Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τι απάντησε ο κομαντάντε Μάρκος των Ζαπατίστας όταν τον αποκάλεσαν "αδελφή"



Όταν πριν κάποια χρόνια οι εχθροί του σε μια πολύ χοντροκομμένη προσπάθεια να πλήξουν την εικόνα του Κομαντάντε Μάρκος είχαν βγάλει τη φήμη ότι είναι «αδελφή», η απάντηση του ηγέτη των Ζαπατίστας δεν ήταν  ότι “ο Subcomantante έχει πηδήξει το μισό Μεξικό. Αντίθετα επέλεξε μια πολύ πιο πολιτική δήλωση, η οποία ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό τη δημοτικότητα του κινήματος:

«Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»

Πηγή livester.gr
«Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη»πριν κάποια χρόνια οι εχθροί του σε μια πολύ χοντροκομμένη προσπάθεια να πλήξουν την εικόνα του Κομαντάντε Μάρκος είχαν βγάλει τη φήμη ότι είναι «αδελφή», η απάντηση του ηγέτη των Ζαπατίστας δεν ήταν ότι "ο Subcomantante έχει πηδήξει το μισό Μεξικό. Αντίθετα επέλεξε μια πολύ πιο πολιτική δήλωση, η οποία ενίσχυσε σε σημαντικό βαθμό τη δημοτικότητα του κινήματος: «Ο Μάρκος είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, μαύρος στη Νότια Αφρική, ασιάτης στην Ευρώπη, αναρχικός στην Ισπανία, Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, γύφτος στην Πολωνία, ειρηνιστής στη Βοσνία, Εβραίος στη Γερμανία, μια γυναίκα μόνη στο Μετρό τα ξημερώματα, με άλλα λόγια ο Κομαντάτε Μάρκος είμαστε εμείς, το πρόσωπο του κάθε καταπιεσμένου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη» Πηγή: www.lifo.gr

ΒΡΗΚΕ Η ΕΛ.ΑΣ. ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δράστες είναι Έλληνες, ηλικίας 36, 41 και 50 ετών - Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον εγκέφαλο της σπείρας την ώρα που προσπαθούσε να πουλήσει ένα δαχτυλίδι 
- Βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν πολλά από τα κλοπιμαία - Ανακοινώσεις το μεσημέρι από τον Υπουργό Ν. Δένδια και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ 
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τρεις Ελληνες συνελήφθησαν απο την Αστυνομία ως οι δράστες της ληστειας στο μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία . 
 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι τρεις συνελήφθησαν απο την Ασφάλεια Πάτρας. Αστυνομικοί εντόπισαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση τον εγκέφαλο της σπείρας την ώρα που είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο και διαπραγματευόταν την πώληση ενός δαχτυλιδιού. Ως πελάτης είχε παρουσιαστεί ένας αστυνομικός ένω ο δράστης ζητούσε 300.000 ευρώ. O δράστης όπως γράφει το patrisnews.com έβγαλε όπλο, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε εγκαίρως. Μετά τη σύλληψη του υπέδειξε στους αστυνομικούς έναν λόφο στην Ηλεία όπου βρέθηκαν πολλά από το κλοπιμαία ενώ εντοπίστηκαν και οι δύο συνεργοί του. Tα περισσότερα από τα κλοπιμαία ήταν θαμμένα στην περιοχή του Κοσκινά. Xθες το βράδυ αφού ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στην Πάτρα ξεκίνησαν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των κλοπιμαίων και κυρίως του χρυσού σφραγιδόλιθου. Έτσι άνδρες της Ασφάλειας Πατρών μέσα στη νύχτα ειδοποίησαν της προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ κα Χατζή και μετά απο λίγη ώρα έφτασαν με το δαχτυλίδι για την ταυτοποίησή του. Ερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση. Η ληστεία που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι δράστες, που όπως φαίνεται είχαν στήσει καρτέρι, άφησαν τη φύλακα να απενεργοποιήσει τον συναγερμό και μόλις αυτό έγινε, έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Την πλησίασαν έβγαλαν όπλα και την ακινητοποίησαν. Την έδεσαν, την φίμωσαν και προχώρησαν στο εσωτερικό του μουσείου. Οι δύο δράστες άρχισαν να σπάνε με σφυρί προθήκες και να αφαιρούν αγαλματίδια και άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς, ανεκτίμητης αξίας.

