Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η Καλαμάτα μπήκε στις πόλεις των Καρναβαλιών

Είναι πλέον γεγονός για το πρώτο καρναβάλι στην Καλαμάτα που έγινε απο μια ιδέα μερικων φίλων που την πραγματοποίησε ο Δήμος Καλαμάτας με τον Δήμαρχο Π.Νίκα να "αρπάζει" την ευκαιρία για την προβολή της πόλης με την κορύφωση αυριο Κυριακή της παρέλασης πολλών καρναβαλιστών στις 4μμ. Όποια λάθη και αν εγιναν η γίνουν αξίζουν συγχαρητήρια σε ολους, ιδιέτερα στους εθελοντές, που έβαλαν την Καλαμάτα στις πόλεις των Καρναβαλιών


Πηγή : best-tv

Φιλιατρά: Πρεμιέρα για το ΤΕΘ σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Φορναράκειου Πνευματικού Κέντρου στα Φιλιατρά πραγματοποιήθηκε χθες η πρεμιέρα του Θεατρικού έργου του Ντάριο ΦΟ Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Δριμυλή. Η πρεμιέρα ... ήταν πραγματικά λαμπερή και το γέλιο που χάρισαν στους θεατές οι ηθοποιοί ήταν πάρα πολύ καθώς οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Στο καλοσώρισμα της προς τους θεατές η πρόεδρος του Τριφυλιακού θεάτρου κ. Νατάσα Παπαδάκη είπε ότι το αποτέλεσμα που θα δουν είναι δουλειά πάρα πολλών ωρών  για να καταφέρουν οι ηθοποιοί να παρουσιάσουν αυτό το αποτέλεσμα.

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό θέατρο αντλεί δύναμη από τον κόσμο που στέκεται δίπλα του, κοντά του, και το στηρίζει. Στο τέλος της παράστασης η κ. Παπαδάκη μοίρασε επί σκηνής σε όλους τους ηθοποιούς από ένα τριαντάφυλλο για την επιτυχία τους η οποία πραγματικά καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο που πήγε να δει την παράσταση. Ακολούθησε κέρασμα προς τον κόσμο με λίγο κρασί για να συζητήσουν τις εντυπώσεις τους από την παράσταση.

Παρατάσεις ακόμα θα δοθούν:

Σάββατο και Κυριακή 16 και 17 Μαρτίου ωρα 21:00
και την επόμενη εβδομάδα
Παρασκευή Σάββατο Κυριακή 22 , 23 ,24 Μαρτίου Αντίστοιχα και ώρα 21:00

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ.


Πηγή : filiatra news

Τα κορίτσια της Κυπαρισσίας πρωταθλήτριες Μεσσηνίας στο βόλεϊ λυκείων

Το ΓΕΛ Κυπαρισσίας 2-0 το 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας στον τελικό των κοριτσιών

Η ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας επικράτησε με 2-0 σετ της ομάδας του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας στο μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος Βόλεϊ Λυκείων Κοριτσιών, που διοργανώνει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας και διεξήχθη χθες το πρωί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Παραλίας. Η ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας ήταν αποτελεσματική, είχε καλό σερβίς και δυνατό μπλοκ, φθάνοντας δίκαια στην τελική επικράτηση.

Στο πρώτο σετ, η ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας είχε σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (8-2, 10-5, 13-9, 14-18, 16-24), φθάνοντας στο 25-16 (20΄). Στο δεύτερο σετ, ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε 9-4. Η ομάδα  του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας προσπάθησε να αντιδράσει, πλησίασε στο 11-10, αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή. Το ΓΕΛ Κυπαρισσίας ξέφυγε με 15-10, 17-11 και συνέχισε να έχει τον έλεγχο, 20-13, 23-16 φθάνοντας στο τελικό 25-16 (17΄).

Διαιτησία: Γιώργος Μαυρέας, Ιωάννα Κοστρίβα. Γραμματεία: Γιάννης Δημητρόπουλος, Δημήτρης Νικολακέας. 3Ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Χρήστος Πολιτόπουλος): Λευκιμμιάτη, Ε. και Κ. Μπότη, Βούρλα, Μαστοράκη, Μανωλάκου, Τουρλομούση, Κυβέλη, Πιτσιλή- Χατζή,  Χρυσικοπούλου, Χαραλαμποπούλου, Τσώλη. ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Φωτεινή Βιτσικάνου): Παπανικολάου, Λαμπροπούλου, Βλάχου, Κομποχώλη, Διαμάντη, Δημητρακάκη, Μπακούρου, Δεμπεγιώτη, Βαρελά,  Αβραμοπούλου, Γιαννοπούλου, Γκόγκα. -Γιατρός αγώνα ήταν η Ειρήνη Ρουσσάκη

