Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Βαθύ γαλάζιο σε Δυτική Μάνη και Τριφυλία

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σύμφωνα με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Τη σελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ με το «Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας» μπορούν να επισκεφθούν οι πολίτες που επιθυμούν να διαπιστώσουν αν μία παραλία είναι καθαρή ή όχι. Σύμφωνα με το υπουργείο, βαθύ γαλάζιο είναι το χρώμα των παραλιών στη Δυτική Μάνη και στην Τριφυλία, πολύ ικανοποιητικό είναι στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη, ενώ σε κάποιες περιοχές του Δήμου Πύλου - Νέστορος η κατάσταση είναι προβληματική.

Τα παραπάνω αποτελέσματα αντιπροσωπεύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό κι αυτά του διεθνούς οργανισμού, τα οποία δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από το «Θάρρος». Γενικότερα, η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης αφορά 2.150 σημεία (ακτές) της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των τεσσάρων τελευταίων ετών, ενώ αποτυπώνεται στην Εθνική Έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το 2013.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση, το 94% περίπου των υδάτων κολύμβησης ταξινομείται σε εξαιρετική ποιότητα, ενώ πρακτικά το σύνολο (99,8%) είναι κατάλληλο για κολύμβηση, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις συμμόρφωσης με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ. Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 2.016 σημεία (93,8%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 111 σημεία (5,2%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», 18 σημεία (0,8%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας» και μόνο 5 σημεία (0,2%) ως «ανεπαρκούς ποιότητας». Σε κάθε σημείο δειγματοληψίας πρέπει να λαμβάνεται ένα δείγμα λίγο πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου. Οι ημερομηνίες δειγματοληψίας πρέπει να κατανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, να διενεργείται μία δειγματοληψία / ανάλυση ανά μήνα και το διάστημα μεταξύ δύο διαδοχικών δειγματοληψιών να μην υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες. Η συχνότητα αυτή πρέπει να τηρείται αυστηρά, διότι η αξιολόγηση της ποιότητας των νερών κολύμβησης γίνεται κατόπιν στατιστικής επεξεργασίας των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, η οποία προϋποθέτει ικανό αριθμό δειγμάτων, όπως αυτός καθορίζεται και στη σχετική Οδηγία 2006/7/ΕΚ.




Πηγή : tharros news

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Την Πέμπτη, σε δημόσια συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, έγινε η επικύρωση των αποτελεσμάτων της εκλογής της 18ης Μαΐου και της επαναληπτικής εκλογής της 25ης Μαΐου για την ανάδειξη της Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας και ανακηρύχθηκε επιτυχών ο συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» και δήμαρχος ο Παναγιώτης Κατσίβελας.

Με την απόφαση έγινε ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, του δημάρχου, των τακτικών και αναπληρωματικών δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων της κάθε εκλογικής περιφέρειας κάθε συνδυασμού, των τακτικών και αναπληρωματικών συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων, των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων, των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων και των αναπληρωματικών τους.

Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που από 33 θα έχει - από 1η Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα δημοτική περίοδος - 27 μέλη, η συμπολίτευση, δηλαδή ο επιτυχών συνδυασμός «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε», θα έχει 16 δημοτικούς συμβούλους και οι επιλαχόντες συνδυασμοί «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» 8 δημοτικούς συμβούλους, η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Δήμου Τριφυλίας 2 συμβούλους και η Λαϊκή Συσπείρωση 1 σύμβουλο.

Με το συνδυασμό «ΤΡΙΦΥΛΙΑ ξεκινάμε» εξελέγησαν:

από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας οι Παναγιώτης Τσίγγανος (πρώτος σε ψήφους) με 1.030 ψήφους, Μαρία Πανουσιοπούλου με 871, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος με 858 και Γιάννα Κωνσταντέλου με 692, από τη Δ.Ε. Φιλιατρών οι Δημήτρης Σαρμαντζής με 954 ψήφους, Βασίλης Παπαθεοδοσίου με 623 και Τάσος Πούλος με 531, από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων οι Γιάννης Αδρακτάς με 703 ψήφους, Αλέξανδρος Τζωρτζίνης με 666, Γιάννης Κατσούλας με 635, Γιάννης Καλκαβούρας με 545 και Αναστάσιος Αδρακτάς με 527, από τη Δ.Ε. Αυλώνος οι Σπύρος Χρονόπουλος με 483 ψήφους και Γιώργος Τσακανίκας με 474, από τη Δ.Ε. Αετού ο Γιάννης Μερκούρης με 962 ψήφους και από το Δ.Ε. Τριπύλης ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής με 402.

Από το συνδυασμό «Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ» εξελέγησαν:

Από τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας οι Σωτήρης Μπακούρος με 813 ψήφους και Δημήτρης Κουτσούλης με 741, από τη Δ.Ε. Φιλιατρών οι Ανδρέας Στεργιόπουλος με 442 και Γιώργος Ασημακόπουλος με 420, από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ο επικεφαλής του συνδυασμού Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και οι Γιώργος Σκιαδάς με 644 ψήφους και Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος με 608, από τη Δ.Ε. Αετού ο Αλέξανδρος Κουτρουμπής με 386 ψήφους.

