Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Λαγκούβαρδος: Παραδίδεται απόψε στην κυκλοφορία το Γεφύρι ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα όρια ταχύτητας

Επιτέλους τέλος για το γεφύρι του Λαγκουβάρδου καθώς από απόψε το βράδυ της Παρασκευής παραδίδεται στην κυκλοφορία. Μετά από αρκετό καιρό τα έργα τελειώνουν σήμερα τοποθετώντας το τελευταίο στρώμα ασφαλτοτάπητα.

Μιλώντας με τον εργολάβο του έργου κ Καραλέκα Δημήτρη, μας ζήτησε να επισημάνουμε προς τους οδηγούς να σέβονται τα όρια ταχύτητας μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο διαγράμμισης και σήμανσης. Για την διαγράμμιση είπε ότι θα πρέπει να γίνει σε τέσσερις με πέντε ημέρες δηλαδή την Τρίτη για να μπορέσουν να περάσουν κάποια 24ωρα. Σε ερώτηση μας για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου μας είπε ότι την μεγάλη καθυστέρηση την έκανε η ΔΕΗ καθώς απαιτούνταν να μετακινηθεί κολόνα της επιχείρησης γιατί το ηλεκτροφόρο καλώδιο βρισκόταν χαμηλά.

Σε κυκλοφορία δόθηκε το μεσημέρι και μετά από πολλές… περιπέτειες, το γεφύρι του Λαγκουβάρδου. Μας τόνισε ότι απομένουν κάποιες εργασίες να γίνουν ακόμα όπως η Λιθορριπή στην έξοδο του γεφυριού που κατασκευάστηκε, και επιπλέον 1200 μέτρα στηθαία που πρέπει να τοποθετηθούν.

Το έργο σαφώς βελτίωσε την προηγούμενη υπάρχουσα κατάσταση και με την Με την ολοκλήρωση του οι κάτοικοι και διερχόμενοι θα έχουν καλύτερη πρόσβαση. και τόνισε ότι οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν στην εξομάλυνση των στροφών έγιναν με παραχωρήσεις από τους ιδιοκτήτες και ΟΧΙ με απαλλοτριώσεις.

Εμείς να ευχηθούμε να μην γίνει εκεί το παραμικρό.

Δείτε φωτογραφίες και Video από το σημείο.


Πηγή : filiatra news

Στο Ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για την καρέτα-καρέτα λόγω Κυπαρισσιακού κόλπου-ΣΟΚ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν εξασφάλισε επαρκή προστασία για τις θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Η υπόθεση αφορά σχέδια ανάπτυξης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στη Δυτική Πελοπόννησο, μία από τις σημαντικότερες παραλίες φωλεοποίησης της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στη Μεσόγειο και μια περιοχή που προστατεύεται βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ.

Στην περιοχή πολλά σχέδια ανάπτυξης και κατασκευαστικές δραστηριότητες γίνονται ανεκτά και αδειοδοτούνται, γεγονός που έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Έπειτα από σύσταση του αρμόδιου για το περιβάλλον Επιτρόπου κ. Janez Potočnik, η Επιτροπή παραπέμπει τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα κράτη μέλη πρέπει να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα αυστηρής προστασίας ειδών όπως η θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, η οποία απειλείται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με την 'Καθημερινή' υποχρεώνουν τα κράτη μέλη να εξασφαλίζουν ότι τα είδη δεν θα διαταράσσονται κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής τους και ότι θα περιορίζεται οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να συνεπάγεται την υποβάθμιση των τόπων αναπαραγωγής των ζώων. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος προστατεύεται από το Natura 2000, το πανευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών που θεσπίστηκε με την οδηγία του 1992 για τους οικοτόπους. Ο στόχος της νομοθεσίας Natura είναι να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη καλή διαβίωση των πλέον απειλούμενων ευρωπαϊκών ειδών και των οικοτόπων τους. Η Επιτροπή εξέφρασε πρώτα τις ανησυχίες της σε προειδοποιητική επιστολή προς την Ελληνική Κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2011, ανησυχίες τις οποίες επανέλαβε σε αιτιολογημένη γνώμη έναν χρόνο αργότερα. Η Ελλάδα αναγνώρισε την ανάγκη λήψης μέτρων και κατάρτισε πρόγραμμα δράσης και χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του.

Ωστόσο όπως αναφέρει το Ράδιο Κυπαρισσία 936, σχεδόν δύο έτη μετά την εκπόνηση του προγράμματος, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί. Η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να πλήττονται οι οικότοποι των χελωνών οι οποίοι προστατεύονται βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας. Δεδομένου ότι η περίοδος φωλεοποίησης για το 2014 πρόκειται να ξεκινήσει, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί η Ελλάδα ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ.


Πηγή : radio 936

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ετοιμοπόλεμη στο ντέρμπι με Εράνη

Το μυαλό στο ντέρμπι με την Εράνη Φιλιατρών έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους άπαντες στην Κυπαρισσία μετά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνών και συγκεκριμένα από τον Ζακυνθιακό. Ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος στο ματς Κυπέλλου ξεκούρασε παίκτες εν όψει του πρωταθλήματος μιας και στόχος στο τοπικό ντέρμπι είναι η νίκη για να παραμείνει στην κορυφή. Στο αγωνιστικό κομμάτι το θετικό είναι ότι ο ΑΟΚ θα παραταχθεί κομπλέ.


