Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η Τριφυλία στο Google Street View!

Η διαδραστική υπηρεσία Street View, που εμπλουτίζει τους ψηφιακούς χάρτες της Google, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, επιτρέποντας την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στους δρόμους, σε χώρους πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με εικόνες από κάμερες λήψης 360 μοιρών.

Πλέον, η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα σε όλους να κάνουν μία εικονική … βόλτα σε δρόμους όλων σχεδόν των πόλεων της Τριφυλίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι καταγράφονται ονομαστικά οι δρόμοι αλλά και τα σημεία δημοσίου ενδιαφέροντος...

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΡΙΞΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Πηγή : kyparissiotis

Φορτηγό μπήκε σε σπίτι στο Μελιγαλά

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μελιγαλά, όταν κλήθηκαν χθες στις 7.40 το απόγευμα να απεγκλωβίσουν τον οδηγό ενός φορτηγού αυτοκινήτου, στο Μελιγαλά, όταν το όχημα που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Μελιγαλά, λίγο πριν τις σιδηροδρομικές γραμμές, βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε παρακείμενο σπίτι. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον οδηγό, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, με τη χρήση διασωστικών εργαλείων.


Πηγή : tharros news

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο Π. Κατσίβελας ανακηρύχθηκε και επισήμως δήμαρχος Τριφυλίας

Την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος για το Δήμο Τριφυλίας έκανε χθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας ανακηρύσσοντας επιτυχόντα συνδυασμό τον συνδυασμό «Τριφυλία Ξεκινάμε» με δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσίβελα.

Ωστόσο ενδιαφέρον είχαν οι κληρώσεις με ισοψηφίες που υπήρχαν σε δύο τοπικές κοινότητες του δήμου, όπου και στις δύο περιπτώσεις η κλήρωση ήταν ευνοϊκή για το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα, οπότε οι πρόεδροι που εκλέγονται είναι από το συνδυασμό του. Συγκεκριμένα, στην Τ.Κ. Καλίτσαινας στη ΔΕ Αυλώνας υπήρχε ισοψηφία των συνδυασμών «Τριφυλία Ξεκινάμε» και «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας» με 25 ψήφους.

Η κλήρωση ανέδειξε νικητή τον πρώτο συνδυασμό και έτσι πρόεδρος εκλέγεται ο Σωτήρης Κολοσκόπης. Στην Τ.Κ. Ραυτόπουλου της ΔΕ Τριπύλας υπήρχε ισοψηφία μεταξύ των συνδυασμών «Τριφυλία Ξεκινάμε» και «Τριφυλία Αλλάζει» με 48 ψήφους αλλά και σ' αυτή την περίπτωση η τύχη ευνόησε τον πρώτο συνδυασμό και έτσι πρόεδρος εκλέγεται ο Γιώργος Μανωλόπουλος.

Επίσης κληρώσεις έγιναν και για άλλες ισοψηφίες που είχαν να κάνουν με την σειρά κατάταξης υποψηφίων στο σύνολο του συνδυασμού, με επιλαχόντες δημοτικούς σε δημοτικές ενότητες αλλά και με τοπικούς συμβούλους.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Η εφαρμογή της Google «Street View» τώρα και στην Καλαμάτα

Η Google εγκαινιάζει το Street View για την Ελλάδα, οι χρήστες του διαδικτύου ανά τον κόσμο μπορούν πλέον μέσω των Χαρτών Google να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές περιηγήσεις στη χώρα μας, με εικόνες από κάμερες 360°, να επωφελούνται από νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, και να προγραμματίζουν τις καθημερινές τους συναντήσεις, τις μετακινήσεις και τα ταξίδια τους. Η εφαρμογή Google Street View μπορεί να ενσωματώνεται σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων, και να προβάλλει τουριστικά αξιοθέατα σύμφωνα με το Βήμα.

Ο εικονικός περίπατος στην Ελλάδα αποκαλύπτει όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Αναμφίβολα, το Street View αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την τουριστική προώθηση μιας χώρας που αφθονεί σε αρχαιολογικούς χώρους παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά και στις ομορφιές των νησιών της.

Η Ελλάδα γίνεται η 56η χώρα που εισέρχεται στο Street View, καθώς η ευρύτατα δημοφιλής εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη σε 55 χώρες παγκοσμίως, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εξερευνούν εικονικά μια γειτονιά μέσω πανοραμικών φωτογραφιών από το επίπεδο του δρόμου. Είναι επίσης διαθέσιμο στο Google Earth αλλά και στους Google Χάρτες για κινητό τηλέφωνο.

Ο Street View Program Manager της Google κ. Ulf Spitzer, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που σήμερα προσθέτουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Street View. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν καθημερινά το Street View απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εικονική πλοήγηση και πληροφορία πάνω στο χάρτη. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι χρήστες, επιχειρήσεις και οργανισμοί θα επωφεληθούν από την εφαρμογή. Ταυτόχρονα, η τεράστια πολιτιστική κληρονομιά καθιστά την Ελλάδα μια χώρα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Σας προσκαλώ να θαυμάσετε μοναδικά αξιοθέατα, όπως η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, και η Πύλη του Αδριανού στο κέντρο της Αθήνας. Το ταξίδι μας όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς ήδη σχεδιάζουμε να προσθέσουμε περισσότερες τοποθεσίες πολύ σύντομα».

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, τόνισε: «Ο ΣΕΤΕ καλωσορίζει το Street View. Η χώρα μας χρειάζεται να επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες οι οποίες ενισχύουν την συνολική εμπειρία των επισκεπτών της. Είμαστε βέβαιοι ότι το Street View θα προσδώσει αξία, ιδιαίτερα στο προϊόν του city break, ενισχύοντας τη διάχυση της πληροφορίας και της ενημέρωσης των επισκεπτών».

Προστασία προσωπικών δεδομένων

Το Street View περιέχει αποκλειστικά εικόνες που είναι ούτως ή άλλως ορατές από δημόσιους δρόμους, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία που θολώνει τόσο πρόσωπα όσο και πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, όποιος χρήστης το επιθυμεί, μπορεί εύκολα να ζητήσει περαιτέρω θόλωση πατώντας "Αναφορά προβλήματος" κάτω δεξιά στην εικόνα.

Δείτε την εφαρμογή για την Καλαμάτα εδώ

Πηγή : tharros news

Ανέβασε τους τόνους ο Κόλλιας και δηλώνει «παρών» ως τη λήξη της θητείας του

ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ανέβασε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές το βράδυ, τονίζοντας ότι ο Δήμος δεν ολοκλήρωσε το έργο του στις 25 Μαΐου με τις εκλογές, υποσχόμενος όμως ότι θα γίνει απολογισμός σε ειδική συνεδρίαση και θα μιλήσει για όλα όταν έρθει η ώρα.

Αφορμή αποτέλεσε η συγχαρητήρια αναφορά του Κ. Κόλλια στη συνεδρίαση για τους νεοεκλεγέντες αλλά και την πεποίθηση ότι αγωνίστηκαν όσοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν, ευχαριστώντας τους συνεργάτες του για τις προτάσεις, αντιθέσεις και όσα καταγράφηκαν τα τελευταία χρόνια.