Από τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση εκλέγονται ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Θεοδωρακόπουλος που παίρνει την έδρα στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας και στη Δ.Ε. Φιλιατρών ο Δημήτρης Τάμπασης με 379 ψήφους.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης παίρνει την έδρα στη Δ.Ε. Φιλιατρών.


Πηγή : tharros news

Α” ΤΟΠΙΚΗ: Ακόμα πιο δύσκολο και ανταγωνιστικό την νέα χρονιά. Ποιές ομάδες θα συμμετέχουν

Σίγουρα, το πρωτάθλημα της Α” Τοπικής που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν το πιο όμορφο και ανταγωνιστικό από όλες τις απόψεις. Η λογική όμως λέει, ότι το νέο Πρωτάθλημα την νέα χρονιά θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό μιας και θα συμμετέχουν τόσο ο Μεσσηνιακός που υποβιβάστηκε από την Γ” Εθνική όσο και ο Πάμισος που δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.Στην ουσία, τα πράγματα θα είναι περίπου τα ίδια για τις ομάδες που θα πρέπει να βάλουν τον πήχη ψηλά ώστε να καταφέρουν οι μισές τουλάχιστον και παραπάνω να παραμείνουν στην κατηγορία και οι υπόλοιπες να έχουν ως στόχο τον Πρωταθλητισμό.Αναλυτικά, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην νέα Α” Τοπική είναι οι εξής:

Mεσσηνιακός, Πάμισος, Κυπαρισσία, Εράνη, Μελιγαλάς, Πύλος, Ολυμπιακός, Δώριο, Ανδρούσα, Αρφαρά, Άγρας, Διαβολίτσι, Σπερχογεία, Απόλλωνας, Κορώνη, Ασπρόχωμα.


Πηγή : kyparissiotis

Ένα από τα τελευταία παράκτια δάση και το επιχειρηματικό σχέδιο…

ΕΛΑΙΑ

Αφιερωμένο στο παράκτιο δάσος της Ελαίας, ένα από τα τελευταία που έχουν απομείνει στη χώρα, αλλά και στην εμπορευματοποίηση της γης, είναι το ντοκιμαντέρ «Ελαία», που θα προβληθεί την Πέμπτη στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο. Για την προβολή ενημέρωσε ο Παύλος Γκραίκης, νέος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας.

Το ντοκιμαντέρ είναι του Γιώργου Δελή και θα προβληθεί στην αίθουσα Ρομάντσο, στην Ομόνοια, στις οκτώ το βράδυ. Η προβολή της ταινίας γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας, η νέα διοίκηση του οποίου έχει ως εξής: Πρόεδρος Παύλος Γκραίκης, αντιπρόεδρος Δημήτρης Λαμπρόπουλος, γραμματέας Ανδρέας Γκοτάδης, ταμίας Δημήτρης Ντρούλιας, ειδικός γραμματέας Ζώης Τσιώτσιος, οργανωτικός γραμματέας Άγγελος Πετρακοπούλος και αναπληρωτής ταμίας Γιάννης Αγγελινάς. Σε δηλώσεις του ο Παύλος Γκραίκης ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί και εθελοντικός καθαρισμός του δάσους και της παραλίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, «Αρχέλων».

Την άλλη εβδομάδα ο Σύλλογος αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, ενώ το καλοκαίρι θα διανείμει φυλλάδια στους επισκέπτες του δάσους και της παραλίας για την περιοχή και την προστασία της.

Ο κ. Γκραίκης τόνισε ότι η συνεργασία με τους επισκέπτες είναι πολύ καλή, ότι οι ίδιοι συμμορφώνονται με τις οδηγίες για την προστασία των φωλιών των θαλάσσιων χελωνών και τη φροντίδα της περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει καμπάνια ώστε να αυξήσει τον αριθμό των μελών του και να έχει πιο δυναμική παρέμβαση για την ευόδωση των σκοπών του. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επένδυσης και της κατασκευής τουριστικών κατοικιών μεταξύ της θάλασσας και του δάσους, ο κ. Γκραίκης τόνισε ότι ο Σύλλογος επιμένει πως πρόκειται για μια επέμβαση που θα αλλοιώσει οριστικά το περιβάλλον και πως ο Σύλλογος είναι ενάντια στην αλλοίωση του περιβάλλοντος. Πρόσθεσε δε ότι ο επενδυτής έχει προσλάβει ανθρώπους από την περιοχή που ελέγχουν τους χώρους που προορίζονται για την κατασκευή των οικιών, οι οποίοι επιπλέον απομακρύνουν κατασκηνωτές που έχουν μπει στους χώρους αυτούς.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Τεράστια συμμετοχή στον 19ο γύρο της Κυπαρισσίας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές ο 19ος Γύρος της Πόλης της Κυπαρισσίας που διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με περισσότερες από 400 συμμετοχές μικρών παιδιών αλλά και μεγάλων που είχαν έρθει από διάφορα μέρη.Σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τους υπεύθυνους του δήμου και τους εθελοντές που συμμετείχαν, έδειξε ότι πλέον περνά σε άλλο επίπεδο και γίνεται ένας αγώνας που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών δρομέων μεγάλων αποστάσεων. Η συνεργασία δήμου, Τροχαίας, νοσοκομείου, εθελοντών ήταν άψογη και έτσι όλα στέφθηκαν από επιτυχία.Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

