Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τα καλντερίμια της παλιάς πόλης ευτυχώς υπάρχουν ακόμα στην Κυπαρισσία

Παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει τόσα χρόνια στην Κυπαρισσία να «θάψουμε» τα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης με Δημοτική, αλλά και ιδιωτική πρωτοβουλία, αυτά εξακολουθούν –ευτυχώς-και υπάρχουν παραχωμένα. Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των μελετητών τα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης είναι περίπου 3 χιλιόμετρα εκ των οποίων περίπου τα 1.200μ είναι ορατά και σε χρήση, αλλού καλοδιατηρημένα και αλλού όχι. Τα υπόλοιπα , περίπου 1.800 μέτρα, είναι σκεπασμένα με τσιμέντα και αλλού με χώματα, σκεπάζοντας έτσι και την ιστορία και τη μοναδικότητα και τα στοιχεία που αναδεικνύουν τη Παλιά Πόλη. Η πρόσφατη καταιγίδα (στις 15/12/2013 το βράδυ) που πολλές καταστροφές προκάλεσε στην πόλη μας ..προκάλεσε και μια μικρή, θετική ανακάλυψη! Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα χώματα που έχουν τοποθετηθεί πάνω στα καλντερίμια και αποκάλυψαν σε βάθος 35 περίπου εκατοστών αυτό το μικρό θαύμα!

Ένα κατάλευκο, λαμπερό, πέτρινο καλντερίμι! Δεν ξέρουμε πόσα χρόνια είναι θαμένο εκεί, όμως τώρα αθάνατο, αιώνιο και πανέμορφο ήρθε πάλι στην επιφάνεια και τη ζωή μας.Ηρθε να μας θυμίσει πόσο ιστορική και σπουδαία είναι η πόλη μας και με πόση άγνοια και αδιαφορία έχει αντιμετωπισθεί από όλους τους φορείς. Αγνοια για την ιστορία μας και τον τόπο μας, που έχει τέτοιους θησαυρούς μέσα στη γη μας, οι οποίοι σε άλλες πόλεις και άλλες χώρες θα ήταν σημαία πολιτισμού και ανάπτυξης. Αδιαφορία για το μέλλον και τις προοπτικές αυτής της καταπληκτικής πόλης που μας έτυχε. Πολλές φορές συνεδριάζουμε για να βρούμε πυλώνες ανάπτυξης για την πόλη και την περιοχή μας, ουδείς φορέας όμως έχει ασχοληθεί σοβαρά ώστε να κατονομάσει και να προβάλει σαν κύριο πυλώνα ανάπτυξης την Παλιά Πόλη και τις ομορφιές της, αυτά που αποδεδειγμένα αποτελούν πηγή εσόδων τουλάχιστον-για να μη πούμε πλούτου-σε όλες τις πολιτισμένες χώρες και πόλεις, με φωτισμένους ταγούς. Επιτέλους οι μελέτες ανάπλασης των καλντεριμιών που τόσα χρόνια βρίσκονται στα συρτάρια του Δήμου μας και της αρμόδιας αρχαιολογίας ας βγούν στην επιφάνεια και ας ολοκληρωθούν. Δεν είναι και τόσο σπουδαίο κόστος η αποκάλυψη και η συντήρησή τους και δεν είναι μόνο θέμα κόστους, αλλά θέμα ενδιαφέροντος, κατάθεσης ψυχής και πολιτικής βούλησης που μέχρι σήμερα δεν έχει επιδειχθεί από κανέναν.

Δεν είναι μόνο θέμα της τωρινής κρίσης και της έλλειψης χρημάτων, όλοι ξέρουμε ότι τα χρήματα ξοδεύονται με άλλες προτεραιότητες και όχι σε έργα «αιώνια και μεγάλα» όπως θα ήταν η αποκατάσταση των καλντεριμιών. Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι η ολοκλήρωση της μελέτης ώστε να μπορέσει το έργο να ενταχθεί σε μελλοντικά προγράμματα ΕΣΠΑ-οι γύρω δήμοι και η Ελλάδα ολόκληρη έχουν απορροφήσει ανάλογα κονδύλια-και αν όχι ίσως μπορεί να βρεθούν ιδιωτικά κεφάλαια που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού του σπουδαίου έργου. Τζίμα Ιμιρζιάδη Πρόεδρος του Προγράμματος για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας


Πηγή : kyparissiotis

Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία της φιλαρμονικής Κυπαρισσίας

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ήταν η αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων στη Κυπαρισσία για την Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της πόλης με την Παιδική χορωδία της Φιλαρμονικής που χειροκροτήθηκε για επάξια παρουσία της στα μουσικά δρώμενα του τόπου αλλά και την προσφορά της σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς τιμήθηκαν διακεκριμένοι δάσκαλοι που αναβίωσαν την Φιλαρμονική παρουσία 70 παιδιών.

Ο αρμόδιος Παιδείας του Δήμου Γιάννης Μερκούρης προέβη σε αναφορά για το έργο που συντελείται στην μουσική παιδεία του τόπου μας η οποία ιδρύθηκε το 1934 με Πρόεδρο τον κ. Ντόντο ενώ το 1966 ξεκίνησε η αναγέννηση με πρωτεργάτες τον Δήμο και το Σύλλογο Φίλων Μουσικής με μαέστρο τον Κώστα Κτενά, φτάνοντας σήμερα εκτός από ορχήστρα και παιδική χορωδία να διαθέτει και τμήμα φλογέρας παρουσία των καθηγητριών Διονυσία Κωνσταντοπούλου και Σοφία Ανδρίτσου που εργάζονται αφιλοκερδώς στα τμήματα παρέχοντας στα παιδιά δωρεάν μουσική παιδεία.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας δήλωσε ότι η Φιλαρμονική μας συναρπάζει με ιστορική διαδρομή που εξαπλώθηκε στη διάρκεια του χρόνου αποτελώντας την μόνη δομή που ενισχύεται από το Δήμο με τα κελαρίσματα της νέας Χορωδίας που αποτελεί αξία ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος στις 3 πόλεις διαθέτει 3 Φιλαρμονικές δίνοντας υπόσταση στο μουσικό γίγνεσθαι. Παράλληλα μίλησε για την φωτεινή διάθεση των νέων παιδιών που δείχνει ότι υπάρχει πολιτισμός από τις νότες των παιδιών χαράσσοντας πορεία στο μέλλον αντιστεκόμενοι σε κάθε μιζέρια...

