και του διευθυντή Ασφαλείας κ. Πούπουζα, όπως και εκπροσώπων των αθιγγάνων.

Ξεκίνησε χθες μια διαδικασία συζήτησης, με στόχο το διάλογο, τη συνεννόηση και τη μείωση της έντασης, η οποία υπάρχει εξαιτίας της παραβατικότητας μερίδας αθιγγάνων. Η συζήτηση αφορούσε στο Δήμο Καλαμάτας. Την επόμενη Πέμπτη, 18 Απριλίου στις 2 μ.μ., η συζήτηση θα συνεχιστεί με διευρυμένη εκπροσώπηση των αθιγγάνων και με πρόσκληση για συμμετοχή και στο Δήμαρχο Μεσσήνης.


Πηγή : pelops news

Πριν το Πάσχα ενισχύσεις στην κτηνοτροφία

Πριν το Πάσχα, πρόκειται να καταβληθούν στους αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους των ορεινών περιοχών, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ενισχύσεις συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό τα 7,5 εκατ. ευρώ δίνονται στο πλαίσιο του κανονισμού de minimis. «Η πληρωμή αυτή» δήλωσε, σχετικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, «αποτελεί στήριγμα για την πλειοψηφία των ορεινών κτηνοτρόφων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που περνούν από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, που αποτέλεσε και τη βάση διεκδίκησης από την ΕΕ των χρημάτων του μηχανισμού de minimis».

Ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε επίσης πως, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, δύο σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με τους κτηνοτρόφους εξελίχθηκαν θετικά. Το πρώτο αφορά στον ορισμό των βοσκοτόπων και στην προσπάθεια να περιληφθούν σε αυτόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξυλώδους και φρυγανώδους βλάστησης και το δεύτερο αφορά στην αύξηση του ποσού των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο 7%, με προοπτική περαιτέρω αύξησης.


Πηγή : simaia news

Συνάντηση στην ΠΕ Μεσσηνίας με τους συμμετέχοντες στην Κοινωφελή Εργασία

Στα πλαίσια της λήξης του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12/04/2013 και ώρα 13:30 στο Αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» συνάντηση με τους συμμετέχοντες του προγράμματος, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και τον απολογισμό των δράσεων που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα του προγράμματος αυτού. Στη συνάντηση αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς έχει καλέσει να παραστούν και εκπρόσωποι των Δήμων.


Πηγή : messinia portal

Κόπηκε η ιστοσελίδα του Athens Indymedia

"Υπό καταστολή" δηλώνει ότι βρίσκεται ο "χώρος αντι-πληροφόρησης" των αντιεξουσιαστών Indymedia, ο οποίος από το μεσημέρι της Πέμπτης δεν εμφανίζεται στη διαδικτυακή του διεύθυνση. Οι διαχειριστές του ιστοτόπου ενημέρωσαν ότι λειτουργεί μέσω εναλλακτικής διεύθυνσης που διατηρεί στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι "διακόπηκε η παροχή Internet, μετά από εισαγγελικές πιέσεις". Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η σελίδα εμφανίστηκε μέσω TOR.

Η συντονιστική ομάδα διαχείρισης του ιστοτόπου καλεί σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 13:00 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με τα "Νέα", πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δήλωναν άγνοια για το γεγονός και διέψευδαν κάθε εμπλοκή. Σημειώνεται, πάντως, ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε -μέσω Twitter- να δώσει τα συγχαρητήριά του στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, για το "κλείσιμο" του Indymedia.

Το Indymedia είναι η ιστοσελίδα μέσω της οποίας εκφράζονται αντιεξουασιαστές και αριστεριστές. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση και πληροφόρηση είχε παίξει στη διάρκεια των "Δεκεμβριανών" του 2008, ενώ το τελευταίο διάστημα πολλές νεοεμφανιζόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις αναρτούσαν εκεί τις προκηρύξεις τους. Υπό τον τίτλο "Η καταστολή δεν θα περάσει!", οι διαχειριστές του Indymedia, μέσω του εναλλακτικού ιστοτόπου αναφέρουν:

"Τρία από τα μέσα αντιπληροφόρησης του ανταγωνιστικού κινήματος, το athens.indymedia.org, ο 98FM και το Ράδιο Ένταση από το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Απρίλη δέχτηκαν την κρατική καταστολή.