-Το ματς παρακολούθησαν ο σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας Χριστόδουλος Στυλιανίδης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, Αργύρης Ζαμανάκης. -Κατάμεστη ήταν η κερκίδα από μαθητές του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας και του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, ενώ δεν έλειψαν ορισμένα υβριστικά συνθήματα.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού, έγινε η απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων στην πρωταθλήτρια ομάδα του ΓΕΛ Κυπαρισσίας από το σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, Χριστόδουλο Στυλιανίδη και τον προϊστάμενο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Μεσσηνίας, Αργύρη Ζαμανάκη, όπως και των μεταλλίων στη δευτεραθλήτρια ομάδα του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας. Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας ομάδα του ΓΕΛ Μεσσηνίας στην α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Λυκείων θα αντιμετωπίσει την ομάδα που πήρε τον τίτλο στο Νομό Κεφαλληνίας.

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας



Πηγή : tharros news

Με μπουλντόζα έξω από τράπεζα στην Κύπρο!

Ένας αγανακτισμένος πολίτης, όπως μετέδωσε το sigmalive, ο οποίος έχει τις καταθέσεις του στη  Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κυπερούντας, μπλόκαρε το πρωί του Σαββάτου με μπουλντόζα την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό.

Ο ίδιος δήλωσε πως θεωρεί ότι ξεγελάστηκε από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι ασφαλισμένες και πως αποφάσισε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του, σταθμεύοντας τον εκσκαφέα έξω από την είσοδο του υποκαταστήματος της ΣΠΕ Κυπερούντας.

ΑΠΟ http://www.protothema.gr


Πηγή : kanaloupou

Ωρα μηδέν για την Κυπαρισσία - κατέρρευσε τμήμα στο λιμάνι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για την Κυπαρισσία πριν ακόμα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος με το λιμάνι της να καταρρέει και τους αρμόδιους να αρμενίζουν σε δηλώσεις χωρίς ουσία μετά τον ξεσηκωμό των κατοίκων εξαιτίας της κατάρρευσης του προσήνεμου μόλου με αποτέλεσμα τα ορμητικά κύματα να περνούν στο λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο να μην εξυπηρετεί πλέον τους αλιείς και επισκέπτες.

Οργή διακατέχει τους φορείς όπως μας δήλωσε στο Ράδιο Κυπαρισσια 936 ο Πρόεδρος των Επαγγελματικών αλιέων κ. Κώστας Ροιλός που τόνισε ότι "βρισκόμαστε ξανά στην ίδια τραγική θέση με το λιμάνι να καταστράφηκε πλέον όταν τα λέγαμε χιλιάδες φορές παρά τις υποσχέσεις ότι τον Μάρτιο θα γίνουν παρεμβάσεις για να απικατασταθεί η βλάβη μέχρι να ολοκληρωθεί η τελική μελέτη για το λιμάνι" αλλά τώρα "κατέρρευσε τμήμα του μόλου με τα υποτιθέμενα έργα στο παλιό λιμάνι και η ρεστία θα μπαίνει στο λιμάνι και να ταλαιπωρούνται τα καίκια και τώρα ο Σύλλογός μας που αφορά όλη την Τριφυλία". Εξήγησε ότι θέλουν να γίνουν όλα τα λιμενικά έργα φέρνοντας ως παράδειγμα το λιμάνι του Μαράθου καθώς όπως διευκρίνισε "τίποτα δεν γίνεται σωστό σε αυτό το τόπο".

ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Ο ίδιος επιβεβαίωσε στο www.kyparissianews.com την πρόβλεψή του ότι θα παραθέσει τα "δημοσιεύματα 4 ετών για το θέμα,κανείς δεν μας άκουγε κάνοντας δηλώσεις όταν σωστά είχαμε επισημάνει ότι αρχικά το λιμάνι χρειάστηκε ένα ποσό για να επισκευές τώρα θα απαιτηθούν δεκαπλάσια χρήματα".

