Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Εκλογικό συνδυασμό για το Δήμο Τριφυλίας, συγκροτούν άνθρωποι της αγοράς

Δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, αποκόμματα, κινήσεις στην Τριφυλία μπορεί να ψάχνουν και να ψάχνονται - γενικώς – εν όψει των δημοτικών εκλογών, ωστόσο οι άνθρωποι της αγοράς, ο εμπορικός κόσμος της Τριφυλίας, είναι αποφασισμένος να πάρει στα χέρια του τις τύχες του Δήμου Τριφυλίας!

Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στην περιοχή δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη η πρόταση - «βόμβα» που κατέθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Νίκος Φάμπας, στη συνάντηση - συνέλευση εμπόρων και επαγγελματιών προχθές το απόγευμα στο «Εν Πλω» στην παραλία Κυπαρισσίας, για τη δημιουργία συνδυασμού των ανθρώπων της αγοράς που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο! Ενδεχομένως να εξεπλάγησαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου, οι οποίοι - κάκιστα - ίσως θεωρούν εαυτούς αναντικατάστατους και ικανότερους όλων των άλλων πολιτών ή όσοι και όποιοι, έχοντας κομματικές εξαρτήσεις και δεσμούς, μέχρι τώρα «έπαιζαν» σε κάθε εκλογική αναμέτρηση!

Όπως έλεγαν σε συζητήσεις τους επαγγελματίες, ίσως με την πρωτοβουλία τους να θορυβήθηκαν ακόμη και εκκολαπτόμενοι σωτήρες του τόπου, που ατυχώς - γι' αυτούς - θεωρούσαν πως τα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής και την αδιαφορία ή ανυπαρξία αντιπολίτευσης (!) μπορούν να τα εκμεταλλευτούν εκλογικά προς όφελός τους.

Γεγονός είναι ότι η ιδέα για τη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού των ανθρώπων της αγοράς συζητούνταν στην Τριφυλία εδώ και αρκετό καιρό, ήδη από την περασμένη χρονιά. Οι αλλεπάλληλες και διεξοδικές συζητήσεις μεταξύ επαγγελματιών και εμπόρων για την υλοποίηση της ιδέας βρήκαν ανταπόκριση και κατέληξαν στην ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του συνδυασμού, με πρόταση που κατέθεσε δημόσια στην προχθεσινή συνάντηση στην Κυπαρισσία ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας και η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Ο κ. Φάμπας, αφού σημείωσε ότι οι επαγγελματίες δε βρίσκουν ανταπόκριση από το Δήμο, επισήμανε: «Αν μπορούμε, να δημιουργήσουμε ένα δικό μας συνδυασμό, έναν εμπορικό συνδυασμό, ούτως ώστε να είμαστε αυτόνομοι, να παίρνουμε αποφάσεις μόνοι μας, χωρίς να θέλουμε την υπογραφή του κάθε δημάρχου. […] Δουλεύουμε από μόνοι μας χωρίς να έχουμε κανέναν παρανομαστή! Γιατί να μην το κάνουμε αυτό και νομικά μόνοι μας; Να μη μπορούμε να σταθούμε έτσι στα δυο μας τα πόδια και να θέλουμε πάντα το "δεκανίκι" που λέγεται Δημαρχείο; Δεν το πάω πουθενά! Το πάω εκεί που πάει από μόνο του! Αν οι Εμπορικοί Σύλλογοι είμαστε αυτόνομοι, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα!».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο: «Δεν πάει άλλο με την ανυπαρξία του Δήμου, όλων στο Δήμο. Ό,τι γίνεται, γίνεται με πρωτοβουλίες φορέων και συλλόγων». Συμφώνησε, δε, με τη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού των ανθρώπων της αγοράς! Ιδιαίτερα καυστικός στην κριτική του ήταν ο ξενοδόχος Αντώνης Τζαναβάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του Δήμου απέναντι στις επιχειρήσεις και την αδιαφορία του, ενώ φανερά οργισμένος τόνισε πως πρέπει να παραιτηθούν όλοι στο Δήμο! Πολύ αισιόδοξη κρίθηκε η συμμετοχή νέων επαγγελματιών, οι οποίοι τόνισαν πως θα συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία συγκρότησης συνδυασμού!

Σημειώνουμε πως οι συζητήσεις για εκλογικό συνδυασμό στο Δήμο Τριφυλίας, το προηγούμενο διάστημα, διεξήχθησαν σε όλη την επικράτειά του και έμποροι και επαγγελματίες από παντού συμφώνησαν στη συγκρότηση συνδυασμού, αφού κανένας από τους τοπικούς παράγοντες δεν νοιάζεται για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και της αγοράς.

Άλλωστε, όπως έλεγαν, ποιος άλλος μπορεί να ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της αγοράς και της κοινωνίας γενικότερα, εκτός από τους ίδιους που τα υφίστανται; Και ποιος μπορεί να παλέψει για λύσεις, με διεκδικήσεις και προτάσεις, εκτός από τους ίδιους τους επαγγελματίες και τους πολίτες; «Οι πολιτικοί και οι δημοτικοί παράγοντες είτε δεν ξέρουν τα προβλήματα, είτε δε θέλουν να τα μάθουν, είτε δεν μπορούν να απαιτήσουν, να διεκδικήσουν και να δώσουν λύσεις. Η καθημερινότητα γίνεται συνέχεια χειρότερη και ο Δήμος, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, δεν κάνει τίποτα. Υπάρχουν, δεν υπάρχουν, είναι το ίδιο και το αυτό!», είπε στο «Θ» γνωστός επαγγελματίας της Τριφυλίας που συμμετέχει ενεργά στη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού.

Σημειώνουμε πως στη συνάντηση επαγγελματιών και εμπόρων συμμετείχαν και πρόεδροι τοπικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων της περιοχής, οι οποίοι και συζήτησαν θέματα σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και τις προοπτικές της, την υποβάθμιση του νοσοκομείου, τα 52 ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το ασφαλιστικό των εμπόρων κ.ά.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Μεσσηνία: Έκαψαν κλεμμένο αυτοκίνητο που προκάλεσε τροχαίο!

Μια περίεργη υπόθεση, με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, εγκατέλειψε το σημείο και μετά βρέθηκε καμένο, απασχολεί από το απόγευμα της Τετάρτης την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ειδικότερα, αυτοκίνητο μάρκας Volvo τράκαρε το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Ναυαρίνου με αυτοκίνητο που οδηγούσε κοπέλα, με αποτέλεσμα αυτή να τραυματιστεί ελαφρά. Στο Volvo επέβαινε μόνο ο οδηγός και αμέσως μετά το τροχαίο εγκατέλειψε το σημείο και εξαφανίσθηκε.

Από τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκρατήσουν, όσοι είδαν το τροχαίο, η Αστυνομία διαπίστωσε πως πρόκειται για αυτοκίνητο που έχει υπεξαιρεθεί το 2011 από εταιρεία ενοικίασης στην Αθήνα με τη διαδικασία του leasing. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αναζητούσε η Αστυνομία, καθώς έχει εμπλακεί και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η ιστορία έγινε ακόμα πιο περίεργη χθες τα ξημερώματα, όταν η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για φωτιά στην περιοχή Αγριώματα Καλαμάτας. Εκεί, βρήκε να καίγεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς φαίνεται ότι ο δράστης ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του, ίσως κι άλλα πειστήρια.

Η Πυροσβεστική έσβησε την πυρκαγιά, ενώ η Ασφάλεια πήρε το αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης για περαιτέρω έρευνα.


Πηγή : tharros news

Φιλιατρά: Ξεκινά απόψε προβολές η κινηματογραφική λέσχη στο αίθριο του Δημαρχείου

Ξεκινά σήμερα το βράδυ στις 21:45 τις προβολές της η κινηματογραφική λέσχη Φιλιατρών στο Αίθριο του Δημαρχείου της πόλης μας όπως κάθε καλοκαίρι κάτω από τ' αστέρια.

Το πρόγραμμα προβολών ξεκινά με την ταινία Οδηγός Αισιοδοξίας [ Silver Linings Playbook ] Πρόκειται για μια αισθηματική δραματική κομεντί του 2012 σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και παίζουν οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ

Η ταινία θα προβληθεί στις 28 , 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου.

Λεπτομέρειες για την ταινία καθώς και trailer του έργου μπορείτε να δείτε πατώντας εδώΟλόκληρο το πρόγραμμα προβολών των ταινιών θα το βρείτε πατώντας εδώ


Πηγή : filiatra news

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν την Παναγία την Βλαχέρνα

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σας προσκαλούν στον εορτασμό της εορτής της Παναγίας της Βλαχέρνας που θα εορταστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βλαχέρνας στο ομώνυμο Πάρκο, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013:

Ώρα 7.30 μ.μ. : Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

‘Ωρα 8.45 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας

‘Ωρα 9.45 μ.μ.,: Συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων

ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013:

Ώρα 7.00 π.μ.: Όρθρος

Ώρα 8.30 π.μ.: Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Με τιμή το Διοικητικό Συμβούλιο


Πηγή : kyparissiotis

Τους Άγιους Πάντες γιορτάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

ΤΟΝ προστάτη των εμπόρων Άγιοι Πάντες γιορτάζει και φέτος με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7 η ώρα στο ομώνυμο εκκλησάκι στην περιοχή Γελουδιώτισσας θα πραγματοποιηθεί ο Εσπερινός μετά αρτοκλασίας ενώ φέτος δεν θα ακολουθήσει λαικό γλέντι καθώς αναβάλλεται για άλλη εκδήλωση. Παράλληλα την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί Θεία Λειτουργία παρουσία κλήρου αλλά και λαού...


