Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών έκοψε την πίτα του

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε εχθές και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, με πολλές ευχές και ελπίδες για την νέα χρονιά.

Η Διευθύντρια Αλεξανδροπούλου Γεωργία αναφέρθηκε στην σημασία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, που λειτουργεί από το 2005 προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες μάθησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον μέγιστο βαθμό, ώστε να είναι όσο το δυνατόν αυτόνομα.

Η εκπαιδευτικός Ελένη Λεβεντάκη ευχήθηκε σε όλους μία καλή χρονιά με υγεία, το 2014 να φέρει περισσότερες ελπίδες, περισσότερη αισιοδοξία, περισσότερα χαμόγελα, παρά τις όποιες δυσκολίες βρεθούν στο δρόμο μας. Η εκπαιδευτικός Ευγενία Οικονόμου ευχήθηκε από την πλευρά της χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και το 2014 να φέρει πολλά χαμόγελα σε όλους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γρηγορία Μιχαλακοπούλου ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά, ευχαρίστησε όλους όσους τόσα χρόνια στηρίζουν το σχολείο και όσους θα το στηρίξουν στο μέλλον. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Σουρέτης αναφέρθηκε σε δύσκολους καιρούς που η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σε αυτά τα παιδιά που ο κόσμος πρέπει να τους συμπαραστέκεται.

Ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος μίλησε για το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών του σχολείου σε ένα "Σπίτι Αγάπης", όπως το χαρακτήρισε, για την αγάπη που παίρνουν αυτά τα παιδιά και αν κάποιοι σκέφτονται ότι τέτοιοι θεσμοί δεν πρέπει ή δεν μπορούν να συνεχίσουν, αρκεί να έρθουν εδώ για να αλλάξουν αμέσως γνώμη.

Ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος στάθηκε στο έργο που παράγεται σε αυτό το σχολείο τονίζοντας ότι είναι πάνω από ανθρώπινες δυνάμεις, γ΄αυτό είναι και αδύνατον να πω για μία καλύτερη χρονιά από την περσινή.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net

Δήμος Τριφυλίας: Συνεχίζεται το πρόγραμμα "Με παιχνίδι γνωρίζω και αγαπώ τη μουσική"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

«ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» που ξεκίνησε από την Κοινωφελή Επιχείρηση στις 25/1/2014. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και τη μουσική καλλιέργεια των παιδιών.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα ξεκινά και στο Κοπανάκι, στο Γυμναστήριο του Γυμνασίου, στις 11.00 πμ.

Έτσι λοιπόν τα μουσικά παιχνίδια θα γίνονται κάθε Σάββατο στο Κοπανάκι (11.00 πμ – Γυμναστήριο Γυμνασίου) και στα Φιλιατρά (5.00 μμ – Βορρέειο) ενώ την Κυριακή θα γίνονται στους Γαργαλιάνους (11.00 πμ – Αποθήκη) και στην Κυπαρισσία (5.00 μμ – Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος).

Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που θα συμμετέχουν μπορεί να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα.

Την ευθύνη και την οργάνωση του προγράμματος έχει η μουσικός Κωνσταντίνα Παπαγιαννοπούλου η οποία διδάσκει πιάνο στα μουσικά τμήματα της Επιχείρησης.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ελεύθερη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Πηγή : kopanaki news

Απαγόρευση της αλιείας μπακαλιάρου Merluccius merluccius

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ΥΑ 271/2576/09-01-2014 (ΦΕΚ 58Β’/2014) στο πλαίσιο Σχεδίου Διαχείρισης για τη διενέργεια αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού, προβλέπονται:

  • Πρόσθετη απαγόρευση της αλιείας για τα επαγγελματικά σκάφη που αλιεύουν με δίχτυ τράτας βυθού σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια από 24 έως και 31 Δεκεμβρίου και από 24 έως και 31 Μαΐου κάθε έτους
  • Απαγόρευση της αλιείας για τα επαγγελματικά σκάφη παράκτιας αλιείας που αλιεύουν με στατικά δίχτυα και παραγάδια στοχεύοντας άτομα του είδους Merluccius merluccius (μπακαλιάρος), καθόλο το μήνα Φεβρουάριο κάθε έτους.

