Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κλείνουν το δρόμο στην Καλλιρρόη

Τον εθνικό δρόμο στην Καλλιρρόη προτίθεται να κλείσουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Οπως ανακοινώθηκε στην Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Οιχαλίας, που συνεδρίασε για να συντονίσει τις κινητοποιήσεις της σχετικά με την αντίδρασή της για τη χωροθέτηση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στην Τ.Κ. Καλλιρρόης, μεταξύ άλλων, προτάθηκε και το κλείσιμο του δρόμου αύριο, στις 12 το μεσημέρι.


Πηγή : eleutheria online

Τριήμερο και καλοκαιρία γεμίζουν και πάλι τη Μεσσηνία

Ιδιαίτερα αυξημένη από χθες το απόγευμα, είναι η κίνηση στη Μεσσηνία, με τους επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να εκμεταλλεύονται το τριήμερο και φυσικά τον καλό καιρό που θυμίζει καλοκαιράκι στην περιοχή μας. Η αυξημένη κίνηση έχει καταγραφεί και από τον Μορέα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας, ενώ η Τροχαία Καλαμάτας, βρίσκεται επί ποδός και για το τριήμερο καθώς ανακλήθηκαν άδειες και ρεπό για όλους τους υπηρετούντες.

Περιπολίες

Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας Ηλίας Αξιωτόπουλος, η κίνηση θα είναι αυξημένη όλο το τριήμερο και γι’ αυτό από την υπηρεσία του λαμβάνονται μέτρα για την πρόληψη έστω κι ενός τροχαίου ατυχήματος. Τόνισε, δε πως σε όλο το δίκτυο της Μεσσηνίας, εθνικό και επαρχιακό θα περιπολούν συνεχώς αυτοκίνητα, θα διενεργούνται τροχονομικοί έλεγχοι, με έμφαση σε εκείνους για μέθη. Υπογράμμισε, επίσης, πως πρέπει όλοι οι οδηγοί να κατανοήσουν πως ποτό και τιμόνι δε συμβαδίζουν και πάντα κάποιος από την παρέα πρέπει να μένει καθαρός από αλκοόλ και να αναλαμβάνει την οδήγηση. Παρά το μειωμένο προσωπικό, που έχουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες, η Τροχαία Καλαμάτας, θα βρίσκεται στο σύνολό της στους δρόμους: «Με το υπάρχουν προσωπικό θα προσπαθήσουμε να μην χορηγηθούν το τριήμερο αυτό ρεπό και άδειες για να είμαστε όλοι στο δρόμο για τη διευκόλυνση όπου απαιτείται των οδηγών και για την πρόληψη ατυχημάτων», παρατήρησε ο κ. Αξιωτόπουλος.

Αυξημένα μέτρα

Σύμφωνα με το Μορέα, η αυξημένη κίνηση στο ρεύμα καθόδου προς Μεσσηνία ξεκίνησε χθες περίπου στις 4.00 το απόγευμα και αναμενόταν να κορυφωθεί στις 9 το βράδυ. Η εταιρία έχει υπολογίσει την επιστροφή των εκδρομέων τη Δευτέρα από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ. Σε όλο τον αυτοκινητόδρομο θα υπάρχουν αυτοκίνητα της εταιρίας, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τροχαία Καλαμάτας και την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Τρίπολης να υπάρξει, σε περίπτωση που χρειασθεί, άμεση παρέμβαση για εκτροπή ή διακοπή της κυκλοφορίας. Ιδιαίτερα μέτρα θα ληφθούν στο τμήμα της παράκαμψης του αυτοκινητοδρόμου, στο σημείο κατασκευής της μεγάλης γέφυρας, όπου θα υπάρχει επίβλεψη από ανθρώπους της εταιρίας ΤΕΡΝΑ και θα αναπτυχθεί εντονότερη σήμανση.

Της Βίκυς Βετουλάκη


Πηγή : tharros news

Νέδα και Λαγκούβαρδος με καθαρισμούς χειμμάρων

Η πρόληψη, αλλά και σε περίπτωση τέτοιων καταστάσεων, η αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας. Από το Δήμο Μεσσήνης η κα Τζίνα Μαραβά, τόνισε πως σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜ έχει γίνει καθαρισμός των φρεατίων και υπάρχει μέριμνα, ώστε να παραμένουν καθαρά από φερτά υλικά.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Τριφυλίας, παρατήρησε ότι έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των φρεατίων, όμως σημείωσε ότι δύο είναι τα σημαντικά ζητήματα για την περιοχή. Οι εκβολές της Νέδας, όπου παρουσιάζονται πλημμυρικά φαινόμενα κάθε χρόνο και ο Λαγκούβαρδος, όπου το πρόβλημα λύνεται με τη γέφυρα που κατασκευάζεται. Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπαρούνης, ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν για το κόψιμο πολύ ψηλών δέντρων που σπάνε εύκολα και μπορεί να απειλήσουν και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο πάρκο του Πηδήματος οι ευκάλυπτοι φτάνουν και τα 20 μ. ύψος και σε δυνατό αέρα σπάζουν τεράστια κλαριά που μπορεί να είναι και βάρους ενός τόνου.


Πηγή : kyparissiotis

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία

ΜΕ την συμβολή των σχολείων άρχισαν την Παρασκευή στην Κυπαρισσία οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχικά στο ηρώο της Ανω Πόλης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών από τα σχολεία της πόλης, ενώ ακολούθησε στο άγαλμα της Ελληνίδας Μητέρας Ελένης Ιωαννίδη η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου βάση του προγράμματος που εξέδωσε ο Δήμος Τριφυλίας. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Δευτέρα με την συμμετοχή όλων των φορέων.

Μάλιστα η επίσημη δοξολογία θα διεξαχθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Βθμιας εκπαίδευσης Αγγελική Μιχαλαρέα. Η Επιμνημόσυνη δέηση με καταθέσεις στεφάνων ακολουθούν βάση του τελετουργικού στο προαύλιο χώρο του ναού, με φόντο τις προτομές του Μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μαθητική παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου στις 11.30 π.μ. ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις.


Πηγή : radio 936

Άμεση δρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Διοικητήριο Καλαμάτας - Μεσσήνη - ΤΕΙ

Την άμεση δρομολόγηση του τρένου στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΤΕΙ αλλά και μέχρι το Διοικητήριο της Καλαμάτας, ζητάει ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας, από τον υπουργό Μεταφορών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ενώ ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό, τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων… Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια, εφόσον γίνονται τακτικά, με πυκνότητα και σοβαρό προγραμματισμό, θα εξυπηρετούν πολύ κόσμο καθημερινά και θα είναι βιώσιμα οικονομικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τη σχετική επιστολή του Συλλόγου κατέθεσε στη Βουλή, ως αναφορά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Μεσσηνίας γράφει στον υπουργό Υποδομών: «Πέρασαν περίπου δυόμισι χρόνια από την άδικη και κατά γενική ομολογία ατεκμηρίωτη αναστολή λειτουργίας των δρομολογίων στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μεσσηνίας. Κατά τον πρώτο χρόνο, η τοπική κοινωνία παρακολουθούσε άναυδη την ανελέητη λεηλασία και το βανδαλισμό της προσφάτως ριζικά ανακαινισμένης σιδηροδρομικής γραμμής και των ιστορικών κτιρίων των σιδηροδρομικών σταθμών που είναι χαρακτηρισμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργα τέχνης χρήζοντα ειδικής προστασίας, φυσικό επακόλουθο της βεβιασμένης και χωρίς προγραμματισμό εγκατάλειψης της Δημόσιας Περιουσίας.

Κατά το δεύτερο χρόνο, η τοπική κοινωνία με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αγκάλιασε την αξιέπαινη πρωτοβουλία των ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επανενεργοποιήσουν το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου με τη μορφή περιοδικών δρομολογίων εκδρομικού - τουριστικού χαρακτήρα, ανταποκρινόμενη με τη θεαματική συμμετοχή της στις διοργανωθείσες εκδρομές, με αποκορύφωμα την ανέλπιστη κοσμοσυρροή στα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες μεταξύ Καλαμάτας - Μεσσήνης επ’ ευκαιρία του Νησιώτικου πανηγυριού, αποδεικνύοντας έτσι την αγάπη και το βαθύ συναισθηματικό δέσιμο των Μεσσηνίων με το σιδηρόδρομο.


Πηγή : kalamata news

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Έκτακτη χρηματοδότηση εκατό χιλιάδων ευρώ από το ΥΠΕΣ

Θετικά ανταποκρίθηκε το ΥΠΕΣ στο αίτημα του Δήμου Τριφυλίας για έκτακτη χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες και ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης υπέγραψε έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από τον κωδικό για τις φυσικές καταστροφές από θεομηνίες


Πηγή : kyparissiotis

Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - Αυτοί οι φοιτητές είναι δικαιούχοι των Υποτροφιών

Από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα: «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» ανακοινώνεται ότι: το Διοικητικό Συμβούλιο του ανωτέρω Ιδρύ-ματος συνεδρίασε στις 25-10-2013, υπό την προεδρεία του Σεβ. Μη-τροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και αποφάσισε την χορή-γηση υποτροφίας σε Μεσσηνίους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανά κατηγορία Υπότροφοι εγένοντο οι παρακάτω φοιτητές και φοιτήτριες : ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄( 4 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ) Ιδρύματα Τριτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως (πλήν των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπι-στικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπι-στημίου Πελοποννήσου)

1. Μυρτώ Σαρρηγιάνη του Κωνσταντίνου, φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αρι-στοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2. Κωνσταντίνος Ζυγουράκης του Διονυσίου, φοιτητής του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστη-μίου Αθηνών.

3. Ευθυμία Θάνου του Αθανασίου, φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακε-δονίας.