Πηγή : kyparissiotis

Κωλύματα εκλογιμότητας στην Τριφυλία

του Ηλία Γιαννόπουλου

Κάποιοι γνωρίζουν, άλλοι πάλι δεν έχουν ούτε μυρωδιά και ορισμένοι διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τον «Καλλικράτη», μπας και βγάλουν άκρη με τα κωλύματα εκλογιμότητας και τα ασυμβίβαστα εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Τριφυλία.

Είναι γνωστό, δε, το «πάθημα» του 2010 με την υποψηφιότητα Κατσίβελα, η οποία τελικά αποσύρθηκε, και, όσο να ’ναι, κανένας δε θέλει να επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις και «περιπέτειες»!

Τα κωλύματα εκλογιμότητας, μαθαίνω, τα «ψάχνουν» και τα «ξεσκονίζουν» άνθρωποι από όλους τους συνδυασμούς! Μάλιστα, ρωτάνε και ειδικούς, νομικούς, δικαστικούς, εκλογολόγους, συνταγματολόγους!

Κάποιοι, ειδήμονες και προφέσορες, διατυμπανίζουν πως τα ξέρουν όλα, κάποιοι τηρούν στάση αναμονής και άλλοι είναι σίγουροι πως, με κάποια από τα ονόματα που ακούγονται, θα υπάρξουν εμπλοκές με κωλύματα, τουλάχιστον σε δύο συνδυασμούς! Βλέπετε, ο «Καλλικράτης» γράφει! Όποιος ξέρει να διαβάζει, ξέρει και τι ισχύει! Τι γίνεται, όμως, όταν δεν το γράφει ρητά, ονομαστικά και αναλυτικά; Ε, όλα σήμερα θα σας τα πω;

Για το κώλυμα «μετρά» και η ερμηνεία! Μιας και η αναφορά στο προηγούμενο σχόλιο στα κωλύματα εκλογιμότητας, οφείλω να επισημάνω πως μπορεί κάποιος να διαβάζει τις περιπτώσεις για τις οποίες στον «Καλλικράτη» υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές και να θεωρεί πως κάποια που έχει στο μυαλό του δεν εμπίπτει σε αυτές!

Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί ότι εμπίπτει. Να, λοιπόν, που (και) για το κώλυμα εκλογιμότητας «μετρά» και η ερμηνεία. Ερμηνεία που δίνει ο καθένας σε συζητήσεις ή στις σκέψεις του. Ερμηνεία, όμως, που πολύ πιθανό να κληθεί να δώσει και η αρμόδια δικαστική αρχή, είτε απαντώντας σε ενδεχόμενη ένσταση είτε από μόνη της για την ορθότητα του συνδυασμού που εξετάζει, προκειμένου να τον ανακηρύξει για τις εκλογές.


Πηγή : tharros news

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Τριφυλίας για την προστατευόμενη περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου (Καλό Νερό - Ελαία)

Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι η χώρα μας παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση της Κοινοτικής Νομοθεσίας (έχει γίνει και εθνική) σε σχέση με τις προστατευόμενες περιοχές NATURA και συγκεκριμένα για την περιοχή «Θίνες Κυπαρισσιακού Κόλπου» (Καλό Νερό – Ελαία).

Η χώρα μας και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ εδώ και τρία χρόνια, παρά τον ευρωπαϊκό έλεγχο και παρά τις δεσμεύσεις της, κωλυσιεργεί και αναθεωρεί διαρκώς τους σχεδιασμούς της χωρίς να υλοποιεί σχεδόν τίποτα.

Φαίνεται η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ προτιμούν την επιβολή προστίμου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ (ικανών να αναγεννήσουν την περιοχή του Δήμου μας) παρά να εφαρμόσουν, ως οφείλουν, την κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Και όλα αυτά για να υπηρετήσουν τα κερδοσκοπικά σχέδια των «ισχυρών φίλων τους».

Απαιτούμε από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν έστω και την ύστατη στιγμή τις ευθύνες τους, για να αποτραπεί η επιβολή του προστίμου. Να θέσουν, ως οφείλουν, σε δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία τις αναγκαίες ενέργειες (επικαιροποίηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίσεων προστασίας, Σύσταση Φορέα Διαχείρισης).

Ζητάμε από την αδρανούσα εδώ και καιρό, παρά τα προειδοποιητικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, Δημοτική Αρχή να συγκαλέσει σε δημόσια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο και να ενημερώσει τους πολίτες και την τοπική κοινωνία για τις εξελίξεις και για τις εμφανείς αλλά και «αφανείς» επιλογές της Κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.

Να της θυμίσουμε δε ότι εξαιτίας της κωλυσιεργίας του ΥΠΕΚΑ σε μια μεγάλη περιοχή του Δήμου μας έχει γίνει αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών, που υπερβαίνει τα όρια των προς προστασία περιοχών.

Για την Ριζοσπαστική Κίνηση Τριφυλίας Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος


Πηγή : filiatra net

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το έθιμο των λαμπαδηφοριών στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

Λαμπαδηφορίες Σιδηροκάστρου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Ένα έθιμο που τιμά τους ήρωες του 1821 και η έναρξή του χρονολογείται κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, ίσως και λίγο νωρίτερα.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε και αυτή τη χρονιά το έθιμο των λαμπαδηφοριών στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, που τηρεί την Παράδοση και τιμά τους ήρωες του 1821. Το έθιμο διοργανώθηκε από τον ακούραστο πρόεδρο της Κοινότητας Πάνο Μητρόπουλο, τους κατοίκους του χωριού, ιδιαίτερα τις γυναίκες, και τον Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας.

Την έναρξη έκανε ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών, με την πρόεδρο Μαρία Κ. Λιακάκη και τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και με τη συμμετοχή της καθηγήτριας κας Δήμητρας Μπακούρου και μαθητών, οι οποίοι κατέφθασαν με τυμπανοκρουσίες στο προαύλιο του περικαλλή ναού του Αγίου Νικολάου Σιδηροκάστρου, και αφού απήγγειλαν επαναστατικά άσματα, παρέδωσαν τη φλόγα στους τοπικούς άρχοντες, στον Πρόεδρο κ. Πάνο Μητρόπουλο, στον δήμαρχο Τριφυλίας, κ. Κωνσταντίνο Κόλια και στον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Φιλντίση. Οι λαμπαδηφόροι, τραγουδώντας επαναστατικά άσματα, περιδιάβηκαν τα σοκάκια του χωριού. Το σκηνικό ήταν απερίγραπτο. Το φως από τις δάδες φώτιζε το σκοτάδι, οι καμπάνες χτυπούσαν ασταμάτητα και ακούγονταν παντού κανονιές από τα κανόνια του Κάστρου. Οι τρείς ομάδες λαμπαδηφόρων κατέληξαν στην κεντρική αγορά του χωριού. Εκεί έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια, όπως ορίζει το έθιμο, χόρεψαν γύρω από τη φωτιά, τραγουδώντας χωρίς μικρόφωνο και μουσική, το τραγούδι των Κολοκοτρωναίων. Χαιρετισμούς απηύθηναν ο Πρόεδρος Κοινότητας Σιδηροκάστρου κ. Πάνος Μητρόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Κωνσταντίνος Κόλιας, η υπεύθυνη για τα πολιτιστικά του δήμου, κα Βιβή Παντελάκη και η πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών κα Μαρία Κ. Λιακάκη.

Τη σκυτάλη πήρε το χορευτικό συγκρότημα από τη Ζαχάρω και την Κυπαρισσία «ΕΝ ΧΟΡΩ». Οι γυναίκες του χωριού φρόντισαν για το φίλεμα των καλεσμένων μας με νηστίσιμα φαγητά και άφθονο κρασί! Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου από την Τριφυλία και ολόκληρη τη Μεσσηνία. Για την αποφυγή παραλείψεων, αναφέρουμε γενικά ότι παρευρέθησαν νυν αντιδήμαρχοι Τριφυλίας και δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δήμαρχοι, η Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας με τον πρόεδρό της και τους προέδρους και τα μέλη Δ.Σ. των Τριφυλιακών συλλόγων, φίλοι που αγαπούν το χωριό μας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους διοργανωτές σε όλους τους συμμετέχοντες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους! Και του χρόνου!


Πηγή : kopanaki news

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποχαιρετά τη φίλη του

ΝΤΟΡΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ήταν μαζί μας από την πρώτη στιγμή. Από το πρώτο σχεδόν Φεστιβάλ, πριν είκοσι χρόνια. Στην αρχή παρακινημένη από την πολυαγαπημένη της αδελφή Τούλα, η οποία ήταν από τις πρώτες μαθήτριες στη Σχολή Χορού της μεγάλης Κούλας Πράτσικα. Και από τότε δεν έλειψε ποτέ, έγινε στενή μας φίλη, υποστηρίκτρια και χορηγός μας...

Για μας σπουδαία ιδιότητα, πολύ περισσότερο που ήταν απλή ιδιώτης η οποία επέλεξε να συνεισφέρει στο Φεστιβάλ μας. Να το υποστηρίξει, να το ζήσει, όπως και όλη την ατμόσφαιρα της Καλαμάτας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών φεστιβαλικών ημερών. Τη θυμόμαστε να αγωνιά αν προλαβαίνει να δει τις διπλές ή ακόμα και τριπλές, μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις, παραστάσεις της κάθε ημέρας και να παίρνει μέρος ζωηρά στις συζητήσεις μετά. Να διατυπώνει πάντα χαμογελαστή και χαρούμενη την άποψή της με ευθύτητα.

Αποχαιρετούμε με θλίψη την Ντόρα Ανδριοπούλου-Αθανασούλα, που έφυγε από κοντά μας στις 18 Μαρτίου 2014. Θα μας λείψει η παρουσία της, η αποφασιστικότητά της και η χαρά που ένιωθε και νιώθαμε σε κάθε μας αντάμωση. Θα θυμόμαστε πάντα τη λαμπερή της προσωπικότητα και το γεγονός ότι δικό της, μαζί με την Τούλα, ήταν το πρώτο τηλεφώνημα της χρονιάς για αναζήτηση του προγράμματος και αγορά των εισιτηρίων. Νωρίς, πριν καν ανακοινωθεί το πρόγραμμα, ήθελαν να ξέρουν για να φτιάξουν το δικό τους.

Στην λατρεμένη της αδελφή Τούλα και την οικογένειά της, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» και οι συνεργάτες του Φεστιβάλ απευθύνουν τα πιο ειλικρινή τους συλλυπητήρια.


Πηγή : kalamata journal

Αυτοί "ρήμαξαν" Πύργο - Καλαμάτα και Κυπαρισσία - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Γεωργιανών

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηλείας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης (υπηκόων Γεωργίας), που συνελήφθησαν την 21-3-2014, στον Πύργο και την Κυπαρισσία, καθώς και τα στοιχεία ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται.

Υπενθυμίζεται ότι, οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει εξήντα πέντε (65) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες στον Πύργο, την Καλαμάτα και την Κυπαρίσσια, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ (Σχετικό το από 22-3-2014 Δελτίο Τύπου μας).

Πρόκειται για τους :

  • BUTSKHRIKIDZE (επ) GIORGI (ον) του Igori και της Peti, γεννηθείς στις 11/7/1990 στη Γεωργία, αγνώστου διαμονής
  • USHVERIDZE (επ) OTARIKO (ον) του OTARI και της GUGULA, γεννηθείς στις 8/6/1975 στη Γεωργία, αγνώστου διαμονής
  • BOSIKASHVILI (επ) GIORGI (ον) του PAATA και της CISANA, γεννηθείς στις 27/9/1990 στη Γεωργία, κάτοικος Καλαμάτας Μεσσηνίας
  • KOKHUDZE (επ) MIRZA (ον) του VALORIA και της CISANA αγνώστων λοιπών στοιχείων (αναζητείται).

Σε βάρος των τεσσάρων Γεωργιανών και αγνώστου αριθμού συνεργών τους, τα στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα σύμφωνα με την κατηγορία που τους αποδίδεται, τουλάχιστον από το μήνα Μάιο του έτους 2013 συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση και εντάχθηκαν σε αυτή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου στη συνέχεια να διαπράξουν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 26210 – 81740 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Πηγή : best-tv

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κυπαρισσία: Αυτοψία του Υπουργείου Υποδομών για τις κακοτεχνίες στο Λιμάνι

Αυτοψία πραγματοποίησε στο Λιμάνι Κυπαρισσίας κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών με εμπειρογνώμονα, λιμενολόγο παρουσία των τοπικών φορέων αλλά και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας στο κατεστραμμένο τμήμα του έργου το οποίο κινδυνεύει να υποστεί και άλλες ζημιές εξαιτίας των κακοτεχνιών.

Στην αυτοψία ήταν παρών ο Λιμενολόγος κ. Τσιάπας Γεώργιος με εκπροσώπους του Δήμου όπως το Δήμαρχο κ. Κόλλια και κ. Σαμπαζιώτη, του Λιμενικού σώματος, αλλά και των αλιέων όπως του κ. Κώστα Ροιλού και Νάσου Σμέρδη.

Οι αλιείς με αδιάσειστα στοιχεία είχαν έντονο διάλογο με τους κατασκευαστές για τις κακοτεχνίες που οδήγησαν στην αποσάθρωση του έργου, εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφάλεια ελλιμενισμού, καθώς παρέθεσαν στοιχεία με σειρά ενεργειών που φέρεται να ζημίωσαν το Δημόσιο.

Στοιχεία παρέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης που προέρχονται από το 2007 μέχρι το περασμένο Οκτώβριο που μέρος του έργου κατέρρευσε.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας τόνισε σε δηλώσεις του ότι "επισημάνθηκαν οι καταγγελίες για ενδεχόμενες κακοτεχνίες στο προσήνεμο μόλο, καθώς από το 2007 ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων μίλησε για σειρά γεγονότων σχετικά με το έργο φτάνοντας ως την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας στην Εισαγγελία το Δεκέμβριο, στα πλαίσια της οποίας διεξήχθη η αυτοψία εμπειρογνώμονα που θα εντοπίσει τις ζημιές και τυχόν ευθύνες που υπάρχουν".

Πρόσθεσε ότι παρασχέθηκαν όλα τα στοιχεία και "πιστεύει ότι η έκθεση θα ενισχύσει την παραπέρα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης", για να υπενθυμίσει ότι "είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της δημοπράτησης επισκευής του έργου, ώστε η περιοχή να μην ζήσει τέτοιες καταστάσεις, ενώ ο Δήμος πιέζει για την αποκατάσταση των ζημιών και ευθύνες όπου και αν υπάρχουν".

Ι. Μπ.


Πηγή : radio 936

Απολογίες 43 αγροτών της Τριφυλίας για τα εικονικά τιμολόγια

Οι απολογίες των 43 αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από πώληση αγροτικών προϊόντων, ξεκίνησαν την Παρασκευή, συνεχίστηκαν χθες και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Η υπόθεση απασχόλησε έντονα το 2012, όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά το πανελλήνιο, καθώς η απάτη, όπως είχε υπολογισθεί από το ΣΔΟΕ, ξεπερνά τα 10 - 15.000.000 ευρώ.

Οι 43 αγρότες εμπλέκονται στο δεύτερο μέρος της σχετικής δικογραφίας. Ήδη έχει εκδικασθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας το πρώτο μέρος, ενώ 3 άτομα (δύο Αθηναίοι και ένα Θεσσαλονικιός) καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Επίσης, ένας Φιλιατρινός, που έδωσε τα ονόματα των αγροτών στα οποία κόπηκαν τα εικονικά τιμολόγια αγοραπωλησίας προϊόντων, καταδικάσθηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης.

Αρχές Απριλίου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων, θα οδηγηθεί άλλο ένα άτομο που είχε κεντρικό ρόλο.

Απολογίες

Το δεύτερο μέρος της υπόθεσης με τα εικονικά τιμολόγια βρίσκεται στο στάδιο της Ανάκρισης. Οι αγρότες που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, ενώ κατά κύριο λόγο υποστηρίζουν πως δε γνώριζαν ότι χρησιμοποιούνταν το όνομά τους για την έκδοση των εικονικών τιμολογίων. Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι παρουσίασαν ψευδή γεγονότα για να προσπορίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η υπόθεση απασχόλησε μήνες ολόκληρους το ΣΔΟΕ και στα τέλη του Μαΐου 2012, έπειτα από συνεργασία με τις αρχές αγρότη της Τριφυλίας, στήθηκε επιχείρηση. Το ΣΔΟΕ σταμάτησε αυτοκίνητο στην Κυπαρισσία και συνέλαβε δύο άτομα για συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν μπλοκ πλαστών τιμολογίων, από τα οποία τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί. Τα τιμολόγια που είχαν κοπεί ξεπερνούσαν σε αξία το 1,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρεία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία, ωστόσο, ποτέ δεν υφίστατο, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως εμπλέκεται και δεύτερη εταιρεία.


Πηγή : radio 936

Προεκλογικό άρωμα στο Δ.Σ. Τριφυλίας - παραπαίει η δημοτική αρχή

ΟΙ τελευταίες εξελίξεις στο Δ.Σ. Τριφυλίας αποκαλύπτουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνοχής ιδίως μετά τις τελευταίας αψιμαχίες. Η πρώτη αφορούσε το θέμα των καυσίμων με τους οργισμένους Προέδρους κοινοτήτων που έχουν αδικηθεί αυτή την 4ετία, το δεύτερο με το θέμα του βιολογικού της Κυπαρισσίας και το τρίτο με το ζήτημα του Νοσοκομείου που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από τα έδρανα της αντιπολίτευσης...

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ. Ζητιάνοι έχουν καταντήσει στο Δήμο οι κάτοικοι των κοινοτήτων αφού η ανταποδοτικά δεν υπάρχει ενώ τα έργα στα χωριά είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Εξάλλου σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τόσο οι αγροτικοί δρόμοι όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στη Μουριατάδα για παράδειγμα προς Ραυτόπουλο δρόμος είναι στρωμένος μόνο για γαιδούρια, ενώ στις Βρύσες υπάρχει μηδενική ορατότητα πριν την είσοδο στο χωριό ενώ σε αρκετά διαμερίσματα οι δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Στους Αρμενιούς και το Στασιό δεν έγινε ποτέ συντήρηση όπως και στα Φαρακλάδα ενώ στο Περδικονέρι τα φερτά υλικά πλημμυρίζουν τους δρόμους μετά από κάθε νεροποντή...

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. Το έργο έχει παραληφθεί με το προσωρινό πρωτόκολλο παραλαβής. Ομως τα ερωτηματικά παραμένουν για το επιπλέον κόστος που ουδείς στην συνεδρίαση μπόρεσε να προσδιορίσει με σαφήνεια. Από τα 5 εκ. που στοίχισε δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι το κόστος ανέβηκε στα 6 ίσως και 7 εκ. που δήλωσε ένας...Αντιδήμαρχος. Το γεγονός όμως ότι η πρόταση Κανελλόπουλου Ζαχαρία που ήταν η παραλαβή του έργου αλλά με τις παρατηρήσεις δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Τελικά ο Δήμος θα δώσει λευκό πιστοποιητικό στους εργολάβους διερωτήθηκαν ορισμένοι στην αίθουσα με νόημα...

ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Είναι αλήθεια να κάποιος διαβάσει τον ενοποιημένο οργανισμό λειτουργίας ότι θα ανακαλύψει πολλά διαμάντια. Τουλάχιστον 4 κλινικές του ιδρύματος έχουν καταργηθεί και προβλέπονται μόνο..ειδικότητες. Που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν γίνονται χειρουργεία αλλά ότι οι ειδικευόμενοι έχουν μόνο συμβουλευτικό λόγο. Οπότε το θέμα είναι η άμεση επαναφορά κλινικών με στελέχη και ρόλο λειτουργίας...Σύντομα θα αποκαλύψουμε πάντως τι συμβαίνει και με άλλες υπηρεσίες της περιοχής μας...


Πηγή : kyparissiotis

Τριφυλία: Επιχειρηματική Αποστολή Ολλανδικών Επιχειρήσεων στον τομέα των Κηπευτικών

Ο Ολλανδικός οργανισμός RVO σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της εταιρίας ΑΝΕΛΙΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή ολλανδικών επιχειρήσεων στις 1–2 Απριλίου 2014 στην Τριφυλία.

Η επιχειρηματική αποστολή υποστηρίζεται από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, ερευνητικούς οργανισμούς και φορείς που αναπτύσσουν ή/και αναζητούν τεχνολογικές λύσεις στους παρακάτω τομείς:

  • Παραγωγή κηπευτικών
  • Εγκαταστάσεις και λειτουργία θερμοκηπίων
  • Αγροτικές τεχνολογίες

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών-τεχνολογικών συνεργασιών με τις ολλανδικές επιχειρήσεις στον τομέα των τεχνολογιών και υπηρεσιών παραγωγής κηπευτικών.

Η επιχειρηματική αποστολή περιλαμβάνει επισκέψεις στις εγκαταστάσεις τοπικών καλλιεργητών μεταξύ 1–2 Απριλίου 2014 στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών.

Την Τρίτη 1 Απρίλιου στις 18:30 θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσης με τις ολλανδικές επιχειρήσεις στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες στον τομέα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και των προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής:

  • Παρουσίαση του παραγωγικού δυναμικού της Τριφυλίας Αντ. Παρασκευόπουλος, γεωπόνος, Δ/ντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας
  • Τεχνολογικές δυνατότητες και προοπτική εξάπλωσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Ελλάδα Κ. Κίττας (Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Θ. Μπαρτζάνας (Ερευνητής Β, ΕΚΕΤΑ), Ν. Κατσούλας (Επ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
  • Νέες τάσεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες Δρ. Αθανάσιος Σαπουνάς, Ερευνητής Wageningen UR
  • Σύντομες παρουσιάσεις των Ολλανδικών επιχειρήσεων

Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις ολλανδικές και ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω διαδικτυακό τόπο: http://www.b2match.eu/horticulturegreece2014

Στα πλαίσια της ίδιας επιχειρηματικής αποστολής τα στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ, Θανάσης Κυριαζόπουλος, Γιώργος Βασιλόπουλος και Αννα Πετρέα τη Δευτέρα 31 Μαρτίου θα βρεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα όπου θα παρουσιάσουν σε Ολλανδούς επιχειρηματίες το παραγωγικό προφίλ της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και τα αναπτυξιακά κίνητρα που δίνονται μέσω του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ. Στην συνάντηση θα βρίσκονται επίσης ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και ο γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας.

Η ΑΝΕΛΙΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, με τις πρωτοβουλίες της και την ενεργό συμβολή της στην διοργάνωση αυτής της Ελληνο – Ολλανδικής συνάντησης επιχειρήσεων, επιδιώκει τη διεύρυνση των συνεργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τεχνολογίας προς όφελος της ανταγωνιστικότητάς τους.


Πηγή : filiatra net

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Αλευράς

«ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ»

Τη Δευτέρα θα υποβάλει την παραίτησή του από αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Παναγιώτης Αλευράς, τονίζοντας ότι ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, άδειασε πολιτικά τους συμβούλους του από το ΠΑΣΟΚ, όταν πήγε και ζήτησε τη στήριξη της Ν.Δ., χωρίς να συζητήσει καν μαζί τους…

Ο Παναγιώτης Αλευράς ανακοίνωσε επίσης ότι συστρατεύεται με το αυτοδιοικητικό σχήμα που προσπαθήσει να δώσει μια καλύτερη προοπτική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσα από ρηξικέλευθες προτάσεις, εννοώντας προφανώς το συνδυασμό του οποίου ηγείται ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Γιώργος Δέδες.

Ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες, όχι μόνο από τον ίδιο, που όμως δεν βγήκαν στη δημοσιότητα προκειμένου να προχωρήσει, όπως είπε, η προσπάθεια που γινόταν προς όφελος των κατοίκων της Πελοποννήσου. Η πρώτη μεγάλη διαφωνία ήταν για την υπόθεση των λιγνιτωρυχείων της Κορώνης. Όπως υπογράμμισε ο Παναγιώτης Αλευράς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Μεσσηνίας κατάφεραν να εμποδίσουν τον περιφερειάρχη να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να ληφθεί μια απόφαση που θα στρεφόταν κατά της περιοχής και των συμφερόντων της. Η δεύτερη μεγάλη διαφωνία ήρθε με την υπόθεση του σκουπιδεργοστασίου στην Καλλιρρόη, για την οποία ο Παναγιώτης Αλευράς είπε ότι δημόσια εξέφρασε τη θέση ότι κάτι τέτοιο στρέφεται ενάντια στις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής. Η οριστική ρήξη ήρθε, όπως τόνισε, όταν ο Πέτρος Τατούλης ζήτησε και εξασφάλισε τη στήριξη της Ν.Δ., αδειάζοντας πολιτικά τους συμβούλους του που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί του το 2010 για το εγχείρημα της Νέας Πελοποννήσου.

Επιπλέον σημείωσε ότι στο έργο του δεχόταν παρεμβάσεις, δεν θέλησε όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτές. Ο Παναγιώτης Αλευράς αρνήθηκε ότι φεύγουν από την παράταξη Τατούλη εκείνοι που θα χάσουν τα αξιώματά τους τώρα που ο περιφερειάρχης συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι δεν είναι από εκείνους που δίνουν τα πάντα για την καρέκλα ούτε είχε κάποιες ιδιαίτερες απολαβές από το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη. Επιπλέον σχολίασε ότι παραιτείται αυτό του επιβάλλει να κάνει το ήθος του και όχι επειδή το ζητούν κάποιοι άλλοι, προσθέτοντας ότι σε εκείνους που λογοδοτεί είναι μόνο στους πολίτες που τον εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους σε όλη την Περιφέρεια.

Κατά τα άλλα ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε στα τρία χρόνια της θητείας του, τονίζοντας ότι είναι επιτυχημένο και σημειώνοντας ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στους υπαλλήλους, τα στελέχη και τους συνεργάτες του στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Ευρώτα το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινου Κτιρίου

Το 2ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινου Κτιρίου Ολοκληρωμένου Ενεργειακού Σχεδιασμού απέσπασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ευρώτα για τη μελέτη του κτιρίου Μπασουράκου στη Σκάλα Λακωνίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MaTrID.Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Ευρώτα, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα Α.Ε., απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια «καθώς από τον αρχικό σχεδιασμό του, το κτίριο καλύπτει τις αρχές του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού και αποτελεί το πλέον κατάλληλο κτίριο τόσο για προβολή στο πρόγραμμα όσο και για υποβολή συμμετοχής για το Βραβείο Πράσινου Κτιρίου», κατά την παρουσίαση του, για τις ανάγκες του διαγωνισμού σε συνάντηση του προγράμματος στο εξωτερικό.

Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος MaTrID το κτίριο Μπασουράκου, μετά τη βράβευσή του, έχει ήδη αποκτήσει αναγνωρισιμότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ως μελέτη προσελκύει το ενδιαφέρον πανεπιστημίων που ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η μελέτη μετά την παραπάνω διεθνή αναγνώριση αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την εξωστρέφεια του τόπου μας.

Οι βραβευμένοι οργανισμοί μπορούν να χρησιμοποιούν το λογότυπο του Βραβείου και απολαμβάνουν τη διεθνή αναγνώριση και προβολή για την προσπάθειά τους να υιοθετήσουν τη διαδικασία του ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού και να αξιοποιήσουν τα θετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MaTrID έχει ως αντικείμενο, μέσω της εφαρμογής ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού, την κατασκευή κτιρίων σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης μέχρι το 2020. Σε αυτό το πλαίσιο η φάση σχεδιασμού του κτιρίου είναι πολύ σημαντική. Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός είναι η καταλληλότερη προσέγγιση ώστε να μειωθεί η πολυπλοκότητα της σχεδιαστικής διαδικασίας και να διευκολυνθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας σχεδιασμού.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της πλέον ενδεδειγμένης λύσης για το κτίριο, χωρίς να περιορίζεται αποκλειστικά στην ενεργειακή απόδοση. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα προκύπτουν όταν εφαρμοστεί στα αρχικά στάδια σχεδιασμού, οπότε οι αλλαγές είναι ακόμα εύκολο να γίνουν. Το πλεονέκτημα από την ευρωπαϊκή συνεργασία είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η απονομή του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Απριλίου 2014 στην 8η Διεθνή Έκθεση για τη Βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας σε Εμπορικά Κτίρια στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της Έκθεσης Light+Building.


Πηγή : best-tv

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Καμπάνες» για φυτεία χασίς στη Τριφυλία

Βαριές ποινές μοίρασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τρεις από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους για… συμμετοχή στη μια από τις δυο μεγάλες σπείρες διακίνησης ναρκωτικών που είχαν εξαρθρωθεί ταυτόχρονα στην Πυλία και την Τριφυλία Μεσσηνίας. Πρόκειται για τους καλλιεργητές της μεγάλης χασισοφυτείας με τα 992 δενδρύλλια που είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2012 στην αγροτοδασική περιοχή «Κόκκινα Πατερά» στη Βάλτα Τριφυλίας.

Ένας 44χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και πρόστιμο 50.000 ευρώ για σύσταση συμμορίας, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, ένας 43χρονος σε 14 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξης και πρόστιμο 51.200 ευρώ για τις ίδιες κατηγορίες και για κατοχή και εμπορία όπλου και ένας τρίτος κατηγορούμενος σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών. Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι. Ο 44χρονος βασικός κατηγορούμενος είχε πλούσιο παρελθόν στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης. Μάλιστα, το 2006 είχε συλληφθεί πάλι στη Βάλτα Γαργαλιάνων, όπου είχε μετατρέψει ένα εξωκλήσι σε… αποξηραντήριο χασίς και στην κατοχή του είχαν κατασχεθεί 46 κιλά αποξηραμένης κάνναβης!


Πηγή : radio 936

Πραγματογνωμοσύνη στο λιμάνι Κυπαρισσίας στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας

Πραγματογνωμοσύνη από ειδικό πραγματογνώμονα κ. Τσιάπα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, για διερεύνηση πλημμελειών στο έργο κατασκευής του νέου προσήνεμου μόλου. Η έρευνα πραγματοποιείται μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας στις 16 Δεκεμβρίου για την καταστροφή του προσήνεμου μόλου, προς διερεύνηση και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Αλλά και μετά το σχετικό αίτημα της ειρηνοδίκη Αμαρουσίου που διόρισε πραγματογνώμονα τον Γεώργιο Τσιάτα ΠΕ δρ. πολιτικό μηχανικό, υπάλληλο της Διεύθυνσης Λιμενικών Εργων και Εργων Αεροδρομίου του υπουργείου Υποδομών. Για την διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης έχουν ενημερωθεί προκειμένου να παρευρεθούν ο Δήμος Τριφυλίας, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η κατασκευάστρια εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ.


Πηγή : eleutheria online

Μιτροφ και Στρέπι μιλούν για την μεγάλη νίκη επί του Μελιγαλά

Ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης έκανε χθες η Κυπαρισσία που πήρε μια μεγάλη και καθαρή νίκη μέσα στον Μελιγαλά από τον Εθνικό με 3-0.Η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου ήξερε τι αναζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό. Μάλιστα κέρδισε και την κούραση μιας και έδωσε 5 αγώνες σε 15 ημέρες.Σκόρερ των χθεσινών τερμάτων ήταν ο Στρέπι (2) και Μιτροφ. Και οι δύο μίλησαν στο taklin.gr λέγοντας μας τα εξής:

Μιτροφ: «Παίξαμε φοβερό ποδόσφαιρο»

«Παίξαμε ένα φοβερό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια μας βοήθησε πολυ το γρήγορο γκολ που βάλαμε. Από κει και πέρα μα πήγαν όλα καλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Μελιγαλά που είχαν μια πολύ αξιοπρεπή παρουσία. Τώρα, έχουμε μπροστά μας το ματς Κυπέλλου με την Τετάρτη που θα πάμε για την πρόκριση».

Στρέπι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα».

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Μελιγαλάς με καλούς παίκτες. Η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καλά και βάλαμε γκολ νωρίς. Έγινε ένα πολύ δυνατό και καλό παιχνίδι. Τώρα, ετοιμαζόμαστς για το παιχνίδι με τον Ζακυνθιακό για το Κύπελλο».


