Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πονοκέφαλος για τα ...αδέσποτα που δεν στειρώνονται με περιστατικά να αυξάνονται

Το θέμα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς προβληματίζει την κοινωνία της Κυπαρισσίας καθώς εντείνεται η κατάσταση με αποτέλεσμα οι αγέλες να επιτίθενται ακόμα και σε ανθρώπους.

Αρκετοί τα φροντίζουν έστω με τον τρόπο τους, αλλά η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτραπεί σε ορισμένα σημεία καθώς δεν γίνονται στειρώσεις με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται...τα προβλήματα. Έτσι μας περιγράφει την κατάσταση ο αναγνώστης μας κ. Μπάμπης Σ. από τη περιοχή ο οποίος πήγε στο κτήμα του κοντά στη παραλιακή ζώνη και πρόσφατα του επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά με αποτέλεσμα να κινσδυνέψει. Τα αδέσποτα φαίνεται ότι πεινούσαν και έγιναν επιθετικά με αποτέλεσμα να ξεσκίσουν τα ρούχα του και να τον δαγκώσουν όταν ευτυχώς το περιστατικό αντιλήφθηκε γείτονας και τα απομάκρυνε.

Ο ηλικιωμένος άνδρας μετέβη στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο μας επισήμανε ότι σε παραλιακές περιοχές καραδοκούν εκτός από τα αδέσποτα και πορτοφολάδες που αδειάζουν τσέπες αλλά και ότι βρουν. Οπότε προσοχή...


Πηγή : kyparissiotis

Μια ωραια εθελοντικη προσπαθεια για τον Α'ι' Λια του Στασιου

Με την επιστολη μας αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ Αντώνη Βλάχο, ο οποιος πηγε στον Αι Λια του Στασιού πολλες μερες πριν την 20-7-2013,με αρκετούς φιλους του,κατοικους της Κυπαρισσιας [δεν γνωριζω τα ονοματα τους για να τους αναφέρω] και εκαναν τα παρακάτω, με δικά τους εξοδα και με δυσκολες συνθηκες διαβιωσης και μεταφοράς υλικών, αφου το υψομετρο ειναι 1217 μ.

Ασπρισαν και εβαψαν το εκκλησάκι και την σκεπή. Σοβατισαν και επισκέυασαν τους τοιχους. Καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο. Ετοιμασαν τα απαραίτητα για την εορτη. Ολοι οι προσκυνητές σχολίασαν με πολυ καλά λογια αυτη την προσπάθεια.

ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ

Αρης Κ. Βλάχος


Πηγή : kyparissia news

Τουρισμός με μέλλον στην Τριφυλία βλέπει ο Αγγελόπουλος

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος λέει ότι υπάρχει αυξημένη κίνηση Ρώσων τουριστών, που κάνουν τις διακοπές τους σε ξενοδοχεία στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία. Όσον αφορά την υπόλοιπη Τριφυλία «παρατηρείται αύξηση κρατήσεων στα ξενοδοχεία από Ιταλούς, Γερμανούς και Άγγλους, αλλά και Μολδαβούς και Βούλγαρους». Ειδικά για την αυξημένη προσέλευση των Ρώσων ο κ. Αγγελόπουλος λέει ότι «βοηθούν οι πτήσεις από Μόσχα για Καλαμάτα και Άραξο.

Όπως βοηθούν και οι πτήσεις της Ryanair στον ερχομό Ιταλών τουριστών». Πάντως προτιμά να κρατά μικρό καλάθι για το τι μέλλει γενέσθαι. «Θεωρώ ότι για πρώτη χρονιά η κίνηση πάει καλά και, αν δεν στραβώσει κάτι, του χρόνου θα φανεί αν θα τα καταφέρουμε φέτος να κεφαλαιοποιήσουμε την αυξημένη προσέλευση Ρώσων και ξένων τουριστών», υπογραμμίζει.

Προσθέτει δε ότι «θα πρέπει να φοβόμαστε τον κακό μας εαυτό», καθώς όπως λέει στη συνέχεια «οι Ρώσοι έχουν υψηλές απαιτήσεις και αν εμείς τους δούμε ως μια «αρπαχτή», θα τους χάσουμε». Ήδη τονίζει πως οι Ρώσοι «βγάζουν γκρίνια γιατί νομίζουν ότι έρχονται σε παράδεισο, αλλά βλέπουν άλλα». Σημειώνει λοιπόν ότι οι παραλίες τους δεν είναι οργανωμένες, δεν υπάρχει καθαριότητα και το οδικό δίκτυο έχει τα χάλια του. «Τίποτα δεν είναι απλό, όλα θέλουν τον αγώνα τους και για να κρατήσουμε τους τουρίστες θα πρέπει να συνεργαστούμε κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματίες», επισημαίνει.

Καταλήγοντας τονίζει πως «είναι απλά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε την καθαριότητα, το νερό, τη σήμανση. Κι όχι να μην μπορούν να βρουν την Κυπαρισσία γιατί δεν υπάρχει μια μεγάλη ταμπέλα στον αυτοκινητόδρομο ή να κόβεται το ρεύμα κάθε εβδομάδα για 3-4 ώρες στο Μάραθο».


Πηγή : radio 936

Πεζοπορική διαδρομή στη Νέδα «ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ»

Θεσμό αποτελεί πλέον, φέτος για 21η φορά, η ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ που γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής. Πεζοπόροι διαφορετικής ηλικίας ,από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας , πολλές φορές και ξένοι επισκέπτες γίνονται παρέα περνώντας μια μαγευτική μέρα με περιπέτεια, κέφι και αλληλοϋποστήριξη απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης , την ξεχωριστή ΝΕΔΑ.

Έτσι για μια ακόμη χρονιά , ο Σύλλογος Αυλωνιτών , σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας , δ ι ο ρ γ α ν ώ νουν , το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Ιουλίου 2013, πεζοπορία στη ΝΕΔΑ, διαδρομή, που μετά τον αδόκητο θάνατο, το 2002, του τελευταίου προέδρου της κοινότητας, που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξή της, πήρε το όνομα “ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ΄΄ στη μνήμη του. Το μαγευτικό φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία μας περιμένουν!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αυτοκίνητα του δήμου, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας.(καινούριο γεφύρι) Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου. Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του συλλόγου και την προσφορά ντόπιων παραγωγών.

  • Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.
  • Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
  • Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ..
  • Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
  • Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου.

Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων) Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με φαγητό , καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί , πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά ,μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Η συνδρομή των 10 ΕΥΡΩ περιλαμβάνει τη μεταφορά από το γήπεδο στη Νέδα και αντίστροφα, 1 αναμνηστικό μπλουζάκι, κολατσιό στο ποτάμι και φαγητό το βράδυ στην πλατεία. Οι μικροί πεζοπόροι έως 12 ετών δεν πληρώνουν. Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Βαθμός δυσκολίας (++) Συμβολή στην ασφαλή διάβαση έχει το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του Ε.Ε.Σ (παράρτημα Καλαμάτας). Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι , κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 27613-60742, 27610-51191(Δήμος Τριφυλίας), 6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος), 6977975535(Σπύρος Τρουπάκης)


Πηγή : kyparissiotis

Διαμαρτυρία αγανακτισμένων κτηνοτρόφων από την Τριφυλία στην Τρίπολη που έχουν μείνει 8 μήνες απλήρωτοι

Τον Φεβρουάριο του 2013, σε ρεπορτάζ του filiatranet αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι από την Τριφυλία, διαμαρτυρήθηκαν στα Φιλιατρά, απαιτώντας τα χρήματα που τους οφείλονται από τυροκομική επιχείρηση με έδρα την Τρίπολη.

Εχθές το πρωί, κτηνοτρόφοι και από τα Φιλιατρά, που έχουν φτάσει πλέον σε απελπιστική κατάσταση, μετέβησαν στην Τρίπολη και πήγαν στις εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου τυροκομείου στην Τεγέα, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για χρήματα που τους οφείλονται από το γάλα που προμήθευαν την επιχείρηση, καθώς μετά τις τόσες διαβεβαιώσεις, η κοροϊδία συνεχίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εξέφρασαν τα παράπονά τους προς τον επιχειρηματία, λέγοντας ότι είναι απλήρωτοι επί οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, φτάνοντας ακόμη και σε προσωποκράτηση κτηνοτρόφου, διότι δεν μπόρεσε να είναι συνεπής σε υποχρέωσή του προς την Τράπεζα.

«Οι κύριοι έχουν λογικές απαιτήσεις, τους χρωστά η επιχείρηση κάποια λεφτά. Λόγω της εποχής, έχουμε δυσκολευτεί οικονομικά, τους έχω προτείνει δύο λύσεις για σταδιακή εξόφληση, δεν τις δέχονται. Επιλέγουν λάθος τρόπο να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, πήραν προκαταβολές. Μετά δυσκολευτήκαμε. Δεν έχω την πρόθεση να καταχραστώ τα λεφτά κανενός» είπε ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπίτσικας.

Μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών, οι κτηνοτρόφοι πήγαν στο δικαστικό μέγαρο της Τρίπολης και επισκέφθηκαν την εισαγγελική αρχή.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

kalimera-arkadia.gr


Πηγή : filiatra net

Στις 7 το απόγευμα στην Καλαμάτα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο

"Καλαμάτα, πόλη αντιφασιστική" είναι το κεντρικό σύνθημα της σημερινής πανελλαδικής αντιφασιστικής διαδήλωσης (7 μ.μ. από την κεντρική πλατεία) που θα πραγματοποιηθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Στο κάλεσμα μίας σειράς φορέων της πόλης κατά του "φεστιβάλ μίσους" της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ανταποκριθούν εκατοντάδες μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων από όλη τη χώρα, οι οποίες έχουν δηλώσει τη στήριξη και τη συμμετοχή τους με διάφορους τρόπους τις τελευταίες μέρες με σημαντικότερη πηγή το Διαδίκτυο. Με σημείο συγκέντρωσης την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και προορισμό την Παραλία οι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού.