Στοχευόμενη θεωρείται η αλιεία εφόσον στις πραγματοποιούμενες εκφορτώσεις τα άτομα του είδους Merluccius merluccius, αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 20% του συνολικού αριθμού των ατόμων που εκφορτώνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας και στο τηλέφωνο 2721361222


Πηγή : Δελτίο τύπου

Συνεχιζονται οι παρεμβάσεις σε υποδομές για Πλατάνια, Νέδα και Λαγκούβαρδο επιβεβαίωσε ο Κόλλιας

ΣΤΗΝ εξέλιξη έργων αλλά και ενίσχυσης υποδομών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας καθώς παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στο Δήμο από τις καιρικές συνθήκες, ενώ προέβη σε αναφορά και για το λιμάνι Κυπαρισσίας.

Αρχικά ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι "παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα χωρίς την ίδια ένταση σε σχέση με το περασμένο Νοέμβριο καθώς απέδωσαν οι προσπάθειες από κοινού με την Περιφέρεια παρά τα όποια προβλήματα δημιουργούνται" προσθέτοντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της πλήρους αντιμετώπισης των φαινομένων με την αξιοποίηση της έκτακτης ενίσχυσης του Δήμου αλλά και τα κονδύλια του υπουργείου Εσωτερικών και της Γραμματείας Πολιτικής προστασίας εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε ότι αφορά τις υποδομές επισήμανε ότι έγινε αυτοψία του κ. Αλευρά παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Φιλντίση και του Προέδρου της Τ.Κ. Πλατανίων με κλιμάκιο μηχανικών επισκέφθηκαν τον δρόμο Πλατάνια- Νέδα ώστε να αντιμετωπιστεί το περιβόητο βύθισμα του δρόμου με τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται. Επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κωστόγιαννη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναβεβαιώθηκε η εξέλιξη για το λιμάνι της Κυπαρισσίας με τις περιβαλλοντικές μελέτες με ένταξη στο ΕΣΠΑ ύψους 2,4 εκ. ευρώ και δημοπράτησή του. Ο Δήμος όπως εξήγησε ο κ. Κόλλιας γνωρίζει ότι το λιμάνι έγινε..δίποτρο και φράζει την αναπτυξιακή του προοπτική.

Τέλος για την περιοχή Νέδας κατέληξε λέγοντας ότι εξελίσσονται τα αντιπλημμυρικά έργα με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των έργων αλλά και οι τεχνικές εργασίες με την πρώτη φάση του γεφυριού στο Λαγκούβαρδο όπου τα ασφαλτικά θα πέσουν μετά το χειμώνα ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία ο νότιος οδικός άξονας που συνδέει την ευρύτερη περιοχή.


Πηγή : radio 936

Φυτοφάρμακα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα

Φυτοφάρμακα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και τον κάμπο της Μεσσηνίας επειδή η Πολιτεία δεν έχει φροντίσει να υπάρχει τρόπος περισυλλογής των άδειων συσκευασιών, παρότι αυτό ορίζει η νομοθεσία. Την ίδια στιγμή, πολλοί καλλιεργητές του κάμπου αντιμετωπίζουν με απερισκεψία και ανευθυνότητα τους κινδύνους που υπάρχουν και πετάνε όπου βρουν τις άδειες συσκευασίες. Σύμφωνα με το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Γιάννη Κυριακόπουλο, είναι ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίκτυο για τη συλλογή των κενών συσκευασιών (π.χ. ειδικοί κάδοι), και για να γίνει αυτό χρειάζεται η δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων, των αγροτικών συνεταιρισμών, των δήμων και γενικά της αυτοδιοίκησης.

