Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Ν.Υόρκης στον Αλευρά

Τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 στο Γραφείο του ο Σταύρος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Νέας Υόρκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ», εκπρόσωπος και συνεργάτης του καταγόμενου από το Μελιγαλά Περικλή Παπαδόπουλου, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο SAN JOSE της Καλιφόρνιας, συνοδευόμενος από τον Παναγιώτη Κιρκιλή μέλος του Συλλόγου και τον Παναγιώτη Μπαζίγο, Γραμματέα της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας.

Ο κ. Γιαννόπουλος βρέθηκε στην Καλαμάτα προκειμένου να ενημερώσει τις Αρχές του τόπου για το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει στη Μεσσηνία ο Καθηγητής Περ. Παπαδόπουλος και αναφέρεται στη δημιουργία της διαστημικής πύλης, που θα είναι ένας σταθμός – αεροδρόμιο, όπου θα προσγειώνονται και θ’ απογειώνονται αεροπλάνα διαστημικού τύπου που θα φτάνουν μέχρι τη στρατόσφαιρα (διαστημικός τουρισμός). Όπως ανέφερε, ένα τέτοιο αεροδρόμιο κατασκευάζεται τώρα στη Μαλαισία, ενώ υπάρχουν άλλα δύο στην Αμερική. Στόχος είναι στη Μεσσηνία να γίνει το τέταρτο τέτοιο αεροδρόμιο, το οποίο θα επικοινωνεί με τα προηγούμενα και επελέγη μετά από μελέτη, αλλά και την επιθυμία του Καθηγητή Περ. Παπαδόπουλου να γίνει στον τόπο καταγωγής του.

Τα χρήματα θα εξευρεθούν από ιδιωτικά κεφάλαια με ορίζοντα υλοποίησης το 2016. Οι προσδοκώμενες ωφέλειες πέραν του επιστημονικού πεδίου θα επεκταθούν και στον τουρισμό (τεχνολογικός, επιστημονικός, ερευνητικός), αλλά και στην εκπαίδευση προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό προηγμένης τεχνολογίας στην Α/θμια, Β/θμια, και Γ/θμια Εκπ/ση, αφού σχεδιάζεται και η δημιουργία πανεπιστημιακού κέντρου διαστημικών ερευνών στη Μεσσηνία. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι ο Καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος θα επισκεφθεί τη Μεσσηνία τον Ιούνιο και θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει ο ίδιος δημόσια το σχέδιο που προωθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η Π.Ε. Μεσσηνίας αγκαλιάζει το καινοτόμο αυτό εγχείρημα και το στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, ενώ θα σταθεί αρωγός, προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίησή του. Τόνισε επίσης ότι μια τέτοια επένδυση θα βοηθήσει τον τουρισμό, την έρευνα και την εκπαίδευση στον τόπο μας.


Πηγή : messinia portal