Πηγή : kyparissiotis

Όχι στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επιμένει το ΚΚΕ Μεσσηνίας

της Ν.Ε. ΚΚΕ Μεσ­ση­νί­ας

Πα­ρά τις δι­α­βε­βαι­ώ­νεις ό­τι δεν θα κλεί­σει το νο­σο­κο­μεί­ο ό­λα δεί­χνουν το αν­τί­θε­το. Έ­να νο­σο­κο­μεί­ο που ε­ξυ­πη­ρε­τεί 27000 κα­τοί­κους που το κα­λο­καί­ρι σχε­δόν δι­πλα­σι­ά­ζον­ται ο­δεύ­ει για λου­κέ­το. Ή­δη α­να­κοι­νώ­θη­κε ό­τι κλεί­νουν 13 νο­σο­κο­μεί­α α­νά­με­σα τους και της Κυ­πα­ρισ­σί­ας και ου­σι­α­στι­κά το ε­πι­βε­βαί­ω­σε ο νέ­ος υ­πουρ­γός Υ­γεί­ας Ά­δω­νις Γε­ωρ­γιά­δης. Με το κλεί­σι­μο και των νο­σο­κο­μεί­ων α­κο­λου­θεί­ται πι­στά η πο­λι­τι­κή της Ε­Ε, της Τρό­ι­κας , των μνη­μο­νί­ων και των ελ­λη­νι­κών κυ­βερ­νή­σε­ων .Θυ­μη­θεί­τε ό­τι στη πε­ρι­ο­χή μας έ­χουν κλεί­σει ή­δη η ΔΟΥ Κυ­πα­ρισ­σί­ας , παι­δι­κοί σταθ­μοί, γυ­μνά­σια ή έ­χουν υ­πο­βαθ­μι­στεί και πά­νε για κλεί­σι­μο το Ι­ΚΑ και το ΚΥ Γαρ­γα­λιά­νων κ.α . Εί­ναι η πο­λι­τι­κή που έ­χει 30% α­νερ­γί­α, που κό­βει μι­σθούς συν­τά­ξεις δι­και­ώ­μα­τα, που οι α­γρό­τες που­λά­νε φτη­νά για να κερ­δί­ζουν οι με­σά­ζον­τες και οι έμ­πο­ροι, που η παι­δεί­α-υ­γεί­α γί­νον­ται εμ­πό­ρευ­μα για να πλη­ρώ­νου­με παν­τού. Δεν πρό­κει­ται για ΛΑ­ΘΟΣ, δεν πρό­κει­ται σε κα­μί­α πε­ρί­πτω­ση για α­νι­κα­νό­τη­τα, δεν πρό­κει­ται για πο­λι­τι­κές που χα­ράσ­σον­ται στο πό­δι.

Υ­πάρ­χει σχε­δι­α­σμέ­νη πο­λι­τι­κή που α­κο­λου­θεί­ται κα­τά γράμ­μα. Υ­πεύ­θυ­νοι εί­ναι η ση­με­ρι­νή κυ­βέρ­νη­ση ΝΔ-ΠΑ­ΣΟΚ με το δε­κα­νί­κι της ΔΗ­ΜΑΡ. Εί­ναι αυ­τοί που μας έ­φτα­σαν στη ση­με­ρι­νή ά­θλια κα­τά­στα­ση, που κυ­βερ­νούν 40 χρό­νια και τώ­ρα το παί­ζουν α­θώ­ες πε­ρι­στε­ρές, κή­ρυ­κες της κά­θαρ­σης και της α­νά­πτυ­ξης. Εί­ναι αυ­τοί που έ­φτια­ξαν έ­να νο­σο­κο­μεί­ο με τε­ρά­στι­ες ελ­λεί­ψεις σε μη­χα­νο­λο­γι­κό -νο­ση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό που ου­σι­α­στι­κά υ­πο­λει­τουρ­γεί. Το ση­με­ρι­νό κα­θε­στώς του νο­σο­κο­μεί­ου σα­φώς και δεν μας εκ­φρά­ζει. Ζη­τά­με να εκ­συγ­χρο­νι­στεί πλή­ρως, να γί­νουν προσ­λή­ψεις προ­σω­πι­κού και μο­νι­μο­ποί­η­ση του υ­πάρ­χον­τος. Η υ­πο­βάθ­μι­ση ε­πί­σης δεν ήρ­θε τυ­χαί­α, έ­γι­νε σχε­δι­α­σμέ­να για να φτά­σου­με ως ε­δώ , εί­χε τη λο­γι­κή του ώ­ρι­μου φρού­του. Οι δι­α­βε­βαι­ώ­σεις πα­ρα­γόν­των της ΝΔ-ΠΑ­ΣΟΚ εί­ναι για τα σκου­πί­δια.

Την ί­δια ώ­ρα η δη­μο­τι­κή αρ­χή σι­γον­τά­ρει αυ­τή τη κα­τά­στα­ση. Εί­ναι με τη κυ­βέρ­νη­ση και πα­ρά τις ψεύ­τι­κες φω­νές για τα ΜΜΕ τους στη­ρί­ζει με το πα­ρα­πά­νω. Άλ­λω­στε δεν μπο­ρεί να εί­σαι με τη κυ­βέρ­νη­ση α­λά καρτ, πό­τε υ­πέρ του μνη­μο­νί­ου και πό­τε κα­τά, ο λα­ϊ­κι­σμός έ­χει και ό­ρια. Με το κλεί­σι­μο του νο­σο­κο­μεί­ου θα α­νοί­ξει νέ­α λεί­α για το ι­δι­ω­τι­κό κε­φά­λαι­ο, να πλη­ρώ­νου­με και να ξα­νά­πλη­ρω­νου­με σε ι­δι­ώ­τες α­πό τις πιο α­πλές ε­ξε­τά­σεις έ­ως τις πιο σύν­θε­τες. Θα έ­χου­με νέ­α ε­πί­θε­ση στο ει­σό­δη­μα μας ό­ταν για το ε­λά­χι­στο θα πη­γαί­νου­με στη Κα­λα­μά­τα ή σε έ­να ι­δι­ω­τι­κό κέν­τρο της πε­ρι­ο­χής.


Πηγή : radio 936

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η καρδιά της Μεσσηνίας...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ κ. Τάσου ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ για την καρδιά της Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Συμφωνώ απόλυτα με την επισήμανση του κ.Αποστολόπουλου, για την αξιοποίηση του θαύματος της φύσης, δηλ. την καρδιά της Μεσσηνίας, αλλά θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι όσα προτείνει έχουν ήδη γίνει στο έπακρον στο παρελθόν επί Νομαρχ.Αυτοδιοίκησης και θητείας μου στο αντικείμενο του τουρισμού και έμενε απλώς να συνεχισθούν για να απολαύσουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας.

Η «καρδιά» της Μεσσηνίας έχει ήδη γίνει τηλεοπτικό σποτ που είχε προβληθεί κυρίαρχα στη Βόρειο Ελλάδα μέσω της ΕΤ3, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσω ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών όπως είναι ο ΑΝΤ1 ,ΜEGA κλπ Επίσης απετέλεσε την κυρίαρχη εικόνα που παρέπεμπε στη Μεσσηνία τόσο σε διεθνείς δράσεις όσο και σε πανελλαδικές. Είχε κοσμήσει επί δίμηνο τις βιτρίνες του πολυκαταστήματος HARRODS Λονδίνο, είχε γίνει διαφήμιση με την εικόνα αυτή σε μεγάλα τουριστικά περιοδικά του εξωτερικού τόσο στη Γερμανία, Νορβηγία, Αυστρία ,Ρωσία και φυσικά ήταν στις εκδόσεις των περιοδικών του ΕΟΤ στις αγορές της Ευρώπης κλπ.

Είχε γίνει ειδική διαφήμιση για την εορτή του Αγ,Βαλεντίνου στην αγορά της Ιταλίας και φυσικά ήταν το σήμα κατατεθέν του Νομού μας.Φυσικά μπορώ να αναφέρω πολλές επιμέρους δράσεις με στόχο να συνδεθεί η «καρδιά» της Μεσσηνίας με τη Μεσσηνία στη συνείδηση των Ευρωπαίων.


Πηγή : radio 936

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 1η Ιουλίου και ώρα 20:00 σε διπλή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Στις προσκλήσεις που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:

Συνεδρίαση 17η

1. Απολογισμός Εσόδων – Εξόδων τέως Δήμου Κυπαρισσίας οικ. έτους 2010 (Έγκριση της αριθ. 51/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).

Συνεδρίαση 18η

  1. Παράταση σύμβασης καυσίμων.
  2. Αποδοχή και κατανομή ΣΑΤΑ Πολιτικής Προστασίας έτους 2013
  3. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, προϋπολογισμού κι ετήσιου προγράμματος δράσης οικ. έτους 2013
  4. Έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας οικ. έτους 2013
  5. Παράδοση έργου «Βιολογικός καθαρισμός Κυπαρισσίας» στη ΔΕΥΑΚΥ.
  6. Παραχώρηση πυροσβεστικού οχήματος στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας.
  7. Συμμετοχή του Δήμου στην επέκταση του δημοτικού φωτισμού Τ.Κ. Κοπανακίου.
  8. Αίτηση Δημάκη Δέσποινας του Γεωργίου για απομάκρυνση σχολάζοντος περιπτέρου που βρίσκεται μπροστά από ιδιοκτησία της στη Δ.Κ. Γαργαλιάνων (Έγκριση της αριθ. 22/2013 απόφασης Δ.Κ. Γαργαλιάνων).
  9. Διορισμός υδρονομέα στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. ../2013 απόφασης της Δ.Κ. Κυπαρισσίας).
  10. Διορισμός υδρονομέα στην Τ.Κ. Αρμενιών (Έγκριση της αριθ. 5/2013 απόφασης της Τ.Κ. Αρμενιών).
  11. Διορισμός υδρονομέα πηγής Παγουρίνας Τοπικής Κοινότητας Βρυσών (Έγκριση της αριθ. 1/2013 απόφασης της Τ.Κ. Βρυσών).
  12. Έγκριση ορθής επανάληψης της αριθ. 34/2011 απόφασης Δημ. Κοινότητος Φιλιατρών.
  13. Αίτηση Νικολάου Σχοινά για απομάκρυνση παλαιάς δεξαμενής Τ.Κ. Μοναστηρίου.
  14. Αίτηση Λογγίνου Σωτηρίου για επιστροφή χρημάτων εκ παραδρομής βεβαιωθείσης κλήσης της Τροχαίας Κυπαρισσίας.
  15. Αίτηση Γιαννόπουλου Κων/νου του Γεωργίου για χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στην πρόσοψη του καταστήματός του «ΑΛΓΟΡΥΘΜΟΣ» στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. …/2013 απόφασης Δ.Κ. Κυπαρισσίας).
  16. Έγκριση δαπάνης ποσού 500,00 € για την πραγματοποίηση επιμνημόσυνης δέησης στη Δ.Ε. Αετού, στη μνήμη των νεκρών της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το έτος 1974 (ηχητικά, αναψυκτικά).

