Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Εικόνα για δακοπληθυσμούς από την επόμενη εβδομάδα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τους δακοπληθυσμούς στη Μεσσηνία και αν χρειαστεί, θα ξεκινήσουν οι πρώτοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου.

Αυτά επεσήμανε στην "Ε" ο αντιπεριφερειάρχης Π. Αλευράς, αναγνωρίζοντας τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα. «Παρά τη γραφειοκρατία στην όλη δομή και διαδικασία για το φάρμακο και το προσωπικό της δακοκτονίας, θα είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς, αν παραστεί ανάγκη», παρατήρησε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ανέφερε ότι παγίδες έχουν τοποθετηθεί παντού και τη Δευτέρα θα πάρουν στοιχεία από τις συλλήψεις και θα αξιολογήσουν την κατάσταση. Διαβεβαίωσε ότι παρότι ο διαγωνισμός για το φάρμακο γίνεται την Τρίτη 9 Ιουλίου, υπάρχει υλικό για να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί. Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνουν και οι προσλήψεις των τομεαρχών και των αποθηκάριων, αλλά ο κ. Αλευράς παρατήρησε ότι η υπόθεση της δακοκτονίας παρακολουθείται και από μόνιμους γεωπόνους.


Πηγή : eleutheria online

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΕΛΓΑ: 120.896,95 ευρώ αποζημιώσεις σε παραγωγούς της Μεσσηνίας για τα έτη 2012, 2013

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.985 παραγωγών σε όλη την Ελλάδα κατέβαλε σήμερα ο ΕΛΓΑ τις αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους 3,4 εκατ. ευρώ. Για την Μεσσηνία το ποσό ανέρχεται στις 120.896,95 ευρώ με βάση την κατανομή του ποσού που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε κηπευτικά, ελιές και εσπεριδοειδή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.


Πηγή : messinia portal

Πρεμιέρα το βράδυ στο Κάστρο για την Ελένη

ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ξεκινάει απόψε το ταξίδι της η συμπαραγωγή των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων Καλαμάτας και Αγρινίου, η παράσταση «Ελένη», του Ευριπίδη, με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς και πρωταγωνιστές την Πέμυ Ζούνη και τον Αντώνη Καφετζόπουλο…

Η πρεμιέρα θα γίνει στο αμφιθεάτρου του Κάστρου Καλαμάτας, στις 9.30 το βράδυ. Παραστάσεις θα δοθούν στο Κάστρο και το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ στις 9 και 10 Ιουλίου ο θίασος θα παίξει στο Αγρίνιο και στις 15 και 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Συνολικά θα δοθούν περίπου 50 παραστάσεις σε πολλές πόλεις της χώρας. Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο κατά τις καθημερινές, μεταξύ 10.00 και 13.00 καθώς και από τις 18.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο 10.00 έως 13.00.

Η «Ελένη» είναι χαρακτηριστικό δείγμα τραγικωμωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου, άλλωστε, τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλό της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»…

Η παράσταση κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που το έργο απαιτεί, ενώ τονίζεται η «Πιραντελική» διάστασή του, με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι». Η «άχρονη» όψη της παράστασης συνδυάζει πιστά αντίγραφα αρχαίων οργάνων με σύγχρονα όργανα, υποδηλώνοντας έτσι τη διαχρονικότητα της αρχαίας τραγωδίας, μιας και ο συνθέτης της παράστασης, Νίκος Ξανθούλης, έχει ασχοληθεί σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό επίπεδο με την αναβίωση της αρχαίας ελληνικής μουσικής, αποσπώντας διεθνή αναγνώριση. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Νικολαΐδη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη, τα σκηνικά-κοστούμια του Νίκου Σαριδάκη, η μουσική του Νίκου Ξανθούλη, η χορογραφία της Αγγελικής Στελλάτου, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Γιώργος Τσαπόγας.

Παίζουν: ΕΛΕΝΗ Πέμυ Ζούνη, ΜΕΝΕΛΑΟΣ Αντώνης Καφετζόπουλος, ΤΕΥΚΡΟΣ Νίκος Αρβανίτης, ΘΕΟΚΛΥΜΕΝΟΣ Αντώνης Καρυστινός, ΘΕΟΝΟΗ Νίκη Παλληκαράκη, ΑΓΓΕΛΟΣ Α΄ Γιάννης Κοτσαρίνης, ΕΤΕΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Γιώργος Τσαπόγας. Χορός: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Σωτηρία Ρουβολή, Ηλέκτρα Καρτάνου, Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου, Εύη Γιαννακοπούλου.


Πηγή : kalamata journal

Έλληνας διεκδικεί 58 εκατ. ευρώ από την Apple

Αντιμέτωπος με τους καλοπληρωμένους δικηγόρους της… Apple θα βρεθεί στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες ο Έλληνας καθηγητής, Θεόδωρος Δ. Μουστάκας. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας, κατηγορώντας τον για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Σε περίπτωση που τα αμερικανικά δικαστήρια αποφανθούν ότι ο Ελληνας καθηγητής έχει δίκιο τότε η Apple θ κληθεί να τον αποζημιώσει με τουλάχιστον 58 εκατ. ευρώ! Ο Θεόδωρος Μουστάκας ισχυρίζεται ότι λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air, αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997.

Η δικαστική αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει από τους υπεύθυνους της Apple να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά. Ταυτόχρονα, τόσο ο Ελληνας καθηγητής, όσο και το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αιτούνται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κινείται νομικά εναντίον κάποιου κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας. Τον τελευταίο χρόνο, οι δικηγόροι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν καταθέσει οκτώ αντίστοιχες μηνύσεις σε ισάριθμες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Samsung και η Amazon.

moriasnews.gr


Πηγή : kanaloupou

Αγώνας τώρα ενάντια στο κλείσιμο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σας καλούμε σε ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτών που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Κυπαρισσία

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 8 μ.μ

για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις ενέργειες και αγωνιστικές δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία και αναβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΡΑ ! Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !

Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας


Πηγή : filiatra net

Γόνιμη συνεργασία για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

ΣΤΗΝ κοινή εκτίμηση ότι απαιτείται πολιτική βούληση για την άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με άμεση πρόσληψη προσωπικού για έκτακτα περιστατικά αλλά και εξορθολογισμό για παροχή υγείας σε όλο το Νομό έκλεισε η συνάντηση που είχαν στη Κυπαρισσία ο αναπληρωτής διοικητής με το Πρόεδρο των Νοσοκομειακών γιατρών παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας.

Ο κ. Πάνος Μπόζος τόνισε ότι τα προβλήματα είναι συνολικά και θέλει τη συμπαράσταση από όλους τους φορείς ενώ εκτίμησε ότι το έργο στο Νοσοκομείο είναι τεράστιο και δεν πρόκειται να συρρικνωθεί. Εκτίμησε ότι δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σε μεγάλες αποστάσεις ενώ απαιτείται ενίσχυση ώστε να προσφέρει υπηρεσίες που οφείλει στο κοινό, ενώ οποιαδήποτε σκέψη για λουκέτο θα αποτελέσει έγκλημα σε βάρος των πολιτών. Ζήτησε από το κ. Μάκαρη να διαβεβαιώσει ότι οι γιατροί θα δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για στελέχωση σε τακτικά ιατρεία προς κάλυψη των αναγκών. Ο ίδιος μάλιστα ήρθε στο ίδρυμα για να κάνει την υπηρεσία του ως καρδιολόγος στα εξωτερικά ιατρεία.

ΚΕΝΑ ΣΤΑ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΙΔΡΎΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ

Ο Πρόεδρος των ειδκευομένων Νοσοκομειακών ιατρών κ. Μάκαρης πρόσθεσε ότι υπήρξε γόνιμη συνεργασία διότι οι γιατροί βλέπουν τα νοσοκομεία ως ολότητα στο Νομό με κοινά προβλήματα, ενώ και τα δύο ιδρύματα πάσχουν από υποστελέχωση καθώς από τις 117 θέσεις στη Καλαμάτα καλύπτονται μόνο οι 72. Συμπλήρωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για οργάνωση των τακτικών ιατρείων με μεταφορά γιατρών στη Κυπαρισσία εκφράζοντας την άποψη ότι οι γιατροί δεν είναι αντίθετοι να προσφέρουν υπηρεσίες. Εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα αποτελεί το θέμα των επειγόντων περιστατικών εκτός από τις κενές θέσεις και το κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ υποσχέθηκε ότι σε ότι αφορά τις εφημερίες αφορούν μόνο εφημερίες ετοιμότητας σε σειρά ειδικοτήτων. Αυτό πρέπει να αποτελέσει θέμα για την πολιτική ηγεσία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δομών υγείας χωρίς άμεσες προσλήψεις αλλά η υγεία δεν μπορεί να μπει στο καλούπι του στενού δημόσιου τομέα. Τέλος επανέλαβε ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί θα βοηθήσουν το Νοσοκομείο ώστε όχι μόνο να υπάρχει αλλά ένα καλό Νοσοκομείο λειτουργικό.