Την πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση διοργανώνουν η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Παμμεσσηνιακός Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ "Δήμητρα", η ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, το Θεατρικό Σχήμα "ΣΥΝ-1", η θεατρική ομάδα "Ωκύτοπον", το Rethink Project, η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών".

Στον αντίποδα η Τ.Ο. Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής με ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες έχει καλέσει τα μέλη της από τις 5 μ.μ. με σκοπό την περιφρούρηση των γραφείων της. Η πόλη πάντως αναμένεται να είναι... ζωσμένη από αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην Καλαμάτα

Πάνω από 200 αστυνομικοί από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου αναμένονται -σύμφωνα με πληροφορίες- σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα για τη διασφάλιση της ηρεμίας κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Ειδικότερα, τις δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας αναμένεται μεταξύ άλλων δυνάμεων, να ενισχύσουν τουλάχιστον 6 διμοιρίες αστυνομικών και αστυνομικοί των ΟΠΚΕ γειτονικών νομών.


Πηγή : eleutheria online

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κυπαρισσία: Ο Πήτερ Πάν στο Λιμενοβραχίονα

ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τρίτη 30 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ.

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ
του J. M. Barrie

Η Νέα παραγωγή του Θεάτρου του Βορρά

Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!

Η ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν ο Πήτερ Παν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι. Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χουκ!


Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ γέλιο. Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.

«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραϊδόσκονη.»
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Ηχοληψία : Ανέστης Άγκος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρνόκουρος, Δήμητρα Βήττα, Βαγγέλης Δαλλές, Χρήστος Κατίδης, Ελευθερία Τσιακούρη, Κωνσταντίνα Τσιάπου

Η θεατρική παράσταση «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ» θα βρίσκεται στην Κυπαρισσία για μία μοναδική παράσταση την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στο Λιμενοβραχίονα Κυπαρισσίας.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945 978340
9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Άνεργοι, πολύτεκνοι: 8€

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας : m.6947 70 69 72, 6945 97 83 40
e-mail: loutzioudim@medialine.gr


Πηγή : filiatra net

Οι καλοκαιρινές παραστάσεις του…Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω. Ξεκινούν στις 27 Ιουλίου στην Κυπαρισσία

TΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τ.Κ. 243 00
http://www.teth.gr – Email: teth@teth.gr

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο και το έργο του Ντάριο Φο, Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!, την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.

Το πλήρες πρόγραμμα των καλοκαιρινών παραστάσεων είναι:

27 Ιουλίου Λιμάνι Κυπαρισσίας
2 Αυγούστου Προφήτη Ηλία (Τουριστικό), Γαργαλιάνοι
4 Αυγούστου Θέατρο ’’Νότα Αρνόκουρου’’, Πλατάνια
7 Αυγούστου Διαβολίτσι

Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!
του Ντάριο Φο

Σε μια κοινωνία που οι τιμές ανεβαίνουν και οι μισθοί κατεβαίνουν, δυο απελπισμένες νοικοκυρές αποφασίζουν να περάσουν στην αντεπίθεση. Η ξεκαρδιστική κωμωδία του νομπελίστα συγγραφέα σε μια σύγχρονη μετάφραση που φέρνει το έργο στην Ελλάδα του 2013.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Δριμυλής
Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Αλεξανδρόπουλος Γιάννης, Βελισσάρη Τότα, Βλαχαδάμη Ελίζα, Γαραντζιώτη Άσπα,Ζαχαροπούλου Γιούλα, Μαγγανά Νάνσυ, Μακρής Βασίλης, Μερκούρη Ντίντα,Μίχος Κωνσταντίνος, Πετροπούλου Ελένη, Ράλλης Λεωνίδας, Σαρδέλη Ευγενία, Σταθόπουλος Γιάννης, Φιλντίσης Κωνσταντίνος, Χριστοδουλοπούλου Μαρία, Χρυσανθακόπουλος Τάκης.


Πηγή : kopanaki news

Τι ακριβώς λέει η απόφαση ανάκλησης της άδειας για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναρτήθηκε νωρίτερα στο Διαύγεια η απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, με την οποία ανακαλείται η άδεια παραχώρησης του Πάρκου του Λιμενικού στη Χρυσή Αυγή για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ της, ενώ απαγορεύονται στον ίδιο χώρο όλες οι εκδηλώσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου…

Ειδικότερα, στην απόφαση σημειώνονται τα εξής: «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει άμεσος και υπαρκτός κίνδυνος διασάλευσης της ηρεμίας και της τάξης στην παραθαλάσσια ζώνη από εκδηλώσεις πολιτικού-κομματικού χαρακτήρα στο Πάρκο του Λιμενικού Ταμείου, με αρνητικές συνέπειες για την οικονομική και κοινωνική ζωή στην Καλαμάτα, μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Αποφασίζουμε:

1 Ανακαλούμε την με αρ. πρωτ. 22046/2731/20-5-2013 απόφασή μας. Δεν εγκρίνουμε την με αρ. 145/2013 πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Νομού Μεσσηνίας αναφορικά με την παραχώρηση για απλή χρήση χερσαίου χώρου στο Πάρκο του Λιμενικού Ταμείου από 2 έως και 5 Αυγούστου 2013 για την πραγματοποίηση της γιορτής της «Ελληνικής Νεολαίας» από το Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.

2 Εντέλλουμε το Λιμενικού Ταμείο Νομού Μεσσηνίας όπως μη χορηγήσει άδεια διεξαγωγής εκδηλώσεων στο χώρο του Πάρκου του Λιμενικού Ταμείου μέχρι την 30η Αυγούστου 2013 για τους ανωτέρω περιγραφέντες λόγους.

3 Η απόφασή μας αυτή ισχύει από Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013».


Πηγή : kalamata journal

Πρώτος μαραθώνιος «Navarino Challenge» σε Αρκαδία- Μεσσηνία

Σημείο εκκίνησης του μαραθωνίου ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μεσογειακή διατροφή και την παιδική παχυσαρκία η ΣιλίμναH Μεσσηνία και η Αρκαδία θα αποτελέσουν το κέντρο ενδιαφέροντος το προσεχές διάστημα, με τη φιλοξενία του πρώτου μαραθώνιου «Navarino Challenge». Ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι ο πρεσβευτής του πρώτου μαραθώνιου ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία.

Η επιλογή της Πελοποννήσου έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς λόγω της βιοποικιλότητάς της αλλά και της παράδοσής της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Μεσογειακής και υγιεινής διατροφής. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013. Άνθρωποι όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στους αγώνες, για τη στήριξη αυτού του σκοπού. Ο πρεσβευτής του αγώνα «Navarino Challenge» και υποστηρικτής του «Ευ αγωνίζεσθαι» είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes.

Γνωστός από τις αμέτρητες συμμετοχές του σε μαραθωνίους των ΗΠΑ (το 2006 συμμετείχε σε 50 μαραθωνίους στη χώρα), ο Karnazes θα ενημερώσει γονείς και μαθητές των Μεσσηνιακών και Αρκαδικών σχολείων για την άθληση, την υγιεινή ζωή και προπαντός για τη σωστή διατροφή που χρειάζονται τα παιδιά και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η παιδική παχυσαρκία. Αυτή η πρωτοβουλία συμβαδίζει με τη δέσμευση του αθλητή, να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας και ευζωίας των νέων. Μέσα από το Ίδρυμά του KARNO KIDS, υλοποιεί αυτή τη δέσμευση, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη σε οργανισμούς και προγράμματα για αυτόν το σκοπό.


Πηγή : simaia news

Ζωντάνεψε πάλι η παιδική χαρά στη Κυπαρισσια - Αντίδοτο στη κρίση η κοινωνική δράση

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ από παιδικά χαμόγελα ξανά η Παιδική χαρά στη περιοχή του ΟΣΕ της Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών ΓΑΙΑ που αποκατέστησε την μοναδική και εγκαταλειμμένη παιδική χαρά της πόλης σε μια μεγάλη γιορτή. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Διονυσοπούλου στην ομιλία τόνισε ότι με στήριξη των μελών του και προσωπική παρέμβαση του κ. Μερκούρη από το Δήμο βοήθηκε στο στρώσιμο του χαλικιού, στην επανεργοποίηση του φωτισμού και η κα Πανουσιοπο΄λυου με τη συνδρομή της ΔΕΥΑΚΥ να δενδροφυτευθεί η περιοχή ενώ βρήκε χορηγό γα τα 3 παγκάκια και ένα παιχνίδι. Οι γυναίκες της ΓΑΙΑ για 2 μήνες καθάρισαν το χώρο εξωραίζοντας όλη τη παιδική χαρά, απεκατέστησαν τα φθαρμένα και επικίνδυνα παιχνίδια, ενώ απευθυνόμενος στο Δήμαρχο που ήταν παρών ζήτησε να κατασκευαστούν κι άλλες παιδικές χαρές υποσχόμενοι ότι ο Σύλλογοι θα διαθέσει δικούς του πόρους για να εμπλουτιστεί η παιδική χαρά ενώ επέμεινε στην φύλαξη του χώρου.