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥΣ....

Τέλος τιμήθηκαν οι διατελέσαντες μαέστροι της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ όπως ο Γιώργος Κυριαζής ο οποίος είναι συνθέτης μεγάλων μουσικών επιτυχιών και από τους πρώτους που έφεραν το πρώτο μουσικό Ρεβεγιόν στη Κυπαρισσία, ο αειθαλής Απόστολος Σταυρόπουλος και ο Τόνης Ροζής που αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους στους οποίους στηρίχθηκε η μεγαλύτερη φιλαρμονική της Μεσσηνίας με παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα παιδιά συνάρπασαν το κοινό με το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αυτοδιοικητικοί, ο πρώην Δήμαρχος κ. Τσάκος, ο συγγραφέας και πρώην Αντιδήμαρχος Μίμης Στρατικόπουλος και πολλοί άλλοι...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv

Δυνατός σείσμος "ξύπνησε" την Τριφυλία τα ξημερώματα

Δυνατός σεισμός "ξύπνησε" την Τριφυλία τα ξημερώματα.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4:57:47πμ με επίκεντρο στην περιοχή μεταξύ Κυπαρισσίας - Ελαίας και είχε μέγεθος 3,5 - 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, με μικρό εστιακό βάθος.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Τριφυλία αλλά και την Ηλεία. Για ό,τι νεώτερο θα σας ενημερώνουμε...


Πηγή : trifylia news

Ποδαρικό με καλές ειδήσεις για το Λύκειο Κυπαρισσίας

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά ευχήθηκε σε όλους η διοίκηση του Λυκείου Κυπαρισσίας που αναβαθμίζει τς υποδομές του και παράλληλα λειτουργεί ως ένα πρότυπο σχολείο με ποικίλες δράσεις σε συλλογικό επίπεδο. Μάλιστα το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας ευχαριστεί το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας, που ανταποκρίθηκε άμεσα στις 3-01-2014 και πάντα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας,για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου του σχολείου από μπάζα και άλλα υλικά.

Είχαν προηγηθεί παράλληλα οι εργασίες κατεδάφισης μαντρότοιχου και τοποθέτησης κικλιδωμάτων στο σημείο που χωρίζει το σχολικό συγκρότημα από το γήπεδο.. Τα κικλιδώματα είναι χορηγία του Διαμαντόπουλου Στέλιου, τον οποίο και ευχαριστούμε τονίζει η διεύθυνση του σχολείου....


Πηγή : best-tv

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Κυπαρισσία: Συνάντηση εργασίας Μπέζου, Σεφέκου με τον Δήμαρχο Τριφυλίας για το Νοσοκομείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Άγγελο Σεφέκο.

Στη συνάντηση εργασίας που είχαν, παρουσία αντιδημάρχων του Δήμου Τριφυλίας και του Διευθυντή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, συζήτησαν θέματα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για αναβάθμιση των υποδομών του και την ενίσχυσή του με ειδικότητες ιατρών.


Πηγή : filiatra net

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας ,Κώστας Κόλλιας , ανοίγει τα χαρτιά του στο «Θάρρος»

«Αντιστεκόμαστε, αγωνιζόμαστεκαι ο αγώνας μας έχει συνέχεια!»

Του Ηλία Γιαννόπουλου

«Δεν ήρθαμε στο Δήμο ως νομείς και πολύ περισσότερο ως “λαφυραγωγοί” της εξουσίας, αλλά ως αγωνιστές. Είναι εύλογο, λοιπόν, ο αγώνας αυτός να έχει συνέχεια με τις απαιτούμενες στην εποχή που διανύουμε προσαρμογές!», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Θ» ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, δηλώνοντας ουσιαστικά τη βούλησή του να διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του Μαΐου! Μιλώντας στο «Θ», με τη συμπλήρωση τριών χρόνων λειτουργίας του νέου Δήμου και της Δημοτικής του Αρχής, ο δήμαρχος Τριφυλίας ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για τα προβλήματα, τις δυσκολίες, τις προσπάθειες, το σχεδιασμό, αλλά και την προοπτική του Δήμου Τριφυλίας.

Η συνέντευξή του στο «Θ» αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς απαντά σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν και με την παράταξή του, αλλά και με την καθημερινότητα των πολιτών! Δε δηλώνει ικανοποιημένος, τονίζει πως αντιστέκονται και αγωνίζονται, ενώ αναφέρεται στο νοικοκύρεμα του Δήμου και τα μεγάλα έργα υποδομών που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται, και τα οποία χρόνιζαν. Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του σε Κασσάνδρες, που έλεγαν ότι ο Δήμος δεν είναι βιώσιμος και θα διαλυθεί – και που διαψεύστηκαν –, τονίζοντας: «Κρατήσαμε το Δήμο όρθιο και με τον αγώνα μας βάλαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο βηματισμό στη συνέχεια!».

-Το ’13 που φεύγει, ξεκίνησε, όπως θεωρείται, «άσχημα» για τη δημαρχοντία σας, καθώς προ της εκλογής νέου προεδρείου εκδηλώθηκαν από μερίδα δημοτικών συμβούλων της παράταξής σας «αντιδράσεις» για τις έμμισθες θέσεις αντιδημάρχων. Η χρονιά «έκλεισε» με την παράταξή σας, σύσσωμη, να ψηφίζει τον προϋπολογισμό και από τη συζήτησή του να βγαίνετε ενισχυμένος! Πώς ήταν το ’13 για το δήμαρχο και το Δήμο, τόσο σε εσωπαραταξιακό επίπεδο όσο και στη λειτουργία του, την παραγωγή έργου και την καθημερινότητα;