Πηγή : filiatra news

Γιορτή λήξης Κατηχητικού Αγίου Νικολάου Φιλιατρών

Τα παιδιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φιλιατρών έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. στην γιορτή λήξης του Κατηχητικού Σχολείου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ναού μας.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Με τιμή
Τα Στελέχη του Κατηχητικού Τμήματος


Πηγή : filiatra net

Πανηγυρική λήξη της αγωνιστικής χρονιάς στον Α.Γ.Σ Ταεκβοντο Κυπαρισσίας

ΣΕ Πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε από το μεγάλο Αθλητικό σωματείο της Τριφυλίας, τον Αθλητικό Γυμναστικό σύλλογο Ταεκβοντό Κυπαρισσίας, η τελετή λήξης των τμημάτων και των αθλητών με απονομές έγχρωμων ζωνών στην αίθουσα του Σωματείου παρουσία του Δ.Σ., αρχών και πλήθος γονιών που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ο Προπονητής μάστερ Παναγιώτης Δικαίος μιλώντας στους αθλητές και γονείς αναφέρθηκε στο επίπεδο του αθλητισμού που προσφέρει ο Σύλλογος με έμφαση την ψυχική και σωματική υγεία με άθληση που προσφέρει το Ολυμπιακό άθλημα αλλά και την διαμόρφωση των αυριανών προσωπικοτήτων ως ακαδημαικούς πολίτες. Επίσης συνόψισε τις δράσεις του συλλόγου και την αγωνιστική του ομάδα η οποία θα συνεχίσει την δραστηριότητά της το καλοκαίρι και στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης.

Η αγωνιστική ομάδα αναμένεται να διευρυνθεί με συμμετοχές από τη νέα χρονιά σε πρωταθλήματα και διασυλλογικές δράσεις. Παράλληλα εκτίμησε ότι υπάρχουν ταλέντα και προοπτικές ενώ μίλησε για μια δράση που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο. Στην τελετή απονομής ζωνών κατά την οποία μάλιστα απονεμήθηκαν έγχρωμες ζώνες σε όλες τις ηλικίες παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Αλεξόπουλος, ο τέως Αντιδήμαρχος Δημ. Στρατικόπουλος, ο εκπρόσωπος της επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ιωάν. Μποζίκας, εκπρόσωποι από τον Αθλητικό σύλλογο Τριφυλίας και άλλους φορείς.


Πηγή : kyparissiotis

Συνεληφθησαν οι κλεφτες που λυμαινονταν τη Κυπαρισσια!

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές (καθώς και απόπειρες) σε οικίες και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, αλλά και τη Ζαχάρω. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, προχθές (25-6-2013) το βράδυ, στην Κυπαρισσία, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 24 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας (1) 36χρονος ομοεθνής τους, επίσης μέλος της ομάδας.

Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράβασης της Νομοθεσίας των όπλων, καθώς και της απείθειας. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη μία (1) 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί άνδρες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες και καταστήματα. Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά δύο (2) περιπτώσεις ληστείας -και απόπειρας- καθώς και επτά (7) περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρας- στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας και της Ζαχάρως Ηλείας.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές (25-6-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Υστέρα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, ενώ αναζητείται ο 36χρονος συνεργός τους.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απόπειρας ληστείας, κλοπών και απόπειρας κλοπής:

  • Την 24-8-2012, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Την 14-9-2012, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Την 22-9-2012, στην Ζαχάρω Ηλείας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές.
  • Την 16-11-2012, στο Στασιό Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν μία (1) ηλεκτρονική συσκευή.
  • Την 16-11-2012, στο Στασιό Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία.
  • Την 24-3-2013, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.
  • Την 20-6-2013, στο Σάνι Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 22-6-2013 το βράδυ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν με την απειλή όπλων, έξω από την οικία του ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) πιστόλι και δύο (2) γεμιστήρες.
  • Ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.
  • Εκατόν δεκαεπτά (117) φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
  • Μία (1) ξιφολόγχη.
  • Μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.
  • Τέσσερις (4) αμπούλες αεροβόλου όπλου.
  • Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.
  • Ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.
  • Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του 36χρονου συνεργού τους. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Πηγή : kyparissia news

Διαρρήκτες αυτοκινήτων στο Πολυλίμνιο προκαλούν ζημιά στον τουρισμό

ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Νέες διαρρήξεις και ζημιές σε αυτοκίνητα έκαναν άγνωστοι στο χώρο στάθμευσης του Πολυλίμνιου, φαινόμενο που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την αστυνομία, γιατί υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος μείωσης της επισκεψιμότητας σε αυτό το εκπληκτικό μνημείο της φύσης…

Στην αρχή της τουριστικής περιόδου σημειώθηκαν πολλές διαρρήξεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα το Πολυλίμνιο, κάτι που προκάλεσε τη μείωση των επισκεπτών, οι οποίοι διέδωσαν μέσω του διαδικτύου αυτό που υπέστησαν. Η περιοχή τέθηκε, έστω και καθυστερημένα, υπό την παρακολούθηση της Αστυνομίας, η οποία μάλιστα προχώρησε σε συλλήψεις υπόπτων. Όμως λίγες ημέρες μετά τις συλλήψεις σημειώθηκαν νέες διαρρήξεις. Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είχε πάψει, μέχρι που χθες επαναλήφθηκε.

Σημειώνεται ότι η περιοχή υπάγεται αστυνομικά στην Πύλο, ενώ διοικητικά ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Πανελλήνιο ιατρικό συνέδριο στην Καλαμάτα και ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει και ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη…

Το συνέδριο θα γίνει στο «Elite City Resort» από την Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα. Η δε ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη θα γίνει το Σάββατο, στις 05:30 το απόγευμα και τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία».

Στην εκδήλωση αυτή θα γίνουν εισηγήσεις από διακεκριμένους γιατρούς για την καθημερινότητα του διαβήτη, για την απώλεια βάρους στην πρόληψη και αγωγή του σακχαρώδη διαβήτη κ.ά


Πηγή : kalamata journal

«Χορεύοντας στο Κάστρο!»: Παράσταση Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας

«Χορεύοντας στο Κάστρο!» είναι ο τίτλος της φετινής καλοκαιρινής παράστασης που θα παρουσιάσουν στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο, οι μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.

Παιδιά και έφηβοι με ενθουσιασμό, αρτιότητα αλλά και επαγγελματισμό θα χορέψουν σε ένα ευχάριστο και ευφάνταστο πρόγραμμα με όμορφα κοστούμια, υπέροχες μουσικές και κίνηση γεμάτη αρμονία, σε χορογραφίες των έμπειρων δασκάλων τους και σκοπεύουν, όπως κάθε χρόνο, να εντυπωσιάσουν το κοινό.


Πηγή : messinia portal

Έλεγχοι ΣΔΟΕ στην Καλαμάτα: Στο 46% η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Στο 46% φθάνει το ποσοστό παραβατικότητας στις τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου σύμφωνα με ελέγχους που πραγματοποίησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το χρονικό διάστημα από τις 21-24 Ιουνίου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αδήλωτης εργασίας. Συνολικά το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε 841 ελέγχους σε ισάριθμες επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, στη Σαντορίνη, Πάρο- Αντίπαρο, Μύκονο, Κρήτη, Θάσο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Σκύρο, Χαλκιδική, Πλαταμώνα, Ρόδο, Λουτράκι, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Πάργα, Πάτρα, Σκόπελο, Σκιάθο και Πήλιο.

Διαπιστώθηκε ότι, από τις 841 ελεγχθείσες επιχειρήσεις, οι 381 βρέθηκαν παραβάτες και καταλογίστηκαν 822 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, μη υποβολή απόδοσης ΦΠΑ, μη καταχώρηση στα βιβλία κίνησης των ξενοδοχείων, αδήλωτους εργαζόμενους κλπ.

Η παραβατικότητα ποικίλει στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς:

  • Παραλία Πηλίου 83%
  • Κέρκυρα: 77,70%
  • Πάρος- Αντίπαρος 61.90%
  • Σαντορίνη 60%
  • Εύβοια 60%
  • Πελοπόννησος 46%
  • Μύκονος 42%
  • Σποράδες 42%
  • Ρόδος 36%
  • Μυτιλήνη 34%
  • Χαλκιδική 32%
  • Πάργα 30%
  • Κρήτη 27

Το ΣΔΟΕ έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την θερινή περίοδο από 1η Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου για τον έλεγχο κάθε μορφής επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.


