Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

2o Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Ξεχωριστή η σημερινή έναρξη για το 2ο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη. Από το πρωί στο εκκλησιαστήριο του αρχαιολογικού χώρου ξεκίνησε η παρουσίαση των παραστάσεων αρχαίου δράματος των ομάδων σχολείων. Στόχος είναι η βιωματική τους επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά και η ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού χώρου.


Πηγή : best-tv

Κυπαρισσία: Δολοφόνησαν τη Λούση

Συγκλονιστική ...κραυγή από μία φιλόζωη από την Κυπαρισσία, η οποία με επιστολή της ενημερώνει για ένα ακόμα... κατόρθωμα κάποιου, που έκανε την πλάκα του βάζοντας φόλες σε σκυλιά. Διαβάστε την επιστολή:

"Αυτή είναι η Λούση, ή μάλλον ήταν η Λούση... Αυτό ήταν το όνομα που είχε για τα παιδιά μου. Ίσως για τα παιδιά της κάτω πόλης να λεγόταν κάπως αλλιώς. Ήταν το θηλυκό αδέσποτο σκυλί της περιοχής. Έτσι για να πληροφορηθεί ο φονιάς της ότι τα κατάφερε... Το σκότωσε το άγριο θηρίο, που το καημένο φοβόταν ακόμα και να το πλησιάσει κάποιος.

Ενημερώστε λοιπόν ότι μετά από αυτό, πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος, να κοιμάται όμορφα τα βράδια, γιατί απάλλαξε την πόλη μας από ένα θηρίο... από την παλιανθρωπιά του όμως δεν θα μπορέσει να απαλλαγεί ποτέ! Συγχαρητήρια!!! Ο μόνος που ήταν δίπλα της ήταν ο φίλος της, ο Μούργος... και ακόμα εκεί παραμένει χωρίς να ξέρει ότι έμεινε μόνος του, χωρίς να ξέρει ότι έρχεται η σειρά του...

Αυτά γίνονται σε κάποια στενά της Κυπαρισσίας... Ίσως μέσα από την εφημερίδα σας γίνει γνωστή η ιστορία ενός απάνθρωπου τέλους μιας τετράποδης ψυχής. Το συμβάν έγινε πριν 3 μέρες.

Σήμερα, ακόμα πρόβλημα παραμένει η νεκρή Λούση, με την μυρωδιά της αποσύνθεσής της... Ε, μα ούτε ζωντανή την θέλανε, αλλά ούτε και πεθαμένη!".

Σοφία Καλογερά


Πηγή : eleutheria online

Ανάπτυξη αλλά χωρίς Μεσσηνία για την Πελοποννησο

Η Μεσσηνία απουσιάζει από τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της “Καθημερινής” για την εκδήλωση που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Invest in Greece. Σε αυτή το βάρος δόθηκε στη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας. Παράλληλα προβλήθηκαν τα λιμενικά έργα τουριστικής ανάπτυξης που γίνονται ή προγραμματίζονται σε Λακωνία, Αρκαδία και Αργολίδα. Με τη Μεσσηνία πάντα απούσα.

Σε πολιτικό μετατρέπεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης Στην τελική ευθεία βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η έγκριση του σχεδίου από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό, σχέδιο που προωθείται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Μόλις το υπουργείο Ανάπτυξης δώσει το «πράσινο φως» θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για το έργο, μέσα από το οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου φιλοδοξεί να προσελκύσει πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και παράλληλα να μετατρέψει την περιοχή σε κέντρο εμπορευματικών μεταφορών.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική τεχνική μελέτη που έχει εκπονήσει η καναδική εταιρεία IBI Group και τα βασικά σημεία της οποίας παρουσιάστηκαν χθες από τον επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Αντούλιο Ρικέτα, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η “Invest in Greece” ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 70-90 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα για τη λειτουργία του εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν σε 1,5-2,5 εκατ. ευρώ ετησίως


Πηγή : radio 936

Προφυλάκιση δεύτερου αγρότη της Τριφυλίας για εικονικά τιμολόγια

Ένας αγρότης της Τριφυλίας προφυλακίσθηκε χθες, μετά από απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για τη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος με τα εικονικά τιμολόγια και την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ, το οποίο εξαρθρώθηκε την προηγούμενη χρονιά. Στο πλαίσιο της ανάκρισης, ο αγρότης κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση και μετά την απολογία του σε εισαγγελέα και ανακρίτρια προέκυψε διαφωνία για την προφυλάκισή του και το θέμα κρίθηκε χθες από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Προφυλακισμένος είναι ήδη ο αδελφός του, ενώ ως εγκέφαλοι του κυκλώματος που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τον Πύργο, την Κατερίνη, το Άργος και τη Μεσσηνία, φέρονται 3 άντρες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο έρευνας της υπόθεσης, έχουν κληθεί να καταθέσουν άλλοι τρεις αγρότες από την Τριφυλία.


Πηγή : radio 936

Αυτοψία από κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο Στόμιο

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην παραλία του Στομίου, από κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, προκειμένου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία για να γίνει παρέμβαση. Όπως σας είχαμε ενημερώσει με ρεπορτάζ μας, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα αποκολλήθηκε ο βράχος που στήριζε την σκάλα, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στην παραλία από την βόρεια πλευρά να είναι πλέον αδύνατη εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου. Την Δευτέρα θα σταλεί από πλευράς Δήμου Τεχνική Έκθεση και όπως μας είπε θα πιέζουμε συνέχεια για να γίνουν όλα όσο πιο σύντομα γίνεται.


Πηγή : kyparissiotis

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εντυπωσίασαν οι μικροί αθλητές της "Ολυμπιάδας Καλαμάτας"

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι μικροί αθλητές της Ολυμπιάδας Καλαμάτας , στο διασυλλογικό πρώτάθλημα στίβου που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη.

Η Δάφνη Ντουλαπτσή εντυπωσίασε με άλμα στα 5.13μ ήρθε δεύτερη στο μήκος που πρόκειται για μια εκπληκτική επίδοση για την ηλικία της. Είναι γεννημένη το 1999 και αγωνιζόταν αντίπαλη με παιδιά 3 χρόνια μεγαλύτερα! Με αυτή της την επίδοση έπιασε το όριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων ενώ την προσεχή Κυριακή 28 Απριλίου έχει βάλει σαν στόχο τα 5.25μ που θα της εξασφαλίσουν την πρόκριση και για την μεγαλύτερη κατηγορία του Πανελληνίου των Κορασίδων!

Η Κυριακή Περδικέα κατετάγη 5η στο άλμα εις ύψος, η Ειρήνη Μανιατάκη ήρθε 5η στο Ακόντιο και 6η στη Σφαίρα, η Βασιλική Μελέα 4η στο ακόντιο και 8η στη σφαίρα, ο Αποστόλης Κορομηλάς 7ος στα 1.500 μ και 5ος στα 800μ. , ο Γιώργος Πετράκος 8ος στα 1.500μ. και 6ος στα 800μ., ο Γιάννης Μπίτζας 8ος στη σφαιρα και ο Αναστάσης Γκαιδογιάννης 8ος στα 100μ.

Όλα τα παιδιά θα ξαναλάβουν μέρος και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα παμπαίδων και παγκορασίδων που είναι και η κανονική τους κατηγορία την Κυριακή 28 Απριλίου.


Πηγή : tharros news

"Γιορτή του αθλητισμου" αύριο στο Κλειστό Γυμναστήριο Κυπαρισσία

ΜΙΑ Γιορτή του Αθλητισμού πραγματοποιεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Κώστας Αδαμόπουλος ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος TAEKBONTO KYΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με αφορμή τα 25 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς στον τοπικό αθλητισμό.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και το Ιστορικό του Συλλόγου και σημαντικές βραβεύσεις Πρωταθλητών του Συλλόγου που διακρίθηκαν σε Πανευρωπαικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με συμμετοχές στην Εθνική ομάδα αλλά και ανθρώπους που βοήθησαν την διάδοση του Ολυμπιακού αθλήματος και πρόσφεραν στο Σύλλογο και τον τόπο.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι προσκεκλημένοι θα είναι εκπρόσωποι των Αρχών της Τριφυλίας, Προπονητές με παρουσία συλλόγων ενώ θα ακολουθήσει Επίδειξη Αγωνιστικού Ταεκβοντό και αυτοάμυνας από τους αθλητές. Στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους αθλητές του συλλόγου και της Αγωνιστικής ομάδας ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μικρή δεξίωση.

Παρών θα είναι παράλληλα γονείς των αθλητών αλλά και το Δ.Σ. του Συλλόγου στην όμορφη αυτή γιορτή του Αθλητισμού.