Τέλος ο Δήμαρχος Τριφυλίας αναφέρθηκε ξανά στο casus belli για το νοσοκομείο, την πάγια θέση του Δήμου για εύρωστο ίδρυμα με προσωπικό και κάλυψη αναγκών αλλά και στην παράλογη λογική του τροικανού Προκρούστη για αφαίμαξη κρίσιμων δομών προς τους πολίτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑ


Πηγή : best-tv

Σοβαρή προσπάθεια για την ανάδειξη της παλαιάς πόλης της Κυπαρισσίας

ΜΙΑ ακόμα πρωτοβουλία πήρε το Πρόγραμμα για την αναβίωση και ανάδειξη της παλιάς Πόλης Κυπαρισσίας με την Τζίμα Ιμιρζιάδη η οποία μας ενημέρωσε για την προσπάθειά της. Μάλιστα όπως τόνισε "Όπως όλοι συμφωνούμε, η Παλιά Πόλη είναι και πρέπει να κατανοηθεί από όλους ως ο πρωταρχικός παράγοντας και πυλώνας ανάπτυξης της Κυπαρισσίας, όπως συμβαίνει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.

Μια μικρή συμβολή μας στην προσπάθεια αυτή είναι και η επισυναπτόμενη πινακίδα που κατασκευάσαμε και τοποθετήσαμε στην βόρεια είσοδο της Κυπαρισσίας (προς το Καλό Νερό). Η πινακίδα πληροφορεί τον διερχόμενο- και δια του ειδικού χρώματος που μπαίνει στις πινακίδες των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων- ότι εδώ υπάρχει ένα μνημείο. Ας ελπίσουμε ότι θα δράσει αποτελεσματικά για όλη την πόλη. Καλό καλοκαίρι σε όλους ...και θα τα ξαναπούμε." Ι.ΜΠ.


Πηγή : best-tv

Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Κοπανάκι χορεύουν οι “Καλλιπάτειρες”

Στις 9 το βράδυ στην πλατεία μας, σας περιμένουμε να απολαύσετε τα τμήματα χορού του συλλόγου μας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με νέους χορούς και τραγούδια που θα σας ενθουσιάσουν. Οι μικροί χορευτές μας θα φορούν παραδοσιακές φορεσιές.


Πηγή : kopanaki news

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής

ΚΟΡΩΝΗ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με ημερίδα που θα ξεκινήσει στις επτά το απόγευμα στο κτήριο Κλάπα, με θέμα «Καλές πρακτικές» και με τη συμμετοχή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιου Τσαυτάρη, ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, από το Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειον Ίδρυμα...

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα ολοκληρωθεί απόψε με συναυλία κλασικής μουσικής ενώ αύριο, Σάββατο, επίσης στις επτά το απόγευμα, θα γίνει ημερίδα με θέμα «Ενίσχυση της ποιότητας του ελαιολάδου μέσω του ΠΟΠ: Ο ρόλος της γευσιγνωσίας, ανάδειξη και διαφύλαξη των τοπικών προϊόντων». Επίσης αύριο θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός γευσιγνωσίας, ενώ στις 08:30 το βράδυ, στην πλατεία του μόλου θα ανακηρυχθεί ο Νεαρός Πρέσβης της Μεσογειακής Διατροφής για το 2013. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μεγάλη γιορτή, με χορούς και τραγούδια.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τιμώντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά την απόφαση της Unesco, για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά ένα διήμερο στοχευμένων δράσεων αφιερωμένο στην ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων ή του πολιτισμού της διατροφής του Δήμου και τη σύνδεσή τους ή του με την κοινή κληρονομιά των λαών της Μεσογείου.

Ειδικά φέτος οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εντάσσονται στα πλαίσια των «Θεσμοφορίων 2013», την αναβίωση ενός γνωστού αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού. Τα Θεσμοφόρια ήταν γιορτή η οποία τελούνταν σε πολλές περιοχές της αρχαίας Ελλάδας, προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης. Οι γιορτές διαρκούσαν σχεδόν πέντε ημέρες και έπαιρναν μέρος σε αυτές αποκλειστικά γυναίκες. Οι τελετές των Θεσμοφορίων ήταν στενά συνδεδεμένες με τη γη, τους καρπούς της, την ανάπτυξη της γεωργίας και γενικότερα ήταν ένας ύμνος στη γονιμότητα.


Πηγή : kalamata journal

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εγκριση για τον ΣΥΦΙΔΑΠΕ απο τη Γ.Γ.Πολιτικης Προστασιας

Ο ΣυΦιΔαΠΕ μετά την αποστολή της αίτηση στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την αναγνώριση του σαν εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας,δασοπυρόσβεσης και ενημέρωσης των πολιτών καλεί τα μέλη και τους φίλους,που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εθελοντική αυτή ομάδα,να αποστείλουν επικυρωμένα φωτοαντίγραφα των ειδικοτήτων και του μηχανοκίνητου εξοπλισμού για την ολοκλήρωση της αίτησης και την αναγνώριση του συλλόγου μας σαν εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας...

ανθρώπινο δυναμικό

  • εθελοντές για την οργάνωση καθημερινού προγράμματος περιπολιών στο δάσος (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας)
  • εθελοντές με επαγγελματικό δίπλωμα (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο επαγγελματικού διπλώματος)
  • εθελοντές με άδεια χρήσης μηχανημάτων έργου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο διπλώματος χειρισμού μηχανημάτων έργου)
  • εθελοντές με απολυτήριο ειδικών δυνάμεων (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου στρατού)
  • εθελοντές διασώστες (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ειδικότητας)
  • εθελοντές ναυαγοσώστες (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ειδικότητας)

μηχανοκίνητος εξοπλισμός

  • αγροτικά αυτοκίνητα (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας αγροτικού)
  • γεωργικά μηχανήματα (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας τρακτέρ)
  • μηχανήματα έργου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας κυκλοφορίας μηχανήματος)

τηλ επικοινωνίας:
Δημήτρης Γαλάνης 6944835779 , 2761024587
Χρίστος Ντρούλιας 6972553466


Πηγή : kyparissia news

Ο βιολογικός Κυπαρισσίας στην ΔΕΥΑΚΥ- Έρχεται νέο χαράτσι

Στο οικείο Δ.Σ. Τριφυλίας τυπικά αποφασίστηκε η παραλαβή έργου του Βιολογικού της Κυπαρισσίας από το κατασκευαστή καθώς πρώτα θα γίνει η διοικητική παραλαβή και μετά η παράδοση στην ΔΕΥΑΚΥ που αναμένεται να έχει νέα ηγεσία και να διευρυνθεί. Πάντως ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Σαμπαζιώτης επισήμανε ότι όταν λήξει η σύμβαση προθεσμίας υποχρέωσης εταιρίας σε λίγο καιρό, ο Δήμος σκοπεύει να προβεί σε απευθείας ανάθεση στην εταιρία για την συνέχιση λειτουργίας του. Αυτό θα συμβεί διότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚΥ δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό. Οπότε εκ μέρους του Δήμου θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι μέχρι να τελεσφορήσει η πρόσληψη επιστημόνων όπως χημικού.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμπαζιώτη το ετήσιο κόστος θα ανέλθει συνολικά σε 300.000 ευρώ με το κόστος σύνδεσης σε κάθε οικία ή πολίτη να αγγίζει την επιβάρυνση από 8-10 ευρώ μηνιαίως και όχι 5 ευρώ όπως είχε επισημάνει παλιότερα. Ο κ. Καλκαβούρας ζήτησε ωστόσο να μην απαξιωθεί το έργο ενώ υπέρ της παραμονής της εταιρίας ζήτησε ο κ. Κατσούλας. Τελικά η παραλαβή θα γίνει αλλά λευκό ψήφισαν οι κ. Καλκαβούρας και Κουκούμης καθώς είχαν ενστάσεις για τη πορεία του έργου.


Πηγή : kyparissiotis

Συχνότητα της δημόσιας ραδιοφωνίας ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Της Βίκυς Βετουλάκη

Τη λειτουργία μίας τουλάχιστον ραδιοφωνικής συχνότητας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο συνεδρίασε χθες το απόγευμα κανονικά, επιτυγχάνοντας απαρτία με την παρουσία 30 συμβούλων.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του ∆ήμου ∆υτικής Μάνης για την εκτέλεση του έργου «Έργα παράκτιας προστασίας και ανάπλασης ακτών από Παλιόχωρα έως Κιτριές (πλην Μ. Μαντίνειας και Ακρογιαλίου)». Επίσης, εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ∆ήμου Τριφυλίας και του ∆ήμου Μεσσήνης για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση - συντήρηση δρόμου Κεφαληνού – Καλογερέσι».

Συχνότητα ΕΡΑ

Για το θέμα λειτουργίας δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, μετά από αίτημα των πρώην εργαζομένων στις ΕΡΑ Τρίπολης και Καλαμάτας. Η κα Νικολάκου ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκδοθεί ομόφωνα ψήφισμα προς όλους τους αρμόδιους φορείς με αίτημα να λειτουργήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τουλάχιστον, μία ραδιοφωνική συχνότητα, χωρίς πρόταση για το πού θα είναι η έδρα της.

