Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλιατρά: Μία μικρή οικολογική καταστροφή!

Μία μικρή οικολογική καταστροφή συνέβη λίγο έξω από το σχολείο μας.

Ένας σωλήνας του δικτύου ύδρευσης έχει σπάσει και βγαίνει πόσιμο και πολύτιμο νερό το οποίο χύνεται στους δρόμους. Το νερό έχει μαλακώσει το δρόμο και έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη γούβα στην οποία αν πέσει αυτοκίνητο θα πάθει ζημιά. Το ίδιο θα πάθει και ένα ποδήλατο το οποίο θα τσακιστεί. Το νερό τρέχει ασταμάτητα εδώ και δυο εβδομάδες.

Ο Δήμος έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές αλλά δεν κάνει τίποτα. Ελπίζουμε μετά τη δημοσίευση του άρθρου μας αυτού να το φτιάξει ο Δήμος.

Τα παιδιά της Ε΄τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Φιλιατρών


Πηγή : filiatra net

"Σε έξι μήνες οι αποζημιώσεις για την ακαρπία στην ελιά"

Τον ΕΛΓΑ όπου συναντήθηκε για το σοβαρό θέμα της ακαρπίας με τον υποδιοικητή κ. Αργύρη Μπότο, αλλά και τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζαν. Καραμίχα και άλλα στελέχη, επισκέφθηκε μαζί με την αντιπροσωπεία Νέων Αγροτών ο αναπληρωτής γραμματέας αγροτικού της Ν.Δ., Θεόδωρος Βλαγκούλης. Παρουσία και του γραμματέα αγροτικού, Γιώργου Ανέστη, ο οποίος είναι επίσης στέλεχος της ΠΑΣΕΓΕΣ ο κ. Βλαγκούλης έβαλε για μια ακόμη φορά το θέμα της ακαρπίας στην ηλειακή παραγωγή, ζήτησε να υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και να διευρυνθεί αυτή στις ζημιογόνες περιοχές , ενώ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εξατομίκευση των ζημιών. Παράλληλα για το θέμα αυτό ο κ. Βλαγκούλης με αφορμή τα όσα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα περί της αποζημίωσης απευθείας μέσω ΕΛΓΑ, είπε «πως κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει» και πρόσθεσε: «Θα ακολουθηθεί ο δρόμος των ΠΣΕΑ αλλά με διαδικασίες που θα κινηθούν γρήγορα και ήδη ετοιμάζεται από τώρα ο σχετικός φάκελος. Έτσι οι αποζημιώσεις θα μπορούν να γίνουν σε έξι μήνες και όχι σε δύο χρόνια όπως επικαλούνται κάποιοι».

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΣτο μεταξύ με την ευκαιρία της παρουσίας του στον ΕΛΓΑ ο κ. Βλαγκούλης ζήτησε να ενημερωθεί και για την υπόθεση αποζημίωσης των καρπουζοπαραγωγών, υπόθεση για την οποία ο ίδιος έχει κινηθεί νομικά και έχει κάνει αγωγή. Πρόκειται για κάτι που εκκρεμεί επί δύο χρόνια αλλά πιστεύεται ότι στο τέλος θα δικαιώσει τον αγώνα τόσο του ίδιου όσο και των Ηλείων αγροτών.


Πηγή : kalamata news

Στην Κυπαρισσία οι ποδηλάτες της Αγάπης

Στην Κυπαρισσία βρέθηκαν χθές το απόγευμα τρείς Έλληνες και τρείς Κύπριοι ποδηλάτες της αγάπης που ξεκίνησαν από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή και περνώντας όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά του Αιγαίου και θα καταλήξουν στην Κύπρο.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι κατα κύριο λόγο κοινωνικός καθώς προτρέπουν τους πολίτες να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα γίνεται για να προσφερθούν στα κοινωνικά Παντοπωλεία και σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου οι ποδηλάτες μίλησαν για την δύσκολη εποχή που βιώνει τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος και πως ξεκίνησαν την ποδηλασία αγάπης. Πρέπει να κοιτάξουμε το εμείς και όχι το εγώ είπαν χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Γιάννης Ρούσης είπε ότι το μήνυμα που εκπέμπεται, είναι βαθειά πολιτικό αλλά και βαθειά διδακτικό για τους μαθητές. Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος είπε ότι είναι συγκινημένος για το εγχείρημα των ποδηλατών της Αγάπης. Στέλνει ένα μήνυμα αγάπης ελπίδας και αισιοδοξίας και αλληλεγγύης για όλους μας.

Δείτε την συνέντευξη τύπου


Πηγή : filiatra news

Στα Φιλιατρά οι ποδηλάτες Αγάπης

Στα Φιλιατρά βρέθηκε σήμερα το πρωί η ομάδα των έξι ποδηλατών της Πανελλαδικής – Παγκυπριακής Ποδηλασίας Αγάπης με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για τα κοινωνικά παντοπωλεία.

Οι ποδηλάτες έφτασαν εχθές από τον Πύργο στην Κυπαρισσία όπου και διανυκτέρευσαν και σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τον αγώνα τους με προορισμό την Καλαμάτα, για να συνεχίσουν από εκεί τις επόμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, τερματίζοντας στις 11 Οκτωβρίου στη Κύπρο.


Ο Ανδρές Ονησιφόρου από την Κύπρο, μιλώντας στο filiatranet, αναφέρθηκε στην αγάπη και στην στήριξη του κόσμου σε αυτήν την προσπάθεια που δείχνει την ελληνική ψυχή σε θέματα αλληλεγγύης, ενώ ο Σπύρος Καμπαξής στάθηκε στα τραγικά γεγονότα του 2007 στην Αρτέμιδα και ελπίζει να μην ξαναζήσει η χώρα μας τέτοιες στιγμές.

Ο κόσμος πάντως παρά τις δυσκολίες ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ποδηλασίας Αγάπης σε αυτήν την φιλανθρωπική προσπάθεια, προσφέροντας διάφορα είδη απ΄το υστέρημά του, ενώ ιδιαίτερη "αίσθηση" έκανε η απουσία των εκπροσώπων της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών και του Δήμου κατά την άφιξη της ομάδας των ποδηλατών στην πόλη μας.

Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net

Βραβείο «Αριστέας Μπουγάτσου» απο το λύκειο Γαργαλιάνων στον πρωτεύσαντα στις πανελλαδικές

Οι φίλοι της δημοσιογράφου Αριστέας Μπουγάτσου προκήρυξαν στη μνήμη της βραβεία αριστείας για 6 έτη, με αρχή το σχολικό έτος 2012-2013. Με τα βραβεία αυτά (1 ανά έτος) επιβραβεύεται ο μαθητής/η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που παρακολούθησε- όπως αυτός καταγράφεται στα αποτελέσματα των εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου.

Το βραβείο αριστείας αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη του βραβευόμενου για την αντιμετώπιση μέρους των δαπανών των σπουδών και συνίσταται στην καταβολή: α) Χρηματικού ποσού 2.500 ευρώ εφάπαξ. β) Τιμητικού διπλώματος. Οι υποψήφιοι/ες για το βραβείο αριστείας «Αριστέα Μπουγάτσου» πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: Να έχουν επιτύχει με εισαγωγικές εξετάσεις (πανελλαδικές) σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Να είναι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Να έχουν συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης ανάμεσα σε όλους τους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο θα μοιράζεται ισόποσα. Ο μαθητής ή η μαθήτρια που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης θα πρέπει να υποβάλει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Θεωρημένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου Γαργαλιάνων.
2. Βεβαίωση από το Λύκειο Γαργαλιάνων, όπου θα αναφέρεται ο γενικός βαθμός πρόσβασης που συγκέντρωσε ο υποψήφιος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1964, μεγάλωσε στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Επενδυτής». Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και ήταν στέλεχος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ. Ακολούθως εργάστηκε στην «Ελευθεροτυπία» και υπήρξε η «ψυχή» της επανέκδοσής της στις αρχές του 2013.