Πηγή : simaianews

”TEDxKalamata: Συνέδριο Καινοτομίας στην Πελοπόννησο


TEDxKalamata – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

TEDxKalamata: Συνέδριο Καινοτομίας στην Πελοπόννησο

Το TEDxKalamata διοργανώνεται από μια ομάδα 30 εθελοντών στις 14 Δεκεμβρίου 2012.  Στόχο έχει  να φέρει  την εμπειρία της TED στην Καλαμάτα διατηρώντας το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και το καινοτόμο πνεύμα της TED. Είναι συνέδριο καινοτομίας, δημιουργικότητας και ιδεών.

Το ρητό που μας συνοδεύει σε αυτή μας την πρωτοβουλία είναι: “Planting Τhe Seed/Leading Decentralization”, δηλαδή, “Φυτεύοντας Τον Σπόρο/Οδηγώντας Την Αποκέντρωση”. Για πρώτη φορά λοιπόν,  φυτεύουμε στην Καλαμάτα το σπόρο της TED, σηματοδοτώντας την αναπτυξιακή προοπτική με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το όραμα μας  για αποκέντρωση.

Παράλληλα, στα πλαίσια της κοινωνικής και πνευματικής κρίσης που έχει επέλθει, με τη δράση μας αποβλέπουμε στη  συνειδητή αλλαγή και αφύπνιση, προωθώντας πρότυπα ρηξικέλευθης σκέψης,  μεταφέροντας ιστορίες επιτυχίες και παρακινώντας τους συμμετέχοντες. Το TEDxKalamata είναι κάτι παραπάνω από ένα συνέδριο, αφού αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία με διαστάσεις πέρα από τις ομιλίες, ενώ πλαισιώνεται από δράσεις στις οποίες συμμετέχουν οι κάτοικοι και προσφέρουν στο τόπο τους. Επιθυμία μας είναι  ο κάτοικος της Καλαμάτας να αντιληφθεί το TEDxKalamata ως φορέα αλλαγής, να παρακινηθεί και να κοινωνήσει σε αυτή μας τη προσπάθεια. Επιπρόσθετα, αποτελεί μια  πρωτοβουλία που ξεκινά από την επαρχία και επιδιώκει την περαιτέρω εξάπλωση και  σε άλλες πόλεις της περιφέρειας. Φυτεύουμε το σπόρο της αποκέντρωσης παρουσιάζοντας ιστορίες που αξίζουν να διαδοθούν από τοπικό και εθνικό επίπεδο. Προβάλλουμε τη Καλαμάτα ως πρότυπο βιώσιμης επαρχιακής πόλη.
                      
Αφορμή σε αυτή μας τη δράση  αποτελεί το  φαινόμενο της αστικοποίησης  το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, γεγονός που γίνεται σαφές από το πληθυσμό που έχει συγκεντρωθεί στα δυο μεγάλα  κέντρα, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούμε πως η πρωτοβουλία αυτή θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για  παρόμοιες  δράσεις και σε άλλες επαρχιακές πόλεις  πέρα από τα κατεστημένα σύνδρομα εσωστρέφειας.

Καθίσταται, λοιπόν, αδήριτη η ανάγκη να εμφυσήσουμε το όραμα μας για αποκέντρωση λαμβάνοντας την ευθύνη να  ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας για ένα καλύτερο μέλλον.