Πηγή : news messinia

«Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» στην Καλαμάτα

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στο ξενοδοχείο Pharae Palace. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απεύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, κ. Νίκας και κ.Δημόπουλος. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα Eures, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα προγράμματα Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk και τις δράσεις της Κοινωνική ανάπτυξη νέων Καλαμάτας. To Europe direct Καλαμάτας παρότρυνε τους συμμετέχοντες εν όψει του Ευρωπαϊκού έτους πολιτών να υποβάλλουν μέσω ειδικής φόρμας τα ερωτήματά τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, διανεμήθηκαν τα εξής έντυπα του τμήματος εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του Europe Direct Καλαμάτας :

  • Έχετε απορίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση;
  • Η Ευρώπη σου τα δικαιώματά σου
  • Νεολαία σε κίνηση – η Ευρώπη στηρίζει τους νέους
  • Οδηγός αρχαρίων σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Μπορείς να διαμορφώσεις την ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Τι μπορεί να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους;

Τέλος, το Europe direct Καλαμάτας προσκάλεσε τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν σε δυο συνεδρίες chat στη σελίδα του Facebook της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και στη σελίδα του Europe direct Κalamatas που πραγματοποιούνται λόγω του τριημέρου εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση» στο Βόλο (18-20 Απριλίου 2013). Συγκεκριμένα, η μία συνεδρία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου και αφορούσε τις απορίες για το πρόγραμμα Erasmus. Σήμερα Παρασκευή 19/4 στις 19:00 πραγματοποιείται η δεύτερη και θα απαντηθούν απορίες σχετικά με την επαγγελματική κινητικότητα στην Ευρώπη, μέσα από το πρόγραμμα EURES.


Πηγή : messinia portal

Την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων στον Ταΰγετο ανακοίνωσε ο δήμαρχος

ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Την επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων της Αγίας Μαρίνας, στον Ταΰγετο, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που χθες είχε συνεργασία για το θέμα αυτό με τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας…

Ο κ. Νίκας δήλωσε πως το καλοκαίρι η κατασκήνωση θα λειτουργήσει για δύο περιόδους για τα παιδιά της περιοχής, ενώ την τρίτη περίοδο θα φιλοξενήσει παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ακόμη, όπως τόνισε ο κ. Νίκας, η κατασκήνωση θα επιδιωχθεί να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, για τη φιλοξενία εργαζομένων, αθλητών, προσκόπων κ.λπ

Τέλος, ο κ. Νίκας υποστήριξε ότι τα προηγούμενα χρόνια η κατασκήνωση δεν λειτούργησε με ευθύνη των κυβερνήσεων.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Η υποκρισία περισσεύει...

Είναι γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει φωτιά για να φανεί καπνός. Αυτό το λέμε γιατί; Πρέπει να δούμε το ειδεχθές έγκλημα για να ανακαλύψουμε την εγκληματικότητα. Κάπως έτσι ανακαλύψαμε τα Ζωνιανά ή το Κωσταλέξι πολύ παλιότερα και σε λίγο, αφού καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της δημοσιότητας να τα ξεχάσουμε και να τα ξαναθυμιθούμε στο μέλλον. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα γεγονότα της Μανωλάδας. Δεν είναι και η πρώτη φορά. Και παλιότερα είχε δημιουργηθεί θέμα με την δουλική εκμετάλλευση των μεταναστών. Ένα περιστατικό που χαρακτηρίζει μιά κατάσταση.

Μιά κατάσταση ανεξέλεκτη που ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να ελέγξει. Τώρα είδαν "όλοι" τους παράνομους μετανάστες στις φράουλες τις Μανωλάδας. Τώρα τους ανακάλυψαν και οι "Ευρωπαίοι" καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Μέχρι χθές κανείς δεν ήξερε τίποτα, δεν είχε ακούσει, τίποτα δεν είχε δεί τίποτα, λές και οι φράουλες τόσα χρόνια φύτρωναν μόνες τους, καλλιεργούνταν μόνες τους, φεύγαν και πήγαιναν μόνες στους στην κατανάλωση. Το οτι έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι δεν είναι καινούργιο το κακό είναι οτι δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ να αναστρέψουμε την κατάσταση.

Σε μιά βδομάδα όλα ωραία και καλά. Και πάλι από την αρχή.



Πηγή : trifylia news

Να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου – Λυκείου Γαργαλιάνων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων.

Το κείμενο της ερώτησής τους έχει ως εξής:

«Είναι γνωστή η ανάγκη να κατασκευαστεί ένα νέο Γυμνάσιο – Λύκειο στους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας καθώς και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων. Η μελέτη του έργου «Σχολικό Συγκρότημα πρώην Δήμου Γαργαλιάνων» του Δήμου Τριφυλίας ξεκινά στις 24/05/2011 με την παραχώρηση του οικοπέδου στην ΟΣΚ Α.Ε. για την ανέγερση του Γυμνάσιου-Λυκείου Γαργαλιάνων. Στις 28/07/2011 εγκρίνεται η Αρχιτεκτονική προμελέτη του έργου. Την 15/12/2011 με έγγραφο της ΟΣΚ Α.Ε. ζητείται από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η ανάθεση στην ΟΣΚ Α.Ε. των αρμοδιοτήτων για τη μελέτη, δημοπράτηση, επίβλεψη, κατασκευή και διοίκηση του έργου προκειμένου να καταστεί σύντομα δυνατή η κατασκευή του έργου από κονδύλια του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Επειδή δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη τοποθέτηση των Υπουργών, η ΟΣΚ Α.Ε. επανέρχεται με έγγραφό της την 01/04/2013 στους Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Στ. Καλογιάννη και Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και ζητά την ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής του έργου ώστε να απορροφηθούν κονδύλια του Προγράμματος ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Την ίδια Χρονική στιγμή η Μελέτη Εφαρμογής Αρχιτεκτονικών και Στατικών του διδακτηρίου είναι έτοιμα για έγκριση.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν τοποθετείστε στα παραπάνω έγγραφα με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των πιθανοτήτων απορρόφησης των κονδυλίων ΕΣΠΑ Πελοποννήσου 2007-2013 για την κατασκευή ενός τόσου Αναγκαίου για τη χώρα διδακτηρίου;

Θα επιταχύνετε τις διαδικασίες ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ άμεσα η κατασκευή του νέου Γυμνάσιου – Λυκείου Γαργαλιάνων και να κατασκευαστεί άμεσα, δεδομένου ότι από πλευράς του ΟΣΚ Α.Ε. έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες;».


Πηγή : pelops news

Ο Νίκος Καλογερόπουλος μιλάει στο FiliatraNet για το "Τρενοτεχνείο"

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τον Φιλιατρινό Νίκο Καλογερόπουλο και την παρέα του, οι εργασίες στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία για το "Τρενοτεχνείο".

Είναι ένα όνειρο ζωής για τον αγαπητό Καλόγερα, που όπως είπε στο filiatranet, γίνεται πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια και συνδέει την ιστορία του τρένου με την μουσική και το θέατρο.

Μας ξεκαθάρισε ότι δεν μου ήρθε τώρα στα εξήντα μου να τη δω επιχειρηματίας για να κερδίσω εδώ στην επαρχία και αυτό το γνωρίζει καλά ο κόσμος και ο καθένας βοηθάει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Θα ήμουν ανόητος αν μου πέρναγε κάτι τέτοιο από το μυαλό, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που είναι γονατισμένος ο κόσμος. Μας τόνισε ότι είναι κάτι που θα γίνει για την περιοχή και είναι δικό σας, δεν είναι δικό μου.

Σημαντική όμως είναι και η βοήθεια που προσφέρει ο Δήμος, σε όλο αυτό που προσπαθούμε να στήσουμε εδώ, μας ανέφερε. Το κτίριο του αμαξοστασίου θα γίνει χώρος για παραστάσεις και μουσική, ενώ η παλιά αποθήκη θα μετατραπεί σε παραδοσιακό μπακάλικο με γνήσια και καθαρά προϊόντα από τους ντόπιους παραγωγούς.


Κάτω από τους ευκαλύπτους θα δημιουργηθεί παιδική χαρά, ώστε γονείς, γιαγιάδες και παππούδες να φέρνουν εκεί τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, μας εξήγησε, εάν δεν συνδυάζαμε το πνεύμα, την ψυχή και την ύλη, θέλοντας να τονίσει την προσφορά της Μπέσσυς Πλέτσα και του Αλέκου.

Βέβαια ο Καλόγερας μας αποκάλυψε ότι εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια, έχει ονειρευτεί κάτι τέτοιο για την περιοχή της Τριφυλίας και η αρχική του προσπάθεια και σκέψη ήταν να υλοποιηθεί στο Στόμιο των Φιλιατρών, όμως οι συνθήκες τότε δεν το επέτρεψαν.

Ενώ η 21η Ιουνίου είχε αρχικά οριστεί σαν η ημερομηνία που θα λειτουργήσει το "Τρενοτεχνείο", όπως όλα δείχνουν θα είμαστε γύρω στα τέλη Μαϊου έτοιμοι και σας περιμένουμε.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net

Στόμιο Φιλιατρών: Αυτοψία από κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην παραλία του Στομίου, από κλιμάκιο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, προκειμένου, όπως δήλωσε στο filiatranet, να προχωρήσει η νόμιμη διαδικασία για να γίνει παρέμβαση.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με ρεπορτάζ μας, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα αποκολλήθηκε ο βράχος που στήριζε την σκάλα, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στην παραλία από την βόρεια πλευρά να είναι πλέον αδύνατη εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου.