Διακόπηκε η παροχή internet, μετά από εισαγγελικές πιέσεις.

Σε μια περίοδο που μια ολόκληρη κοινωνία δυσκολεύεται ακόμα και να ανασάνει από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική καταστολή, οι μικρές ή μεγάλες τοπικές αντιστάσεις, οι μικροί ή μεγάλοι εργατικοί αγώνες, είναι αναζωογονητικοί και ελπιδοφόροι, και είναι αυτοί που μεταδίδουν την σπίθα της επανάστασης, που εμπνέουν και σπέρνουν τις ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές ιδέες για να γκρεμίσουμε μια και καλή τον κόσμο της εκμετάλλευσης…

Ακριβώς αυτή τη στιγμή και ακριβώς επειδή οι πραγματικοί τρομοκράτες τρομοκρατούνται από τις κοινωνικές αντιστάσεις, η εξουσία επιχειρεί να επιβάλλει τον επικοινωνιακό σκοταδισμό των καθεστωτικών ΜΜΕ.

Η φίμωση και η καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης δεν θα περάσει στα ψιλά γράμματα των βρωμοφυλλάδων τους και των καναλιών τους.

Η απάντησή μας θα ξεπεράσει τους γελοίους πανηγυρισμούς των φασιστοειδών και εξουσιαστών. Τα μέσα αντιπληροφόρησης είναι τα δικά μας μέσα, η φωνή των δικών μας αγώνων που μας δείχνουν το δρόμο για να φτιάξουμε τον κόσμο που θέλουμε."


Πηγή : news messinia

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Φιλιατρά: Παραμένει σε τραγική κατάσταση η παιδική χαρά

Εξακολουθεί να παραμένει σε τραγική και άθλια κατάσταση η παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά που θα τολμήσουν να την προσεγγίσουν. Και λέμε εξακολουθεί, διότι έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν ανεφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς μέχρι στιγμής η Δημοτική μας Αρχή να έχει πράξει το παραμικρό.

Ξεχαρβαλωμένα παιχνίδια, σκουριασμένοι σωλήνες, σπασμένα ξύλα, αλλά και βίδες που εξέχουν είναι τα χαρακτηριστικά της παιδικής μας χαράς, που μόνο χαρά δεν είναι, όπως έχει καταγράψει επανειλημμένος ο φακός του filiatranet. Αφορμή για το θέμα στάθηκαν τα πολλά παράπονα που δεχθήκαμε από γονείς, καθώς την περίοδο που διανύουμε, υπάρχει έντονη η επιθυμία των παιδιών να επισκεφθούν τον συγκεκριμένο χώρο για κούνια, τσουλήθρα και παιχνίδι. Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες μας, η κατάσταση και σε άλλες παιδικές χαρές της Τριφυλίας δεν είναι διαφορετική, ίσως και σε κάποιες περιπτώσεις χειρότερη.

Προφανώς θα πρέπει να συμβεί πρώτα κάτι για να συγκινηθούν οι υπεύθυνοι του Δήμου μας, καθώς έτσι μας έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα, να πράττουν δηλαδή εκ των υστέρων όταν θα είναι πλέον πολύ αργά.


Πηγή : filiatra net

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ στη Μεσσήνη

Με ομιλία της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ θα ανοίξει ουσιαστικά η αυλαία του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 26 Απριλίου. στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η βυζαντινολόγος, ιστορικός και πρύτανης θα αναπτύξει το θέμα "Αρχαία Ελλάδα και κρίση" το Σάββατο 20 Απριλίου στις 6 μ.μ. στο αίθριο του δημαρχείου της Μεσσήνης.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ Αρχάιου Δράματος:

Σάββατο 20 Απριλίου
10 π.μ. Τελετή έναρξης
10:30 π.μ. "Ικέτιδες" του Αισχύλου από το 1ο Γυμνάσιο Αργους

Κυριακή 21 Απριλίου
10 π.μ. "Ορνιθες" του Αριστοφάνη από το Εσπερινό Λύκειο Καλλιθέας
11:30 π.μ. Bacchanalia (διασκευή των "Βακχών" του Ευρυπίδη) από την Βασιλική Ακαδημία Αρχαίας Τέχνης του Λονδίνου