Τι είναι το  TED


Η TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη Διάδοση Αξιόλογων Ιδεών (Ideas Worth Spreading). Η TED ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια πριν από 28 χρόνια και έχει πλέον αναπτυχθεί και υποστηρίζει ιδέες που αλλάζουν τον κόσμο αναλαμβάνοντας πολλαπλές πρωτοβουλίες. Στο ετήσιο συνέδριο της TED προσκαλούνται κορυφαία στον κόσμο πρόσωπα της διανόησης και της δράσης για να μιλήσουν για 18 λεπτά. Στη συνέχεια, οι ομιλίες τους είναι διαθέσιμες δωρεάν στην ιστοσελίδα TED.com. Μεταξύ των ομιλητών των συνεδρίων της TED περιλαμβάνονται ο Bill Gates, ο Al Gore, η Jane Goodall, η Elizabeth Gilbert, ο Sir Richard Branson, ο Nandan Nilekani,, ο Philippe Starck, η Ngozi Okonjo-Iweala, η Isabel Aliente και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Gordon Brown. Το ετήσιο συνέδριο της TED λαμβάνει χώρα στο Long Beach με ταυτόχρονη μετάδοση στο Palm Springs. Το συνέδριο TEDGlobal διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας. Στις πρωτοβουλίες της TED στον χώρο των μέσων ενημέρωσης περιλαμβάνεται ο δικτυακός τόπος TED.com, όπου αναρτώνται καθημερινά νέες ομιλίες TEDTalks και το Open Translation Project, το οποίο προσφέρει υποτίτλους και διαδραστικές μεταγραφές καθώς και τη δυνατότητα μετάφρασης οποιασδήποτε ομιλίας TEDTalk από εθελοντές σε όλο τον κόσμο.

Η TED έχει θεσπίσει το ετήσιο Βραβείο TED, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα σε εξαιρετικούς ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο να κάνουν τις επιθυμίες τους πραγματικότητα, το TEDx, το οποίο προσφέρει σε άτομα ή ομάδες έναν τρόπο να διοργανώνουν αυτόνομες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο, και το πρόγραμμα TEDFellows, το οποίο βοηθά όλους τους φορείς καινοτομίας που αλλάζουν τον κόσμο να γίνουν μέλη της κοινότητας της TED και, με τη βοήθειά της, να μεγιστοποιήσουν την απήχηση των αξιόλογων έργων και δράσεών τους.

Τι είναι το  TEDx

Στο πνεύμα της διάδοσης αξιόλογων ιδεών, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται ανεξάρτητα και φέρνουν κοντά ανθρώπους που επιθυμούν να βιώσουν από κοινού μια εμπειρία, παρόμοια με εκείνη του TED. Σε μια εκδήλωση TEDx, τα γνωστά πια TEDTalks, που δεν είναι άλλα από τις παρουσιάσεις των ομιλητών και τα προβαλλόμενα videos, συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, για να πυροδοτήσουν συζητήσεις εις βάθος καθώς και διασυνδέσεις σε μικρές ομάδες. Αυτές οι τοπικές, αυτόνομες εκδηλώσεις φέρουν το όνομα TEDx, όπου το  “x” σημαίνει κάθε εκδήλωση TED που διοργανώνεται ανεξάρτητα. Το Συνέδριο TED παρέχει γενικές κατευθύνσεις σχετικά με το πρόγραμμα TEDx, αλλά οι επιμέρους εκδηλώσεις TEDx διοργανώνονται ανεξάρτητα.


------

Για περισσότερες πληροφορίες:


Πηγή : pelopsnews

Στη "στενή" ο αστυνομικός της Διώξης Ναρκωτικών


Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες αργά το μεσημέρι, ο 45χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με την κατηγορία της συμμετοχής ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι,  καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.
Για τον 45χρονο πρώην αστυνομικό, πριν από μερικές ημέρες ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση. 
 Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος. Από την Εισαγγελία, μετά και από επιπλέον στοιχεία, ασκήθηκε νέα δίωξη για συμμετοχή του ως μέλος στην οργάνωση, όπου και πάλι υπήρξε διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την προφυλάκισή του ή μη.
Για τη διαφωνία αυτή, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δικαστικό Συμβούλιο, όπου τελικά αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του. Ο συνταξιούχος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, φαίνεται ότι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί κατά την παρακολούθηση της οργάνωσης, τον «καίνε», καθώς ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία που στοιχειοθέτησαν την κατηγορία εναντίον του είναι πως φέρεται να γνώριζε που κρύβεται βασικό μέλος της οργάνωσης και το απέκρυψε.
Β.Β.