Νήπια
Αγόρια: Χάρης Θεοδωρόπουλος, Νικόλας Μπακούρος, Κωνσταντίνος Γεωργιόπουλος.
Κορίτσια: Γεωργία Ευφροσύνη Βλάχου, Χρυσάνθη Χατζηθωμάογλου, Παναγιώτα Γεωργιοπούλου.

Α” – Β” δημοτικού:
αγόρια: Ιάσωνας Περαματζής, Γιώργος Αρνόκουρος, Αιμιλιανός Βελλής.
Κορίτσια: Μαριβά Κολοσκόπη, Γεωργία Μαρλαντή, Ελευθερία Αντωνοπούλου.

Γ’- Δ” Δημοτικού
Αγόρια: Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Οδυσσέας Αγγελινάς, Γιάννης Βλάχος
Κορίτσια: Ευανθία Τόδε, ‘Εφη Χρονοπούλου, Δήμητρα Βάχου

Ε’-ΣΤ” Δημοτικού
Αγόρια: Λουις Γουντγκείτ, Αλέξης Μιχαλάκης, Κωνσταντίνος Τσιάκος – Φλοριάν Τρότσι
Κορίτσια: Ρόμπιν Γουντγκειτ, Ακριβή Γκόγκα, Ανδριανή Αβραμοπούλου

Γυμνάσιο 4 χιλ.
Αγόρια: Βασίλης Τάνεβ, Ηλίας Γεωργιόπουλος,Παναγιώτης Μελισιώρης
Κορίτσια: Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου, Άννα – Μαρία Μιχαλάκη

Λύκειο 4 χιλ.
Αγόρια: Γιώργος Καλογερόπουλος, Αθανάσιος Λάνος, Θωμάς Ντούσα

Άνδρες 4χιλ.
18-29 ετών: Καλόσι Πάνο, Αντώνης Καραμπίνος, ‘Ηλία Κυριακούλης
30-39 ετών:Απόστολος Δεληγιάννης, Παναγιώτης Παρασκευάς, Χρήστος Γκόνος

Γυναίκες 4χιλ.
Πολυξένη Στρατικοπούλου, Χαρά Ζαχαροπούλου, Βάσω Μαυροπούλου

Γενική Γυναικών 10 χιλ.
Ιωάννα Μπουσδούκου, Γιώτα Ασημάκη,Παναγιώτα Χριστοπούλου

18-29 ετών
Μάρθα Σεργέτη, Κωνσταντίνα Παπακωνσταντινοπούλου, Ροδάνθη Καραβελέκη

40-49 ετών
Παναγιώτα Ασημακοπούλου, Σοφία Κονταξή, Νταϊάνα Δημακογιάννη

50 ετών και πάνω
Βασιλική Παυλοπούλου, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Ευτυχιάκου

Γενική Ανδρών 10 χιλ.
Βασίλης Βασιλείου, Δημήτρης Δριτσάκος, Εμιλιάνο Κάνο

18-29 ετών
Παναγιώτης Γιανούτσος, Γεώργιος Λάππας, Γιώργος Σούμπουλη

30-39 ετών
Δημήτρης Σωλομάκος, Μαρίνος Τσόλκας, Γιάννης Καραγεωργός

40-49 ετών
Σωτήρης Κάκκαβας, Βασίλης Δελιορήδης, Στυλιανός Περαματζής

50-59 ετών
Τρύφων Βίγκος, Παναγιώτης Ματζουράνης, Παύλος Λέκας

60 ετών και πάνω
Παναγιώτης Χαρμπής, Κώστας Καλόγερος, Ευάγγελος Δασκαλάκης



Πηγή : kyparissiotis

Πρόσκληση για την προβολή του ντοκιμαντέρ “Ελαία”

Ο Σύλλογος φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας, σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιώργο Δελή σας καλεί:

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 20:00, στον πολιτιστικό χώρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια)
για να παρακολουθήσετε την προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ελαία”

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θα ακολουθήσει ενημέρωση από μέλη του Συλλόγου μας, τόσο για τις προσπάθειες μας για τον εξωραϊσμό του δάσους και της παραλίας, όσο και για τις ενέργειες μας κόντρα στα συμφέροντα που επιδιώκουν την τσιμεντοποίησή του.


