Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Θέμα χρόνου το θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό

Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που επεξεργάζονται τα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι ο τουρισμός υγείας είναι μια πρόκληση την οποία πρέπει να τολμήσει η χώρα μας με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν οι αναγκαίες υποδομές και να προχωρήσει η παροχή υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στους σχεδιασμούς μπορούν να ενταχθούν εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μπορούν να πιστοποιηθούν. Από τη στρατηγική του τουρισμού υγείας δεν εξαιρείται καμία περιοχή της χώρας. Με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να λειτουργούν μονάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλά καταρτισμένους και παγκοσμίου φήμης, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας.


Πηγή : kalamata news