Δευτέρα 22 Απριλίου
10 π.μ. "Νεφέλες" του Αριστοφάνη από το Λύκειο Λιτοχώρου
11:30 π.μ. "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη από το Λύκειο Μολάων

Τρίτη 23 Απριλίου
10 π.μ. "Αχαρνής" του Αριστοφάνη από το 7ο Γυμνάσιο και τα 1ο, 2ο και 4ο Λύκειο Κέρκυρας
11:30 π.μ. "Νεφέλες" του Αριστοφάνη από το Λύκειο Επισκοπής Κρήτης

Τετάρτη 24 Απριλίου
10 π.μ. "Εκκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
11:30 π.μ. "Ικέτιδες" του Αισχύλου από το Λύκειο Μεσσήνης

Πέμπτη 25 Απριλίου
10 π.μ. "Πλούτος" του Αριστοφάνη από το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας

Παρασκευή 26 Απριλίου
10 π.μ. "Ορέστεια" του Αισχύλου από το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής
11:30 π.μ. Τελετή Λήξης


Πηγή : eleutheria online

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ Κ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Ο ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΣ ‘’ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΑΣΟΥΣ Κ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΛΑΙΑΣ΄΄ Μ’ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ.70/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Μ’ ΑΡΙΘ.676/7-2-2013 ΣΕΛΙΔΑ 541.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ. Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Κ’ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ. Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΠΑΝΩ ΣΚΟΠΩΝ.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-4-2013 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Κ’ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΡΟΥΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΕΚΟΥΜΗ

Πηγή : filiatra news

Το σκουπιδαριό προκαλεί τους δημότες στα Φιλιατρά

Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες πολιτών για την τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στα Φιλιατρά, αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου Τριφυλίας. Πρόσφατες είναι οι εικόνες με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν από τους κάδους με το σκουπιδαριό να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων που ζητούν τα αυτονόητα.

Το φαινόμενο δεν είναι των τελευταίων ημερών, καθώς όπως ανέφεραν στο filiatranet κάτοικοι των Φιλιατρών, αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και καιρό με την μη αποκομιδή απορριμμάτων να ξεπερνάει ακόμη και τις έξι ημέρες σε κάποιες γειτονιές της πόλης. Σημερινές όμως εικόνες δείχνουν ότι έως έναν βαθμό την ευθύνη την έχουμε και εμείς οι ίδιοι, όχι τόσο όσο αφορά τα σκουπίδια, αλλά περισσότερο για όλα τα υπόλοιπα που για την δική μας διευκόλυνση τα αποθέτουμε έξω από τους κάδους των σκουπιδιών, κυρίως κλαδιά (επειδή αποφασίσαμε λόγω εποχής να καθαρίσουμε τον κήπο μας), και μεταξύ τους και άλλα διάφορα άχρηστα αντικείμενα.

Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας απευθύνονται στο Δήμο για την απομάκρυνσή τους, ίσως ελάχιστοι, χωρίς όμως κάποιες φορές να βρουν την ανάλογη ανταπόκριση. Εδώ πρέπει εσείς να μας πείτε, το κατά πόσο δουλεύει αυτή η υπηρεσία του Δήμου μας στα Φιλιατρά. Ότι όμως και αν ορίζει ο Νόμος για την απομάκρυνσή τους, δεν δικαιολογείται να παρουσιάζουμε τέτοιες εικόνες, προφασιζόμενοι την ευθύνη των άλλων και όχι την δική μας.


Πηγή : kyparissiotis

Την Κυριακή ο γύρος της Σπάρτης αφιερωμένος στον μαραθωνοδρόμο Στυλιανό Κυριακίδη

Στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Στυλιανό Κυριακίδη είναι αφιερωμένος ο φετινός «Γύρος της Σπάρτης», που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 14 Απριλίου, με σύνθημα «Τρέχουμε στο γύρο της Σπάρτης- Τρέχουμε για την Ελλάδα» και αποτελεί τη μεγαλύτερη, μαζικού χαρακτήρα, αθλητική γιορτή της πόλης.