Κατ’ αρχήν, να θυμίσω ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν ανέλαβε το 2013, αλλά το 2011 και η ευθύνη διοίκησης του Δήμου συνοδεύθηκε από τη δήλωση ότι δεν ήρθαμε στο Δήμο ως νομείς, και πολύ περισσότερο ως «λαφυραγωγοί» της εξουσίας, αλλά ως αγωνιστές! Και με αυτό το γνώμονα πορευθήκαμε. Αντιλαμβάνομαι ότι ο χρόνος «αντίδρασης» κάποιων συμβούλων της παράταξής μας, που επισημαίνετε, έδωσε αφορμή ή και επιχειρήματα για το χαρακτήρα των αντιδράσεων αυτών, όπως προσδιορίζετε και στην ερώτησή σας. Προσωπικά, εξακολουθώ να μη θέλω να ευτελίσω προθέσεις και συμπεριφορές. Όντας ο ίδιος καλοπροαίρετος, αποδίδω κατά συνθήκη τον ίδιο προσδιορισμό και στους συνεργάτες μου. Σε κάθε περίπτωση, όλοι κρινόμαστε! Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού αποτελεί πράξη ευθύνης και δεν είναι προσωπική υπόθεση του δημάρχου, αλλά συνολικά της παράταξης, που μέσα από τη συνοχή της βγήκε συνολικά ενισχυμένη, όπως άλλωστε και ο Δήμος μας. Κατά τα λοιπά, το 2013 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όχι σε εσωπαραταξιακό επίπεδο, που λίγο απασχολεί τους συμπολίτες μας, αλλά στα ζητήματα που αφορούν στους συνδημότες μας. Η κρίση όλο και πιο βαθιά πληγώνει την Αυτοδιοίκηση, άρα και το Δήμο μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε!

-Είστε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Δήμου και τις υπηρεσίες που παρέχετε στους πολίτες; Εκ χαρακτήρος δεν αρέσκομαι σε εξωραϊσμούς. Δεν είμαι ικανοποιημένος, όχι τόσο για το πώς λειτουργεί ο Δήμος μας και τι υπηρεσίες παρέχει στους συμπολίτες μας, αλλά για το πώς θα έπρεπε να λειτουργεί ένας Δήμος (και γενικότερα η Αυτοδιοίκηση) και τι υπηρεσίες θα έπρεπε να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες. Όταν με διαρκείς περικοπές των θεσμοθετημένων πόρων (που κατά τη συγκεκριμένη συγκυρία που βιώνει η κοινωνία μας δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε με φοροεισπρακτικές «επιδρομές»), με ασφυκτικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, με ελάχιστα μέσα και με μειωμένο προσωπικό (στο δικό μας Δήμο το έλλειμμα προσωπικού πλησιάζει τα 50 άτομα, παρά το γεγονός ότι καθημερινά οι Δήμοι αναλαμβάνουν και πρόσθετες αρμοδιότητες), όταν, λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες το όραμά μας - όπως τουλάχιστον το είχαμε σχεδιάσει – υποβαθμίζεται, κατ' ανάγκη, σε όραμα διαχείρισης, δεν μπορώ να δηλώνω ικανοποιημένος. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, αυτό που είπα και στην προηγούμενη ερώτησή σας: αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε. Κι εκτιμώ ότι το ισοζύγιό μας δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά και δεν έχει αρνητικό πρόσημο. Το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου, η ολοκλήρωση μεγάλων έργων, όπως, λ.χ., ο Βιολογικός της Κυπαρισσίας, η πραγματοποίηση νέων έργων υποδομών, όπως, λ.χ., η επέκταση του υδραγωγείου Φιλιατρών, η επικείμενη δημοπράτηση του δρόμου Γαργαλιάνων- Βάλτας, οδικοί άξονες και αναπλάσεις μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και ίδιους πόρους που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, ζητήματα κοινωνικής φροντίδας – εφέτος, για παράδειγμα, δεν έμεινε κανένα παιδάκι εκτός Παιδικών Σταθμών - και άλλα που θα αναδείξουμε στον απολογισμό μας, θα αποτυπώσουν την πραγματική κατάσταση του Δήμου.

-Τρία χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, πώς θα κρίνατε την πορεία του και πώς βλέπετε την προοπτική του; Το όραμά μας για το Δήμο Τριφυλίας, που έχει μεγάλες προοπτικές πολυδύναμης ανάπτυξης, το έχουμε διατυπώσει στη διακήρυξη και το πρόγραμμα της παράταξής μας. Εξακολουθεί να μας εμπνέει. Βεβαίως, μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας χρειάζεται αναπροσαρμογές και ιεραρχήσεις, που θα κάνουμε με βάση τις νέες καταστάσεις και προοπτικές.

-Η αντιπολίτευση αλλά και πολίτες, ακόμη και δημοτικοί σας σύμβουλοι, πολλές φορές κάνουν λόγο για προβλήματα διοίκησης και οργανωτικές δυσλειτουργίες, επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά σε εσάς και τις επιλογές σας για μια σειρά από ζητήματα, με πρώτο τους αντιδημάρχους που ορίσατε. Δέχεστε αυτές τις ευθύνες; Εκτιμάτε πως έχετε κάνει λάθη; Αν ο χρόνος γύριζε πίσω, με δεδομένη την υφιστάμενη κατάσταση, θα κάνατε τις ίδιες επιλογές; Πρώτον, η κριτική είναι καλοδεχούμενη, ακόμη κι αν είναι κακόπιστη, που όμως εύκολα αποκαλύπτεται! Σε μια συλλογική προσπάθεια δε χωρούν προσωπικές στρατηγικές και δικαιολογίες του τύπου «όχι εγώ, αλλά οι άλλοι». Η ευθύνη επιμερίζεται. Ο καθένας έχει τη δική του και ο επικεφαλής την πρώτη και μεγαλύτερη. Την αναδέχομαι. Και για ό,τι καλό και για ό,τι λανθασμένο έχει γίνει στο Δήμο. Γιατί ασφαλώς έχουν γίνει και λάθη. Ο αλάθητος πρώτος το λίθο βαλέτω! Από τα λάθη μας, όλοι μαθαίνουμε. Δια τα πάντα.

Δεύτερον, το μοντέλο διοίκησης του Δήμου, ως προς τη δομή του (αποκεντρωμένη λειτουργία – ανοικτά τα Δημαρχεία των πρώην Δήμων), ήταν μια συλλογική απόφαση της παράταξης. Βοήθησε στο να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις από τη συγκρότηση του νέου καλλικράτειου Δήμου. Όλοι θυμόσαστε ότι οι δύο από τις τρεις μεγάλες πόλεις – Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι – τον είχαν υποδεχθεί με μαύρες σημαίες. Βοήθησε πρωτίστως τους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται στον τόπο τους χωρίς χρονοβόρες και κοστοβόρες μετακινήσεις. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι μέσα από τις έντονες τοπικές αντιπαραθέσεις, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών, τις διαπροσωπικές σχέσεις, μεταξύ των μελών της παράταξης, καθώς κάποτε έλειπε και η απλή προσωπική γνωριμία, η συλλογικότητα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Την κατακτάμε βήμα βήμα!