Πηγή : kyparissiotis

Αστυνομική επιχείρηση με 2 προσαγωγές υπόπτων στην Μαραθόπολη

Σε επιχείρηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στην Μαραθόπολη (2 τζιπ της Αστυνομίας και ένα του Λιμενικού Σώματος) έγιναν προσαγωγές δύο υπόπτων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, τις οποίες μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, πρόκειται για υπόθεση μεταφοράς λαθρομεταναστών.

Λίγο πρίν τις 10 το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί πλησίασαν 2 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή σε ταχυφαγείο στην περιοχή της Μαραθόπολης και τους πέρασαν χειροπέδες. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, Πέμπτη το απόγευμα στο λιμάνι της περιοχής εθεάθη αυτοκίνητο μάρκας BMW το οποίο είχε τρέιλερ με σκάφος και φάνηκε να κάνει ύποπτες κινήσεις. Λίγο πρίν τις 12 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Μαραθόπολης εμφανίστηκαν πάνω από 20 αλλοδαποί (Πακιστανοί) οι οποίοι περιφέρονταν γύρω από το ύποπτο αμάξι και συνομιλούσαν με τα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το βράδυ.

gargalianoionline.


Πηγή : radio 936

Προς κατάργηση οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων - Έντονες αντιδράσεις

"Ταφόπλακα" για την ύπαιθρο μία τέτοια απόφαση αν υλοποιηθεί

Αντιδράσεις αιρετών έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με την κατάργηση Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. Μάλιστα πολλές Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων έχουν συζητήσει το θέμα με τα στοιχεία βέβαια που έχουν, κάτι που έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, όπου εκφράστηκε η έντονη διαφωνία των δημάρχων, αν ισχύσει η απόφαση αυτή, θεωρώντας απαραίτητη την παρουσία των προέδρων για την εύρυθμη λειτουργία των Κοινοτήτων.

Οι δήμαρχοι επιφυλάχθησαν να τοποθετηθούν αναλυτικά όταν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το θέμα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ εισηγήθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα των συναδέλφων του ότι "στα πλαί­σια των δι­α­βου­λεύ­σε­ων α­να­φο­ρι­κά με την τρο­πο­ποί­η­ση του νέ­ου ε­κλο­γι­κού νό­μου για τις ε­πό­με­νες ε­κλο­γές της το­πι­κής αυ­το­δι­οί­κη­σης και ε­νώ συ­ζη­τού­με για ξε­χω­ρι­στές λί­στες ε­κλο­γής υ­πο­ψη­φί­ων Δη­μαρ­χών και Δη­μο­τι­κών Συμ­βού­λων, δεν έ­χει τε­θεί κα­θό­λου το θέ­μα των Προ­έ­δρων και Συμ­βού­λων των Το­πι­κών και Δη­μο­τι­κών Κοι­νο­τή­των. Υ­πάρ­χουν σκέ­ψεις για κα­τάρ­γη­ση των Προ­έ­δρων και των συμ­βου­λί­ων στις Το­πι­κές και Δη­μο­τι­κές κοι­νό­τη­τες που αν ε­πα­λη­θευ­τούν θα α­πο­τε­λέ­σουν την τα­φό­πλα­κα για τα χω­ριά και θα ε­ρη­μώ­σει η ύ­παι­θρος σε μια κρί­σι­μη πε­ρί­ο­δο που χρει­α­ζό­μα­στε ό­λες τις πα­ρα­γω­γι­κές μας δυ­νά­μεις"

Συνεχίζοντας την εισήγησή του ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε: "Ο ρό­λος του Προ­έ­δρου και του το­πι­κού συμ­βουλίου εί­ναι κα­θο­ρι­στι­κός, με ση­μαν­τι­κές θε­σμι­κές αρ­μο­δι­ό­τη­τες , ε­νώ α­πο­τε­λούν πα­ρά­γον­τες ορ­γά­νω­σης της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας ,αν­τι­με­τω­πί­ζον­τας προ­βλή­μα­τα που χρή­ζουν ά­με­ση ε­πέμ­βα­ση (α­πο­κα­τά­στα­ση ζη­μι­ών ύ­δρευ­σης, φω­τι­σμού, πυ­ρα­σφά­λεια, προ­στα­σί­α της δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας κ.α.­). Εί­ναι ο άν­θρω­πος κλει­δί που θα με­τα­φέ­ρει στη Δη­μο­τι­κή Αρ­χή ό­λες τις α­ναγ­καί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες και θα συ­νει­σφέ­ρει στο να ε­πι­λυ­θούν θέ­μα­τα σχε­τι­κά με τις υ­πο­δο­μές".

ε.τ.


Πηγή : messinia portal

Στον πολιτισμό επενδύει η περιφέρεια Πεόποννήσου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο φέρει την προσωπική του σφραγίδα και το όραμά του για την Πελοπόννησο. Αφορά μια γενναία ενίσχυση στις δομές τοπικού πολιτισμού, με την χρηματοδότηση για προμήθεια μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και στολών για το σύνολο των Δημοτικών Φιλαρμονικών και των Χορωδιών των μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου, με το συνολικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα φεστιβάλ και μουσικών εκδηλώσεων, με την συμμετοχή όλων των μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου, που κλιμακώνεται από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2014. Ηχηρή αφετηρία του παραπάνω προγράμματος αποτελεί το κοντσέρτο της Λονδρέζικης «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment), στις 12 Οκτωβρίου 2013, στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο της Τρίπολης.


Άγγλοι καλλιτέχνες, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Διονυσίου Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias), θα μας μεταφέρουν την δημιουργική τους δίψα, τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις αλλά και την ανάγκη τους για επαναπροσδιορισμό των κλασσικών συναυλιακών μορφών. Τα 26 χρόνια πετυχημένης παρουσίας της ορχήστρας την έχουν κάνει να ξεχωρίζει για την αριστεία, την πολυμορφία και την διαρκή της εξερεύνηση, επιβεβαιώνοντας το ιδρυτικό της σύνθημα: Δεν είναι όλες οι ορχήστρες ίδιες.

«Απέναντι στην οικονομική και ηθική κρίση, τα μουσικά σύνολα της Πελοποννήσου, οι εκατοντάδες εθελοντές μουσικοί, οι μαέστροι, τα Δ.Σ. των σχημάτων, οι πολίτες της Πελοποννήσου που πλαισιώνουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, οι δάσκαλοι και οι μαθητές μουσικής, είναι ελπίδα ανάταξης», δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης. Πραγματική άμυνα στο κλίμα ηττοπάθειας, μιζέριας και μισαλλοδοξίας είναι ο πολιτισμός, για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, η οποία ανέλαβε να διαχειρισθεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, διαπιστώνει ήδη τον ενθουσιασμό και την ανταπόκριση των φορέων σε αυτή την πρωτοβουλία.