Πηγή : messinia portal

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Κυπαρισσία: Συνελήφθησαν ρουμάνοι. Βρέθηκαν Πολλά κλοπιμαία

Ολόκληρη αποθήκη με κλοπιμαία είχαν στην Κυπαρισσία Ρουμάνοι οι οποίοι χθες συνελήφθησαν! Φέρεται, δε, να έχουν διαπράξει αρκετές κλοπές στην ευρύτερη περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές, μετά από έρευνες των ανδρών του Α.Τ. Κυπαρισσίας και με την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, κατάφεραν να οδηγηθούν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των Ρουμάνων, οι οποίοι έχουν στενή συγγενική σχέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα σε σπίτι όπου διέμεναν στην περιοχή της Αποβάθρας Κυπαρισσίας και στην αποθήκη – υπόγειο βρέθηκαν μια σειρά από κλοπιμαία, από τα οποία προκύπτει η «πλούσια» δράση τους. Από άνδρες του Α.Τ. Κυπαρισσίας προσήχθησαν στην Αστυνομία, εκτός από τους Ρουμάνους που συνελήφθησαν, και άλλα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και άλλα πρόσωπα, των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή σε παράνομες πράξεις.


Πηγή : tharros news

Οικογένειες στους Γαργαλιάνους κατήγγειλαν αποπλάνηση δύο παιδιών από Πακιστανό

Την αποπλάνηση δύο μικρών κοριτσιών από έναν Πακιστανό κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων δύο οικογένειες από την περιοχή. Συγκεκριμένα, προχθές το μεσημέρι μία οικογένεια Ελλήνων και μια οικογένεια Βούλγαρων κατήγγειλαν στην Αστυνομία την αποπλάνηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν, ο Πακιστανός εργάζεται περιστασιακά στην περιοχή και το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος. Τα κοριτσάκια είναι ηλικίας 5 χρόνων της ελληνικής οικογένειας και 7 χρόνων των Βουλγάρων. Ο Πακιστανός αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.


Πηγή : tharros news

Τέρμα οι ρακέτες στην παραλία Καλόγριας Στούπας

Τέρμα οι ρακέτες στην παραλία της Καλόγριας στη Στούπα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Την απαγόρευσή τους αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης "λόγω επικινδυνότητας των λουομένων", όπως επισημαίνεται στην απόφαση.

Το θέμα συζητήθηκε μετά από αίτηση - διαμαρτυρία των Δ.Σ. του Συνδέσμου Καταλυματιών Δυτικής Μάνης και του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας.

Στη διαμαρτυρία των τοπικών συλλόγων σημειωνόταν, μεταξύ άλλων: "Ο χώρος που μένει γι’ αυτούς που δεν θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά να καθίσουν στην άμμο ελεύθερα, είναι ελάχιστος και αυτόν τον έχουν καταλάβει οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας οι οποίοι είναι κυρίως άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό που δεν σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα "καρφωτά" μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα.

Εχουμε γίνει μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων στο παρελθόν και δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους πελάτες μας. Οι τραυματισμοί είναι συχνοί. Διαμάχες μεταξύ λουομένων και παικτών είναι καθημερινά αναπόφευκτες και συνήθως όχι αναίμακτες. Συχνά ανοίγουν μύτες, μωλωπίζονται μάτια και ανοίγουν κεφάλια, διότι ξεφεύγουν και ρακέτες, με αποτέλεσμα μια κυρία να υποστεί εξαιρετικά σοβαρό κάταγμα στην γνάθο.

Είναι καθημερινό το φαινόμενο παραθεριστές να τρέχουν αγανακτισμένοι στις ταβέρνες αναζητώντας πάγο για θεραπεία από το μπαλάκι που δέχθηκαν. Το κακό επεκτείνεται και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι γύρω από την παραλία, όπου οι πελάτες δεν μπορούν να ησυχάσουν ούτε εκεί, διότι ο εκνευριστικός θόρυβος από τα πενήντα και πλέον μπαλάκια συνοδεύονται και από τις φωνές και τα γέλια των παικτών που ασταμάτητα ηχορρυπαίνουν".


Πηγή : eleutheria online

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

«Το γέλιο δεν είναι σε ...κρίση!»

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει φωνητικά και οργανικά - συμφωνικά σύνολά του, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο. Είναι μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο χιούμορ, με αστείες μουσικές καταστάσεις, στίχους σκωπτικούς, χιουμοριστικά στιγμιότυπα, χαμόγελα και ειρωνείες! Συμμετέχουν, με πλούσιο πρόγραμμα:

Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας, Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής, Μικρή Ορχήστρα & Χορωδία, Τρίφωνη Χορωδία, Οργανικό Σύνολο, Μπάντα Κουράγιο, Φωνητικό Σύνολο, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Οργανική Συνοδεία με προγράμματα για φλάουτα με ράμφος, βιολιά, βιολοντσέλα και κιθάρες.


Πηγή : messinia portal

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Αποφοίτηση μελών του ΚΕΘΕΑ

Πανελλαδική εκδήλωση στο Κάστρο Καλαμάτας

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) διοργανώνει τελετή αποφοίτησης των μελών του, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, στο Κάστρο της Καλαμάτας. Πρόκειται για πανελλαδική εκδήλωση, κατά την οποία θα αποφοιτήσουν περί τα 1.000 άτομα που παρακολούθησαν τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα.

Τη διοργάνωση, που συμπίπτει με την 30ετία των θεραπευτικών κοινοτήτων, έχει αναλάβει το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο της Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19.30, θα γίνουν χαιρετισμοί και θα ακολουθήσει η τελετή αποφοίτησης. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το οποίο θα κλείσει η εκδήλωση, θα επιμεληθούν η χορωδία και η θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο.


Πηγή : news messinia

Σχέδια για ξενοδοχείο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ξενοδοχείο προτίθενται να δημιουργήσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας, στο ακίνητο που βρίσκεται το πρώην "Shopping City", οι εταιρείες Kalamata Shopping and Fun Α.Ε. και Altus Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων Α.Ε. Ηδη, από τον περασμένο Μάιο, το Τμήμα Πολεοδομικών Τοπογραφικών Εφαρμογών και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Καλαμάτας, έχει απαντήσει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες ότι στο λιμάνι "είναι δυνατή η ανέγερση ξενοδοχείου μέχρι 100 κλινών".

Οπως είπε στην "Ε" ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η πρόταση προβλέπει την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου και την ανέγερση νέου. Οι δύο εταιρείες ζήτησαν -και έλαβαν, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος- τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, προϋπόθεση απαραίτητη εφ’ όσον το συγκεκριμένο έργο δεν προβλέπεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας.

Οι εν λόγω εταιρείες, ειδικότερα, αναφέρουν ότι "προτίθενται να δημιουργήσουν ξενοδοχειακή μονάδα στο ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Τσαμαδού, Κορώνης και Κανάρη". Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότηση ότι "το προτεινόμενο έργο εντάσσεται στους γενικούς στόχους του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης και ικανοποιεί τις γενικές κατευθύνσεις του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA".

Σημειώνεται, ότι στην εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής του λιμένα, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον του οποίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από πληθώρα αποθηκευτικών χώρων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων, μεταξύ αυτών το υφιστάμενο κτήριο που στέγαζε το εμπορικό κέντρο "Shopping City"".

Β.Γ.Μ.


Πηγή : eleutheria online

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Καταργείται η Αστυνομική υποδιεύθυνση Τριφυλίας εκτός από τμήματα;

Πολύ σημαντικές αλλαγές και καίριες ανακατατάξεις φαίνεται να φέρνει, το νέο σχέδιο αναδιάρθωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο περιλαμβάνει καταργήσεις θέσεων εργασίας και ολόκληρων περιφερειακών διευθύνσεων ανά τη χώρα και συγχωνεύσεις τμημάτων, με αρκετές αλλαγές να έρχονται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.kyparissianews.com, το σχέδιο αυτό, προβλέπει και τη δημιουργία νέων κλάδων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις, με καταργήσεις άλλων, ενώ σημαντικές αλλαγές φέρνει και στους βαθμούς των αξιωματικών που καλύπτουν θέσεις αστυνομικών διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα της ΕΛ.ΑΣ., στους τρεις κλάδους της Ελληνικής Αστυνομίας που ίσχυαν μέχρι σήμερα (Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας), κάποιοι συγχωνεύονται και κάποιοι άλλοι προσθέτονται.

Επίσης προβλέπεται μείωση θέσεων ταξιαρχών, υποστρατήγων και αστυνομικών διευθυντών ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση στην Μεσσηνία με το νέο οργανόγραμμα αναμένεται να έχει λιγότερες θέσεις Αστυνομικών Διευθυντών. Το νέο σχέδιο προβλέπει ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν βαθμό Αντιστρατήγου. Μέσα σε όλα αυτά είναι πιθανή η κατάργηση της Αστυνομικής υποδιεύθυνσης Τριφυλίας η οποία δεν έχει υποδιευθυντή ως σήμερα..

Τι αλλάζει σε πανελλαδικό επίπεδο

Ειδικά, βάση του νέου σχεδίου οι κλάδοι της ΕΛ.ΑΣ. από τρεις που είναι σήμερα θα γίνουν τέσσερις με τα τμήματα Τροχαίας και Τάξης να συγχωνεύονται και να μετατρέπονται πλέον σε ένα νέο τμήμα, να παραμένει εκείνο της Ασφάλειας και να δημιουργούνται ακόμα δύο εκείνα των Αλλοδαπών – Λαθρομεταναστών καθώς και ένα τμήμα οικονομικών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο νέο σχέδιο, προβλέπεται να καταργηθούν 6.700 θέσεις αστυνομικών κάτι που μεταφράζεται στο 10% του υπάρχοντος οργανογράμματος και να δημιουργηθούν ακόμα 200 νέες θέσεις ειδικών αστυνομικών καθηκόντων.

Επίσης, στην ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να λειτουργούν δύο Γενικές Διευθύνσεις Νοτίου και Βορείου Ελλάδος αντίστοιχα ενώ στην έδρα κάθε Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας αναμένεται να δημιουργηθεί μία Διεύθυνση Ασφαλείας με τμήματα και θέση προϊσταμένου τμηματάρχη που θα έχει εξειδικεύμενο αντικείμενο.