Αλλωστε, βάσει της νομοθεσίας, οι χρήστες φυτοφαρμάκων οφείλουν να τηρούν όσα αναγράφονται στις ετικέτες των συσκευασιών, και τα άδεια κουτιά να ξεπλένονται πολύ καλά μετά τη χρήση τους και να οδηγούνται σε χώρους κατάλληλους για ανακύκλωση - ανάκτηση ενέργειας. Αυτό όμως γίνεται πιλοτικά από εξειδικευμένες εταιρείες σε ορισμένες μόνο περιοχές της Ελλάδας, και μέχρι στιγμής δεν έχει αναπτυχθεί κάποιο τέτοιο δίκτυο στη δική μας περιοχή και γενικά στην επαρχία. "Είναι ζήτημα βούλησης", επισημαίνει ο κ. Κυριακόπουλος, τόσο για τη δημιουργία του δικτύου για τη διάθεση των κενών συσκευασιών, όσο και για τους αγρότες που λειτουργούν με ανευθυνότητα και πετούν τις φιάλες όπου βρουν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Θυμίζει πάντως ότι είναι πολύ σοβαρές οι κυρώσεις σε βάρος των αγροτών που θα εντοπιστούν να έχουν πετάξει άδεια μπουκάλια φυτοφαρμάκων σε μέρη ακατάλληλα.


Πηγή : eleutheria online

Έκλεψαν και λεηλάτησαν το κοινωνικό ιατρείο Καλαμάτας

Όσο και αν ακούγεται απάνθρωπο και τραβηγμένο χθες βράδυ έκλεψαν… το κοινωνικό ιατρείο Καλαμάτας. Σε ένα ιατρείο που βρίσκεται σε χώρο του παλιού νοσοκομείου και εξυπηρετεί ασθενείς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπούκαραν χθες άγνωστοι αφού πρώτα παραβίασαν την πόρτα. Από το σημείο έχουν αφαιρέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπολογιστές που εκλάπησαν είχαν προέλθει από δωρεές και δεν ήταν αξίας, όμως αυτό δεν πτόησε τους κλέφτες. Τέλος οι υπεύθυνοι του Ιατρείου υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν ημέρες για να τεθεί πάλι το κοινωνικό ιατρείο σε λειτουργία.


Πηγή : tharros news

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μεγαλώνει η ζημιά στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Μεγαλύτερο άνοιγμα στο ήδη κατεστραμμένο τμήμα του προσήνεμου μόλου και ακόμη περισσότερες φθορές στο παλιό του τμήμα άφησε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας η έντονη θαλασσοταραχή.

Το λιμάνι με κάθε κακοκαιρία καταστρέφεται όλο και πιο πολύ, κάνοντας την κατάσταση ακόμη χειρότερη, ενώ το σίγουρο είναι πως όσο καθυστερούν τα αναγκαία έργα για την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν ακόμη και στο εσωτερικό του. Οπως λένε οι ίδιοι οι ψαράδες, η θάλασσα μπαίνει «ζωντανή» μέσα στο λιμάνι και τα σκάφη τους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Την Κυριακή το πρωί είχαμε το περιστατικό που δύο ψαράδες από την ακτή πήγαν στην άκρη του μόλου για να ψαρέψουν και δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω καθώς ο μόλος είχε κοπεί από τα κύματα και η θάλασσα περνούσε από πάνω του - οπότε απεγκλωβίστηκαν τελικά με ένα μικρό βαρκάκι. Χθες με τον κυματισμό να έχει καταλαγιάσει η εικόνα ήταν πιο ξεκάθαρη για το μέγεθος των ζημιών.

Στο λιμάνι συναντήσαμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας Κώστα Ροϊλό ο οποίος μας μίλησε για την κατάσταση, αλλά και για τις μελέτες που όλο ακούνε. Οπως μας είπε:

«Είχαμε θαλασσοταραχή, όχι της εντάσεως των περσινών ημερών, αλλά σε ένα έργο που έχει αρχίσει να φθείρεται και αυτή η θάλασσα ήταν πρόβλημα κι επιδείνωσε την κατάσταση. Το παλιό κομμάτι του προσήνεμου μόλου χαλάει ακόμη περισσότερο, ενώ κινδύνεψαν και δύο άτομα που είχαν πάει για ψάρεμα.