Μάλιστα υπογράμμισε ότι "πρόβλημα αντιμετωπίζει και το αλιευτικό καταφύγιο στο οποίο τα καίκια έχουν ρίξει 4 αγκυρόσχοινα καθώς δεν παρέχει καμία ασφάλεια ενώ το πρωί ήρθε αλιευτικό από την Ιταλία το οποίο αναχώρησε λόγω της άσχημης κατάστασης στο λιμενοβραχίονα". Καταλόγισε ευθύνες στη Περιφέρεια καθώς "ορισμένοι υπέγραψαν για το έργο και να έχουν κότσια να ανοίξει εδώ και τώρα ο φάκελος για το λιμάνι" καθώς οι αλιείς ζήτησαν την συμπαράσταση όλων των φορέων ώστε να γίνουν κινητοποιήσεις για την τύχη του λιμανιού Κυπαρισσίας καθώς πλέον το μοναδικό πλεονέκτημα για τουριστική προοπτική πλέον πήγε στο βρόντο.


Πηγή : radio 936

Δημοτικό σχολείο Κοπανακίου, λαογραφία και πολιτισμός μας…έκλεψαν τις καρδιές

Και οι μαθητές του σχολείου μας, αλλά και οι δασκάλες τους. Μόνο που μια μικροαδιαθεσία μου, με ανάγκασε να αποχωρήσω στα  μέσα της εκδήλωσης, (Γι αυτό δεν πήγα και μετά στην μουσική βραδιά στον Νότο) έτσι σήμερα θα σας δώσω μόνο 2 βιντεάκια, αλλά μην  ανησυχείτε, ας είναι καλά τα …τέκνα …Νούλη. Και όταν λέμε Νούλη, εννοούμε τον Αγριλαίο φαρμακοπιό μας Στασινό Παναγούλη, του οποίου η κόρη Κωνσταντίνα -δασκάλα στο σχολείο μας-  όχι μόνο πρωτοστάτησε στο στήσιμο της εκδήλωσης, αλλά έφερε και τον αδελφό της -δεν ρώτησα το ονομά του- ο οποίος βιντεοσκόπησε όλη την εκδήλωση και ανέλαβε να μου την δώσει σε  ένα τσιπάκι.

S1030052S1030053S1030054S1030055

Πηγή : kopanaki news

Φιλιατρά: Κατασκεύασαν Χαρταετούς με τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμο

Με την βοήθεια του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού μικροί και μεγάλοι έμαθαν και κατασκεύασαν τον δικό τους χαρταετό στον πεζόδρομο, παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα. Τα μέλη του Ομίλου είχαν προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά, όπως κόλλες, σπάγκους, καλάμια, καζίλι μαζί με την παραδοσιακή αλευρόκολλα και έδειξαν πως κατασκευάζεται ο χαρταετός. Πολλοί περαστικοί σταμάτησαν για να παρακολουθήσουν αλλά και να βοηθήσουν, ενώ κάποιοι πιο έμπειρη στο άθλημα θυμήθηκαν τα παλιά και έδωσαν τις απαιτούμενες οδηγίες.

;Βέβαια παρά τις πολλές προσπάθειες δεν καταφέραμε να δούμε κάποιον από τους χαρταετούς να μας κοιτάει από ψηλά, αλλά αυτό που τελικά μετράει είναι η προσπάθεια και η συμμετοχή. Πολλά συγχαρητήρια στο Όμιλο για αυτήν την πρωτοβουλία, καλή Σαρακοστή και του Χρόνου.

Παρακολουθήστε βίντεο και φωτογραφίες, όπως τα κατέγραψε ο φακός του filiatranet:



Πηγή : filiatra net

Δήλωση Δημάρχου Τριφυλιας - καταρέουν υποδομές από την κακοκαιρία

Η τελευταία κακοκαιρία ανέδειξε για άλλη μια φορά το έλλειμμα ακόμη και σε στοιχειώδεις υποδομές στο Δήμο Τριφυλίας.  Συγκεκριμένα ο μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας κατέρρευσε  και ουσιαστικά πια λιμάνι δεν υπάρχει. Στο Καλό Νερό η έλλειψη Αντιδιαβρωτικής Προστασίας προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην ακτή. Στην παραλία Στομίου γκρεμίστηκαν οι βράχοι που την περιβάλλουν, κατέρρευσαν τα σημεία και οι σκάλες πρόσβασης προς την παραλία και ήδη εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ακτή.

Το γεφύρι του Λαγκουβάρδου για άλλη μια φορά πλημμύρισε και όλοι οι παράκτιοι δρόμοι υπέστησαν σοβαρή διάβρωση. Ο Δήμος Τριφυλίας μολονότι για όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχει τυπική ή ουσιαστική αρμοδιότητα αγωνίζεται, αφότου η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, να απεγκλωβίσει τα απαιτούμενα έργα από τις γραφειοκρατικές και άλλες διεργασίες και να δρομολογήσει τις λύσεις του. Είναι πια η ώρα όπου τα λόγια εξαντλήθηκαν, οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι προτάσεις έχουν διατυπωθεί.  Είναι η ώρα των αποφάσεων.