Την Δευτέρα θα σταλεί από πλευράς Δήμου Τεχνική Έκθεση και όπως μας είπε θα πιέζουμε συνέχεια για να γίνουν όλα όσο πιο σύντομα γίνεται.


Πηγή : filiatra net

Βιωματικό σεμινάριο με θεατρική παράσταση στην Κυπαρισσία

ΕΝΑ βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους του θίασου Αβάντι στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. Η εισηγήτρια Κέλλυ Σταμουλάκη μίλησε για την αξία του θεατρικού παιχνιδιού ως εργαλείο στην εκπαίδευση ενσωματώνοντας την τέχνη με την εκπαίδευση παρουσιάζοντας το παραμύθι που είναι άρρηκτα δεμένο με την παρουσίαση αυτή. Η κα Σταμουλάκη τόνισε ότι "Προχωρήσαμε στο εγχείρημα αυτό, έχοντας την πεποίθηση και τη βαθιά γνώση ότι το θέατρο, όταν αξιοποιείται από την εκπαίδευση, επιδρά απελευθερωτικά και λυτρωτικά τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, εντείνοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, διευρύνοντας τα πεδία των δραστηριοτήτων τους και ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή και το πνεύμα συνεργασίας και αλληλο-εμπιστοσύνης.

Η σχολική εκπαίδευση μπορεί ν’ αλλάξει μορφή μέσα από μια διαδικασία που θα δίνει την ευκαιρία στον καθένα ν’ αναζητήσει τον ρόλο που του ταιριάζει καλύτερα, διερευνώντας και διευρύνοντας τα όριά του, ανακαλύπτοντας τελικά δεξιότητες που δεν γνώριζε". Πρόσθεσε ότι "από την πλευρά μας, στην προσπάθεια αυτή, θα επιδιώξουμε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων να δώσουμε τους βασικούς άξονες ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης στο χώρο του σχολείου από τους μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους, χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών από το χώρο του θεάτρου" ενώ στο έργο που παρουσιάστηκε τη Πέμπτη σε μαθητές των Δημοτικών της Κυπαρισσίας σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

ΟΛΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Λαμπάτος μιλώντας αποκλειστικά στο Ράδιο Κυπαρισσία 936, εξήγησε ότι το συναίσθημα προς τα παιδιά είναι δεδομένο τα οποία αποτελούν την σπίθα της ζωής με την παράσταση "Ο Ζέφυρος και η Γαλάζια" ενώ ο ίδιος μετενσαρκώνει τους ρόλους που αφηγείται. Επίσης μίλησε για την πρωτοβουλία η οποία κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με την ανταπόκριση του κοινού να είναι πραγματικά μεγάλη, ενώ υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας στην χώρα μας.

Για αυτό ανέλυσε λέγοντας ότι έχει εντυπωσιαστεί από τους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά τα οποία περιβάλλουν οι δάσκαλοι με αγάπη με το επίπεδο διανόησης να είναι υψηλό και αυτό αποτελεί μια διέξοδο από το βούρκο των προβλημάτων. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν μετά το Πάσχα, ενώ οι δάσκαλοι συμμετείχαν ενεργά στη παρουσίαση του σεμιναρίου λαμβάνοντας δωρεάν έναν αντίτυπο βιβλίου για τη δημιουργία σχολικών θεατρικών παραστάσεων.


Πηγή : radio 936

Ο Νίκος Καλογερόπουλος αγαπά το τόπο και προάγει τον Πολιτισμό

Ο Νίκος Καλογερόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Παρακολούθησε μαθήματα στις σχολές θεάτρου του Κωστή Μιχαηλίδη, Βεάκη, Αθηνών.Η πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ακολούθησαν τα «Μεθυσμένη Πολιτεία», «Χαίρε Τάσο Καρατάσο», «Όλη η δόξα όλη η χάρη», «Στο Κάμπινγκ», και άλλες. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1981 στο «Μάθε Παιδί μου Γράμματα», όπου κέρδισε το Β’ βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1986 επιχείρησε την πρώτη δική του ταινία, η οποία όμως έμεινε στα συρτάρια. Αυτό ήταν και η αφορμή για να μείνει εκτός για δεκαέξι χρόνια. Η επιστροφή του στον κινηματογράφο έγινε το 2000 με το «Ένας κι Ένας», κερδίζοντας πάλι το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Στο διάστημα της απουσίας του έγραφε θεατρικά ενώ το 1981 εξέδωσε την πρώτη ποιητική του συλλογή και έχει κάνει αρκετές ακόμη δουλειές. Αυτή την περίοδο ο Νίκος Καλογερόπουλος έχει ενοικιάσει ένα κτίριο του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία και εργάζεται πυρετωδώς για να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι το πολιτιστικό κέντρο που ετοιμάζει. «Ετοιμάζουμε το πολιτιστικό κέντρο στην Κυπαρισσία και σας περιμένουμε όλους το καλοκαίρι», λέει στο newsbeast.gr και προσθέτει ότι θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις και διάφορα ακόμη καλλιτεχνικά δρώμενα. «Εδώ θα κάνουμε θέατρα, θα κάνουμε συναυλίες, θα γιορτάζουμε με τον κόσμο», υποστηρίζει. Του αρέσει άλλωστε το θέατρο και η γραφή και ετοιμάζει ήδη αρκετά πράγματα ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Υποστηρίζει ακόμη ότι οι νέοι αξίζει να ασχοληθούν με την υποκριτική, όταν έχουν το ταλέντο, παρά τους δύσκολους καιρούς. Αρκεί φυσικά να διαθέτουν το ταλέντο. Στον ελεύθερό του χρόνο ετοιμάζει νέα πράγματα και γράφει ελπίζοντας αυτά να γίνουν έργα στο πολιτιστικό κέντρο που ετοιμάζει.


Πηγή : kyparissiotis

Συνελήφθη Σκοπιανος για τη ληστεια της Τραπεζας Πειραιως στη Κυπαρισσια

Ενας 34χρονος Σκοπιανος, ο οποίος καταζητείτο για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για ένα διάστημα υπήρξε συνεργάτης του διαβόητου ποινικού Μιχάλη Μακρυγιάννη, συνελήφθη μετά από πολύμηνες, συστηματικές έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος, εκτός των άλλων για τη συμμετοχη του σε συμμορια που διεπραξε σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες, μεταξύ αυτών και της Τράπεζας Πειραιώς στην Κυπαρισσία στις 12 Οκτωβρίου του 2012.

Τότε στις 08:05 το πρωί, 2 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κατάφεραν να πάρουν το ποσό των 8.000 ευρώ από το υποκατάστημα της Κυπαρισσίας. Ο Σκοπιανος κακοποιος εντοπίστηκε και συνελήφθη προχτές το απόγευμα, στο Περιστέρι ενω ηδη αλλα μελη της σπειρας εχουν συλληφθει εδω και μηνες.

Σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν:

  • Μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 18 μηνών και σε χρηματική ποινή, για κατοχή αυτοσχέδιας βόμβας από κοινού και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή.
  • Τρία εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία και εκβίαση, για ληστείες, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, από τον Μάιο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013, είχε διαπράξει ή είχε συμμετάσχει στη διάπραξη 21 ληστειών τραπεζών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Βοιωτία, Αττική, Αργολίδα, Εύβοια, Αχαΐα, Μεσσηνία, Τρίπολη, και Κορινθία, από τις οποίες είχε αποκομίσει πάνω από 250.000 ευρώ.

Επίσης, από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο του 2012 συνεργαζόταν στη διάπραξη ληστειών με τον Μακρυγιάννη και έναν ακόμα ποινικό κρατούμενο, δραπέτη, αφού είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια.

Στην κατοχή του 34χρονου και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή TAZER, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις απομιμήσεις πιστολιών, τρεις περούκες, πλαστό δελτίο ταυτότητας και δίπλωμα οδήγησης με φωτογραφία του 34χρονου και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, ποσότητα ηρωίνης, πλήθος κινητών τηλεφώνων, τα ρούχα τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη ληστειών και ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και θα προσαχθεί ξανά ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.


Πηγή : kyparissia news

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Νοσοκομείο κατά Περιφέρειας για 73 στρ. στην Κυπαρισσία

Εκδικάστηκε χθες από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας η διεκδίκηση από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ενός αγροτεμαχίου 73 στρεμμάτων στη θέση Μεμί, το οποίο έχει περιέλθει στο Δημόσιο, θεωρώντας ότι κακώς το 1959 δόθηκε στο Ταμείο Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών Τριφυλίας. Πρόκειται για ένα ακίνητο που το 1979 πέρασε στο ΕΘΙΑΓΕ και σήμερα ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η οποία διά του νομικού τους εκπροσώπου υποστήριξε χθες την ιδιοκτησία του.