«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει ένας ραδιοφωνικός σταθμός κρατικός ή δημόσιος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», σχολίασε. Εκ μέρους των πρώην εργαζομένων στις ΕΡΑ Τρίπολης και Καλαμάτας, η κα Πέγκυ Μπρούσαλη τόνισε πως η Πελοπόννησος πρέπει να έχει φωνή, λέγοντας πως τους εργαζόμενους δεν τους ενδιαφέρει πού θα είναι ένα τέτοιο ραδιόφωνο.

Με τη λειτουργία δημόσιου ραδιοφωνικού σταθμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συμφώνησαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, ωστόσο, από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατατέθηκε άλλο ψήφισμα, που αφορούσε και στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Τοποθετούμενος για το θέμα, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τόνισε πως η λειτουργία των κρατικών ραδιοφωνικών σταθμών βοήθησε πολύ στην ενημέρωση των πολιτών και, μάλιστα, απαλλαγμένοι από πολλά προβλήματα που παρουσιάζονταν στα κεντρικά ή άλλες δομές της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

«Χαίρομαι που οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζουν τοπικιστικά το ζήτημα. Ως Περιφέρεια έχουμε πάρει πρωτοβουλίες για παραμονή μίας δομής, ανεξάρτητα του τόπου που θα επιλεγεί, διότι αυτό θα βοηθήσει πολύ τη δημόσια διαβούλευση», συμπλήρωσε.


Πηγή : tharros news

Ευχαριστήρια επιστολή Συλλόγου γονέων & Κηδομόνων Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, Καλαμάτας

Σύλλογος Γονέων του
Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
& Κατάρτισης, Καλαμάτας

Καλαμάτα,2Ιουλίου 2013

Ευχαριστήριο

Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Καλαμάτας θεωρούμε ελάχιστο χρέος μας, να ευχαριστήσουμε ονομαστικά και θεσμικά:

  1. Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
  2. Τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρο Μισθό.
  3. Τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Πλατάρο : Για τις αποδεδειγμένα, πολύ σοβαρές προσπάθειες που κατέβαλαν οι ίδιοι προσωπικώς και τα επιτελεία τους, ώστε να λυθεί ένα πρόβλημά μας και να γίνει δεκτό νόμιμο αίτημά μας, περί παρατάσεως της φοίτησης τέκνων μας στο ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Πελοποννήσου κ. Νίκο Αγγελόπουλο, το ΚΕΔΔΥ Μεσσηνίας, τον Σύλλογο διδασκόντων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας, την Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλαμάτας για την άκρως θετική και ευαίσθητη στάση και ανταπόκριση που επέδειξαν στο πρόβλημά μας.

Για το ΔΣ, η Πρόεδρος
Σπανού Αθηνά


Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με 6 συλλήψεις και 33 προσαγωγές

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (4-7-2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και της Καλαμάτας Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν σαράντα δύο (142) άτομα, εκ των οποίων εβδομήντα τρεις (73) ημεδαποί και εξήντα εννέα (69) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν είκοσι εννέα (129) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα, από τα οποία δεκαεννέα (19) ήταν ημεδαποί και δεκατέσσερα (14) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έξι (6) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Μία (1) ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -168.787,48- ευρώ.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράνομη κατοχή όπλου.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, σαράντα (40) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. Επιπλέον, κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -12- γραμμαρίων, καθώς και ένα (1) κυνηγετικό όπλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Πηγή : filiatra net

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η ανεξέλεγκτη συγκομιδή απειλεί με εξαφάνιση το τσάι Ταϋγέτου

ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ «ΟΡΓΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Της Βίκυς Βετουλάκη

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να ακούστηκε περίεργα η είδηση ότι το Δασαρχείο Καλαμάτας κατέσχεσε 180 κιλά τσαγιού Ταϋγέτου, το οποίο είχε συλλεχθεί παράνομα, και πως πρόκειται για αρωματικό φυτό που έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η συλλογή του ακόμα και για ιδιωτική χρήση, όμως η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δέχεται σφοδρή επίθεση από ανθρώπους που το εμπορεύονται.

Όπως τόνισε ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, το γεγονός ότι δε δίνεται καμία προσοχή στον τρόπο και το χρόνο συλλογής έχει ως συνέπεια το τσάι Ταϋγέτου να απειλείται με εξαφάνιση και κάθε χρόνο να εμφανίζεται σε όλο και μεγαλύτερο υψόμετρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, περιορισμοί έχουν τεθεί και για άλλα αρωματικά φυτά της περιοχής, όπως είναι η ρίγανη, η λεβάντα και το μελισσόχορτο.

Το ξεριζώνουν

Η απαγόρευση για το τσάι Ταϋγέτου (σιδερίτης), όπως είπε ο κ. Κατσίποδας, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά προβλέπεται από Προεδρικό Διάταγμα του 1981. Ωστόσο, μέχρι πέρυσι δεν είχε χρειασθεί η παρέμβαση του Δασαρχείου, καθώς η συλλογή τσαγιού ήταν περιορισμένη, κυρίως από κατοίκους του Ταϋγέτου, οι οποίοι, όπως διευκρίνισε, γνωρίζουν πώς πρέπει να μαζέψουν το φυτό για να μην το βλάψουν και να καρποφορήσει ξανά. Το Προεδρικό Διάταγμα απαγορεύει εξ ολοκλήρου τη συλλογή, ενώ απαγορεύεται και η εξαγωγή, παρά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς και με ειδική άδεια.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, όταν άρχισε να γίνεται ανεξέλεγκτα η συλλογή του για εμπορικούς σκοπούς. Κατά τον κ. Κατσίποδα, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, να έρχονται έμποροι από άλλους νομούς, με ομάδες αλλοδαπών εργατών, για να μαζέψουν το τσάι. Μάλιστα, όσοι το μαζεύουν παράνομα, προκειμένου να ολοκληρώσουν γρήγορα το έργο τους ξεριζώνουν το φυτό, αντί να κόβουν απλά τα άνθη ή τα συλλέγουν ανώριμα, πριν από την ανθοφορία. «Οι ντόπιοι τόσα χρόνια το μάζευαν την περίοδο που έπρεπε να μαζευτεί και πρόσεχαν. Αυτή την περίοδο, αν μαζεύεις τσάι είναι εγκληματικό. Το τσάι Ταϋγέτου είναι μετά τις 20 Ιουλίου, να έχει ανθίσει και να είναι οι καρποί ώριμοι για να μπορέσει να γίνει σπορά. Πάνε νωρίς για να προλάβουν και κάνουν μεγάλη ζημιά», εξήγησε.

Περιορισμοί και στα άλλα

Από το 2010 έχει εκδοθεί ρυθμιστική διάταξη του Δασαρχείου Καλαμάτας και για τα υπόλοιπα αρωματικά φυτά της περιοχής (ρίγανη, μέντα, κ.ά.). Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συλλέξει μόνο αφού λάβει σχετική άδεια από το Δασαρχείο και με όριο τα 50 κιλά για εμπόριο, αντί πολύ μικρού τιμήματος, και τα 5 κιλά για ιδία χρήση.

Ο κ. Κατσίποδας σημείωσε ότι μετά τα φαινόμενα αυτά το Δασαρχείο αποφάσισε την εντατικοποίηση των ελέγχων στο σημείο που συλλέγεται το τσάι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν έλεγχοι και σε καταστήματα πώλησης τσαγιού Ταϋγέτου, για το πώς το έχουν προμηθευτεί, αφού δεν υπάρχουν καλλιέργειες όσον αφορά στη Μεσσηνία. Φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή, το Δασαρχείο έχει κατασχέσει περίπου 250 κιλά τσαγιού. Είτε είχε συλλεχθεί και αφεθεί στην περιοχή για να ξεραθεί, είτε έχουν πιάσει επ’ αυτοφώρω όσους το μάζευαν. Επίσης, έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις σε ισάριθμα άτομα.

Όσο για τα κατασχεμένα αρωματικά φυτά, βγαίνουν σε δημοπρασία. Για την ποσότητα που έχει κατασχεθεί αυτή την περίοδο στη Μεσσηνία, σκοπός του Δασαρχείου είναι να ενημερώσει ιδρύματα, ώστε να την πάρουν, καθώς ο νόμος τούς δίνει προτεραιότητα, με την προϋπόθεση να καταβάλλουν το πενταπλάσιο του ορισθέντος μισθώματος. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στις δημοπρασίες, κυρίως για τσάι, η τιμή ανεβαίνει ψηλά, καθώς η προμήθειά του με αυτό τον τρόπο παρέχει στους πλειοδότες επίσημο έγγραφο κατοχής ποσότητας τσαγιού. Για παράδειγμα, πρόσφατα σε δημοπρασία ποσότητα τσαγιού 88 ευρώ «χτυπήθηκε» και αγοράσθηκε από εμπόρους αντί 900 ευρώ!