Πηγή : tharrosnews

Άγριος καβγάς στη Λαική Κυπαρισσίας με αθίγγανους και έμπορο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κρούσματα επιθέσεων και μικροεγκληματικότητας όσο περνά ο καιρός σε χωριά, πόλεις ακόμα και στις λαικές αγορές όπως διαπίστωσαν πολίτες που πολλές φορές καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα σε πολλές περιοχές. Αυτή την φορά το θράσος δεν έχει όρια όταν το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε χώρους όπου ψωνίζουν οι πολίτες όπως είναι η Λαική αγορά της Κυπαρισσίας η οποία έχει μετατραπεί σε άντρο παρανομιών τόσο σε όσους δεν έχουν άδεια πώλησης, καταλήψεις χώρων ακόμα και επιθέσεων σε επαγγελματίες.
Το πρωί του Σαββάτου μάλιστα κοντά στην συμβολή των οδών Πονηροπούλου και Δημαρχείου κοντά στο Κ.Ε.Π. σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο www.kyparissianews.com τόνισαν ότι πολίτης από κοινοτικό διαμέρισμα με το όχημά του πάτησε 3 λεμόνια όταν διερχόταν από το δρόμο. Κοντά στη διασταύρωση όμως αθίγγανοι έχουν αφήσει σακούλες με προιόντα θεώρησαν ότι ευθυνόταν όχημα εμπόρου που βρίσκεται στη περιοχή λόγω του συνωστισμού στην αγορά και των μέτρων κυκλοφορίας. Οι νεαροί αθίγγανοι ζήτησαν το λόγο από τον επαγγελματία-που δεν ευθυνόταν- και  διαπληκτίστηκαν μαζί του  με αποτέλεσμα η ένταση να κορυφωθεί και 4 περίπου αθίγγανοι να την...πέσουν στον έμπορο με αποτέλεσμα να τον γρονθοκοπήσουν προκαλώντας του τραύματα. Εκείνη την ώρα καταστηματάρχες που είδαν την ένταση προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα χωρίζοντας τους εμπλεκόμενους καθώς κινδύνεψε να γίνει σύρραξη με αποτέλεσμα να έρθει η αστυνομία και να πάρει καταθέσεις, ενώ οι δράστες έγιναν άφαντοι με την άφιξη της αστυνομίας.
Το περιστατικό δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό καθώς η προκλητικότητα των αθίγγανων πολλές φορές είναι εκτός τόπου και χρόνου , ενώ έχουν σημειωθεί κλοπές κοντά σε σημεία παράνομης  πώλησης αγαθών στην πλευρά του Κ.Ε.Π. όπως έχουν αναφέρει πολίτες καθώς στερούνται άδειας. Σίγουρα όμως σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται η επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία είναι αναγκαία επιτέλους να συσταθεί στην Τριφυλία σύντομα. Φωτό αρχείου.