Την πρωτοβουλία αγκάλιασε εκφράζοντας θερμά συγχαρητήρια η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών κα Ελένη Μακρή η οποία δήλωσε ότι οι συλλογικές πράξεις μετρούν στην κοινωνία ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεργαστεί με τον όμορο σύλλογο της Κυπαρισσίας καθώς οι γυναίκες έχουν κοινούς στόχους και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Παρών ήταν η εκπρόσωπος του Ευρωπαικού Συμβουλίου Γυναικών και συμπατριώτης μας κα Μίκα Ιωαννίδη η οποία μάλιστα ήταν πρώην ρπόεδρος του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα και προσέφερε στο τόπο μας, μιλώντας για πράξεις προσφοράς στη κοινωνία.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας υποσχέθηκε ότι παροτρύνοντας συλλογικές δράσεις ο Δήμος θα ενισχύσει το έργο των ομάδων που προσφέρουν καθώς απέναντι στη κρίση υπάρχουν κοινωνικά αντίδοτα με εθελοντισμό και πράξεις. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι και η παιδική χαρά Φιλιατρώνν που αποτέλεσε δωρεά θα αναμορφωθεί με κοινή δράση μέσα από τους συλλόγους. Εξήγησε ότι ο Δήμος όσες δυνάμεις διαθέτει θα συνδράμει πρωτοβουλίες αρκεί να υπάρχει συλλογική διάθεση. Πάντως οι γυναίκες του συλλόγου μας μίλησαν για την ΕΛληνίδα μάνα που σήμερα θέλει να προσφέρει χαμόγελο στα παιδιά καταλήγοντας ότι ο κόσμςο συσπειρώνεται γύρω από τους συλλόγους;


Πηγή : radio 936

Νεκρη χελωνα καρετα-καρετα στο Βουνακι

Στο Βουνάκι Καλού Νερού, στη θέση "Καντίνα",εχθες στις 8.30,εντοπίστηκε νεκρή η χελώνα caretta- caretta της φωτογραφίας απο την κα Ελενη Κατσιρου. Αμέσως ενημέρωθηκε η υπεύθυνη των προγραμμάτων Πελοποννήσου κ. Παναγιώτα Θεοδώρου για το ατυχο ζωο.

*Ευχαριστουμε την κ.Κατσιρου για την ενημερωση


Πηγή : kyparissia news

Εντυπωσίασε το Μέγαρο Χορού στην πρεμιέρα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

Μάτια λαμπερά και πρόσωπα χαμογελαστά… Αυτή την όμορφη έκφραση είχαν οι περισσότεροι από τους θεατές της παράστασης με την οποία έγινε η πρεμιέρα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Όμως τα χαμόγελα και η ικανοποίηση αφορούσαν περισσότερο το σπίτι του Φεστιβάλ, το Μέγαρο Χορού, που άνοιξε χθες πρώτη φορά τις πόρτες του…

Ήταν μοιραίο η εναρκτήρια παράσταση να μην πρωταγωνιστήσει στις εντυπώσεις του κόσμου, τουλάχιστον του κόσμου της Καλαμάτας, ο οποίος το πρώτο που πήγε να δει χθες το βράδυ ήταν το Μέγαρο Χορού. Ένα κτήριο που άρεσε πάρα πολύ στους περισσότερους. Πολλοί είπαν ότι η απλότητα και η λιτότητα στη διαρρύθμιση των χώρων, στις γραμμές και στα υλικά, είναι τα στοιχεία που τους άρεσαν περισσότερο στο κτήριο. Ο πιο εντυπωσιακός χώρος ωστόσο είναι η κεντρική σκηνή του Μεγάρου. Η τεράστια και υπερσύγχρονη σκηνή, ο αμφιθεατρικός χώρος των καθισμάτων, τα θεωρεία, γενικά όλη η αίθουσα είναι εκπληκτική και πρέπει όλοι οι Καλαματιανοί να την επισκεφθούν, να σχηματίσουν τη δική τους άποψη και να υπερασπιστούν αυτό το κτήριο, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και να έχει ανοιχτές τις πόρτες του στους κατοίκους της πόλης. Η πρεμιέρα λοιπόν του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ήταν ιστορική. Ο καταξιωμένος θεσμός, μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο, απέκτησε επιτέλους το δικό του εξαιρετικό σπίτι και έγινε ακόμη πιο δυνατός για να αντιμετωπίσει και τις δυσκολίες που έρχονται.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, Βίκυ Μαραγκοπούλου, υποδέχτηκαν στο Μέγαρο πολλές προσωπικότητες που ήρθαν να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα και να δουν το Μέγαρο. Ανάμεσά τους ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ο οποίος είναι από την Κυπαρισσία, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι της Καλαμάτας Σταύρος Μπένος (πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα»), Παναγής Κουμάντος και Γιώργος Κουτσούλης, η διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Άννα Καφέτση, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Σαλαβράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, ο Δημήτρης και η Ελένη Μανιατάκη από το Μανιατάκειον Ίδρυμα Κορώνης κ.ά.

Όσο για την παράσταση της πρεμιέρας, αυτή ήταν το Drumming της Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ από την ομάδα Rosas. Είναι ένα έργο που έχει σφραγίσει τη μετάβαση του σύγχρονου χορού από τον 20ο στον 21ο αιώνα. Ήταν μια παράσταση με ζωντάνια, κίνηση, παλμό και στο τέλος οι χορευτές χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο. Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα, πάλι με το Drumming, στις δέκα το βράδυ στο Μέγαρο Χορού, ενώ στις οκτώ, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου ο Qudus Onikeku θα παρουσιάσει το STILL/life.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Κοπανάκι: Αναταραχή προκλήθηκε από μέλισσες μετά από τροχαίο!

Σμήνη μελισσών επέδραμαν χθες αργά το απόγευμα στην περιοχή του Κοπανακίου, όταν μετά από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, στη διασταύρωση με τον εθνικό δρόμο- οι κυψέλες που μετέφερε το ένα από αυτά, έπεσαν στο δρόμο και έσπασαν.

Η περιοχή γέμισε από αγριεμένες μέλισσες και δημιουργήθηκε αναταραχή, ωστόσο μετά την πρώτη αναστάτωση ξεκίνησε συστηματική επιχείρηση -στην οποία, κατά πληροφορίες, μετείχαν και επαγγελματίες μελισσοκόμοι- για να συγκεντρωθούν και πάλι τα έντομα στις κυψέλες.


Πηγή : eleutheria online

Περί φασισμού ο λόγος

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Την Τετάρτη 17/7 μέλος της συνέλευσης Αθήνας που είναι υπεύθυνο για την προετοιμασία της καθόδου των Αθηναίων στην αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου, δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα. Το τηλεφώνημα αυτό έγινε, επιβεβαιωμένα, μέσα από τα γραφεία της βουλής και ο τηλεφωνών δήλωσε ότι είναι ο βουλευτής Κουκούτσης...

Με χυδαίες εκφράσεις απείλησε τη συντρόφισσα και μέσω αυτής όλους όσους θα πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου. Η χυδαιότητα των εκφράσεων (που δεν τις αναπαράγουμε γιατί είναι ξένες στο πολιτισμό του κινήματός μας) δείχνει για άλλη μια φορά το επίπεδο των φασιστοειδών της Χ.Α.

Δείχνει όμως και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει διαπιστώνοντας ότι η πραγματοποίηση της φασιστικής φιέστας τους βρίσκει αντίθετους τους φορείς, τις συλλογικότητες, τα σωματεία καθώς και την τεράστια πλειοψηφία των κατοίκων της Μεσσηνίας, ενώ παράλληλα έχει αναπτυχθεί ένα πανελλαδικό κίνημα που απαιτεί την ακύρωση της φασιστικής πρόκλησης. Οι απειλές τους δεν έχουν αποδέκτη. Όχι μόνο δεν μας τρομάζουν αλλά αντίθετα επιβεβαιώνουν την άποψη μας ότι τον φασισμό δεν αρκεί να τον αντιμετωπίζεις ιδεολογικά και πολιτικά ξεσκεπάζοντας τον. Είναι αναγκαίο να μην του επιτρέπεις να εκφοβίζει και να βιαιοπραγεί ενάντια στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους.

Το Σάββατο τα φασιστοειδή κρυμμένα στις τρύπες τους θα καταλάβουν ότι δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Θα καταλάβουν ότι το φασιστικό φεστιβάλ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. Ούτε στην Καλαμάτα ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά. Όλοι το Σάββατο στις 7 μ.μ στην κεντρική πλατεία στην αντιφασιστική συγκέντρωση – πορεία.


Πηγή : kalamata journal

Γιορτή υποδοχής 8.500 τουριστών στο Κατάκολο

Κατενθουσιασμένοι από την ελληνική μας φιλοξενία και κρατώντας ενημερωτικά φυλλάδια και δεντράκια ελιάς αποχαιρέτισαν την Ηλεία οι περίπου 8.500 τουρίστες που έφτασαν χθες στο Κατάκολο με τα κρουαζιερόπλοια Seabourn Spirit, Norwegian Jade, Horizon και Magica.

Την αρχική επιφυλακτικότητα των τουριστών μας διαδέχθηκε ένα πλατύ χαμόγελο. Ζητούσαν να μάθουν για τα προϊόντα της ηλειακής γης, τα φαγητά, τα γλυκά, τα ποτά, τα φρούτα και τα αρωματικά φυτά. Κατενθουσιασμένοι γευόντουσαν τα ελληνικά λάδια, αλλά και την ελληνική μας φέτα. Βουτούσαν τις μπουκιές στο λάδι και στη ρίγανη και δοκίμαζαν τις υπέροχες ελιές, τα πατέ της ελιάς πίνοντας μια γουλιά εκλεκτού κρασιού ή τσίπουρου.

Ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά που ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου διοργανώσε το «καλωσόρισμα» των τουριστών στο λιμάνι του Κατακόλου. Συμμετείχαν ο ΕΟΤ Κυλλήνης, η Αντιπεριφέρεια Ηλείας, οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν με προϊόντα τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι:

Ασπροσπιτιωτών «Η Πρόοδος», Αρβανιτίου Πύργου «Η Αγία Παρασκευή», Γαστούνης «Η Αρχαία Ήλις», Αχλαδινής «Το Πούσι», «οι Πυργιώτισσες», η ΑΜΚΕ Olympic garden, το κέντρο Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη». Ο όμιλος Aldemar (που προσέφεραν δεντράκια ελιάς), ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, ΟΛΥΜΠΙΑ Xenia, Eleia (Α. Σπηλιάδης), Κτήμα Μερκούρη, Γκρίλας, Βαρβαρήγος, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, ΕΓΝΗΛ, Piggy Farm, Β. Πανταζής, Geoplant, G.K. Biscottino, Ωκεανίς, αρτοποιείο Ζάρρας κ.α.) αλλά και μεμονωμένοι παραγωγοί όπως οι κ.κ. Ν. Αγγελόπουλος (Αχλαδινή), Δημητρόπουλος (Λάλα) Κ. Μπιλάλης (Μηλιές) αλλά και απλοί πολίτες της Ηλείας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου.

Η πρόεδρος του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» κα Σοφία Χίντζιου - Κοντογιάννη μιλώντας για την προσπάθεια που γίνεται δεύτερη φορά φέτος για τέταρτη χρονιά συνολικά τόνισε ότι «κάνουμε αυτό το καλωσόρισμα στους τουρίστες μας. Σήμερα είναι τέσσερα τα κρουαζιερόπλοια που είναι στο Κατάκολο. Είμαστε στην προβλήτα ώστε όλοι να περάσουν μπροστά από τους πάγκους. Έχουν μαγειρέψει οι γυναίκες από τους συλλόγους, οι σύλλογοι έχουν φέρει τα προϊόντα τους, επιχειρήσεις του νομού έχουν προσφέρει, λάδι, τυρί, κρασί, ούζο, τσίπουρο, ψωμί, γουρουνοπούλα. Υπάρχει μια πολύ καλή ελληνική φιλοξενία και αυτό ήταν που θέλαμε να προσφέρουμε στους ξένους μας.


Τους δίνουμε φυλλάδια, ο κ. Αγγελόπουλος μας έχει φέρει και μικρά φυτά ελιάς για να τα παίρνουν οι τουρίστες φεύγοντας. Τους προσφέρουμε ακόμα αρωματικά φυτά, ρίγανη. Οι τουρίστες είναι ενθουσιασμένοι, βουτάνε στο λάδι το ψωμί, ρίχνουν ρίγανη και αλάτι και το απολαμβάνουν. Έχουμε ακόμα γλυκά, μπισκότα, όλα γεύσεις Ελλάδας. Σκοπός μας είναι να τους μείνει αυτή η γεύση. Να πάνε στη χώρα τους και όταν δουν το προϊόν στο σούπερ μάρκετ της περιοχής τους να το αγοράσουν. Είναι πολύς ο κόσμος σήμερα και ευχαριστούμε όλους όσοι προσέφεραν στην προσπάθεια αυτή».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος Τ.Κ. Κατακόλου Σπύρος Χιώνης, από την πλευρά του σχολίασε πως «η τοπική κοινωνία, οι τοπικοί φορείς, το Λιμενικό Ταμείο και το Τοπικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον Όμιλο Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας, υποδεχθήκαμε τους ξένους μας. Το επαναλαμβάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και νομίζω προβάλλοντας τα δικά μας προϊόντα και χρώμα δίνουμε και τα διαφημίζουμε, όπως το τυρί, το λάδι, βασικά είδη διατροφής και εκλεκτά είδη. Πιστεύω ότι θα επαναλάβουμε με μεγαλύτερη επιτυχία την εκδήλωση αυτή».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και εκπρόσωπος του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας κ. Σάκης Μπουλούτας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Κώστα Νικολούτσου, που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και δήλωσε πως «είναι μια εκδήλωση που υποδεχόμαστε τους τουρίστες μας, προβάλλοντας τα προϊόντα του τόπου μας, κάτι που έχει καθιερωθεί. Πρέπει να το επεκτείνουμε να βλέπουν οι τουρίστες τα προϊόντα μας και να μάθουν την ηλειακή φιλοξενία».

Τέλος να επισημάνουμε ότι σε αυτή τη γιορτή φιλοξενίας, προσφοράς και εθελοντισμού προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα προϊόντα μας , το λάδι, τις ελιές, την ελληνική μας φέτα, τα τυριά, τα ποτά, τα φρούτα μας (καρπούζια, πεπόνια κ.α.), τα αρωματικά φυτά, τα γλυκά και τα κουλούρια μας αλλά το κυριότερο όλων, να προβάλουμε την ελληνική μας φιλοξενία. Με το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων αλλά και με το ζεστό μας χαμόγελο αποχαιρετήσαμε το απόγευμα τους ανθρώπους που έφτασαν από όλα τα μέρη της γης και επέλεξαν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Ηλεία.


Πηγή : news messinia

Μαραθόπολη: Απίστευτο τροχαίο – Άγιο είχε ο οδηγός

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Μαραθόπολη στον αγροτικό δρόμο Μαραθόπολης – Λαγκουβάρδου στο ύψος του Camping όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ντελαπάρει και να βρεθεί στα βράχια!

Το ατύχημα σημειώθηκε κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες. Ο οδηγός είχε άγιο αφού βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς … γρατζουνιά και χωρίς να καταστεί ανάγκη να διακομιστεί στο νοσοκομείο !


Πηγή : gargalianoi

Independent: Δύο ελληνικά ελαιόλαδα στο παγκόσμιο τοπ-10

ΣΕ ΛΙΣΤΑ με τα δέκα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου κατατάσσει ο βρετανικός Independent δύο ελληνικά ελαιόλαδα. Στο αφιέρωμα του, ο Independent κατατάσσει το κρητικό λάδι "One" στη δεύτερη θέση του κόσμου, πίσω από το σιτσιλιάνικο "Nunez de Prado". "Αυτό το ελαιόλαδο από την Κρήτη είναι ακριβό, αλλά είναι η σαμπάνια των ελαιόλαδων", γράφει για το One και προσθέτει πως ταιριάζει με φρέσκο ψωμί, ή ως ντρέσινγκ σε σαλάτες ή στο μαγείρεμα φυσικά.

Στην Αγγλία το μισό κιλό πωλείται ως και 39 στερλίνες. Στην Ελλάδα μέσω Internet μπορεί κανείς να προμηθευτεί την ίδια ποσότητα αντί 24 ευρώ. Παράλληλα, στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ελαιόλαδων του κόσμου, όπως τα κατέταξε ο Independent, υπάρχει άλλο ένα ελληνικό προϊόν: Το μεσσηνιακό Taste the Difference (Greek Kalamatan Extra Virgin Olive Oil), από ελιές του Ταΰγετου, το οποίο κατατάσσεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως. Για το εν λόγω ελαιόλαδο γράφει ότι "βγάζει" αρώματα μήλου, λεμονιού και βοτάνων και πως παράγεται από τρία διαφορετικά είδη ελιών.


Πηγή : radio 936

Το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Απανταχου Μεσσηνιων στα Πλατανια

Λίγες μέρες πριν το 10ο Τακτικό Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση μετά Αρχαιρεσιών, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ που θα διεξαχθεί στο COSTA NAVARINO, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί στη Νέδα και τα Πλατάνια το Πρώτο Αντάμωμα των Απανταχού Μεσσηνίων το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει, το Σάββατο 20 Ιουλίου, το πέρασμα της Νέδας, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους νέους με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι απανταχού Μεσσήνιοι νέοι με ένα κομμάτι της ομορφιάς της φύσης της ιδιαίτερης πατρίδας όπως είναι το ποτάμι της Νέδας. Σημείο συνάντησης όσων επιθυμούν να συμμετέχουν θα είναι στις 10.00 πμ, τα Πλατάνια. Την Κυριακή 21 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ. θα γίνουν το καλωσόρισμα και οι χαιρετισμοί από όλους τους Μεσσηνίους στο Ανοικτό Θέατρο Νότα Αρνόκουρου. Στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Μεσσηνίας και το ΑΝΤΑΜΩΜΑ θα τελειώσει με δημοτικά τραγούδια από το παραδοσιακό συγκρότημα του Λεωνίδα Παπακώστα. Οι οργανωτές θα φιλοξενήσουν όσους παραβρίσκονται με παραδοσιακά φαγητά.

Σημειολογικά, το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ γίνεται σε ένα μέρος που αντιπροσωπεύει το ελληνικό πνεύμα, τα Πλατάνια, όπου οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων απαιτούν τη μέγιστη προσπάθεια, προικισμένο από την ομορφιά της Μεσσηνιακής φύσης με το μοναδικό σε ομορφιά ποτάμι της Νέδας, σε ένα θέατρο προσφορά αγάπης ενός Μεσσήνιου, του Κώστα Αρνόκουρου, ο οποίος αν και μεγαλούργησε στην επαγγελματική του ζωή δεν λησμόνησε την ιδιαίτερη πατρίδα και πραγματοποιείται με το μοναδικό στοιχείο της ελληνικής φυλής τη ζεστή ελληνική φιλοξενία. Έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους Μεσσήνιους της διασποράς και αυτούς που διαβιούν στην υπόλοιπη Ελλάδα με τους Μεσσήνιους που κατοικούν στη Μεσσηνία με στόχο τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και την καταγραφή των στοιχείων που τους ενώνουν μέσα από μια ελεύθερη διατύπωση απόψεων και καλών πρακτικών μεταξύ των Μεσσηνίων που ζουν σε διαφορετικά πολιτισμικά και οικονομικά περιβάλλοντα προκειμένου να γίνει ανάδειξη ωφέλιμων δράσεων από την μια περιοχή στις άλλες, προς όφελος των Μεσσηνιακών κοινωνιών.