Πηγή : tharros news

Προς συνένωση και ένταξη σε Α.Ε. τα λιμάνια Καλαμάτας και Πύλου

Της Βίκυς Βετουλάκη

Τη συνένωση λιμανιών και τη δημιουργία Ανώνυμων Εταιρειών που θα τα διαχειρίζονται, με το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, προωθεί η κυβέρνηση και, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στα σχέδια αυτά εντάσσεται και το λιμάνι Καλαμάτας. Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε η πρώτη Ανώνυμη Εταιρεία και προέκυψε μετά τη συνένωση 10 Λιμενικών Ταμείων του Νομού Ευβοίας, ενώ στα «σκαριά» είναι και η δεύτερη, με τις συζητήσεις για τη συνένωση Κατακόλου και Κυλλήνης να έχουν ξεκινήσει.

Οι πρώτες Α.Ε.

Ο τέως υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το καταστατικό του νεοσύστατου «Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας ΑΕ», εφαρμόζοντας για πρώτη φορά το σχετικό άρθρο του Ν. 4150/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, ο κ. Μουσουρούλης είχε τονίσει ότι «με την παρέμβαση αυτή υλοποιούνται προβλέψεις της εθνικής λιμενικής στρατηγικής, η οποία και στοχεύει στην ολοκλήρωση και στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου λιμενικού συστήματος ενταγμένου σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα μεταφορών, για την αειφόρο ανάπτυξη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την εδαφική συνοχή της χώρας».

Με την απόφασή του το Λιμενικό Ταμείο Χαλκίδας μετατράπηκε από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου σε Ανώνυμη Εταιρεία. Στη νέα εταιρεία συγχωνεύθηκαν 10 Λιμενικά Ταμεία της Εύβοιας, με αποτέλεσμα, όπως τονίστηκε από το υπουργείο, να εξοικονομούνται πόροι από τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Συνένωση λιμανιών σε 4 νομούς

Το δεύτερο βήμα έγινε, επίσης, πριν από λίγες ημέρες, όταν ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ), Κωνσταντίνος Μουντζούρης, πήγε στην Ηλεία και είχε συνάντηση με τους προέδρους των Λιμενικών Ταμείων Κυλλήνης και Κατακόλου. Μάλιστα, ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως πρόθεση και άμεση επιδίωξη της ΡΑΛ είναι η συνένωση των δύο Ταμείων υπό το πρίσμα Ανώνυμης Εταιρείας.

Η νέα λιμενική πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει τη δημιουργία 4 Λιμενικών Δικτύων που θα έχουν τη μορφή ανωνύμων εταιρειών. Στις αρχικές σκέψεις του υπουργείου είναι και η συνένωση όλων των λιμανιών των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας και Ηλείας και η δημιουργία μίας Ανώνυμης Εταιρείας.


Πηγή : tharros news

Ερώτηση στην Βουλή για την Ολυμπία Οδό και το Πάτρα - Τσακώνα

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Ν. Τσούκαλης, Γ.Κοντογιάννης και Γ. Κουτσούκος σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων στους οδικούς άξονες της Δυτ. Ελλάδας. Οι βουλευτές τονίζοντας την κρισιμότητα των έργων για την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση της Δυτ. Ελλάδας ζητούν να πληροφορηθούν το στάδιο υλοποίησης, τα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και τις πηγές χρηματοδότησης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση προς τον κ. Οικονομικών

Θέμα: Πορεία υλοποίησης της Ολυμπίας Οδού και ιδιαίτερα του τμήματος Πάτρας- Τσακώνας H ολοκληρωμένη κατασκευή της Ολυμπίας Οδού συνιστά κρίσιμο παράγοντα οικονομικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής σύγκλισης των περιοχών ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τις διοικήσεις των τεχνικών εταιρειών που συμμετέχουν στις κοινοπραξίες κατασκευής και εκμετάλλευσης της Ολυμπίας Οδού, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη τα εργοτάξια στα τέσσερα οδικά έργα που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης.

Προς το παρόν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες σε δύο από τα τέσσερα έργα και συγκεκριμένα σε Μαλιακός - Κλειδί και Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα) στα οποία έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες. Εκκρεμεί όμως αφενός η ψήφιση των νέων συμβάσεων παραχώρησης από τη Βουλή και αφετέρου οι αντίστοιχες συμφωνίες στα άλλα δύο έργα: Ιόνια Οδός και Άξονας Κεντρικής Ελλάδος.

Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης του έργου μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 είναι εξαιρετικά περιορισμένα καθώς κινδυνεύουν να απολεσθούν πόροι από το ΕΣΠΑ, ενώ η ημιτελής κατασκευή αποτρέπει τον ενιαίο σχεδιασμό αλλά και την αναπτυξιακή διαδικασία του ευρύτερου δυτικού άξονα της χώρας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας;
  2. Πότε αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή οι συμβάσεις παραχώρησης;
  3. Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλου του συμβατικού αντικείμενου της Ολυμπίας Οδού, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού τμήματος από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα;
  4. Έχουν προσδιοριστεί οι πηγές χρηματοδότησης για την ολοκληρωμένη κατασκευή του έργου;
  5. Έχουν αναζητηθεί άλλες, συμπληρωματικές, πηγές χρηματοδότησης για το έργο μετά την Πάτρα, όπως επί παραδείγματι από κονδύλια έργων που απεντάσονται στο ΕΣΠΑ στις τρεις Περιφέρειες που εξυπηρετούνται από το έργο (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων);

Πηγή : news messinia

Καταγγελία Φαββατά για προσλήψεις στο Δήμο Καλαμάτας με κομματικά κριτήρια

ΚΟΠΗΚΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Νέες καταγγελίες για αναξιοκρατικές προσλήψεις στο Δήμο Καλαμάτας από τη δημοτική αρχή έκανε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς. Υποστήριξε ότι το κριτήριο που φαίνεται ότι υπερίσχυσε για την πρόσληψη των 29 εργατών πυρασφάλειας και γενικών καθηκόντων ήταν η κομματική φιλία με το δήμαρχο…

Ο Δημήτρης Φαββατάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως τόνισε, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου «άνεργος με τέσσερα παιδιά, το σπίτι του οποίου έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό γιατί η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα, απευθύνθηκε στο Δήμο προκειμένου να απασχοληθεί για δύο μήνες ως εργάτης πυρασφάλειας και γενικών καθηκόντων. Ωστόσο ο δήμαρχος προσέλαβε άλλον, έναν νεαρό που δεν έχει υποχρεώσεις και η οικογένειά του έχει οικονομική επιφάνεια».

Ο Δημήτρης Φαββάτας, παρουσία του επικεφαλής της παράταξής του, Θόδωρου Μπρεδήμα, υπενθύμισε την προηγούμενη καταγγελία του, ότι συμβασιούχοι δίμηνης εργασίας δεν παρουσιάζονται στο χώρο της εργασίας τους, «αξιοποιώντας την κομματική τους φιλία». Ανακοίνωσε λοιπόν ότι θα ζητήσει, εκ μέρους της παράταξης στην οποία ανήκει, τις καταστάσεις με τις παρουσίες των συγκεκριμένων εργαζομένων.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Από την Πέμπτη 4 έως και το Σάββατο 6 Ιουλίου,το Video Art Festival Μηδέν

Το Festival Μηδέν ετοιμάζει για 9η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον 3ήμερη συνάντηση της παγκόσμιας βιντεο-δημιουργίας στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσιάζοντας ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης βιντεοτέχνης.Περισσότεροι από 1.000 δημιουργοί από όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα του Φεστιβάλ, στέλνοντας τις δημιουργίες τους για να μοιραστούν μαζί μας εικόνες γεμάτες όνειρα, επιθυμίες, προβληματισμούς και αγωνίες, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο.

Έναν κόσμο όπως τον ονειρευόμαστε, σε πείσμα της γενικής ύφεσης και κρίσης: γεμάτο τέχνη, έκφραση και φρέσκες ιδέες! Στις τρεις βραδιές του Φεστιβάλ θα προβληθούν θεματικές ενότητες βιντεοτέχνης σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής του ομάδας, αλλά και ενότητες από σημαντικά φεστιβάλ και ομάδες του εξωτερικού, με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο για το κοινό. Για πρώτη χρονιά φέτος, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει μέσα στο ίδιο τριήμερο (4-6 Ιουλίου), παράλληλα με τις εκδηλώσεις του στην Καλαμάτα, μιαν επιλογή ενοτήτων στην Αθήνα, στο ισόγειο του CAMP (Contemporary Art Meeting Point- Πλ. Κοτζιά, Αθήνα, 210 3247679, http://campoint.gr/), με διαφορετικό όμως πρόγραμμα. Μια μικρή γεύση για τους φίλους του Φεστιβάλ στην Αθήνα! Οι εκδηλώσεις του Festival Μηδέν 2013 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας & της «Φάρις» (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας), με τη συνεργασία του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα φιλοξενήσουν φέτος και άλλοι αξιόλογοι χώροι του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, όπως το Καλλιτεχνικό Στέκι.


Πηγή : kalamata news

Εγκαίνια στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με την πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

Το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο κτίριο πολιτισμού της Πελοποννήσου αποτελεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Με την αναβίωση του Drumming της Βελγίδας Αν Τερέζα Ντε Κέερσμακερ, με νέους χορευτές της ομάδας Rosas, ανοίγει τις πύλες του, το βράδυ της Πέμπτης, 18 Ιουλίου, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα εγκαινιαστεί την ίδια ημέρα.