Πηγή : radio936

Φόρος «και στα κοτέτσια» από τα 50.000 ευρώ και πάνω


Αφορολόγητο που ουσιαστικά θα απαλλάσσει τα αγροτεμάχια, αλλά αρκετά χαμηλούς συντελεστές φορολόγησης, εισηγείται η διακομματική Επιτροπή που επεξεργάζεται τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις των εκπροσώπων των τριών κυβερνητικών εταίρων που συνεδρίασαν την Παρασκευή παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρους που θα ξεκινάνε από 1 τοις χιλίοις (για πολύ χαμηλής αξίας ακίνητα) και θα φτάνουν έως και τα 2,5 τοις χιλίοις.
 Αν και το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν η φορολόγηση των ακινήτων από το πρώτο ευρώ χωρίς αφορολόγητο, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να τεθεί τελικώς ένα χαμηλό –έστω- αφορολόγητο της τάξεως των 50.000 ευρώ τουλάχιστον, στον ενιαίο φόρο ακινήτων και αυτό να αποτελέσει τη βάση για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους πολιτικούς αρχηγούς, που θα συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται το φορολογικό σύστημα. Έτσι φαίνεται πως θα μείνουν αφορολόγητοι όσοι έχουν μόνο μικρά οικόπεδα ή κάποια εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, αλλά αν τυχόν έχουν κάποιο σπίτι τότε θα φορολογούνται για το σύνολο της περιουσίας τους μαζί και με τα οικόπεδα.

Αφορολόγητοι θα μείνουν και οι έγγαμοι, εφόσον έχουν μερίδιο από 50% στα ακίνητα, επειδή το αφορολόγητο προτείνεται να είναι ατομικό και ξεχωριστό για κάθε σύζυγο. Ο φόρος θα ξεκινά από 1 τοις χιλίοις για ακίνητα αξίας έως 100.000 ευρώ (δηλαδή 50 ευρώ φόρος αν ισχύσει το αφορολόγητο των 50.000) και θα κλιμακώνεται έως και 2,5 τοις χιλίοις για πιο μεγάλη ακίνητη περιουσία. Ωστόσο από τις προτάσεις της διακομματικής για αφορολόγητο, αν τελικώς γίνουν δεκτές, φαίνεται να ανοίγει μια «τρύπα» στα έσοδα του 2013 1 δισ. ευρώ, αφού πηγές του υπουργείου Οικονομικών υπολογίζουν πως έτσι οι φόροι αυτοί δεν θα αποδώσουν 3 δισ. ευρώ που γράφτηκαν στο μνημόνιο, αλλά περίπου 2 δισ. ευρώ.

Πηγή : radio936

Το Αθλητικό πανόραμα του σαββατοκύριακου


Συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Μεσσηνίας με αρκετά ενδιαφέροντα παιχ΄νιδια αυτή την φορά. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:
Α΄ Κατηγορία
(9η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
1.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΔΩΡΙΟΥΣάββατο24/11/1215:00
2.Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Σάββατο24/11/1215:00
3.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΣάββατο24/11/1218:00
4.Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΚυριακή25/11/1215:00
5.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.ΑΡΦΑΡΩΝΚυριακή25/11/1215:00
6.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΚυριακή25/11/1215:00
7.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥΚυριακή25/11/1215:00
8.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΔευτέρα26/11/1215:00
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(8η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
9.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΒΑΛΥΡΑΣΣάββατο24/11/1215:00
10.ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣΣάββατο24/11/1215:00
11.ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή25/11/1215:00
12.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή25/11/1215:00
13.Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΑΝΔΡΟΥΣΑΣΚυριακή25/11/1215:00
14.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΔευτέρα26/11/1215:00
15.ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΔευτέρα26/11/1215:00
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(8η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
16.ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣΠΥΛΟΥΣάββατο24/11/1215:00
17.ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣάββατο24/11/1215:00
18.Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΛΟΓΓΑΣΣάββατο24/11/1215:00
19.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Α.Ο. ΧΑΤΖΗΜΕΣΣΗΝΗΣΣάββατο24/11/1215:00
20.ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥΚυριακή25/11/1215:00
21.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥΚΟΡΩΝΗΣΚυριακή25/11/1215:00
22.ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή25/11/1215:00
Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(7η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
23.ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο24/11/1215:00
24.Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΑΝΔΡΟΥΣΑΣΣάββατο24/11/1215:00
25.Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΣάββατο24/11/1215:00
26.ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο24/11/1215:00
27.ΔΗΜΑΚ. ΕΑΟ ΤΑΥΓΕΤΟΣ - Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή25/11/1212:00
Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(7η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏρα
28.ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣΠΥΛΟΥΣάββατο24/11/1215:00
29.Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣΠΛΑΤΣΑΣΣάββατο24/11/1215:00
30.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΚυριακή25/11/1211:00
31.ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - Π.Α.Ο.Κ.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΚυριακή25/11/1211:00
32.ΑΠΣ ΑΡΙΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΚυριακή25/11/1211:00
33.ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ - ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΣΣΗΝ
Πηγή : radio936

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...