Πηγή : simaia news

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εξορμήσεις ζωής στην Νέδα από φορείς και οργανώσεις

Φέτος ο καιρός μας έκανε το χατίρι! Μετά την περυσινή αναβολή της εξόρμησης στη Νέδα λόγω βροχών, πραγματοποιήθηκε επιτέλους η διήμερη διάσχισή της, που την περίμεναν όλοι με ανυπομονησία! Η Νέδα, με τους όμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς της, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει κάθε φυσιολάτρης! Αναχωρήσαμε 28 πεζοπόροι στις 15.00 του Σαββάτου από Τρίπολη και φτάσαμε με λεωφορείο στο χωριό Κούβελα Μεσσηνίας στις 17.15!

Από εκεί, μέσω του οικισμού Μαυρομάτι, καταλήξαμε στο Πετρογέφυρο, όπου και κατασκηνώσαμε σε σημείο κατάφυτο από πλατάνια! Εκεί ήρθαν με αγροτικό οι σκηνές, οι προμήθειες φαγητού και ο λοιπός εξοπλισμός! Αφού τακτοποιηθήκαμε, άναψε η φωτιά και το γλέντι! Σύντομα, την ησυχία της νύχτας διαδέχτηκαν τραγούδια υπό τη συνοδεία της κιθάρας του Χρήστου! Το γλέντι διήρκησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες! Κοιμηθήκαμε συνοδευόμενη από τον κελαριστό ήχο του ποταμιού! Εγερτήριο μετά τις 08.00! Πρωινό με φρεσκοκομμένα φρούτα (που φρόντισε να μας φέρει ο Νίκος από το διπλανό χωριό), ξεστήνουμε τις σκηνές και σιγά – σιγά ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε το φαράγγι!

Η πορεία μέσα στο κατάφυτο τοπίο από ιτιές και πλατάνια, περιελάμβανε και κολύμπι σε αρκετά σημεία! Έπειτα από έξι ώρες πορείας φτάσαμε στις δύο βάθρες, όπου και βουτήξαμε στα κρυστάλλινα δροσερά νερά της μεγάλης βάθρας, δίπλα από τον καταρράκτη.

Κάποιοι τολμηροί ωστόσο, προτίμησαν να διασχίσουν τη σήραγγα, η ομορφιά της οποίας ήταν μοναδική! Εντυπωσιακά ήταν και τα παιχνιδίσματα του φωτός με τα νερά του ποταμού, που συνέθεταν ένα μοναδικό σκηνικό με χρώματα και αντικατοπτρισμούς στην άλλη άκρη του στομίου!

Αφού κατευχαριστηθήκαμε τα δροσερά νερά της Νέδας και αφού φυσικά στεγνώσαμε, ανεβήκαμε με αγροτικά προς το χωριό Πλατάνα όπου γευματίσαμε πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής! Επόμενο ραντεβού του συλλόγου μας, την Τετάρτη στις 25/09 στην Ανάληψη!!


Πηγή : kyparissiotis

Ο Οικισμός της Αγίας Κυριακής στο facebook

Στο Facebook βρίσκεται εδώ και δύο μήνες περίπου μια ομάδα που αφορά τον πανέμορφο οικισμό της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών. Μια ομάδα που δημιουργήθηκε με σκοπό την προβολή του όμορφου οικισμού, με κείμενα, φωτογραφίες κλπ κλπ.

Όποιος θέλει να βοηθήσει την ομάδα αυτή με φωτογραφικό υλικό που να είναι από την Αγία Κυριακή, μπορεί να γίνει μέλος της ομάδας και να ανεβάσει φωτογραφικό υλικό -ακόμα και παλιές φωτογραφίες- από τον πανέμορφο οικισμό και γενικά οτιδήποτε αφορά την περιοχή της Αγίας Κυριακής προκειμένου να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή.

Την ομάδα θα την βρείτε πατώντας εδώ.


Πηγή : filiatra news

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Άγριο παιχνίδι εξουσίας στις πλάτες του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΑΓΡΙΑ η κόντρα μεταξύ Κατσίβελα- Μπόζου για το θέμα των δηλώσεών τους με αφορμή τους επικουρικούς γιατρούς στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αρχικά ο Διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ μίλησε για μη έγκαιρο προγραμματισμό για πρόσληψη γιατρών από τη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο αναπληρωτής και παραιτηθείς διοικητής κ. Μπόζος απάντησε στον κ. Κατσίβελα ότι από το 2011-2012 εκκρεμούσε η πρόσληψη γιατρών ενώ οι διαγωνισμοί με τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είχαν ήδη τελεσφορήσει αλλά ουδέποτε οι προσλήψεις. Τελικά ο κ. Κατσίβελας απάντησε στον ήδη παραιτηθέντα αναπληρωτή διοικητή ότι η...παραίτησή του ίσως αποτελεί και την μοναδική προσφορά του...Με άλλα λόγια ένα παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του λαού της Τριφυλίας και το κόσμου μας...

Επειδή όμως ο Μπόζος καυτηρίασε τον Γαργαλιανιώτη σχεδόν ανύπαρκτο Διοικητή ότι μόνο για...ουζάκια είναι στις πλατείες καμαρώστε του λόγου το αληθές. Μας ανησυχεί αρκετά πάντως το γεγονός ότι ο κολλητός φίλος του Σαμαρά κ. Τάκης ήθελε να βάλει και για Δήμαρχος Τριφυλίας οπότε αναρωτιόμαστε αν θα έκανε το ίδιο εφόσον εκεγόταν στις πλατείες με φίλους και με μεζεδάκια...Αλλά είπαμε όλοι κρίνονται...


Πηγή : kyparissiotis

Απορρίφθηκε η ένσταση του Μιλτιάδη, δικαιώθηκε η Εράνη

Απορρίφθηκε πριν λίγη ώρα από την επιτροπή ενστάσεων της ΕΠΣΜ η ένσταση που είχε καταθέσει ο Μιλτιάδης κατά της Εράνης για αντικανονική συμμετοχή παικτών της στον πρόσφατο αγώνα κυπέλλου.

Η ομάδα του Πύργου ισχυρίστηκε ότι οι Φιλιατρινοί χρησιμοποίησαν πέντε ξένους παίκτες (Μοροσάνου, Κιούτακ, Γκίνο, Γιάννη, Αλμπαν) που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα, ενώ ο νόμος επιτρέπει μέχρι τέσσερις. Αυτό δεν το δέχθηκε η επιτροπή ενστάσεων που αποφάνθηκε (μετά από τα απαραίτητα έγγραφα που έστειλε σε ΕΠΟ και ΕΠΣΜ η Εράνη) πως οι Γκίνο και Γιάννης έχουν ελληνική υπηκοότητα και λογίζονται ως Ελληνες.

Ο Μιλτιάδης έχει δικαίωμα να κάνει έφεση επί της απόφασης στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας κυπέλλου για την φάση των "8" μεταξύ του Ολυμπιακού Καλαμάτας και της Εράνης το Σάββατο, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα δύο σωματεία από την Ένωση.

notosport


Πηγή : filiatra net

Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, ελάτε να υποδεχθούμαι τους ποδηλάτες αγάπης στο γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, αγαπητοί μας γονείς , σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας θα έλθουν Έλληνες ποδηλάτες από την Ελλάδα και την Κύπρο μας που ξεκίνησαν την πορεία τους από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή και αφού διασχίσουν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι την Κυπαρισσία, την Καλαμάτα και την Μονεμβασιά και κάποια από τα νησιά του Αιγαίου μας θα καταλήξουν στην Κύπρο.