4. Νικολέττα Χατζή του Χρήστου, φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελο-ποννήσου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ ( 2 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ) Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

1. Σοφία Μανιάτη του Γεωργίου, φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Ιωάννα Νικολακοπούλου του Βασιλείου, φοιτήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ’ ( 2 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ) Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

1. Μαρία–Ηρώ Κολόζη του Νικολάου, φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

2. Σταματία Αργυροπούλου του Παναγιώτη, φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από το έτος 2010 έχουν χορηγηθεί συνολικά 32 Υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την Υποτροφία 29 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε, το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρ-χεται στις 330.000 Ευρώ. Οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές και φοιτήτριες στις 13 Νοεμβρίου 2013, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, προς:

α) τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας για την επί τετραετία σημαντική οικονομική βοήθεια,
β) το Μανιατάκειον Ίδρυμα, οποίο ενισχύει ουσιαστικά την νεολαία της Μεσσηνίας,
γ) τον Επιχειρηματία κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για την μεγάλη οικονομική προσφορά του
δ) τον Επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνο Αρνόκουρο για την σημαντική οικονομική του βοήθεια,
ε) τον κ. Ανδρέα Γ. Καρέλια για την σπουδαία οικονομική του βοήθεια,
στ) τον κ. Ευστάθιο Γ. Καρέλια για την σπουδαία οικονομική προσφορά του,
ζ) την κα Βικτωρία Καρέλια για την μεγάλη οικονομική της βοήθεια
και
η) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας

Εκ του Δ.Σ. του Ιδρύματος


Πηγή : news messinia

Καινούριο... το Νοσοκομείο Καλαμάτας και νέα έργα!!!

Σταθερά και ικανοποιητικά εξελίσσεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η υλοποίηση των υποέργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ-ΔΕΠΙΝ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Σήμερα Παρασκευή 25.10.2013 παρελήφθησαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος τρεις (3) νέοι λέβητες θέρμανσης 1.500.000 (Kcal/H) συνολικού προϋπολογισμού 90.000€ που έρχονται να αντικαταστήσουν τον υφιστάμενο πεπαλαιωμένο και με αρκετά προβλήματα αντίστοιχο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.

Ο νέος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός (λέβητες) σε συνδυασμό με τις νέες ατμογεννήτριες που παρελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες ενισχύουν περεταίρω στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατ' επέκταση στην εξοικονόμηση πόρων από την δαπάνη στην προμήθεια του πετρελαίου. Σημειώνεται επίσης ότι εντός των ημερών υπογράφονται οι συμβάσεις και για τα υπόλοιπα υποέργα που αφορούν την προμήθεια και αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού και ειδικότερα:

1. Αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα 400 KW προϋπολογισμού 400.000€
2. Κλιματιστικές μονάδες πλήρων (Ψυχρού-Θερμού στοιχείου) προϋπολογισμού 380.000€
3. Ρυθμιστής στροφών (Inverter) ισχύος 18,5 KW προϋπολογισμού 15.000€

Με αφορμή την ικανοποιητική εξέλιξη των ανωτέρω έργων ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε: «Καθημερινά εισπράττουμε την ηθική δικαίωση μιας συλλογικής και επίπονης προσπάθειας που έχει θέσει ως κυρίαρχο και μοναδικό της στόχο την συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας. Είχαμε δηλώσει με κάθε υπευθυνότητα και ειλικρίνεια από την αρχή του έτους, ότι αυτή και η επόμενη χρονιά θεωρούνται κρίσιμες και σημαντικές και αυτό με την έννοια ότι πολλά έργα και πρωτοβουλίες μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη που η ολοκλήρωσή τους θα συμβάλει καθοριστικά στην ουσιαστική αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Σήμερα αλλά και κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός εξελίσσεται ομαλά και ικανοποιητικά και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη για δουλειά. Πολλά έργα έχουν ολοκληρωθεί, άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και για άλλα διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες. Έχουμε λοιπόν πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας και για αυτό προσπαθούμε να αξιοποιούμε δημιουργικά και στο μέγιστο δυνατό βαθμό την κάθε μέρα που περνά.

Για όλη αυτή λοιπόν την δημιουργική και συλλογική προσπάθεια ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο σε όλο αυτό το θαυμάσιο προσωπικό του Νοσοκομείου μας»


Πηγή : best-tv

Σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Π. Αλευρά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με εκπροσώπηση των Δήμων, αρμοδίων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό, αφενός μεν την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων και αφετέρου την επικαιροποίηση μνημονίων ενεργειών (Σχέδιο Ξενοκράτης) σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων, για τον καλύτερο συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.


Πηγή : Δελτίο τύπου

Φιλιατρά: Πήγε να κλέψει αυτοκίνητα αλλά τον πήρανε χαμπάρι

Τα αυτοκίνητα έχουν βάλει πλέον στόχο άγνωστοι στα Φιλιατρά με σκοπό να αφαιρέσουν από αυτά ηχοσυστήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Έτσι στις 7.30 εχθές το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, άγνωστος έσπασε το τζάμι στη θέση του συνοδηγού σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε ιδιωτικό χώρο, με σκοπό την κλοπή.

Περαστικός τον αντιλήφθηκε από τον θόρυβο που έκανε στα οχήματα, με αποτέλεσμα ο δράστης να τραπεί σε φυγή και σκαρφαλώνοντας τη διπλανή μάντρα να χαθεί στο σκοτάδι.

Έντρομος όμως, πέταξε λίγο πιο πέρα τα κλοπιμαία που κατάφερε να αποσπάσει από το ένα αυτοκίνητο και πιο συγκεκριμένα ένα ράδιο-cd, ένα πορτοφόλι που περιείχε δίπλωμα και άδεια μαζί με 20 ευρώ.

Έρευνες για το συμβάν διεξάγονται από το Α.Τ. Φιλιατρών.


Πηγή : filiatra net

Φιλιατρά: Τους έπιασε στα πράσα την ώρα που της άδειαζαν την αποθήκη

Κυριολεκτικά στα πράσα έπιασε ηλικιωμένη στο Λιμενάρι Φιλιατρών δύο αγνώστους που πήγαν να της αδειάσουν την αποθήκη δίπλα στο σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, οι δύο δράστες προσπάθησαν λίγο πριν τις 5 το πρωί να κλέψουν διάφορα αντικείμενα από την αποθήκη της.

Η ηλικιωμένη από τον θόρυβο που έκαναν τους αντιλήφθηκε και όταν άνοιξε το παράθυρο είδε τους δύο αγνώστους μέσα στο σκοτάδι να φεύγουν και να εξαφανίζονται. Από τις πρώτες πληροφορίες μας, οι δράστες κατάφεραν να πάρουν δύο τενεκέδες με λάδι που υπήρχαν στην αποθήκη, τους οποίους όμως δυσκολεύτηκαν να μεταφέρουν και τους παράτησαν στο δρόμο, λίγα μέτρα πιο πέρα.


Πηγή : filiatra net

Επίθεση Κόλλια σε συμβούλους της… δικής του παράταξης

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται πλέον οι σχέσεις του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με μερίδα δημοτικών του συμβούλων, όπως φάνηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κριτική μέσα από ερωτήματα που έθεσαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας για ακόμη μία συνεδρίαση, προκάλεσαν αυτή τη φορά την έκρηξη του δημάρχου, ο οποίος πλέον -προφανώς και ενόψει εκλογών- φαίνεται να αλλάζει τακτική και να οδηγείται σε ευθεία σύγκρουση μαζί τους.

Ο δήμαρχος τους καταλόγισε ότι τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι για λόγους εντυπωσιασμού από τους δημοτικούς συμβούλους και για να γίνεται θέμα στις εφημερίδες την επόμενη μέρα. "Αυτό πρέπει να σταματήσει, δεν μπορεί να μπαίνει το ίδιο ερώτημα 3 φορές συνέχεια όταν μάλιστα έχει απαντηθεί" τόνισε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά τους, για ακόμη μια συνεδρίαση δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ουσιαστικά επέκριναν τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και μίλησαν για ανοργανωσιά.

Χαρακτηριστικά η Μαρία Πανουσιοπούλου έθεσε το ζήτημα του έργου για την αποκατάσταση του παλιού κτηρίου της Εθνικής το οποίο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το μόνο που χρειάζεται είναι η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, ένα κόστος δηλαδή 50.000 ευρώ.

"Αν ο δήμος κλείνει τα αυτιά του σε αυτό, τότε λυπάμαι" είπε, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην έλλειψη προσωπικού της ΔΕΥΑΚΥ που έχει μείνει με έναν υπάλληλο γραφείου, στην μη εκταμίευση ούτε ενός ευρώ ακόμη από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Δήμος Τριφυλίας με το υπουργείο Εσωτερικών και στην μη εξομοίωση των δημοτικών τελών σε όλο το δήμο παρά την αρχική απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο θέμα της απορροφητικότητας και των δημοτικών τελών αναφέρθηκε και ο Γιάννης Μερκούρης, ενώ σε αυτό της ΔΕΥΑΚΥ και ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος που επισήμανε την ανάγκη επέκτασής της. Μίλησε για αποδιοργάνωση του κέντρου του δήμου από υπαλλήλους και ζήτησε την μετακίνηση υπαλλήλων από Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, για να προσθέσει πως χωρίς υπάλληλο είναι και το νομικό πρόσωπο 3 χρόνια τώρα χωρίς να έχει γίνει τίποτα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Κατσαργύρης έθεσε το θέμα ελέγχου των παροχών που έχει ο δήμος, υποστηρίζοντας πως είναι σίγουρος πως ο δήμος δεν ξέρει πόσες έχει και τι γίνεται με αυτές. Στις απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος, πέρα από την αντεπίθεσή του στους συμβούλους του, για το θέμα της απορροφητικότητας είπε ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα έχουν ανταποκριθεί. Για την ΔΕΥΑΚΥ είπε ότι έχει συζητηθεί το θέμα και τόνισε πως δεν υπάρχει καμία προοπτική αυτή τη στιγμή για σύνδεση του Καλού Νερού με το βιολογικό.