Για το λιμάνι ο Δήμος Τριφυλίας παρουσία μου έχει κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αυτό το έκτρωμα που έχει συμβεί εδώ πέρα. Είναι στα χέρια του εισαγγελέα να βρει τους υπευθύνους και να δούμε τι θα γίνει. Ενα έργο για το οποίο έχουν δαπανηθεί τόσα εκατομμύρια από το ελληνικό κράτος και την ΕΕ, είναι σε αυτά τα χάλια.

Πριν λίγες είδα δηλώσεις του κ. Κουστόγιαννη, διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, ο οποίος δηλώνει ότι για την καταστροφή αυτή φταίει η παλιά μελέτη του έργου - η μελέτη δηλαδή που κατασκευάστηκε το έργο δεν ήταν σωστή. Αφού δεν ήταν σωστή, δεν πέρασε από επιτροπή; Γιατί την εγκρίνανε και την υλοποιήσανε; Αυτά είναι κουβέντες του αέρα όπως έχω πει και πάλι. Δηλαδή μετά από τόσα χρόνια θυμηθήκανε ότι η μελέτη αυτή ήταν λάθος, αυτά τα πράγματα δεν στέκουν πουθενά. Αυτά όμως θα τα βρει ο εισαγγελέας, εμείς δεν κάνουμε πίσω με τίποτα.

Χθες (σ.σ. προχθές) καθόμαστε ξάγρυπνοι για να προστατέψουμε τις περιουσίες μας. Τα καϊκια μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο είναι δεμένα με πέντε αγκυρόσκοινα και θάλασσα ανεβαίνει πάνω στο τσιμέντο όπως γίνεται πάντα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια.

Μας λένε ότι θα κοπούνε 2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη μελέτη - ποια μελέτη και ποιος μου λέει εμένα ότι η μελέτη που θα κάνουνε θα είναι σωστή, ότι μετά από 5 χρόνια δεν θα μας πούνε ότι και αυτή η μελέτη ήταν λάθος. Θα μου πείτε ότι αυτή την μελέτη κάποιοι θα την εγκρίνουν. Την προηγούμενη μελέτη δεν την ενέκρινε κανένας; Ας βρούνε λοιπόν αυτούς που την ενέκριναν και ας τους πουν "ελάτε εδώ κύριοι, γιατί υλοποιήσατε μελέτη που ήταν λάθος, ποιος ήταν αυτός που δημοπράτησε το έργο;" για να δούμε τι γίνεται. Πρέπει να φτιαχτεί το έργο αλλά παράλληλα να αποδοθούν ευθύνες και εκεί που υπάρχουν».

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Λαογραφικό μουσείο - πολιτιστικό κέντρο δημιουργεί ο σύλλογος Καλονεριτών για τη Μεσσηνία

ΤΗΝ δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο τόπο μας οραματίζεται με συγκεκριμένους στόχους που έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα ο Σύνδεσμος Καλονεριτών Τριφυλίας αναπαλαιώνοντας ένα από τα ιστορικά κτίρια της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλονεριτών Αττικής κ. Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος μας ξενάγησε στο χώρο που ετοιμάζεται το Μουσείο στο ιστορικό Άνω Καλονερό με πανέμορφη θέα στο Κυπαρισσιακό κόλπο και μας εξήγησε ότι "ξεχασμένα κτίρια παίρνουν ζωή με τη πρωτοβουλία του Συλλόγου καθώς στο παλιό σχολείο του Καλονερού μιλά η ιστορία του τόπου μας" για να τονίσει "εδώ φοίτησαν οι πρώτοι μαθητές της περιοχής αλλά κυρίως το γεγονός ότι το κτίριο ήταν πετρόκτιστο που έχτισαν οι κάτοικοι της περιοχής και δώρισαν οικόπεδο για τον σκοπό αυτό, ενώ ο πρώτος δάσκαλος ήταν ο περίφημος παπά Σακκάς αποτελώντας αναπόσπαστο στοιχείο της τοπικής κοινωνίας".