Ο σκοπός του ταξιδιού τους δεν είναι μόνο αθλητικός αλλά κυρίως κοινωνικός, αφού μας καλούν να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούμε για να τα προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. ‘Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε στην αποστολή τους καλείστε να φέρετε την Παρασκευή το πρωί στο σχολείο οτιδήποτε συσκευασμένα τρόφιμα μπορείτε, ( ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, κ.λ.π.) προκειμένου αυτά να συγκεντρωθούν και να διανεμηθούν. Να σημειωθεί ότι το 1/3 από τα τρόφιμα θα σταλεί σε άπορους συνανθρώπους μας στην Κύπρο και τα 2/3 θα διανεμηθούν από το Δήμο σε άπορους συμπολίτες μας εντός του Δήμου μας.

Η συγκεκριμένη φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κοινωνικούς φορείς και συλλόγους.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.


Πηγή : kopanaki news

Βραβείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ηθική διακυβέρνηση

Tιμητική διάκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τελετή απονομής των βραβείων Social – Environmental – Ethical - Governance του EBEN GR, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 στην οποία παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

«Το πολιτικό σύστημα που όλοι μας υπηρετήσαμε έχει μεγάλες ευθύνες για τον τρόπο με τον οποίο δομήθηκε ένα κράτος, το οποίο, αφενός, ποτέ δε λειτούργησε με ηθικούς κανόνες, αφετέρου, δαιμονοποίησε την επιχειρηματικότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και να διασπαθίζεται ο δημόσιος πλούτος και να μην ωφελείται ο πολίτης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παραλαβή τιμητικής διάκρισης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμήθηκε με τη διάκριση Bronze Awards για την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη να κριθεί η προσπάθεια της Πελοποννήσου στο επίπεδο της διοίκησης και των διοικητικών δομών με κριτήρια και κανόνες που διέπουν τον ιδιωτικό τομέα και, κυρίως, την εφαρμογή της επιχειρηματικής ηθικής ως στοιχείο εμπλουτισμού της διοικητικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που τιμάται δημόσιος φορέας με βραβείο επιχειρηματικής ηθικής, για την υποστήριξή του στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο όπου η κοινωνική συμμετοχικότητα αποτελεί στοιχείο ηθικής για την επιχειρηματικότητα.

Συγκεκριμένα, μέσω αυτής της διαδικασίας βοηθούνται οι επιχειρήσεις να εφαρμόζουν συστήματα και πολιτικές που συμβάλλουν στην εταιρική αειφόρα ανάπτυξη, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνική ευημερία. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται στοιχεία που λειτουργούν συμπληρωματικά με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και ο θεσμός της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τα οποία έχει ήδη ενσωματώσει στην πολιτική της η Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Πηγή : Δελτίο τύπου

Η Μήδεια του Ευριπίδη μάγεψε στη Κυπαρισσία το κοινό με τον Γιώργο Κιμούλη

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ήταν η παράσταση που ερμήνευσε στο Τρενοτεχνείο ο θίασος του Γιώργου Κιμούλη με την Μήδεια του Ευρπιδίη με αριστοτεχνική απόδοση της ελληνικής τραγωδίας προσαρμοσμένη στην σημερινή πραγματικότητα καθώς η παράσταση χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Η σκηνική παρουσία με τα κουστούμια αλλά και η απόδοση του χορού μαζί με την ατμόσφαιρα απέδωσαν στην σκηνή την θεατρική παράσταση η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αμέσως μετά ο Νίκος Καλογερόπουλος μίλησε για τον ηθοποιό με τον οποίο έχει δουλέψει σε πολλές ταινίες και σειρές με θερμά λόγια λέγοντας ότι πάντα είναι μαζί με τον Γιώργο καθώς τους συνδέουν κοινές εποχές στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, τον οποίο ευχαρίστησε τιμώντας το Τρενοτεχνείο καθώς ήταν η πρώτη παράσταση που σημειώθηκε.


Ο Γιώργος Κιμούλης τόνισε ότι ήρθε για τον αδελφικό του φίλο τον Νίκο με την τελευταία παράσταση για φέτος που κύλησε σε όλη την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι πιστεύει στην πραγματική φιλία που σημαίνει ότι είναι...οφειλή να δίνεις συνέχεια χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση, εξηγώντας ότι αυτή είναι η έννοια που δίνει νόημα στη ζωή του.

Υπογράμμισε ότι το έργο που παρουσιάστηκε είναι ένα έργο που μιλά για την τιμωρία της φύσης απέναντι στην αντρική κυριαρχία και για τον λόγο αυτό ο Σπύρος Ευαγγελάτος και ο ίδιος αποφάσισαν να κάνουν αντρική διανομή των ρόλων ώστε ο θεατής να απομακρυνθεί από την μελοδραματική ανάγνωση για την μοιραία γυναίκα που προδόθηκε από τον άντρα της σκοτώνοντας τα παιδιά της. Το να αποτυπώθηκε σωστά θα το αναλύσει το κοινό, ενώ ο Νίκος Καλογερόπουλος έκλεισε λέγοντας ότι θα παίζουν ποιοτικά έργα και παραστάσεις στον νέο πολυχώρο. πολιτισμού.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936

Αγρίλης Φιλιατρών: Δημοπρασία εκμίσθωσης του εξοχικού κέντρου "Μπαράκα"

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΡΙΛΗ (Ι.Π.Κ.Θ.Α.)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ΜΠΑΡΑΚΑ" ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΛΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Γνωστοποιείται ότι την 12η Οκτωβρίου 2013 ημέρα Σάββατο και από ώρα 11.00 π.μ. μέχρι 12.00 π.μ., θα διεξαχθεί ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής και στο Γραφείο του Ιερού Προσκυνήματος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγρίλη (Ι.Π.Κ.Θ.Α.), που βρίσκεται στον οικισμό Αγρίλη της δημοτικής ενότητας Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας, δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με ανοικτές προσφορές για την εκμίσθωση του εξοχικού κέντρου - εστιατορίου - καφετέριας, γνωστό με την ονομασία "ΜΠΑΡΑΚΑ".

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε δωδεκαετής. Τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ και το ισόποσο ως εγγύηση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό. Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως. Η εγγύηση για την εκπλήρωση των όρων της μίσθωσης ορίστηκε στο ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες και έντυπο με τους όρους διακηρύξεως μπορούν να παραλάμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από το γραφείο του Ιερού Προσκυνήματος μετά από συννενόηση, (τηλ. 6937-258682 κ. Κωνσταντίνο Μαλάμο).

Αγρίλης 18 Σεπτεμβρίου 2013
Για τη Δ.Ε. του Ι.Π.Κ.Θ.Α.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Πηγή : filiatra net

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: ΝΑ φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο θεσμό του Κυπέλλου

Δυνατά έχει ξεκινήσει η Κυπαρισσία, όσο αφορά τους αγώνες στο Κύπελλο Μεσσηνίας και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στους 8 του θεσμού. Η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου άρχισε την προετοιμασία της για το ματς με τον Πανθουριακό έχοντας ως στόχο να πάρει το εισιτήριο και να φθάσει στην ημιτελική φάση. Μάλιστα, για μια ακόμη φορά οι πιτσιρικάδες της ομάδας έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και άφησαν καλές εντυπώσεις. Στο αγωνιστικό κομμάτι, να πούμε ότι το δελτίο του Μιτρόφ εκδόθηκε ενώ εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα με τα δελτία των Ζαφείρη και Ντιόπ.