Το αντάμωμα γίνεται με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας και των πολιτιστικών Συλλόγων των Πλατανίων, Σιδηροκαστριτών, Φίλων Νέδας, Αυλωνιτών, Ελαίας, Πτέρης και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας.


Πηγή : kyparissia news

Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με ταινίες μικρού μήκους

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης για το καλοκαίρι, παίρνει το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και Πληροφορικής που διοργανώνεται από τους μαθητές πληροφορικής του Συλλόγου. Παιδιά ηλικίας οκτώ έως και δεκατριών ετών δημιουργούν ψηφιακές ταινίες μικρού μήκους μετατρέποντας έτσι τον ηλεκτρονικό υπολογιστή από μια απλή συσκευή σε μέσο έκφρασης και δημιουργίας. Δεκάδες ταινίες με θέματα από τη φύση το πολιτισμό έως και τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και Πληροφορικής στις 22 και 28 Ιουλίου στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Πολιτιστικό Σύλλογο Αίπειας και στην ομάδα μαθητών των τμημάτων πληροφορικής της οποίας συντονιστής είναι ο καθηγητής Γιάννης Λάσκαρης. Στο φεστιβάλ θα προβληθούν ψηφιακές ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν παιδιά ηλικίας οκτώ έως και δεκατριών ετών από τη Δημοτική Ενότητα Αίπειας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης. Συγκεκριμένα η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ψηφιακά έργα με ελεύθερο θέμα και θα πραγματοποιηθεί στη Λογγά τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Ανδρέα στις 28 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. και περιλαμβάνει τις εξής ταινίες μικρού μήκους:

-Α.ΤΑΣΣΟΣ
-ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ Ο ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ
-ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΑΣ
-ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΙΠΕΙΑ
-ΤΟ ΣΚΡΙΠ
-ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Πηγή : messinia portal

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Φιλιατρά: Εμπρηστές χτύπησαν τη νύχτα σε 4 διαφορετικά σημεία

Άγνωστοι χτύπησαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε 4 διαφορετικά σημεία, κοντά στον Πεζόδρομο στα Φιλιατρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet.gr, οι άγνωστοι στις τρεις περίπου τη νύχτα, με λίγα μόλις λεπτά διαφορά, έβαλαν φωτιά σε πλαστικό κάδο σκουπιδιών που βρίσκεται έξω από το Famous, σε καρέκλες και ομπρέλα καφενείου που βρίσκεται στον πεζόδρομο, ενώ δεν δίστασαν σπάζοντας το τζάμι να βάλουν φωτιά στο εσωτερικό οχήματος, τύπου κλούβας που βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο της παλιάς λαϊκής των Φιλιατρών.


Στόχος των αγνώστων έπεσε και ένα τρίκυκλο που βρισκόταν σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο μακριά, απέναντι από πρώην καθαριστήριο, προκαλώντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μικρή ζημιά.

Στα σημεία έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων με δύο άντρες, που χάρη στην άμεση επέμβασή τους οι φωτιές δεν επεκτάθηκαν στα γύρω σπίτια και καταστήματα, ενώ έρευνα για τα περιστατικά διεξάγει αυτήν την ώρα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Γαργαλιάνων.



Πηγή : filiatra net

Καλοκαίρι του 2014 έτοιμος ο περιφερειακός

Το καλοκαίρι του 2014 θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος της Καλαμάτας: Αυτό τόνισαν χθες στην "Ε" στελέχη του υπουργείου Υποδομών, μετά την έκδοση της απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας για τις απαλλοτριώσεις 177 ιδιοκτησιών, που αφορούν σχεδόν όλο το έργο και κυρίως τους κόμβους Λεΐκων και Αρτέμιδος (στην περιοχή της Αγιάννας), καθώς και μια ακόμα απόφαση του δικαστηρίου για διοικητική αποβολή ιδιοκτήτη στην Αγιάννα. Τα χρήματα αναμένεται να παρακατατεθούν το συντομότερο, μέσα στον Αύγουστο, και μετά τις 20 του ερχόμενου μήνα οι εργασίες θα εντατικοποιηθούν.

Σύμφωνα δε με ενημέρωση από το υπουργείο Υποδομών, την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου κλιμάκιο από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα για να πληρώσει επιτάξεις σε όσους ιδιοκτήτες απαλλοτριωμένων ακινήτων δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα και πλέον επιθυμούν να πάρουν. Και αυτό, για να καταληφθούν όσο νωρίτερα γίνεται όλοι οι χώροι.

"Εχουμε μέτωπα και δουλεύουμε, αλλά εκτιμούμε ότι από τις 20 Αυγούστου θα μπορούμε να εντατικοποιήσουμε και να επιταχύνουμε τις εργασίες στον περιφερειακό", παρατήρησε τεχνικό στέλεχος του "Μορέα".

Γ.Σ.


Πηγή : eleutheria online

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξυλορακέτας, Beach-Racket 2013 και φέτος στην Κυπαρισσία

"Αναμένουμε και φέτος ανάλογες θεαματικές εικόνες"

Με την διοργάνωση της δεύτερης αγωνιστικής του τρίτου πανελληνίου πρωταθλήματος ξυλορακέτας 2013 έχουν επιφορτιστεί τα μέλη του Α.Ο.Α.Ξ. Κυπαρισσίας τις τελευταίες μέρες και δη τα μέλη του νέου Δ.Σ του Συλλόγου. Οι ημερομηνίες είναι οριστικές όπως μας είπε ο νέο-εκλεγής πρόεδρος του Α.Ο.Α.Ξ.Κ, Α. Βρεττός και μιλάμε για το Σαββατοκύριακο 27/7-28/07, όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί και επίσημα πλέον στην σελίδα του ΠΣΑΞ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον νέο πρόεδρο του Α.Ο.Α.Ξ.Κ μας είπε ότι αναμένονται πολλές συμμετοχές από όλες τις περιοχές τις Ελλάδος, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, γιατί όχι και ρεκόρ συμμετοχών. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά σε σχέση με τις προσδοκίες ,μετά τις πολύ πετυχημένες διοργανώσεις τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τον πρόεδρο του συλλόγου να εστιάζει εκτός από την καλή φιλοξενία των συμμετεχόντων από τις άλλες περιοχές και την άρτια διοργάνωση, στην προσέλκυση «ονομάτων» του χώρου από ομάδες που διακρίνονται κάθε χρόνο.

Με το ενδιαφέρον που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από τον κόσμο για το άθλημα της ξυλορακέτας και σε επίπεδο συμμετοχής και σε επίπεδο θεατών, το διήμερο του τουρνουά αναμένεται η παραλία του Αϊ Λαγούδη να «βουλιάξει» από κόσμο (θεατές και συμμετέχοντες)…

Οι συμμετοχές θα πρέπει μέχρι τις 21 Ιουλίου να έχουν αποσταλεί από τους συλλόγους στον ΠΣΑΞ. Για να συμμετέχει κάποιος αθλητής/αθλήτρια, θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο συμμετοχών του συλλόγου στον οποίο ανήκει έκαστος, και ο υπεύθυνος, σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του Α.Ο.Α.Ξ.Κ κ. Παναγιώτη Γκοτσόπουλο θα ενημερωθεί για τον τρόπο καταβολής του αντιτίμου συμμετοχής το ύψος του οποίου φτάνει τα 15€/συμμετοχή.

Το Kyparissia-News.Blog θα δώσει και φέτος το παρόν σαν χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα σας ενημερώνει σχετικά με τις προετοιμασίες.


Πηγή : kyparissia news

Διαβεβαιώσεις Άδωνι σε Μαντά και Φωτεινό για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός κατάργησης ή υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ., Περικλή Μαντά και τον πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης Κυπαρισσίας της Ν.Δ., Γιώργο Φωτεινό…

Οι δύο εκπρόσωποι των τοπικών κομματικών οργανώσεων της Ν.Δ. επισκέφθηκαν χθες τον υπουργό Υγείας και σε δελτίο Τύπου, για τα αποτελέσματα της συνάντησης, σημειώνονται τα εξής: «Χθες, Δευτέρα 15 Ιουλίου το απόγευμα, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κυπαρισσίας και μέλους της ΝΟ.Δ.Ε. Γιώργου Φωτεινού με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης ήταν η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Τονίστηκε στο μέγιστο βαθμό, η σπουδαιότητα και η αναγκαιότητα ύπαρξης και συνέχισης της λειτουργίας του και αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι που αφορούν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως την αναγκαιότητα ύπαρξης του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός κατάργησης ή υποβάθμισης του. Δεσμεύτηκε πως παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε, θα προσπαθήσει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν, να σταθεί αρωγός στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του».


Πηγή : kalamata journal

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μεγάλες οι δυνατότητες στην παραλία της Κυπαρισσίας

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ δυνατότητες ανάπτυξης διαθέτει η περιοχή της Κυπαρισσίας στον τουριστικό τομέα συμφωνούν επαγγελματίες του χώρου εστίασης που ήρθαν να επενδύσουν στη πόλη. Την δυναμική αυτή εκφράζουν λόγω της αύξησης τουριστών στις παραλίες του τόπου μας. Μάλιστα ανακαινισμένο λειτουργεί το Τουριστικό Περίπτερο Κυπαρισσίας το οποίο διατηρεί μια φυσιογνωμία προσιτή με πολύ προσγειωμένες τιμές. Για την προοπτική αυτή ο υπεύθυνος του περιπτέρου επιχειρηματίας κ. Χρήστος Δέδες που κατάγεται από την πόλη τονίζει ότι η παραλία σφύζει από κόσμο.