Μετά από δύο αναβολές της υπόθεσης χθες ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με τον δικηγόρο του νοσοκομείου Ευάγγελο Παπαγιανούλα να υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ποτέ δεν διέφυγε της νομής και κατοχής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ποτέ δεν παραδόθηκε σε άλλον και κακώς άλλος επικαλείται την κυριότητά του. Επίσης έβαλε το θέμα και σε μια άλλη διάσταση σημειώνοντας ότι τόσα χρόνια δεν έχει αξιοποιηθεί. Είπε ότι δύο δημόσιοι φορείς το διεκδικούν σημειώνοντας πως είναι ανάγκη να προστατευτεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο του νοσοκομείου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του νοσοκομείου που θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Βαραβαρήγος υποστήριξε πως για την ιδιοκτησία του ακινήτου υπάρχει μια συνέχεια εγγράφων που δείχνουν ότι ανήκει στο Δημόσιο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ασκεί τα δικαιώματά του, καταλήγοντας πως η υπόθεση πρέπει να εξεταστεί στη νομική του πλευρά.

Βασικός μάρτυρας ήταν ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Πάνος Μπόζος που αναφέρθηκε στην διαθήκη του δωρητή Γιώργου Αλεξόπουλου και ότι αναλαμβάνοντας την διοίκηση του νοσοκομείου ασχολήθηκε με την περιουσία του. Σημείωσε πως για το χώρο αυτό όταν κάποιος χρειαζόταν κάτι, όπως ο δήμος για να αποθέσει τα φύκια της θάλασσας, πάντα απευθυνόταν στο νοσοκομείο και όλες οι ενέργειες εκεί γινόταν με άδεια του νοσοκομείου, ενώ ανάφερε πως κοινή πεποίθηση στην τοπική κοινωνία είναι πως το αγροτεμάχιο αυτό ανήκει στο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Μπόζος σημείωσε: «Το νοσοκομείο διεκδικεί ένα μεγάλο περιουσιακό του στοιχείο. Αν το κερδίσουμε θα είναι μια μεγάλη ενίσχυση για την συνέχιση ύπαρξης του νοσοκομείου μας. Δυστυχώς περάσανε πολλά χρόνια που οι προηγούμενες διοικήσεις, χωρίς να αφήνω καμία μομφή, δεν φροντίσανε να αξιοποιήσουν την περιουσία του νοσοκομείου η οποία είναι μεγάλη και αναξιοποίητη. Οφείλουμε στην μνήμη του Αλεξόπουλου να αξιοποιήσουμε την περιουσία του. Ενας από τους όρους της διαθήκης του είναι να μείνει η περιουσία του στο διηνεκές με σκοπό την ενίσχυση του νοσοκομείου και αυτό κάνουμε σήμερα. Πιστεύουμε ότι το νοσοκομείο θα κατανοήσει τις θέσεις μας, την ανάγκη για την ύπαρξη και λειτουργία του νοσοκομείου. Κυρίως θα κατανοήσει την ανάγκη για την υπεράσπιση του Δημοσίου. Πρέπει να ενισχύσουμε την τοπική κοινωνία».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του νοσοκομείου Ευάγγελος Παπαγιανούλας ανέφερε: «Πιστεύω ότι από την εξέλιξη της διαδικασίας τα πράγματα είναι αρκετά θετικά και προσδοκώ ότι θα είναι θετική η απόφαση για το νοσοκομείο προκειμένου να δικαιωθεί μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ένα ακίνητο το οποίο όσο καιρό φαίνεται να ανήκει σε τρίτους, φαίνεται να μην έγινε καμία προσπάθεια αξιοποίησης. Αντίθετα το ακίνητο που ανήκει δικαιωματικά στο νοσοκομείο προσδοκάμε να αξιοποιηθεί και να καλύψει τεράστιες ανάγκες που έχει η τοπική κοινωνία και το νοσοκομείο.

Η άσκηση της νομής και της κατοχής δεν έχει διαφύγει ποτέ από το νοσοκομείο. Δεν έγινε ποτέ η παράδοση του συγκεκριμένου ακινήτου είτε στο Ταμείο είτε στο Ελληνικό Δημόσιο και όλο αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ούτε το Ταμείο ούτε το Δημόσιο άσκησαν οποιαδήποτε δραστηριότητα συναφή με το σκοπό για τον οποίο υποτίθεται ότι θέλουν να πάρουν αυτό το ακίνητο».

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Εγκαινιάζεται την Κυριακή στον Κάμπο Δ. Μάνης το κοινωνικό παντοπωλείο

Την Κυριακή, 21 Απριλίου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Δημήτριο Γιαννημάρα, τα εγκαίνια του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου που οργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Μάνης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, με σκοπό να προσφέρει άμεση ανακούφιση σε οικογένειες και άτομα που έχουν σοβαρή ανάγκη.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγάζεται στην Τοπική Κοινότητα Κάμπου, στο κτίριο που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Κατάστημα. Την ίδια ημέρα, θα γίνει τρισάγιο στη μνήμη του αείμνηστου Σωτηρίου Κουκή του Σταύρου, δωρητή των κτιρίων που στεγάζουν τις δημοτικές υπηρεσίες του τέως Δήμου Αβίας.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτριος Γιαννημάρας, καλεί όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στα εγκαίνια του Δημοτικού Παντοπωλείου Δυτικής Μάνης και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, στέκοντας αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας.


Πηγή : pelops news

«Μπλόκο» στην Παπαστράτος

Περιπτερούχοι, ιδιοκτήτες ψιλικών και πρατηριούχοι τσιγάρων απειλούνται µε λουκέτα από την απόφαση των καπνοβιοµηχανιών να δηµιουργήσουν ιδιωτικά δίκτυα διανοµής. Προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισµού Η δηµιουργία ιδιωτικών δικτύων διάθεσης και πώλησης των καπνικών τους προϊόντων από πλευράς καπνοβιοµηχανιών θα σηµάνει ντόµινο εξελίξεων και λουκέτων για πρατηριούχους και, όπως υπολογίζεται, περίπου 20.000 περιπτερούχους και ιδιοκτήτες ψιλικών, καθώς το 60% µε 70% του τζίρου των δύο τελευταίων επαγγελµατικών κατηγοριών προέρχεται από τα τσιγάρα.

Πρατήρια και περίπτερα είναι άρρηκτα συνδεδεµένα µεταξύ τους, καθώς οι περιπτερούχοι πλήρωναν τα πρατήρια βάσει εναλλασσόµενων τιµολογίων, δηλαδή προµηθεύονταν τις νέες παρτίδες και πλήρωναν για προηγούµενες, ενώ συχνά πλήρωναν ακόµη λιγότερα, µε αποτέλεσµα οι ανοιχτές πιστώσεις των περιπτερούχων σε πρατηριούχους να υπολογίζονται σε εκατοµµύρια. Αν στα ως άνω υπολογιστούν οι εγγυητικές που καλούνται να πληρώσουν στις εταιρείες καπνοβιοµηχανίας για να προµηθευτούν τα τσιγάρα, τότε οι πρατηριούχοι αναγκάζονται να καταφύγουν στις τράπεζες για δανεισµό, ακόµα και µε υποθήκευση των σπιτιών τους, οδηγούµενοι µαθηµατικά σε οικονοµικό στραγγαλισµό. «∆εν µπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά θεωρηθήκαµε κλειστό επάγγελµα το οποίο και έπρεπε να ανοίξει, αφού λειτουργούµε ούτως η άλλως ως ελεύθεροι επαγγελµατίες, λόγω και του ανταγωνισµού που υπάρχει µεταξύ των πρατηρίων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. ∆ηµήτρης Γιαννακόπουλος, µέλος του Συνδέσµου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και προαστίων.

Αλώβητοι από τη νέα τάξη πραγµάτων δεν µένουν όµως ούτε οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, καθώς το καθεστώς της πίστωσης, από ό,τι φαίνεται, θα αποτελέσει παρελθόν και θα κληθούν να προπληρώνουν, και µάλιστα τις µετρητοίς στις εταιρείες, τις παραγγελίες τους σε τσιγάρα για να τα προµηθευτούν, ενώ θα είναι αναγκασµένοι να προµηθεύονται και µεγάλες ποσότητες, κάτι που ελάχιστα περίπτερα έχουν αυτή τη στιγµή τη δυνατότητα να πράξουν.