Ο «Γύρος της Σπάρτης», έχει θεσμοθετηθεί και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1995 από τον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου Σπαρτιατών με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία της ιστορικής πόλης, στις 11.00, το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με την δημοτική αρχή το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης και το γεγονός ότι αφιερώνεται στον μαραθωνοδρόμο Κυριακίδη, έχει στόχο να αφυπνίσει και να ενώσει τους πολίτες, διότι ο Στυλιανός Κυριακίδης, ένα όνομα- μύθος, κέρδισε τον 50ο Μαραθώνιο της Βοστώνης εξυψώνοντας την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, ενώ η νίκη του αυτή, οδήγησε στη συγκέντρωση τεράστιας βοήθειας προς την μεταπολεμική Ελλάδα, η οποία έμεινε γνωστή ως «πακέτο Κυριακίδη».

Ο δήμαρχος Σπαρτιατών Σταύρος Αργειτάκος, μιλώντας για τη διοργάνωση, σημείωσε ότι, το μήνυμα για να βάλουμε τον αθλητισμό στη καθημερινότητά μας και να δεθούμε ουσιαστικά με την πόλη μας, ενισχύεται με την πρόσκληση να δείχνουμε καθημερινά και έμπρακτα την αγάπη μας για την Ελλάδα.


Πηγή : news messinia

Εκταμιεύονται τα ποσά για την μεταφορά των Μαθητών

Με α­πό­φα­ση του Υ­πουρ­γού Ε­σω­τε­ρι­κών Ευ­ρι­πί­δη Στυ­λι­α­νί­δη, ε­κτα­μι­εύ­ε­ται το πο­σό των 25.300.000 € στις Πε­ρι­φέ­ρει­ες της χώ­ρας, έ­ναν­τι της συ­νο­λι­κής τους δα­πά­νης για την με­τα­φο­ρά των μα­θη­τών του σχο­λι­κού έ­τους 2011-2012.

Το συ­νο­λι­κό πο­σό για την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου φτά­νει τα 2.546.000 €, ε­νώ για την Π.Ε. Μεσ­ση­νί­ας το πο­σό που θα κα­τα­νε­μη­θεί αγ­γί­ζει τις 534.000 € Για τις υ­πό­λοι­πες Πε­ρι­φε­ρεια­κές Ε­νό­τη­τες της Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου τα πο­σά εί­ναι τα α­κό­λου­θα: Π.Ε.ΑΡ­ΓΟ­ΛΙ­ΔΑΣ 268.000 € Π.Ε.ΑΡ­ΚΑ­ΔΙΑΣ 726.000 € Π.Ε.ΚΟ­ΡΙΝ­ΘΙΑΣ 478.000 € Π.Ε.ΛΑ­ΚΩ­ΝΙΑΣ 540.000 € Τα πα­ρα­πά­νω πο­σά, θα α­πο­δο­θούν στις δι­και­ού­χους Πε­ρι­φέ­ρει­ες, με χρη­μα­τι­κή εν­το­λή του Υ­πουρ­γεί­ου Ε­σω­τε­ρι­κών προς το Τα­μεί­ο Πα­ρα­κα­τα­θη­κών και Δα­νεί­ων.


Πηγή : radio 936

Διέρρηξαν ναό στην πλατεία Γαργαλιάνων

Τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων διέρρηξαν θρασύτατοι ιερόσυλοι χθες τα ξημερώματα, αφαιρώντας τάματα από το προσκυνητάρι, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 5.000 ευρώ. Οι διαρρήκτες διέθεταν περισσό θράσος αφού ο ναός βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλης και σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από το αστυνομικό τμήμα, κάτι που όμως δεν φαίνεται να τους πτόησε./

Οπως τόνισε ο εφημέριος του ναού, π. Βασίλης Παναγόπουλος, ο ίδιος διαπίστωσε την διάρρηξη χθες το πρωί όταν μαζί με τη νεωκόρο πήγε να ανοίξει την εκκλησία. Ενώ προσπαθούσαν να ανοίξουν την κεντρική πόρτα διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά καθώς δεν άνοιγε με ευκολία. Εστω και δύσκολα κατάφεραν να την ανοίξουν και μπαίνοντας στο εσωτερικό του ναού είδαν σπασμένο το προστατευτικό τζάμι μπροστά από το προσκυνητάρι. Οπως μας είπε ο ιερέας είχαν χρησιμοποιήσει ένα σκαμπό για να το σπάσουν, ενώ έλειπαν όλα τα τάματα -αρκετά σε αριθμό. Δίπλα ακριβώς ήταν το παγκάρι και το κουτί για το φιλόπτωχο ταμείο, τα οποία όμως οι διαρρήκτες δεν είχαν αγγίξει καθόλου.

