Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία - Λακωνία

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα από το πρωί έως το μεσημέρι, στις ευρύτερες περιοχές της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 330 άτομα, εκ των οποίων 259 ημεδαποί και 71 αλλοδαποί, καθώς και σε 305 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 74 άτομα, από τα οποία 37 ήταν ημεδαποί και 37 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 18 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Πέντε Πακιστανοί, για κατοχή λαθραίων πακέτων τσιγάρων, εκ των οποίων οι τρεις διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δέκα τσιγγάνοι, για κλοπή ρεύματος.
  • Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δύο ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Kατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν, 300 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, μικροποσότητα ηρωίνης και κάνναβης, ενώ μεταφέρθηκε στο Τελωνείο Καλαμάτας, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο Βούλγαρου, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας του και της παραμονής του στη χώρα.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν συνολικά 82 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 15 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 4 παραβάσεις για επαιτεία, καθώς και 4 παραβάσεις για κατάσταση εργασίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.



Πηγή : pelops news