Πηγή : kyparissiotis

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Καταδίκασαν τον φασισμό και δήλωσαν στήριξη στον Φίλιππο Μπάμη

Στήριξη στον επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης στο μνημόσυνο μνήμης στην πηγάδα του Μελιγαλά. Με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, μίλησαν για Φασίστες της Χρυσής Αυγής, για τρομοκρατία και ζήτησαν να καταδικαστεί πολιτικά, να απομονωθεί το ναζιστικό αυτό κόμμα όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Λάβρος κατά της Χρυσής αυγής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος Μειοψηφίας και Δικηγόρος Θανάσης Πετρόπουλος όπου ζήτησε να μην φοβούνται να ονομάσουν τον πολιτικό χώρο της Χρυσής Αυγής.

Όλοι οι σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της καταδίκης των επεισοδίων που έγιναν στην πηγάδα και ζήτησαν από τον Δήμαρχο Τριφυλίας να βγει ένα σκληρό ψήφισμα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Στο ρεπορτάζ από το Δημοτικό Συμβούλιο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε πολλά από όσα είπαν στην συνεδρίαση.


Πηγή : filiatra news

3ος λογοτεχνικός διαγωνισμός “ΝΑΚΟΣ ΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΣ” για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές νομού Μεσσηνίας από την ένωση Μεσσήνιων συγγραφέων

ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Έτος Ιδρύσεως 2000
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Οδός Αριστομένους 35)
Τ.Κ.24100 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ τηλ. 2721087778 – 2721088652 Fax 2721063502
Καλαμάτα 3.6.2013 Αριθ. Πρωτ. 12/2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) προκηρύσσει τον 3ο λογοτεχνικό Νάκος Κληρόπουλοςδιαγωνισμό «Νάκος Κληρόπουλος», στη μνήμη του πρώτου προέδρου της. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Μεσσηνίας, σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας και φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών της Καλαμάτας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ανώτατο όριο ηλικίας τα 25 χρόνια. Αποκλείονται συγγενικά πρόσωπα των μελών του ΔΣ της ΕΜΣ. Κάθε υποψήφιος μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο έργο του. Το θέμα του διαγωνισμού (ποιήματα ή πεζά) είναι ελεύθερο. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή της ΕΜΣ.

Θα απονεμηθούν:

Α΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ, προσφορά της οικογένειας Κληροπούλου).
Β΄ και Γ΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και έπαθλο βιβλία της Ένωσης).

Τα ποιητικά έργα δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 30 στίχους και τα πεζά τις 5 σελίδες Α4 (γραμματοσειρά arial 12, διάστημα μονό). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν το έργο τους με ψευδώνυμο και μέσα στο φάκελο να εσωκλείσουν άλλο μικρότερο, σφραγισμένο φάκελο, όπου θα αναγράφουν δίπλα στο ψευδώνυμό τους το πραγματικό τους όνομα, την ταχυδρομική τους διεύθυνση, το τηλέφωνό τους, την εκπαιδευτική μονάδα στην οποία φοιτούν, καθώς και την ημερομηνία γέννησής τους. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα και εκτυπωμένα ανά φύλλο. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ούτε να είναι εν αναμονή αποτελεσμάτων από άλλο διαγωνισμό.

Προθεσμία υποβολής έργων: 25 Οκτωβρίου 2013. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛΤΑ. Αποκλείονται οι συμμετοχές με ελλιπή ή ψευδή στοιχεία.

Τα έργα θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά, απλά (όχι συστημένα), στη διεύθυνση:

Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Οδός Αριστομένους 35
241 00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν έγκαιρα ώστε να παρευρίσκονται στην απονομή-εκδήλωση που θα διοργανώσει η ΕΜΣ μέχρι το τέλος του έτους.


Πηγή : kopanaki news

"Δόλοφόνοι, δόλοφόνοι" το σύνθημα μεγάλης αντιφασιστικής πορείας στην Καλαμάτα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Καλαμάτα. Οι διαδηλωτές πέρασαν και κάτω από τα φρουρούμενα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απέναντι από το Δημαρχείο, όπου φώναξαν ρυθμικά «δόλοφόνοι, δόλοφόνοι». Μέλη της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσαν από το…

…μπαλκόνι, μερικά κάπνιζαν και άλλα μαγνητοσκοπούσαν τους διαδηλωτές με κινητά τηλέφωνα! Η ατμόσφαιρα όταν οι διαδηλωτές πλησίασαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ηλεκτρίστηκε και οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν με ένταση συνθήματα κατά του ναζισμού. Στο μπαλκόνι των γραφείων της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν λίγα άτομα, προφανώς μέλη του κόμματος. Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν κοντά στα γραφεία, τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν μέσα στο κτήριο και έκλεισαν τις μπαλκονόπορτες, όμως αμέσως μετά τις άνοιξαν και βγήκαν πάλι στο μπαλκόνι. Από κάτω βρίσκονταν αστυνομικοί. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μετά τις 7.00 το απόγευμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν κυρίως μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και μεμονωμένοι αντιφασίστες.

Μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώθηκε διαφωνία, όταν οι δεύτεροι κάλεσαν τον κόσμο να κάνει πορεία, η οποία θα περνούσε και κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά οι πρώτοι αντέδρασαν. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να ακολουθήσει άλλη διαδρομή η πορεία και να μην περάσει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση ενδεχόμενης φασαρίας που φαίνεται ότι την επιδιώκει η Χρυσή Αυγή. Τελικά η πορεία ξεκίνησε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά και το ΣΥΡΙΖΑ πίσω, που τελικά πέρασε και αυτός κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι από μερίδα των διαδηλωτών ακούστηκαν συνθήματα όπως «O λαός δεν ξεχνά τους φασίστες του κρεμά», «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» κ.ά.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απαξίωση και χωρίς προσωπικό τα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Για σειρά σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ενημερώθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, από τους εκπροσώπους των Σωματείων ειδικευμένων ιατρών και εργαζομένων, κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε το πρωί στο Νοσοκομείο…

Ο βουλευτής, συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε με τον πρόεδρο, τη γραμματέα και τον ταμία του Συλλόγου Ειδικευμένων Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, καθώς και με τη γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «ιδιαίτερα τόνισαν την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ακόμη και την υποβάθμιση της διατροφής των ασθενών λόγω της σοβαρής μείωσης των δαπανών για την Υγεία. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι των συλλόγων ανέφεραν: Tην υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό. Πάνω από 35% ελλείψεις στις οργανικές θέσεις του ιατρικού προσωπικού. Ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό. Σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και δυσκαμψία στην προμήθεια υλικών μικρού κόστους που όμως είναι απαραίτητα για την λειτουργία μηχανημάτων.

Η γραφειοκρατία έχει πολλαπλασιαστεί. Οι ώρες εργασίας των γιατρών πολλές φορές ξεπερνούν τις 100 ώρες/εβδομάδα όταν ο νόμος προβλέπει ως ανώτερο όριο τις 48 ώρες/εβδομάδα. Μεγάλη αύξηση των περιστατικών επιδείνωσης της υγείας ασθενών λόγω μη λήψης των φαρμάκων που προβλέπονται επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν. Σοβαρά προβλήματα στην φύλαξη του νοσοκομείου καθώς είναι «ξέφραγο αμπέλι» και παρατηρούνται φθορές κλοπές ακόμη και βιαιοπραγίες εναντίον του προσωπικού. Πρόβλημα υπάρχει και στη διακομιδή των ασθενών καθώς οι δύο σύγχρονες μονάδες που υπήρχαν βρίσκονται στο συνεργείο με βλάβη από τον περασμένο Ιούνιο! Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δεν τηρείται κανένας κανονισμός ασφάλειας της ισχύουσας νομοθεσίας. Επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση από πλευράς στελέχωση και στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.