Πηγή : kyparissiotis

Επιλεκτικά αυαίσθητη η παράταξη Κόλλια που κομματοκρατείται

Λυπάμαι πολύ, αλλά, όπως αποδεικνύεται, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ορισμένοι από τη συμπολίτευση - μέσα και ο δήμαρχος - κάνουν ό,τι μπορούν με κάθε και σε κάθε ευκαιρία για να επιβεβαιώνουν όσους τους «χρεώνουν» με χαρακτηρισμούς περί κομματοκρατίας, περί επιλεκτικής ευαισθησίας, περί υποκρισίας, περί πολιτικάντικου μικροκομματισμού και, βεβαίως, περί απολύτου συγχύσεως και πανικού! Τι είπε στην προχθεσινή συνεδρίαση ο γιατρός, μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Δημήτρης Κουτσούλης; Ότι για να λειτουργήσει η Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου χρειάζεται δύο γιατρούς, ότι δεν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης η προκήρυξη θέσεων και ότι το ουσιαστικό και τυπικό κλείσιμο της Μαιευτικής Κλινικής είναι ένα βήμα για το κλείσιμο του νοσοκομείου! Αλήθεια, αυτό τους ερέθισε; Τους ξένισε αυτή η αναφορά; Ας ανατρέξουν στα πρακτικά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του 2011 και του 2012, όπως και του 2013, να διαβάσουν και να θυμηθούν τι έλεγαν πολλοί από αυτούς και σε βάρος ποίων έστρεφαν τα πυρά τους ευθέως! Τι τους ξένισε, τελικά, άραγε;

Ας πάψουν με το «χαλασμένο τηλέφωνο»!

Από χθες το πρωί το τι διαδίδεται στην Κυπαρισσία, αλλά και ακόμη πιο μακριά, απλά, ξεφεύγει των ορίων και της πλέον οργιάζουσας φαντασίας! Κάποιοι, στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να γίνουν αρεστοί σε κάποιους άλλους, εν όψει των δημοτικών εκλογών (τι κάνει τσίου τσίου στα κλαριά!), χρησιμοποιούν ακόμη και κραυγαλέα ψεύδη για όσα συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση και το θέμα που τέθηκε για το «λουκέτο» στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας!Δυστυχώς, για όσους παίζουν ακόμη, αν και μεσόκοποι ή και γερασμένοι, «χαλασμένο τηλέφωνο», παρόντες στη συνεδρίαση δεν ήταν μόνο εκείνοι! Δεν ήταν μόνοι τους. Αφήστε που κάποιοι εξ αυτών δεν ήταν καν παρόντες! Η συνεδρίαση ήταν δημόσια και ανοιχτή, είχε πολύ κόσμο και όλοι όσοι ήμασταν εκεί, ξέρουμε, είδαμε, ακούσαμε τι ακριβώς έγινε! Απρόκλητη και ανοίκεια επίθεση σε ένα νέο επιστήμονα!

Αντί να του πουν κι ένα ευχαριστώ - και να το εννοούν - που ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης και της περιοχής και δη για τη δημόσια υγεία, ιδίως δε σε ό,τι έχει να κάνει με τον ευαίσθητο τομέα της Μαιευτικής και Γυναικολογικής, και τους ενημέρωσε για το θλιβερό γεγονός ότι η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, χωρίς γιατρούς, δε λειτουργεί και δεν είναι στις προθέσεις των αρμοδίων και υπευθύνων η στελέχωση για την επαναλειτουργία της, και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να σκύψει στο μείζον θέμα και πρόβλημα αυτό, εξαντλώντας κάθε δύναμη που μπορεί να διαθέτει στη διεκδίκηση επαναλειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης εξαπέλυσαν απρόκλητη και ανοίκεια επίθεση στο γιατρό που τους ενημέρωσε! Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Τι να σχολιάσω εγώ;


Πηγή : tharros news

Αγρίλης Φιλιατρών: Ζημιές από ισχυρή χαλαζόπτωση

Ισχυρή χαλαζόπτωση, που ξέσπασε λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί στην περιοχή Αγρίλη Φιλιατρών, προκάλεσε αρκετές ζημιές σε καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του filiatranet, τα λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες, κυρίως στην περιοχή μεταξύ Αγρίλη και Στόμιο, όπως ελιές που βρίσκονται αυτήν την εποχή στο στάδιο της ανθοφορίας, αλλά και σε φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, μπρόκολο κλπ).

Προβλήματα όμως, όπως μας ενημέρωσαν, συνάντησαν στην περιοχή και διερχόμενοι οδηγοί, καθώς η ένταση της χαλαζόπτωσης έκανε τους δρόμους επικίνδυνους εξαιτίας της ολισθηρότητας.


Πηγή : filiatra net

Οργανώνονται οι κάτοικοι ενάντια στο ξεπούλημα της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΪΠΕΔ

Συντονίζονται οι κάτοικοι της Καλαμάτας που αντιδρούν με το ξεπούλημα, από το ΤΑΙΠΕΔ, του παραθαλάσσιου κομματιού-φιλέτου από την εκβολή του Νέδοντα μέχρι τον οικισμό του Κορδία, το οποίο έχει τεράστια σημασία για την πόλη, ιδίως για δραστηριότητες αθλητισμού και ψυχαγωγίας…

Τη Δευτέρα κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν στο «Καφέ Cine» προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα και να συζητήσουν τρόπους αντίδρασης. Αποφάσισαν να συγκροτήσουν επταμελή επιτροπή, η οποία θα μελετήσει σε βάθος την υπόθεση, θα κάνει εισηγήσεις για το πώς θα επιδιωχθεί η ανατροπή του ξεπουλήματος και θα συντονίσει την κινητοποίηση του κόσμου.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει στις επτά σήμερα το απόγευμα πάλι στο «Καφέ Cine» και στη συνεδρίαση καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι απών από τις προσπάθειες αυτές.


Πηγή : kalamata journal