Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Οι λιμνοδεξαμενές στη Τριφυλία προστατεύουν το περιβάλλον

Εντυπωσιασμένη από όσα είδε κατά την επίσκεψή της στις δύο λιμνοδεξαμενές στην Πολιανή και στα «Φάρμακα» του Ταϋγέτου έμεινε η εκπρόσωπος της ΕΟΧ/ΕΖΕΣ, Μποριάνα Μίχοβα, η οποία βρέθηκε χθες στη Μεσσηνία, προκειμένου να προβεί σε σχετικό έλεγχο.

Στα «Φάρμακα», στη δεύτερη από τις τρεις λιμενοδεξαμενές (η τρίτη βρίσκεται στο Σελλά), ο κ. Αλευράς ανέφερε πως η συγκεκριμένη έχει σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας και χωρά 7.700 κυβικά νερό. Ακολούθως, συνεχάρη τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας και τους υπαλλήλους του Προγραμματισμού, που ασχολήθηκαν με το αντικείμενο και χαρακτήρισε ως σημαντικό το επίτευγμα τόσο των Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και του αναδόχου που ανέλαβε το έργο- καθώς ξεκίνησε ταυτόχρονα να κατασκευάζει και τις τρεις λιμνοδεξαμενές, αλλά και τις υδατοδεξαμενές σε Μουριατάδα, Κεφαλόβρυσο, Μεταξάδα, Χρυσοκελλαριά και Κέντρο Αβίας- αφού, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν πέρσι το χειμώνα, το ολοκλήρωσε σε ένα πεντάμηνο.

Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να εφοδιάζονται τα επίγεια και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, θα συντομεύονται οι αποστάσεις για άμεσες επεμβάσεις, θα εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και θα υπάρχει δυνατότητα αγροτικής εκμετάλλευσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την τελευταία παραποτάμια λιμνοδεξαμενή στο Σελλά. «Θεωρώ», κατέληξε, «ότι πλέον η Μεσσηνία έχει θωρακιστεί για την αντιπυρική περίοδο».


Πηγή : radio 936