Πηγή : radio 936

Πέτρος Τατούλης: Εδώ και τώρα απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής

Πρώτος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά τα επεισόδια στον Μελιγαλά είχε κάνει δηλώσεις και είχε αναφερθεί σε τραμπουκισμούς και χουλιγκανισμούς. Σήμερα μετά το συμβάν στο Κερατσίνι με τη δολοφονία του 34χρονου σε επιστολή του αναφέρει:

Την απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής θέτει ως άμεση αναγκαιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση κινείται στο πλαίσιο του επικοινωνισμού και των προσωπικών πολιτικών στρατηγικών, εξαιτίας των οποίων η χώρα θα χάσει ακόμη μια ιστορική ευκαιρία να μην βυθιστεί στο χάος. «Δεν εγκαταλείπουμε την χώρα ούτε στον φασισμό ούτε στο έγκλημα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης έκανε την κάτωθι δήλωση: «Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι αντιμετωπίζουμε την Χρυσή Αυγή με πλαίσια συμφωνίας,επικοινωνιακές στρατηγικές και με πολιτικά τερτίπια, ανάλογα με ποια στρατηγική έχει ο καθένας στο μυαλό του και ποια προσωπική ιδιοτέλεια. Στο μόνο πλαίσιο που μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε είναι η αυστηρή και καθολική απονομή της δικαιοσύνης. Η απόλυτη εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης. Κάθε άλλη αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής καθιστά ακόμη πιο προβληματική την λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που εξαιτίας της κρίσης της χώρας ήδη αμφισβητείται και δοκιμάζεται.

Η αντιμετώπιση του ναζιστικού αυτού μορφώματος με όρους πολιτικής,την ίδια ώρα που τα προβεβλημένα του στελέχη αυτοχαρακτηρίζονται ως στρατιωτική οργάνωση, δεν είναι απλά λάθος επικοινωνιακά, αλλά αμφισβητεί το ίδιο το Κράτος Δικαίου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πράξεις και συμπεριφορές που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Εγκλήματα ενός μορφώματος, το οποίο στη δίνη του πολιτικού ελλείμματος της χώρας, επενδύει στο χάος με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις ιδιοτέλειες των επιτελικών του στελεχών. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Δεν παραχωρούμε ούτε μια σπιθαμή από την Πελοπόννησο και δεν αφήνουμε την χώρα να την πάνε με τις μπάντες κάποια εγκληματικά στοιχεία.

Είναι ζήτημα δικό μας, σήμερα κιόλας να αποπολιτικοποιηθεί/ απονομιμοποιηθεί η παρουσία αυτής της οργάνωσης στην χώρα. Ειδάλλως, θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία της χώρας, ανάμεσα στις πολλές που χάθηκαν στο παρελθόν, προκειμένου να αντιμετωπίσει έγκαιρα το δύσκολό της μέλλον.


Πηγή : Δελτίο τύπου

Αλίευσαν καρχαρία 150 κιλών

Μια μοναδική μάχη έδωσαν σήμερα οι ψαράδες. Ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου πάλεψαν από το σκάφος τους «Παναγιά Θαλασσινή» και κέρδισαν τον καρχαρία. Η ψαριά θεωρείται κάτι παραπάνω από καλή καθώς ο γαλέος ζύγιζε 150 κιλά. Πλέον το εκπληκτικό είδος μοιράστηκε στην αγορά όπου και προορίζεται για καλοφαγάδες και λάτρεις του κρασιού, αφού αντιμετωπίζεται σαν ένας από τους καλύτερους μεζέδες.


Πηγή : kalamata news

Τουριστικός προορισμός και το Σετπέμβριο η Τριφυλία αλλά προβληματίζουν οι υποδομές

ΜΕ θετικό πρόσημο κινείται για το τουριστικό προιόν της Τριφυλίας ο Σεπτέμβριος που κατά τη γνώμη μας αποτελεί την καλύτερη εποχή για διακοπές καθώς διατηρείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς η κίνηση στην Τριφυλία.

Τα πρώτα στοιχεία από την Ένωση Ξενοδόχων επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ μας προ 2 εβδομάδων ότι οι κρατήσεις διατηρούνται τον Σεπτέμβριο με τις τιμές να έχουν υποχωρήσει από τον περασμένο μήνα κατά 30% περίπου με αποτέλεσμα να υπάρχουν ευκαιρίες. Η κίνηση βελτιώνεται ιδίως τα Σαββατοκύριακα όπου προσφέρονται για αποδράσεις μικρού βεληνεκούς ενώ σύμμαχος των ταξιδιωτών είναι ο καιρός.... Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι φέτος ακολούθησαν διερευνητική ματιά για την περιοχή τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς τα αποτελέσματα των επισκέψεων θα φανούν του χρόνου. Εκείνο που προβληματίζει εμπόρους και ξενοδόχους κατά γενική ομολογία είναι η απουσία υποδομών από το Δήμο και την πολιτεία...που αποτελεί αρνητικό στοιχείο για την μόνιμη παρουσία επισκεπτών...


Πηγή : radio 936

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν οι χρήστες του Facebook απόψε στις 7 στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Οπως αναφέρουν οι σχετικές αναρτήσεις "Οι φασίστες δολοφόνοι της ΧΑ δεν χωράν ούτε στην πόλη μας ούτε πουθενά. Σήμερα ήταν ο Παύλος, αύριο μπορεί να είναι ο καθένας". Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής: "Παύλος Φύσσας, 34 χρονών νεκρός. Μαχαιρώθηκε από χέρι φασίστα. Οι φασίστες τον στοχοποίησαν για την αντιφασιστική του δράση και όπως γνωρίζουν καλά, του επιτέθηκαν και τον δολοφόνησαν στο Κερατσίνι. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής που προωθείται από οικονομικά συμφέροντα για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, συνεχίζει τα μνημονιακά εγκλήματα. Δεν δέρνουν το κατεστημένο - χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς και τη νεολαία.

Οι φασίστες οπλίζονται από τους κυβερνώντες, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τα μνημονιακά παπαγαλάκια προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός ή να το παρουσιάσουν σαν σύγκρουση ακροκινούμενων ομάδων. Ομως στην πραγματικότητα αυτό είναι ο φασισμός και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Δολοφονική συμμορία, όπλο του συστήματος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Μετά τις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων χρόνων, τις κρατικές δολοφονίες, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, το φασιστικό παρακράτος, με τη διαρκή ανοχή της αστυνομίας, μαχαιρώνει κάποιον απλά και μόνο επειδή ήταν αντιφασίστας. Σήμερα Τετάρτη, μαζί με τους απεργούς όλης της χώρας παλεύουμε για ψωμί παιδεία ελευθερία, παλεύουμε για ζωή, ενάντια σε αυτούς που μας την στερούν, λίγο λίγο ή κατευθείαν, με μία μαχαιριά.

Ολοι στους δρόμους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, και ολόκληρη την μέρα, να πολιορκήσουμε τους φασίστες και την πολιτική που δολοφονεί. Ολοι στην αντιφασιστική διαδήλωση, σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Ο φασισμός θα τσακιστεί".