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Το σχολείο ερήμωσε για 40 χρόνια, χτίστηκε το 1900 βγάζοντας επιστήμονες και ανθρώπους με αξίες και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος το ζωντανεύει ξανά με την αρωγή της Μητρόπολης Τριφυλίας- Ολυμπίας για την διευθέτηση του χώρου, ενώ ο Σύλλογος ξόδεψε όλο το αποθεματικό του για την ανακατασκευή του κτίσματος καθώς τώρα υπολείπεται μόνο η στέγη και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου...

Ο κ. Παπακωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι θα λειτουργήσει ως Λαογραφικό μουσείο -Πολιτιστικό κέντρο με τη μορφή πολυχώρου για δράσεις πολιτισμού για όλη την Τριφυλία διότι ο σύλλογος επιθυμεί να προωθήσει την εικόνα της καρδιάς των προγόνων μας που βαφτίστηκαν στις αξίες και τα ιδανικά της χώρας, καθώς εκείνη την εποχή χωρίς χρήματα το κατάφεραν. Έκανε έκκληση για ενίσχυση της προσπάθειας βεβαιώνοντας ότι το κάθε ευρώ θα πιάσει τόπο αποτελώντας ένα κομμάτι του Καλονερού και της Μεσσηνίας ολάκερης...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936

Πρωτοπορεί η ομοσπονδία Τριφυλιακών συλλόγων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ με επιτυχία στο ξενοδοχείο STANLEY η κοινή σύσκεψη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με τον ΔΗΜΑΡΧΟ της Τριφυλίας.Στην κοινή σύσκεψη, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, παρέστησαν ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κωνσταντίνος Κόλιας, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φιλντίσης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Μπακούρος και πάνω από τριάντα μέλη, πρόεδροι και εκπρόσωποι των συλλόγων Τριφυλίας. Τα θέματα, πολλά και σημαντικά, υποβλήθηκαν από τους συλλόγους και ο δήμαρχος, αφού παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Λούτος, αφού ευχαρίστησε τον κ. δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τον δημοτικό σύμβουλο, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε ότι η σύσκεψη ήταν πολύ θετική και έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους των συλλόγων να παρουσιάσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των χωριών κυρίως της επαρχίας μας.


Πηγή : kyparissiotis

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τερψιθέα: Χοροεσπερίδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σας ανακοινώνει πως το Σάββατο 8-02-2014 θα διεξαχθεί η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου στο εξοχικό κέντρο »Στεφανής» με πολυμελής ορχήστρα.

Η τιμή εισόδου είναι 15 ευρώ. Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνονται φαγητό και κρασί.

Για το Δ.Σ του Κ.Συλλόγου Κυπαρισσίας

Ο Πρόεδρος
Κατσαρελάς Νικόλαος

Ο Γ.Γραμματέας
Καραβούλιας Αντώνης


Πηγή : filiatra news

Συνάντηση Κόλλια με Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας Σήμερα και η πίτα του Συλλόγου

Ενημέρωση του κου Δήμαρχου Τριφυλίας στην Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας.

Με πολλά ενδιαφέροντα θέματα για την Τριφυλία και όλη τη μεσσηνία και ανάλογη συμμετοχή, έγινε και φέτος χθες Κυριακή 26 Ιανουαρίου, η καθιερωμένη πλέον συνάντηση - ενημέρωση του κου Δήμαρχου Τριφυλίας, με τους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας.

Αύριο Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 14, είναι προγραμματισμένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας στο ξενοδοχείο Stanley.


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρά: Δωρεάν Εξέταση Μαστογραφίας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, κάνοντας μια απλή αίτηση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, φιλοξενεί την κινητή μονάδα Μαστογραφίας και δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες της Τριφυλίας, να εξεταστούν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, οι οποίοι καλύπτουν πρόθυμα κάποια από τα έξοδα αυτής της κοινωνικής μας δράσης.