Για το θέμα του κτηρίου της Εθνικής σημείωσε ότι είναι θέμα δεκαετιών και κάποιοι το βάζουν σήμερα, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν κάποιες επαφές. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ζήτημα των ρευματοκλοπών και τόνισε ότι θα γίνουν έλεγχοι, ενώ δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα εξομοίωσης των δημοτικών τελών σε όλο το δήμο. Ωστόσο η αναφορά του σε ερωτήσεις εντυπωσιασμού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μαρίας Πανουσιοπούλου, η οποία ζήτησε το λόγο χωρίς να της δοθεί από τον πρόεδρο του Σώματος, προκαλώντας νέα ένταση και σφοδρή επίθεση του δημοτικού συμβούλου Θανάση Πετρόπουλου προς το προεδρείο.

Η κ. Πανουσιοπούλου από την πλευρά της τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει εντυπωσιασμούς και πρωτοσέλιδα αλλά να αναδείξει ζήτημα του δήμου.

του Κώστα Μπούρα


Πηγή : eleutheria online

Συνεργασία Ιταλών με το Επιμελητήριο για τουρισμό γ' ηλικίας

Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας εκπρόσωποι Συνδικάτων και Πρόεδροι Οργανώσεων Συνταξιούχων από την Ιταλία, συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους των tour operator της Ιταλίας, οι οποίοι είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη, ύστερα από πρόσκληση του ιδίου, ο οποίος και τους προσέφερε έντυπο τουριστικό υλικό της Μεσσηνίας και ένα τοπικό κέρασμα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωστοποίηση υλοποίησης ενός νέου «τουριστικού προγράμματος για το έτος 2014», που θα αφορά συνταξιούχους και θα τελεί υπό την αιγίδα των Συνδικάτων και των Οργανώσεων.

Η περίοδος υλοποίησης του προγράμματος θα γίνεται τους μήνες Μάιος, Ιούνιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, δηλαδή εποχή χαμηλής τουριστικής περιόδου. Επειδή η διεισδυτικότητα της Ελλάδας και ειδικότερα της περιοχής μας στον τουρισμό της τρίτης ηλικίας είναι εντυπωσιακά χαμηλή, είναι μεγάλη ευκαιρία ο «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ» να είναι καίριας σημασίας και παράγοντας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Χρυσάφι» λοιπόν για τον ελληνικό τουρισμό είναι τα «ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ», καθώς ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στο μέλλον θα αποτελεί το 24% της παγκόσμιας αγοράς. Ενδεικτικό των προοπτικών του τουρισμού τρίτης ηλικίας είναι και το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης, καθώς οι συνταξιούχοι αυξάνονται συνεχώς. Προκειμένου λοιπόν να προσελκύσουμε περισσότερους ηλικιωμένους πρέπει τα ξενοδοχεία να είναι διατεθειμένα να προσφέρουν ειδικά πακέτα τιμών κατά τις περιόδους χαμηλής ζήτησης. Προτάσεις προς την πολιτεία για την προσέγγιση της εν λόγω ηλικιακής ομάδας τουριστών:

  • Στοχευμένες ενέργειες με έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών (προσβάσιμες υποδομές, βελτίωση προσβασιμότητας τουριστικών εγκαταστάσεων).
  • Ανάδειξη Μεσογειακής κουζίνας που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα (οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα υγιεινής διατροφής για λόγους υγείας).
  • Συνδιαφήμιση με τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς.
  • Εκπτωτικά προγράμματα για ηλικιωμένους, δηλαδή να παρέχονται εκπτωτικές τιμές με συμπίεση του κόστους.
  • Προβολή θεματικών μορφών τουρισμού.
  • Λήψη μέτρων για την προσέλκυση τουριστών μακράς παραμονής ή παραχείμασης.
  • Εφαρμογή μέτρων για βελτίωση των υγειονομικών υποδομών – συγκοινωνιακών υποδομών και να δοθεί έμφαση σε θέματα ασφάλειας.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας επειδή έχει προβλέψει την ανάπτυξη του τουρισμού της τρίτης ηλικίας, έχει ως στόχο -εκτός των Ιταλών που ήδη προέβη σε επαφή- να συνεχίσει τις επαφές και με εκπροσώπους άλλων Συνδικάτων και Οργανώσεων Συνταξιούχων της Β. Ευρώπης.


Πηγή : kalamata news

Σύσκεψη για τα αδέσποτα με κέντρο φύλαξης

ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ τα κρούσματα επιθετικότητας σκύλων κατά πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών, τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Καλαμάτας. Μάλιστα, τις τελευταίες 2 ημέρες υπήρξαν 4 κρούσματα, τα 3 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Το γεγονός οφείλεται στην εγκατάλειψη των ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, συν το γεγονός ότι ορισμένοι συμπολίτες τούς παρέχουν ευκαιριακά τροφή σε κάποια σημεία της πόλης.

Για το ζήτημα έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο, χθες το μεσημέρι, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών, καθώς και εκπροσώπων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, του Κυνοφιλικού και του Ζωοφιλικού Ομίλου. Άμεσο πρακτικό συμπέρασμα της συσκέψεως είναι η έρευνα για την εξεύρεση χώρου, καθώς έγινε σχετική πρόταση, όπου θα φιλοξενηθεί περιορισμένος αριθμός ζώων, που θα συλληφθούν σε σημεία όπου το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι έντονο. Σχετική αυτοψία αναμένεται να γίνει σήμερα, ώστε αύριο να εκπονηθεί ο σχεδιασμός για τη σύλληψη των ζώων, τη μεταφορά τους, τη συντήρησή τους, αλλά και για τη διενέργεια ευθανασίας – κατόπιν γνωμοδότησης σχετικής επιτροπής- όσον αφορά στα επιθετικά ζώα. Βασική αιτία του προβλήματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ζωοφιλικού Ομίλου, είναι η ανεξέλεγκτη διαθεσιμότητα τροφής. Η παροχή τροφής από ανθρώπους που δε γνωρίζουν συνιστά λανθασμένη κατεύθυνση της ζωοφιλίας, με τα αντίθετα αποτελέσματα, διότι όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει τα ζώα συγκροτούν αγέλες και εφόσον δε βρουν τροφή, γίνονται επιθετικά.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΥΣΣΑ

Από εκπρόσωπο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, τονίσθηκε ότι τα ζώα που θα συλληφθούν, ακόμη και αν θανατωθούν, πρέπει να παρακολουθούνται επί 15ήμερο για να διαπιστωθεί μήπως πάσχουν από λύσσα. Επίσης, επιβάλλεται να εμβολιασθούν όλα τα σκυλιά, είτε κυνηγετικά είτε όχι, κατά της λύσσας, καθώς η ασθένεια αυτή έχει κάνει απειλητική την επανεμφάνισή της στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, έχοντας «κατέβει» μέχρι τα Τρίκαλα. Θεωρείται βέβαιο πως, εάν δεν περάσει φέτος στην Πελοπόννησο, τούτο θα συμβεί του χρόνου, γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός των σκύλων.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων, ο δήμαρχος μαζί με υπηρεσιακά στελέχη έκανε επιτόπια επίσκεψη σε δημοτικό χώρο στο Ασπρόχωμα, δίδοντας κατάλληλες οδηγίες και εντολές, ώστε να ετοιμασθούν οι αναγκαίες υποδομές, πριν τα Χριστούγεννα, για ένα κέντρο φροντίδας αδέσποτων ζώων. Ο δημοτικός χώρος που συνολικά διατίθεται στο Ασπρόχωμα είναι 10 στρέμματα και η διαμόρφωσή του θα γίνει σταδιακά. Στο χώρο αυτό θα διαμορφωθεί άμεσα το υπάρχον οίκημα, θα εγκατασταθούν ηλεκτροφωτισμός και παροχές νερού, θα τοποθετηθεί περίφραξη και θα δημιουργηθεί αποθήκη τροφίμων. Θα υπάρχει ακόμη χώρος για επεμβάσεις στείρωσης.

Ο δήμαρχος κάλεσε όλες τις Υπηρεσίες και όλους τους φορείς της ζωοφιλίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ενώ ο Δήμος θα παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια για την αντιμετώπιση του ζητήματος.


Πηγή : simaia news

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

17χρονος έβαλε βόμβα σε σχολείο!

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, περιστατικό έκρηξης το οποίο συνέβη σήμερα τα ξημερώματα σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή του Πύργου ενώ συνεληφθη ως δράστης ένας 17χρονος μαθητής. Ειδικότερα ο δράστης, αξιοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο, κατασκεύασε ένα πρόχειρο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο αφού πυροδότησε έριξε, για χάριν εντυπωσιασμού, από ανοικτό παράθυρο σε ισόγεια αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του με αποτέλεσμα το κάψιμο μιας καρέκλας και την πρόκληση μικρών φθορών στους τοίχους και στο πάτωμα.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι δράστης της έκρηξης ήταν ο 17χρονος μαθητής ο οποίος και συνεληφθη. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες. Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.