Απ' ό,τι φαίνεται μοναδικός στόχος τους ήταν τα τάματα, τα οποία αφού πήραν τράπηκαν σε φυγή και πάλι από την κεντρική είσοδο την οποία και έκλεισαν πίσω τους. Η κεντρική πόρτα του ναού έχει εμφανή σημάδια από την προσπάθεια παραβίασης, τα οποία δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκε λοστός ή κάποιο παρόμοιο εργαλείο. Εκτιμάται ότι η διάρρηξη έγινε μεταξύ 3-5 τα ξημερώματα, καθώς μέχρι τις 3 περίπου ήταν ανοικτή μία καφετέρια δίπλα από το ναό, ενώ περίπου στις 5 το πρωί άνοιξε ένα διπλανό καφενείο. Η είδηση της διάρρηξης αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, καθώς πέρα από το ότι έγινε σε ιερό χώρο, συνέβη σε κεντρικό σημείο της πόλης, κάτι που ενισχύει το αίσθημα της ανασφάλειας.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Φιλιατρά: Λαθρομετανάστης εισέβαλε σε ΙΧ αυτοκίνητο και ζητούσε να τον πάει Θεσσαλονίκη

Τα είδε όλα προχθές το πρωί ένας συμπολίτης μας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News όταν ευρισκόμενος σταματημένος στην πρώτη στροφή μετά τους Αγίους Αποστόλους με το αυτοκίνητο του στο Δρόμο Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής, Μαύρος λαθρομετανάστης μπήκε στο αυτοκίνητο του και σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε επίμονα να τον πάει στην Θεσσαλονίκη!!!! Ο συμπολίτης μας τα 'χασε στην κυριολεξία καθώς ο λαθρομετανάστης τον έπιασε εξ απηνής και ο ίδιος φοβήθηκε μην έχει μαχαίρι επάνω του.

Ευτυχώς για καλή του τύχη κατάφερε να κρατήσει την ψυχραιμία του και βρήκε πρόφαση να πάνε να βάλουν βενζίνη στο αυτοκίνητο. Μόλις έφτασε ο συμπολίτης μας στο Βενζινάδικο προσποιήθηκε ότι ζητά βενζίνη ενώ στην πραγματικότητα ζήτησε από τον πρατηριούχο να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ο λαθρομετανάστης κάτι αντιλήφθηκε και κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πριν προλάβει να φτάσει το περιπολικό στο πρατήριο Βενζίνης. Εμείς αναρωτιόμαστε. Αν συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα με την όποια αστυνομία υπάρχει στα Φιλιατρά και που υπερβάλει εαυτόν σε πολλές περιπτώσεις αν κλείσουν το αστυνομικό τμήμα όπως λέγεται και ψιθυρίζεται ότι σχεδιάζει ο Υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Νίκος Δένδιας τότε τι θα γίνει; Θα κυκλοφορούμε έξω με καραμπίνες;;;


Πηγή : filiatra news

Θετικά μη­νύ­μα­τα για την ε­ξα­γω­γή της πα­τά­τας

Ξε­κί­νη­σε η συγ­κο­μι­δή της πα­τά­τας τό­σο στην Μεσ­σή­νη ό­σο και στο Μπουρ­νιά στην Κα­λα­μά­τα με τους πα­ρα­γω­γούς μνα δη­λώ­νουν ι­κα­νο­ποι­η­μέ­νοι τό­σο α­πό την ποι­ό­τη­τα του προ­ϊ­όν­τος ό­σο και α­πό τις τι­μές. «Την φε­τι­νή χρο­νιά πά­με πο­λύ κα­λά εί­μα­στε ι­κα­νο­ποι­η­μέ­νοι και α­πό την πα­ρα­γω­γή και α­πό τις τι­μές, η τι­μή εί­ναι πε­ρί­που 55 λε­πτά το κι­λό α­να­λό­γως με την πα­τά­τα Εί­ναι κα­λή χρο­νιά , πι­στεύ­ω να βγού­νε να έ­ξο­δα. Το με­γα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα για το προ­ϊ­όν εί­ναι οι πα­ρά­νο­μες Ελ­λη­νο­ποι­ή­σεις, έ­χου­με τις κα­λύ­τε­ρες πα­τά­τες δεν έ­χουν κα­μί­α σύγ­κρι­ση .»Αυ­τό τό­νι­σε στην f­a­r­e­n­e­ws ο πα­ρα­γω­γός α­πό την Μεσ­σή­νη Πα­να­γι­ώ­της Πα­τρι­νιός.