Το τουριστικό πλέον διαθέτει δύο νέους χώρους για καφέ και αναψυκτικά και ένα χώρο που λειτουργεί ως μεζεδοπωλείο με τοπική κουζίνα αναδεικνύοντας τα τοπικά προιόντα. Θεωρεί ότι το τουριστικό αποτελεί στολίδι της περιοχής αφού με ιδίους πόρους έγινε καθαρισμός των χώρων και παροχή υπηρεσιών σε λουόμενους, εκτιμώντας ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία φέρνει τον Κυπαρισσιώτη στο τόπο του.

Για τη τουριστική περίοδο πρόσθεσε ότι η Τριφυλία αποτελεί τουριστικό προορισμό καθώς λόγω κρίσης και αυξημένα ναύλα σε πλοία ο κόσμος προτιμά τον τόπο του αλλά επισήμανε ότι όλοι πρέπει να ενισχύσουν τη προσπάθεια με καλές υπηρεσίες και προσιτές τιμές. Η προοπτική χωρίς την ιδιωτική παρέμβαση δεν υπάρχει ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση του Δήμου και των φορέων για να αναπτυχθεί τουριστικά το κομμάτι αυτό του τόπου μας που έχει σοβαρό μέλλον. Τέλος μίλησε για συλλογική δουλειά που απαιτεί η Κυπαρισσία ώστε να αναβαθμιστεί στο τουριστικό χάρτη.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv

Ο Νίκος Ξυδάκης και ο Μιχάλης Γκανάς στο Παλιό Νερόμυλο στους Μύλους!

Ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης και ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς παρουσιάζουν στην Κυπαρισσία στον Παλιό Νερόμυλο μια υπέροχη νέα δουλειά τους. Τα «Γυάλινα Γιάννενα» είναι το νέο ανέκδοτο ακόμη μουσικό έργο του Ν.Ξυδάκη με μελοποιημένα ποιήματα του Μιχ.Γκανά από το ομώνυμο βιβλίο μέχρι την «Άψινθο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Οι δύο φίλοι και συνεργάτες, εδώ και χρόνια, μοιράζονται συχνά σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους - δικούς τους και άλλων - εικόνες και αρώματα ενός ορεσίβιου χώρου και της χωμάτινης χώρας του Νείλου, συνθέτοντας μια άλλη πατρίδα στην καρδιά της Ελλάδας. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακουστούν τραγούδια του Ξυδάκη, πάνω σε ποίηση Ελλήνων ποιητών από την Σαπφώ και τον Βιζυηνό μέχρι τον Γκόνη και τον Καψάλη.

Ο Παλιός Νερόμυλος που βρίσκεται στους Μύλους Κυπαρισσίας, 1,5 χιλιόμετρο μόλις από την Ε.Ο. Κυπαρισσίας- Πύργου, αναστηλώθηκε πρόσφατα και λειτουργεί πάλι αλέθοντας σιτάρι με τον παραδοσιακό τρόπο, προσφέροντας ταυτόχρονα μοναδικές γεύσεις, αρώματα και προϊόντα της Τριφυλίας.

20 Ιουλίου 2013 9.00 μμ. Προπώληση εισιτηρίων στην Κυπαρισσία: Μπαρ Αλγό¬ρυθμος, Παλιά πόλη και Κέντρο Τύπου Πααρσκευάς Ψιλογαλάνης, δίπλα στη Eurobank. Για κρατήσεις, καλέστε στο τηλέφωνο του Παλιού Νερόμυλου 27610-25797 τις ώρες λειτουργίας του: 10.00-14.00 και 18.00-23.00.

Πληροφορίες στο www.facebook.com/OPaliosNeromylos

Τζίμα Ιμιρζιάδη


Πηγή : Δελτίο τύπου

Έρχονται απολύσεις στις ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Μεσσήνης, Κυπαρισσίας;

Απόφαση για την απογραφή εξπρες του προσωπικού των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών κ.κ. Γ. Στουρνάρας και Γ. Μιχελάκης. Η προθεσμία για την απογραφή είναι η 30η Αυγούστου 2013, ενώ ενδεικτικό της πίεσης χρόνου που υπάρχει είναι ότι στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις των Υπουργείων θα πρέπει να διαβιβάσουν τις σχετικές οδηγίες σε όλα τα Ν.Π.Ι.Δ και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις μέχρι τις 19 Ιουλίου.

Στόχος του υπουργείου είναι να βρεθούν οι 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που ζητά η Τρόικα να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Έτσι, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά αναλυτικά στοιχεία για κάθε εργαζόμενο, εστιάζοντας κυρίως στην προϋπηρεσία


Πηγή : radio 936

Στη Καλαμάτα η ακριβότερη πόλη, βαράνε στο ψαχνό στις παραλίες...

Καταγγελία Αναγνώστη

Αγαπητοί φίλοι Είχα την ατυχία χθες το απόγευμα να πάω σε γνωστό ουζο-μεζεδοπωλείο της παραλίας στην Καλαμάτα …. Για δύο μεσαίες ποικιλίες πέντε μπύρες και μία Coca-Cola πλήρωσα ….κρατηθείτε …59.50 ευρώ . Όταν ζητήσαμε τον λογαριασμό εμφανίσθηκε ο σερβιτόρος ,τον λογαριασμό τον έκανε με το …μάτι και φυσικά ούτε απόδειξη ,ούτε τίποτα λες και βρισκόμασταν στην ….Αίγυπτο. Όταν απαιτήσαμε νόμιμη απόδειξη ο σερβιτόρος ούτε ….ξαναπλησίασε στο τραπέζι τουλάχιστον να γνωρίζουμε αναλυτικά τι χρέωσε και πόσο . Φιλοξενούσα μερικούς φίλους γιατρούς που …έφριξαν με τα χάλια μας. Απορώ πως ο κόσμος δέχεται αδιαμαρτύρητα την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει ορισμένοι «κακοί »επαγγελματίες (γιατί και στα υπόλοιπα διπλανά τραπέζια την ίδια συμπεριφορά είχαν).

Με ποία λογική οι πελάτες δέχονται αδιαμαρτύρητα αυτή την κατάσταση και δεν αντιδρούν; Φυσικά από την συμπεριφορά τους κατάλαβα ότι δεν υπόκεινται σε κανένα έλεγχο και μετά λέμε ότι θέλουμε και τουρίστες ...οι οποίοι φυσικά δεν είναι κορόιδα και όταν επιστρέψουν σταα μέρη τους θα γίνουν οι χειρότεροι δυσφημιστές της πόλης Σκέφτομαι πλέον ότι η μόνη λύση στην αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας είναι να πηγαίνουμε στα Σούπερ –Μάρκετ να ψωνίζουμε και να κατηφορίζουμε στην παραλία σαν απάντηση στους «κακούς » επιχειρηματίες που έχουν μάθει να μην σέβονται τον πελάτη...


Πηγή : news messinia

"Ομορφιές και δυσκολίες" με επίκεντρο τον Δημήτρη Τσίγγανο

"Ομορφιές και δυσκολίες" είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη που στο επίκεντρό του έχει τον Δημήτρη Τσίγγανο από την περιοχή της Κυπαρισσίας.

Ο φακός εστιάζει και ακολουθεί κατά πόδας τον πρωταγωνιστή στο οδοιπορικό του στη Μεσσηνία, συναντώντας τους φίλους του. Ενα οδοιπορικό που γίνεται με αφορμή την οικονομική αλλά και προσωπική κρίση του πρωταγωνιστή, του οποίου το μότο είναι η φράση "ομορφιές και δυσκολίες". Αγρότης ο ίδιος, έχει σπουδάσει σκηνοθέτης και έχει την δική του αντίληψη για τη ζωή και για ό,τι κάνει, σημειώνοντας ότι τα πάντα ξεκινάνε από την παραγωγή. "Ομορφιές και δυσκολίες" είναι και το όνομα που έχει δώσει στην φάρμα του - η δημιουργία της οποίας ήταν ένα όνειρο ζωής, αφού δεν είναι απλά μια αγροτική φάρμα, αλλά ένας ανοιχτός χώρος όπου οι καλλιτεχνικές πινελιές του είναι παντού.

Εκεί πραγματικά η αγροτική παραγωγή με τις καλλιέργειες καρπουζιών και άλλων κηπευτικών συμπλέκεται με τον πολιτισμό, την μουσική, το χορό, το τραγούδι, την ποίηση, το θέατρο, την λογοτεχνία, μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, αλλά και από την ίδια την διάθεση του Δημήτρη Τσίγγανου. Σε μια εποχή όμως δύσκολη, βλέπεις ότι όλα όσα έχεις πραγματοποιήσει και σχεδιάσει δεν πάνε όπως θα τα περίμενες - και εκεί αρχίζει ο προβληματισμός για όλα αυτά και αν τελικά όλο αυτό το δημιούργημα άξιζε. Εκεί αρχίζει η οικονομική κρίση και ο προσωπικός προβληματισμός: Εσι ξεκινά ένα ταξίδι να συναντήσει παλιούς του φίλους και να συλλέξει ιστορίες από τις ομορφιές και τις δυσκολίες του καθενός.