Πηγή : tharros news

Ελληνικό αυτοκίνητο δοκιμάστηκε στο Καλό Νερό

Το korres project 4, το ελληνικό σούπερ αυτοκίνητο που κινείται με την ίδια άνεση παντού, σχεδιασμένο και εμπνευσμένο από το Δημήτρη Κορρέ, κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια, βρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Καλό Νερό για δοκιμαστικές διαδρομές και κινηματογραφικά γυρίσματα πάνω στην παραλία. Εκεί απέδειξε ότι η άμμος δεν το δυσκόλεψε σε τίποτα να κινηθεί με άνεση και με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, αντλώντας δύναμη από το V8 κινητήρα του των 7.000 κυβικών και των 505 ίππων.

Είναι ένα αυτοκίνητο που σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, σε 8-10 μήνες περίπου θα ξεκινήσει η παραγωγή του και θα απευθύνεται για απαιτητικούς οδηγούς. Μιλώντας χθες αποκλειστικά στην «Ε» ο δημιουργός του Δημήτρης Κορρές τόνισε: "Φέραμε και δοκιμάσαμε το αμάξι για να το δούμε πώς πάει στην άμμο σε αυτά τα καταπληκτικά μέρη. Διαπιστώσαμε ότι πάει καλά και προχωράμε προς τα εμπρός.

Το αυτοκίνητο είναι ένα πρωτότυπο σε φάση προ production, δηλαδή έχει όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου παραγωγής, απλώς δεν είναι το αυτοκίνητο παραγωγής. Εχει όμως καταλόγους με τα υλικά του, καταλόγους με κάθε εξάρτημα. Για να φτιαχτεί πήρε 4 χρόνια από μια μικρή ομάδα και σχεδιάσαμε περίπου 2.500 εξαρτήματα πολλές φορές το καθένα. Ολα τα εξαρτήματα της μετάδοσης είναι δικά μας, όλο το σασί, όλο το εξωτερικό. Είναι ένα αμιγώς ελληνικό αυτοκίνητο και τα κεφάλαια που έχουμε ξοδέψει είναι όλα ελληνικά. Αρα το αντικείμενο μπορεί να θεωρηθεί ελληνικό.

Στο Καλό Νερό ήρθαμε να κάνουμε μια δοκιμή και να πάρουμε μερικά πλάνα να δούμε πώς το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται στην άμμο. Είναι αυτοκίνητο που θα μπορεί στην άσφαλτο να πηγαίνει με 300 χιλιόμετρα, με τρομερά κρατήματα. Είναι το πρώτο στον κόσμο που κάνει όλες τις δουλειές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και σκαρφάλωμα και χώμα και άμμο και βράχια και πίστα. Κάνει τα πάντα".

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι ένα αυτοκίνητο στο οποίο κατέληξαν μετά από μεγάλη έρευνα και τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής θα κατασκευαστούν σε 8-10 μήνες στην Αμερική, στη Γιούτα για την εκεί αγορά. Στο μέλλον σχεδιάζεται να γίνει μια μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα για την αγορά της Μέσης Ανατολής.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Μετά τον Καλκαβούρα το χάος δήμαρχε στο Δημοτικό συμβούλιο και…

Άντε εσύ να κυνηγάς στα …πεζοδρόμια τον Μίμη, για να μην διακοπεί το συμβούλιο. Οπότε δικαίως αναφώνησα …ρόμπες ξεκούμπωτες και αποχώρισα. Και φυσικά εννοούσα ότι όλοι έχουμε γίνει ρόμπες ξεκούμπωτες από την ανεπάρκεια που ανεχόμαστε και μη ο Παναγιώτης να …μισοβάλλει τα πράγματα στην θέση τους περί …Θησέα, θα …θριάμβευε και η μισαλλοδοξία. Σκέφτομαι σοβαρά να σας απαλλάξω από την παρουσία μου, προς τέρψιν του …υποπροϊόντος.

Βίντεο πρώτο: Κάτι …ψιθυρίζει κατά της επιστολής Σαράντου περί σχολικών κτιρίων ο Δήμαρχος, τον οποίο Σαράντο δικαιώνει στην συνέχεια ο Ζαχαρίας. Για τα σκουπίδια μας είπε ότι …όσο πιο κοντά τόσο πιο καλά και απορώ γιατί δεν έχει προτείνει ακόμα κανείς την μεταφορά τους με τρένο, οπότε ας πάνε και στην …Πίνδο. Πανουσοπούλου-Μερκούρης του τα είπαν αλλά δεν κατάλαβα αν τα …κατάλαβε και είχαμε και …έκρηξη Πετρόπουλου. Ο Κατσαργύρης κάτι για …σφραγίδες είπε και για παροχές της ΔΕΗ. Και τέλος το …άκρον άωτον της κακίας για να μην πω βλακείας. Έπρεπε ο Δριμής να μυρίσει τα δάχτυλά του, ότι ο “Θησέας” θα σταματούσε τις χρηματοδοτήσεις και να μην ξεκινήσει τον βιολογικό στο Γλυκορίζι.

Ευτυχώς ήμουνα μπροστά και …έσπρωξα τον Παναγιώτη Τσίγκανο – άντιδήμαρχο έργων- προς την αλήθεια. (Στο θέμα θα επανέλθω αφού μιλήσω με τον Κριαράκη και τον Περικλή, προς το παρών μόνο, ότι δημοπρασίες δεν γίνονται χωρίς προϋποθέσεις).

Αλλά …απολαύστε το πρώτο βιντεάκι.

Το δεύτερο με σκηνές …απείρου κάλους και γενικώς …ανεπάρκειες.


Πηγή : kopanaki news

Αντί να προσλαμβάνουν... απολύουν στην Ολυμπία Οδό

Κεραυνούς ρίχνει στις περιφέρειες της χώρας η απόφαση της κυβέρνησης να κόψει έργα από το ΕΣΠΑ και να τα διοχετεύσει στους αυτοκινητοδρόμους, όταν η επανεκκίνηση των οδικών έργων καθυστερεί και μεταφέρεται από μήνα σε μήνα. Το παιχνίδι των εντυπώσεων έχει χαθεί από καιρό και οι εργολάβοι συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Όχι μόνο γιατί δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας όπως επιδιώκει η κυβέρνηση αλλά διώχνοντας ακόμη και αυτούς που είχαν προσλάβει για τα "μερεμέτια" των οδικών έργων στην Ολυμπία Οδό μέχρι να αναθεωρηθούν οι συμβάσεις.

Η κυβέρνηση μετά το αδιέξοδο που σημειώθηκε για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης για την συνέχιση των έργων, αποφάσισε να διοχετεύσει την αναγκαία ρευστότητα στα έργα με την αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Έτσι, όμως οι Περιφέρειες όλης της χώρας στερούνται σημαντικούς πόρους. Χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης και πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Σταύρος Αρναουτάκης εμφανίστηκε σφόδρα δυσαρεστημένος από τους σχεδιασμούς των συναρμοδίων υπουργών.

Όπως ανέφερε από την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών πόρων έμειναν για την Κρήτη μόνο δύο έργα ενώ εξοβελίστηκαν ακόμη και εκείνα που ήταν ώριμα για να ξεκινήσουν.


Πηγή : news messinia

Οι πρώην σχολικοί φύλακες στο Νίκα απέσπασαν υποσχέσεις...

Συνάντηση με το Δήμαρχο είχαν οι έως πρότινος εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης σχολικών κτηρίων, μετά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην Καλαμάτα, σε ημερίδα της ΠΕΔ Πελοποννήσου σχετικά με την ένταξή τους σε καθεστώς κινητικότητας.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους μέχρι τώρα σχολικούς φύλακες για την πληροφόρηση που άντλησε από τις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή εντάσσονται σε καθεστώς κινητικότητας. Δεσμεύθηκε, δε, ότι θα τους ενημερώσει εκ νέου μετά τις επαφές που θα έχει με την κυβέρνηση, την προσεχή εβδομάδα στην Αθήνα. «Εμείς θα τους θέλαμε στο Δήμο για φύλαξη κτηρίων», δήλωσε αργότερα ο Δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του διότι οι μέχρι πρότινος δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν όλοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου. Δυστυχώς, όμως, μετά την κατάργηση των θέσεων των δημοτικών αστυνομικών, «δε λειτουργεί η πόλη» σημείωσε ο Π. Νίκας, τονίζοντας πως δε φταίει γι' αυτό η ΕΛΑΣ καθώς δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό.


Πηγή : kalamata news

Bazaar για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου

Για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνεται bazaar αλληλεγγύης από τους εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου Καλαμάτας. Τα έσοδα του bazaar θα καλύψουν μέρος των αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η συμμετοχή όλων θα αποτελέσει μεγάλη στήριξη στην προσπάθεια αυτή και θα δώσει μεγάλη χαρά και δύναμη στους εθελοντές.

Το bazaar θα διεξαχθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, από το Σάββατο 2 Νοεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 5 του μήνα και κατά τις ώρες


Πηγή : best-tv

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κάν' το όπως η Μεσσηνία!

Παράδειγμα προς μίμηση έπρεπε να αποτελεί για τους Ηλείους η γειτονική μας Μεσσηνία, αφού εν μέσω κρίσης ολοκληρώθηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης σημαντικά έργα βασικών υποδομών, για την ανάπτυξη και την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επενδύσεων, ιδιωτικών και δημόσιων.

Ακόμη και ο υπουργός Υποδομών κυκλοφόρησε το γνωστό ήδη σε πάρα πολλούς «κάν' το όπως η Μεσσηνία», θέλοντας να τονίσει πως οι Μεσσήνιοι προγραμμάτισαν, μελέτησαν, διεκδίκησαν και πίεσαν πολλές φορές, ώστε να γίνουν σοβαρές επενδύσεις στην περιοχή με ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια.