Πηγή : radio 936

Ξεκιναει ''εμφυλιος'' στη Τριφυλια; Aς προσεχαν οσοι ανοιξαν ''τους ασκους του Αιολου΄΄ - Πρωτη κοντρα Καλονεριτων με Αρχελων!

«Όχι στον εξοβελισμό του ανθρώπου από τον τόπο του, ναι στην αρμονική συνύπαρξη με τη θαλάσσια χελώνα»,

είπαν το απόγευμα της Κυριακής, σε συγκέντρωση – συζήτηση που πραγματοποίησαν, κάτοικοι και επαγγελματίες του Καλού Νερού στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο Οικολογικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Καλονεριτών και κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν απόψεις για τον τρόπο δράσης και αντίδρασης απέναντι στα μέτρα που έχουν ληφθεί και προωθούνται για την περιοχή από Κυπαρισσία μέχρι τη Νέδα, τα οποία θεωρούν ότι είναι καταστροφικά για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, καθώς και για την ανάπτυξη της περιοχής.

Μάλιστα, όπως έλεγαν, τα μέτρα, οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί δεν προστατεύουν το οικοσύστημα και τη θαλάσσια χελώνα. Αντίθετα, εξοβελίζουν τον άνθρωπο και καταστρέφουν την περιοχή, οδηγώντας την σε ερημοποίηση, με μεθοδευμένες καταγγελίες και σκοπιμότητες. Τα πυρά τους στράφηκαν κατά του «ΑΡΧΕΛΩΝ», αλλά και κατά όσων, είτε από άγνοια είτε από πρόθεση, με αποφάσεις ή παραλείψεις τους βάζουν ταφόπλακα στην περιοχή και δη την τουριστική της ανάπτυξη.

Αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου για τα διαχειριστικά μέτρα που πρότεινε ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» για την περιοχή του Καλού Νερού και τα οποία προωθούσε στο ΥΠΕΚΑ η γενική γραμματέας, Μάρω Ευαγγελίδου, σύμφωνα με τα οποία τα κιόσκια στην παραλιακή ζώνη θα ξηλώνονταν, η κίνηση των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο θα απαγορευόταν, ενώ θα έμπαιναν περιορισμοί για τις ομπρέλες και ξαπλώστρες. Αναφορά, επίσης, έγινε και στο γεγονός ότι μέχρι τώρα το ΥΠΕΚΑ δεν έχει δώσει έγκριση για καντίνες στην Ελαία, τον Αγιαννάκη και το Βουνάκι της Δ.Ε. Αυλώνος, καθώς και το Σεργιάνι και τον Καρτελά της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, που βρίσκονται εντός των ορίων της Natura 2000.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Οικολογικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καλονεριτών, Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, σημείωσε: «Αυτό που γίνεται δεν είναι εναντίον του οικοσυστήματος, αντιθέτως είναι κάτι που πραγματικά εκφράζει τη γνήσια οικολογία! Η γνήσια οικολογία είναι η συνύπαρξη, η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με όλα τα είδη οικοσυστήματος. Αντιθέτως, η μονομερής προσπάθεια διατάραξης αυτής της ισορροπίας επιφέρει πάντοτε δεινά και για τους ανθρώπους, κυρίως, αλλά ενδεχομένως και για τα ίδια τα ζώα, δεδομένου ότι χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει οικολογία. Ο άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος δημιουργεί την οικολογία, είναι αυτός που προστατεύει βεβαίως τη φύση, το περιβάλλον, τα είδη του οικοσυστήματος αλλά και τον εαυτό του, γιατί χωρίς τον άνθρωπο – είπαμε – δεν υπάρχει οικοσύστημα.

Στην προκείμενη περίπτωση επιχειρείται διατάραξη της συνύπαρξης των ειδών στην περιοχή από Κυπαρισσία έως και Νέδα. Είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από τους κατοίκους της περιοχής, δεδομένου ότι επί σειρά ετών, πριν οι όψιμοι προστάτες τους το ανακαλύψουν, υπήρχε αρμονική συνύπαρξη όλων των ειδών του οικοσυστήματος και κυρίως της θαλάσσιας χελώνας με τους ανθρώπους της περιοχής! Αυτοί τη σεβάστηκαν, αυτοί επέτρεψαν και ουσιαστικά βοήθησαν να υπάρξει η ανάπτυξή της! Οι ίδιοι οι άνθρωποι οι οποίοι εμφανίζονται ως προστάτες της θαλάσσιας χελώνας, δηλαδή ο “ΑΡΧΕΛΩΝ”, παραδέχονται ότι υπάρχει ανάπτυξη της θαλάσσιας χελώνας, υπερδιπλασιασμός της, ισχυρίζονται ότι είναι εκατοντάδες οι φωλιές. Επομένως, εάν πραγματικά όλοι εμείς που γεννηθήκαμε σ’ αυτό τον τόπο είμαστε εναντίον της προστασίας της θαλάσσιας χελώνας, δε θα αυξανόταν με τους ρυθμούς που ο ίδιος ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” παραδέχεται ότι αυξάνεται και, κατ’ επέκταση, είναι δεδομένο ότι όλοι μας, όχι απλώς σεβόμαστε, αλλά θεωρούμε κατάκτηση για το φυσικό περιβάλλον και τα είδη του οικοσυστήματος, που τα θεωρούμε πλούτο, τη χελώνα, γι’ αυτό και θέλουμε να υπάρχουν και να συνυπάρχουμε στον τόπο μας».

Ο κ. Παπακωνσταντόπουλος έστρεψε τα πυρά του στον «ΑΡΧΕΛΩΝ», λέγοντας: «Δε μπορούμε να δεχθούμε τις μεθοδευμένες καταγγελίες σε βάρος της περιοχής μας, που μεμονωμένα ενδεχομένως περιστατικά προσπαθούν να γενικευτούν, ούτως ώστε να εξοβελίσουν τον άνθρωπο από τον τόπο του και να υπάρξουν μόνον διάφορα είδη και εν προκειμένω η θαλάσσια χελώνα! Καταγγέλλουμε τον αποπροσανατολιστικό ρόλο του ΑΡΧΕΛΩΝ στην περιοχή. Ενώ εμφανιζόταν, τόσα χρόνια που υπάρχει στην περιοχή, με διακηρύξεις στην τοπική κοινωνία ότι θέλει τη συνύπαρξη των ειδών, την πρόοδο του ανθρώπου και την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης από τους ανθρώπους - και θέλω να τονίσω ότι οι πρώτοι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν άνθρωποι της περιοχής–, ξαφνικά βλέπουμε να υπάρχουν μεθοδευμένες καταγγελίες σε βάρος της περιοχής μας, να εκδίδεται Αιτιολογημένη Γνώμη της Ε.Ε. σε βάρος της περιοχής και της Ελλάδας και να ξεκινούν από εκεί πιέσεις και καταστάσεις που έχουν οδηγήσει στην έκδοση μιας υπουργικής απόφασης με την οποία αναστέλλεται κάθε οικοδομική δραστηριότητα από το Μπραζέρι έως τη Νέδα, μια περιοχή εννιάμισι χιλιομέτρων… Είναι σαφές ότι οι κάτοικοι της περιοχής δε θα δεχτούν ποτέ κόκκινες ζώνες, απαγορεύσεις και εξοβελισμό της δραστηριότητάς τους εις βάρος της ποιότητας της ζωής τους και της ανάπτυξης του τόπου!».

Στη συγκέντρωση και συζήτηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Φιλντίσης και Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Καλού Νερού, Σπύρος Παπαηλιού και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Μπακούρος.


Πηγή : tharros news

Προσλήψεις εργατών με δίμηνη σύμβαση στο Δήμο Τριφυλίας

ΠΟΙΟΙ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, για την πρόσληψη 13 εργατών και ενός οδηγού, με σύμβαση δίμηνης διάρκειας, δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Πρόκειται για έξι εργάτες πυροπροστασίας-γενικών καθηκόντων, για επτά εργάτες καθαριότητας-γενικών καθηκόντων και έναν οδηγό…

Ειδικότερα, ως εργάτες πυροπροστασίας-γενικών καθηκόντων προσλήφθηκαν οι Νικόλαος Γιαννάτος (Δ.Ε. Γαργαλιάνων), Χρήστος Αντωνόπουλος (Δ.Ε. Γαργαλιάνων), Ηλίας Παπαδόπουλος (Δ.Ε. Φιλιατρών), Ιωάννης Σαλαβούρας (Δ.Ε. Φιλιατρών), Θεόδωρος Βλάχος (Δ.Ε. Κυπαρισσίας), Νικόλαος Πλέτσας (Δ.Ε. Κυπαρισσίας).

Ως εργάτες καθαριότητας-γενικών καθηκόντων προσλήφθηκαν οι: Δημήτριος Ζόμπολος (Δ.Ε. Γαργαλιάνων), Γεώργιος Βέλλιος (Δ.Ε. Γαργαλιάνων), Ελένη Ματαράγκα (Δ.Ε. Φιλιατρών), Δημήτριος Κάνδηλας (Δ.Ε. Φιλιατρών), Αγγελική Σκοτάδη (Δ.Ε. Κυπαρισσίας), Ζήσης Φίλιος (Δ.Ε. Αετού) και Σωτήριος Αναγνωστόπουλος (Δ.Ε. Αυλώνος).

Ως οδηγός στη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας προσελήφθη ο Δημήτριος Χριστακόπουλος. Η σύμβαση εργασίας θα έχει διάρκεια από την 1η Ιουλίου μέχρι την 31η Αυγούστου.