Ζήτησε από όλους να είναι παρόντες ως τη λήξη της θητείας του καυτηριάζοντας όμως όσους απουσίαζαν μέχρι να ολοκληρωθεί η δημαρχοντία του στο τέλος Αυγούστου. Πάντως υπογράμμισε ότι ο Δήμος ξεκίνησε από το μηδέν και προσπάθησε να λειτουργήσει με αντιξοότητες χωρίς να…πετάξει λευκή πετσέτα στην επίλυση των προβλημάτων! Μάλιστα με έμφαση επισήμανε ότι αν κριθεί ότι το μοντέλο λειτουργίας του ήταν αποτυχημένο η νέα Δημοτική αρχή μπορεί να το αλλάξει. Σε άλλο σημείο υποστήριξε, αφού συνεχάρη το νέο δήμαρχο, ότι θα είναι ως τη λήξη της θητείας του παρών για την διευθέτηση των προβλημάτων.

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Σε εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για την επικείμενη αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου δήλωσε ότι είναι κάθετα αντίθετος με την διαδικασία και τον τρόπο που διεξάγεται, αποτελώντας απόφαση νοσηρού εγκεφάλου για να αποψιλωθεί η Δημόσια διοίκηση καθώς η ΚΕΔΕ αντιδρά και η όποια αξιολόγηση υλοποιηθεί να τελεσφορήσει με σωστό τρόπο. Όταν ρωτήθηκε όμως από τον κ. Κουκούμη αν παραδώσει καταστάσεις αξιολόγησης στο υπουργείο ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα. Επικριτικός όμως ήταν ο Κ. Κόλλιας για τις χωματερές, λέγοντας ότι κ. Τατούλης επέβαλε 3 πρόστιμα για τις χωματερές του Δήμου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την τελική απόφαση την έχει η Περιφέρεια αλλά και το πάνω χέρι για την ειλικρινή επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο αναγνώρισε ότι το θέμα απασχολεί τους αρμόδιους φορείς ως την τελική επίλυσή του.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ - ΦΩΝΗ


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρά: 2 συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη (4.6.2014) το απόγευμα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς Αστυνομικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 27χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 33χρονος Υπήκοος Πακιστάν, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, ο 33χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.


Πηγή : filiatra net

«Εκρηκτικό» τοπίο με νάρκες στην Πύλο!

«Εκρηκτικό» τοπίο στον Αϊ- Νικόλα Πύλου με νάρκες από την Κατοχή και καμένα σκουπίδια

Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα το απόγευμα της Τρίτης, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή του Αϊ - Νικόλα, στην Πύλο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα και «φούντωσαν» τη φωτιά που σιγόκαιγε εδώ και δυο μήνες.

Τα της πυρκαγιάς τα διαβάσατε στο χθεσινό μας φύλλο, αλλά, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, το ζήτημα έχει βαθύτερες προεκτάσεις, αφού έχει σταματήσει η δεματοποίηση των απορριμμάτων που γινόταν εκεί, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο χώρος ήταν στο παρελθόν, κατά τον καιρό της Κατοχής, γερμανικό πολυβολείο και είχε ναρκοθετηθεί. Κατά μαρτυρίες δε κατοίκων της περιοχής, ανάμεσα στην κόλαση του τοξικού νέφους από την καύση των απορριμμάτων, από την περιοχή του Κέντρου Υγείας άκουσαν μια έκρηξη και είδαν χώματα να σηκώνονται σε πολύ μεγάλο ύψος.

Σκουπίδια και νάρκες

Η περιοχή του Αϊ- Νικόλα ήταν ο παλιός σκουπιδότοπος της Πύλου, που μετατράπηκε σε χώρο δεματοποίησης, μετά την εγκατάσταση εκεί αντίστοιχου μηχανήματος, που ξεκίνησε να δεματοποιεί απορρίμματα. Η δεματοποίηση σταμάτησε, ενώ τα δεματοποιημένα απορρίμματα παρέμεναν στην ύπαιθρο όσο αναζητούνταν λύση για τη διαχείρισή τους.

Σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Ηλίας Κανάκης, η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί προ διμήνου περίπου. Επίσης, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος χώρος ήταν πολυβολείο στην Κατοχή και είχε ναρκοθετηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι πριν από 30 και πλέον χρόνια ένας νέος άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του, πατώντας προφανώς σε νάρκη. Πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αποναρκοθέτηση, λόγω του δύσβατου εδάφους, ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν ουσιώδεις παραλείψεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, που αποτυπώνονται και σε σχετικό έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το γεμάτο διοξίνες σύννεφο που κάλυψε την περιοχή της Πύλου είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή του γιου του κ. Κανάκη στο Κ.Υ. Πύλου με αναπνευστικά προβλήματα, όπου του χορηγήθηκε οξυγόνο, Μάλιστα, προέβη σε καταγγελία και μήνυση λόγω του δημόσιου κινδύνου που υπάρχει.

Δήλωση Πετράκου

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, σε δήλωσή του αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως «η φωτιά στον Άγιο Νικόλα, πέρα του ότι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως απαιτείται μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καταδεικνύει και τις σημαντικές ευθύνες της ηγεσίας της Δημοτικής Αρχής, η οποία χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπορεύτηκε με τις ιδέες του περιφερειάρχη για τους δεματοποιητές. Η υλοποίηση των ιδεών του κ. Τατούλη ουσιαστικά οδήγησε στη χθεσινή οικολογική καταστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στη Βουλή από την πρώτη στιγμή τάχθηκε εναντίον των δεματοποιητών συμμείκτων απορριμμάτων και είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους. Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους». Θα πρέπει, τέλος, να αναφερθεί ότι ζητήσαμε και από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, να σχολιάσει τα της πυρκαγιάς, αλλά απάντησε πως δε θα προβεί σε κανένα σχόλιο.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
φωτογραφία: kpylos.blogspot.gr (Κώστας Καραλής)


Πηγή : eleutheria online

Ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Τριφυλίας για τα χημικά της Συρίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας, κατά τη σημερινή (4/6/2014) Τακτική Συνεδρίασή του, εκφράζει την ΟΜΟΦΩΝΗ αντίδρασή του, στην απόφαση των οργάνων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, με τη συγκατάθεση και της Ελληνικής Κυβέρνησης, να καταστρέψουν εκατοντάδες τόνους χημικών, προερχόμενα από τη Συρία, στις θαλάσσιες περιοχές βορειοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.

Η επιχείρηση καταστροφής των χημικών της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης και την εναπόθεσή τους στο βυθό της θάλασσας, εγκυμονεί τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους αλλά και καταστροφής ολόκληρου του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος καταδεικνύεται και από την απόφαση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας, να απαγορευτεί η αλιεία στις περιοχές αυτές από 22/5 έως 22/7 αυτού του έτους. Κανένας, βέβαια, δεν εγγυάται ότι και μετά την παρέλευση της απαγόρευσης, τα υπολείμματα των χημικών δε θα περάσουν μέσω της διατροφικής αλυσίδας στον άνθρωπο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Τεράστιες, επίσης, θα είναι οι συνέπειες για τα παραθαλάσσια οικοσυστήματα, τον τουρισμό και την αλιεία των παραθαλάσσιων περιοχών, όπως του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Γι’ αυτό καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνίδα Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων της Ε.Ε., κα. Μαρία Δαμανάκη, να αντιδράσουν άμεσα και να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί το τεράστιο επαπειλούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Οι λαοί της Μεσογείου, δεν είναι υπεύθυνοι για τις τεράστιες ποσότητες όπλων μαζικής καταστροφής που έχουν εγκαταστήσει στις χώρες τους οι ιμπεριαλιστές, για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Αυτοί που δημιούργησαν τα χημικά και τροφοδοτούν τους πολέμους, να αναλάβουν τις συνέπειες και να υποδεχθούν και να διαχειριστούν οι ίδιοι την καταστροφή των όπλων μαζικής καταστροφής που παράξανε.