Η κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας κόστισε 12,7 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Γ' ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ και αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο κτίριο πολιτισμού της Πελοποννήσου, το οποίο μπορεί να γίνει διεθνές κέντρο αναφοράς για τη χώρα. Διαθέτει πολύ μεγάλη κεντρική σκηνή, ίσως τη μεγαλύτερη σκηνή ελληνικού θεάτρου, επιφάνειας περίπου 1.500 τμ, μαζί με τα παρασκήνια.

Στην αίθουσα θεατών και τους εξώστες υπάρχουν 675 θέσεις, με δυνατότητα αύξησης, και 15 ειδικές θέσεις για ΑμεΑ. Επίσης, διαθέτει χώρο ορχήστρας και είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Εκτός από την κεντρική αίθουσα υπάρχει μία μεγάλη αίθουσα δοκιμών, επιφάνειας περίπου 350 τμ, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία των χορευτών, αλλά και τη διενέργεια παράλληλων, με την κύρια αίθουσα, εκδηλώσεων. Επιπλέον, διαθέτει αποδυτήρια -ατομικά και ομαδικά- χώρους διοίκησης και βιβλιοθήκης, κυλικείο καθώς και φουαγιέ.

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας κατασκευάστηκε με γνώση και προσοχή στη λεπτομέρεια και με τις ειδικές προδιαγραφές για την τέχνη του χορού, τόσο στην παραγωγή όσο και στην παρουσίαση, ώστε να προσφέρει νέα δυναμική και προοπτικές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, προετοιμάζοντας και φιλοξενώντας απαιτητικές παραστάσεις χορού, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες εκδηλώσεις, όπως όπερα, συναυλίες και συνέδρια.

Αύριο, Τετάρτη 3 Ιουλίου, ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων, στο Πνευματικό Κέντρο, για όλες τις παραστάσεις του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου. Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 5 έως 20 ευρώ.

AMΠE


Πηγή : tharros news

Διαγωνισμός μεσσηνιακού ελαιολάδου ποιότητας στην Κορώνη

Ο πρώτος διαγωνισμός του μεσσηνιακού ελαιολάδου ποιότητας πραγματοποιείται το Σάββατο 6 Ιουλίου στην Κορώνη, από τις 7 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ, στο κτήριο Κλάπα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη μεσογειακή διατροφή.

Ο διαγωνισμός "Πανέλαιον" διοργανώνεται από τον Σύλλογο Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών προϊόντων ΠΟΠ (ΣΥΜΕΠΟΠ), υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου - Νέστορος. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Θ. Μαυρούλης, έχει διττό σκοπό: Την προβολή του πλούσιου μεσσηνιακού ελαιουργικού βιομηχανικού δυναμικού επεξεργασίας και εμπορίας του ελαιολάδου και να διασφαλίσει την παραδοσιακή φύση του προϊόντος βασισμένη στην άμιλλα για τη βελτίωσή του. Επαθλο για τους νικητές του διαγωνισμού θα είναι ένα πιστό αντίγραφο (από το χέρι του πιστοποιημένου από το υπουργείο Πολιτισμού αγγειογράφου Θωμά Κοτσιγιάννη) του πιο αρχαίου επάθλου που διέσωσε η αρχαιολογική σκαπάνη: η οινοχόη του Διπύλου. Αγγείο του 740 π.χ. το πρωτότυπο του οποίου βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Στο διαγωνισμό πρόκειται να πάρουν μέρος γύρω στους 20 ντόπιους τυποποιητές μεσσηνιακού λαδιού.


Πηγή : eleutheria online

Καθάρισαν την παραλία της Ελαίας αλλα ο ΣΚΑΪ Ελειπε....

Λογάδες και πολυλογάδες στον ΣΚΑΙ. Οταν ερχεται η ώρα είναι απόντες.

Οι εθελοντές στην ελαία καθάρισαν μεν την παραλία αλλά από την "παρέα" τους έλειπε ο ΣΚΑΙ που είχε προαναγγείλει το γεγονός με την παρουσία συνεργείου του αστην περιοχή.

Όπως μας είπε χθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Φλιντίσης την ημέρα του καθαρισμού και γύρω στις 11 το πρωί επικοινώνησαν μαζί του απο τον ΣΚΑΙ και του είπαν ότι δεν θα παρευρεθούν στην περιοχή για να καλύψουν το γεγονός. Ο καθαρισμός παρόλα αυτά έγινε ενω ο κ. Φλιντίσης δεν μπορούσε να κρύψει την πικρία του για κάτι που οι ίδιοι του ΣΑΚΙ είχαν δώσει ραντεβού αλλα φάνηκαν ασυνεπείς.

Τι να πει κανείς?? "Οικολόγοι" των λόγων....... Λογάδες και πολυλογάδες και ουσία ΜΗΔΕΝ.


Πηγή : filiatra news

Φιλοζωϊκή ομάδα Τριφυλίας: Ζήτησαν από τον Δήμο τα αυτονόητα για τα αδέσποτα

Tα αυτονόητα για τα αδέσποτα ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλάις η εκπρόσωπος της Φιλοζωίκής ομάδας Τριφυλίας Αννα Ριζοπούλου από την Μαραθούπολη.

Η κ. Ριζοπούλου αναφέρθηκε στις ευθύνες του Δήμου Τριφυλίας βάση του νόμου 4039/2012 και ανέφερε ότι η Καλαμάτα παλεύει να κάνει το χειρότερο που μπορεί να κάνει καθώς ο νόμος απαγορεύει την ίδρυση καταφυγίου παραμονής για αδέσποτα αλλά προβλέπει καταφύγιο προσωρινής παραμονής και μετά την αποθεραπεία του επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον του Ζώου.

Αναφέρθηκε στα μεγάλα έξοδα που κάνουν οι φιλόζωοι για στείρωση κλπ χωρίς καμία βοήθεια από τον Δήμο. Υποχρέωση του Δήμου είναι να συμβάλει οικονομικά με καποιο ποσό τον χρόνο ώστε να γίνεται στείρωση στα αδέσποτα.

Δείτε το Video


Πηγή : filiatra news

Δικαιώθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

Δικαιώθηκε τελικά μετά από ταλαιπωρία 6 μηνών ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας, που έπεσε θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2013, είχε δώσει εντολή μέσω Internet Banking να πληρωθεί το ποσό των 700 ευρώ, αντί του ποσού των 700,74 ευρώ που αναγραφόταν στο ειδοποιητήριο, με αποτέλεσμα το επόμενο δίμηνο να του επιστραφούν τα χρήματα και να θεωρείται η πληρωμή του εκπρόθεσμη.

Έτσι τον "πέταξαν" έξω από την ρύθμιση για συνεπείς επαγγελματίες με μειωμένες εισφορές του ΟΑΕΕ και επιβαρύνθηκε επιπλέον με πρόσθετα τέλη 31,53 ευρώ.

Η πρώτη ένσταση που κατέθεσε απορρίφθηκε, ενώ πριν από λίγες ημέρες εξετάστηκε η δεύτερη προσφυγή του και δικαιώθηκε, καθώς σύμφωνα με την επιτροπή λήφθηκε υπόψη το γεγονός ότι πάνω 28 χρόνια ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του προς τον οργανισμό.


Πηγή : filiatra news

Κλεινει οριστικα ο πατερ Χριστοφιλος το facebook.Τιμωρηθηκε απο τον Μητροπολιτη Τριφυλιας & Ολυμπιας

Ένα νέο επεισόδιο στο θέμα της παρουσίας του πατήρ Χριστόφιλου Γεωργόπουλου στο facebook έρχεται στην επιφάνεια, με αφορμή ένα μήνυμά του, που εξηγεί τους λόγους που κλείνει το λογαριασμό του στα social media. Πριν απο μερικούς μήνες είχε προκληθεί σάλος με την παρουσία του και τιμωρήθηκε από το Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας.

Στο μήνυμα εκφράζει την πικρία του για την αχαριστία που γνώρισε από αρκετούς, ενώ μιλά και για αυτούς τους λίγους που του στάθηκαν πραγματικά σε δύσκολες ώρες. Το μήνυμα του π. Χριστόφιλου: ''Σε λίγες ώρες απενεργοποιώ το λογαριασμό μου. Ο λόγος που το κάνω είναι ότι εγώ καθόμουν πολλές ώρες να είναι δίπλα στον συνάνθρωπό μου, χτις χαρές, στις στεναχώριες στα προβλήματά του, στους προβληματισμούς του και τις δύσκολες ώρες που περνάω από την τιμωρία του Μητροπολίτη μου, ελάχιστοι είναι αυτοί που μου στάθηκαν πραγματικά. Υπάρχει μεγάλη αχαριστία βλέπω εδώ και επειδή κινδυνεύω να χάσω την ιεροσύνη μου, σε λίγες ώρες ο λογαριασμός μου κλείνει''.