Πηγή : kyparissia-press

Από έργα υποδομής και προμήθειες το Νοσοκομείο Καλαμάτας πάει καλά


ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ Κ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 

Η υγεία νοσεί, εντούτοις είναι πολλά τα έργα που είτε εκτελούνται είτε έχουν δρομολογηθεί για τη βελτίωση των κτηριακών υποδομών και ακόμη περισσότερες είναι οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού και άλλου εξοπλισμού...
Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι στις 11 Δεκέμβρη θα δημοπρατηθεί η κτηριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 230.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου έχει οριστεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μετά την προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το Νοσοκομείο, σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου Μάνης, με 121.000 ευρώ, και Πύλου, με 234.000 ευρώ. Τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2013.
Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Ταυτόχρονα λύθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που είχε θέσει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή στην ωριμότητα των φακέλων που αφορούν την κατασκευή των τεσσάρων Περιφερειακών Ιατρείων (Βλαχόπουλου, Μεθώνης, Πεταλιδίου και Άριος) συνολικού προϋπολογισμού 1.150.000 ευρώ και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί των έργων που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση του μεγάλου οικονομικού κόστους για το Νοσοκομείο στον τομέα αυτό.
Ειδικότερα πρόκειται: Για το ενταγμένο έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που αφορά την μερική υποκατάσταση πετρελαίου με την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και αναμένεται να ξεκινήσει με το νέο χρόνο και την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, συνολικού προϋπολογισμού 1.089.000 ευρώ, ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Τέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται από πλευράς Νοσοκομείου να υποβληθούν στην Διαχειριστική Αρχή δύο νέες προτάσεις για ένταξη που σχετίζονται με:
α) την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 1.004.000 ευρώ και
β) την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τις δομές ευθύνης αυτού.
Για την πορεία των ενταγμένων έργων, αλλά και των υπό ένταξη προτάσεων, ο Διοικητής του Γ.Ν. Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε: "Συνεχίζουμε εντατικά τη συλλογική προσπάθεια αξιοποιώντας τη χρηματοδοτική ευκαιρία του ΕΣΠΑ. Θεωρούμε ότι δεν πράττουμε κάτι το ξεχωριστό. Εκτελούμε το χρέος μας και αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν πρέπει να αφήνουμε ούτε μία ημέρα να πηγαίνει χαμένη. Το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό και κρίσιμο εργαλείο χρηματοδότησης στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε. Το αίσθημα ευθύνης μας επιβάλλει να κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς"».
Πηγή : kalamatajournal

Προφυλακτικα ''μα'ι'μου''! Εκδικαστηκε η υποθεση στη Κυπαρισσα

Για προφυλακτικά ''μα'ι'μου'',πιστές αντιγραφές γνησίων μεγάλων εταιριών δικάστηκαν στο Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσιας περιπτερούχοι της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλιας και οι προμηθευτές αυτών.
Σύμφωνα με την απόφαση οι ιδιοκτήτες περιπτέρων αθωώθηκαν όχι όμως και οι προμηθευτές οι οποίοι μάλλον δεν έπεισαν τους δικαστές.


