Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ορατή η επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ

Η επαναλειτουργία της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων θα ελαφρύνει οικονομικά τους δημότες της Καλαμάτας κατά 1.000.000 ευρώ το χρόνο, υποστήριξε σήμερα ο Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του «Δικτύου». Διαφορετικά τόνισε ότι τα......νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν τόσο πολύ από το κόστος επεξεργασίας των σκουπιδιών, ώστε θα είναι σαν να πληρώνουν διόδια κάθε φορά που θα βγάζουν τα απορρίμματα από τις κουζίνες…!

Ο Σταμάτης Μπεχράκης με σημερινές του δηλώσεις καλεί για μια ακόμη φορά το δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση που λέει ότι έχει, σύμφωνα με την οποία η ΜΟΛΑΚ για να επαναλειτουργήσει χρειάζεται έργα κόστους 13.000.000 ευρώ! Υποστηρίζει δε ότι η Μονάδα μπορεί να λειτουργήσει άμεσα και να λύσει το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας. Είπε ο επικεφαλής του «Δικτύου»: «Η παράταξή μας, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλαμάτας, αγωνίζεται για τη μείωση του κόστους διαχείρισης και επεξεργασίας των σκουπιδιών. Σε αυτό το πλαίσιο, από την εκλογή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτείναμε την επαναλειτουργία της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας (ΜΟΛΑΚ). Είναι μια υποδομή που έχει πληρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο, την οποία η δημοτική αρχή του κ. Νίκα (στο ξεκίνημα της πρώτης θητείας της) παρέλαβε σε λειτουργία με ένα μικρό πρόβλημα.

Στην προσπάθεια για τη μείωση του κόστους επεξεργασίας των σκουπιδιών προτείναμε την επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ για τα σκουπίδια του Δήμου, όμως ο κ. Νίκας ισχυρίστηκε ότι διαθέτει μελέτη, την οποία ακολούθως υποβίβασε σε έκθεση. Η έκθεση αυτή όμως δεν υπάρχει σε καμία Υπηρεσία του Δήμου, όπως εγγράφως μας απάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν του ζητήσαμε να ενημερωθούμε σχετικά. Επίσης είναι εξωφρενικός ο ισχυρισμός του κ. Νίκα ότι για τον εκσυγχρονισμό της ΜΟΛΑΚ χρειάζονται 13.000.000 ευρώ. Είναι μια υπερβολή, αρκεί να σημειώσουμε ότι με 30.000.000 ευρώ αγοράζεις ολόκληρο πολεμικό αεροπλάνο! Εάν δεν επαναλειτουργήσει η ΜΟΛΑΚ θα φτάσουμε στο σημείο να πληρώνουμε διόδια μέσα στις ίδιες τις κουζίνες των σπιτιών μας, όταν θα βγαίνουμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας. Εάν η ΜΟΛΑΚ λειτουργήσει μπορεί να προκύψει για τους δημότες κέρδος ύψους 700.000 ευρώ με 1.000.000 ευρώ το χρόνο.


Πηγή : simaia news