Ο ιερέας Χριστόφιλος Γεωργόπουλος, έγινε πολύ δημοφιλής στο facebook και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες οι ‘’φίλοι’’ του αυξήθηκαν σε περισσότερους από 3.000 όταν στις αρχές της εβδομάδας, με το ζόρι ξεπερνούσαν τους 1.000. Μετά από αυτό ο Μητροπολίτης επικοινώνησε με τον Ιερέα Χριστόφιλο από τον οποίο ζήτησε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο facebook.


Πηγή : kyparissia news

Αυξημένο ενδιαφέρον για το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

Αυξημένη επισκεψιμότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, ένα Μουσείο που από την εποχή της δημιουργίας του είναι ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, κατοίκων της Καλαμάτας και φιλοξενουμένων. Το Στρατιωτικό Μουσείο αναφέρεται στην περίοδο των Εθνικών Αγώνων από το 1821 και εντεύθεν, ενώ περιλαμβάνει και ειδικό βιβλίο όπου έχουν καταγραφεί τα ονόματα χιλιάδων Μεσσηνίων που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Πέρα από τα σπουδαία εκθέματά του, δηλαδή, που εκτίθενται με κατάλληλο τρόπο, το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας παρουσιάζει ενδιαφέρον σχεδόν για κάθε οικογένεια της Μεσσηνίας.

Μεταξύ των επισκεπτών του συγκαταλέγονται οι μαθητές πολλών σχολείων, και μάλιστα πέραν της Μεσσηνίας, ενώ κατά την τελευταία περίοδο το επισκέπτονται πολλοί ομογενείς από την Αυστραλία, όπως και ξένοι επισκέπτες, ιδίως από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ. Την Κυριακή 30 Ιουνίου, επισκέφθηκε το Μουσείο ένα τμήμα 25 μαθητών της Σχολής Ικάρων με τον επιτηρητή τους και με επικεφαλής το Διοικητή της 120 ΠΕΑ σμήναρχο (Ι) Γρηγόρη Δημακογιάννη. Τους ξενάγησε η διευθύντρια του Μουσείου ανθυπολοχαγός Θεοδώρα Σπανού και το προσωπικό. Φυσικά, τους μέλλοντες πιλότους εντυπωσίασε το αεροσκάφος F-5 που φιλοξενείται στον αύλειο χώρο, δεδομένου ότι υπάρχουν εκθέματα και σε υπαίθρια έκθεση.

Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας βρίσκεται κοντά στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου 10, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 27210 21219 και λειτουργεί από την Τρίτη έως το Σάββατο μεταξύ 9.00 και 14.00, το απόγευμα της Τετάρτης από τις 18.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή μεταξύ 11.00 και 14.00. Είναι κλειστό τη Δευτέρα. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει εισιτήριο.


Πηγή : kalamata news

Θαυμάσια νερά για κολύμβηση -μετρησεις της ΔΕΥΑΚ

Πεντακάθαρα είναι τα νερά στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας, κατάλληλα για κολύμβηση, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις δειγμάτων που διενεργεί η ΔΕΥΑΚ.

Οι δειγματοληψίες γίνονται στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, από την πίστα καρτ στη Δυτική Παραλία μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια. Κατά τη μέτρηση του δευτέρου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου 2013 διεπιστώθη από τα ευρήματα ότι τα νερά κολύμβησης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Οι τιμές βρίσκονται πολύ κάτω από τα όρια των επιθυμητών και επιτρεπτών επιπέδων.


Πηγή : simaia news

Αιχμηρό σχόλιο Κόλλια για την ανεξαρτητοποίηση Καλκαβούρα

Αιχμηρό σχόλιο κάνει ο Δήμαρχος Τριφυλίας σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα. ΤΟ Δελτίο Τύπου του Γραφείου του Δημάρχου Τριφυλίας έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμενος να σχολιάσει την επιστολή του κ. Γιάννη καλκαβούρα «οτι πλέον δεν ανήκει σε καμία δημοτική παράταξη ή ομάδα» ο Δήμαρχος τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Έμείς αναμετριώμαστε με τα προβλήματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια και δεν ενδίδουμε στον πειρασμό ν' αντιπαρατεθούμε με πρόσωπα, με προσωπικές επιλογές ή με προθέσεις. Μια μόνο παρατήρηση στα περί «ρόλων». Όσοι έχουν διάθεση προσφοράς βρίσκουν και ρόλο, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν τους έχει προταθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως “ρόλος τιμής” είναι η συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια, στον κοινό αγώνα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος”.

Από το Δήμο Τριφυλίας


Πηγή : trifylia news

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πρωταθλητής ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών στο περιφερειακό πρωτάθλημα

Με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου στο Σκάκι, που έγινε το τριήμερο 28-30 Ιουνίου στο Άστρος της Κυνουρίας.

Ο Σ. Ο. Φιλιατρών, που από το επόμενο έτος θα αγωνίζεται στον προκριματικό όμιλο της Α΄ Εθνικής, κέρδισε κατά σειρά: το Άργος με 6½ - 1½, την Τρίπολη με 7½ - ½, την Σπάρτη με 4½ - 3½, το Άστρος με 7-1 και το Μελίσσι με 6-2.

Για το Σ.Ο. Φιλιατρών αγωνίστηκαν, κατά σειρά σκακιέρας, οι εξής αθλητές: Γεωργανάς Παναγιώτης, Χάραρης Γεώργιος, Πέτρουλας Κώστας, Αποστολόπουλος Παναγιώτης, Τοπιζόπουλος Ηλίας, Αποστολόπουλος Δημήτριος, Σαπέρα Ελένη, Σαπέρα Ευδοκία, Σαλακάς Φώτης, Αντωνόπουλος Παναγιώτης, Κορμάς Γεώργιος και Αποστολόπουλος Σωτήριος.

Αξίζει να επαινέσουμε την απόδοση των γυναικείων σκακιέρων ( Σαπέρα Ευδοκία 5 νίκες σε 5 αγώνες, Σαπέρα Ελένη 4½ στα 5) αλλά και των εφηβικών και παιδικών σκακιέρων ( Σαλακάς 4½ στα 5, Αντωνόπουλος 1½ σε 2, Κορμάς 1½ σε 2 ) που σε συνδυασμό με την σταθερή απόδοση των ανδρών, έδωσαν την άνετη νίκη στον Σ.Ο.Φ. . Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αποστολόπουλος Παναγιώτης και συνοδοί Κορμάς Δημήτριος και Αντωνόπουλος Νίκος.


Πηγή : filiatra news

"Μνημείο αναξιοκρατίας" το οργανόγραμμα του Δημοτικού Φορέα Καλαμάτας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Σοβαρές καταγγελίες για αναξιοκρατία, νεποτισμό και φωτογραφικές διατάξεις υπέρ των αρεστών της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, κάνει η διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Αυτά συμβαίνουν, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, στον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού αλλά όχι μόνο εκεί…

Την Πέμπτη η παράταξη της πλειοψηφίας υπερψήφισε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα, θέμα για το οποίο προκλήθηκε εντονότατη αντιπαράθεση με παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Έρχεται τώρα το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και τονίζει ότι Οργανισμός που ψηφίστηκε αποτελεί «μνημείο αναξιοκρατίας», ενώ καλείται ο δήμαρχος να αναθεωρήσει. Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι τους εργαζόμενους τους ενδιαφέρει να έχουν δουλειά και όχι πόσοι θα είναι οι προϊστάμενοι και τι ειδικότητα θα έχει ο διευθυντής, κάτι όμως που δεν απαντάει στα ζητήματα που έχουν θέσει τόσο οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς (οι οποίοι υπάγονται στον Φορέα) όσο και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ αλλά και παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση αυτή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος Σταθόπουλος και ο γραμματέας Παναγιώτης Κάρκαλης, τονίζει τα εξής:

«Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας έχει πολλές φορές εκφράσει την πάγια θέση του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικαλιστικού κινήματος σχετικά με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας των δημοσίων υπηρεσιών και Οργανισμών. Είναι το μέσον εκείνο που καθιστά λειτουργική την κάθε δημόσια υπηρεσία για να υπηρετεί το σκοπό ίδρυσής της υπηρετώντας έτσι το κοινωνικό σύνολο, τις τοπικές και γενικότερες ανάγκες και ταυτόχρονα επιτρέπει και επιβάλλει την ομαλή επαγγελματική εξέλιξη και αξιοποίηση των στελεχών της.