Πηγή : kalamata journal

Πρόγραμμα LIFE και ανάδειξη χλωρίδας Ταϋγέτου

Υπεγράφη από το Δήμαρχο η αίτηση υπαγωγής του Δήμου Καλαμάτας στο Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μιαν από κοινού προσπάθεια με το ΤΕΙ Καλαμάτας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, για την καταγραφή, σπουδή, ανάδειξη και προβολή της ενδημικής χλωρίδας του Ταϋγέτου. Η ίδια συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας ανέρχεται σε 28.620 ευρώ, με τα οποία θα καλυφθούν οι υπηρεσίες τις οποίες θα παράσχουν – κατά διαστήματα – 3 γεωπόνοι, στην περίοδο υλοποιήσεως του Προγράμματος, που ανέρχεται σε 3 έτη.

Η αιτούμενη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE όσον αφορά στο Δήμο Καλαμάτας ανέρχεται σε 56.312 ευρώ. Το προωθούμενο προς υλοποίηση έργο από το Δήμο Καλαμάτας, το ΤΕΙ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή των Αθηνών έχει τίτλο «Καταγραφή και μελέτη των σπανίων ενδημικών ειδών φυτών στην περιοχή Natura του όρους Ταΰγετος και κρίσιμες δράσεις διατήρησης» (“Map and study of the rare endemic plant species in the Natura site of Taigetos mountain and crucial conservation actions”).

Σκοπό της πρότασης, μεταξύ άλλων, πέραν της καταγραφής και ανάδειξης της ενδημικής χλωρίδας του Ταϋγέτου, που είναι εξαιρετική, αποτελεί η δημιουργία ενός Μουσείου Χλωρίδας στον ορεινό όγκο, που θα εδρεύει στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Αρτεμισίας και ενός βοτανικού κήπου. Για τον τελευταίο, το Δασαρχείο Καλαμάτας συναινεί ως προς την παραχώρηση εκτάσεως ενός στρέμματος στο χώρο του παλαιού ξυλοπριστηρίου Αρτεμισίας, κάτι για το οποίο αναμένεται η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Δασών. Τα ανωτέρω θα αποτελέσουν εφαλτήριο για τη διαρκή περιβαλλοντική εκπαίδευση των σπουδαστών του ΤΕΙ και των μαθητών όλων των σχολείων του Δήμου Καλαμάτας. Οι δράσεις αυτές θα συντελέσουν καίρια στην αναζωογόνηση των ορεινών χωριών του Ταϋγέτου.


Πηγή : 

Ο Νίκος Κακλαμανάκης στην Κυπαρισσία, τη Μεσσήνη, την Καλαμάτα

ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ

Επισκέψεις στη Μεσσηνία πραγματοποιεί ο χρυσός Ολυμπιονίκης, ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης, από τους πιο αγαπητούς αθλητές των Ελλήνων. Αύριο, Πέμπτη, θα είναι στην Κυπαρισσία, την Παρασκευή στη Μεσσήνη, το Σάββατο στην Καλαμάτα…

Ειδικότερα, ο Νίκος Κακλαμανάκης στις επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει θα δώσει ομιλίες με τίτλο «Ταξίδι Ζωής». Στην Κυπαρισσία θα μιλήσει στις 7.00 αύριο το απόγευμα, στο καφέ «Λιοτρίβι». Στη Μεσσήνη, θα επισκεφθεί το αναψυκτήριο «Παλίρροια» στη Μπούκα, στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, όπου θα τον υποδεχθεί ο Δήμος με εκδήλωση ανοιχτή για τον κόσμο.

Το Σάββατο, στις 10.00 το πρωί, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο «Elite», όπου ο Δήμος επίσης έχει διοργανώσει εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ποσειδών», του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου «Αίολος» και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας (ΙΟΝΕ).


Πηγή : kalamata journal

Η Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη

Με το Δήμαρχο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών της Μικρομάνης, σχετικά με την προετοιμασία της Γιορτής Αγκινάρας. Ο Δήμος θα συνδράμει οικονομικά στη διοργάνωση της Γιορτής που προβάλλει το τοπικό προϊόν, ενώ θα διαθέσει και δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας για διατήρηση της ευταξίας.


Πηγή : messinia portal

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου για την τουριστική προβολή

ΤΗΝ τουριστική προοπτική της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου και τις δυνατότητες προβολής του τόπου μας μέσα από σύγχρονες τάσεις στο χώρο αυτό θα συζητήσουν οι εκπρόσωποι των εμπόρων, ξενοδόχων και καταστημάτων εστίασης την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας με την εκδήλωση συζήτηση να διεξάγεται στο παραλιακό Εν Πλώ αποτελώντας την δεύτερη ημερίδα συνέχεια εκείνης που έγινε προ 2 μηνών στην περιοχή του Αη Γιαννάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι διαρκεί η τουριστική περίοδος θα εκτεθούν λύσεις, προτάσεις και δράσεις για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και την ορθή παρουσία του τόπου μας που αποτελεί τουριστικό προορισμό. Θυμίζουμε ότι χορηγός επικοινωνίας είναι ο 936.


Πηγή : radio 936

Η καλύτερη τοποθεσία για surfing στο Λαγκούβαρδο...

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί η Ελλάδα να μην φημίζεται για το μέγεθος και την ποιότητα των κυμάτων της, συστατικά απαραίτητα για την πλειοψηφία των surfers όμως αν κάποιος θέλει να πάρει μια πρώτη γεύση από το Καλιφορνέζικο θαλάσσιο σπορ μπορεί να το κάνει, ακόμα και στην Αττική. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια όσοι θέλουν να… προθερμανθούν για πιάσουν τα reefs (τα κύματα) σε δημοφιλείς ελληνικές τοποθεσίες για surfing, όπως η Μεσακτή στην Ικαρία, ο Πλατανιάς στα Χανιά και ο Λαγκούβαρδος στα Φιλιατρά, τιμούν δεόντως συγκεκριμένα surf spots εντός Αττικής.

Όπου (δεν) φυσάει ο άνεμος πάω «Η Βόρεια πλευρά της Αττικής δύσκολα θα έχει καλό κύμα γιατί η Εύβοια ‘κόβει’, οπότε πάμε κυρίως στην Νότια πλευρά με κορυφαία επιλογή την πλαζ της Βουλιαγμένης, απέναντι από την Ωκεανίδα και την παραλία της Βάρκιζας», λέει ο Ισίδωρος, surfer και καθηγητής σχολής surf. Εξίσου γνωστές παραλίες για surf είναι αυτή του Αγίου Δημητρίου, της Βραυρώνας – Χαμολιών, της Ραφήνας λίγο έξω από το λιμάνι και λίγο πιο κάτω στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην παραλία των Λεγραινών και στο Σούνιο απέναντι από τον ναό του Ποσειδώνα.

Η καθεμία τους όμως έχει τις ιδιαιτερότητές της, τόσο όσον αφορά το επίπεδο του surfer όσο και το από πού φυσάει ο άνεμος. Για τους αρχάριους, οι καλύτερες παραλίες είναι αυτές με αβαθή νερά, μέτριο αέρα και μικρό κυματισμό, χαρακτηριστικά τα οποία θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε ευκολότερα την ισορροπία σας πάνω στην σανίδα. «Με δυνατό βοριά ιδανικές επιλογές για μαθητικό surf είναι η Ραφήνα και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Καλή επιλογή με βοριά είναι και η Βραυρώνα, αλλά είναι δύσκολο spot γιατί έχει ύφαλο και είναι αρκετά επικίνδυνη για κάποιον ο οποίος έχει μόλις ξεκινήσει. Με νότιους ανέμους, η Βουλιαγμένη και η Βάρκιζα βγάζουν πολύ καλό κύμα και για αρχάριους, ενώ ο Άγιος Δημήτριος πριν την Ανάβυσσο, απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους surfers», λέει ο Ισίδωρος και τονίζει ότι για να ευχαριστηθεί κάποιος surf θα πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

«Η παραλία θα πρέπει είτε να μην έχει καθόλου αέρα, είτε αυτός να είναι αντίθετος προς το κύμα, είτε στο πλάι. Ο αέρας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από το σημείο που περιμένουμε να ‘σκάσει’ το κύμα, για να είναι ‘καθαρό’, να μην ‘ανακατεύεται. Έτσι προσφέρει τη δυνατότητα μεγάλης διαδρομής στον surfer», αναφέρει σχετικά.


Πηγή : rado 936

Πρωτογενές πλεόνασμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ύψους 493,4 εκ. ευρώ

Πρωτογενές πλεόνασμα 493,4 εκατ. ευρώ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το α΄ πεντάμηνο του 2013

Ταμειακό πλεόνασμα ύψους 493.400.000 ευρώ παρουσιάζει το α’ πεντάμηνο του 2013 ο ενοποιημένος προϋπολογισμός της αυτοδιοίκησης. Το πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στην βελτίωση των ιδίων εσόδων και συγκεκριμένα των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών, καθώς οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το α’ πεντάμηνο του 2013.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες στο α’ πεντάμηνο του έτους είναι μειωμένες κατά 15,1% σε σύγκριση με το α΄ πεντάμηνο του 2012. Επιπλέον, για το μήνα Μάιο του 2013 η αυτοδιοίκηση παρουσιάζει πλεόνασμα 133.000.000 ευρώ έναντι ελλείμματος 21.700.000 εκατ. ευρώ τον Μάιο του 2012, ενώ συνεχίζεται η καλή πορεία των εσόδων και η συγκράτηση των δαπανών εντός των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2013-2016.

Η απορρόφηση της ειδικής επιχορήγησης, ύψους άνω των 480.000.000 ευρώ, που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων της αυτοδιοίκησης προς την αγορά προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ήδη 185 Δήμοι και οι 13 Περιφέρειες, έχοντας απορροφήσει και καταβάλλει στους δικαιούχους έως τώρα πάνω από 250.000.000 ευρώ. Την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Εσωτερικών θα αιτηθεί χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομικών και για τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, που μετέχουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία το έχουν αιτηθεί.