Πηγή : kyparissia-news

Ριφιφί στο "Carrefour" με λεία 21.000 ευρώ


ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Το χρηματοκιβώτιο του σούπερ μάρκετ "Carrefour" στην Κυπαρισσία άνοιξαν άγνωστοι με την μέθοδο του ριφιφί αρπάζοντας από μέσα -σύμφωνα με πληροφορίες- 21.000 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη, άγνωστο πια ακριβώς ώρα, καθώς η κλοπή διαπιστώθηκε το πρωί όταν πήγαν οι υπεύθυνοι να ανοίξουν το σούπερ μάρκετ. Οι δράστες, που πρέπει να ήταν καλά οργανωμένοι, σκαρφάλωσαν στην στέγη του καταστήματος και από εκεί κόβοντας ένα κομμάτι από την μεταλλική σκεπή βρέθηκαν στο εσωτερικό του καταστήματος σε διπλανό χώρο από εκεί που φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης. Στην συνέχεια δεν δυσκολεύτηκαν να εισέλθουν στο χώρο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο και εκεί χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, τροχό, οξυγόνο ίσως και μικρό κομπρεσέρ άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο αρπάζοντας τα χρήματα που ήταν στο εσωτερικό του, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.
Οι πληροφορίες επίσης λένε ότι δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του καταστήματος, ενώ έρευνες γίνονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.
 Κ.Μπ.
Πηγή : eleftheriaonline

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

9 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το κραγιόν!


Το παλαιότερο κραγιόν υπολογίζεται πως έγινε γνωστό πριν από 5.000 χρόνια. Βρέθηκε στην πόλη Sumerian στο σημερινό Ιράκ, ενώ στις μέρες μας υπολογίζεται πως το 92% των γυναικών φορούν κραγιόν. Απαραίτητο εργαλείο μακιγιάζ, το οποίο δεν λείπει ποτέ μια γυναικεία τσάντα που… σέβεται τον εαυτό της! Οι αποχρώσεις ατελείωτες και η εξάρτηση ακόμη μεγαλύτερη, γιατί όπως και να το κάνουμε το κραγιόν… μεγάλωσε γενιές και γενιές γυναικών. Μαμάδες, κόρες, γιαγιάδες που το λάτρεψαν και δεν ζούσαν χωρίς αυτό. Η ιστορία του μεγάλη όση και η αποδοχή του από τον γυναικείο πληθυσμό…

• Η Κλεοπάτρα, η πιο διάσημη φαραώ της Αιγύπτου, χρησιμοποιούσε λιωμένα κόκκινα σκαθάρια για να βάφει τα χείλη της σε έντονο κόκκινο χρώμα.
• Το κραγιόν έγινε διάσημο το 16ο αιώνα χάρη στην Βασίλισσα Ελισάβετ I και τις κυρίες της αυλής της, που έβαφαν τα χείλη τους με ένα μείγμα από κερί μέλισσας και υδραργυρούχο σουλφίδιο.
• Τα πρώτα κραγιόν σε μεταλλικές θήκες εμφανίστηκαν στην αγορά το 1915.
• Η μέση γυναίκα καταναλώνει περίπου 2 με 3 κιλά κραγιόν στη διάρκεια της ζωής της γλύφοντας τα χείλη της!
• Κατά τη Χρυσή Εποχή του Ισλάμ, ο Ανδαλουσιανός Άραβας ιατρός και φαρμακοποιός Abu al-Qasim al-Zahrawi δημιούργησε το πρώτο κραγιόν σε στερεά μορφή, χρησιμοποιώντας άρωμα και άλλα συστατικά πεπιεσμένα σε καλούπια. Περιέγραψε τη διαδικασία στην εγκυκλοπαίδειά του περί ιατρικής και φαρμακολογίας, την Al-Tasrif.
• Το 1770, το Βρετανικό Κοινοβούλιο πέρασε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο όποια γυναίκα φορούσε κραγιόν θα δικαζόταν για μαγεία.
• Η Max Factor, η make-up artist των αστέρων, δημιούργησε το λιπ-γκλος το 1930.
• Η δημοτικότητα του κραγιόν αυξήθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χάρη στη βιομηχανία του σινεμά και το μακιγιάζ έγινε συνήθεια για τις γυναίκες.
• Το 1950 η Αμερικανίδα φαρμακοποιός Hazel Bishop δημιούργησε το πρώτο μακράς διάρκειας κραγιόν.