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Τσίγγανο, γνωστό και ως Μήτσιγκαν στη φάρμα του και μας μίλησε για το πώς προέκυψε αυτό το ντοκιμαντέρ, αλλά και γενικότερα για την σημερινή κατάσταση. Μεταξύ άλλων μας είπε:

"Είχε περάσει από το κτήμα ο Κίμωνας Τσακίρης και κάτι του έκανε κλικ. Είχε σκοπό να γυρίσει μια ταινία στη Μεσσηνία με βάση την κρίση η οποία όμως να έχει μια αισιόδοξη νότα. Είδε το χώρο εδώ, του άρεσε, βρέθηκε μια χημεία μεταξύ μας και έτσι προέκυψε το ντοκιμαντέρ".

Αυτό που θα δει ο θεατής μάς είπε ότι είναι "μια διαφορετική εκδοχή της ελληνικής πραγματικότητας. Ξεκινά από εμένα που έχω βαρεθεί το κτήμα, έχω οικονομικά και συναισθηματικά προβλήματα, και πάω να δω φίλους στη Μεσσηνία, όπου ανταλλάσσουμε απόψεις για το επίκαιρο θέμα της κρίσης και της παραγωγής στην περιοχή". Θέλουν όμως να περάσουν το μήνυμα "πως μόνο μέσα από την παραγωγή μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και να παραχθεί πλούτος, για να έχουμε και ψυχική ανάταση και καλύτερη οικονομική ανάταση".

Είναι ένα ντοκιμαντέρ του δρόμου, σημείωσε, κάτι σκηνοθετημένο μέσα από το οποίο γίνεται και καταγραφή γεγονότων της περιοχής. Ο ίδιος μας είπε ότι είναι ένας μοναχικός τύπος που στην ουσία πέρα από την παραγωγή η στάση του στην περιοχή είναι μια πολιτική πρόταση: ότι μπορείς με πράγματα της καθημερινότητας να φτιάξεις διάφορους χώρους και να δώσεις μια νότα ζωής, αλλά από άλλο δρόμο. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το ίδιο το δικό του κτήμα για το όποιο ο Δημήτρης Τσίγγανος σημειώνει:

"Είναι η ψυχή η δική μου, πώς βλέπω τη ζωή, πώς βλέπω τα πράγματα. Δηλαδή θεωρώ ότι όπως είμαι ανοικτός με τους ανθρώπους, έτσι είναι ανοικτό και το κτήμα μου για όλους. Μέσα στην παραγωγή και με βάση την παραγωγή να βγει ένα πολιτιστικό πράγμα - αφού αγροτική καλλιέργεια και πολιτισμός είναι και τα δύο παραγωγή. Αν δεν ρίξεις τη ζαριά στο τραπέζι, αν δεν βγάλεις την ψυχή σου, δεν γίνεται τίποτα το ουσιαστικό, όλα τα άλλα είναι καταναλώσιμα. Εδώ είναι ένας χώρος για τον οποίο δεν θέλω την κλασική αντίληψη του αγροτουρισμού. Δηλαδή πράγματα τα οποία είναι κλισέ και γίνονται σε μια γκαλερί ή έναν αστικό χώρο δεν με ενδιαφέρουν. Με ενδιαφέρει η αθέατη πλευρά των ανθρώπων, αυτό που έχουν μέσα τους. Αν είναι να επικοινωνήσεις με κάποιον θα πρέπει να ξέρεις το παραμέσα του, η ταυτότητά του δεν σε ενδιαφέρει. Αυτό ψάχνω και αυτό στοχεύω.

Μου αρέσουν οι κατασκευές, προσπαθώ με τα αναλώσιμα υλικά τα οποία ο μέσος άνθρωπος τα πετάει να φτιάχνω και κήπους και σπίτια και θέατρο και οτιδήποτε". Για το μότο του "ομορφιές και δυσκολίες" μας είπε πως "είναι η αντίφαση που έχουμε στη ζωή: Δεν μπορούμε να δώσουμε μια ταυτότητα ότι αυτό είναι μόνο άσχημο ή μόνο ωραίο - η ζωή είναι στιγμές όμορφες και στιγμές δύσκολες, κι αυτό είναι ένα".

Να σημειώσουμε ότι το ντοκιμαντέρ, που όπως είναι φυσικό έχει έντονο άρωμα και χρώμα Μεσσηνίας, θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών στο θερινό σινεμά, στις 6-7-8 Αυγούστου.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Αμούρι Πλάτης Φιλιατρών: Η Βόλτα στο Αλώνι!

Για 3η συνεχή χρονιά φέτος με το σύνθημα "Ελάτε να γνωρίσουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί τις δραστηριότητες στο αλώνι", πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα το παραδοσιακό Αλώνισμα με άλογα σε πέτρινο αλώνι, στην τοποθεσία Αμούρι Αγίου Γεωργίου, ανάμεσα στα Φιλιατρά και την Πλάτη.

Ο Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Τριφυλίας "Η ΑΙΘΗ" έδωσε και φέτος την δυνατότητα στους επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, με τη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων, να αναβιώσουν το αλώνισμα σαν μια ιδιαίτερη δραστηριότητα, ώστε να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Ο κ. Κώστας Γιακουμάκης, γραμματέας του Ομίλου, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν και συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, με ιδιαίτερη αναφορά στην Αλέκα Σταματοπούλου και τον Λεωνίδα Σταματόπουλο ιδιοκτήτες του αλωνιού, που υπάρχει εκεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Σημαντική ήταν η συμβολή και των ιδιοκτητών των αλόγων, των χορηγών, αλλά και της Μαρίας Πετροπούλου, μέλος Δ.Σ. του Ιππικού Ομίλου, ώστε να είναι εφικτή η παρουσίαση του αλωνίσματος.

Ο κ. Γιακουμάκης ευχαρίστησε εκ μέρους του Ομίλου και τον Δήμο Τριφυλίας για την βοήθεια που προσέφερε, ενώ φέτος εκτός από το κέρασμα προστέθηκε και η δημιουργία των παιδιών με υλικά ζωγραφικής.

Με την βοήθεια κατοίκων εξήγησαν και παρουσίασαν την διαδικασία, όπου με τα δικράνια ανοίγουν το αλώνι, κάνουν δηλαδή αυλάκια κατά κάποιον τρόπο στο αλώνι για να ανεβάσουν τα χερόβολα που δεν έχουν πατηθεί από τα ζώα και δεν έχει βγει ο καρπός, για να αλωνιστούν.

Το αλώνισμα συνεχίζεται μέχρις ότου τα χερόβολα γίνουν άχυρο και φυσικά βγει ο καρπός από τα στάχυα. Ύστερα γίνεται το μάζεμα και η συγκέντρωση, ενώ ο αέρας που φυσά βοηθά σ' αυτή τη δουλειά.

Μια γεωργική δραστηριότητα που αναβιώνει σαν έθιμο σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:
(Διαθέσιμο και σε HD)


Πηγή : filiatra net

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γαργαλιάνοι: Επεισόδιο κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αντιπεριφερειάρχη στην γιορτή των Αγαπηνείων

Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Αντιπεριφερειάρχη στην γιορτή των Αγαπηνείων 2013 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline, ένα άτομο κινήθηκε εναντίον του και καταφέρθηκε με άσεμνους χαρακτηρισμούς.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του στο τμήμα των Γαργαλιάνων, απ όπου αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.


Πηγή : filiatra net

Γέμισε προσκόπους το δάσος της Ελαίας

Για ακόμη μια χρονιά το δάσος της Ελαίας έχει γεμίσει με παιδικές φωνές από τους προσκόπους που έχουν κατασκηνώσει σε αυτό και περνούν το καλοκαίρι τους. Πρόσκοποι από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας βρίσκονται αυτές τις μέρες εκεί, ενώ σε λίγες μέρες αναμένεται και η άφιξη του ελληνογαλλικού συστήματος Παρισίου, όπως και Ελληνοαμερικάνων παιδιών που θα περάσουν τις διακοπές τους μαζί με τους προσκόπους.

Οπως μας επισήμαναν οι επικεφαλής των συστημάτων που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην περιοχή, το δάσος αυτό είναι μοναδικό για τέτοιες δραστηριότητες, καθώς πέρα από την ομορφιά του βρίσκεται δίπλα από την θάλασσα και προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που το προτιμάνε για πολλά χρόνια τώρα και αυτοί από την πλευρά τους φροντίζουν για την προστασία του δάσους αλλά και για την ανανέωσή του κάνοντας δεντροφυτεύσεις αλλά και καθαρίζοντάς το.

Εχοντας φτιάξει μια εξαιρετική κατασκήνωση κάτω από την δροσιά των δέντρων, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να παίξουν αλλά και να μάθουν πολλά πράγματα περνώντας πολύ ευχάριστα τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Χαρακτηριστικά ο Τάσος Τανίδης αρχηγός στην Δεύτερη Αγέλη του Συστήματος Πάτρας, μας είπε: «Εχουμε έρθει από τα μέσα Ιουνίου και θα καθίσουμε μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η περιοχή αυτή και το δάσος παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς. Αγαπάμε και φροντίζουμε το δάσος έχοντας κάνει και δεντροφυτεύσεις, αφού είναι ο χώρος που κάνουμε κατασκήνωση. Είναι ένας χώρος πολύ καλός σχετικά κοντά στην πόλη μας και έχουμε αναπτύξει σχέσεις με τον κόσμο της περιοχής και το δήμο. Φέτος θα περάσουν περισσότερα από 40 παιδιά δημοτικού, αλλά τόσα από τάξεις του γυμνασίου και επίσης θα επισκεφθούν την κατασκήνωσή μας Γάλλοι και Αμερικάνοι που έχουμε συνεργασίες».