Δυστυχώς ο Δήμος Καλαμάτας για μια ακόμη φορά επανέλαβε τον κακό εαυτό του. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/06/2013 εισήγαγε προς ψήφιση εσπευσμένα τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας (ΝΠΔΔ). Χωρίς καν να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ποιος είναι ο συντάκτης, χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των εργαζομένων, χωρίς ακόμη να τηρηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες προθεσμίες. Γιατί άραγε αυτή η πρεμούρα; Τι εξυπηρετεί; Εφόσον είναι επείγουσα και σημαντική υπόθεση γιατί επί δύο και πλέον χρόνια δεν γινόταν αποδεκτό από τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου το αίτημα του Συλλόγου των Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς για την αναγκαιότητα ψήφισης του Ο.Ε.Υ;

Με περισσή αλαζονεία η δημοτική πλειοψηφία, δυστυχώς δεν δεχόταν κουβέντα. Η δημοτική πλειοψηφία για να καλύψει δήθεν τα κενά που η πολιτική της δημιούργησε, προχώρησε στην ψήφιση ενός Ο.Ε.Υ. μνημείο αναξιοκρατίας, νεποτισμού και φωτογραφικών διατάξεων (δεν είναι η πρώτη φορά). Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας και η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος « με δική μου ευθύνη και εντολή δεν έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα ο Ο.Ε.Υ. του Νομικού Προσώπου, αλλά τώρα πρέπει να το ψηφίσουμε διότι μας το ζητά ο επίτροπος, βέβαια δεν είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε, εξάλλου σε τρείς μήνες θα το αλλάξουμε ξανά…!!!» Αλήθεια μπορούν να στερούν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων; Γιατί δεν αξιοποιείται το προσωπικό ανάλογα με τα προσόντα και την ειδικότητά του; Γιατί στους παιδικούς σταθμούς δεν έχουν γίνει κρίσεις προϊσταμένων από το 2005 περίπου; Ποιόν ενοχλεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία;

Ο κύριος εισηγητής του θέματος απέφυγε τη βάσανο της εισήγησης δια της απουσίας του, ο δε αναπληρωτής μας είπε ότι αν τελικά καταργηθούν τα νομικά πρόσωπα των Δήμων, τότε θα εντάξουν τις υπηρεσίες στο οργανόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας. Μα τότε κύριε εισηγητά θα έχουν απολυθεί και οι εργαζόμενοι, και αν είστε πρόθυμοι να το κάνετε αυτό γιατί δεν το κάνατε το 2011 που σας το είχε εισηγηθεί ο Σύλλογος εργαζομένων στο χώρο αυτό η έστω και τώρα; Μήπως για τις αντιμισθίες των Προεδρείων και για εξυπηρέτηση της μικροπολιτικής;

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η προσπάθεια διάσπασης, υπονόμευσης, ποινικοποίησης των συνδικαλιστών και της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο αυτό συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με στόχο βέβαια τον περιορισμό των συνδικαλιστικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν γίνει τα εξιλαστήρια θύματα, που οι κοινωνικές υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος καταρρέουν, αποτελεί έγκλημα κατά των πολιτών η μη σύννομη αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών και ιδιαίτερα ικανών στελεχών.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καλαμάτας να αναθεωρήσει αυτή την πολιτική και να συνεργαστεί με κάθε εμπλεκόμενο και κυρίως με τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό και επιθυμητό αποτέλεσμα προς το συμφέρον των πολλών και όχι των αρεστών και ολίγων. Τούτο αποτελεί υποχρέωση και καθήκον κάθε δημόσιου λειτουργού. Σε διαφορετική περίπτωση τους αποδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας για άλλη μια φορά υποσχόμενοι ότι θα στηρίξουμε με κάθε νόμιμη διαδικασία τα συμφέροντα των εργαζομένων που στην προκειμένη περίπτωση συμπίπτουν με τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».


Πηγή : kalamata journal

Γράμμα στο δήμαρχο για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Ένα ευγενικό γράμμα, που ξεχειλίζει από αγωνία για την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία στα ομορφότερα σημεία της Καλαμάτας, έλαβε ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ο συντάκτης της επιστολής, Έλληνας που μέχρι πριν 5 χρόνια ζούσε στο Σικάγο των ΗΠΑ και τώρα κατοικεί στην Καλαμάτα, επισημαίνει – μεταξύ άλλων – πως εάν ένα ΑμεΑ θέλει να κινηθεί στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου μέχρι τη Φαρών υπάρχουν 16 κατάλληλες διαβάσεις, εάν όμως επιθυμεί να μεταβεί στο νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου αυτές είναι ελάχιστες. Προτείνει, λοιπόν, την κατασκευή καταλλήλων διαβάσεων ώστε να είναι προσβάσιμο το νότιο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου.

Ο αποστολέας της επιστολής εκφράζει τη χαρά του για την έναρξη των εργασιών κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της οδού Φαρών, ζητεί δε την κατασκευή διαβάσεων ΑμεΑ και επισημαίνει τις δυσκολίες προσβασιμότητας στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Φαρών. Επίσης, προτείνει την κατασκευή και άλλων διαβάσεων σε διάφορα σημεία, στη διαδρομή προς το κέντρο της πόλης.

Θέτει ακόμη το ζήτημα να επιτραπεί σε επιχειρηματίες της Παραλίας να τοποθετούν ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ προς την ακτή με δικά τους έξοδα, υπό την επίβλεψη του Δήμου. Ζητεί, τέλος, την τοποθέτηση χημικής τουαλέτας κατάλληλης για ΑμεΑ στο χώρο στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία, έναντι του Ιερού Ναού Αναστάσεως στην Παραλία.

Με εντολή του Π. Νίκα, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας θα εξετάσει τα ζητήματα που θέτει με την επιστολή του ο πολίτης, ώστε να βελτιώσει την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στους χώρους όπου υπάρχει πρόβλημα. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει στο παρελθόν και θα εξακολουθήσει ο Δήμος Καλαμάτας να τις περιλαμβάνει στο πρόγραμμα έργων του, δεδομένου ότι είναι χρήσιμες οπωσδήποτε για τα Άτομα με Αναπηρία, καθώς και για οικογένειες με μικρά παιδιά, τραυματισμένους συμπολίτες που περπατούν με υποβοήθηση, άτομα μειωμένης κινητικότητας που δεν είναι ΑμεΑ κ.ά.


Πηγή : kalamata news

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κυπαρισσία: Αθωώθηκε η Πιπιλή από κατηγορίες για αυθαίρετο

Αθωώθηκε από το Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας η βουλευτής της Ν.Δ. Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή, καθώς και μέλη της οικογένειάς της που κατηγορούνται για αυθαίρετες κατασκευές σε παλιό πέτρινο σπίτι.

Σε δελτίο που εκδόθηκε από το γραφείο της με αφορμή αυτό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αν η βουλευτής δίνει μεγάλη βαρύτητα όχι μόνο στην αθώωσή της αλλά και στη δημοσιοποίηση της περιπέτειάς της και την ταλαιπωρία μελών της οικογένειάς της γίνεται διότι, όπως λέει χαρακτηριστικά "αν τράβηξα εγώ αυτή την αθλιότητα πολεοδομικών υπηρεσιών και αιρετών αρχόντων φαντάζομαι τι τραβάει ο ανυπεράσπιστος πολίτης"!

Οπως είναι αναμενόμενο η βουλευτής θα αρχίσει τις νομικές διαδικασίες για το «ξήλωμα» αυτού του παρακράτους αλλά και την αποκάλυψη της δολιότητας δημοσιογράφων που λειτουργούν ανεξέλεγκτοι χωρίς να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες της δεοντολογίας και της πεμπτουσίας της δημοσιογραφίας που είναι η έρευνα, η συγκέντρωση στοιχείων και όχι "το κάρφωμα"».


Πηγή : eleutheria online

Άρχισαν τα όργανα στην Τριφυλία - Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Καλκαβούρας

Άρχισαν τα όργανα στην Τριφυλία αλλώστε εδώ και καιρό σε αυτοδιοικητικό επίπεδο... ηχούσαν. Στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο Γιάννης Καλκαβούρας. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός με παρουσία ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. με μία δήλωση - βόμβα ανακοίνωσε πως δεν εντάσσεται πλέον στην παράταξη Κόλλια, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την διαφωνία του στην ακολουθούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής.


Πηγή : best-tv

Φιλιατρά: Τσιγγάνες προσπαθησαν να κλέψουν πορτοφόλι

Θύμα κλοπής παραλίγο να πέσει συμπολίτης μας σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης από δυο τσιγγάνες. Ο συμπολίτης μας αν δεν ήταν υποψιασμένος με τις γύφτισσες πιθανόν να του είχαν βουτήξει το πορτοφόλι μέσα από το τσαντάκι μπανάνα που είχε στον ώμο του.

Αφηγόντας μας πριν λίγα λεπτά τι του συνέβη μας είπε ότι στις 12:30 - 12:45 στο σκέπαστρο του κλειστού περιπτέρου που βρίσκεται απέναντι από το Häagen-Dazs Φιλιατρών τον πλησίασαν δυο άγνωστες τσιγγάνες η μία γύρω στα 55 λίγο ευτραφής, που φορούσε κλαρωτά ρούχα, και η άλλη περίπου 18 με 20 ετών λίγο ψηλή με πολλά κοσμήματα κρεμασμένα στο στήθος της με μπλε φόρεμα φαρδύ με λουλούδια.

Η 55άρα τσιγγάνα με την άλλη νεαρή τσιγγάνα πλησίασε τον συμπολίτη μας και του ζήτησε ένα τσιγάρο. Μόλις εκείνος της έδωσε άρχισε το "ποίημα" της η 55άρα τσιγγάνα λέγοντας του "Εσύ είσαι κακό παιδί έχεις χρυσή καρδιά μα όλοι πίσω σε κατηγορούν...." και προθυμοποιήθηκε να του πει -έναντι αμοιβής φυσικά- την "μοίρα και το ριζικό του". Υποψιασμένος ο συμπολίτης μας έσφιξε με το μπράτσο του το τσανάκι που κρεμόταν στον ώμο του ακινητοποιώντας το και με τρόπο που να μην μπορεί να ανοίξει όλο το φερμουάρ.