Περιμένουμε λοιπόν τις Τριφύλιες γυναίκες να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα, προληπτικής ιατρικής, του ΟΜΙΛΟΥ και μετά τις 29 Ιανουαρίου να κλείσουν έγκαιρα το ραντεβού τους στα τηλέφωνα που γράφονται στην αφίσα μας και στην υπεύθυνη Έφη Αλεξανδροπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου.

Βασικές Προϋποθέσεις για τον Μαστογραφικό Έλεγχο:

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν»!


Πηγή : filiatra net

Δήμος Τριφυλίας: "Αντάρτικο" Ανδρινόπουλου! Ανασυντάσσεται η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Εβδομάδα έντονων διεργασιών εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Τριφυλία είναι αυτή που τελειώνει, με τις εξελίξεις που δρομολογούνται να είναι πολλές και σε πολλά «μέτωπα»!

Στο φύλλο του «Θ» την Κυριακή 19 Ιανουαρίου αναφέραμε πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στην Τριφυλία, σημειώνοντας πως «τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και ενώ τις επόμενες εβδομάδες αρχίζει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, μέχρι στιγμής στο Δήμο Τριφυλίας, φαινομενικά τουλάχιστον, το κλίμα που επικρατεί σε τίποτα απολύτως δε θυμίζει άλλες, αντίστοιχες περιόδους του παρελθόντος.

Αυτό, βεβαίως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις εκλογές και τη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, παίρνοντας στα χέρια της τα ηνία του Δήμου, αλλά έχει, κυρίως, να κάνει με τα δεδομένα της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται, τους νέους συσχετισμούς που «δημιουργούνται» και, φυσικά, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, όπως, επίσης, το γενικότερο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό κλίμα και περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές τον προσεχή Μάιο.

Και φαινομενικά, μπορεί στο προσκήνιο και επισήμως να μην εκδηλώνονται υποψηφιότητες για το δημαρχιακό θώκο, στο παρασκήνιο, ωστόσο, εντείνονται οι διεργασίες τόσο στα εσωτερικά των οργανώσεων των κομμάτων όσο και μεταξύ ενδιαφερόμενων υποψηφίων και πολιτών, όπως βεβαίως και στις τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τη συγκροτηθείσα Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση και επαγγελματίες και εμπόρους, που οργανώνονται για εκλογικό σχήμα!».

Από τη Δευτέρα, οι προ-εκλογικές διεργασίες ήταν αλλεπάλληλες και οι εξελίξεις έντονες, άλλες δημόσιες και ανοιχτές στην κοινωνία, όπως οι ανοιχτές συνελεύσεις της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης στους Γαργαλιάνους την Τετάρτη και στην Κυπαρισσία χθες βράδυ, και άλλες – για την ώρα – «κλειστές», όπως η προχθεσινή σύσκεψη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας στη Μαραθόπολη, με διασπειρόμενες φήμες, παράλληλα, για προετοιμασία κατάρτισης εκλογικού συνδυασμού από τον νυν αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να αχνοφαίνεται όλο και περισσότερο φως στο, μέχρι πρότινος, «θολό τοπίο εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου στην Τριφυλία. Έστω και σιγά σιγά, με τη δημοσιοποίηση προθέσεων κατάρτισης συνδυασμών και υποβολής υποψηφιοτήτων για το δημαρχιακό θώκο, ξεκαθαρίζουν, σε έναν πρώτο βαθμό, τα κομμάτια του προ-εκλογικού παζλ, το οποίο πάντως έχει και θα έχει για το αμέσως προσεχές διάστημα «κενά», αφού το ενδεχόμενο της έκπληξης που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω ή της ηχηρής πολιτικής παρέμβασης που θα «ακουστεί» εκκωφαντικά σε όλο το Δήμο και με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις πανταχόθεν, είναι και παραμένει ακόμα «ανοιχτό»!

Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας, με τις ανοιχτές συνελεύσεις της, στους Γαργαλιάνους την περασμένη Τετάρτη, στην Κυπαρισσία χθες βράδυ και στα Φιλιατρά την ερχόμενη Τρίτη, ανεβάζει στροφές. Ήδη στελέχη και μέλη της εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο στόχος τους για ανατροπή στο Δήμο μπορεί να επιτευχθεί.

Όπως θεωρούν βάσιμα, η κοινωνία αγκαλιάζει την πρωτοβουλία συγκρότησης της Κίνησης και συμμετέχει ενεργά στις ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες για την κατάρτιση του προγράμματος και την κατάθεση στους δημότες της πρότασής τους για τη λειτουργία, τη διοίκηση και τη διαχείριση του Δήμου, απορρίπτοντας ταμπέλες και κομματικά καπελώματα, αναζητώντας να ξεφύγει από τα «δεσμά» του παλιού κατεστημένου και επιδιώκοντας τη ριζοσπαστική ανατροπή στο Δήμο Τριφυλίας και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ένα Δήμο που θα εκπονήσει ένα παραγωγικό σχέδιο στηριγμένο πρώτα στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, κινητοποιώντας κάθε πνευματική – οικονομική – επιστημονική – κοινωνική δύναμη, που θα σταθεί αλληλέγγυος στα θύματα της κρίσης, στους ανέργους, στους ανασφάλιστους, στους νεόπτωχους, παρέχοντας κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή, που θα είναι διεκδικητικός, που θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των υποδομών και δομών, που θα είναι προστατεύει το περιβάλλον, που θα είναι δημοκρατικός και θα σέβεται τον πολίτη!

Από την άλλη, εντείνονται οι φήμες που κυκλοφορούν στην περιοχή, αλλά και το διαδίκτυο, πως ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας και της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, έχει ήδη λάβει την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ έχει κάνει επαφές για τη συγκρότηση του συνδυασμού του και τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του επίσημα, με τις φήμες να κάνουν λόγο πως αυτό θα το πράξει περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

Εξελίξεις υπάρχουν, εν όψει των εκλογών, και στην πλευρά της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας. Την Πέμπτη το βράδυ, στη Μαραθόπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και όλοι τους, αφού συζήτησαν και ανέλυσαν την κατάσταση στο Δήμο και την κοινωνία γενικότερα, βάλλοντας κατά της Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάνοντας την ειλικρινή αυτοκριτική τους, τόνισαν πως είναι επιτακτική ανάγκη η υγιής ανασύνταξη των δυνάμεων του συνδυασμού και η αυτόνομη κάθοδός τους στις εκλογές του Μαΐου, με στόχο, βεβαίως, την εκλογική νίκη και την αλλαγή στο Δήμο!

Μάλιστα, επισήμαναν πως η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία αποτελεί τη μοναδική, καθαρά αυτόνομη και αυτοδιοικητική πρόταση για το Δήμο! Συγκροτήθηκε στις προηγούμενες εκλογές από πολίτες ευαίσθητους, ενεργούς και ανιδιοτελείς, που αγωνιούν για το ζωντάνεμα των χωριών και των πόλεων, για την ανάδειξη του νέου ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τον περιορισμό της άμεσης ή έμμεσης κηδεμόνευσής της από τα πολιτικά κόμματα, για την αυτονόμησή της από άλλα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, για την εύρυθμη, αποδοτική, προγραμματισμένη και, κυρίως, διαφανή και κοινωνικά ευαίσθητη λειτουργία του Δήμου.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, που στελεχώνεται από έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, νέους ανθρώπους, επαγγελματίες, γυναίκες, αγρότες, δημιουργικούς ανθρώπους, επιδιώκει και θα επιδιώξει στην πράξη, με μια σειρά από πρωτοβουλίες, την πιο πλατιά κοινωνική συναίνεση, με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, αφού πιστεύουν ότι οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και ο διχασμός, σε συνδυασμό με τον άκρατο τοπικισμό, είναι ολέθρια πολυτέλεια, που όχι μόνο δεν έχει ανάγκη ο Δήμος, αλλά οδηγεί στην καταστροφή!