Κυπαρισσία, 4/6/2014


Πηγή : kopanaki news

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ο Δήμος Τριφυλίας για την παιδική χαρά του Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας

Σχετικά με το ζήτημα της βλάβης σε όργανα της παιδικής χαράς του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας, σας ενημερώνουμε ότι τόσο ο πρόεδρος του ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, καθηγητής κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, όσο και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, έπειτα από έλεγχο έδωσαν εντολή τα συγκεκριμένα όργανα να σφραγισθούν και να αποκλεισθούν.

Έτσι και τα συγκεκριμένα όργανα και ο χώρος έχει αποκλεισθεί, για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία διαδικασία και γίνονται οι ανάλογες ενέργειες για την πλήρη αποκατάστασή τους. Ευελπιστούμε ότι το συντομότερο θα έχουν τελειώσει οι εργασίες, ώστε να αποδοθεί η Παιδική Χαρά ασφαλής στα παιδιά. Τα περί αντιθέτου αναγραφόμενα, θεωρούμε σωστό να μην τα σχολιάσουμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Απάντηση

Κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης - Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας: Είναι αλήθεια ή όχι ότι από τον Οκτώβριο γονείς έχουν ενημερώσει το Δήμο και το Φορέα για την επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου παιχνιδιού στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας; Είναι αλήθεια ή όχι ότι εδώ και 8 ολόκληρους μήνες ο Δήμος Τριφυλίας και ο Φορέας δεν έκαναν τίποτα απολύτως για την άρση της επικινδυνότητας και ακαταλληλότητας χρήσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, με αποκατάσταση των φθορών και ζημιών;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις γονέων, προεκλογικά, πήγαν στελέχη της Τ.Υ. να δουν την κατάσταση του παιχνιδιού; Είναι αλήθεια ή όχι ότι γονείς πολλές φορές έθεσαν στο Δήμο και το Φορέα το σοβαρό αυτό θέμα; Είναι αλήθεια ή όχι ότι μόνες τους οι δασκάλες, βλέποντας την επικινδυνότητα και αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα χρήσης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, έβαλαν κορδέλες γύρω γύρω στο παιχνίδι για να μην μπορούν να το προσεγγίσουν τα μικρά παιδιά;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι, μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θ» στο φύλλο του Σαββάτου, όπου αναφέραμε πως οι γονείς είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, εξαιτίας της προκλητικής και προσβλητικής, όπως λένε, αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής και του προέδρου του αρμόδιου - υπεύθυνου Νομικού Προσώπου του Δήμου για την επικινδυνότητα των παιχνιδιών στην «παιδική χαρά» του σχολείου στα Μυραίικα, την Τρίτη, ο πρόεδρος με υπάλληλος βάλανε κορδέλες στα παιχνίδια του Παιδικού Σταθμού; Τέλος, μέχρι τη γιορτή λήξης των μαθημάτων του Παιδικού Σταθμού, οπότε θα είναι παρόντες οι επίσημοι του Δήμου, θα έχουν αποκατασταθεί οι φθορές και ζημιές ή οι γονείς και συγγενείς των παιδιών θα αντικρίζουν τις σκουριασμένες βίδες και πρόκες, τις σπασμένες σανίδες και τις κορδέλες «αποκλεισμού» στα παιχνίδια;

Ηλίας Γιαννόπουλος



Πηγή : tharros news

Επιστολή Σαρ. Κουκούμη για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Τριφυλίας

«Μέ­σω της προ­ω­θού­με­νης α­ξι­ο­λό­γη­σης, η κυ­βέρ­νη­ση στο­χεύ­ει στη δι­α­μόρ­φω­ση ε­νός μι­κρού, ευ­έ­λι­κτου και ε­πι­τε­λι­κού κρά­τους, ε­νός κρά­τους στην υ­πη­ρε­σί­α των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων και της κα­πι­τα­λι­στι­κής α­νά­πτυ­ξης. Στο πλαί­σιο αυ­τό, πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται η α­να­τρο­πή των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων μέ­σα α­πό α­πο­λύ­σεις.Η α­ξι­ο­λό­γη­ση α­πο­τε­λεί ερ­γα­λεί­ο που δεν υ­πη­ρε­τεί τους ερ­γα­ζό­με­νους και τις δι­ευ­ρυ­μέ­νες λα­ϊ­κές α­νάγ­κες, δεν ο­δη­γεί στην πα­ρο­χή ποι­ο­τι­κών υ­πη­ρε­σι­ών, ού­τε στην ε­ξά­λει­ψη των αι­τι­ών που την υ­πο­βαθ­μί­ζουν.

Η κυ­βέρ­νη­ση και το α­στι­κό κρά­τος έρ­χε­ται με την α­ξι­ο­λό­γη­ση να χει­ρα­γω­γή­σει και να τρο­μο­κρα­τή­σει με αυ­ταρ­χι­κό­τε­ρα ερ­γα­λεί­α τους ερ­γα­ζό­με­νους δη­μο­σί­ους υ­παλ­λή­λους, να α­να­δεί­ξει τα νέ­α ε­πί­λε­κτα κρα­τι­κά στε­λέ­χη της δι­οί­κη­σης.» Το­νί­ζει ο ε­πι­κε­φα­λής της «Λα­ϊ­κής Συ­σπεί­ρω­σης» για τον δή­μο Τρι­φυ­λί­ας Σα­ράν­τος Κου­κού­μης σε ε­πι­στο­λή του προς τον δή­μαρ­χο τον πρό­ε­δρο του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου και τους ε­πι­κε­φα­λείς των Δη­μο­τι­κών Πα­ρα­τά­ξε­ων για την α­ξι­ο­λό­γη­ση των υ­παλ­λή­λων του Δή­μου. Α­κο­λου­θεί η ε­πι­στο­λή του κ. Κου­κού­μη:

«κ. Δή­μαρ­χε,

Με το Νό­μο 4250/26.3.2014 “Δι­οι­κη­τι­κές Α­πλου­στεύ­σεις – Κα­ταρ­γή­σεις, Συγ­χω­νεύ­σεις Νο­μι­κών Προ­σώ­πων και Υ­πη­ρε­σι­ών του Δη­μό­σιου Το­μέ­α – Τρο­πο­ποί­η­ση Δι­α­τά­ξε­ων Π.Δ. 318/1992 (Ά 161) και λοι­πές ρυθ­μί­σεις” , που ψή­φι­σε πρό­σφα­τα, η συγ­κυ­βέρ­νη­ση Ν.Δ- Π.Α.Σ.Ο.Κ προ­χω­ρά ε­κτός των άλ­λων σε αν­τι­δρα­στι­κό­τε­ρη κα­τεύ­θυν­ση το ζή­τη­μα της α­ξι­ο­λό­γη­σης των δη­μο­σί­ων υ­παλ­λή­λων. Μέ­σω της προ­ω­θού­με­νης α­ξι­ο­λό­γη­σης, η κυ­βέρ­νη­ση στο­χεύ­ει στη δι­α­μόρ­φω­ση ε­νός μι­κρού, ευ­έ­λι­κτου και ε­πι­τε­λι­κού κρά­τους, ε­νός κρά­τους στην υ­πη­ρε­σί­α των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων και της κα­πι­τα­λι­στι­κής α­νά­πτυ­ξης. Στο πλαί­σιο αυ­τό, πε­ρι­λαμ­βά­νε­ται η α­να­τρο­πή των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων μέ­σα α­πό α­πο­λύ­σεις.Η α­ξι­ο­λό­γη­ση α­πο­τε­λεί ερ­γα­λεί­ο που δεν υ­πη­ρε­τεί τους ερ­γα­ζό­με­νους και τις δι­ευ­ρυ­μέ­νες λα­ϊ­κές α­νάγ­κες, δεν ο­δη­γεί στην πα­ρο­χή ποι­ο­τι­κών υ­πη­ρε­σι­ών, ού­τε στην ε­ξά­λει­ψη των αι­τι­ών που την υ­πο­βαθ­μί­ζουν.Η κυ­βέρ­νη­ση και το α­στι­κό κρά­τος έρ­χε­ται με την α­ξι­ο­λό­γη­ση να χει­ρα­γω­γή­σει και να τρο­μο­κρα­τή­σει με αυ­ταρ­χι­κό­τε­ρα ερ­γα­λεί­α τους ερ­γα­ζό­με­νους δη­μο­σί­ους υ­παλ­λή­λους, να α­να­δεί­ξει τα νέ­α ε­πί­λε­κτα κρα­τι­κά στε­λέ­χη της δι­οί­κη­σης.

Τους σκο­πούς αυ­τούς υ­πη­ρε­τούν οι πο­σο­στώ­σεις (βαθ­μο­λό­γη­ση πο­σο­στού 15% των υ­παλ­λή­λων με βαθ­μούς α­πό 1 έ­ως 6) και οι κα­τη­γο­ρι­ο­ποι­ή­σεις, που ε­πι­βάλ­λον­ται με το ν.4250/14 και τα κρι­τή­ρια με τα ο­ποί­α θα α­ξι­ο­λο­γούν­ται οι δη­μό­σιοι υ­πάλ­λη­λοι.Θέ­λουν το 15% των υ­παλ­λή­λων να παίρ­νει το δρό­μο της α­πό­λυ­σης, να τί­θε­ται σε κα­τά­στα­ση ο­μη­ρί­ας. Θέ­λουν να κα­ταρ­γούν τμή­μα­τα και δι­ευ­θύν­σεις, να υ­πο­βαθ­μί­ζουν άλ­λα, να α­ξι­ο­λο­γούν δη­λα­δή τις δη­μό­σι­ες δο­μές με ι­δι­ω­τι­κο­οι­κο­νο­μι­κά κρι­τή­ρια, α­νά­λο­γα με τη βι­ω­σι­μό­τη­τα τους, την ο­λό­πλευ­ρη ε­φαρ­μο­γή της σχέ­σης κό­στους- ο­φέ­λους, το κυ­νή­γι του κέρ­δους.Στα μέ­σα Α­πρι­λί­ου στάλ­θη­κε εγ­κύ­κλιος στο δή­μο μας και σε ό­λες τις δη­μό­σι­ες υ­πη­ρε­σί­ες.

Με τη συγ­κε­κρι­μέ­νη εγ­κύ­κλιο δη­λώ­νε­ται ό­τι ο ε­πι­με­ρι­σμός του πο­σο­στού των υ­παλ­λή­λων που θα κα­τα­νε­μη­θούν ως “ά­ρι­στοι”, “κα­λοί”, “μέ­τριοι”, θα γί­νει για το σύ­νο­λο του προ­σω­πι­κού και ο ε­πι­με­ρι­σμός των πο­σο­στών α­νά κλί­μα­κα βαθ­μο­λό­γη­σης θα γί­νει στο ε­πί­πε­δο τον ορ­γα­νι­κών μο­νά­δων εί­τε α­πό το Γε­νι­κό Γραμ­μα­τέ­α του Δή­μου εί­τε α­πό το Δή­μαρ­χο! Αυ­τό πρα­κτι­κά ση­μαί­νει ό­τι τα συγ­κε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα θα α­πο­φα­σί­σουν σε ποι­ές υ­πη­ρε­σί­ες θα ε­πι­με­ρι­στεί το “ά­ρι­στα”, σε ποι­ές το “κα­λός” και σε ποι­ές το “μέ­τριος” που πρα­κτι­κά ση­μαί­νει ό­τι τα συγ­κε­κρι­μέ­να πρό­σω­πα θα α­πο­φα­σί­σουν και θα υ­πο­γρά­ψουν το ποι­ες υ­πη­ρε­σί­ες θα μεί­νουν α­νοι­χτές και ποι­ες θα κλεί­σουν ή θα ξε­που­λη­θούν προ­σε­χώς!

Ή­δη, κ. Δή­μαρ­χε το μό­νι­μο προ­σω­πι­κό του Δή­μου έ­χει μει­ω­θεί ση­μαν­τι­κά: α­πό 177 υ­παλ­λή­λους στην αρ­χή της θη­τεί­ας σας έ­χει φτά­σει τους 162 στο τέ­λος του 2013. Αν υ­λο­ποι­ή­σε­τε τη συγ­κε­κρι­μέ­νη εγ­κύ­κλιο, θα έ­χου­με νέ­α μεί­ω­ση του μό­νι­μου προ­σω­πι­κού του­λά­χι­στον κα­τά 24 υ­παλ­λή­λους και κά­ποι­ες υ­πη­ρε­σί­ες θα κλεί­σουν. Θα δε­χτεί­τε να συν­δέ­σε­τε το ό­νο­μά σας στο τέ­λος της δη­μαρ­χια­κής σας θη­τεί­ας με αυ­τή την αρ­νη­τι­κή ε­ξέ­λι­ξη για το προ­σω­πι­κό και τις υ­πη­ρε­σί­ες του Δή­μου;

Α­παι­τού­με α­πό τη δι­οί­κη­ση του Δή­μου να μην υ­πα­κού­σει στις εν­το­λές της κυ­βέρ­νη­σης, να μη στα­λεί κα­μί­α δι­α­πι­στω­τι­κή πρά­ξη για α­ξι­ο­λό­γη­ση υ­πη­ρε­σι­ών και ερ­γα­ζο­μέ­νων, να κα­ταρ­γη­θεί ο νό­μος στην πρά­ξη.Α­παι­τού­με να πά­ρουν θέ­ση ό­λες οι δη­μο­τι­κές πα­ρα­τά­ξεις, οι νυν και οι νε­ο­ε­κλε­γεί­σες, να κα­τα­δι­κά­σουν και να α­παι­τή­σουν να κα­ταρ­γη­θεί ο νό­μος 4250/14, ο ο­ποί­ος με την α­ξι­ο­λό­γη­ση των υ­παλ­λή­λων στο Δή­μο φέρ­νει την κα­τάρ­γη­ση και το ξε­πού­λη­μα υ­πη­ρε­σι­ών και γε­μί­ζει τη δε­ξα­με­νή α­νέρ­γων.