-Το ’14 είναι χρονιά εκλογών! Είστε ο πρώτος δήμαρχος του καλλικράτειου Δήμου Τριφυλίας και τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας σας συνέπεσαν με την πλέον δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους ΟΤΑ και την κοινωνία. Ποιοι είναι οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής για το 2014; Θα είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος; Οι διαπιστώσεις σας είναι ακριβείς. Όταν ξεκινήσαμε, η κατάσταση ήταν τέτοια που κάποιες Κασσάνδρες μάς λέγανε: «Πού πάτε; Ο Δήμος αυτός δεν είναι βιώσιμος. Σε δύο μήνες θα έχει διαλυθεί. Θα σας πάρουν με τις πέτρες». Ούτε το ένα έγινε, ούτε το άλλο. Κρατήσαμε το Δήμο όρθιο και με τον αγώνα μας βάλαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο βηματισμό στη συνέχεια! Και με τους συμπολίτες μας είμαστε σε συνεχή διαλεκτική σχέση, κατανοώντας τα προβλήματα, πολλά από τα οποία έρχονται από αρκετά χρόνια πίσω, αλλά και τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε και ως άτομα και ως φορείς. Είναι εύλογο, λοιπόν, ο αγώνας αυτός να έχει συνέχεια με τις απαιτούμενες στην εποχή που διανύουμε προσαρμογές! Τα λοιπά στον καιρό τον δέοντα.


Πηγή : tharros news

Εξοπλίστηκε πάμφθηνα η παιδική χαρά στο Δώριο

Καινούργια παιχνίδια τοποθετήθηκαν στην παιδική χαρά στο Δώριο αλλά και στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου προκαλώντας ενθουσιασμό στα πιτσιρίκια της περιοχής μας.Η προμήθεια έγινε από τον Δήμο Οιχαλίας, μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα του τοπικού συμβουλίου Δωρίου και ήταν επιβεβλημένη, αφού τα ήδη υπάρχον παιχνίδια είναι πάνω από δεκαετία και παρουσιάζουν πολλά προβλήματα.


Πηγή : kyparissiotis

Φιλιατρά: Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα, στο Βορέειον Πνευματικό Κέντρο, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών έκοψε εχθές την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του για το έτος 2014. Στην όμορφη και ζεστή εκδήλωση, οι φίλοι του συλλόγου είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εορταστική συναυλία της Φιλαρμονικής με τον αρχιμουσικό Παναγιώτη Φωτεινέα, αλλά και τα οκτώ διαφορετικά χορευτικά τμήματα που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Αθανασόπουλου και του Ανδρέα Μητρόπουλου.

Η Πρόεδρος Παρασκευή Παντελάκη ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του, αλλά και την αγάπη του, που δίνει κουράγιο με την ζεστασιά του για να συνεχιστεί το σημαντικό έργο του συλλόγου που ξεκίνησε από το 1926. Όπως επεσήμανε, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων είναι από τους πιο παλιούς στη Μεσσηνία, με πάρα πολλά αντικείμενα και δραστηριότητες. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για όλους εμάς, αυτός ο σύλλογος να υπάρχει ζωντανός και το 2014, παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε ότι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων αποτελεί την ναυαρχίδα του πολιτισμού στο Δήμο Τριφυλίας και όχι μόνο. Μας λεηλατούν το πορτοφόλι, όμως την καρδιά μας και τα αισθήματά μας δεν πρόκειται να τα λεηλατήσουν. Τέλος συνεχάρη όλους τους συντελεστές και το Διοικητικό Συμβούλιο για αυτήν την υπέροχη βραδιά.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση, όπως την κατέγραψε ο φακός του filiatranet:

 


Πηγή : filiatra net

Πυρ... συμβούλων για την εξομοίωση των τελών

Η πιο οραματική πρόταση στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας με αφορμή τον Προυπολογισμό ήταν η αγορά απορριμματοφόρου όταν στο Δήμο ξοδεύονται τεράστια ποσά για αποκομιδή σκουπιδιών και ευτυχώς που οι παρατάξεις με άτυπο τρόπο συμφώνησαν στο..αυτονόητο.

Από τη μείζονα αντιπολίτευση ο σύμβουλος και τέως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Κατσαργύρης τόνιζε ότι οι Δήμοι δεν έχουν αυτόματο πιλότο και το μόνο έργο της Δημοτικής αρχής ήταν η απόφαση για αγορά απορριμματοφόρου για το οποίο συμφώνησε! Μίλησε για κατάτμηση έργων σε ένα φτωχό πρόγραμμαχαρακτηρίζοντας το 2014 ως μια νεκρή χρονιά, με ορατή την υποβάθμιση της έδρας του Δήμου. Μίλησε για αποτυχία της διοίκησης όταν απουσιάζουν οι αξιωματούχοι από το πρωί καθώς η διοίκηση ασκείται όλο το 24ωρο καταλήγοντας ότι ο προυπολογισμός αποτελεί συρραφή προηγούμενων ετών.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κουκούμης χαρακτήρισε στενό κορσέ στους ΟΤΑ με το προσχέδιο του προγράμματος που δεν υπερασπίστηκε ούτε το παρατηρητήριο των Δήμων την αυτοτέλειά τους και με μείωση 53% των Κ.Α.. Εξήγησε ότι ο προυπολογισμός στην πραγματικότητα είναι αντιλαικός και ανεφάρμοστος.

ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ

Η μεγάλη όμως...είδηση προήλθε από την σύμβουλο της συμπολίτευσης κα Μαρία Πανουσιοπούλου η οποία εκτός από την έλλειψη νοικοκυρέματος στο Δήμο σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος παραγραφής Εσόδων που δεν καταγράφονται στο Δήμο ενώ ουδέποτε έγινε η εξομοίωση των Δημοτικών τελών σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Παρόμοιο ερώτημα έθεσε και ο κ. Μερκούρης λέγοντας ότι δεν θα ψήφιζε αν δεν περιλάμβανε ποσά για τις σχολικές επιτροπές.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : best-tv

Νέοι μόνιμοι γιατροί στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Με δύο (2) ακόμα μόνιμους γιατρούς ενισχύεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνταν προκειμένου να υπογραφούν από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Π. Καλλίρη οι αποφάσεις μετάθεσής τους στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της Μεσσηνίας.

Πρόκειται για το Πνευμονολόγο κ.Βασιλαρέα Βασίλειο με βαθμό Επιμελητή Α΄ που υπηρετούσε στο Γ.Ν Νάουσας και για τον κ.Τσιχλάκη Μιχαήλ με βαθμό Επιμελητή Α΄ που υπηρετούσε στο Γ.Ν Ικαρίας. Κατόπιν αυτών ο αριθμός των πνευμονολόγων του Γ.Ν Καλαμάτας ανέρχεται στους οκτώ (8) και αυτό διευκολύνει ακόμη περισσότερο το στόχο που έχει θέσει η Διοίκηση για δημιουργία Ειδικού Πνευμονολογικού Τμήματος. Η υλοποίηση αυτού του στόχου θα πραγματοποιηθεί με την τροποποίηση του οργανισμού που τοποθετείται χρονικά στο επόμενο δίμηνο.

Όσον αφορά στην ειδικότητα των χειρουργών η δύναμη ανέρχεται στους εννέα (9) και αυτό διασφαλίζει την δυνατότητα να καλύπτεται εφημεριακά για όλο το μήνα και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δύο (2) μόνιμοι διορισμοί για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (1 Αναισθησιολόγος στο βαθμό του Διευθυντή και 1 Καρδιολόγος Επιμελητής Β΄)

Σήμερα δε, δημοσιεύθηκαν στο διαύγεια του Υπουργείου Υγείας και οι διορισμοί τριών (3) επικουρικών ιατρών για το Γ.Ν Καλαμάτας (1 Αναισθησιολογίας-1 Παθολογίας-1 Ιατρικής Βιοπαθολογίας)


Πηγή : messinia portal

«Βυθισμένοι οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου» από τον Απρίλιο στην Πύλο

Στους «Βυθισμένους Οικισμούς της Νότιας Πελοποννήσου» είναι αφιερωμένη η περιοδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί, από τον Απρίλιο 2014 ως τον Απρίλιο 2015 στον Προμαχώνα Μακρυγιάννη, εντός του Φρουρίου της Πύλου (Νιόκαστρο). Πρόκειται για φωτογραφική κυρίως έκθεση, που θα περιλαμβάνει υλικό από παλαιότερες υποβρύχιες ανασκαφές της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στους βυθισμένους οικισμούς της Μεθώνης στη Μεσσηνία και της Πλύτρας στη Λακωνία, αλλά και από τα νέα δεδομένα στο Παυλοπέτρι Λακωνίας.

Στην έκθεση, θα αξιοποιηθεί τμήμα του φωτογραφικού υλικού από τη Μεθώνη και την Πλύτρα, που είχε παρουσιαστεί στο αφιέρωμα «Βυθισμένες Πόλεις» το 2000 στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και υλικό από τις νεότερες ενάλιες έρευνες στο Παυλοπέτρι Λακωνίας. Την έκθεση θα πλαισιώνουν τρία ενάλια ευρήματα, ένας πίθος από τον οικισμό της Μεθώνης και δύο πίθοι από τον οικισμό Παυλοπετρίου Λακωνίας.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις κύριες ενότητες, με την πρώτη να «συστήνει» στον επισκέπτη το κτίριο φιλοξενίας, αλλά και να παρουσιάζει συνοπτικά το περιεχόμενο του αφιερώματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η δεύτερη ενότητα, καθώς θα αναφέρεται στους καταβυθισμένους οικισμούς που έχουν εντοπιστεί ως τις μέρες μας στην Ελλάδα, με έμφαση στη σημασία τους, καθώς και στα αίτια που οδήγησαν στην καταβύθισή τους.

Η τρίτη ενότητα θα απεικονίζει τις τρεις σημαντικές αρχαίες πολιτείες που βυθίστηκαν στις ακτές της Νότιας Πελοποννήσου: τους προϊστορικούς οικισμούς της Μεθώνης Μεσσηνίας και του Παυλοπετρίου Λακωνίας, καθώς και τον ελληνιστικό-παλαιοχριστιανικό οικισμό της Πλύτρας. Για την «αφήγηση», θα χρησιμοποιηθούν, εκτός από τις φωτογραφίες, σκίτσα και κείμενα, καθώς και οι τρεις πίθοι που ανασύρθηκαν από τον βυθό και οι οποίοι, συγκολλημένοι και συντηρημένοι, φυλάσσονται στα εργαστήρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Αθήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή : pyrgos trifylias

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Θα είναι το 2014 έτος για το Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίας;

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ η Επιτροπή αξιοποίησης για την δημιουργία Λαογραφκού Μουσείου στην Κυπαρισσία που είχε συσταθεί με απόφαση του οικείου Δ.Σ. Τριφυλίας με σκοπό να αξιοποιηθεί το οίκημα Αντωνόπουλου Κάμπρα που έχει περιέλθει στο Δήμο. Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε αρχικά η προγραμματική συμφωνία να μην αποτελέσει η επιτροπή ένα ακόμα άτυπο όργανο χωρίς ουσία αλλά εντός του έτους να προχωρήσει στην υλοποίηση της ιδέας.

Για τον σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να αναλάβει ο Δήμος Τριφυλίας να έρθει σε συνεννόηση με τον αντικιέρ από τα Φιλιατρά που βρίσκονται πολλά αντικείμενα προς αποκατάσταση είτε να αναπαλαιωθούν είτε να επιστραφούν στους κατόχους. Αν δεν πληρωθεί ο παλαιοπώλης μετά την επιστροφή των αντικειμένων οι κάτοχοι σκοπεύουν να τα συγκεντρώσουν ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απογραφής και συγκέντρωσης στο μουσείο.

Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα εκκρεμεί η πρόταση του Δήμου για αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου που βρίσκεται στο υπουργείο Πολιτισμού και αναμένει έγκριση από την Αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης...