Στο πλαίσιο αυτό, σε προσφυγή ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισµού, κατά της θυγατρικής της Phillip Morris στην Ελλάδα, Παπαστράτος, έχει προχωρήσει από τις 14 Ιανουαρίου η συντονιστική επιτροπή αγώνα Συνδέσµου Πρατηριούχων Τσιγάρων Αθηνών και προαστίων. Ο Σύνδεσµος καταγγέλλει, ουσιαστικά, τη διαδικασία που ακολούθησε η εταιρεία για την καταγγελία της µεταξύ τους σύµβασης εργασίας, σε µια προσπάθεια να ανακόψει την πορεία της δηµιουργίας ιδιωτικού δικτύου πώλησης των καπνικών προϊόντων της σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Οπως δηλώνει Στο ΧΩΝΙ το µέλος του Συνδέσµου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και προαστίων, ∆ηµήτρης Γιαννακόπουλος, η εταιρεία Παπαστράτος, που κατέχει περί το 37% της ελληνικής αγοράς καπνού, έχει ήδη προχωρήσει στη δηµιουργία του ιδιωτικού της δικτύου στην Αθήνα, συνεργαζόµενη µε τρία εν ενεργεία πρατήρια, γεγονός που θα αποτελέσει ταφόπλακα για περίπου 70 πρατηριούχους στην Αττική και κυρίως για αυτούς που έχουν χαµηλό τζίρο, οι οικογένειες των οποίων θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Ο ίδιος, δεν διστάζει, µάλιστα, να χαρακτηρίσει την αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία ως παραπλανητική, τονίζοντας πως ουσιαστικά στόχος της είναι να αυξήσει τα περιορισµένα της, λόγω ύφεσης, κέρδη µπαίνοντας µέσα στη διανοµή των καπνικών προϊόντων, αλλά και να ρίξει «ευθεία βολή» σε προέδρους Συλλόγων πρατηριούχων, οι οποίοι, όπως τονίζει, «ξεπούλησαν τους Συλλόγους για να ενταχθούν στα ιδιωτικά πρατήρια των καπνοβιοµηχανιών».

Μάλιστα, η επιτροπή συντονισµού αγώνα του Συνδέσµου πρατηριούχων τσιγάρων Αθηνών και προαστίων προχώρησε και σε συµπληρωµατική καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισµού για τις υπόλοιπες εταιρείες, οι οποίες ακολουθώντας τα χνάρια της Παπαστράτος δηµιουργούν µε τη σειρά τους τα δικά τους ιδιωτικά δίκτυα διανοµής των καπνικών τους προϊόντων. Οπως τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος, η Καπνοβιοµηχανία Αθανασίου, που κατέχει περίπου το 35% της αγοράς καπνού, θα συνεργαστεί αποκλειστικά µε 13 πρατηριούχους για τη διανοµή του δικού της καπνικού προϊόντος και τσιγάρων, ανάλογα θα πράξουν η Imperial, η Rothmans και η ΣΕΚΑΠ, την πλειοψηφία των µετοχών της οποίας κατέχει πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, ενώ στάση αναµονής, για το τι πρόκειται να πράξει, τηρεί ακόµα ο Οµιλος Καρέλια.

Επίσης, ο κ. Γιαννακόπουλος υπογραµµίζει πως η συντονιστική επιτροπή αγώνα, µέσω των δικηγόρων που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχει προχωρήσει και σε κατάθεση εξωδίκου κατά της Επιτροπής Ανταγωνισµού για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στη συζήτηση της υπόθεσης, ενώ άµεσα αναµένεται να κατατεθούν και ασφαλιστικά µέτρα.

Η «µαφία του καπνού»

«Είναι προφανές ότι το ‘’άνοιγµα της αγοράς’’ δεν είναι τίποτα περισσότερο από µία µέθοδος για την ενίσχυση των πολυεθνικών ολιγοπωλίων που λειτουργούν ‘’ως µαφία καπνού’’ και οδηγούν σε οικονοµικό αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες, θέλοντας να καρπωθούν το ελάχιστο κέρδος των πρατηριούχων, της τάξης του 2,9%», υπογραµµίζει σε επιστολή του ο Σύνδεσµος Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών για να καταλήξει «...για µια ακόµη φορά το κράτος και η Επιτροπή Ανταγωνισµού απουσιάζουν και κλείνουν τα µάτια µπροστά στην κατάχρηση των ισχυρότερων σε βάρος των µικρών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονοµίας...».

Road Kiosk


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρά: Αδίστακτοι οι δράστες που λήστεψαν τις 3 γυναίκες

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης εισέβαλαν άγνωστοι με την απειλή πιστολιού σε οικία που βρίσκεται στην περιοχή Γιόλακα Φιλιατρών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράστες δεν δίστασαν μπροστά στα έξι σκυλιά που φυλάσσουν τον χώρο.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, οι τρεις δράστες παραβίασαν ταυτόχρονα δύο παράθυρα και πήδηξαν μέσα στο σπίτι, ενώ την χτύπησαν στο κεφάλι, όταν προσπάθησε να πιάσει το κινητό της τηλέφωνο.

Όπως είπε η ίδια στο filiatranet, εμένα που αντιστάθηκα με έπιασε ο ένας από το λαιμό, την αδερφή μου την είχαν κουκουλώσει με ένα μαξιλάρι, ενώ από την μητέρα μου πήραν τα σκουλαρίκια που φορούσε. Πήραν 3.500 ευρώ σε μετρητά, 2 τηλεοράσεις, 3 κυνηγετικά όπλα, χρυσαφικά (σκουλαρίκια, βραχιόλια, κλπ.) και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι δράστες, όπως εκτιμά πρέπει να ήταν τέσσερις, καθώς οι τρεις μπήκαν μέσα και ο ένας πρέπει να απασχολούσε έξω τα σκυλιά. Το λυκόσκυλο που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, μόλις το αντιλήφθηκαν το χτύπησαν στο πόδι, ενώ παρέμειναν στον χώρο τουλάχιστον για 20 λεπτά.


Πηγή : filiatra net

Όχι δεν πρόκειται να…πεινάσουμε. Έχουμε απ’ όλα. (Να…κρυώσουμε όμως);

Αποκάλυψη! H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων

Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε. Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη….διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων ΑγροτικώνΣυνεταιρισµών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012). Σύµφωνα µε συγκεκριµένη µελέτη, η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας ανέρχεται στο 91,5% σε 41 βασικά αγροτικά – διατροφικά προϊόντα και «παραµένει σταθερή» το 2011 µε µια ελαφρά µείωση σε σχέση µε το 2010. Αυτό σηµαίνει επί της ουσίας ότι σήµερα, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται δύο χρόνια και πλέον υπό το βραχνά του µνηµονίου, είναι σε θέση να θρέψει τον πληθυσµό της κατά 91%. «Πρέπει να σταµατήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τροµοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουµε να φάµε.

Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα», έλεγε χαρακτηριστικά πέρυσι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΣΕ περισσοτερα ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑΤα στοιχεία που παρουσίασε η Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν ότι σε πέντε τουλάχιστον βασικά είδη η Ελλάδα καλύπτει το 100% της κατανάλωσης: µήλα, κρασί, φρέσκες ντοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, πεπόνια και βρώµη.

Παράλληλα, σε δεκαεπτά είδη την υπερκαλύπτει ξεπερνώντας το 250% της κατανάλωσης: γιαούρτι, φέτα, ρύζι, ελαιόλαδο, σιτάρι σκληρό, αγγούρια, σταφύλια, καρπούζια, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, ψάρια, σταφίδα και φυσικά ελιές, (στις τελευταίες η αυτάρκεια πλησιάζει το 1.000%).Σε πολύ υψηλά επίπεδα (80% και άνω) ανέρχεται η επάρκεια σε επτά είδη: αυγά, µέλι, γραβιέρα και κασέρι, αραβόσιτο, κρέαςπουλερικών, αχλάδια και πατάτες. Η επάρκεια σε κεφαλοτύρι, κριθάρι, λεµόνια, αγελαδινό γάλα, και φασόλια καταγράφεται άνω του 50%, ενώ χαµηλότερη είναι σε είδη όπως ρεβίθια, χοιρινό και βόειο κρέας, µαλακό σιτάρι, φακές και ζάχαρη.


 kerberos-hellas

Πηγή : kopanaki news

Οι αμμοθίνες, ο Αρχέλων και η Ελαία επίκεντρο εξελίξεων στη Τριφυλία

Σε ανακοίνωσή του ο «Αρχέλων» σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο νότιος Κυπαρισσιακός κόλπος έχει αυξημένη οικολογική σημασία λόγω αφενός του ότι αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή φωλεοποίησης της χελώνας Caretta caretta στην Μεσόγειο, είδος το οποίο είναι «απειλούμενο» και σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ έχει ανάγκη αυστηρής προστασίας (παραρτήματα II και IV της οδηγίας), αφετέρου λόγω της παρουσίας ενός εκτεταμένου οικοσυστήματος αμμοθινών (οι οικότοποι αμμοθινών περιλαμβάνονται στο παράρτημα Ι της ίδιας οδηγίας).

Η οικολογική αξία της εν λόγω περιοχής και η ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας έχει τονιστεί επανειλημμένως στις ελληνικές αρχές, τόσο από τον ΑΡΧΕΛΩΝ και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια της «Αιτιολογημένης Γνώμης» που απέστειλε στην χώρα μας τον περασμένο Οκτώβριο.

Έξι μήνες μετά την «Αιτιολογημένη Γνώμη» και 4 μήνες μετά την απάντηση της Ελλάδας, δια της οποίας η χώρα μας δεσμεύτηκε για την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία τόσο της θαλάσσιας χελώνας όσο και των οικοτόπων αμμοθινών, και παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την ενδεχόμενη καταδίκη της από αυτό, όχι μόνο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας αλλά η υποβάθμιση του βιοτόπου συνεχίζεται. Το τελευταίο περιστατικό της υποβάθμισης έγινε τις πρώτες μέρες του Απρίλη.