Πηγή : kyparissiotis

Αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης ζώων με φόλες στην Τριφυλία

Τις έντονες διαμαρτυρίες φιλόζωων της Τριφυλίας έχουν προκαλέσει τα αλλεπάλληλα κρούσματα δηλητηρίασης και θανάτωσης ζώων στην περιοχή των Γαργαλιάνων, τις τελευταίες μέρες. Κάτοικοι των Γαργαλιάνων και της ευρύτερης περιοχής είναι σε απόγνωση από τις εγκληματικές ενέργειες και την εγκληματική δράση «ανθρώπων» που ρίχνουν φόλες παντού. Με αφορμή τα αλλεπάλληλα αυτά κρούσματα η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας και ο Δήμος Τριφυλίας εξέδωσαν ειδοποίηση, στην οποία αναφέρουν:

«Η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας και ο Δήμος Τριφυλίας προσκαλούν όποιον δημότη έχει πληροφορίες ως αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυς, ονομαστικές ή μη, για τον υπεύθυνο - υπευθύνους δηλητηρίασης κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων στην περιοχή της παιδικής χαράς, κοντά στα δημοτικά σχολεία, να επικοινωνήσουν με την Ομάδα ή την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος του Δήμου.

Η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικά αξιόποινη πράξη, αποτελεί αυτόφωρο αδίκημα βάσει των νόμων 1197/1981, 3170/2003 και 4039/2012 και διώκεται αυτεπάγγελτα. Η πράξη αυτή καθεαυτή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες ενδέχεται να έχει μοιραία αποτελέσματα, καθώς δηλητηριάστηκαν ζώα και σε ώρες αιχμής. Έχει ανοιχθεί φάκελος στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυπαρισσίας. Τηλέφωνα: 27613-60772, 6982985586, 6974800578».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Δήμος Τριφυλίας, όπως και ο κάθε Δήμος σύμφωνα με το νόμο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό, υποχρεούται να μεριμνά για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από τις 25 Οκτωβρίου 2012 έχει πάρει απόφαση (αρ. Απόφ. 334/2012) και έχει συγκροτήσει επιτροπή για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Τριφυλίας που έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή και τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την αποπαρασίτωση, την περίθαλψη και, τέλος, την υιοθεσία ή επανατοποθέτησή τους στο φυσικό τους χώρο! Τι έχει κάνει και τι κάνει ο Δήμος Τριφυλίας για τα αδέσποτα;


Πηγή : tharros news

Τερψιθέα: Νταλίκα έπεσε σε χαντάκι

Φορτηγό εξετράπη σήμερα το μεσημέρι της πορείας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χαντάκι στο ύψος της Τερψιθέας στην Εθνική Οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας.


Το βαρύ όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, που είχε κατεύθυνση προς Κυπαρισσία, έπεσε λίγο μετά τις 16:30 υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες στο πλάι του δρόμου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός ή κάποιος διερχόμενος.


Πηγή : filiatra net

Στην εξαγωγή καλαματιανού ελαιολάδου θέλει συμπαίκτη… τον Ροναλντίνιο ο Μπρίτο

Από τη Βραζιλία… στην Ελλάδα και από το ποδόσφαιρο… στις εξαγωγές ελαιολάδου στη χώρα της στρογγυλής θεάς. Ο λόγος για το Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, Εδουάρδο Μπρίτο, που πριν ακόμα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια δημιούργησε εξαγωγική εταιρεία ελαιολάδου, από Καλαμάτα και Κρήτη, στη Βραζιλία.

Διαβάζουμε σχετικά στο «Έθνος της Κυριακής», σε κείμενο του Χρήστου Γραμματικού:

«Πριν ακόμα “κρεμάσει” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ο Εδουάρδο Μπρίτο φροντίζει τα εξασφαλίσει το επαγγελματικό μέλλον του ιδίου και της οικογένειάς του. Έτσι, το επιχειρηματικό δαιμόνιο και οι γνωριμίες του αριστεροπόδαρου άσου του Ατρομήτου τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαγωγικής εταιρείας ελαιολάδου στη Βραζιλία, στην οποία ενδέχεται να... παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό και ο Ροναλντίνιο! Ο παίκτης του Ατρομήτου γνωρίζει πολύ καλύτερα να “βγάζει το λάδι” στους αντιπάλους του εντός των τεσσάρων γραμμών, γι' αυτό και εκτός γηπέδων συμβουλεύτηκε τους πλέον ειδικούς. “Το... φιτίλι άναψε ένας φίλος μου, που γνωρίζει καλά τα κατατόπια και προχωρήσαμε σ' αυτό το εγχείρημα. Συνολικά δραστηριοποιούμαστε τέσσερα άτομα. Τρεις στην Ελλάδα και ένας στη Βραζιλία. Στην πατρίδα μου έχουμε φτιάξει παράρτημα και αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλά”, δήλωσε αρχικά στο “Έθνος της Κυριακής” ο 32χρονος χαφ για το νέο εγχείρημά του και πρόσθεσε: “Κάποια στιγμή θα ολοκληρώσω τον κύκλο μου στο ποδόσφαιρο. Απαιτείται να κοιτάξω και την επόμενη ημέρα. Όταν έπεσε αυτή η ιδέα στο τραπέζι, μου άρεσε πολύ και δεν καθυστέρησα να πάρω την απόφαση. Άλλωστε, το ελληνικό ελαιόλαδο είναι γνωστό για την ποιότητά του”.

Και τα πρώτα δείγματα γραφής του για το επαγγελματικό μέλλον του... εμπόρου Μπρίτο είναι ενθαρρυντικά. “Ξεκινήσαμε με το ελαιόλαδο, γιατί αποτελεί την αιχμή του δόρατος. Το δυνατό μας... όπλο είναι η φήμη του προϊόντος, παρά τις μη πρόσφορες συνθήκες που συναντήσαμε στα σπάργανα. Το κράτος δεν είναι σύμμαχος σ' αυτές τις προσπάθειες και απαιτείται χρόνος, προσπάθεια και χρήμα. Γνωρίζαμε απ' την αρχή πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο, ότι με λανθασμένους χειρισμούς κινδυνεύουν να τιναχτούν όλα στον αέρα. Αλλά, αν δε ρισκάρεις, δεν κάνεις ποτέ τίποτα. Κάθε φορά αδημονούμε μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των χρημάτων, έστω και αν υπάρχουν εγγυήσεις”, αναφέρει αρχικά και περνάει στο... παρασύνθημα.

Με έδρα την Πετρούπολη, η εταιρεία Hebraco L.T.D. εισήλθε στο χώρο του εμπορίου πριν από τρεις μήνες. Οι πρώτες παρτίδες του προϊόντος “κοσμούν” τα ράφια τριών μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ του Ρίο ντε Τζανέιρο και η επιχειρηματική τριάδα ευελπιστεί να... ανοίξουν περισσότερο οι δουλειές μέσω του Μουντιάλ. “Στη Βραζιλία ο κόσμος εκτιμά τα καλά προϊόντα. Αυτήν τη στιγμή έχουμε εξαγάγει δύο κοντέινερ, δηλαδή περί τα 30.000 μπουκάλια. Το περιθώριο κέρδους δεν είναι μεγάλο, περίπου 8% μεικτά, αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα”.