Κατανοούμε τις δυσκολίες της συγκυρίας που βιώνει η πατρίδα μας.  Ωστόσο στον προκρούστη της δημοσιονομικής «πειθαρχίας» δεν μπορεί να θυσιάζονται τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών. Ο Δήμος Τριφυλίας εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί με την δημοπράτηση της γέφυρας του Λαγκουβάρδου δίνεται επιτέλους λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή, καθώς και για το ότι μετά την δημοσίευση της απόφασης για την εξομοίωση του λιμένος Μαράθου δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που επίσης για χρόνια ταλανίζει την περιοχή.  Η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, να δρομολογηθούν επιτέλους οι λύσεις τόσο για το λιμάνι της Κυπαρισσίας όσο και για την Αντιδιαβρωτική προστασία του Καλού Νερού.

Είχαμε δηλώσει ότι αναλαμβάνουμε τη διαχείριση του Δήμου Τριφυλίας όχι ως Εισαγγελείς για το παρελθόν αλλά ως αγωνιστές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Έτσι θα συνεχίσουμε.  Η μη αναμόχλευση όμως του παρελθόντος δε νομιμοποιεί τους συμπράξαντες ή τους σιωπήσαντες στο παρελθόν να γίνονται όψιμοι επικριτές.


Πηγή : kyparissiotis

Τριφυλία: Οργανώνουν κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί

Κινητοποιήσεις Οργανώνουν και οι Εκπαιδευτικοί της Τριφυλίας συμμετέχοντας σε ένα 10ημερο Δράσεων, με αφορμή την μνημονιακή πολιτική στην εκπαίδευση. Τα προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα είναι πολλά και γ΄αυτά μίλησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄ Μεσσηνίας Παντελής Μπαζάνος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Β΄ Μεσσηνίας Δημήτρης Στυλιανός, αλλά και η Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, Δέσποινα Στυλιανού.

Οι αντιδράσεις τους, όπως μας είπαν, επικεντρώνονται στις μειωμένες δαπάνες για την παιδεία, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, ενώ στους νέους εκπαιδευτικούς οι μειώσεις έφτασαν ακόμη και το 45% και του εφάπαξ στο 38%. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η μείωση των εκπαιδευτικών και των αναπληρωτών, με έντονα τα προβλήματα στην λειτουργία των σχολείων και παράλληλα την αύξηση των διδακτικών ωρών.

 Έτσι έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 18:00 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο συνάντηση των εκπαιδευτικών, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο στην Κυπαρισσία. Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο, αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που θίγουν οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας ότι αυτές οι πολιτικές στο μόνο που αποσκοπούν είναι η διάλυση του Δημόσιου Σχολείου:


Πηγή : filiatra net

Καταστράφηκε το λιμάνι Κυπαρισσίας: Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του προσήνεμου μόλου

Δεν άντεξε ο μισοκατεστραμμένος προσήνεμος μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας και χθες κατέρρευσε ένα μεγάλο τμήμα του από τον ισχυρό κυματισμό, χωρίς να μπορεί να προσφέρει καμία προστασία στα σκάφη που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Αλιείς της περιοχής που βρέθηκαν χθες στο σημείο ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα και όλων των αρμοδίων αρχών, σημειώνοντας ότι οι κακοτεχνίες που έχουν γίνει είναι πολλές.

Η μεγάλη ζημιά έγινε στο σημείο που ενώνεται ο παλιός με το νέο προσήνεμο μόλο, όπου όχι μόνο κατέρρευσε ένα κομμάτι του αλλά έχουν προκληθεί ζημιές και στο παλιό τμήμα, όπου ένα μεγάλο κομμάτι είναι έτοιμο να αποκολληθεί. Χαρακτηριστικό της καταστροφής που έχει γίνει είναι ότι η θάλασσα πλέον μπαίνει μέσα στο λιμάνι από το μεγάλο άνοιγμα που έχει προκληθεί, δημιουργώντας κυματισμό και ρεστία που ανεβαίνει πάνω στα τσιμέντα, χωρίς να μπορούν να δέσουν τα σκάφη με ασφάλεια. Το σίγουρο είναι πως αν και έγκαιρα οι αλιείς είχαν προειδοποιήσει για τα προβλήματα και τους κινδύνους που υπάρχουν και παρά τις υποσχέσεις που είχαν λάβει όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε τίποτα και ακόμη περιμένουν όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά την παρέμβαση της Περιφέρειας.