Πηγή : filiatra news

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Μαραθόπολη για μεζέδες ο Αμερικάνος Πρέσβης στην Ελλάδα David D. Pearce

Στην Μεσσηνία για τουρισμό ο πρέσβης των Η.Π.Α. Ο πρέσβης των Η.Π.Α. David D. Pearce κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Costa Navarino για το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος, επισκέφτηκε την Μαραθόπολη συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και ένα άλλο φιλικό ζευγάρι ενώ βρήκε την ευκαιρία να απολαύσει εκλεκτούς μεζέδες σε γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Αμερικάνος Πρέσβης δοκίμασε αρκετά θαλασσινά εδέσματα ενώ η παρέα του έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από το φαγητό και την φιλοξενία.Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επίσκεψη αυτή ήταν η πρώτη του Αμερικανού Πρέσβη στην Μεσσηνία.

*O David D. Pearce ορκίστηκε ως Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα ενώπιον του Υπουργού Εξωτερικών John Kerry, στις 5 Σεπτεμβρίου, 2013. Με πληροφορίες από το garglaianoiline


Πηγή : kyparissiotis

« Μάστιγα » το παράνομο κυνήγι αγριογούρουνων στην ορεινή Μεσηνία

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ….ΟΙ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !

Δραματική έκταση έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το παράνομο κυνήγι των αγριογούρουνων κυρίως τις βραδινές ώρες από λαθροκυνηγούς με «πρόσχημα » την μεγάλη εξάπλωση του είδους και τις καταστροφές που επιφέρουν στις καλλιέργειες .

Τελευταίο κρούσμα η σύλληψη την νύχτα της Πέμπτης από ομοσπονδιακούς θηροφύλακες Χαρακοποιού και Μεσσήνης , λαθροκυνηγού από το χωριό Δάφνη Σε συνεργασία οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Χαρακοπιού και Μεσσήνης συνέλαβαν τον λαθροκυνηγό που κυνηγούσε παράνομα αγριόχοιρο τη νύχτα και εκτός κυνηγετικής περιόδου

Από τους θηροφύλακες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά του συλληφθέντα για παράνομη διενέργεια θήρας, ενώ τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατά το κυνήγι κατασχέθηκαν.


Πηγή : radio 936

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «LIFEAMMOS» στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

Ξεκίνησε την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014, στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάςτο έργο «LIFE AMMOS», μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες, πουυλοποιείται από το Δίκτυο ΜΕΣΣΟΓΕΙΟΣ SOS, την TERRANOVAΕ.Π.Ε., το Πανεπιστήμιο Πατρών και την MARCA.E.,με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου«LIFE» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκστρατεία στη Βοϊδοκοιλιά, που αποτελεί μια εκ των 15 παραλιών-περιοχών μελέτης του LIFEAMMOS, πραγματοποιείταιμε τη συνεργασία του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Σκοπός, της συγκεκριμένης δράσης, πέρα από την ενημέρωση, είναι και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών-καπνιστών.Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές μετρήσεις απορριμμάτων καπνιστών, αλλά και ποσοτική έρευνα στους λουόμενους σε μηνιαία βάση.

Στο ενημερωτικό περίπτερο, το οποίο είναι τοποθετημένο πριν από την είσοδο της παραλίας, θα βρίσκεται εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα ενημερώνει τους λουόμενους σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τα απορρίμματα καπνιστών αλλά και τους στόχους του έργου. Οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου θα είναι 10:00 π.μ. με 18:00 μ.μ. και οι μέρες λειτουργίας θα είναι από την 6η Ιουνίου έως την 31ηΙουλίου και από την 18η Αυγούστου έως την 15η Σεπτεμβρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ από την 1ηΑυγούστου μέχρι την 17η Αυγούστου,το περίπτερο θα λειτουργείκαθημερινά.

Την ημέρα των εγκαινίων, η ομάδα της εκστρατείας «LIFEAMMOS» πραγματοποίησε μετρήσεις των απορριμμάτων των καπνιστών στην παραλία, με στόχο τη συγκριτική αξιολόγηση της πορείας του έργου.


Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, τονίζοντας τη σημαντικότητα της πράξης αυτής που υλοποιείται στον δήμο μας, δήλωσε:

«Η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Σε αναζήτηση σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων προσέγγισης στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Δήμος μας, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “LIFE AMMOS”. Δράσεις σαν τη σημερινή, υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα για την προστασία και διατήρηση της υψηλής ποιότητας του περιβάλλοντος, γεγονός που με τη σειρά του αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό τουριστικής ανάπτυξης. Σε έναν ευλογημένο τόπο, όπως αυτόν του Δήμου Πύλου-Νέστορος, η ενεργή προστασία του περιβάλλοντος σηματοδοτεί πρόοδο για την τοπική μας κοινωνία και αποτελεί επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον Δήμο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, κ.ΓιώργοΓιαννούτσο, όπως επίσης και τους υπεύθυνους του προγράμματος LIFE AMMOS, για το περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και την συνεργασία τους στην υλοποίηση των στόχων του Δήμου μας».


