Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το νέο PORTAL του Δήμου Πύλου -Νέστορος

Την Τε­τάρ­τη 3 Α­πρι­λί­ου , κα­τά την έ­ναρ­ξη της συ­νε­δρί­α­σης του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, ο Δή­μαρ­χος Δη­μή­τρης Κα­φαν­τά­ρης πα­ρου­σί­α­σε τη νέ­α ι­στο­σε­λί­δα του ε­νο­ποι­η­μέ­νου Δή­μου Πύ­λου-Νέ­στο­ρος, w­ww.p­y­l­os-n­e­s­t­or.gr. Το w­ww.p­y­l­os-n­e­s­t­or.gr α­πο­τε­λεί­ται α­πό τη δι­οι­κη­τι­κή και την του­ρι­στι­κή πύ­λη. Πρό­κει­ται για δυ­να­μι­κή ι­στο­σε­λί­δα, η ο­ποί­α θα α­να­νε­ώ­νε­ται και θα εμ­πλου­τί­ζε­ται δια­ρκώς τό­σο με κεί­με­να αλ­λά και με φω­το­γρα­φι­κό υ­λι­κό.

Στό­χος του δι­οι­κη­τι­κού p­o­r­t­al εί­ναι να α­πο­τε­λέ­σει το δί­αυ­λο ε­πι­κοι­νω­νί­ας α­νά­με­σα στους δη­μό­τες και τις υ­πη­ρε­σί­ες, προ­κει­μέ­νου να μπο­ρούν γρή­γο­ρα και εύ­κο­λα να έ­χουν πρό­σβα­ση σε ό­λα ό­σα τους α­φο­ρούν. Α­να­κοι­νώ­σεις, προ­κη­ρύ­ξεις, προ­σκλή­σεις και κά­θε εί­δους εκ­δη­λώ­σεις και δρά­σεις θα α­να­κοι­νώ­νον­ται στο νέ­ο s­i­te. Δί­νε­ται έ­τσι η δυ­να­τό­τη­τα της εξ α­πο­στά­σε­ως ε­νη­μέ­ρω­σης και της έγ­και­ρης πλη­ρο­φό­ρη­σης. Για το σκο­πό αυ­τό υ­πάρ­χουν σε η­λε­κτρο­νι­κή μορ­φή ό­λα τα α­πα­ραί­τη­τα έν­τυ­πα τα ο­ποί­α μπο­ρούν να α­πο­στα­λούν η­λε­κτρο­νι­κά στις αρ­μό­δι­ες υ­πη­ρε­σί­ες, ε­φό­σον δεν εί­ναι α­πα­ραί­τη­τη η φυ­σι­κή πα­ρου­σί­α του πο­λί­τη. Ε­πι­πλέ­ον, δί­νε­ται η δυ­να­τό­τη­τα να α­πο­στεί­λει το αί­τη­μα ή η κα­ταγ­γε­λί­α κά­ποι­ου, α­πλά και γρή­γο­ρα συμ­πλη­ρώ­νον­τας την αν­τί­στοι­χη φόρ­μα.

Ι­δι­αί­τε­ρη βα­ρύ­τη­τα δό­θη­κε στη λει­τουρ­γι­κό­τη­τα της ι­στο­σε­λί­δας ώ­στε εύ­κο­λα να μπο­ρεί να βρει ο εν­δι­α­φε­ρό­με­νος αυ­τό που α­να­ζη­τά. Φυ­σι­κά, α­κο­λου­θή­θη­καν τα εγ­κε­κρι­μέ­να πρό­τυ­πα αν­τί­στοι­χων δι­α­δι­κτυα­κών τό­πων και ε­πι­λέ­χθη­καν γρα­φι­στι­κά σύγ­χρο­να και ελ­κυ­στι­κά προς τον ε­πι­σκέ­πτη της ι­στο­σε­λί­δας. Το του­ρι­στι­κό κομ­μά­τι εί­ναι σε ε­ξέ­λι­ξη και θα πα­ρου­σια­στεί έ­ως το τέ­λος του μή­να. Ο Δή­μος δί­νει ι­δι­αί­τε­ρη βα­ρύ­τη­τα και προ­σο­χή στο υ­λι­κό που συγ­κεν­τρώ­νε­ται για την του­ρι­στι­κή πύ­λη κα­θώς θε­ω­ρεί ό­τι εί­ναι έ­να πο­λύ­τι­μο ερ­γα­λεί­ο, το ο­ποί­ο μπο­ρεί να έ­χει θε­α­μα­τι­κά α­πο­τε­λέ­σμα­τα στην αύ­ξη­ση του του­ρι­σμού και τη δι­ά­δο­ση των ι­δι­αί­τε­ρων χα­ρα­κτη­ρι­στι­κών του Δή­μου παγ­κό­σμιο ε­πί­πε­δο.

Λαμ­βά­νον­τας υ­πό­ψη την τε­ρά­στια δυ­να­μι­κή των s­o­c­i­al m­e­d­ia σε ο­λό­κλη­ρη τον πλα­νή­τη, η ι­στο­σε­λί­δα εί­ναι συν­δε­δε­μέ­νη και στο f­a­c­e­b­o­ok, ό­που εί­ναι ευ­πρόσ­δε­κτοι ό­λοι οι δη­μό­τες και οι φί­λοι να κά­νουν l­i­ke και να προ­σκα­λέ­σουν ό­λους να γνω­ρί­σουν τον πα­νέ­μορ­φο Δή­μο Πύ­λου- Νέ­στο­ρος.


Πηγή : pilos news