Χαρακτηριστικά από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Κυπαρισσίας ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: « Για αυτό το χάλι που βλέπετε σήμερα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, για το σπάσιμο αυτό που προέκυψε, ας ψάξουν οι αρχές να βρουν ποιος είχε την επίβλεψη. Καμία αρχή, καμία επίβλεψη, δεν παρευρέθηκε κάποια στιγμή εδώ να τους ρωτήσει. Ας το ψάξουν οι αρχές και να βρουν γιατί έχουν προκύψει όλα αυτά. Οταν εμείς κάναμε καταγγελίες και λέγαμε μην παίρνετε τον βραχισμό από το αρχαίο λιμάνι μας έκαναν και εξώδικο για αυτές τις καταγγελίες. Επικαλούμεθα τις αρχές, τον εισαγγελέα, τον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, τον Συνήγορο του Πολίτη, τους χρηματοδότες του λιμανιού να ψάξουν να βρουν την διαδικασία επίβλεψης, να ανοίξει ο φάκελος».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Τριφυλίας Κώστας Ροϊλός επισήμανε: «Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε για το ίδιο θέμα στον ίδιο χώρο να μιλήσουμε για τις κακοτεχνίες, για τα προβλήματα του προσήνεμου μόλου. Το λιμάνι βρίσκεται στα κακά του χάλια. Πού είναι οι ιθύνοντες που θα ερχόντουσαν να ρίξουν λίγες πέτρες στο λιμάνι για να το προστατέψουν μέχρι να γίνουν τα γενικά έργα; Δεν υπάρχει κανένας λοιπόν και βλέπω ότι και πάλι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Καλώ όλους τους φορείς της πόλης να έρθουν να δουν τι θα κάνουμε με αυτό το χάλι που λέγεται λιμάνι Κυπαρισσίας. Το λιμάνι είναι διαλυμένο και δεν ενδιαφέρεται κανένας, αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη που ζητάμε; Δυστυχώς δεν είναι αυτή και μη μου πει κανείς ότι δεν έχει λεφτά το κράτος και η Περιφέρεια γιατί το λιμάνι αυτό το πήρε η Περιφέρεια χωρίς να κάνει αυτοψία τι παραλαμβάνει. Ολες οι κακοτεχνίες έγιναν σε αυτό το λιμάνι».

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Σφυρής με λίγα αλλά λακωνικά λόγια σημείωσε: «Εγώ δεν θα πω πού είναι το κράτος, γιατί ξέρω πού είναι το κράτος, θα ρωτήσω πού είναι οι πολίτες».

Στο θέμα του λιμανιού αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σημειώνοντας: «Σήμερα ουσιαστικά εκφωνούμε τον επικήδειο του λιμανιού της Κυπαρισσίας. Εδώ και χρόνια έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες οι οποίες έχουν βαλτώσει και αυτές τις διαδικασίες με πολύ καθαρή θέση έχει ο δήμος προσπαθήσει τα δύο τελευταία χρόνια να τις ξεμπλοκάρει. Εμείς έχουμε προσπαθήσει και τα δύο χρόνια και καταβάλλοντας τον οβολό μας να προχωρήσουν οι εργασίες του λιμανιού».


Πηγή : eleutheria online

Ανέβηκε η θάλασσα στο δρόμο του Καλού Νερού

Στον παραλιακό δρόμο βγήκε για ακόμη μια φορά η θάλασσα στο Καλό Νερό προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη διάβρωση και εξαφανίζοντας τμήματα της αμμώδους παραλίας. Οι ισχυροί κυματισμοί έφτασαν μέχρι τις ξύλινες κατασκευές δημιουργώντας προβλήματα, ενώ βόρεια του χωριού όλος ο παραλιακός δρόμος γέμισε με φερτά υλικά από την θάλασσα.

Στην περιοχή βρέθηκαν χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης, ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και φορείς της περιοχής. Ολοι επισήμαναν την ανάγκη υλοποίησης του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας, ενώ διαφωνία για το ποιος έχει το έργο -που δείχνει και την σύγχυση που υπάρχει σε επίπεδο δήμου-  υπήρξε μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχου, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι την ευθύνη του έργου έχει η Περιφέρεια και τον δεύτερο ο δήμος, αλλά και οι δύο να συμφωνούν πως για όλα φταίει ο Σύλλογος "Αρχέλων".

Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας αναφερόμενος στα προβλήματα σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οσον αφορά το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας, εμείς το στηρίζουμε από την αρχή, ήρθησαν όσες δυσκολίες υπήρχαν περί ασυμβίβαστου διαφόρων έργων. Το έχουμε πει χίλιες φορές, όλοι έχουμε οικολογική συνείδηση, αλλά δεν μπορείς στο όνομα μιας προχωρημένης και εξωπραγματικής αντίληψης περί οικολογίας να στερείται η περιοχή των αναγκαίων υποδομών. Δεν μπορεί κανείς να στερήσει στους πολίτες του Καλού Νερού αυτό το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και δεν ολοκληρώνεται για διάφορους λόγους και πάντως όχι εξαιτίας του δήμου, να βαλτώνει γιατί κάποιοι έχουν μια διαφορετική αντίληψη».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης επισήμανε: «Παρακολουθούμε την καταστροφή του Καλού Νερού, δυστυχώς συνεχίζεται και θα γίνει τελεία καταστροφή αν δεν αδειοδοτηθεί το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας. Αυτό το έργο πρέπει να γίνει και οι οποιοιδήποτε προστάτες της περιοχής να εκφράζουν τις απόψεις, αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο καταλυτικά αρνητικοί. Οχι μόνο θα βοηθήσει τις χελώνες, αλλά θα κάνει προσάμμωση στην ακτή, θα φέρει άμμο, θα βγαίνουν οι χελώνες και θα μπορούν να αποθέτουν τα αυγά τους. Το ΥΠΕΚΑ ζήτησε από το Λιμεναρχείο Πύλου να εκφραστούν για την αναγκαιότητα του έργου κι ενώ όλοι οι φορείς απάντησαν συναινετικά, ο "Αρχέλων" απάντησε αρνητικότατα με κάποιες αιτιάσεις που δεν στέκουν».

Ο πρόεδρος της ΤΚ Καλού Νερού Σπύρος Παπαηλίου τόνισε: «Η αντιδιαβρωτική προστασία είναι αναγκαίο έργο. Γραφειοκρατικά θέματα και αντιρρήσεις από κάποιους συλλόγους πρέπει να τα εξετάσουμε και να δούμε τι γίνεται».

Από την πλευρά του Συλλόγου για την Προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου ο  Ναπολέων Βασιλειάδης επισήμανε ότι η περιοχή χρήζει αντιδιαβρωτικής προστασίας, καθώς αυτός ο δρόμος είναι ο πνεύμονας της ευρύτερης περιοχής.

Το μέλος του ΤΣ Καλού Νερού Γιάννης Αναγνωστόπουλος σημείωσε: «Η αντιδιαβρωτική προστασία είναι έργο απαραίτητο που πρέπει να γίνει, διαφορετικά όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να φύγουν αφού δεν θα υπάρχει τουρισμός».


Πηγή : eleutheria online

Τροχαίο ατύχημα πριν λίγη ώρα στο Μεμί Κυπαρισσίας

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο Μεμί Κυπαρισσίας. Για άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα.

  Η.Γ. 



Πηγή : tharros news

Ένοπλη ληστεία στην Ελαία, κλοπή οικίας στην Κυπαρισσία

Νέα κρούσματα εγκληματικότητας στην Τριφυλία

Δύο νέα κρούσματα ήρθαν να προστεθούν τις προηγούμενες μέρες στο μακρύ κατάλογο της εγκληματικότητας στην Τριφυλία. Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελαία, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστος οι άγνωστοι δράστες «μπουκάρισαν» σε οικία στους Μύλους Κυπαρισσίας. Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης σε οικία στην Ελαία, ο 62χρονος ιδιοκτήτης άκουσε το σκύλο του να γαβγίζει επίμονα και βγήκε έξω από το σπίτι του, στο οποίο μέσα ήταν η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Βγαίνοντας έξω, δέχθηκε βίαιη επίθεση από δύο κακοποιούς ο οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ενώ έφερε αντιστάσεις, είδε μπροστά του ακόμα δύο κακοποιούς με κουκούλες και γάντια οι οποίοι τον απείλησαν με όπλα. Μπήκαν στο σπίτι και με την απειλή των όπλων και τη χρήση βίας απέσπασαν χρηματικό πόσο και ένα κινητό τηλέφωνο. Ευτυχώς, που χάρη στην ψυχραιμία του ανδρόγυνου δεν έγινε τίποτα χειρότερο και οι κακοποιοί ετράπησαν σε φυγή μες στη νύχτα. Το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν οικία στους Μύλους Κυπαρισσίας και μάλιστα με «κινηματογραφικό» τρόπο που θα ζήλευαν γνωστοί κασκαντέρ ή κομάντος, ανεβαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού με τριχιά! Γύρω στις 6 το απόγευμα, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έφυγαν από το σπίτι.

