Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο κατάρτισης νέων αγροτών Τριφυλίας

Σε εξέλιξη είναι το σεμινάριο κατάρτισης νέων αγροτών από την περιοχή της Τριφυλίας, που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς νέων αγροτών το 2009, από το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας.

Γνωστικό αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η αμπελουργία και η ελαιοκομία και με την ολοκλήρωσή του ολοκληρώνεται και ο κύκλος εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων αγροτών, κάνοντας έτσι την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας και το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας τα πρώτα στην Ελλάδα που ολοκληρώνουν την κατάρτιση νέων αγροτών του 2009. Από εκεί και πέρα, τα προγράμματα του Κέντρου θα συνεχιστούν σε άλλες περιοχές.

Αναφερόμενος σε όλες αυτές τις δραστηριότητες, ο διευθυντής του Κέντρου Γιώργος Τσουμάνης επισήμανε:

«Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και ολοκληρώνεται στις 24 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου "Δήμητρα" Κυπαρισσίας το σεμινάριο κατάρτισης νέων αγροτών με γνωστικό αντικείμενο την ελαιοκομία και την αμπελουργία. Στο τμήμα συμμετέχουν νέοι αγρότες από όλη την περιοχή της Τριφυλίας και μάλιστα υπάρχει συμμετοχή και από την Ηλεία. Το παρόν σεμινάριο είναι το τελευταίο που διεξάγεται στην περιοχή και αφορά υπόχρεους νέους αγρότες που έχουν ενταχθεί σο καθεστώς το 2009.

Το διάστημα αυτό θα διδαχθούν από έμπειρους καταξιωμένους καθηγητές, γεωπόνους στην πλειοψηφία τους, όλα τα μυστικά της σωστής καλλιέργειας, πώς πρέπει να αρδεύουν, να λιπαίνουν, να κλαδεύουν, τι σκευάσματα πρέπει να χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να έχουν υγιείς και καλές καλλιέργειες.

Οπως προείπα είναι το τελευταίο πρόγραμμα που γίνεται στην περιοχή μας, δηλαδή μετά το τέλος αυτού του σεμιναρίου η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας μαζί με το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας θα είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για τους νέους αγρότες της περιοχής μας που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς το 2009. Αυτό σημαίνει πως μετά το τέλος του σεμιναρίου αυτού θα συνεχίσει το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα αμέσως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει το πρώτο σεμινάριο στην περιοχή της Μεσσήνης με γνωστικό αντικείμενο τα κηπευτικά.

Θα ακολουθήσουν και άλλα σεμινάρια στου Νομούς Λακωνίας και Αρκαδίας, καθώς το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας έχει αναλάβει την υλοποίηση και το σχεδιασμό όλων των προγραμμάτων κατάρτισης για τους νέους αγρότες για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου».


Πηγή : eleutheria online