Συνοπτικά λοιπόν μπορεί να σημειώσει κανείς την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου, το αεροδρόμιο, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το λιμάνι, τις εργασίες ολοκλήρωσης του δυτικού Μεσσηνιακού αυτοκινητόδρομου, τη μεγάλη ιδιωτική επένδυση της Πύλου και τη σοβαρή πιθανότητα η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου, Κυπαρισσίας, να αποκτήσει τον τοπικό προαστιακό σιδηρόδρομο.

Πολύ ωραία λοιπόν όλα αυτά και πολύ εύστοχα ο υπουργός Υποδομών κυκλοφόρησε το σλόγκαν «κάν’το όπως η Μεσσηνία», αλλά πραγματικά σκέφτηκε κανείς στην Ηλεία τον τρόπο διεκδίκησης και τους αγώνες των Μεσσήνιων, ώστε να επιτύχουν το λεγόμενο μάλιστα και οικονομικό θαύμα της νοτιοδυτικής Ελλάδας;

Κυρίως όμως σκέφτηκαν ποτέ οι Ηλείοι τις δικές τους προϋποθέσεις και δυνατότητες για διεκδίκηση και προσέλκυση κεφαλαίων, για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και ενθυμούνται μήπως τις διαφημιστικές καμπάνιες προ 10 και 15 χρόνων, για τον Καϊάφα, το Επιτάλιο, τη Μούτελη, τη Μουριά, το Λιμάνι, τον σιδηρόδρομο, τον αυτοκινητόδρομο, το αεροδρόμιο, το ΤΕΙ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο;

Πού σκάλωσαν αλήθεια όλα τα παραπάνω, εγκαταλείφθηκαν και ξεχάστηκαν και γιατί σήμερα δεν μιλάει κανείς για τίποτα, παρά μόνο ακούγονται «κουτσουρεμένες» φωνές για κουτσουρεμένα έργα στον αυτοκινητόδρομο και στο λιμάνι μόνο, χωρίς εξηγήσεις από κανένα για την εγκατάλειψη των υπόλοιπων και κύρια του Καϊάφα και του Διεθνούς Πανεπιστημίου;

Τι συμβαίνει αλήθεια στον Καϊάφα, όπου όλα βρίσκονται σε τέλμα και εντός του βούρκου και γιατί δεν ξαναέρχεται στην επιφάνεια η περίπτωση κατασκευής τουριστικών εγκαταστάσεων, αφού το ιδιωτικό ενδιαφέρον είναι γνωστό ότι παραμένει έντονο και σοβαρό και ακόμη, γιατί τάχα δεν ενεργοποιείται ο ιδρυτικός νόμος 2413/96,ΦΕΚ.Α.124/96 ώστε με μία τροπολογία από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ να λειτουργήσει άμεσα το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Αρχαία Ολυμπία;

Οι παραπάνω υποδομές και οι υπόλοιπες που διαγράφηκαν εντελώς, γιατί τάχα δεν διεκδικούνται και μάλιστα γιατί δεν εκβιάζονται προς την κεντρική εξουσία, δεν καταλαβαίνει αλήθεια κανείς στην Ηλεία ότι θα ήταν υποδομές που θα έφερναν αναγκαστικά τον αυτοκινητόδρομο, το τρένο και πιθανόν το αεροδρόμιο;

Η πρόσκληση και μάλλον καλύτερα η πρόκληση του υπουργού κ.Χατζηδάκη, με το αμίμητο πλέον «κάν' το όπως η Μεσσηνία», τι λέτε, μπορεί να αφυπνίζει τον χειμαζόμενο πολιτικό κόσμο της Ηλείας, τους φορείς της κοινωνίας, της εξουσίας και τους πολίτες, ώστε να συμβουλευτούν τους Μεσσήνιους, μπας και κάποτε ξεσκαλώσουμε από τη στασιμότητα και την υπανάπτυξη;

Δ.Μ. - patrisnews.com


Πηγή : filiatra net

Συνταξιοδότηση αγροτών, κτηνοτρόφων στο 62ο έτος με 40 χρόνια ασφάλισης

«Γίνεται πράξη η συνταξιοδότηση των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης», διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτσης Ιωάννης, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα 21-10-2013. Ο κ. Τζαμτζής, ο οποίος από το 2000 ζητά συνεχώς να μειωθεί το όριο συνταξιοδότησης των αγροτών με ομιλίες, ερωτήσεις, επιστολές, και παρεμβάσεις στους αρμόδιους Υπουργούς, έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα στο κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι έχει παρατηρηθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση της δέσμευσης που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2013.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαμτζής λίγες μέρες πριν, κατά την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει, έθετε για άλλη μια φορά, το θέμα μείωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών. Ο κ. Βρούτσης απάντησε στον κ. Τζαμτζή, ότι στο σχέδιο νόμου που συντάσσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα συμπεριλαμβάνεται διάταξη η οποία θα υλοποιεί την δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για τη συνταξιοδότηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων στο 62ο έτος της ηλικίας τους με 40 χρόνια ασφάλισης.

Ακόμη, ο κ. Τζαμτζής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να δοθεί λύση στο πρόβλημα της συνταξιοδότησης που αντιμετωπίζουν 50 περίπου εργαζόμενοι των κλωστοϋφαντουργιών της Πέλλας και Ημαθίας που έχουν κλείσει (ΛΑΝΑΡΑΣ). Για το θέμα αυτό ο κ. Βρούτσης ζήτησε από τον κ. Τζαμτζή πίστωση χρόνου για να εξεταστεί το θέμα διεξοδικότερα.

paseges.gr


Πηγή : best-tv

Σε καλό δρόμο ο Α.Ο.Κυπαρισσίας παρά τους τραυματισμούς

Το καθήκον της έκανε η Κυπαρισσία στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος ξεπερνώντας και το εμπόδιο του Απόλλωνα Καλαμάτας, άσχετα αν αγχώθηκε για 60 λεπτά. Η Τριφυλιακή ομάδα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο και άφησε ικανοποιημένους τους 250 περίπου φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ετσι ο ΑΟΚ έκανε το «3 στα 3″ και οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α” τοπικής μαζί με τον Πάμισο. Το θετικό ήταν πως κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στη Σπερχογεία. Ετσι ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, τονίζοντας τον πολύ καλό ρυθμό και τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος. «Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά για τις τρεις νίκες στο ξεκίνημα. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και να πάρουμε αν μπορούμε μια διαφορά στη βαθμολογία από τις άλλες ομάδες, δεδομένο το βατό πρόγραμμα που έχουμε στη συνέχεια», επισήμανε ο Παναγόπουλος.

Χωρίς Γαργαρώνη, Ντάβι με Δώριο Το σημαντικό είναι πως η Κυπαρισσία κατάφερε να αντεπεξέλθει τις δυσκολίες και να φτάσει στη νίκη, παρότι έπαιξε δίχως τον Ντάβι και στο ημίχρονο αποχώρησαν οι Γαργαρώνης και Μανδραπήλιας. Τώρα η Κυπαρισσία έχει δεύτερο συνεχόμενο ματς στην έδρα της με αντίπαλο το Δώριο και στόχος δεν είναι άλλος από ένα ακόμη τρίποντο. Οι Γαργαρώνης (διάταση στον προσαγωγό) και Ντάβι (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) θα χάσουν αυτό το παιχνίδι, ενώ ο Μανδραπήλιας που ταλαιπωρείται από εμπύρετη ίωση θα φανεί μέσα στην εβδομάδα να θα προλάβει. Το ευχάριστο είναι πως έπαιξε για πρώτη φορά ο Γιώργος Παναγόπουλος που είναι πλέον ετοιμοπόλεμος και πρόκειται για άλλη μια ποιοτική λύση στα χέρια του προπονητή του.


Πηγή : kyparissiotis

Η Costa Navarino είναι στην Πύλο ή στην Τριφυλία;

Η Costa Navarino είναι στην Πύλο ή στην Τριφυλία; Παρακολούθησα την πρώτη μέρα των εργασιών του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, του οποίου η έναρξη έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στην Costa Navarino, όπου ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος τίμησε διακεκριμένες προσωπικότητες του δικαστικού σώματος.

Την επομένη, στην Costa Navarino, διεξήχθη το συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ellines.com «Μία Περιφέρεια, Ένας πλανήτης», όπου στο μήνυμά του -που ανέγνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας – ο πρωθυπουργός καλωσόριζε τους συνέδρους στην Πύλο!

Μπορεί να είμαι αγεωγράφητος, αλλά, εξ όσων γνωρίζω, η Costa Navarino, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τις λειτουργούσες ήδη εγκαταστάσεις, «ανήκει» ή «υπάγεται» γεωγραφικά και διοικητικά – δημοτικά στην Τραγάνα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, και ο Δήμος Τριφυλίας «παίρνει» τα σκουπίδια της Costa Navarino και όχι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Όμως, άραγε, μόνο για τα σκουπίδια της μεγάλης και παγκοσμίως γνωστής επιχείρησης υπάρχει ο Δήμος Τριφυλίας και αλλού πουθενά δε φαίνεται και δεν υπάρχει για αυτή και σε αυτή;

Αν, δε, όντως είναι Πύλος η Costa Navarino, ας πάρει και τα σκουπίδια της η Πύλος, όπως έλεγαν χθες στην Τριφυλία, και να μην πληρώνουν οι φορολογούμενοι δημότες Τριφυλίας 150αριές χιλιάρικα σε ιδιωτικό κοντέινερ για να τα μεταφέρει στον παράνομο ΧΑΔΑ των Γαργαλιάνων!

Αν όχι, καλό θα είναι οι φορείς που διοργανώνουν συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες να τιμούν τον τόπο και το Δήμο Τριφυλίας, έστω απλά αναφέροντάς τον!