Σε σχετική του δήλωση ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Η συστηματική δουλειά του προηγούμενου έτους φέρνει τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα. Παρά τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, οι ΟΤΑ νοικοκυρεύονται, εξορθολογίζουν τις δαπάνες τους και αυξάνουν τα ίδια έσοδα, ενισχύοντας την οικονομική τους αυτοτέλεια και συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Ενισχύεται η ρευστότητα των τοπικών αγορών με την αποπληρωμή μέχρι στιγμής άνω των 250 εκατ. ευρώ παλαιότερων χρεών παλαιότερων χρεών προς τοπικές επιχειρήσεις. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται με πείσμα, επιμονή και προσήλωση στον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης».


Πηγή : pelops news

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Τέλος, οι Παναγόπουλος, Ζώης, Αλεβίζος και Καραπετιάν. Ανακοινώνονται μεταγραφές

Στην τελική ευθεία έχει μπει το ξεκαθάρισμα του ρόστερ στην Εράνη Φιλιατρών. Συγκεκριμένα, οι Παναγόπουλος, Αλεβίζος, Ζώης και Καραπετιάν δεν θα συνεχίσουν να φορούν την «πράσινη» φανέλα και ήδη αποτελούν παρελθόν. Επίσης, παρελθόν αποτελεί ως γνωστόν και ο 15χρονος Αντώνης Σταθόπουλος που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδική Τβέντε.

Από κει και πέρα, να υπενθυμίσουμε ότι η Εράνη είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Λυκούργο Ανδρώνη και Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο να ανανεώσουν ακόμη ένα χρόνο με την ομάδα ενώ να τονίσουμε ότι ήταν από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα της Δ” Εθνικής. Υπάρχει προφορικά συμφωνία με τους δύο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές και μένει μόνο οι υπογραφές ώστε να κλείσει το θέμα. Εν τω μεταξύ, εσωτερική μεταγραφή θεωρείται ο Γιάννης Σταύρου που γύρισε και πάλι στην ομάδα όπου απείχε πέρυσι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Τώρα, όσο αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις οι Φιλιατρινοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τους Ανδρέα Χρονόπουλο, Γκρέτσο Αλμπάν και Βασίλη Κίτο. Και οι τρεις παλιά είχα φορέσει πάλι την φανέλα της Εράνης και αυτό αναμένεται να γίνει και τώρα. Επίσης, υπάρχουν επαφές και με τους Θοδωρή Ντουγέρογλου και Στέλιο Μπεγλεκτζή και υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα προχωρήσουν και αυτές οι υποθέσεις.

taklin.gr


Πηγή : filiatra news

180 κιλά παράνομου τσαγιού Ταϋγέτου κατέσχεσε το Δασαρχείο Καλαμάτας

180 κιλά παράνομου τσαγιού Ταϋγέτου κατέσχεσε το Δασαρχείο Καλαμάτας, καθώς είχε συλλεχθεί παράνομα.

Με την καινούργια ρυθμιστική διάταξη το τσάι Ταϋγέτου έχει ενταχθεί στα προστατευόμενα είδη αρωματικών φυτών και απαγορεύεται η συλλογή του από τον Ταΰγετο, ακόμα και για ιδία χρήση.

Όπως σημείωσε ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας, περίπολος της υπηρεσίας εντόπισε στη δασική περιοχή Λυκοδιάσελο (προς Ξεροβούνα) 2.000 συλλεγμένα ματσάκια τσαγιού, τα οποία είχαν αφήσει αυτοί που τα μάζεψαν προκειμένου να ξεραθούν. Στην περιοχή δεν εντοπίσθηκε κανένας και η υπηρεσία προχώρησε σε κατάσχεση του αρωματικού φυτού. Συνολικά κατασχέθηκαν 180 κιλά τσαγιού. Επίσης, την Κυριακή κατασχέθηκαν στην ίδια περιοχή άλλα 10 κιλά.


Το τσάι είχαν συλλέξει Αλβανοί, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν τους δασικούς υπαλλήλους, πέταξαν το σακί και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα, στην περιοχή Άσπρα Χώματα, κοντά στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, εντοπίσθηκαν δύο άτομα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ο ένας να έχει στην κατοχή του 30 κιλά τσαγιού και ο άλλος 15 κιλά, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία εναντίον τους.

Επίσης βρέθηκαν άλλα 20 κιλά εγκαταλελειμμένα.


Πηγή : tharros news

Συναυλία της Φιλαρμονικής για το Κέντρο Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΥΣΑΛΙΦΟΥΡΦΟΥΡΟ

Δύο καταξιωμένοι οργανισμοί, η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, συμπράττουν απόψε, ώστε, με τη βοήθεια του κόσμου, να συνεχιστεί η μεγάλη προσφορά του Κέντρου Στήριξης…

Στις εννέα το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο, η Φιλαρμονική θα δώσει συναυλία με αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης, το οποίο αυτή την περίοδο βοηθάει 80 οικογένειες και περίπου 250 παιδιά της περιοχής!

Για την αποψινή συναυλία παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Αργύρης Κουδούνης, ο μαέστρος Κώστας Νικολέας και η εκπρόσωπος του Κέντρου Στήριξης, Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου. Ο κ. Κουδούνης κάλεσε τον κόσμο στη συναυλία για την υποστήριξη του ανεκτίμητου έργου του Κέντρου Στήριξης, ο κ. Νικολέας επεσήμανε ότι στη συναυλία θα παιχτούν κλασικές μελωδίες (Λοΐζος, Μαρκόπουλος, Πολύζος κ.ά) και κομμάτια της Λιλιπούπολης, ενώ η κ. Κανελλοπούλου αναφέρθηκε στην προσφορά του Κέντρου Στήριξης την ολοένα και αυξανόμενη αναγκαιότητά του όσο η κρίση βαθαίνει.

Σημειώνεται ότι το εισιτήριο της συναυλίας είναι 5 ευρώ.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Διήμερο στο Στασιό για τον Αη Γιάννη Ρηγανά...

ΕΝΑ διήμερο για να αναβιώσουν γιορτές αλλά με παραδοσιακό χρώμα είχαμε στο Κοινοτικό διαμέρισμα Στασιού στην Κυπαρισσία τις ημέρες που μας πέρασαν. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκε διήμερο γλέντι με αφορμή τον εορτασμό του Αη Γιάννη Ρηγανά στην περιοχή κοντά σε ταβέρνα της περιοχής δίπλα από την εκκλησία η οποία διατηρεί το χρώμα της. Μάλιστα αν περάσει κανείς βράδυ κοντά στον όχθο νερού που υδρεύει την περιοχή θα αφουγκραστεί τα βατράχια με φόντο την πανσέληνο.

Η γιορτή ξεκίνησε στους πρόποδες του βουνού στο ιστορικό εκκλησάκι του Αη Γιάννη παρουσία πιστών και το ίδιο βράδυ κύλησε με παραδοσιακά τραγούδια όπου οικοδεσπότης ήταν ο Πρόεδρος του χωριού Κανάρης Καρούμπαλης ο οποίος περιμένει φέτος κόσμο στο χωριό. Την εκδήλωση παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα ο Δήμαρχος και την δεύτερη έκαναν μια βόλτα από την περιοχή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημ. Μπασδάνης και ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος.


Πηγή : kyparissiotis

Ε.Ο. Κυπαρισσίας - Φιλιατρών: Ζητά αποζημίωση για τον κάδο που πετάχτηκε στο όχημά του!

Αποζημίωση με αίτησή του, από τον Δήμο Τριφυλίας, ζητά ο οδηγός ταξί που τον προηγούμενο μήνα είδε μεταλλικό κάδο συλλογής απορριμμάτων να πέφτει πάνω στο όχημά του, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.

Πιο συγκερκιμένα την Πέμπτη 23 Μαίου, κινούταν από τα Φιλιατρά προς την Κυπαρισσία, όταν περίπου στην είσοδο της Κυπαρισσίας (εκκλησάκι Αγίου Διονυσίου) έπεσε πάνω στο όχημά του ένας μεταλλικός κάδος συλλογής απορριμμάτων, ο οποίος έφερε πάνω του την επιγραφή «Δήμος Κυπαρισσίας», λόγω δυνατών ανέμων που επικρατούσαν εκείνη τη νύχτα. Στη συνέχεια ο κάδος εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου έπεσε πάνω σε φορτηγό που κινούταν κανονικά στην πορεία του.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να υποστεί σοβαρές ζημιές το αυτοκίνητό του, ενώ ο ιδιοκτήτης θεωρεί ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος για το συμβάν, καθώς στο σημείο δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης του κάδου-βάση που να τον συγκρατεί στην άκρη του δρόμου, αλλά ούτε υπήρχαν φρένα που να τον σταθεροποιούν στο σημείο τοποθέτησής του. Για το λόγο αυτό ζητεί αποζημίωση ύψους 5.739,18 ευρώ, ύστερα από προσφορές συνεργείων για την αποκατάσταση της ζημιάς, καθώς και για την απώλεια του εισοδήματός του, αφού το όχημα ήταν ΤΑΧΙ, ο ίδιος είναι αυτοκινητιστής και όλο αυτό το διάστημα το αυτοκίνητό του βρίσκεται στο συνεργείο.

Έτσι και αρχίσει ο κόσμος να ζητά αποζημίωση για τις λακκούβες να δείτε τι έχει να γίνει...


Πηγή : filiatra net

Εξαιρετικές επιδόσεις, λαμπερά χαμόγελα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων στο Λύκειο Κυπαρισσίας

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών του Λυκείου Κυπαρισσίας και στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και χθες που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα το σχολείο γέμισε με λαμπερά χαμόγελα μαθητριών και μαθητών, γονέων και καθηγητών! Το Λύκειο Κυπαρισσίας συνεχίζει, άλλωστε, την παράδοση που θέλει τους μαθητές του να πετυχαίνουν υψηλές βαθμολογίες.