Κατ’ εντολή της εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της μεγάλη έκταση παραλιακών αγροτεμαχίων μεταξύ των οικισμών Αγιαννάκη και Ελαίας, οργώθηκαν οι προστατευόμενες αμμοθίνες με αποτέλεσμα την αποψίλωση της αμμοθινικής βλάστησης!! Οι παράκτιες θίνες ή αμμόλοφοι δημιουργούνται από τη συνδυασμένη δράση της θάλασσας και του ανέμου. Φερτά υλικά που παρασύρουν τα ποτάμια εναποτίθενται με τη βοήθεια της θάλασσας κατά μήκος της ακτής και σχηματίζουν τις θίνες


Πηγή : radio 936

Δέκα Κυριακές το χρόνο προτείνει η Τρόικα να λειτουργούν τα καταστήματα

Δέκα Κυριακές το χρόνο προτείνει η Τρόικα να μπορούν να λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταθέσει πρόταση στη Βουλή με την οποία θα υποστηρίζει ότι πρέπει να επιτρέπεται και τις 52 Κυριακές η δυνατότητα να κρατάει ένας έμπορος μικρού μεγέθους την επιχείρησή του ανοικτή εάν το επιθυμεί. Αυτό προέκυψε από πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ από τη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χόρστ Ράϊχενμπαχ φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα μέχρι το τέλος του έτους να έχει δημιουργηθεί το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο που θα προσφέρει διέξοδο στο πρόβλημα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης, φαίνεται ότι στη Βουλή θα κριθεί η ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η πρόταση που θα προωθηθεί δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν τα μικρά εμπορικά καταστήματα προαιρετικά και τις 52 Κυριακές το χρόνο. Αλλά επειδή η τρικομματική κυβέρνηση δεν έχει την ίδια θέση επί του θέματος φαίνεται ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός της Βουλής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τρόικα έχει προτείνει όλα τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά 10 Κυριακές το χρόνο. Στο μεταξύ στο άλλο μεγάλο θέμα που απασχολεί τους μικρομεσαίους και αφορά στην ανεύρεση ρευστότητας, η πρόταση των εμπόρων για δημιουργία τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να «έχει σκαλώσει» όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου σημειώνοντας ότι στη πρόσφατη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης κ. Χορστ Ραϊχενμπαχ με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εναλλακτικά μπορεί να προσφέρει αρωγή και ρευστότητα και στις ΜμΕ το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο προωθείται από την ελληνική Κυβέρνηση και αναμένεται να είναι έτοιμο ακόμη και έως το τέλος του έτους. Το Ταμείο αυτό θα έχει την εγγύηση του ελληνικού κράτους με κεφάλαια τα οποία θα προέρχονται από τρεις πηγές, δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές.

Τέλος, έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου ότι ο υπουργός έχει ζητήσει από την ΕΛΣΤΑΤ να μετράει στους υπολογισμούς της για τον τιμάριθμο και τις προσφορές προϊόντων. Η ρευστότητα, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι δημόσιες συμβάσεις βρέθηκαν και στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός με τον κ. Ράϊχενμπαχ. Ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι η χώρα έχοντας περάσει από την πολιτική αστάθεια στη σταθερότητα τώρα πρέπει να κινηθεί προς την ανάπτυξη και επεσήμανε με έμφαση ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την πατρίδα μας. Ο υπουργός επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Οκ. Ράϊχενπαχ σημείωσε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές σημειώνοντας ότι έχει γίνει πρόοδος σε διάφορα σημαντικά θέματα.

O υπουργός σημείωσε επίσης: "Οι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, στο ΕΣΠΑ η χώρα έχει κατορθώσει να είναι 8η στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις απορροφήσεις, στον τουρισμό φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και στις εξαγωγές έχουμε την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς αύξησης του ρυθμού των εξαγωγών".


Πηγή : best-tv

Το Μουσικό Σχολείο παρουσιάζει στην Ιταλία παραδοσιακά τραγούδια

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ SAN NICANDRO

Μοναδική και πάρα πολύ χρήσιμη η εμπειρία που θα αποκομίσουν σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι βρίσκονται στο San Nicandro της Ιταλίας για να παρουσιάσουν τραγούδια της λαϊκής ελληνικής παράδοσης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Μαθητικού Φεστιβάλ…

Την Ελλάδα εκτός από το Μουσικό Σχολείο της Καλαμάτας θα εκπροσωπήσει και ένα σχολείο από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης. Πάντως το ταξίδι του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στην Ιταλία, στην πόλη San Nicandro που βρίσκεται κοντά στο Μπάρι, πραγματοποιήθηκε με δυσκολία, καθώς γονείς μαθητών δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος. Γι’ αυτό ήταν πολύ σημαντική η αρωγή χορηγών, όπως της Costa Navarino, του φροντιστηρίου της Καλαμάτας «Συν» (Γιάννης Τσετσέκος και Λένα Βρατσίστα), της εταιρίας Παπαδημητρίου κ.ά.

Τους μαθητές συνοδεύει η διευθύντρια του σχολείου, Άννα Φραγκιά, με τον υποδιευθυντή και καθηγητή μουσικής Διονύση Κοτταρίδη, όπως και τον καθηγητή Παντελή Καραματσούκη. Οι μαθητές θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια Ολμάζ, Τα ξύλα, Όσο βαρούν τα σίδερα, Ο αρχοντογιός. Την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Παντελής Καραματσούκης.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Η κυβέρνηση ξεπουλάει ακίνητα δικαστηρίων και οικόπεδα – φιλέτα στην Τριφυλία

Η κυβέρνηση ξεπουλάει 3.151 «φιλέτα» του δημοσίου μεταξύ των οποίων και ακίνητα δικαστηρίων και οικόπεδα – φιλέτα στην Τριφυλία, σύμφωνα με λίστα που δημοσιεύθηκε στον... Capital.gr

Αξιολογούνται προς αξιοποίηση μεγάλα παραλιακά «φιλέτα» μεταξύ των οποίων εκτάσεις σε όλο το μήκος του αττικού αιγιαλού, αλλά και τα κτίσματα και ακίνητα της ΕΡΤ, δικαστηρίων, Ολυμπιακών Ακινήτων, ΟΣΕ, Μετρό. Δείτε όλη η λίστα των ακινήτων. Τα 3.151 «φιλέτα» του δημοσίου «προς αξιοποίηση» από την από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών. Η λίστα περιλαμβάνει μεγάλα παραλιακά «φιλέτα» μεταξύ των οποίων εκτάσεις σε όλο το μήκος του Αττικού αιγιαλού, αλλά και τα κτίσματα και ακίνητα της Ερτ, δικαστηρίων, Ολυμπιακών Ακινήτων, ΟΣΕ, Μετρό, μεγάλα αγροτεμάχια, οικόπεδα στρατοπέδων πάρκα και κάθε λογής άλλα ακίνητα. Δεν είναι όλα «καθαρά». Πολλά είναι αυτά που δεν έχουν τίτλους. Άλλα είναι παραχωρημένα, άλλα αμφίβολα, κατεχόμενα, ειδικής φύσης, διεκδικούμενα δικαστικά κλπ. Αλλά είναι εντός αλλά τα πιο πολλά εκτός σχεδίου.

Στην Μεσσηνία τα ακίνητα προς πώληση - αξιοποίηση ανέρχονται σε 75.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ:

  1. ΤΑΧΔΙΚ Κυπαρισσία, 25ης Μαρτίου και Πονηροπούλου (ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)
  2. ΚΕΔ Αγαλιανή (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εκτός σχεδίου)
  3. ΚΕΔ Κυπαρισσία, Ελευθέριου Βενιζέλου, (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εκτός σχεδίου)
  4. ΚΕΔ Αγία Κυριακή Φιλιατρών (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, μερικώς ελεύθερο, εκτός σχεδίου)
  5. Υπουργείο Υγείας Κυπαρισσία (;;;)
  6. ΚΕΔ Κυπαρισσία (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εντός σχεδίου)
  7. ΚΕΔ Ελαία (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, μερικώς ελεύθερο, εντός σχεδίου)
  8. ΚΕΔ Κοπανάκι (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, παραχωρημένο, εντός σχεδίου)
  9. ΚΕΔ Σιδηρόκαστρο (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, παραχωρημένο, εντός σχεδίου)

Πηγή : trifylia news

Η παραβατικότητα των Αθιγγάνων απασχόλησε την ΠΕΔ

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε χθες, στην αί­θου­σα συ­νε­δρι­ά­σε­ων του Δή­μου Τρί­πο­λης, η συ­νε­δρί­α­ση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πε­λο­πον­νή­σου, κα­τά την ο­ποί­α συ­ζη­τή­θη­καν ό­λα τα θέ­μα­τα της η­με­ρή­σιας δι­ά­τα­ξης και οι ση­μαν­τι­κό­τε­ρες α­πο­φά­σεις που πάρ­θη­καν έ­χουν ως α­κο­λού­θως:

  1. Δι­α­χεί­ρι­ση α­πορ­ριμ­μά­των-Λει­τουρ­γί­α ΦΟΔ­ΣΑ Το Δ.Σ. εκ­φρά­ζει τη συμ­πα­ρά­στα­σή του προς το Δή­μο και τους πο­λί­τες της Τρί­πο­λης & Ερ­μι­ο­νί­δας για το με­γά­λο πρό­βλη­μα που αν­τι­με­τω­πί­ζουν ε­δώ και δύ­ο μή­νες με τα α­πορ­ρίμ­μα­τα. Το πρό­βλη­μα με τα α­πορ­ρίμ­μα­τα στην Τρί­πο­λη αλ­λά και σ΄ό­λη την Πε­λο­πόν­νη­σο α­πο­δει­κνύ­ει την έλ­λει­ψη κά­θε στρα­τη­γι­κής και σχε­δια­σμού α­πό αυ­τούς που έ­χουν αυ­τή την ευ­θύ­νη και ε­πι­πλέ­ον δι­α­χει­ρί­ζον­ται τα χρή­μα­τα της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης. Το Δ.Σ. της ΠΕΔ ζη­τεί να προ­χω­ρή­σουν ε­πι­τέ­λους γρή­γο­ρα οι δι­α­δι­κα­σί­ες για τη δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των α­πό τους Δή­μους (στο χρό­νο μέ­χρι την ο­λο­κλη­ρω­τι­κή δι­α­χεί­ρι­ση) με τη δι­α­δι­κα­σί­α της α­να­κύ­κλω­σης, κομ­πο­στο­ποί­η­σης και δε­μα­το­ποί­η­σης και χρη­μα­το­δό­τη­ση του ε­ξο­πλι­σμού α­πό το Ε­ΠΕ­ΡΑ­Α.
  2. Προ­βλή­μα­τα που δη­μι­ουρ­γούν­ται α­πό την πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τα με­ρί­δας α­θιγ­γά­νων Η οι­κο­νο­μι­κή κρί­ση και η α­πο­δυ­νά­μω­ση της α­στυ­νο­μί­ας στην Πε­λο­πόν­νη­σο ε­ξαι­τί­ας της έλ­λει­ψης προ­σω­πι­κού αλ­λά και της με­τα­κί­νη­σης α­στυ­νο­μι­κών στην Κό­ριν­θο, για τη φύ­λα­ξη του κέν­τρου πα­ρα­νό­μως ει­σελ­θόν­των στη χώ­ρα με­τα­να­στών, έ­χει ο­δη­γή­σει στην αύ­ξη­ση γε­νι­κά της πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας και ι­δι­αί­τε­ρα της πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τας των α­θιγ­γά­νων.

Πηγή : radio 936

Έχουν μέλλον τα στρατηγικά έργα «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013»

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή από διαφόρους επαγγελματικούς φορείς και άλλων δικαιούχων, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες και για την υποβολή προτάσεων, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα (Info Day) ενόψει της δημοσίευσης της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για στρατηγικά έργα, στο πλαίσιο του διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013».

H ημερίδα διοργανώθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» και την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος ΕΕΣ «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013» σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Patras Palace στην Πάτρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έκανε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Η φιλοξενία αυτής της συνάντησης ήταν ιδιαιτέρως σημαντική για την περιοχή, καθώς δείχνει και την σοβαρότητα ουσιαστικά που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσεγγίζει το ζήτημα και τη διάχυση που δίνει στη διεκδίκηση πόρων.

«Η συνεχιζόμενη βαριά οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε εθνικό επίπεδο, καθιστούν για εμάς μονόδρομο την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, καθώς μόνο αυτοί θα μας διασφαλίσουν τα κονδύλια που είναι απαραίτητα για επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως για τις περιφέρειές μας, δεδομένων των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών» υπογράμμισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας:

«Όμως, για να το πετύχουμε αυτό, οι σημερινές συνθήκες απαιτούν ριζική αλλαγή στην συνεργατική νοοτροπία και ολική στροφή από τις μεμονωμένες συνεργασίες και τα χωριστά μικρά εγχειρήματα, προς την ενορχηστρωμένη συνεργασία, τον επιμερισμό της γνώσης και την κοινή χρήση των πόρων». Στόχος όπως τόνισε ο κ. Κατσιφάρας είναι «αφενός, να υλοποιήσουμε δράσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που θα ανταποκρίνονται στους στόχους και τις προσδοκίες των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, και αφετέρου, να αφήσουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχιση του διαλόγου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου».


Πηγή : kyparissiotis

Φιλιατρά: Συζήτησαν την επανενεργοποίηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Μεσσηνίας

Συνάντηση για την δημιουργία Ομοσπονδίας Συλλόγου Γονέων πραγματοποιήθηκε απόψε στα Φιλιατρά με συλλόγους γονέων της Τριφυλίας. Στην συνάντηση που έγινε με πρόσκληση του προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης γονέων Δήμου Καλαμάτας μετείχαν Σύλλογοι γονέων τόσο από τα Φιλιατρά όσο και από Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία.

Στόχος της ήταν να οργανωθεί ξανά η ομοσπονδία συλλόγων γονέων στις περιφερειακές ενότητες της Μεσσηνίας έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερα αποτελέσματα στις διεκδικήσεις . Ο πρόεδρος της Ένωσης Ευάγγελος Σιδερέας μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά news τόνισε ότι στόχος ήταν οι επαφές με συλλόγους άλλων διαμερισμάτων προκειμένου να οργανωθούν και να λειτουργήσουν την ομοσπονδία. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει όλοι οι γονείς να είμαστε ενωμένοι και να υπάρχει κοινός αγώνας για τα συμφέροντα των παιδιών μας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί σύλλογοι γονέων, τα φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα νέα δεδομένα που υπάρχουν τόσο στην κάλυψη προσωπικού όσο και στα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Δείτε ένα σχετικό Video από την συνάντηση.


Πηγή : filiatra news

«Μια αφίσα για τη Μεσσήνη» Οι νικητές του διαγωνισμού

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός με θέμα : «Μια αφίσα για τη Μεσσήνη» που πραγματοποίησε η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος». Στο διαγωνισμό είχαν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά ηλικίας εννέα έως και δεκατριών ετών από τη πόλη της Μεσσήνης.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι διαγωνιζόμενοι ανέδειξαν το ταλέντο τους κατορθώνοντας να παρουσιάσουν μέσα από μια ψηφιακή αφίσα την φυσική ομορφιά που περιβάλλει τη πόλη που ζουν Στόχος του διαγωνισμού είναι εκτός από την βράβευση των μαθητών με τις καλύτερες δημιουργίες ,η προώθηση των ψηφιακών έργων στο διαδίκτυο για τη προβολή της Μεσσήνης. Οι μαθητές που θα βραβευθούν είναι οι :

Παναγιώτα Μαλλιαρού, Αφροδίτη Ρούτση, Αθανασία Πλατάρου.,Πέτρος Οικονομίδης και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.

Στην ιστοσελίδα www.afisamessini.blogspot.gr έχουν αναρτηθεί οι αφίσες που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό.


Πηγή : news messinia

Να κάνομε όλοι μια πράξη αγάπης στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ

Πριν βιαστείτε να αγοράσετε τις πασχαλινές σας λαμπάδες, περιμένετε να δείτε τις όμορφες, χρωματιστές και αρωματικές δημιουργίες των ΦΙΛΩΝ του ΚΕΚΥΚΑμεΑ, που θα είναι για σας όλην την εβδομάδα από Δευτέρα 22 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων στην Κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Προμηθευτείτε χειροποίητες λαμπάδες για τα βαφτιστήρια και τους δικούς σας καθώς και διακοσμητικά για το σπίτι, που με πολύ κέφι έφτιαξαν τα μέλη του Συλλόγου και συνδράμετε στην επίτευξη των στόχων του.


Πηγή : best-tv

Μ.Ε.Σ.Κ. Προβολή ταινίας από τον μορφωτικό σύλλογο Κυπαρισσίας

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Μ.Ε.Σ.Κ.

Σας καλούμε στην προβολή της ταινίας

«ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ, που θα προβληθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΕΕ “ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ” την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 και ώρα 8:00’ μ.μ., παρουσία του σκηνοθέτη. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Από το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Κ.