Πηγή : radio 936

Ζωοκλοπές στην ορεινή Τριφυλία και απανθρωπιά σε ζώα συντροφιάς σε Χριστιάνους και Κυπαρισσία

ΔΥΣΚΟΛΕΣ μέρες βιώνουν οι κάτοικοι της Τριφυλίας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά όταν καταγράφονται περιστατικά που δείχνουν το έλλειμα πολιτισμού μας τότε προβληματιζόμαστε. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε σε ορεινή περιοχή όταν Δύο σκυλιά δηλητηρίασαν ανεγκέφαλοι στους Χριστιάνους με δηλητήριο στο κέντο του χωριού που ανήκουν στον κ. Μπάμπη Καλογερόπουλο αλλά ο άτυχος ιδιοκτήτης τους δεν κατάφερε να τα βοηθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειτια για μοναδικό κρούσμα στο χωριό, καθώς πριν λίγο καιρό ένα περιστατικό με ζώο συντροφιάς είχε σημειωθεί δείχνοντας ότι ορισμένοι απλά δεν βάζουν μυαλό σε τέτοιες εποχές ειδικά όταν δεν ενοχλούν κανέναν.

Σε άλλη περιοχή τώρα στην Τριπύλα σημειώνεται έκρηξη ζωοκλοπών. Αυτή την φορά φαίνεται ότι πρόσφατα οι δράστες έβαλαν στόχο μαντρί φτωχού κτηνοτρόφου που παρακολουθούσαν καθώς και πέρσι του είχαν αφαιρέσει ζώα. Αυτή την φορά οι δράστες εισήλθαν στην εγκατάσταση του κτηνοτρόφου αρπάζοντας 3 μεγάλα αρνιά και έγιναν καπνός με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μην έχει να επιβιώσει αυτές τις ημέρες....αφού οι συγχωριανοί του προσπαθούν να τον βοηθήσουν και εικάζεται ότι οι δράστες που περιφέρονταν στη περιοχή είναι αλλοδαποί.

Τέλος στη Κυπαρισσία κάποιοι έχουν όντως δείξει πόσο απάνθρωποι είναι απέναντι στα ζώα συντροφιάς καθώς πριν από 2 μήνες στη περιοχή Νοσοκομείου είχαν βάλει βενζίνη σε ένα τετράποδο και το..έκαψαν ζωντανό παρότι δεν ήταν αδέσποτο και είχε ιδιοκτήτη που δεν θέλησε ποτέ να το δει νεκρό. Κάποιοι πρόσφατα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να λούσουν με βενζίνη άλλο γατάκι αλλά τους ξέφυγε από άλλη γειτονιά της περιοχής. Οι κάτοικοι μιλούν ξεκάθαρα για συμμορίες ανήλικων που τα βράδια...επιδίδονται σε άλλα σπόρ...

Γ.ΑΣΗΜ.


Πηγή : kyparissiotis

Σκάνδαλο η σύμβαση για το παγοδρόμιο της Καλαμάτας

Του Δημήτρη Γ. Φαββατά*

Συνεχίζεται ο χορός των απευθείας αναθέσεων και της εξυπηρέτησης ημέτερων και πολιτικών φίλων από τη δημοτική αρχή Καλαμάτας. Τελευταίο παράδειγμα της διαπλοκής και της απεμπόλησης δημοσίων εσόδων είναι η σκανδαλώδης σύμβαση του…

…παγοδρομίου έναντι του ποσού των 2.500 €. Δεν έχουν παρέλθει παρά μόνο είκοσι μέρες από την υπ’ αριθμ. 579/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Καλαμάτας έπρεπε να εισπράξει από το παγοδρόμιο τουλάχιστον το ποσό που θα έχανε από την απώλεια των θέσεων στάθμευσης. Φαίνεται όμως ότι ο δήμαρχος έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη για τα μαθηματικά και τους λογαριασμούς, όταν πρόκειται για κομματικούς φίλους και ημέτερους. Δεν εξηγείται διαφορετικά, όταν υπολογίζει την αξία των 36 θέσεων στάθμευσης, που έχουν παραχωρηθεί για το παγοδρόμιο, στα 2.500 €.

Δε γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι το πάρκινγκ της Καλαμάτας λειτουργεί 10 ώρες ημερησίως; Δε γνωρίζει ότι οι 36 θέσεις πάρκινγκ επί 5 € αποφέρουν στο δήμο 180€ την ημέρα και ότι για 30 ημέρες, που παραχωρήθηκε το πάρκινγκ, έπρεπε να μπουν στα ταμεία του δήμου τουλάχιστον 5.400 €; Γιατί λοιπόν παραχωρεί το χώρο μόνο με 2.500 € απεμπολώντας 2.900€; Ως εκ τούτου, ζητάω την άμεση τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του παγοδρομίου, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να εισπράξει ο δήμος τουλάχιστον το ποσό που έχασε από τη μη εκμετάλλευση των θέσεων στάθμευσης, διαφορετικά θα προσφύγω σε ανώτερα ελεγκτικά όργανα. Θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ο δήμαρχος ότι οι δημοτικοί χώροι δεν είναι ούτε τσιφλίκι του ούτε προσωπική του περιουσία, ώστε να τη διαχειρίζεται όπως εκείνος θέλει και τον συμφέρει εξυπηρετώντας κομματικούς φίλους και άλλα συμφέροντα.

*Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας


Πηγή : kalamata journal

Η Καλαματιανή επιχείρηση Καρέλια στην κορυφή των εργοδοτών της Ελλάδος για ακόμη μια χρονιά

Μοίρασε 2,5 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους: Χορηγείται ως πρωτοχρονιάτικο δώρο από επίδομα γαλοπούλας ύψους 200 ευρώ ανά εργαζόμενο, bonus 800 ευρώ για όποιον δεν έλλειψε ούτε μια ημέρα από τη δουλειά του, έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 2600 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους και σειρά άλλων παροχών κυρίως για εργαζόμενους με παιδιά που σπουδάζουν.