Όπως τόνισαν, από την προσπάθειά τους δεν περισσεύει κανείς, γι’ αυτό και επιδιώκουν τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συνεργασία των τοπικών δυνάμεων!

Ηλίας Γιαννόπουλος


Πηγή : tharros news

Α” Τοπική: κορυφή ο Πάμισος. Ισοπαλία σε Κυπαρισσία

Κερδισμένος αναδείχθηκε ο Πάμισος με το τέλος της 17ης αγωνιστικής στην Α” Τοπική Κατηγορία. Οι Νησιώτες επικράτησαν με 3-0 του Αστέρα Αρφαρών με γκολ των Μωράκη, Ηλιόπουλου και Ζάρκου και έπιασαν κορυφή. Η Κυπαρισσία στην έδρα της πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς μιας και ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Σπερχογεία.

Όσον αφορά την διακύμανση του σκορ, στο 11′ ο Βασιλόπουλος έκανε το 0-1. Στο 13′ ο Μιτρόφ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 43΄ο Στρέπι σε 2-1. Στο επόμενο λεπτό ο Πιχιγιόνι ισοφάρισε σε 2-2.

Στα Φιλιατρά, στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Εράνη αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Μελιγαλά. Το 1-0 έκανε ο Κόλλιας ενώ ισοφάρισε στο τέλος ο Κωνσταντόπουλος.

Τέλος, η Ανδρούσα πέτυχε ακόμα μια νίκη στην έδρα της, με 3-0 τον Τέλλο Άγρα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Μαραγκούλιας, Βλαχόπουλος και Κάλλας.


Πηγή : kyparissiotis

Και νέες σοβαρές ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Η πρόσφατη κακοκαιρία αποτυπώθηκε με νέες καταστροφές στις λιμενικές υποδομές της Τριφυλίας επιβεβαιώνοντας ότι ο χειμώνας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για νέα έργα εκατομμυρίων Ευρώ. Στο πολύπαθο λιμάνι της Κυπαρισσίας με τα μποφώρ της αδιαφορίας τα κύματα υπερυψώθηκαν πάνω από το προσήνεμο μόλο ενώ στο σημείο που είχε καταρρεύσει το προστατευτικό τείχος από το περασμένο Νοέμβριο τώρα έχει υποστεί ζημιές με μερική κατάρρευση και δεύτερο τείχος ενώ από την βορειοανατολική πλευρά του μόλου έχει αποκολληθεί τσιμεντένιος όγκος που έχει παρασυρθεί στον λιμενοβραχίονα.

Φαίνεται μάλιστα ότι ένα ακόμα κομμάτι του λιμανιού είναι έτοιμο να αποκολληθεί ενώ στην βόρεια πλευρά οι τσιμεντένιοι όγκοι με τα μπλόκια έχουν φύγει από την θέση του προξενώντας νέες βλάβες. Οι αλιείς έχουν αναγκαστεί να αγκυροβολήσουν τα σκάφη τους ενώ στην πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου ο κυματισμός δεν προσφέρει ασφαλή ελλημενισμό των σκαφών σε καμία περίπτωση. Ζημιές υπάρχουν πάντως στην εξωτερική υποτιθέμενη θωράκιση του λιμανιού στο σημείο κατάρρευσης με αποτέλεσμα τώρα να κινδυνεύει λόγω υποσκαφής των θεμελίων να σπάσει στην μέση με σοβαρό κίνδυνο αποκόλλησης του παλιού με το νέο μόλο.

Τα συμπεράσματα στους αρμόδιους....αφού μέχρι να δημοπρατηθεί η αποκατάσταση το κόστος θα έχει ανέβει κατά μερικά ακόμα εκατομμύρια ευρώ...

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv