Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Επενδυτικό ενδιαφέρον για θερμοκήπια στην Τριφυλία

Ενδιαφέρον για την δημιουργία σύγχρονων θερμοκηπιακών μονάδων στην περιοχή της Τριφυλίας δείχνουν οικονομικοί επενδυτές που φαίνεται ότι έχουν βολιδοσκοπήσει την περιοχή και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον αγροτικό τομέα.

Την Δευτέρα μάλιστα ομάδα από επενδυτές επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας έχοντας συνάντηση με τον διευθυντή της Αντώνη Παρασκευόπουλο, αντλώντας πληροφορίες για την περιοχή αλλά και τις τεχνικές γύρω από τις θερμοκηπιακές μονάδες.

Οπως δε μας τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, αυτή δεν είναι πρώτη φορά που εκδηλώνεται ενδιαφέρον για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα της περιοχής. Παρατήρησε πως οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής ευνοούν την καλλιέργεια κηπευτικών και σε συνδυασμό με τις τεχνικές καλλιέργειας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών επενδυτών. Μας τόνισε ακόμη πως στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην υπηρεσία ζήτησαν να ενημερωθούν -πέρα από τις διάφορες τεχνικές καλλιέργειας- για τις τεχνικές προδιαγραφές των θερμοκηπίων, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τους. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε για την τεχνική της υδροπονίας, αφού εκεί φαίνεται ότι στρέφεται κυρίως το ενδιαφέρον τους.


Πηγή : eleutheria online