Κι όλα αυτά τα κάνει από σήμερα Πρωτοχρονιά μια Ελληνική εταιρεία. Να λοιπόν που η πρώτη οικονομική είδηση του 2014 είναι θετική Πριν σας αποκαλύψουμε το όνομα της ελληνικής (και εισηγμένης) επιχείρησης, θα παραθέσουμε τον κατάλογο με τις 14 παροχές προς το προσωπικό της επιχείρησης οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες. Η συγκεκριμένη εταιρεία, ακολουθώντας πολιτική παροχών προς τους εργαζόμενους (αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας), κατάφερε το 2013 να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις. Ας τα βλέπουν αυτά άλλοι εργοδότες που πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεράσουν την κρίση, είναι να κουτσουρέψουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Ιδού ο κατάλογος που θα ζήλευε κάθε εργαζόμενος:

  1. Το επίδοµα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία.
  2. Το επίδοµα παρουσίας θα είναι € 800,00. Αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε µία µέρα από την εργασία τους.
  3. Ο κάθε εργαζόµενος,που έχειπαιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήµιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.400,00
  4. Οι εργαζόµενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 525,00.
  5. Η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε µία από τις παραπάνω σχολές µέσα στο 2012.
  6. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 750,00
  7. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 800,00
  8. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ,θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.570,00
  9. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.201έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 1.600,00
  10. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1.001έως 1.200 ευρώ,θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση € 2.550,00
  11. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές κάτω από1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονοµική ενίσχυση 2.600 ευρώ.
  12. Εργαζόµενοι µε µηνιαίες αποδοχές 1201.00 έως 1700.00 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω,θαλάβουν επιπλέον € 750.00
  13. Εργαζόµενοι µε μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450.00 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
  14. Ο κάθε λαχνός της σηµερινής γιορτής (σ.σ έγινε χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς) είναι 800ευρώ Επίσης ανακοινώθηκε ότι "Οι παραπάνω παροχές δίνονται «καθαρές» στους εργαζοµένους, αφού η εταιρεία θα καλύψει όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές κρατήσεις".

Αυτό λοιπόν είναι ένα απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του Ανδρέα Καρέλια προς τους εργαζόμενους της επιχείρησής του. Ο επικεφαλής της εταιρείας με έδρα στην Καλαμάτα που εξάγει καπνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι παροχές προς τους εργαζόμενους για τη διετία 2012-2013 φτάνουν πλέον στα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ανακοίνωσε και κάτι ακόμη: ότι οι πωλήσεις έφτασαν στα 16,8 δισεκατομμύρια τσιγάρα, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ της εταιρείας (σ.σ τα14,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε πωλήσεις εκτός Ελλάδας). Κατά τη διάρκεια του 2013, η Καρέλιας προχώρησε και σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων κατά 8% καθώς δημιουργήθηκαν 35 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το fpress.gr. Σύμφωνα με τον κ. Καρέλια, τα λαθραία τσιγάρα καταλαμβάνουν ήδη μερίδιο 20% στην Ελληνική αγορά.


Πηγή : best-tv

Τα έψαλε στο δήμαρχο Τριφυλίας η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας

Από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας άκουσε τα κάλαντα σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.

Τα παιδιά της φιλαρμονικής με τον μαέστρο Κωνσταντίνο Κτενά έπαιξαν πέρα από τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, εκτός από τον δήμαρχο μαζί του ήταν η σύζυγος του Αθηνά και ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για την Κυπαρισσία Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Η φιλαρμονική έπαιξε ακόμη τα κάλαντα στο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο όπως και σε όλη την πόλη περνώντας από τους δρόμους της.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Διπλάσιος αριθμός πινακίδων κατατέθηκε στη ΔΟΥ Μεσσηνίας

Το αδιαχώρητο, όπως άλλωστε αναμενόταν, έγινε μέχρι το τελευταίο λεπτό λειτουργίας της, στη ΔΟΥ Καλαμάτας εξαιτίας της προσέλευσης εκατοντάδων πολιτών, προκειμένου να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να γλυτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της εφορίας κα Κούβελα, μόνο χθες κατατέθηκαν περισσότερες από 500, ενώ ήδη ο αριθμός όσων κατέθεσαν πινακίδες είναι διπλάσιος από πέρυσι. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν πινακίδες κυκλοφορίας, για να μην επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας του 2014.

Το αδιαχώρητο

Πολλοί ήταν χθες αυτοί που, αδυνατώντας πλέον να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, έσπευσαν στην εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, λίγο πριν από την εκπνοή του χρόνου. Στην εφορία σχηματίστηκαν ουρές, με ατελείωτη αναμονή, καθώς ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί άμεσα τόσος κόσμος, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεύρα, εντάσεις και φωνές. Ευτυχώς που στην εφορία δεν καταλήγουν και όσοι αγοράζουν τα τέλη κυκλοφορίας, αφού η πληρωμή τους γίνεται μόνο στην τράπεζα. Άλλωστε, όσοι θέλησαν να καταθέσουν πινακίδες, επέλεξαν να το πράξουν τις τελευταίες ημέρες, για να εκμεταλλευτούν και την τελευταία ημέρα κυκλοφορίας του οχήματός τους.


Πηγή : radio 936

Εορταστική συναυλία της φιλαρμονικής Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας

ΠΟΔΑΡΙΚΟ με μια όμορφη μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται στην Κυπαρισσία γιατί ο Πολιτισμός για κάποιους αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Είναι η καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής της πόλης η οποία σήμερα Πέμπτη παραδίδει μαθήματα...μουσικής Παιδείας μαζί με την παιδική χορωδία στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στις 8 το βράδυ. ΘΑ είμαστε όλοι εκεί....