Πηγή : Μ.Ε.Σ.Κ.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στο σφυρί τα Δικαστήρια και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ;

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσαν οι πληροφορίες στους πολίτες της Τριφυλίας οι προθέσεις της Κυβέρνησης να αξιοποιήσει χιλιάδες ακίνητα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στα οποία όμως περιγράφονται αρκετά από αυτά στην περιοχή μας χωρίς προηγουμένως να υπάρχει...ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Σε κάθε περίπτωση προφανώς η κεντρική εξουσία αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα διότι αλλιώς δεν δικαιολογείται ότι θέλει να βάλει χέρι στα Δικαστήρια και το Νοσοκομείο της πόλης τα οποία αποτελούσαν δωρεά! Πιο αναλυτικά στο μακρύ κατάλογο περιλαμβάνεται ακίνητο μετξαύ των οδών Πονηροπούλου και 25ης Μαρτίου το οποίο δεν είναι άλλο από το σημερινό Δικαστικό μέγαρο της Κυπαρισσίας το οποίο έχει μεγάλη ιστορική σημασία για τους κατοίκους με το οικόπεδο που παραχωρήθηκε για να κατασκευαστεί. Όμως εμφανίζεται ένα ακόμα ακίνητο στη συμβολή των οδών Αλ. Καλατζάκου και Κοκκέβη που δεν είναι άλλο από το κτιριακό συγκρότημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας το οποίο έχει δωρηθεί από τον ευεργέτη Αλεξόπουλο. Μήπως κάποιοι φορείς να δουν πιο βαθιά το θέμα πριν τα ξεπουλήσουν;

Από τα δεκάδες ακίνητα που μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ ορισμένα καταγράφονται στην Πύλο και προορίζονται για χρήσεις τουρισμού και παραθεριστικής κατοικίας αλλά και δυτικές παράλιες εκτάσεις στην Ηλεία...


Πηγή : radio 936

Μεσσηνία: Συνελήφθη 69χρονος για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στη Μεσσήνη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 69χρονος, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και αγρόκτημα του 69χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • Τρία φυτά κάνναβης, ύψους από 50 έως 70 εκατοστά.
  • Δύο αποξηραμένα φυτά κάνναβης.
  • Ποσότητα κάνναβης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -38,1- γραμμαρίων, καθώς και -45- σπόρους κάνναβης.

Ο 69χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.


Πηγή : filiatra net

Συλλογικές πρωτοβουλίες των Επαγγελματιών του Καλονερού

Την τουριστική προβολή αλλά και την φιλοξενία προς τους επισκέπτες μαζί με προτάσεις για δράσεις κατέγραψε σε συνεδρίασή του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καλονερού που συστάθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο Messinia mare όπου ακούστηκαν πολλές απόψεις σε ενωτικό κλίμα.

Αυτό που εκφράστηκαν ήταν η συμβολή των επαγγελματιών από το χώρο της εστίασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες για αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος στην αναπτυσσόμενη περιοχή, ενώ δημιουργήθηκε κοινό ταμείο για τη στήριξη των πρωτοβουλιών. Ορισμένες από αυτές είναι η καθαριότητα με συνεργεία στην παραλιακή ζώνη με δικά τους μέσα καθώς υπάρχει σοβαρό έλλειμμα από τον Δήμο λόγω έλλειψης πόρων, η προβολή σε χάρτη της περιοχής για τους επισκέπτες αλλά και δημιουργία ιστοσελίδας, η οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης για καλύτερη εξυπηρέτηση των λουομένων, η ασφάλεια στην παραλία με σεκιούριτι καθώς ετησίως καταγράφονται κρούσματα κλοπών αλλά και ο εξωριασμός της περιοχής.

Παράλληλα επαγγελματίες όπως οι κ. Τοανόγλου, Γρ.Μπούσουλας, Καραχάλιος, Τ. Γκόγκας, Α. Δρούλια και άλλοι έθεσαν προτάσεις για την καλύτερη διέλευση οχημάτων στη παραλία, αλλά και η συγκράτηση των τιμών καθώς το Καλονερό αποτελεί παράδειγμα μαζικού τουρισμού για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Τέλος να σημειωθεί ότι η συλλογική δράση του Συλλόγου Επαγγελματιών θα συνδυαστεί με την συνεργασία των σωματείων που εδρεύουν στη περιοχή καθώς υπάρχει διάυλος επικοινωνίας στην αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή.


Πηγή : kyparissiotis

Φιλιατρά: Βανδαλισμοί στο πάρκο της Βλαχέρνας

Αντικείμενο βανδαλισμού έγινε τις προηγούμενες ημέρες το Πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, καθώς άγνωστοι ξέσπασαν στην προτομή του Σωτήρη Βασιλακόπουλου, Δημιουργό του Πάρκου.

Όπως είπε στο filiatranet ο επιστάτης κ. Ιωάννης Καπελούζος, οι ζημιές στον χώρο πρέπει να προκλήθηκαν την Κυριακή το βράδυ, ενώ έγιναν αντιληπτές από την σύζυγό μου την Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με τον κ. Καπελούζο, οι δράστες ξέσπασαν στην προτομή του Δημιουργού του Πάρκου της Βλαχέρνας Σωτήρη Βασιλακόπουλου, με ξύλο που έκοψαν από δέντρο, ενώ στο στόχαστρό τους μπήκαν και τα κάγκελα γύρω από το συντριβάνι με τα ψαράκια.


Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται ζημιές στον χώρο του Πάρκου, καθώς στο παρελθόν έχουν αφαιρέσει τον γνώμονα από το ηλιακό ρολόι, ενώ πριν λίγο καιρό μπήκαν δύο φορές και στην εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας, παραβιάζοντας την πόρτα και το παράθυρο.


Πηγή : filiatra net

Φιλιατρά - Κυπαρισσία: Πολλά ακίνητα στο "σφυρί"

Στον κατάλογο 3.151 ακινήτων του Δημοσίου προς πιθανή αξιοποίηση που είδε το φως της δημοσιότητας (www.capital.gr) περιλαμβάνονται 15 ακίνητα στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, εκ των οποίων πολλά στο Ασπρόχωμα, ορισμένα στη Ναυαρίνου, ενώ πρώτο αναφέρεται ακίνητο του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων) στην οδό Ψαρών 13.

Η ακριβής διεύθυνση των περισσοτέρων ακινήτων δε διευκρινίζεται. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, τα ακίνητα αξιολογεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, εκτός από την Καλαμάτα, στον κατάλογο βρίσκονται και πολλά ακίνητα σε Πύλο (σ.σ. είχε γράψει πρόσφατα το «Θ»), Μεσσήνη, Μεθώνη, Φιλιατρά, Πεταλίδι, Κορώνη, Φοινικούντα και Κυπαρισσία.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά από τα παραπάνω δεν είναι «καθαρά». Αρκετά δεν έχουν τίτλους, άλλα είναι παραχωρημένα, άλλα αμφίβολα, κατεχόμενα, ειδικής φύσης, διεκδικούμενα δικαστικά κ.λπ. Άλλα είναι εντός, αλλά τα πιο πολλά εκτός σχεδίου.

Αναλυτικά για τον Δήμο Τριφυλίας:

  1. ΤΑΧΔΙΚ Κυπαρισσία, 25ης Μαρτίου και Πονηροπούλου
  2. ΚΕΔ Αγαλιανή (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εκτός σχεδίου)
  3. ΚΕΔ Κυπαρισσία, Ελευθέριου Βενιζέλου, (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εκτός σχεδίου)
  4. ΚΕΔ Αγία Κυριακή Φιλιατρών (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, μερικώς ελεύθερο, εκτός σχεδίου)
  5. Υπουργείο Υγείας Κυπαρισσία
  6. ΚΕΔ Κυπαρισσία (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, ελεύθερο, εντός σχεδίου)
  7. ΚΕΔ Ελαία (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, μερικώς ελεύθερο, εντός σχεδίου)
  8. ΚΕΔ Κοπανάκι (πλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, παραχωρημένο, εντός σχεδίου)
  9. ΚΕΔ Σιδηρόκαστρο (ππλήρης κυριότητα υπουργείου Οικονομικών, παραχωρημένο, εντός σχεδίου)

Πηγή : eleutheria online

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στα Σκλαβέικα Τριφυλίας

Την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2013 ο ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας οργανώνει με οδηγό μέλη του Συλλόγου μας πεζοπορία στις βουνοκορφές του δήμου Αυλώνος και τις νοτιοδυτικές παρυφές της Νέδας. Με αφετηρία και τερματισμό τα παραδοσιακά πέτρινα αλώνια και πηγάδια της Πτέρης (Σκλαβέικα) θα περπατήσουμε τις ρεματιές στον κοκκινόβραχο και θα ανέβουμε την κορυφογραμμή Γκόζι και Πετραλώνι με υψόμετρο γύρω στα 1000 μέτρα απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα μέσα στο μαγευτικό παρθένο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, ανάμεσα στα κουδουνίσματα των γιδοπροβάτων.

Στα πόδια μας θα απολαύσουμε το Ιόνιο πέλαγος με την Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο και τα Στροφάδια. Θα εντυπωσιασθούμε από την λίμνη του Καϊάφα και το Κατάκωλο με τον Πύργο Ηλείας. Θα δούμε τον Επικούρειο Απόλλωνα και την κοίτη της Νέδα με τα γύρω χωριουδάκια. Θα εντοπίσουμε το Τετράζι, το Μαίναλο, τον Ταΰγετο, την Καλαμάτα, τα βουνά της Κυπαρισσίας και τα Φιλιατρά. Η συγκέντρωση θα γίνει στα τρία αλώνια στα Σκλαβέικα και η αναχώρηση στις 10 πμ. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και θα έχει διάρκεια 4-5 ώρες. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι επιθυμούν ανεξάρτητα αν είναι μέλη του Συλλόγου ή αν δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή. Αρκεί να είναι παρόντες την ώρα της αναχώρησης.


Πηγή : kyparissiotis