Ι­κα­νο­ποι­η­μέ­νος δή­λω­σε και ο πα­ρα­γω­γός Α­λέ­κος Στε­φά­νου, ο ο­ποί­ος ό­μως ση­μεί­ω­σε «η τι­μή εί­ναι κα­λή ,αλ­λά θα μπο­ρού­σε να ή­ταν και κα­λύ­τε­ρη. Η καλ­λι­έρ­γεια της πα­τά­τας εί­ναι πο­λύ α­κρι­βή πά­ει 1000 ευ­ρώ το στρέμ­μα. Φέ­τος η πα­ρα­γω­γή εί­ναι κα­λή ω­στό­σο ο­ρι­σμέ­να κτή­μα­τα λό­γω των και­ρι­κών συν­θη­κών δεν θα βγά­λουν ού­τε τα έ­ξο­δά τους. Το με­γά­λο πρό­βλη­μα του προ­ϊ­όν­τος εί­ναι οι πα­ρά­νο­μες Ελ­λη­νο­ποι­ή­σεις δεν έ­χουν κα­τα­φέ­ρει να το λύ­σουν α­κό­μα αυ­τό το πρό­βλη­μα.. Η τι­μή κυ­μαί­νε­ται α­πό 50- 55 λε­πτά το κι­λό , θα μπο­ρού­σε ό­μως να εί­ναι και κα­λύ­τε­ρη κα­θώς η ποι­ό­τη­τα φέ­τος εί­ναι πο­λύ κα­λή


Πηγή : radio 936

Παλεύει για την βιωσιμότητά του ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Τέλλος Άγρας

Την βιωσιμότητα του Συνδέσμου ύδρευσης Τέλλος Άγρας ώστε να μην βυθιστέι στα χρέη επανέλαβαν τα μέλη του οργάνου στην τελευταία συνεδρίαση όπου ομόφωνα εγκρίθηκαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός για το νέο χρόνο.

Σε κλίμα προβληματισμού έγινε η συνεδρίαση του οργάνου στους Γαργαλιάνους το οποίο με άλλη του απόφαση όρισε επιτροπές προμηθειών, διαγωνισμών και εσόδων για το 2013. Ιδιαίτερα ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος τόνισε ότι εκκρεμούν τα ποσά που οφείλουν οι Δήμοι που συμπράττουν στο σύνδεσμο με το ποσό να αγγίζει τις 206.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να εγγραφεί ως την ολοκλήρωση των προϋπολογισμών των δήμων. Σε ότι αφορά την έγκριση του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του Συνδέσμου αγγίζει τις 413.000 ευρώ ισοσκελισμένος ως προς έσοδα και έξοδα ενώ μας ενημέρωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 370.000 ευρώ με έμφαση κυρίως σε μελέτες, έργα, συντηρήσεις, προμήθειες, υπηρεσίες ελέγχου δικτύου.

Στην συνεδρίαση κατά ομοφωνία συγκροτήθηκαν οι επιτροπές παραλαβής εργασιών (με το Π.Δ. 28/80), διενέργειας διαγωνισμών - αξιολόγησης προσφορών προμηθειών Ν.ΕΚΠΟΤΑ, παραλαβής προμηθειών Ν.ΕΚΠΟΤΑ, διεξαγωγής διαγωνισμών για την εκτέλεση έργων προϋπολογισμού μέχρι 1.500.000 ευρώ, παραλαβής έργων και εργασιών μέχρι 5.869,40, παραλαβής έργων και εργασιών άνω των 5.869,40. Οι οφειλές των τρίων τεελυταίων ετών μέχρι και φέτος από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημανρικές καθώς οφέιλονται συνολικά 206.000 ευρώ προερχόμενα από το Δήμο Τριφυλίας με το ποσό των 129.000 ευρώ , το Δήμο Πύλου-Νέστορος 71.000 ευρώ και το Δήμο Μεσσήνης 6.000 ευρώ. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά στην διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών εφόσον δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες καθώς διαφορετικά το όργανο κινδυνεύει να απαξιωθεί...


