Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τουρισμός και ΠΟΠ στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Της Βίκυς Βετουλάκη

Η έγκριση των τεχνικών προγραμμάτων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων απασχόλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Επίσης, μεγάλη συζήτηση έγινε για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, ενώ για άλλη μια φορά έντονη ήταν η αντιπαράθεση της Περιφερειακής Αρχής με τον κ. Πατσαρίνο, με φόντο πάντα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τουρισμός

Απαντώντας στην ερώτηση του κ. Πατσαρίνου, στην οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «πάρτυ», ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε να μπει τέλος «στην άθλια προπαγάνδα», όπως χαρακτηριστικά είπε, «που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο φορέα και τον ίδιο τον επερωτώντα. Μίλησε για πάρτυ, διαφθορά, αρπαχτές. Πρέπει να προστατευτεί το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εάν υπάρχουν κάποια στοιχεία, απαιτείται, σύμφωνα με τους νόμους και τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής πολιτείας, αμέσως αυτά να παρουσιάζονται και να πηγαίνουν στον εισαγγελέα. Δεν μπορεί να καλύπτεται κανείς πίσω από έναν τίτλο που δεν τον καλύπτει ούτε ποινικά ούτε αστικά. Άλλως δεν μπορώ παρά να μην ονομάσω όλα αυτά άθλιο Γκαιμπελισμό».

Τόσο ο κ. Τατούλης όσο και η κα Νικολάκου παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν γίνει στον τομέα του τουρισμού, ενώ ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Περιφέρειας αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, παρατηρώντας ότι τα χρήματα που δαπανούσαν οι τέως Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μαζί με τους Δήμους του κάθε νομού ήταν πολύ περισσότερα. Μάλιστα, τόνισε ότι, κατά τις προβλέψεις για τον εισαγόμενο τουρισμό, θα ξεπεράσει φέτος σε αύξηση το 30%. Ανταπαντώντας ο κ. Πατσαρίνος είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειάρχης παρεκτρέπεται με απαράδεκτες αναφορές.

ΠΟΠ Καλαμάτας

Ακολούθως συζητήθηκε επερώτηση που είχε καταθέσει ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Παναγιωτόπουλος για το ΠΟΠ Καλαμάτα για τις ελιές. Ο ίδιος κατήγγειλε την πρόταση της ΠΕΜΕΤΕ, λέγοντας ότι έχει βάλει στο στόχαστρο το μεσσηνιακό προϊόν. Επίσης, ότι μέχρι την κατάθεση της ερώτησής του η Περιφέρεια ήταν απούσα. Η δε αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου απάντησε πως δε θα επιτραπεί σε κανέναν να στραφεί εναντίον της Πελοποννήσου, λέγοντας πως ήδη υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παν Αλευράς, απευθυνόμενος στον κ. Παναγιωτόπουλο, εξέφρασε την προσδοκία να είχε κάνει ως τότε αντινομάρχης Παραγωγής όσα κάνει τώρα η Περιφέρεια, για να ανταπαντήσει ο κ. Παναγιωτόπουλος πως αναφέρει αναλήθειες και το γνωρίζει, καθώς συμμετείχε στην τότε Επιτροπή Παραγωγής. Κλείνοντας το θέμα ο περιφερειάρχης είπε πως η παρέμβαση της ΠΕΜΕΤΕ είναι έξω από κάθε λογική. Θετική ήταν στη συνέχεια η απόφαση του Περιφερειακού για το τεχνικό πρόγραμμα της Μεσσηνίας.


Πηγή : tharros news