Ταυτόχρονα η μικρή τσιγγάνα με τρόπο κατάφερε να φτάσει στο πλάϊ του όπου προσπάθησε να ανοίξει το φερμουάρ από το τσανάκι. Και ενώ πίστευε ότι ο συμπολίτης μας δεν την είχε πάρει είδηση εκείνος απότομα γύρισε και την ρώτησε αν θέλει κάτι από το τσαντάκι του. Αμέσως οι δυο τσιγγάνες έφυγαν -φυσικά με άδεια χέρια- προς το συντριβάνι και κάτι λέγοντας κάτι στα γύφτικα.

Για το περιστατικό ο συμπολίτης μας ενημέρωσε την Αστυνομία.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν πάει να σας πλησιάσει τσιγγάνα. Μην μένετε ποτέ ανυποψίαστοι γιατί μπορείτε να την πατήσετε χωρίς να το καταλάβετε καθώς αυτές δρουν με τρόπο ταχυδακτυλουργικό και σας αφαιρούν το πορτοφόλι χωρίς να το καταλάβετε. Αν δείτε τέτοιες τσιγγάνες οπουδήποτε ενημερώστε αμέσως την αστυνομία


Πηγή : filiatra news

Συναυλία Μαθητών Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Τριφυλίας, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, στην Κυπαρισσία

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στη συναυλία που θα δώσουν οι μαθητές του τμήματος του πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Τριφυλίας με το δάσκαλό τους Νίκο Παπαδήμο την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, στην Κυπαρισσία, στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στις 8.30 μ.μ.. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Πηγή : kopanaki news

Αναρριχητικό πάρκο του ΕΟΣ Καλαμάτας στη Νέδουσα

«ΕΓΚΑΙΝΙΑ» ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΩΝ

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

Η στροφή στον εναλλακτικό ή θεματικό τουρισμό, είναι ένας τομέας που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους μας, προκειμένου να καταξιωθεί η Μεσσηνία και ως τέτοιος προορισμός. Κάθε δράση που έρχεται να προστεθεί στις ήδη υφιστάμενες, βοηθά στο να γίνεται ευρύτερα γνωστός ο νομός και από διαφορετικές ομάδες πληθυσμού. Μπορεί να έγινε μόλις τελευταία γνωστή στο ευρύ κοινό η δημιουργία αναρριχητικού πάρκου στη Νέδουσα, αλλά η ύπαρξή του ήταν ήδη γνωστή στους αναρριχητές.

Η δημιουργία του πάρκου αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει περί τα 13 χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2000, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο «Θ» ο νέος πρόεδρος του ΕΟΣ Καλαμάτας Κων. Φύκιρης. Ο αντιπρόεδρος Μαν. Αλοίμονος, ανέφερε πως το φαράγγι της Νέδουσας ανακαλύφθηκε από έναν Ελληνοϊταλό από την Πάτρα, κατά την διάρκεια της δημιουργίας ενός άλλου αναρριχητικού πάρκου, αυτού στη Λαγκάδα Λακωνίας. Ο Ελληνοϊταλός ξετρελάθηκε από τα όσα είδε και από εκεί και μετά, ξεκίνησαν όλα.

Ο ΕΟΣ άρχισε να διαθέτει χρήματα για την αγορά υλικών, ξεκίνησε τη συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι αγαπούν την περιοχή τους και σιγά – σιγά τα πράγματα έφτασαν έως τη δημιουργία του πάρκου. Η λειτουργία του, σύμφωνα με τον κ. Φύκιρη, θα ξεκινήσει «επίσημα» το Σεπτέμβριο, με τη διοργάνωση μιας αναρριχητικής συνάντησης, σε συνδυασμό με τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΕΟΣ. Σε αυτή αναμένεται να δώσει το παρών αρκετός κόσμος, αν αναλογιστεί κάποιος πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, και χωρίς να έχει γίνει κάποια πρόσκληση, στις διαδρομές σκαρφάλωναν περί τα 25 άτομα. Για τη διοργάνωση της συνάντησης έχουν δοθεί 2.000 ευρώ από το Δήμο Καλαμάτας, με τον οποίο υπάρχει μια καλή συνεργασία, όπως ανέφερε ο κ. Αλοίμονος. Έχουν διατυπωθεί και επιπλέον προτάσεις για τη διαμόρφωση της περιοχής με τη δημιουργία ενός πάρκου στο πλάτωμα προς τη «Μαραθόλακκα» και ενός ακόμη αναρριχητικού πάρκου στα απέναντι βράχια.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα συμβάλλουν από τη δική τους πλευρά στην ανάπτυξη της περιοχής, αφού, θα την καθιστούν ευρύτερα γνωστή σε περισσότερους αναρριχητές και επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής. Ήδη υπάρχει η σκέψη διάνοιξης παλιών μονοπατιών, όπως σημείωσε ο κ. Αλοίμονος, αλλά θέλει δουλειά και βοήθεια από το Δήμο.

Οι διαδρομές

Οι Στ. Ψυρρόπουλος και Δημ. Πουλόπουλος, χαράσσουν τις διαδρομές. Όπως μας είπε ο Σταύρος Ψυρρόπουλος, η αναρρίχηση είναι ένα μέσο του ορειβάτη να προσεγγίσει τις απρόσιτες κορυφές κι ο Δημ. Πουλόπουλος πρόσθεσε πως είναι ένας βασικός παράγοντας στην εξέλιξη της ορειβασίας και του αλπινισμού.

Ο Σταύρος προσέθεσε πως τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε και σε άθλημα, με υψηλότερη δυσκολία και μεγαλύτερη ασφάλεια. Όσον αφορά στην περιοχή της Νέδουσας, είπε πως υπάρχουν κάθετοι βράχοι για την εξάσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Οι πρώτες διαδρομές χαράχτηκαν το 2005-2006. Πέρσι, ήταν περίπου 50 και φέτος έχουν ήδη ανέλθει στις 100.

Ο Δημήτρης παρατήρησε πως η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς και πως υπάρχουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, από αρχάριους έως προχωρημένους. Ο Σταύρος σημείωσε πως πρόκειται για επικίνδυνο σπορ, που χρειάζεται εκπαίδευση, εμπειρία, ευλαβική τήρηση των κανόνων ασφαλείας (και μη υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του καθενός, προσθέτουμε εμείς). Ήδη πάντως ο ΕΟΣ έχει δημοσιοποιήσει έναν οδηγό για την περιοχή, που καταγράφει τα πεδία αναρρίχησης και τις διαδρομές, ενώ οι περισσότεροι αναρριχητές κάνουν τις επισκέψεις τους άνοιξη και φθινόπωρο, οπότε οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες.

Όπως μας επισήμαναν και οι δύο, ο μέσος Καλαματιανός αγνοεί τον Ταΰγετο, τη στιγμή που ο μέσος Σπαρτιάτης τον αγαπά περισσότερο. Έτσι, δεν είναι τυχαίο το ότι πρωτολειτούργησε στη Λαγκάδα (στο δρόμο προς Σπάρτη), αναρριχητικό πάρκο για τη δημιουργία του οποίου διατέθηκαν και ευρωπαϊκές πιστώσεις, ενώ αυτό στη Νέδουσα κατασκευάζεται με προσωπικό κόπο και χρήματα του ΕΟΣ.

Ο Σταύρος προσέθεσε πως λίγες περιοχές συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της Καλαμάτας, να απέχει το βουνό από τη θάλασσα περί τη μισή ώρα, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες αξιοποίησης της περιοχής.




Πηγή : tharros news

Καθάρισε το δάσος της Ελαίας ο Σύλλογος Φίλων Δάσους και Παραλίας!

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε εχθές ένας ακόμα καθαρισμός του δάσους της Ελαίας από τον Σύλλογο Φίλων Δάσους και Παραλίας.

Παρά τις ελλείψεις από την πλευρά του Δήμου, κυρίως σε υλικά καθαρισμού, οι οποίες καλύφθηκαν από τον σύλλογο μας και την αδυναμία του ΣΚΑΙ να παραστεί στην δράση, οι συμμετέχοντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί σημαντικός όγκος απορριμμάτων από τις παραλίες της Ελαίας του Καλόνερου και του Άι Γιαννάκη καθώς και από το δάσος της Ελαίας.

Εκτός από τον σύλλογο μας στην εκδήλωση πήραν μέρος ο σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta που μαζί με εθελοντές από τον Δήμο Τριφυλίας καθάρισαν την παραλία του Καλόνερου και η δεύτερη ομάδα προσκόπων Πάτρας που ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας της Ελαίας και του Άι Γιαννάκη.

Ευχαριστούμε όσους όσους έλαβαν μέρος στην δράση και ελπίζουμε να τους έχουμε δίπλα μας σε ανάλογες δράσεις στο μέλλον...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...


Πηγή : filiatra net