Ηλίας Γιαννόπουλος


Πηγή : tharros news

Στο ΕΣΠΑ το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου Πέ­τρος Τα­τού­λης, ύ­στε­ρα α­πό την θε­τι­κή α­ξι­ο­λό­γη­ση της Εν­δι­ά­με­σης Δι­α­χει­ρι­στι­κής Αρ­χής Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου υ­πέ­γρα­ψε την α­πό­φα­ση έν­τα­ξης για χρη­μα­το­δό­τη­ση του α­κό­λου­θου έρ­γου στο ΔΕΠΙΝ – Πε­λο­πον­νή­σου 2007 – 2013 προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 874.000,00 € Με το πα­ρόν έρ­γο προ­βλέ­πε­ται να γί­νει η κα­τα­σκευ­ή ι­σό­πε­δου κόμ­βου για την α­σφα­λή κυ­κλο­φο­ρια­κή σύν­δε­ση του α­ε­ρο­λι­μέ­να Κα­λα­μά­τας με την 82η Ε­θν. ο­δό (Σπάρ­τη – Κα­λα­μά­τα-Μεσ­σή­νη-Πύ­λος) στο τμή­μα Α­σπρό­χω­μα – Μεσ­σή­νη.

Θα κα­τα­σκευα­στεί ι­σό­πε­δη κυ­κλι­κή πλα­τεί­α δι­α­μέ­τρου 35μ και συ­νο­λι­κού μή­κους ο­δο­ποι­ί­ας 400μ. πε­ρί­που, η ο­ποί­α δι­α­μορ­φώ­νε­ται υ­ψο­με­τρι­κά 70cm ψη­λό­τε­ρα α­πό την υ­φι­στά­με­νη Ε­θνι­κή Ο­δό. Ε­πί­σης, προ­βλέ­πε­ται α­πο­χέ­τευ­ση – α­πο­στράγ­γι­ση, ση­μα­το­δό­τη­ση και η­λε­κτρο­φω­τι­σμός του ι­σό­πε­δου κόμ­βου. Η κα­τα­σκευ­ή του ι­σό­πε­δου κόμ­βου του α­ε­ρο­λι­μέ­να Κα­λα­μά­τας έ­χει ως σκο­πό την ε­πί­τευ­ξη της α­σφά­λειας και τη μεί­ω­ση των α­τυ­χη­μά­των προς ό­φε­λος των χρη­στών του ο­δι­κού δι­κτύ­ου, με τον πε­ρι­ο­ρι­σμό της λει­τουρ­γι­κής τα­χύ­τη­τας των ο­χη­μά­των.


Πηγή : simaia news

Σε 3 μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Χώρας τα φετινά βραβεία Βλαχοδημήτρη

Απονεμήθηκαν το Σάββατο για έβδομη χρονιά τα βραβεία “Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη” στο Ινστιτούτο Νέστωρ στην Πύλο, επιβραβεύοντας τους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Τηρώντας την υπόσχεση που δόθηκε τον προηγούμενο χρόνο από την Βάσω Βλαχοδημήτρη και τον δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, τα βραβεία αφορούσαν για πρώτη φορά τους τελειοφοίτους όλων των Λυκείων του Δήμου Πύλου Νέστορος, δηλαδή των Γενικών Λυκείων Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης και Χώρας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρωτεύσασες μαθήτριες Χριστίνα Νικολοπούλου, με βαθμό πρόσβασης 18,6 που εισήχθη στη σχολή Φυσικοθεραπείας Αθήνας, η Αικατερίνη Ροκανά με βαθμό πρόσβασης 18,53 που εισήχθη στη Νομική Θεσσαλονίκη και η Ελένη Γκούτη με βαθμό πρόσβασης 18,11 στην Ιατρική Ιωαννίνων.


Πηγή : pylos news

Βρέθηκε η Ελβετίδα που είχε χαθεί με κανό στη Νήσο Πρώτη

Λίγο μετά τις 9 εχθές το βράδυ σήμανε συναγερμός στην περιοχή της Μαραθόπολης καθώς απέναντι στο νησί της Πρώτης φαινόντουσαν φωτιές και φακοί σε διάφορα σημεία του νησιού. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για λαθρομετανάστες, και μάλιστα μέχρι τις 11 το βράδυ είχαν «επιβεβεωθεί»!

Λίγο μετά τις 11.30 έγινε γνωστό ότι πρόκειται για ένα γκρούπ από άτομα που έκαναν κανό στην περιοχή και μάλιστα είχαν χάσει ένα μέλος του γκρουπ (γυναίκα) από νωρίς το απόγευμα και έψαχναν να το βρουν!

Τέλος καλό, όλα καλά για την Ελβετίδα που είχε χαθεί από ένα γκρουπ με άτομα που έκαναν κανό στην νήσο Πρώτη εχθές το βράδυ.


Πηγή : filiatra net

Εγκαινιάσθηκε χθες τo νέο κτήριο της πυροσβεστικής των Γαργαλιάνων, ισάξιο των αναγκών, της προσφοράς και της τιμής που αρμόζει στο Σώμα

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα τα εγκαίνια του νέου υπερσυγχρονου κτηρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων. Toν αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος. Παραβρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Κος Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Στρατηγός Γεωργακόπουλος, ο Αντιπερ/ρχης Κος Αλευράς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κος Κόλιας και πολλά ανώτατα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας..Στην ομιλία του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων Κος Κ.Γεωργακόπουλος ...

ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και υποσχέθηκε πως θα αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες του νέου κτηρίου.Ο Κος Γεωργιάδης και ο Στρατηγός Γεωργακόπουλος αναφέρθηκαν στο καλοκαίρι που πέρασε με αισθητή τη μείωση των πυρκαγιών. Και τόνισαν πως το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του νέου θεσμού υλοποίησης δημοσίων έργων με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.Τη κορδέλα έκοψαν ο Στρατηγός Κος Γεωργακόπουλος με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο και τον Γ.Γ. Κο Γεωργιάδη.Μετά τη ξενάγηση στο κτήριο παρατέθηκε δείπνο σε όλους τους παρευρισκόμενους με πλούσιο μπουφέ.

Να σημειώσουμε πως τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Γαργαλιάνων.


Πηγή : best-tv

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Διήμερο τουρνουά 3 επί 3 στην Κυπαρισσία με ταλέντα και πλούσις συμμετοχές

ΜΕ πολλές συμμετοχές που ξεπέρασαν τα 150 παιδιά πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας το Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με την συμβολή του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας και την ουσιαστική παρουσία των συλλόγων του Δίωνα Κυπαρισσίας και του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας με τους Προέδρους τους κα Σοφία Σταθοπούλου και Γιώργο Μελά.

Στο τουρνουά για 2 ημέρες γέμισε από αθλητές η κεντρική πλατεία με τα αποτελέσματα να ανήκουν στις εξής κατηγορίας. Για αγόρια 2004-2005 νικητές οι Κόκκινοι Διάβολοι, τα Αγόρια γεννηθέντα το 2001 με νικητή την ομάδα Αγία Τριάδα, για Αγόρια του 2002 με νικητές την ομάδα η Γειτονιά, για τα αγόρια του 2003 νικητές ήταν οι Lakers 1. Επίσης στα αγόρια του 1998 βραβεύτηκαν η ομάδα των παιδιών πολυ λέγονταν Υδροξυφαινυλαλανίνα, στα αγόρια του 1999 διακρίθηκαν πρώτοι τα Φτερωτά αγγούρια, στα αγόρια 2000 η Δυναστεί του Μπόμπ Σφουγγαράκη, Στην κατηγορία των Κοριτσιών Δημοτικού νίκησαν οι Ζόρικες, στα κορίτσια 1999 ως 2000 νικήτριες ήταν τα Ατσαλάκωτα Μπουτάκουτα, ενώ διακρίθηκαν κορίτσια ως το 2000.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Παναγιώτης Μάλαμας που μίλησε για σημαντικό σταθμό του μπάσκετ στην Κυπαρισσία με πολλά ταλέντα, ο Γραμματέας Χρήστος Δαμουράς, ενώ βραβεύσεις πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του οργανισμού του Δήμου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των γυμναστών αλλά και των ηλεκτρολόγων του Δήμου στην διοργάνωση ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα.


Πηγή : kyparissiotis

Ενισχύσεις αγροτών σε περιοχές Natura 2000

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να συμμετάσχουν στo Mέτρο 213 «Ενισχύσεις αγροτών που ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε περιοχές Νatura 2000» .

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται από την Δευτέρα 21-10-2013 έως και την Παρασκευή 08-11-2013 στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας – Κυπαρισσία κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται:
1. Στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας Ελ. Βενιζέλου 29 Κυπαρισσία τηλ 27610 22530
2. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.minagric.gr
3. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr
4. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr όπου βρίσκονται οι δημοσιευμένες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργικές Αποφάσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Πηγή : filiatra net

Απογραφές αιγοπροβάτων

Από τη Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι υποχρεούνται να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2013 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και να τις κοινοποιήσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής ή στα Αγροτικά Κτηνιατρεία της Π.Ε. Μεσσηνίας εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη διενέργειά της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία . Η υποχρέωση διενέργειας απογραφής και κοινοποίησής της στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία ισχύει για όλους τους κατόχους εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, ακόμη και αν έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, εφόσον δεν έχουν υποβάλει δήλωση διακοπής λειτουργίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι:

1. Κατά την προσέλευσή τους να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένο το μητρώο εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και απογραφή ζωικού πληθυσμού. Μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά.

2. Να έχουν τακτοποιήσει εκκρεμότητες στην τοποθέτηση ή και προμήθεια ηλεκτρονικής σήμανσης (ηλεκτρονικά ενώτια) των αιγ/των.

Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχουν αξία υπεύθυνης δήλωσης.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα:
2721095836 Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας
2721095877 Αγροτικό Κτηνιατρείο Καλαμάτας
2722022790 Αγροτικό Κτηνιατρείο Μεσσήνης
2724022254 Αγροτικό Κτηνιατρείο Μελιγαλά
2723022122 Αγροτικό Κτηνιατρείο Πύλου

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Πηγή : Δελτίο τύπου

Ο Γιάννης Μανώλης θέλει να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ

Το θέλει να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Γιάννης Μανώλης. Αυτό έδειξε χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως επικεφαλής κλιμακίου του νέου κόμματος Νέα ΜΕΡΑ (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση)…

Ο Γιάννης Μανώλης είπε πως η απόφαση θα ληφθεί εντός των επόμενων δύο μηνών και ξεκαθάρισε ότι εφόσον θέσει τελικά υποψηφιότητα θα είναι αντιμνημονιακός υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, γιατί πιστεύει ότι το μνημόνιο και οι δανειστές καταστρέφουν την κοινωνία και τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της Νέας ΜΕΡΑΣ αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε αποφασίσει να χρίσει εκείνον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά είπε ότι αντέδρασαν οι νομάρχες της Πελοποννήσου και τελικά υποψήφιος τέθηκε ο Δημήτρης Δράκος. Μετά, σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο Γιάννης Μανώλης, ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει την υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής και πράγματι εντάχθηκε στο συνδυασμό του και έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος.

Ο Γιάννης Μανώλης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τονίζοντας ότι ενοχλείται όταν βλέπει στην «ηρωική Πελοπόννησο» τον περιφερειάρχη «να χαριεντίζεται με τους δανειστές μας, τον Φούχτελ, τον Ράιχενμπαχ, τον Πρέσβη. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να έχει βάλει το θέμα του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων». Σε αντιδιαστολή λοιπόν με αυτή τη στάση του Πέτρου Τατούλη, ο Γιάννης Μανώλης, αν θέσει υποψηφιότητα, θα επιχειρήσει, όπως τόνισε, να συσπειρώσει γύρω του τις αντιμνημονιακές δυνάμεις της Πελοποννήσου.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Tο νησί της ελιάς στο Λονδίνο με άρωμα Τριφυλίας

Δύο Έλληνες από το Λονδίνο επενδύουν στον πλούτο της ελληνικής γης. «Τη στιγμή που σχεδόν όλοι αποφεύγουν οποιαδήποτε επένδυση αφορά στην Ελλάδα, εμείς, ακολουθώντας την αντίθετη κατεύθυνση, αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε αυτήν και τα εκλεκτά προϊόντα της». Αυτή είναι η θέση της Πωλίνας και του Γρηγόρη, των δύο νέων επιχειρηματιών που αποτελούν την ψυχή του Isle of Olive, ίσως του πιο πρόσφατου καταστήματος γεμάτο με ελληνικά ποιοτικά καλούδια, στο Λονδίνο. Μόνιμοι κάτοικοι Λονδίνου εδώ και περίπου 20 χρόνια, μισά εξ αυτών στην περιοχή του Hackney, οι δύο νέοι ομολογούν πως θεωρούν τη γειτονιά αυτή σπίτι τους και έτσι, η απόφαση για το άνοιγμα του πρώτου τους καταστήματος εκεί, ήταν φυσικό επακόλουθο. «Το ξεχωριστό με την κοινότητα του Hackney είναι πως όλοι δείχνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν και να συνυπάρξουν αρμονικά. Ένα πραγματικά εξαιρετικό μέρος για το πρώτο μας κατάστημα!

Παρά τις παγκόσμιες οικονομικές δυσκολίες, νιώθουμε πως εκπληρώνουμε δύο στόχους: συστήνουμε τα μοναδικά μας προϊόντα σε ευρύτερο κοινό, στηρίζοντας, στο βαθμό που μπορούμε, την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα ωφελούμε την εδώ κοινότητα, προσφέροντας τρόφιμα εξαιρετικής ποιότητας, που αποτελούν τη βάση της πολύτιμης Μεσογειακής Δίαιτας», αναφέρει η Πωλίνα. Τι βρίσκει, όμως, κανείς στα γεμάτα λιχουδιές ράφια του Isle of olive; Ειδικότης τους το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και τα βότανα, αλλά και τα ελληνικά τυριά, παραδοσιακά γλυκά, αλείμματα, παξιμάδια και όσπρια, ενώ ορισμένα προϊόντα, όπως το λάδι, το βαλσαμικό ξύδι και το μέλι, διατίθενται και χύμα. Σκοπός είναι ο πελάτης να χρησιμοποιήσει εκ νέου την ίδια συσκευασία περιορίζοντας έτσι τα απορρίμματα που προκύπτουν. Πέρα από τη ζεστή ατμόσφαιρα εντός, και το προσεγμένο «kafeneio», μια ξεχωριστή γωνιά του καταστήματος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ελληνικό καφέ, τσάι και γιαούρτι, τα διαλεχτά προϊόντα «βγαίνουν στο δρόμο» κάθε Σάββατο, συμμετέχοντας στην περίφημη υπαίθρια αγορά της περιοχής.

reporter.gr με επιμέλεια Ι.ΜΠ.


Πηγή : best-tv

Η Κυπαρισσία κινδυνεύει να μείνει χωρίς λιμάνι το 2014!

Την άποψη πως δεν είχαν εκτιμηθεί επαρκώς οι δυνάμεις του κυματισμού σε ακραία φαινόμενα, για αυτό και καταστράφηκε το λιμάνι της Κυπαρισσίας, εξέφρασε προ καιρού ο διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Κωστόγιαννης στο υπηρεσιακό του σημείωμα, το οποίο δόθηκε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Το θέμα είναι ότι το λιμάνι ενδεχομένως να μην υπάρχει...μετά το χειμώνα δεδομένου ότι ελοχεύει ο κίνδυνος να καταρρεύσει και ο παλιός προσήνεμος μόλος στο σημείο επαφής με το νέο και όπως έχουν επισημάνει οι αλιείς πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις...

Να τονίσουμε ότι όταν εξετάστηκε το θέμα στην περιφέρεια με αστείες δικαιολογίες ο κ. Κωστόγιαννης, δίνει αναλυτικά στοιχεία για το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2007, με προϋπολογισμό 5.547.150 ευρώ και αποδίδει σε «μη επαρκείς εκτιμήσεις, την παράσυρση των φυσικών και τεχνητών ογκόλιθων προστασίας, με επακόλουθο την καταστροφή του νέου μόλου». Όπως σημειώνει πάντως, «έχει συνταχθεί μελέτη για την αποκατάσταση, η οποία τελεί υπό έγκριση και έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 2.078.500 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθεί άμεσα η αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου και τμήματος θωράκισης του νέου, αλλά και του παλιού μόλου του λιμανιού της Κυπαρισσίας».


Πηγή : radio 936

Νέο δράμα με πρόσφυγες από τη Συρία που βγήκαν στη Μεθώνη

ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Περίπου 115 είναι οι πρόσφυγες από τη Συρία αλλά και το Αφγανιστάν, ανάμεσά τους και γύρω στα 25 παιδιά, που βγήκαν στη Μεθώνη, όταν το Λιμενικό Σώμα εντόπισε, χθες το βράδυ, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε μείνει ακυβέρνητο…

Οι πρόσφυγες πριν από λίγο αποβιβάστηκαν από το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και οδηγήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης, στο οποίο υπάρχουν οι βασικές υποδομές, μέχρι να γίνει η καταγραφή των στοιχείων τους και ό,τι άλλο ορίζει η νομοθεσία.

Όπως είπε στο «KalamataJournal» ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Διονύσης Ψαλλίδας, από τη Μεθώνη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, οι μεταφορείς τους χθες το βράδυ εγκατέλειψαν το σκάφος, δήθεν για να πάνε να φέρουν φαγητό. Δεν επέστρεψαν ωστόσο, ενώ ακολούθως εντοπίστηκαν από το Λιμενικό της Πύλου.

Το πρωί ξεκίνησε η επιχείρηση για τη ρυμούλκηση του σκάφους με τους μετανάστες στη Μεθώνη, η οποία δεν ήταν εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι οι μεταφορείς φεύγοντας πήραν και τα κλειδιά μαζί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να κόψουν την άγκυρα του σκάφους, αφού δεν υπήρχε τρόπος να τη σηκώσουν. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες τώρα ρυμουλκείται στο λιμάνι της Πύλου.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος βρίσκεται στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, σε συνάντηση αυτοδιοικητικών στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας, σημείωσε ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, απέπλευσαν από λιμάνι της Τουρκίας.

Ο κ. Καφαντάρης τόνισε ότι έχει δώσει εντολή ώστε να παρασχεθούν στους μετανάστες τα αναγκαία, ενώ ο κ. Ψαλλίδας σημείωσε ότι φορείς και κάτοικοι της Μεθώνης καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Ο δήμος Τριφυλίας και το Οικονομικό Παρατηρητήριο

του Δημήτρη Α. Δριμή
εκπαιδευτικού, τ. δημάρχου Αετού

Οι μνημονιακές πολιτικές και ο «Καλλικράτης» διαλύουν την αυτοδιοίκηση. Αρκετές, όμως, δημοτικές αρχές φαίνεται να λειτουργούν μνημονιακότερα των μνημονιακών. Ο δήμος Τριφυλίας, για παράδειγμα, μονίμως καθυστερημένος στη σύνταξη προϋπολογισμών, (που και όταν ψηφίζονται - συνήθως καλοκαίρι - τυπικό και μόνο έχουν χαρακτήρα, αφού οι τροποποιήσεις είναι συνεχείς μέχρι και το τέλος του έτους), έσπευσε από τους πρώτους να στείλει σχέδιο προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος στο «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

Ο μνημονιακός θεσμός του Παρατηρητηρίου υποβαθμίζει την αυτοδιοίκηση, εγκαθιδρύει επιτροπεία, έρχεται σε αντίθεση με τις Συνταγματικές διατάξεις για την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Δεν πρόκειται για μηχανισμό περιορισμού και καταπολέμησης της όποιας διαφθοράς. Τέτοιοι μηχανισμοί υπάρχουν. Πρόκειται για την απόλυτη εφαρμογή των κατευθύνσεων των επικαιροποιημένων μνημονίων στην Αυτοδιοίκηση. Το Παρατηρητήριο έχει τη δυνατότητα να επιβάλει διάλυση υπηρεσιών, μετακινήσεις και απολύσεις προσωπικού, πρόσθετους φόρους στους πολίτες. Καταργεί στην πράξη τα Δημοτικά Συμβούλια, καθώς παρεμβαίνει τόσο στη σύνταξη όσο και στην υλοποίηση των προϋπολογισμών. Οι παρεμβάσεις του δε έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα για τους δήμους. Οι αιρετοί, ουσιαστικά, καθίστανται απλοί κρατικοί υπάλληλοι.