Από Κρήτη και Καλαμάτα

Η προμήθεια του ελαιολάδου γίνεται κατά κύριο λόγο από δύο περιοχές της πατρίδας μας, την Κρήτη και την Καλαμάτα. Ωστόσο, μόλις “τσουλήσει το πράγμα”, θα ανοίξουν κι άλλο οι επιχειρηματικοί ορίζοντες. “Μετά το λάδι, σκεφτόμαστε να επεκταθούμε σε εξαγωγές και άλλων προϊόντων, όπως το μέλι, τη ρίγανη και το χαμομήλι. Το μικροκλίμα της Ελλάδας βοηθάει στην ανάπτυξη αυτών των γεύσεων που συναντάς δύσκολα στο εξωτερικό”. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθότι στις μεσομακροπρόθεσμες επιδιώξεις είναι και οι “εισαγωγές στην Ελλάδα διαφόρων ειδών από τις ευρύτερες περιοχές της Λ. Αμερικής”, σχολίασε ο συνεργάτης του Βραζιλιάνου, Λ. Ράπτης.

Ο Εδουάρδο Μπρίτο συνοδευόμενος από τις δύο γυναίκες της ζωή του, τη Θεσσαλονικιά σύζυγό του Αναστασία Καρπούζη και την 2,5 ετών κορούλα του Ελένη, έχει τσεκάρει ήδη το εισιτήριο για τη χώρα της σάμπα, με στόχο να συνδυάσει διακοπές, Μουντιάλ και δουλειά. Στο μυαλό του στριφογυρίζουν πολλά και διάφορα. Όπως, το να πείσει τον σούπερ σταρ της “στρογγυλής θεάς”, Ροναλντίνιο, να γίνει πρωταγωνιστής διαφημιστικού σποτ του ελαιολάδου που εξάγει στη Βραζιλία ο Μπρίτο! Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην προ τετραετίας παρουσία του “Ρόνι” στη χώρα μας και διατηρούν ανοιχτό κώδικα επικοινωνίας. Ο νυν άσος της Ατλέτικο Μινέιρο είναι πολύ προσιτός, ανοιχτός στις προκλήσεις και όπως έλεγε ο Μπρίτο, “μην παραξενευτείτε, αν δείτε κάτι τέτοιο στο μέλλον...”. Τελικά, φαίνεται πως ο μέσος του Ατρομήτου έχει στο αίμα του το επιχειρηματικό δαιμόνιο και δεν αποφεύγει τις “λαδιές”. Με την καλή έννοια...».


Πηγή : tharros news

Αυξημένη ζήτηση στα καρπούζια Ηλείας και Τριφυλίας

Για μια καλή χρονιά όσον αφορά την παραγωγή, τις τιμές και τη ζήτηση για εξαγωγές στο υπαίθριο καρπούζι κάνουν λόγο οι παραγωγοί από την Τριφύλλια και την Ηλεία. Στην περιοχή της Τριφυλίας η συγκομιδή έχει φθάσει στο 60% και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Ιουνίου (22 Μαΐου έναρξη της συγκομιδής) ενώ στην Ηλεία βρίσκεται ακόμα στην αρχή της.

Οι τιμές παραγωγού και στις δύο περιοχές δεν εμφανίζουν διαφοροποιήσεις, αφού στα καρπούζια τύπου «βαρέλες» είναι στα 40 λεπτά το κιλό και στα στρογγυλά 30-33 λεπτά το κιλό. Υπενθυμίζουμε ότι των υπαίθριων καρπουζιών προηγούνται τα καρπούζια θερμοκηπίου, oι τιμές των οποίων ξεκίνησαν στα 50 λεπτά το κιλό. Τριφυλία

«Φέτος τόσο η παραγωγή, όσο η ποιότητα, η ζήτηση και οι τιμές είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα από πέρσι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο παραγωγός από την Τριφυλία, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος. Πιο αναλυτικά οι παραγωγοί αναφέρουν σχετικά με τις τιμές ότι για τα στρογγυλά καρπούζια έως 10 κιλών αυτές κυμαίνονται μεταξύ 38 και 40 λεπτών το κιλό, ενώ μικρότερα (έως 7 κιλά) πωλούνται στα 35 λεπτά το κιλό. Οι βαρέλες ποικιλίας «Σαµάνθα» και «Κλεοπάτρα» πωλούνται 48-50 λεπτά το κιλό, Οι εξαγωγές του προϊόντος γίνεται σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και τη Τσεχία . Αυξημένη όμως είναι η ζήτηση και στην εγχώρια αγορά. Ηλεία

Τις πρώτες εντυπώσεις έχουμε και από την Ηλεία όπου ξεκίνησαν τη συγκομιδή στις αρχές της εβδομάδας. «Τα πράγματα φέτος φαίνονται καλά και ευτυχώς ο καιρός των τελευταίων ημερών δεν μας δημιούργησε προβλήματα. Η παραγωγή μας αναμένεται καλή, ενώ οι αναμένονται στα ίδια επίπεδα με αυτές που ισχύουν στην Τριφυλία», αναφέρει ο παραγωγός από τα Δουνέικα, Ανδρέας Ψαχούλιας.

agrotypos.gr


Πηγή : kyparissiotis

52χρονος από τη Ζαχάρω σκότωσε τη φίλη του και φύλαγε το πτώμα στο σπίτι του επί έναν μήνα

Επιμέλεια: Γιάννης Σπυρούνης

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα. Ένας 52χρονος άνδρας από τη Ζαχάρω, σκότωσε την φίλη του και φύλαγε το πτώμα της στο διαμέρισμα του ενώ το έγκλημα αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή. Στο υπνοδωμάτιο είχε κρεμάσει... αρωματικά χώρου για να καλύπτει τη μυρωδιά του πτώματος. Ο δράστης από τη Ζαχάρω, τόσο από τη διαπίστωση των γιατρών όσο και από τα όσα φέρεται να δήλωσε ο πατέρας του στους αστυνομικούς, φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ θύμα είναι η 48χρονη σύντροφός του από την Ιρλανδία. Το περασμένο Σάββατο, στις 31 Μαίου 2014, ο ίδιος ο δράστης επικοινώνησε με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, υποστηρίζοντας ότι στο διαμέρισμα 1ου ορόφου, πολυκατοικίας στην οδό Ευρυτανίας 32 στους Αμπελοκήπους, είχε το πτώμα της συντρόφου του. Κατά μια άλλη πηγή, οι γείτονες ήταν αυτοί που ενημέρωσαν την Αστυνομία για την ύπαρξη έντονης δυσοσμίας προερχόμενης από το διαμέρισμα του δράστη.

Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν πήγαν στο σπίτι. Στο γεμάτο με κρεμασμένα αρωματικά χώρου υπνοδωμάτιο, και σε ένα σκηνικό «ιεροτελεστίας», βρήκαν τοποθετημένο πάνω στο κρεβάτι το άψυχο σώμα της 48χρονης Ιρλανδής. Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν εξωτερικά τραύματα. Ο 52χρονος άντρας υποστήριζε ότι δεν την είχε σκοτώσει ο ίδιος και φώναζε στους αστυνομικούς «δεν την σκότωσα εγώ, δεν την σκότωσα εγώ». Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο θάνατος της είχε επέλθει πριν από τουλάχιστον 25 ημέρες, σε χρόνο που πιθανόν σχετίζεται με έναν άγριο καυγά και συμπλοκή ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο δράστης είχε ασκήσει έντονη σωματική βία σε βάρος της, που πιθανόν προκάλεσε τον θάνατό της, κάτι όμως που θα διαπιστωθεί από την νεκροτομή και την τοξικολογική εξέταση. Το θύμα εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελούσε διαρκή αφορμή έντονων καυγάδων ανάμεσά τους.

