Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Δύο κτίρια από το δήμο Καλαμάτας στο Πανεπιστήμιο

Ο Δήμος πρόκειται να παραχωρήσει με χρησιδάνειο, για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, 2 προκατασκευασμένα δημοτικά κτήρια στο Ανατολικό Εμπορικό Κέντρο, συνολικού εμβαδού 75 τετραγωνικών μέτρων. Στα κτήρια αυτά προγραμματίζεται να τοποθετηθούν υπερσύγχρονα μηχανήματα μεγάλης αξίας του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας - με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ – που θα αναδείξουν το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Καλαμάτας σε ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης στον τομέα αυτό.

Ο Δήμαρχος, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκε σήμερα το χώρο και συναντήθηκε για το ζήτημα με την Κοσμήτορα της Σχολής της Καλαμάτας καθηγήτρια Ευρυδίκη Ρετσίλα – Αντζουλάτου, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη, τον επίκουρο καθηγητή Νικόλαο Ζαχαριά και τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, υπάλληλο του τεχνικού τμήματος του Πανεπιστημίου.

Με δηλώσεις του, ο Δήμαρχος κατέστησε γνωστό πως άμεσα ο Δήμος θα προχωρήσει σε παραχώρηση κατά χρήση προς το Πανεπιστήμιο ολόκληρου του χώρου που βρίσκεται δυτικά του πρώην Διοικητηρίου του Συντάγματος, όπου στεγάζεται σήμερα η Διοίκηση του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα.


Πηγή : messinia portal