Πηγή : eleutheria online

Φιλιατρά: Με βουλωμένα φρεάτια θα υποδεχτούν τον χειμώνα

Μπήκαμε στο φθινόπωρο, και οι πρώτες βροχές έχουν ήδη πέσει. Και ενώ θα έπρεπε ο Δήμος -λέμε τώρα.... Δήμος- να έχει μεριμνήσει ώστε να έχουν ξεβουλώσει όλα τα φρεάτια της πόλης για να μπορέσουν να απορροφήσουν τα νερά της βροχής, εν τούτοις σε αρκετές περιπτώσεις πολλά φρεάτια είναι ακόμα βουλωμένα, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής, αντί να οδηγούνται μέσω του δικτύου ομβρίων εκεί που πρέπει να πάνε, θα δημιουργήσουν κανάλια της Βενετίας στην πόλη.

Αναγνώστης μας μας κατήγγειλε χθες το απόγευμα ότι δυο φρεάτια στην οδό Δεκατεσσάρων, και συγκεκριμένα κοντά στην αρχή της Δεκατεσσάρων, είναι βουλωμένα με σκουπίδια και χώματα μέχρι επάνω, ΔΕΝ έχουν καθαριστεί από τον Δήμο και με μια δυνατή νεροποντή κινδυνεύει η δεκατεσσάρων ή τμήματα της να γίνουν... βενετία! Άλλωστε αυτό δεν είναι η πρώτη φορά καθώς το έργο το έχουν ξαναδεί και το έχουν γευτεί. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε? Αναρωτιέται ο αναγνώστης μας. Να πλημμυρίσουμε και μετά να πάμε στο Δημαρχείο για πυγμαχικό αγώνα?

Σήμερα με μια πρόχειρη βόλτα που κάναμε σε ορισμένα σημεία της πόλης, εντοπίσαμε αρκετά φρεάτια με μπάζα και φύλλα μέσα αλλά και αρκετά φρεάτια καθαρά. Και ρωτάμε την Δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου. Αν υπάρξει νεροποντή... θα μας λέτε πάλι κ. Στάμο ότι η ποσότητα του νερού ήταν μεγάλη και δεν προλάβαιναν οι βάνες να απορροφήσουν τα πολλά νερά?

Η εικόνα μιλά μόνη της για τα χάλια...




Πηγή : filiatra news

Στους δρόμους οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση πραγματοποιούν από τις 10.30 το πρωί στο Διοικητήριο, οι δημόσιοι υπάλληλοι της Μεσσηνίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Αυτή τη στιγμή ξεκινά πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και σε αυτή θα πάρουν μέρος, όπως γνωστοποίησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Πελοποννήσου.



Πηγή : tharros news

Επωνύμως - Η συγνώμη του πολιτικού συστήματος στην εποχή της κρίσης έχει τεράστια αξία

ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

ΠΡΙΝ από 5 χρόνια κατά την επίσκεψη του τότε Προέδρου των ΗΠΑ Μπίλ Κλίντον στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακούσαμε την μεγάλη Συγνώμη του Πλανητάρχη για την παρασκηνιακή παρέμβαση στα γεγονότα της Κύπρου το 1974 που οδήγησαν στην διχοτόμηση του νησιού. Η συγνώμη από την εποχή είχε μεγάλη σημασία αποτελώντας μια ηθική επιβράβευση του Ελληνισμού, ιδίως από την μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Πρόσφατα στην Μεγαλόπολη στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, ακούσαμε μια δεύτερη Συγνώμη που ήταν αληθινή κατά την άποψή μας από Γερμανίδα υπουργό κρατιδίου της Ευρωπαικής χώρας παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αποτελώντας μια ακόμα ιστορική στιγμή.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως ποτέ δεν ακούσαμε μια ΣΥΓΝΩΜΗ από τους Πολιτικούς ταγούς της χώρας και ιδίως εκείνους που σήμερα εμφανίζονται ως χειροκροτητές για την κατάσταση που περιήλθε η χώρα μας. Ιδίως από εκείνους που ευθύνονται για την ένταξή μας στην ΟΝΕ με μαιμουδιές, για την υπαγωγή στο Μνημόνιο 1 και για άλλα δεινά που προκάλεσαν στο τόπο. Μάλιστα εκείνους τους ταγούς κάποιοι σε ένα συνέδριο παρωδία τους χειροκροτούσαν στελέχη τους που σίγουρα είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται βολεμένοι με την απύθμενη αηδία του πολιτικού μας συστήματος. Κάποιοι εξ αυτών θα στηθούν στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας και θα θελήσουν να κάνουν δηλώσεις μπροστά στην κάμερα για τα κατορθώματά τους...Ας γνωρίζουν όμως ότι μια ΣΥΓΝΩΜΗ ποτέ δεν ακούσαμε, ούτε από τον κ. Άκη που είχε χάσει το λογαριασμό με τις μίζες....ούτε καν από αυτόν....Τους οικτίρω..


Πηγή : radio 936

Γαργαλιάνοι: 15 χρόνια στον καθένα από τους 3 ληστές του 69χρονου

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον καθένα από τους τρεις Αλβανούς ληστές που πέρυσι τον Οκτώβριο έστησαν ενέδρα σε 69χρονο επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην Χοχλαστή Γαργαλιάνων.

Οι ληστές τού επιτέθηκαν με μαχαίρια, τον έσυραν με τη βία στο σπίτι, και αφού του πήραν χρήματα, ρούχα και ηλεκτρονικές συσκευές, τον κλείδωσαν στο μπάνιο. Μαζί τους ήταν και ένας τέταρτος ομοεθνής τους και γείτονας του επιχειρηματία, ο οποίος εξαφανίστηκε με μέρος των κλοπιμαίων και χθες καταδικάστηκε ερήμην σε 12 μήνες φυλάκιση για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι τρεις από τους τέσσερις ληστές, με τα περισσότερα από τα κλοπιμαία στην κατοχή τους, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Πύργο τρεις ώρες μετά τη ληστεία. Προδόθηκαν από το GPS του πολυτελούς αυτοκινήτου του 69χρονου, με το οποίο διέφυγαν και αργότερα το παράτησαν στον Πύργο.

Όπως ο ίδιος ο παθών περιέγραψε στο δικαστήριο, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα οι Αλβανοί τον περίμεναν κρυμμένοι έξω από την εξοχική του κατοικία. Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο τον έζωσαν από όλες τις μεριές, και οι δύο από αυτούς τού έβαλαν ένα μαχαίρι στο λαιμό και ένα στην κοιλιά.

Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες που είχαν φτιάξει από σκισμένες μπλούζες, και αφού τον τράβηξαν μέσα στο σπίτι, ο ένας συνέχισε να τον απειλεί με το μαχαίρι και οι άλλοι τρεις αναστάτωσαν το σπίτι. Αφού του πήραν 2.500 ευρώ, τον κλείδωσαν στο μπάνιο και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τρία κινητά τηλέφωνα, μια μικρή τηλεόραση, τρία λάπτοπ, ρούχα και ένα... ηλεκτρικό τρυπάνι. Παράλληλα βούτηξαν και το κλειδί του αυτοκινήτου του, και οι τρεις από αυτούς έφυγαν μ' αυτό για τον Πύργο όπου το παράτησαν κοντά στο σταθμό του τρένου.

Εν τω μεταξύ ο επιχειρηματίας έσπασε το παραθυράκι του μπάνιου και αφού περπάτησε 2,5 χλμ. βρήκε ανοιχτό ένα μπαρ, θαμώνες του οποίου τον μετέφεραν στο Τμήμα. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, χάρη στο GPS, εντόπισαν πού κατευθύνεται το αυτοκίνητο και ειδοποίησαν την Ασφάλεια Πύργου, όπου σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Περίπου στις 5 τα ξημερώματα οι τρεις από τους ληστές εντοπίστηκαν στην περιοχή του ΚΤΕΛ Πύργου κουβαλώντας τρία σακ-βουαγιάζ με μέρος από τα κλοπιμαία. Προσήχθησαν στο Τμήμα όπου ο ένας από αυτούς ομολόγησε τα πάντα για τη ληστεία και οδήγησε τους αστυνομικούς στο εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο.