Ο 52χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έδειξε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε επιθετική συμπεριφορά. Την περασμένη Κυριακή, ο 52χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 33ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεων Ποινών. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον πατέρα του 52χρονου που κατοικεί στην Ζαχάρω Ηλείας και ο ίδιος τους είπε: «Ο γιος μου δε στέκει στα καλά του, έχει ψυχολογικά προβλήματα».


Πηγή : radio 936

Οδηγός άφησε στο δρόμο υποψήφιους πανελλαδικών

Οδηγός του ΚΤΕΛ αρνήθηκε να επιβιβάσει μαθητές που επέστρεφαν στα σπίτια τους, στο Δώριο, από το εξεταστικό κέντρο του Μελιγαλά, όπου έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις. Ο οδηγός προερχόταν από αναρρωτική άδεια και δεν ήξερε ότι οι μαθητές δεν πληρώνουν εισιτήριο για τη μεταφορά τους από και προς το εξεταστικό κέντρο. Τους ζήτησε λοιπόν εισιτήριο και όσοι μαθητές δεν είχαν να πληρώσουν, έμειναν στο Μελιγαλά. Μετά από επικοινωνία της διευθύντριας του εξεταστικού κέντρου με το ΚΤΕΛ μισθώθηκε ταξί για τη μετακίνηση των μαθητών στο Δώριο.

Σύμφωνα με όσα είπε στην «Ε» ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης του ΚΤΕΛ Γιώργος Πετρουλάκης, ο οδηγός -λόγω της δικαιολογημένης απουσίας του από την υπηρεσία- δεν γνώριζε ότι η μετακίνηση μαθητών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις γίνεται δωρεάν, γι’ αυτό και ζήτησε από τους μαθητές να κόψουν εισιτήριο προκειμένου να επιβιβαστούν. Παράλληλα, ο Γ. Πετρουλάκης εκτίμησε ότι ενδεχομένως να μπέρδεψε επιπλέον τον οδηγό το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν περιλαμβανόταν σε αυτά της μεταφοράς μαθητών κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής περιόδου.

«Σε κάθε περίπτωση ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, τα οποία πάντως μετακινήθηκαν στα σπίτια τους με ταξί που μίσθωσε το ΚΤΕΛ, αμέσως όταν ενημερωθήκαμε για το περιστατικό από τη διευθύντρια του εξεταστικού κέντρου, ενώ σε όσα τελικά κατέβαλαν το τίμημα του εισιτηρίου, αυτό θα επιστραφεί» δήλωσε ο υπεύθυνος του γραφείου κίνησης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην «Ε», ο οδηγός λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, στο χθεσινό δρομολόγιο Μελιγαλάς - Δώριο, αρνήθηκε την επιβίβαση σε μαθητές που έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις, επειδή τα παιδιά δεν είχαν εισιτήρια.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή : eleutheriaonline

Τριήμερη εκδρομή με τρένο σε Πελοπόννησο-Μεσσηνία!

Τριήμερη εκδρομή με τρένο για την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Πελοπόννησο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου από το Σάββατο 7 έως και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου! Οι περισσότεροι από 70 φίλοι του σιδηροδρόμου θα περάσουν όμορφα στο ταξίδι τους και θα διανυκτερεύσουν στην Κυπαρισσία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

07.40 Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Προαστιακού Δουκίσσης Πλακεντίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επιβιβασθεί στον «Προαστιακό Σιδηρόδρομο» σε άλλες ενδιάμεσες στάσεις του «Προαστιακού».
8.01 Επιβίβαση στο συρμό που έρχεται από το αεροδρόμιο και κατευθύνεται στο Κιάτο και αναχώρηση για το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορίνθου.
9.06 Άφιξη στο Ν.Σ.Σ. Κορίνθου, αποβίβαση και επιβίβαση, στην παράπλευρη μετρική γραμμή, σε αυτοκινητάμαξα τύπου RailBus που έχει μισθώσει ο Σ.Φ.Σ.
9.20 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας με πρώτο σταθμό το πανέμορφο Ναύπλιο.
11.20 Άφιξη στο Ναύπλιο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη.
12.30 Αναχώρηση της αμαξοστοιχίας, με επόμενη στάση το Ελαιοχώρι.
14.00 Άφιξη στο Ελαιοχώρι. Παραμονή για φαγητό.
16.00 Αναχώρηση με επόμενη στάση τους Χράνους. Στάση για καφέ.
18.30 Αναχώρηση από τους Χράνους και μετάβαση για τον τελικό μας προορισμό, την Κυπαρισσία. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία. Βράδυ ελεύθερο - Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

9.45 Αναχώρηση με πούλμαν από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας για ημερήσια εκδρομή σε Φιλιατρά, Χριστιανούπολη, Χώρα, Ανάκτορο Νέστορος, Πύλο, Μεθώνη. Επίσκεψη και ξενάγηση στα μνημεία της διαδρομής. Φαγητό στη Μεθώνη.
19.00 Επιστροφή στην Κυπαρισσία. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
Όσοι από τους εκδρομείς επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν όλη την ημέρα στην Κυπαρισσία, για περιήγηση της πόλης και μπάνιο στη θάλασσα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

9.15 Αναχώρηση, της αμαξοστοιχίας RailBus, από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία.
11.00 Άφιξη στην Αρχαία Ολυμπία, χρόνος ελεύθερος για περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο αρχαιολογικό μουσείο, τα δύο άλλα μουσεία, και τις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού.
13.00 Αναχώρηση με πούλμαν με προορισμό τον παραδοσιακό οικισμό Λαγκάδια του Νομού Αρκαδίας. Φαγητό - επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
16.00 Αναχώρηση με προορισμό τη Δημητσάνα, όπου θα γίνει στάση για καφέ και επίσκεψη του παραδοσιακού οικισμού.
17.30 Αναχώρηση με προορισμό το Ν.Σ.Σ. Κορίνθου.
20.30 Άφιξη στο Ν.Σ.Σ. της Κορίνθου.
20.39 Επιβίβαση στον «Προαστιακό» και επιστροφή στην Αθήνα.
21.44 Άφιξη στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Όπως είπε στο «Θ» ο υπεύθυνος της εκδρομής, Σπύρος Φασούλας, περισσότερα από 70 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή και σε αυτά θα προστεθούν όσοι επιβιβαστούν για μικρές αποστάσεις. Η εκδρομή θα γίνει με rail bus και είναι τουριστικό δρομολόγιο με Έλληνες, μέλη του Συλλόγου και φίλους του σιδηροδρόμου, αλλά και ξένους που αγαπούν το σιδηροδρομικό ταξίδι, για τις ομορφιές και τις μοναδικές εμπειρίες στη φύση που προσφέρει!