Μιλώντας για τις δραστηριότητές τους μας είπε: «Κάνουμε κάποια παιχνίδια με τα παιδιά, επίσης καθαρισμό της παραλίας και του δάσους προσπαθώντας να βοηθήσουμε την περιοχή. Η μέρα του πρόσκοπου ξεκινά με ένα ξύπνημα περίπου στις 8, κάνουμε λίγη γυμναστική, παίρνουμε το πρωινό μας, φτιάχνουμε τις σκηνές μας, κατεβαίνουμε για μπάνιο και το υπόλοιπο πρωινό θα κάνουμε κάποια παιχνίδια. Ακολουθεί το μεσημεριανό φαγητό, ξεκούραση και παιχνίδια το απόγευμα, ενώ το βράδυ συνήθως κάνουμε μια βόλτα στο δάσος».

Για την εικόνα του δάσους καθώς το επισκέπτονται χρόνια τώρα μας τόνισε: «Εγώ έρχομαι 13 χρόνια εδώ. Το δάσος είχε κάποια προβλήματα, αλλά ευτυχώς η εικόνα του βελτιώνεται. Ασχημο είναι ότι έχει σταματήσει το τρένο που μας βόλευε πολύ».

Από την πλευρά του ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Φιλιατρών Τάκης Παγάνης μας είπε: «Φιλοξενούμαστε εδώ στην κατασκήνωση με 8 παιδιά του Συστήματος, έχοντας αναπτύξει μια συνεργασία από το 2003 με το Σύστημα της Πάτρας. Το παράκτιο δάσος της περιοχής αυτής είναι η ζωή με κεφαλαία γράμματα για τον τόπο. Βέβαια τα τελευταία χρόνια μια αρρώστια έχει ξεράνει αρκετά πεύκα, αλλά φροντίζουμε και τα αντικαθιστούμε. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν ξεραθεί περίπου 70 και έχουμε φυτέψει 240.

Για τα παιδιά είναι πολύ σημαντικό μιας και έρχονται τόσο κοντά με την φύση και νομίζω περνάνε τέλεια .Αυτό βλέπεις στο πρόσωπό τους, στο χαμόγελό τους». Ο μικρός πρόσκοπος Σπύρος Παγάνης μας είπε: «Μου αρέσει πάρα πολύ εδώ, τα ζώα, οι κατασκευές, όλα. Μου αρέσει που είμαι εδώ και ζω εδώ στο δάσος».

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Βανδαλισμούς σε εξοπλισμό και φωλιές καρέτα-καρέτα καταγγέλει ο "ΑΡΧΕΛΩΝ"

Με βανδαλισμούς σε βάρος οχημάτων και εξοπλισμού του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ", όπως και σε φωλιές θαλασσίων χελωνών, θεωρούν ορισμένοι ότι θα… φέρουν τουρίστες στην Τριφυλία και στην ευρύτερη περιοχή του Καλού Νερού.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο "ΑΡΧΕΛΩΝ" με ανακοίνωσή του, «τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2013, οι Ελληνες, Αγγλοι, Τσέχοι και Γάλλοι ερευνητές του "ΑΡΧΕΛΩΝ", αφού ολοκλήρωσαν τη νυκτερινή παρατήρηση και το μαρκάρισμα χελωνών, βρήκαν το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Ερευνητικού Σταθμού Πεδίου του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, βανδαλισμένο με μαχαιρωμένα και τα 4 λάστιχα.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην βόρεια άκρη του παραθαλάσσιου χωριού Καλό Νερό, που αποτελεί τμήμα του πυρήνα της 2ης σημαντικότερης παραλίας ωοτοκίας (μετά την Ζάκυνθο) της καρέτα καρέτα στην Μεσόγειο. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πράξεων, όπως η κλοπή του επιστημονικού εξοπλισμού του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ" την 13η Ιουνίου, τους επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς σε βάρος των φωλιών των θαλασσίων χελωνών και τους προπηλακισμούς και τις απειλές σε βάρος των ερευνητών του προγράμματος.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για την ταυτότητα των δραστών των παραπάνω πράξεων, να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές αρχές της Κυπαρισσίας, καθώς είναι το μόνο σίγουρο ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα της χώρας μας αλλά και της περιοχής της Τριφυλίας ειδικότερα, την στιγμή που η χώρα μας, στην προσπάθεια να βγει από τις δυσκολίες της, βασίζεται στην καλή εικόνα της ως ιδανικό τουριστικό προορισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.


Πηγή : eleutheria online

Πολύς κόσμος στην αντιφασιστική συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Νέοι, μεγάλοι, παιδιά, εργαζόμενοι και άνεργοι ανταποκρίθηκαν στο αντιφασιστικό κάλεσμα σωματείων της Καλαμάτας, που αντιτίθενται στο φεστιβάλ που οργανώνει η Χρυσή Αυγή, και χθες το βράδυ παρακολούθησαν μαζικά τη συναυλία που έδωσαν στο λιμάνι ο Χρήστος Θηβαίος και άλλοι καλλιτέχνες…

Ήταν μια ωραία και «ζωντανή» συναυλία, η οποία ξεκίνησε με τον Σπύρο Γραμμένο και συνεχίστηκε με τους mr Highway Band και τον Χρήστο Θηβαίο. Τη συναυλία διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, τα οποία εντάσσονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ. Πριν ξεκινήσει η μουσική μίλησαν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου στη ΔΕΥΑΚ και ο Λευτέρης Πουρνάρας, πρόεδρος του Σωματείου στο Νοσοκομείο.

Ο κ. Κουφαλάκος μεταξύ άλλων κάλεσε τα πλατιά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν στη συνείδησή τους τους φασίστες και τις εκδηλώσεις τους, τονίζοντας: «Στέλνουμε μήνυμα ότι οι φασίστες δεν είναι αποδεκτοί στην πόλη μας. Παράλληλα στέλνουμε μήνυμα προς την εξουσία και τους θεσμούς της ότι δεν συμφωνούμε με αυτούς που ζητούν από την εξουσία που θρέφει το φασισμό να πάρουν μέτρα κατασταλτικής διοικητικής απαγόρευσης. Δεν δίνουμε άλλοθι σε αυτούς γιατί με την πολιτική που ασκούν θρέφουν τους φασίστες».

Επίσης, οι ομιλητές τόνισαν ότι ο φασισμός θα χτυπηθεί μέσα από την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη των εργαζομένων, ενώ ο Χρήστος Θηβαίος είπε ότι η αλληλεγγύη και η ανοχή είναι το αντίδοτο στον ρατσισμό.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Πλάτη - Καναλουπού: Νέα έργα από τους κατοίκους

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα έργα στο χωριό μας. Έργα με τη χρηματοδότηση του χωριού μας και μόνο του χωριού μας, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από οποιοδήποτε κρατικό φορέα. Στο σύντομο διάστημα που πήραμε την τύχη στα χέρια μας κάναμε πολλά και σημαντικά έργα. (Δείτε παλαιότερες αναρτήσεις). Οι επόμενοι στόχοι μας που έχουμε βάλει είναι:

1) H νέα σκεπή της κεντρικής εκκλησίας μας, 2) Η ανάπλαση της βρύσης στα αλώνια, 3) Το βάψιμο των παραθύρων στο σχολείο και 4) Η επισκευή της παιδικής χαράς.

Με τη βοήθεια του χωριού αλλά και των ξενιτεμένων μας η σκεπή της εκκλησίας μας ολοκληρώνετε σε λίγες ημέρες. Το έργο το ανάλαβε ο Κίτος Θεόδωρος γνωστότερος και σαν Θεοδωράκης. Ένας μάστορας που με την ευσυνειδησία και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει στη δουλειά του έχει καταφέρει να γίνει αγαπητός σε όλη την περιοχή μας και όχι μόνο . Ο Θεοδωράκης θέλοντας να ευχαριστήσει το χωριό μας για το έργο πού ανέλαβε προσφέρθηκε όχι μόνο να κάνει την ανάπλαση τη βρύση αλλά και να βάψει τα παρτοπαράθυρα του σχολείου μας βάζοντας όχι μόνο τη δουλειά αλλά και τα υλικά και στα δύο έργα. Μέσα από το blog του χωριού μας θέλω να τον ευχαριστήσω γι αυτή την μεγάλη του προσφορά.

Ήδη η βρύση έχει ξεκινήσει και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη. Όσο για την παιδική χαρά αν και έχουμε καταθέσει τις προσφορές πριν το Πάσχα στο Δημαρχείο δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει καμία απάντηση και σκεφτόμαστε σοβαρά πλέον να την κάνουμε μόνοι μας. Ένα άλλο μεγάλο έργο που κάναμε μόνοι μας είναι η νέα βρύση στο νεκροταφείο στα αλώνια. Μαζί με τη βρύση έγινε και η αγορά λάστιχου που φτάνει σε όλο το χώρο για τον εύκολο καθαρισμό των μνημάτων.

Πριν λίγες ημέρες χάρη στη βοήθεια εθελοντή φυτευτήκανε δάφνες στο κάτω μέρος στο προαύλιο του σχολείο πού και αυτές μας τις έδωσαν δώρο για το χωριό. Σε αυτή μας την προσπάθεια πρέπει να αναφέρουμε και την πολύτιμη βοήθεια του συλλόγου μας που είναι σημαντική και συμπαραστέκεται στο χωριό μας σε κάθε ενέργεια του.

Δείτε τις φώτο από τα έργα στο χωριό μας.


ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

ΝΕΑ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

ΝΕΑ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

ΝΕΑ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

 ΝΕΑ ΒΡΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΥΤΕΥΟΥΝΕ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΥΤΕΥΟΥΝΕ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΥΤΕΥΟΥΝΕ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΥΤΕΥΟΥΝΕ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΥΤΕΥΟΥΝΕ ΔΑΦΝΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πηγή : kanaloupou