Πηγή : news messinia

Με ηλιοφάνεια και βροχερά διαλείμματα γιόρτασε σήμερα η Κυπαρισσία

Ο νυν και ο επόμενος δήμαρχος Τριφυλιάς, Κώστας Κόλλιας και Τάκης Κατσίβελας
και ανάμεσά τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Με ήλιο αλλά και με βροχή, κατά διαστήματα, κορυφώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία, για την Αγία Τριάδα και την Πεντηκοστή. Ήταν η τελευταία μεγάλη γιορτή στο Δήμο Τριφυλίας με δήμαρχο τον Κώστα Κόλλια…

Επίκεντρο της γιορτής ήταν η Πάνω Πόλη της Κυπαρισσίας και ο ιστορικός ναός της Αγίας Τριάδας, όπου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων το Σάββατο στην Κυπαρισσία πραγματοποιήθηκε Λευκή Νύχτα, με μεγάλες προσφορές από τα καταστήματα που λειτούργησαν μέχρι αργά το βράδυ και με πολλές μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις. Επίσης, το Σάββατο έφτασε στην Κυπαρισσία και το εκδρομικό τρένο, που είχε ξεκινήσει από τον Πύργο, πήγε στο Λεύκτρο της Μεγαλόπολης, ενώ χθες, Κυριακή, πήγε στην Καλαμάτα.

Επιπλέον, στην πλατεία της Πάνω Πόλης έγινε χθες το βράδυ το πανηγύρι με λαϊκή ορχήστρα. Το πρωί, μετά τη λιτάνευση της εικόνας από την Αγία Τριάδα στην κάτω πόλη και την υποδοχή της στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, ο Δήμος Τριφυλίας πραγματοποίησε μικρή δεξίωση στους επίσημους προσκεκλημένους του.

Παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς επόμενος δήμαρχος Τριφυλίας, Τάκης Κατσίβελας, οι βουλευτές της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης και πολλοί τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων, όπως και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Αλβανοί διαρρήκτες στα πράσα την ώρα που το χωριό πήγε...στο πανηγύρι!

ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ –ΓΑΝΤΙΑ –ΔΙΑΡΡΗΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΤΑ …ΛΑΦΥΡΑ !!!

«’Αγιο » πρέπει να είχαν οι Αλβανοί διαρρήκτες που τρύπωσαν αργά χθές βράδυ σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας. Την ώρα του πανηγυριού που διοργάνωνε για την εορτή της πεντηκοστής η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα σε απόσταση 300 μέτρων από την συγκεκριμένη επιχείρηση οι αλλοδαποί «ποντικοί » τρύπωσαν μέσα στο πρατήριο αλλά έγιναν αντιληπτοί από περίοικο που ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη.

Ο ένας από αυτούς εγκλωβίστηκε μέσα στον χώρο συνελήφθη από τον πρατηριούχο στην βοήθεια του οποίου προσέτρεξαν γείτονες με «άγριες διαθέσεις ». Χάρις στην ψύχραιμη αντίδραση των ιδιοκτητών αποφεύχθηκαν τα …χειρότερα και κατόπιν διαπραγματεύσεων παρουσιάστηκε και ο συνεργός του μέσα στο σκοτάδι που ήταν κρυμμένος σε παρακείμενα οικόπεδα . Οι κάτοικοι τους έδεσαν με σχοινιά και τους παρέδωσαν στους αστυνομικούς που κατέφθασαν μέσα σε λίγη ώρα . Από τις ομολογίες των αλβανών στην «πίεση »που δέχθηκαν αποδείχθηκε ότι ήταν γνώστες της περιοχής και του χώρου διότι δούλευαν στο χτίσιμο πέτρας σε παρακείμενες κατοικίες επί μακρό χρόνο ενώ το τελευταίο διάστημα κατοικούσαν στην περιοχή της Μεσσήνης .

Στον χώρο του πρατηρίου βρέθηκαν κουκούλες ,γάντια διαρρηκτικά εργαλεία και μαχαίρι τα οποία παραδόθηκαν στους αστυνομικούς από τους ιδιοκτήτες Οι αλλοδαποί διαρρήκτες κρατούνται στο Α.Τ Πύλου και την Α.Δ Μεσσηνίας ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και σε άλλες διαρρήξεις που έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή.


Πηγή : news messinia

Εράνη Φιλιατρών: Έγινε ο Οικονομικός και Αγωνιστικός απολογισμός στην Γενική Συνέλευση της ομάδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 8 Ιουνίου η αναβληθείσα γενική Συνέλευση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας παρουσία φίλων και οπαδών της Εράνης. Στην συνέλευση έγινε ο αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός όπου εγκρίθηκε από τα μέλη της συνέλευσης.

