Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σεμινάριο …"στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς" από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ξεκινάει το απόγευμα, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα, τριήμερο σεμινάριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, με θέμα «Ενεργοί πολίτες και αειφόρος διαχείριση στον ίσκιο της γιαγιάς ελιάς»

Εργασίες του σεμιναρίου θα γίνουν επίσης, εκτός από τους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εργαστήρια του ΤΕΙ Καλαμάτας, στο ελαιοτριβείο και το μουσείο του Χαρακοπιού, στον υπεραιωνόβιο ελαιώνα του Αγίου Μάρκου Κορώνης, στην Ελεήστρια της Κορώνης και στο Μανιατάκειον Ίδρυμα της Κορώνης. Οι εκπαιδευτηρίου που συμμετέχουν προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Δίκτυο «Ελιά», φορέας υλοποίησης του οποίου είναι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας.

Η έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει στις πεντέμισι το απόγευμα 17:30 στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα), ενώ ομιλητές είναι επιστήμονες και άνθρωποι με εμπειρία και ιδέες από το ΤΕΙ, τη ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Μανιατάκειον Ίδρυμα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς».


Πηγή : kalamata journal