Ο ίδιος τόνισε ακόμη την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να αντιληφθούν τη σημασία ανάπτυξης από τα τουριστικά δρομολόγια τρένων και σημείωσε πως, όπου και όταν οι τοπικές κοινωνίες και οι τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης αντιλήφθηκαν την αξία του σιδηροδρόμου, τότε η περιοχή αναπτύχθηκε.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Γύρος της Πόλεως στην Κυπαρισσία

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ διοργανώνει το 19ο Γύρο της Πόλεως στην Κυπαρισσία το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η Κυπαρισσία είναι έδρα του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Με μακραίωνη ιστορία, απέραντες αμμώδεις παραλίες αλλά και πλεονεκτική θέση για εξορμήσεις σε μοναδικής ομορφιάς τοπία: Αρχαία Ολυμπία, Καταρράκτες Νέδας, παραλία Βοϊδοκοιλιάς και πολλά ακόμα, μπορεί να γίνει ιδανικός προορισμός διακοπών ή Σαββατοκύριακου, καθώς βρίσκεται περίπου 250 χλμ. από την Αθήνα και με το νέο Εθνικό Δίκτυο σε λιγότερο από 3 ώρες είσαι εκεί.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

17:45 100 μ. για Νήπια
(1 κατηγορία αγοριών και 1 κοριτσιών) 17:45 1000 μ. για παιδιά Δημοτικών Σχολείων
( 3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών)

18:15 4000 μ. για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες
(3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών)

19:1510.000μ. για αθλητές από 18 ετών και πάνω
(κατηγορίες ανά 10 ετία ανδρών και γυναίκες)

19:15 5000μ. Δυναμικό Βάδισμα
(για κάθε ηλικία)

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα. Όλοι οι τερματίσαντες στον αγώνα των 10.000 μ .και 5000μ. βαδίσματος θα λάβουν και αναμνηστικό μετάλλιο. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι-ες κάθε κατηγορίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής για τα 10.000 μ θα πρέπει να έχουν σταλεί το αργότερο μέχρι Πέμπτη 5 Ιουνίου στο e-mail: kyparissiasports@yahoo.gr . Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας και για την εξασφάλιση των παροχών της διοργάνωσης παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας.Για τα 1000μ και τα 4000μ. δηλώσεις συμμετοχής και παραλαβή αριθμού 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ.ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ .ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες , φωτογραφίες, χάρτη και περιγραφή της διαδρομής και άλλες πληροφορίες στη σελίδα www.facebook.com/kyparissiasports Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2761360731


Πηγή : filiatra net

Αποκλείστηκε η Παιδική Χαρά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας

Σχετικά με το ζήτημα της βλάβης σε όργανα της Παιδικής Χαράς του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κυπαρισσίας, σας ενημερώνουμε ότι τόσο ο Πρόεδρος του ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ καθηγητής κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, όσο και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, μετά από έλεγχο έδωσαν εντολή τα συγκεκριμένα όργανα να σφραγισθούν και να αποκλεισθούν.

Έτσι και τα συγκεκριμένα όργανα και ο χώρος έχει αποκλεισθεί, για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει από την Τεχνική Υπηρεσία διαδικασία και γίνονται οι ανάλογες ενέργειες για την πλήρη αποκατάστασή τους. Ευελπιστούμε ότι το συντομότερο θα έχουν τελειώσει οι εργασίες ώστε να αποδοθεί η Παιδική Χαρά ασφαλής στα παιδιά. Τα περί αντιθέτου αναγραφόμενα, θεωρούμε σωστό να μην τα σχολιάσουμε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ


Πηγή : Δελτίο τύπου

Λευκή νύχτα το Σάββατο με σύνθημα "Η Κυπαρισσία γιορτάζει και φωτίζεται"

Για την πρώτη "Λευκή νύχτα" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο ετοιμάζεται η Κυπαρισσία και ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, με την ευκαιρία εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, καθώς γιορτάζει και η πόλη. Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Η Κυπαρισσία γιορτάζει και φωτίζεται».

Οπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, στην πόλη το βράδυ του Σαββάτου θα υπάρχουν μουσικά δρώμενα, στολισμένα καταστήματα, διαγωνιζόμενες βιτρίνες, ενώ υπόσχονται εκπλήξεις και πολλές προσφορές.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleftheriaonline

Υποβαθμίστηκε (και) ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας…

Σταματημό δεν έχουν, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τα «λουκέτα», οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις δημόσιων – κρατικών υπηρεσιών στην Τριφυλία, με τελευταία την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας. Σε μια περιοχή με ακτογραμμή χιλιομέτρων, στο δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Μεσσηνίας και πέμπτο στην Πελοπόννησο, που διαθέτει λιμάνι – αλιευτικό καταφύγιο στην Κυπαρισσία και αλιευτικά καταφύγια σε Αγρίλη και Αγία Κυριακή (σ.σ. η Μαραθόπολη υπάγεται λιμενικά στο Λιμεναρχείο Πύλου), με πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, με σκάφη αναψυχής, τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρα να «δένουν» στο λιμάνι Κυπαρισσίας, η κυβέρνηση «χτύπησε» για μια ακόμη φορά την Τριφυλία με την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας σε Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου!

Στις 29 Μαΐου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 125) το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 81, «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», που είχε υπογραφεί στις 26 Μαΐου, μία μόλις ημέρα μετά τις ευρωεκλογές και τις επαναληπτικές εκλογές της αυτοδιοίκησης, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως αναφέρεται στο Π.Δ.: «Ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/11/1986 απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας “Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας” (Β΄ 86)”, μετατάσσεται σε Α’ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου, με έδρα την Κυπαρισσία Μεσσηνίας» και «Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου από τις εκβολές του ποταμού Νέδα, συμπεριλαμβανομένων, και προς νότο μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Φιλιατρών Μεσσηνίας, συμπεριλαμβανομένων».

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, η απόφαση για την ουσιαστική συρρίκνωση των Λιμενικών Υπηρεσιών στην Τριφυλία, με την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας σε Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου, έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για περισσότερες, μεγαλύτερες και καλύτερες λιμενικές υπηρεσίες στην περιοχή ευθύνης του μέχρι πρότινος Λ/Σ Κυπαρισσίας και σε καμία περίπτωση δε συνάδει με την περιοχή ευθύνης που εδρεύει η υπηρεσία, το θαλάσσιο και χερσαίο χώρο κάλυψης αυτής. Αντί να ενισχύσουν με προσωπικό και μέσα (και σκάφος) το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας και να επεκτείνουν την περιοχή ευθύνης του, καλύπτοντας όλη την ακτογραμμή του Δήμου Τριφυλίας, με το Π.Δ. υποβαθμίστηκε και η υποβάθμιση «βαπτίζεται» μετάταξη! Ο Λ/Σ Κυπαρισσίας ιδρύθηκε για να καλυφθούν ανάγκες της εποχής. Έπειτα από τόσα χρόνια, που οι ανάγκες διαρκώς αυξάνουν, η κυβέρνηση με αναλγησία, εντελώς άδικα, αδιάκριτα και άκριτα, υποβάθμισε το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας.

Έγινε καμία διαβούλευση με τοπικούς φορείς και αρχές; Κατατέθηκαν προτάσεις ή έγιναν παρεμβάσεις από κανέναν αρμόδιο αυτοδιοικητικό, πολιτικό, κυβερνητικό παράγοντα; Κανένας δεν ήξερε, δε γνώριζε, δεν άκουσε τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα; Βοούσε ο τόπος από πέρυσι για «λουκέτα» και σε λιμενικές υπηρεσίες! Κανένας, πια, δεν παρενέβη, να κρατηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας; Όλοι, πολιτικοί, κυβερνητικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, είχαν να ασχοληθούν με άλλα σοβαρότερα ζητήματα, μη τυχόν και «πέσει» η κυβέρνηση;

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news