Ορίστηκε εφορευτική επιτροπή για τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν την Κυριακή 15 Ιουνίου και από ώρα 19:00 έως 22:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών.

Όποιος επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα, για το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μπορεί να απευθύνεται από την Δευτέρα 9 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουνίου στις 14:00 το μεσημέρι στους παρακάτω:

Γκόνος Κωνσταντίνος τηλ: 694 44 74 935
Πρακτορείο ΠΡΟΠΟ Μπάμπη Αλεξανδρόπουλου τηλ: 2761 0 33 821
Χρονόπουλο Χαράλαμπο (Sport Net Cafe): 2761 0 32 145


Πηγή : filiatra news

Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski στην Καλαμάτα

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, από τις 9 έως τις 14 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα διεθνές αθλητικό γεγονός, με μεγάλη απήχηση, ενώ η διεξαγωγή του στην αρχή της τουριστικής περιόδου,

θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Jet Sport, αναμένεται να μετάσχουν 50 αθλητές από 35 χώρες. Ήδη μάλιστα στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας έχουν στηθεί τα περίπτερα των αθλητών που θα λάβουν μέρος, τραβώντας τα βλέμματα Καλαματιανών και επισκεπτών.


Πηγή : best-tv

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία!

Λαμπρός είναι ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία, με επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην ιστορική "Αρκαδιά", τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Πόλης!

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν ευλαβικά οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο "οικοδεσπότης" δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ και νεοεκλεγείς δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιστράτηγος ε.α. - τ. αντιδήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας από την νέα δημοτική περίοδο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο τέως δήμαρχος Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσάκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Αιμιλιανός Σεκλός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπαρισσίων "Αρκαδιά" Ρούλα Τσατσάκου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας και νεοκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και του Πυρισβεστικού Σώματος κ.α. 


Πηγή : tharros news

Η γιορτή της Πεντηκοστής στην Κυπαρισσία

Με λαμπρότητα τίμησε η Κυπαρισσία τη μεγάλη γιορτή του Αγίου Πνεύματος και της Πεντηκοστής, σήμερα το πρωί.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στην ιστορική Ανω Πόλη. Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος. Ακολούθησε λιτανεία, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μέχρι τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανασίου.


Πηγή : eleutheria online

Παλιά Καλαμάτα: Τα Ανθεστήρια κάποτε

Με αφορμή τα εγκαίνια της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, ο γράφων το παρόν μεταφέρει τους φίλους αναγνώστες αρκετά χρόνια πίσω, με φωτογραφικό υλικό σπάνιο.

Τότε, τα Ανθεστήρια βρίσκονταν στα καλύτερά τους χρόνια, οι δε παρελάσεις των αρμάτων άφησαν μια αξέχαστη εποχή, πλαισιωμένες από τα πιο όμορφα κορίτσια της καλαματιανής κοινωνίας. Τα δροσερά νιάτα εκπροσωπούσαν τότε οι δεσποινίδες: Μαρία Γερανέα, Έφη Κάρτσωνα, Γιώτα Οικονομάκη, Μαρία Νικητοπούλου, Χριστίνα Πολυμενέα, Γιάννα Τσακάλου, Γιόλα Καμαρινάκη, Μαίρη Κότσαμπα, Άννα Αβδάλα, Νίκη Μαυροειδή, Καλλιόπη Γιολδάση, Κική Κότσινα κ.ά., ντυμένες στα κατάλευκα και στεφανωμένες με λουλουδένια στεφάνια, γνήσιες και αντάξιες της ομορφιάς των αρχαίων Ελληνίδων της Ολυμπιακής Φλόγας.

Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης

Σημείωση
Το φωτογραφικό υλικό ανήκει στους τότε ερασιτέχνες φωτογράφους: Χρήστο Αλειφέρη, Βασίλη Μανιάτη, Μιχάλη Παπασταθόπουλο, Γ. Τασιόπουλο κ.ά.




Πηγή : tharros news

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Από τις καλύτερες χρονιές για το καρπούζι στην Τριφυλία

Σε μια από τις καλύτερες χρονιές στην καλλιέργεια του καρπουζιού τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται η φετινή για τους παραγωγούς της Τριφυλίας, καθώς η ζήτηση για το προϊόν από την αρχή μέχρι και σήμερα παραμένει αυξημένη, ενώ και οι τιμές έχουν κρατηθεί σε καλά επίπεδα.