Ο ή οι κακοποιοί, όπως φαίνεται, παρακολουθούσαν το σπίτι και με τριχιά που πέταξαν στα κάγκελα του μπαλκονιού στην πίσω πλευρά του σπιτιού, αναρριχήθηκαν και στη συνέχεια παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα του υπνοδωματίου του ανδρόγυνου. Έκαναν τα πάντα άνω – κάτω για να βρουν τη λεία του και αφού «σαβούρωσαν» κοσμήματα και χρυσαφικά, ετράπησαν σε φυγή. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψε η σύζυγος του ιδιοκτήτη και μπαίνοντας στο σπίτι, τα έχασε αντικρίζοντας τα πράγματα ανακατωμένα και διαπιστώνοντας την παραβίαση. Γείτονες, από οικία λίγα μέτρα από το σπίτι, την άκουσαν, και έσπευσαν να δουν τι έχει συμβεί. Σημειώνεται πως, οι γείτονες όλη την ώρα που έγινε το συμβάν ήταν στον περιβάλλοντα χώρο του δικού τους σπιτιού, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

«Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» στο Ελσίνκι

«Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» θα πραγματοποιηθεί σύντομα στην πρωτεύουσα της Φιλανδίας, το Ελσίνκι, μετά την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και τη συμφωνία με τον Έλληνα Πρέσβη στη Φιλανδία Χρήστο Κοντοβουνήσιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας τους την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Φιλανδία, μια αγορά ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά το τουριστικό προϊόν, αφού το ενδιαφέρον των Φιλανδών είναι ιδιαίτερα αυξημένο για την Ελλάδα» δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ο συντονισμός των ενεργειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ελσίνκι, όχι μόνο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και των Πελοποννησιακών προϊόντων.

Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει το «Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Τουρισμού και Γαστρονομίας» όπου οι Φιλανδοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου και να γευτούν παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα, αλλά και παραδοσιακές συνταγές.


Πηγή : pelops news

Επικήδειος στο λιμάνι με τελειωτικό χτύπημα

Ευθύνες στους αρμόδιους καταλόγισε ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά τα προβλήματα σε λιμάνι και στο Καλονερό από την διάβρωση της ακτής κάνοντας αυτοψία στις πληγείσες περιοχές με τον Προιστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ.Κώστα Γκόνη και εκπροσώπους φορέων.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας όπως αναφέρει το Ράδιο Κυπαρισσία μετά από συνέντευξη τύπου, δήλωσε ότι επιβεβαιώνεται η απουσία υποδομών στο Δήμο "επιφέροντας τα τελειωτικά χτυπήματα στο Δήμο, με ευθύνες εκεί που ανήκουν εδώ και χρόνια για την αντιδιαβρωτική προστασία του Καλονερού και του λιμανιού, καθώς εκφωνούμε σήμερα τον επικήδειο του λιμανιού της Κυπαρισσίας με το λιμάνι να μην υπάρχει και τα νερά να μπαίνουν πάνω από το μώλο". Πρόσθεσε ότι "πολλές διαδικασίες έχουν βαλτώσει με το Δήμο να προσπαθεί να το ξεμπλοκάρει" ενώ για το λιμάνι συμπλήρωσε ότι "κανείς δεν μπορεί να στερήσει κανείς από τους πολίτες τις αναγκαίες υποδομές διότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες παρά τις προσπάθειες για ολοκλήρωση".

Ο Δήμος πρότεινε να γίνουν παρεμβάσεις με την συμβολή του αλλά "οι πρωτοβουλίες είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η μελέτη για το λιμάνι αλλά ούτε η δημοπρασία για τις παρεμβάσεις οπότε εφεξής θα εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να μην καταρρεύσει τελείως". Κατέληξε ότι "η περιοχή έχει αναπτυξιακή προοπτική η οποία δεν μπορεί να διακοπεί σε καμία περίπτωση"


Πηγή : kyparissiotis

Ο Δήμος Τριφυλίας για την κακοκαιρία

Η τελευταία κακοκαιρία ανέδειξε για άλλη μια φορά το έλλειμμα ακόμη και σε στοιχειώδεις υποδομές στο Δήμο Τριφυλίας. Συγκεκριμένα ο μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας κατέρρευσε  και ουσιαστικά πια λιμάνι δεν υπάρχει. Στο Καλό Νερό η έλλειψη Αντιδιαβρωτικής Προστασίας προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην ακτή.