Η ΚΕΔΕ με απόφασή της, 25-7-2013, κάλεσε τους δήμους να μην αποστείλουν σχέδια προϋπολογισμού στο Oικονομικό Παρατηρητήριο, παρά μόνο τους ψηφισμένους προϋπολογισμούς στις εποπτεύουσες τους δήμους Κρατικές αρχές. Στις Αποκεντρωμένες, δηλαδή, Διοικήσεις της χώρας, που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των ΟΤΑ. Προανήγγειλε, μάλιστα, την πρόθεσή της να προσφύγει στο ΣΤΕ εάν η κυβέρνηση επιμείνει στη λειτουργία του Παρατηρητηρίου.

Σε σύνολο 325 δήμων, μέχρι την Παρασκευή 13-9-2013, μόνο 22 είχαν στείλει σχέδια προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο. Την ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ., 13-9-2013. Στους 22 αυτούς δήμους, δυστυχώς, συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Τριφυλίας. Αλήθεια, ποια η σκοπιμότητα αποστολής στοιχείων για έγκριση στο Παρατηρητήριο και γιατί αυτή η πρεμούρα; Γιατί η δημοτική αρχή δεν υπερασπίστηκε την, κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ; Γιατί ο δήμος μας λειτούργησε έξω από το πλαίσιο της ΚΕΔΕ;

Η έμπρακτη αποδοχή του μνημονιακού θεσμού του Παρατηρητηρίου και η αποστολή στοιχείων είναι πολιτική απόφαση που βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση του δήμου Τριφυλίας. Δεν δικαιολογείται από τη δήθεν υποχρέωση του δήμου να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, όπως υποστηρίζουν. Είναι η αντίληψη της δημοτικής αρχής για την αυτοδιοίκηση και το δικό της ρόλο. Είναι πολιτική απόφαση συμμόρφωσης με πολιτικές κηδεμονίας και υπονόμευσης της αυτοδιοίκησης.

Σε ό,τι δε αφορά τη δήθεν συμμόρφωση με τη νομιμότητα δεν μπορούν να την επικαλούνται αλά καρτ οι επιστήμονες των κατατμήσεων και της αδιαφάνειας. Δεν πείθουν πιά κανέναν. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 3852/2010 η Οικονομική Επιτροπή «1.β) ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού και υποβάλλει ανά τρίμηνο έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου. Η έκθεση αυτή, στην οποία καταχωρούνται και τυχόν παρατηρήσεις της μειοψηφίας, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου». Αλήθεια, έχει υλοποιηθεί αυτή η απαίτηση του νόμου στο δήμο Τριφυλίας; Η απάντηση είναι όχι. Τρία χρόνια τώρα καμία τέτοια έκθεση δεν έχει συνταχθεί και εισαχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας αν και θα έπρεπε εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη λήξη κάθε τριμήνου. Ούτε, βέβαια, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου για ενημέρωση των δημοτών, προς δόξαν της «διαφάνειας» και της «συμμόρφωσης με τη νομιμότητα», που επικρατούν στο δήμο Τριφυλίας.


Πηγή : 

Πρόσκληση του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγαθής Δημητρούκα Οι Μαγκουράτοι (σε εικονογράφηση Ανδρομάχης Γιαννοπούλου) την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00 στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου & Αράτου)

Για το βιβλίο, που η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στην Πάτρα, θα μιλήσουν:

Έφη Αναλυτή – Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών
Σόνια Τουρκολιά – Δικαστική Υπάλληλος, Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ)
και η συγγραφέας

Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Πατρών θα ερμηνεύσουν σε μουσική Κωστή Κριτσωτάκη το «Τραγούδι των αναπήρων πολέμου»: Χριστίνα Δεμιρτζιόγλου – φωνή
Κυριάκος Μαϊμάρης – φωνή
Ηλίας Γομάτος – πιάνο
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Μαρία Αναλυτή – μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου


Πηγή : Δελτίο τύπου

Κατασκευές από το ουράνιο τόξο στην Κυπαρισσία

ΜΙΑ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κυπαρισσίας με τον γνωστό από την ΕΤ1 συγγραφέα και παρουσιαστή Χρήστο Δημόπουλο ο οποίος με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Αρχονταρίκι μίλησε για το νέο του βιβλίου 'Κατασκευές από το Ουράνιο τόξο. Το θερμό κοινό των παιδιών μαζί με τον συγγραφέα έφτιαξε όμορφες κατασκευές ενώ στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν έντυπα και κεράσματα.

Ο συγγραφέας μιλώντας αποκλειστικά στην εφημερίδα μας δήλωσε ότι τα παιδιά αποτελούν το μέλλον με την μοναδική ελπίδα που μας απέμεινε, ενώ ήταν ικανοποιημένος από την πρώτη παρουσία του στην Κυπαρισσία την οποία αγαπά, ενώ ανέλυσε τη προσπάθεια που κάνει σε όλη την χώρα παρουσιάζοντας το βιβλίο από την τηλεοπτική του εκπομπή η οποία ήταν πυξίδα για την έκδοσή του. Πρόκειται για 40 κατασκευές που περιλαμβάνονται στο βιβλίο με 260 σκίτσα του συγγραφέα κάνοντας κατασκευές με απλά υλικά χωρίς κόστος. Μίλησε για δημιουργική έκφραση των παιδιών καθώς τόνισε ότι έχουν αστείρευτη φαντασία την οποία πρέπει να καλλιεργήσουμε με αμφίδρομη σχέση κάνοντας επιστροφή σε απλά πράγματα που τονώνουν την δημιουργία τους. Υπογράμμισε ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να απομακρύνει τα παιδιά από τέτοιες εκφάνσεις σκέψης και για αυτό οφείλουμε να το προσέξουμε.

Ο σύμβουλος Παιδείας του Δήμου κ. Μερκούρης συμφώνησε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας ως προτεραιότητα της Πολιτείας αποτελώντας την μοναδική διέξοδο στην κρίση που μας μαστίζει, καλωσορίζοντας τον συγγραφέα στη πόλη μας. Κατέληξε λέγοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες λειτουργούν καταλυτικά στη προσωπικότητα των παιδιών συγχαίροντας το βιβλιοπωλείο Αρχονταρίκι για την πρωτοβουλία μιλώντας για αξιοποίηση των μορφών έκφρασης των παιδιών μας.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv

Τρία νέα έργα για την Υγεία στη Μεσσηνία

Τρία νέα σημαντικά έργα στον τομέα της Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας παίρνουν πια το δρόμο της υλοποίησης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και την υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.302.805,20 ευρώ και ειδικότερα: Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων-Διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, π/υ 1.246.407,20 ευρώ. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση εξοπλισμού και υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας, π/υ 1.749.398 ευρώ. Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας εντός οικισμού Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης, π/υ 307.000 ευρώ.

Με αφορμή τις αποφάσεις ένταξης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την πορεία των έργων Υγείας στη Μεσσηνία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «με το σχεδιασμό και τη μεθοδικότητά μας, αλλά και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Κατσίβελα και το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γεώργιο Μπέζο, ωριμάσαμε κρίσιμα έργα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία και τα εντάξαμε στο ΕΣΠΑ».

Τα τρία παραπάνω έργα αποτελούν ώριμες και ολοκληρωμένες προτάσεις που υπέβαλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ύστερα από τη δημιουργική συνεργασία που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας. Όσον αφορά στην αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο που θα καταστήσει κτηριακά και ηλεκτρομηχανολογικά το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα σύγχρονο, λειτουργικό, και φιλόξενο. Σημειώνεται ότι η μελέτη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Η δεύτερη πρόταση, που αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών του Γ.Ν Καλαμάτας, περιλαμβάνει το πρωτοποριακό και καινοτόμο υποέργο της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που αναφέρεται στην εγκατάσταση στον προαύλιο χώρο συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης με εξοικονόμηση πόρων σε ετήσια βάση της τάξεως των 350.000 - 400.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα σε κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας, ενώ θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τέλος, το τρίτο έργο αφορά στην κατασκευή νέου Περιφερειακού Ιατρείου στο Πεταλίδι, σε οικόπεδο που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης. Υπενθυμίζεται ότι το Π.Ι. Πεταλιδίου αποτελεί το τρίτο νέο κατά σειρά περιφερειακό ιατρείο στη Μεσσηνία που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, ύστερα από αυτά της Μεθώνης και του Βλαχόπουλου επιβεβαιώνοντας έτσι την καθοριστική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι τρεις ανωτέρω πράξεις έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των ήδη ενταγμένων έργων στον Τομέα της Υγείας για τη Μεσσηνία.

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης


Πηγή : tharros news