Σύμμαχος των παραγωγών παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της καλλιέργειας είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και που αυξάνουν την ζήτηση, αλλά και το γεγονός ότι στον όμορο και ανταγωνιστικό Νομό Ηλείας η φετινή συγκομιδή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Οπως εκτιμάται, το 70% περίπου της παραγωγής της περιοχής έχει συγκομισθεί και σε μια εβδομάδα περίπου θα έχει ολοκληρωθεί. Στα θετικά επίσης της χρονιάς είναι οι καλές αποδόσεις και η ποιότητα του προϊόντος και όπως αναφέρουν οι παραγωγοί αυτό οφείλεται στην τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει πάνω στην καλλιέργεια του καρπουζιού. Ολα αυτά -επισημαίνουν- κάνουν το προϊόν τους ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Από τους παραγωγούς της περιοχής, ο Λάμπρος Παπάγιωργας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Παρόλο που ήταν μια χρονιά δύσκολη στην καλλιέργεια και υπήρχαν ζημιές στο ξεκίνημά της η συγκομιδή εξελίσσεται πολύ καλά και χωρίς προβλήματα. Τις μέρες αυτές υπάρχει ζήτηση για καρπούζια και πιστεύω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην Ευρώπη που κυρίως πάνε τα καρπούζια της περιοχής μας έχει ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες».

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος τόνισε: «Φέτος κινήθηκε ομαλά η συγκομιδή του καρπουζιού, οι τιμές του ήταν ικανοποιητικές και οι αποδόσεις πάρα πολύ καλές. Πιστεύω να έχουν ευχαριστηθεί όλοι όσοι έφαγαν τα καρπούζια της Τριφυλίας, γιατί πανευρωπαϊκά εμείς είμαστε οι πρώτοι που βγάζουμε υπαίθρια καρπούζια. Εχουμε μάθει εμείς οι παραγωγοί να καλλιεργούμε τα καρπούζια, δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες, ούτε είναι τυχαίο, πρέπει να γνωρίζεις την καλλιέργεια και πώς θα την κάνεις. Πλέον έχουμε φτάσει στο 70% της συγκομιδής, οι φορτώσεις γίνονται εντατικά και οι απαιτήσεις από τις αγορές είναι μεγάλες, θα έλεγα ότι είναι αφύσικες οι φορτώσεις που γίνονται, δεν τις περιμέναμε ούτε εμείς. Αν συνεχίσουμε έτσι, σε μία εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή. Το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη ήταν υψηλές μας βοήθησε -όταν στη Γερμανία έχει 25 βαθμούς είναι καλοκαίρι εκεί- και σήκωσε πολλά καρπούζια. Η Ιταλία δεν δούλεψε πολύ γιατί είχε δικά της, μας ανακάτεψε λίγο με τις τιμές γιατί τα καρπούζια της δεν ήταν ποιοτικά, αλλά κρατηθήκαμε εμείς και έτσι δεν έγινε ζημιά. Αυτή τη στιγμή οι τιμές κυμαίνονται από 30-40 λεπτά».

Ο Κυριάκος Λατάνης τόνισε: «Συνεχίζεται η συγκομιδή και για περίπου 10 μέρες ακόμη με τιμές μέχρι τώρα ικανοποιητικές. Είναι μια καλή χρονιά για τους παραγωγούς, μπορεί να μην βοήθησε ο καιρός κατά την διάρκεια της χρονιάς στην καλλιέργεια, αλλά μας βοηθάει πολύ τώρα στο μάζεμα».

Ο Μιχάλης Μπακούρος ανέφερε: «Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, στα όσα χρόνια καλλιεργώ. Αυτό όμως οφείλεται στη μεγάλη διαφορά που υπάρχει με τον διπλανό Νομό Ηλείας και τις ζημιές που υπήρχαν εκεί, αλλά και στην έλλειψη καρπουζιών, για αυτό οι τιμές έχουν κρατηθεί σε καλά επίπεδα. Εχει μαζευτεί το 70% περίπου των καρπουζιών και την εβδομάδα που μας έρχεται θα ολοκληρωθεί, οι αποδόσεις ήταν πολύ καλές, αλλά και η ποιότητα άριστη».

Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του μας είπε: «Η συγκομιδή πλέον φτάνει στο τέλος της, ένα 30% έχει μείνει πίσω. Αυτό που έκανε καλή τη χρονιά είναι ότι η Ηλεία είναι πολύ πίσω φέτος, ενώ είχαμε σύμμαχο τον καλό καιρό που υπήρχε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, καθώς εκεί είναι οι αγορές που απευθυνόμαστε. Επίσης τα καρπούζια της περιοχής μας είναι εξαιρετικής ποιότητας».

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Εκδήλωση στην Κυπαρισσία για τις δασικές πυρκαγιές

Εκδήλωση με θέμα: “Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την καταστολή δασικών πυρκαγιών” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον πολυχώρο πολιτισμού “Τρενοτεχνείο” στην Κυπαρισσία.