Η ατμόσφαιρα στο Λύκειο Κυπαρισσίας, το οποίο ήταν από τα πρώτα σε ολόκληρη τη χώρα που ανάρτησε τους πίνακες των αποτελεσμάτων, πλημμύριζε από συναισθήματα ευτυχίας, χαράς και ικανοποίησης. Τα πρόσωπα των επιτυχόντων έλαμπαν, ενώ πανευτυχείς ήταν και ο λυκειάρχης Βαγγέλης Αντωνόπουλος και οι καθηγητές.

Δηλώσεις

Φανίτα Μπακούρου, 19.224 μόρια: «Στόχος μου είναι η Νομική Αθηνών. Λογικά, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον έχω πετύχει! Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι ήταν μια χρονιά με πολύ δύσκολα θέματα και τα παιδιά δεν κατάφεραν ν’ ανταποκριθούν πλήρως σε αυτά, ανεξάρτητα από το διάβασμα και την προσπάθεια που είχαν κάνει. Για να πετύχει κάποιος υψηλούς βαθμούς χρειάζεται σωστό προγραμματισμό, όχι υπερβολές και αυτά που ακούμε για πολύωρο διάβασμα και τα σχετικά. Αρκεί να έχει πρόγραμμα και θέληση για την επίτευξη του στόχου του!».

Κώστας Σεκλός, 18.957 μόρια: «Πιστεύω πως έχω πετύχει το στόχο που ήθελα! Ήθελα Πολυτεχνείο! Φέτος ήταν δυσκολότερα απ’ ό,τι τα περιμέναμε, ειδικά τα Μαθηματικά. Το κλειδί της επιτυχίας είναι συστηματικό διάβασμα και να μη σε καταβάλει, άμα νομίζεις ότι δεν έχεις γράψει καλά».

Αθηνά Κατσαρελά, 18.448 μόρια: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Μπορώ να πω ότι ίσως περίμενα κάτι καλύτερο, ιδιαίτερα στο μάθημα των Αρχαίων. Ελπίζω να περάσω είτε στη Σχολή της Νομικής είτε Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών είτε Δημοσιογραφίας. Γενικότερα, υπάρχουν και άλλα πολύ ωραία τμήματα στα οποία θα αισθανόμουν πραγματικά όμορφα αν πήγαινα».

Θεοδώρα Γκόγκα, 18.239 μόρια: «Η φετινή χρονιά ήταν πολύ κοπιαστική, και σωματικά και πνευματικά – περισσότερο πνευματικά μπορώ να πω. Στόχος μου, αρχικά, ήταν η Νομική, όμως δεν ξέρω πώς θα κινηθούν οι βάσεις. Πιστεύω, όμως, να τα καταφέρω. Για τις επόμενες φουρνιές παιδιών, το μόνο που έχω να πω είναι ισχυρή θέληση! Να μην τους καταβάλει τίποτα και να είναι επικεντρωμένοι στο στόχο τους. Οτιδήποτε και να συμβαίνει γύρω τους, να παίρνουν δύναμη από αυτό το οποίο θέλουν να καταφέρουν».

Ιωάννα Φιτσώρου: «Είμαι Θετική Κατεύθυνση και θέλω Ιατρικές Σχολές. Πιστεύω πως θα περάσω σε κάποια από αυτές. Πρώτη επιλογή ήταν ΣΑΣ, αλλά δε φτάνω εκεί πέρα. Φέτος ήταν δύσκολες οι εξετάσεις, σε όλα τα μαθήματα. Για να πετύχει κάποιος υψηλούς βαθμούς χρειάζεται διάβασμα…».

Γιώργος Δημητρακόπουλος, 18.472 μόρια: «Ευχαριστημένος είμαι. Δεν περίμενα να πάω τόσο ψηλά. Ήταν και δύσκολα τα θέματα, δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό και λέμε και ένα ευχαριστώ στο Θεό. Στοχεύω στην Αθήνα, Ηλεκτρολόγων στο Πολυτεχνείο. Δυστυχώς, δε θα πιάσω μάλλον, γιατί πέρυσι ήταν 500 μόρια πάνω. Μετά θα βάλω την Πάτρα, πιστεύω να την πιάσω, γιατί την περυσινή βάση, τουλάχιστον, την περνάω αρκετά».

Δήμητρα Τζανή: «Συγκέντρωσα 18.500 μόρια. Ήμουν Τεχνολογική Α Κατεύθυνση και περίμενα πολύ λιγότερα από αυτά που έγραψα, γι’ αυτό είμαι χαρούμενη. Πολυτεχνείο στοχεύω και ελπίζω να τα καταφέρω. Για το αποτέλεσμα χρειάστηκε πολύ διάβασμα, οργάνωση και πείσμα».

Μυρτώ Κοσκολέτου: «Έβγαλα 17.740 και σκέφτομαι να πάω Αγγλική Φιλολογία, αλλά δεν ξέρω ακόμα. Χρειάζεται διάβασμα, εννοείται, αλλά δε χρειάζεται να πιέζεσαι πάρα πολύ. Όλα με μέτρο, να μην κουραζόμαστε».

Στάθης Πανταζόπουλος: «Στη Θεωρητική Κατεύθυνση πήγαινα και συγκέντρωσα 14.800 μόρια. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω γράψει και παραπάνω, αλλά δεν πειράζει. Είναι αρκετά τα μόρια ώστε να πιάσω Πανεπιστήμιο που θέλω, βασικά τη Φιλολογία Καλαμάτας».

Πολυξένη Κολοσκόπη: «Έβγαλα 17.500. Σκέφτομαι να πάω Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής. Θα δούμε εάν το πιάσω. Για την επιτυχία, χρειάζεται πιο πολύ να υπάρχει πρόγραμμα, σύστημα στο διάβασμα και όλα τ’ άλλα είναι εύκολα».

Αναστασία Σταυροπούλου: «Έχω συγκεντρώσει 16.300 μόρια και σκέφτομαι Χημικό Αθήνας ή Πάτρας. Πιστεύω ότι ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, ειδικά στα Μαθηματικά και τη Φυσική, τα θέματα δεν ήταν καθόλου αναμενόμενα Κουραστήκαμε πολύ».

Ειρήνη Μαντέα: «Για Οικονομικά στοχεύω. Στην Αθήνα ήθελα, πιστεύω το πιάνω, αλλιώς στην Πάτρα. Βέβαια, ήταν πολύ δύσκολες φέτος οι Πανελλήνιες, γιατί μας δυσκολέψανε και στη Φυσική και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Πιστεύω ότι, αν μας είχαν βοηθήσει λίγο περισσότερο με τα θέματα, θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα».


Πηγή : tharros news

Κυπαρισσία: Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι,

Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα αυξάνονται. Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη από τη δική μας εθελοντική προσφορά για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή.

Ανάμεσά τους τραυματίες, ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα, έγκυες με επιπλοκές κατά τον τοκετό και πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία).

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με την συνεργασία και την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 από τις 10:00 πμ έως και τις 14.00 μμ στην αίθουσα Παναγιώτης Φωτέας.

Είναι χρέος όλων μας να συνειδητοποιήσουμε την σημασία αυτής της προσφοράς. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζει ο καθένας ότι η βοήθειά του επιστρέφει σ' αυτόν, την οικογένειά του και τους φίλους του. Η προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός και Αλληλεγγύη. Είναι Ανθρωπιά και η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων είναι απαραίτητη σ’ αυτή την κορυφαία πράξη.

«Δραστηριοποιείστε τον εαυτό σας σαν εθελοντή αιμοδότη,
δεν κοστίζει τίποτα … αξίζει όμως πολλά!!!»


Πηγή : filiatra net

Διαφήμιση της ανακύκλωσης στα τοπικά κανάλια με 15.000 ευρώ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Ποσό 5.000 ευρώ σε κάθε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, προκειμένου να προβάλλει για ένα χρόνο, δέκα φορές την ημέρα, διαφήμιση για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των κλαδεμάτων, εγκρίθηκε από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας…

Η δημιουργία της τηλεοπτικής διαφήμισης για την ανακύκλωση υλικών συσκευασίας και των υπολειμμάτων κλαδέματος έγινε από τοπική εταιρία έναντι ποσού 3.075 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη με τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, η μετάδοση του σποτ θα γίνεται δέκα φορές καθημερινά, το διάστημα από 1/7/2013 έως 1/7/2014.


Πηγή : kalamata journal

Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας και ληστειών στην Ηλεία

Μία ανθρωποκτονία, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, πέντε ληστείες και μία κλοπή, εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πύργου, μετά τη σύλληψη δύο ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε πολυμελή σπείρα κακοποιών, η οποία αποτελείτο από οκτώ Αλβανούς υπήκοους.

Εκτός από τους συλληφθέντες, έναν 28χρονο και έναν 23χρονο, στη σπείρα συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ακόμη άτομα, ένας 39χρονος και ένας 29χρονος, που είναι ήδη προφυλακισμένοι, ενώ αναζητούνται ακόμα τέσσερις.

Μεταξύ άλλων, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 63χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, που είχε γίνει στις 31 Μαΐου στην Κάτω Παναγιά Ηλείας, ενώ, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας σχεδίαζαν ληστεία και σε υποκαταστήματα τραπεζών της Ηλείας. Χαρακτηριστικό της δράσης των μελών της σπείρας, είναι ότι έφεραν πάντα βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζαν να ασκούν σωματική βία και να πυροβολούν τα θύματά τους.


Πηγή : news messinia

Άμεσες συλλήψεις για τις διαρρήξεις ΙΧ στην παραλία της Βελίκας

Συνελήφθη, χθες (23-6-2013) το απόγευμα, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας (1) 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί όπως προέκυψε, μαζί με ακόμη τρία άτομα που αναζητούνται, λίγες ώρες νωρίτερα, στην παραλία Μπούκας και στην παραλία Βελίκας Μεσσηνίας, διέρρηξαν δύο οχήματα ημεδαπών και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.


Πηγή : kalamata news