Πηγή : kyparissiotis

Η θαλασσοταραχή προκάλεσε: Ζημιές στο αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου

Προβλήματα και ζημιές δημιούργησε η θαλασσοταραχή το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στο αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου, καταστρέφοντας τμήμα του δυτικού μόλου, στον οποίο μάλιστα πρόσφατα είχαν γίνει εργασίες για την αποκατάσταση παλαιότερων ζημιών. Με διασκορπισμένους ογκόλιθους από ένα τμήμα του, το μικρό λιμάνι μένει πλέον απροστάτευτο και μαζί με αυτό τα αλιευτικά σκάφη, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά που ελλιμενίζονται σε αυτό.

Μάλιστα χαρακτηριστικό του προβλήματος που υπήρξε από την διάλυση τμήματος του μόλου είναι ότι πολλά μικρά σκάφη που ήταν μέσα στο λιμάνι, βγήκαν από τα κύματα στην στεριά, ενώ ένα καΐκι που ήταν έξω παρασύρθηκε από το κύμα, με αποτέλεσμα να σπάσει από την μια του πλευρά. Οι αλιείς δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ τα έργα που είχαν γίνει στην περιοχή από την Περιφέρεια και το δήμο και πλέον ξαναζούν με την αγωνία για τις καιρικές συνθήκες και για το αν τα καΐκια τους θα είναι ασφαλή μέσα στο λιμάνι. Οπως λένε, είναι ευτύχημα ότι τα βράχια που πήρε το κύμα από τον μόλο δεν τα έριξε στην μπούκα του λιμανιού και να κλείσει όπως παλιά, ενώ ζητούν υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης για την δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή που έχει έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στην Πελοπόννησο. Τονίζουν δε πως όπως αποδείχθηκε, οι όποιες παρεμβάσεις δεν μπορούν να έχουν μόνιμο αποτέλεσμα αν δεν γίνουν ουσιαστικά έργα.

Μιλώντας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος επισήμανε: "Τη Δευτέρα το βράδυ είχαμε άσχημο καιρό, ήταν 9 με 10 μποφόρ στην περιοχή και στο μέσο του προσήνεμου μόλου άνοιξε και πάλι, με αποτέλεσμα να μπαίνει η θάλασσα μέσα στο λιμάνι. Ετσι δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια των σκαφών που βρίσκονται μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο. Θα πρέπει πάλι να γίνει μια επέμβαση σε συνεργασία με την Περιφέρεια, να μαζέψουμε όλα αυτά που έχουν φύγει ώστε να ενισχύσουμε και πάλι το μεσαίο τμήμα που ήταν αδύνατο εξαρχής".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου "Πρώτη" Διονύσιος Μαθιός επισήμανε:

Το πρόβλημα στο λιμάνι έχει ξεκινήσει στραβά και στραβά πάει, όσα χρήματα και να ρίχνουν, αν δεν γίνει πέλμα μεγάλο. Τώρα είναι 25 με 30 μέτρα πέλμα αλλά κανονικά χρειάζεται να είναι 50 μέτρα και ας είναι στην ίδια ευθεία με την θάλασσα. Αν το πέλμα έχει μεγάλο πλάτος η θάλασσα που θα έρχεται μέσα θα είναι σαπουνάδα. Τώρα δίνουν όγκο στο λιμάνι δημιουργώντας μεγάλη αντίσταση στον κυματισμό των 9-10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να μην αντέχει και να σπάει. Με τον παλιόκαιρο που έχει κάνει φέτος το έχει σπάσει δύο φορές και τώρα περισσότερο. Αυτή τη στιγμή το λιμάνι δεν παρέχει ασφάλεια για τα σκάφη που είναι μέσα, ενώ βλέπουμε πόσα πλαστικά σκάφη έβγαλε ο παλιόκαιρος έξω. Χρειάζεται ο μόλος να προχωρήσει ακόμη 40 μέτρα σε μήκος, πέρα από το πλάτος ώστε να προστατέψει και τον άλλο μόλο, καθώς αν σπάσει και ο άλλος τότε δεν θα υπάρχει πλέον λιμάνι. Τουλάχιστον όταν δεν μπορούμε να βγούμε έξω όταν έχει θάλασσα, μέσα στο λιμάνι να μπορούμε να καλύψουμε τις περιουσίες μας. Ο Μάραθος είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια της Μεσσηνίας, εδώ το χωριό το 70% των κατοίκων είναι αλιείς.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαράθου Γιώργος Μίγγας επισήμανε: "Πάλι έχουμε πρόβλημα μεγάλο, πέρυσι είχε γίνει μια πολύ καλή δουλειά από το δήμο και την Περιφέρεια με τον πλωτό γερανό που είχε έρθει, όμως αποδείχτηκε ότι σε μια γριά όσα λίφτινγκ και να κάνεις δεν έχεις αποτελέσματα. Αυτό που ζητάμε είναι η δημιουργία του νέου λιμανιού, όπως έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ -αυτό θέλουμε να προχωρήσει σαν έργο. Τα πράγματα είναι και πάλι πολύ δύσκολα για τους αλιείς, ευτυχώς από εδώ και πέρα καλοκαιριάζει και δεν θα έχει πάλι τέτοιες τρικυμίες, αλλά δεν μπορούμε να παίξουμε και πάλι με τον καιρό, καθώς με την πρώτη κακοκαιρία θα έχουμε άσχημες καταστάσεις μέσα στο λιμάνι. Αυτή την στιγμή έχει σπάσει σε τρία σημεία, το μόνο θετικό είναι ότι δεν έχει πειραχθεί η μπούκα του λιμανιού και η διέλευση γίνεται κανονικά, όμως με τον πρώτο καιρό πάλι θα έχουμε προβλήματα".

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Η Περιφέρεια καλεί την Κυριακή σε δράση, δήμους, φορείς και εθελοντές

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους απευθύνει η περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμμετάσχουν την Κυριακή στην εθελοντική δράση “Let's Do It Greece 2013”. Τα μηνύματα δείχνουν ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη, αλλά όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρονται τα εξής:

«Φέτος, για δεύτερη συνεχή φορά, φιλοξενούμε στη χώρα μας το Let’s Do It, τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7.000.000 εθελοντών, που αφορά τον εθελοντικό συμβολικό καθαρισμό των συμμετεχόντων χωρών σε μια συγκεκριμένη μέρα.

Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», τον Απρίλιο του 2012 υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή πάνω από 20.000 ενεργών εθελοντών, 350 φορέων και 100 Δήμων, οι οποίοι μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες. Μέσα από την καμπάνια δείξαμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Ελλάδα Ομορφότερη και Καθαρότερη. Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και συνεχίζουν να το προωθούν.

Για το 2013 έχουν ήδη αρχίσει οι ετοιμασίες στην Περιφέρεια μας. Προβλέπεται πολύ μεγάλη συμμετοχή, ενώ έχει οριστεί η ημερομηνία δράσης “Let's Do It Greece 2013” για την Κυριακή 14 Απριλίου.

Kαλούμε τους Δήμους, όλα τα μέλη του Περιφερειακού και των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και κάθε πολίτη να λάβει μέρος στις τοπικές εκδηλώσεις των 26 Πελοποννησιακών Δήμων την ερχόμενη Κυριακή.

Λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και με γνώμονα την επιτυχή πραγματοποίησή μιας τέτοιας δράσης, σας καλούμε να στηρίξετε αυτή τη μεγάλη και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντική προσπάθεια με την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να συμμετάσχουν στην δράση.

Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα μας να ξεχωρίσει διεθνώς ανάμεσα σε 96 χώρες αναδεικνύοντας το δυναμισμό, το πάθος, τη δημιουργικότητα των Ελλήνων για το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος και την εθελοντική προσφορά τους».


Πηγή : pelops news