Πηγή : kyparissiotis

Τρόφιμα προσέφεραν μαθητές σχολείων της Καλαμάτας

Σημαντική ποσότητα τροφίμων προσέφεραν μαθήτριες και μαθητές από 26 σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα του Δήμου μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού που διαθέτει, για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Όχημα του Δήμου Καλαμάτας συγκέντρωσε εχθές τα τρόφιμα που προσφέρθηκαν και στις 13.00, στο Δημαρχείο, αντιπροσωπεία μαθητών από το 24ο Δημοτικό Σχολείο έψαλε στο Δήμαρχο τα κάλαντα, παραδίδοντας τα τρόφιμα. Παρόντες ήταν και εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου, που τα παρέλαβαν προκειμένου αυτά να διανεμηθούν σε όποιον έχει ανάγκη εν όψει των εορτών. Με μέρος των τροφίμων που προσφέρθηκαν, ενισχύθηκαν επίσης Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, τα Παιδικά Χωριά SOS, το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ σε ορισμένα σχολεία έγινε εσωτερική διανομή τροφίμων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε στο πρόσωπο της αντιπροσωπείας μαθητών όλα τα παιδιά που προσέφεραν τρόφιμα, τονίζοντας πως «έδειξαν ευγένεια, ανθρωπισμό, ξόδεψαν το χαρτζιλίκι τους για να συγκεντρώσουν αγαθά υπέρ όσων χειμάζονται από την κρίση». Επεσήμανε, δε, προς τα παιδιά ότι «όσα δώσατε, θα γυρίσουν σε σας πολλαπλάσια». Ανέφερε ακόμη πως έχουμε περάσει στο παρελθόν κι άλλες φορές κρίση, δηλώνοντας την αισιοδοξία του πως κι αυτή τη φορά θα την ξεπεράσουμε. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου και τον επικεφαλής της Δημήτρη Βεργόπουλο για την πρωτοβουλία αυτή, τους εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου, τους προϊσταμένους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διότι την αγκάλιασαν, καθώς και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς επειδή ανταποκρίθηκαν και τη στήριξαν. Ζήτησε, τέλος, από όλους «να κοιτάξουμε γύρω μας, όπου υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε», κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μέσω των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, οι οποίες όλο το χρόνο βρίσκονται κοντά στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.


Πηγή : simaia news

Ο Μεσσήνιος βραβευμένος σεφ Πέτρος Βρυώνης δημιουργεί στο Shamone

Eίναι ένα από τα κορυφαία μαγαζιά της Αθήνας αυτή τη στιγμή τόσο για την εξυπηρέτηση όσο και για την ποιότητα του και τη διαφορέτικοτητα που προσφέρει. Από ιδιαίτερες βραδιές με ποτά που δεν θα βρεις παντού μέχρι και θεατρικές παραστάσεις!

Στις 3 του μήνα ο Καλαματιανός κορυφαίος και βραβευμένος σεφ Πέτρος Βρυώνης θα είναι ο καλεσμένος έκπληξη του χώρου και θα δημιουργήσει για όσους παρευρεθούν τρία πιάτα με το μοναδικό του ταλέντο! Πόλος έλξης για πολλούς επώνυμους (Δέσποινα Βανδή, Ζέτα Μακρυπούλια, Μαρία Μπακοδήμου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κώστας Σόμμερ κ.α) που αναμένεται να κατακλύσουν τον γνωστό χώρο και την Πρώτη Παρασκευή του χρόνου. Ο Πέτρος Βρυώνης έχει απασχολήσει πρόσφατα τα ΜΜΕ με την πρόταση συμμετοχής του από μεσημεριανή εκπομπή σε γνωστό μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό.

Πολλοί θεώρησαν πως μια τέτοια κίνηση θα έφερνε τα πάνω κάτω στο τηλεοπτικό σκηνικό μιας και ο Πέτρος Βρυώνης θεωρείται ο νεότερος και καλύτερος αυτή τη στιγμή στη χώρα και εντελώς άφθαρτος στο κομμάτι προβολ,ή κάτι που ζητούν πολλοί τηλοπτικοί σταθμοί! Οι λόγοι που τελικά δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία παραμένουν άγνωστοι με εκείνον να συνεχίζει το ταξίδι του στην μαγειρική δημιουργία σε κορυφαία εστιατόρια όλης της χώρας και του εξωτερικού.


Πηγή : pylos news

Η Ελλάδα έχει εξαπλασιάσει τις εξαγωγές ελαιολάδου στη Βουλγαρία

Η Ελλάδα έχει εξαπλασιάσει την εξαγωγές ελαιολάδου στη Βουλγαρία την τελευταία επταετία και αποτελεί πλέον το βασικό ανταγωνιστή της Ιταλίας στην τοπική αγορά, η οποία, όμως, υπερέχει σαφώς της χώρας μας σε εξαγωγές παρθένων ελαιολάδων στη Βουλγαρία. Τα παραπάνω αναφέρει σχετική μελέτη του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια και προσθέτει επίσης ότι ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως, ενώ την τριετία 2010 - 2012 οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου συνέχισαν να ενισχύονται σταθερά σε όγκο, το 2011 μειώθηκαν σε αξία, γεγονός που καταδεικνύει ότι η τιμή εξαγωγής του προϊόντος μειώνεται. Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι, πράγματι, το 2008 η ανά κιλό τιμή εξαγωγής του ελληνικού ελαιολάδου στη Βουλγαρία ανερχόταν στα 3,4 ευρώ, το 2010 στα 2,9 ευρώ και το 2012 έπεσε στα 2,3 ευρώ.

Αντιθέτως, οι βασικοί μας ανταγωνιστές, οι Ιταλοί, φαίνεται, βάσει των στατιστικών, να διατηρούν σταθερή την τελευταία τριετία την τιμή εξαγωγής του δικού τους αντίστοιχου προϊόντος στα 2,7-2,8 ευρώ το κιλό, με αποτέλεσμα το 2012 να υστερούν μεν ελαφρώς ημών ως προς τον όγκο των εξαγωγών, αλλά να υπερέχουν σαφώς ως προς την αξία.

Η στατιστική αυτή πραγματικότητα μπορεί να οφείλεται στο ότι οι Ιταλοί εξάγουν μεγαλύτερες ποσότητες εξαιρετικά παρθένου και παρθένου ελαιόλαδου, που τους αποδίδουν σημαντικότερα έσοδα στην ειδική αυτή κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει από τα συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα είναι πως η Ιταλία εξασφαλίζει καλύτερες τιμές για το ελαιόλαδό της σε σχέση με την Ελλάδα, όχι, όμως, και η Ισπανία, όπως φαίνεται από το συσχετισμό όγκου και αξίας εξαγωγών στη Βουλγαρία αντίστοιχου προϊόντος της το 2012.

Πάντως, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το 2012 καταγράφηκε ρεκόρ εξαγωγών ελληνικού ελαιολάδου στη Βουλγαρία τόσο ως προς την αξία όσο και ως προς τον όγκο.


Πηγή : best-tv