Στην παραλία Στομίου γκρεμίστηκαν οι βράχοι που την περιβάλλουν, κατέρρευσαν τα σημεία και οι σκάλες πρόσβασης προς την παραλία και ήδη εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για όσους θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ακτή. Το γεφύρι του Λαγκουβάρδου για άλλη μια φορά πλημμύρισε και όλοι οι παράκτιοι δρόμοι υπέστησαν σοβαρή διάβρωση.

Ο Δήμος Τριφυλίας μολονότι για όλα αυτά τα ζητήματα δεν έχει τυπική ή ουσιαστική αρμοδιότητα αγωνίζεται, αφότου η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, να απεγκλωβίσει τα απαιτούμενα έργα από τις γραφειοκρατικές και άλλες διεργασίες και να δρομολογήσει τις λύσεις του. Είναι πια η ώρα όπου τα λόγια εξαντλήθηκαν, οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί, οι προτάσεις έχουν διατυπωθεί.  Είναι η ώρα των αποφάσεων. Κατανοούμε τις δυσκολίες της συγκυρίας που βιώνει η πατρίδα μας.  Ωστόσο στον προκρούστη της δημοσιονομικής «πειθαρχίας» δεν μπορεί να θυσιάζονται τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών.

Ο Δήμος Τριφυλίας εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί με την δημοπράτηση της γέφυρας του Λαγκουβάρδου δίνεται επιτέλους λύση σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή, καθώς και για το ότι μετά την δημοσίευση της απόφασης για την εξομοίωση του λιμένος Μαράθου δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που επίσης για χρόνια ταλανίζει την περιοχή.  Η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, να δρομολογηθούν επιτέλους οι λύσεις τόσο για το λιμάνι της Κυπαρισσίας όσο και για την Αντιδιαβρωτική προστασία του Καλού Νερού.

Είχαμε δηλώσει ότι αναλαμβάνουμε τη διαχείριση του Δήμου Τριφυλίας όχι ως Εισαγγελείς για το παρελθόν αλλά ως αγωνιστές για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Έτσι θα συνεχίσουμε. Η μη αναμόχλευση όμως του παρελθόντος δε νομιμοποιεί τους συμπράξαντες ή τους σιωπήσαντες στο παρελθόν να γίνονται όψιμοι επικριτές.

Από το Δήμο Τριφυλίας    


Πηγή : filiatra net

Συγχαρητήρια από τον Δήμο Τριφυλίας στις ομάδες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας

Ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρει τις ομάδες του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας για τις επιτυχίες τους στο σχολικό πρωτάθλημα Μεσσηνίας.

Η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών: 1η θέση – ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ
Η ομάδα ποδοσφαίρου: 4η θέση
Η ομάδα μπάσκετ αγοριών: 4η θέση
Η ομάδα Ανωμάλου Δρόμου: 1η θέση – 3η θέση – 4η θέση – 5η θέση.


Πηγή : filiatra news

Λιμάνι Κυπαρισσίας, τέλος! Κατέρρευσε πλήρως τμήμα του προσήνεμου μόλου. Ολοκληρωτική καταστροφή

Αυτό που όλοι φοβούνταν στην Κυπαρισσία, αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο εξαιτίας ευθυνών Αρχών, υπηρεσιών και κακοτεχνιών στο λιμάνι Κυπαρισσίας, δυστυχώς έγινε τη νύχτα της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής.

Κατέρρευσε ........ πλήρως το τμήμα του μόλου που ένωνε τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο. Το τμήμα, δηλαδή, που από προηγούμενες θαλασσοταραχές και κυματισμούς είχε σπάσει σε τρία κομμάτια και είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.

;Από την κατάρρευση του τμήματος αυτού και το γεγονός ότι και το κομμάτι στην άκρη του παλιού προσήνεμου μόλου είχε «απογυμνωθεί» από βράχους (στην εξωτερική του πλευρά) οι οποίοι τον προστάτευσαν από τους κυματισμούς, πλέον αποκόπηκε και αυτό το κομμάτι του παλιού προσήνεμου μόλου, πήρε επικίνδυνη κλίση και είναι έτοιμο να καταρρεύσει και αυτό. 

14 εκατομμύρια ευρώ, πήγαν στο αέρα και τα πήρε η θάλασσα. Αλιείς και κάτοικοι της περιοχής είναι θλιμμένοι και οργισμένοι με αυτή την τραγική εξέλιξη και ρίχνουν ευθύνες σε δημοτικές, νομαρχιακές, περιφερειακές Αρχές και υπηρεσίες, ενώ ζητούν να παρέμβει η δικαιοσύνη και να αναζητηθούν και καταλογιστούν ευθύνες για το έγκλημα που έγινε στο λιμάνι Κυπαρισσίας!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος


Πηγή : tharros news