Ομιλητής ήταν ο Μιλτιάδης Αθανασίου περιβαλλοντολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών, που εκπονεί διδακτορική διατριβή σχετικά με την πρόβλεψη της συμπεριφοράς των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Είναι εθελοντής πολιτικής προστασίας από το 2000 και κατά τις τέσσερις τελευταίες αντιπυρικές περιόδους είναι ιπτάμενος σύνδεσμος του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικό ελικόπτερο βαρέος τύπου. Με την συσσωρευμένη πείρα του όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τις πυρκαγιές και τις μελετά, παρουσίασε τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από την καταγραφή και μελέτη της συμπεριφοράς πραγματικών δασικών πυρκαγιών και μίλησε για την ασφάλεια κατά τη δασοπυρόσβεση, αναφέροντας περιπτώσεις καταγραφής της εξέλιξης δασικών πυρκαγιών στο πεδίο.

Οπως ο ίδιος τόνισε: «Στόχος της παρουσίας είναι να επικοινωνήσουν αποτελέσματα που έχουν προκύψει από την ανάλυση δασικών πυρκαγιών, τα οποία ένας πυροσβέστης μπορεί να χρησιμοποιήσει για την ασφάλειά του αλλά και για την τακτική που θα ακολουθήσει για να την καταστείλει. Τα αποτελέσματα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να μεταδοθούν στις τοπικές κοινωνίες».

Μιλώντας για τις καταστροφικές και φονικές φωτιές του 2007 και την μετέπειτα αντιμετώπιση, σημείωσε: «Το 2007 οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά ακραίες και άσχημες, είχε περάσει κατά πολύ αυτό που λέμε το κατώφλι της αναμενόμενης δριμύτητας μιας πυρκαγιάς. Αυτό που βλέπουμε όλοι όσοι έχουν εμπειρία είναι ότι η αυταπάρνηση των δασοπυροσβεστών είναι δεδομένη, πάντα υπάρχουν περιθώρια για εξέλιξη, τα τελευταία χρόνια υπάρχει διάθεση και βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων. Η διαχείριση των δασικών πυρκαγιών χωρίζεται σε τρία στάδια: πρόληψη, προκατασταλτικός σχεδιασμός και αντιμετώπιση. Και στα τρία στάδια δεν περισσεύει κανείς. Τοπική αυτοδιοίκηση, εθελοντές, Πυροσβεστικό Σώμα, Διεύθυνση Δασών, πολίτες συνεργάζονται για το καλό της τοπικής κοινωνίας και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Στην Κυπαρισσία το εκδρομικό τρένο!

Λίγο μετά τις 9μμ έφτασε στο Σταθμό της Κυπαρισσίας το τρένο που εκτελεί εκδρομικό δρομολόγιο με περισσότερους από 70 επιβάτες, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου και τη συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Στο Σταθμό του ΟΣΕ, τους φίλους του Σιδηροδρόμου και τα στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποδέχθηκαν κάτοικοι της Κυπαρισσίας καθώς και τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην πόλη και την περιοχή, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Χρονόπουλος και, βεβαίως, ο γνωστός τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος που στο παλιό Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ έχει δημιουργήσει τον πολιτιστικό πολυχώρο "Τρενοτεχνείο".

Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της και κάνει τη νύχτα μέρα, με τη "Λευκή Νύχτα" που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος, ενώ στην πλατεία της ιστορικής "Αρκαδιάς" διεξάγεται παραδοσιακό π λαικό πανηγύρι στα πλαίσια του εορτασμού της Παντριφυλιακής εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος! Οπότε, εκδρομείς, επισκέπτες από γύρω περιοχές και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, απόψε στην Κυπαρισσίας θα περάσουν υπέροχα τη βραδιά και τη νύχτα τους μέχρι το πρωί!




Πηγή : tharros news

Η νύχτα - μέρα στην Κυπαρισσία! Κοσμοπλημμύρα στη "Λευκή Νύχτα"!

"Βούλιαξε" από χιλιάδες κόσμου η Κυπαρισσία και έγινε η νύχτα - μέρα στην απόλυτα πετυχημένη, πρώτη, "Λευκή Νύχτα"! Μόλις βράδιασε, η πόλη με τα γιορτινά της, φωτισμένη και λαμπερή, με τις βιτρίνες στολισμένες και τους επαγγελματίες χαμογελαστούς υποδεχόταν τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους! Μουσικά σχήματα, DJ's, κεράσματα, ποτά, κοκτέιλς, βεγγαλικά, αερόστατα έκαναν την ατμόσφαιρα ονειρική - παραμυθένια και ο κόσμος πλημμύρισε την αγορά, συνδυάζοντας ευχάριστη βόλτα και ψώνια σε άκρως ελκυστικές τιμές!

Ακόμη και τώρα (00:39), στην αγορά της Κυπαρισσίας το τρελό πάρτι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ξέφρενους ρυθμούς, ενώ στην κεντρική πλατεία δεν πέφτει καρφίτσα. Στην πλατεία της ιστορικής "Αρκαδιάς" διεξάγεται παραδοσιακό - λαϊκό πανηγύρι και ο κόσμος δείχνει να τιμά την παράδοση και το έθιμο!

Η.Γ.




Πηγή : tharros news