Πηγή : eleutheria online

εκδήλωση ΑΡΧΕΛΩΝ Σάββατο 21-9-2013





Πηγή : Δελτίο τύπου

Τριφυλία: Ψήσιμο κεραμικών έργων στο Τρενοτεχνείον

ΨΗΣΙΜΟ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ «ΡΑΚΟΥ»

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο «Τρενοτεχνείον» στην Κυπαρισσία ψήσιμο κεραμικών έργων με την παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική του «Ρακού».

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται από το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και τα κεραμικά είναι έργα που κατασκευάστηκαν στο καλοκαιρινό σεμινάριο του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ. Το «Ρακού» είναι μια τεχνική ψησίματος κεραμικών που ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 1573 και μεταπήδησε στην Ευρώπη το 1920 από τον Άγγλο κεραμίστα Μπέρναρντ Λίντς. Σήμερα η τεχνική είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

Η λέξη ρακού (raku), προέρχεται από το ιαπωνικό ιδεόγραμμα που σημαίνει «ευτυχία», «χαρά», «ευχαρίστηση». Συνδέεται με τις τελετές τσαγιού, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν κούπες τσαγιού χωρίς χερούλια. Σύμφωνα με την τεχνική του «Ρακού» το κεραμικό αφού έχει υποβληθεί σε ειδικό γυάλωμα για «Ρακού» με οξείδια των μετάλλων, δέχεται μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας (θερμικό σοκ) με απρόβλεπτες πολλές φορές συνέπειες για το κεραμικό.

Η διαδικασία λοιπόν ξεκινά με το κεραμικό να ψήνεται για μία ως μιάμιση ώρα μέσα στο φούρνο στους 9400 με 10000 Κελσίου. Στη συνέχεια με ειδικές λαβίδες και γάντια προστασίας αφαιρείται από το καμίνι και τοποθετείται σε κιβώτιο με καύσιμη ύλη όπως πριονίδι, χόρτα ξερά, χαρτιά, τα οποία αναφλέγονται για να γίνει η αναγωγή. Μετά από 10-20 λεπτά το κεραμικό βυθίζεται σε νερό για να σταματήσει η αναγωγή. Ο άνθρακας του καπνού αφαιρεί το οξυγόνο από τα οξείδια των μετάλλων, τα οποία μετατρέπονται σε μέταλλα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μεταλλικών επιφανειών.

Τα τρία στοιχεία της φύσης Γη, Φωτιά, Νερό παίζουν βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα που κάθε φορά είναι τελείως διαφορετικό. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορική, δημιουργεί μοναδικά μεταλλικά χρώματα και το γνωστό κρακελάρισμα στην επιφάνεια των κεραμικών. Τα χρώματα πού μας δίνει η τεχνική «Raku» είναι εντυπωσιακά μοναδικά και απρόβλεπτα, καθώς η επίδραση της φλόγας, της αιθάλης και του νερού, κάνουν τα κεραμικά αυτά να είναι ξεχωριστά.

Η διαδικασία του ψησίματος με την παραδοσιακή Ιαπωνική τεχνική του «Ρακού» θα γίνει κάτω από την καθοδήγηση του εικαστικού Νίκου Ζαχαρίου το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 στο «Τρενοτεχνείον» στην Κυπαρισσία από τις 11.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διαδικασία ψησίματος μπορούν να μας επισκεφθούν. Από το Σάββατο 28/9/2013 ως και την Παρασκευή 4/10/2013 στο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία θα λειτουργήσει έκθεση με έργα των μαθητών του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Πηγή : filiatra net

Ψεκασμοί για δακοκτονία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:

Την Τετάρτη 18/9/2013 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στις τοπικές κοινότητες: ΑΒΙΑ, ΦΑΛΑΝΘΗ και ΝΕΟΧΩΡΙ ΛΕΥΚΤΡΟΥ.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να παρακολουθούν τους ψεκασμούς στους ελαιώνες τους και όσοι έχουν κτήματα περιφραγμένα να τα ανοίξουν.


Πηγή : Δελτίο τύπου

Ηλεκτρονικό περιοδικό δημιούργησαν στη Μεσσήνη μαθητές της σχολής «Αλγόριθμος»

Το περιοδικό «Όχθη» δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» στη πόλη της Μεσσήνης. Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι www.oxthimag.blogspot.gr και η ονομασία του προκύπτει από την οικιστική ιδιαιτερότητα της πόλης όπου ζουν καθώς η Μεσσήνη είναι χτισμένη στις όχθες του Πάμισου ποταμού. Πρόκειται για το πρώτο ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που θα ανανεώνει την ύλη του, σύμφωνα μ ε τους συντάκτες του «κάθε τέλος εποχής». Στο πρώτο τεύχος φιλοξενείται η συνέντευξη ενός καινούργιου συγκροτήματος από νέους της Μεσσήνης τους “Failsafe”.

Πρόκειται για ένα νεανικό συγκρότημα, με ρίζες τη Μεσσήνη και με πολλές προοπτικές, καθώς πρόσφατα δημιούργησαν και βιντεοκλίπ. Τη πολιτιστική ταυτότητα της Μεσσήνης, τους ανθρώπους που διακρίθηκαν και διακρίνονται στις τέχνες με καταγωγή από τη Μεσσήνη, αναδεικνύει στο αφιέρωμα με τίτλο «Μεσσήνη πόλη να ζεις» η συντακτική ομάδα της «Όχθης». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού στις ιστοσελίδες που δημιούργησαν φέτος μαθητές για τα χωριά που ζουν ή παραθερίζουν και ανήκουν στο Δήμο Μεσσήνης.

Στο πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ξεκινά και το οδοιπορικό στα αξιοθέατα του διευρυμένου Δήμου Μεσσήνης. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό με αρκετές συνέχειες και έχει το γενικό τίτλο «Γίνε περιηγητής στο Δήμο σου». Στόχος είναι η ενημέρωση για γνωστά και άγνωστα αξιοθέατα της Μεσσήνης όπου μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή για εκδρομή γνώση και περιήγηση όπως η Μονή Αγίας Σαμαρίνας και το Ανδρομονάστηρο στα οποία γίνεται αναφορά στο πρώτο μέρος. Για τους στόχους τους οι δημιουργοί του περιοδικού αναφέρουν:

«Εκεί στην όχθη του Πάμισου εκεί που απλώνεται η μικρή πολιτεία της Μεσσήνης, υπάρχουν άνθρωποι με οράματα, ελπίδες και στοχασμό. Τα έργα τους και τις προσπάθειες του επιθυμούμε να αναδείξουμε». Το συντονισμό της ομάδας των μαθητών που σχεδίασε την «’Οχθη» είχε ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης.


Πηγή : messinia portal

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπελλο Μεσσηνίας: Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Ορίστηκαν τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης, με τους πρώτους αγώνες να γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Η Εράνη Φιλιατρών θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Καλαμάτας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 17:15.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1. Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Σάββατο 21/09/13 17:15

2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ" Σάββατο 21/09/13 17:15

3. Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Κυριακή 22/09/13 17:15

4. Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ
ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Κυριακή 22/09/13 17:15


Πηγή : filiatra net

Ακόμη 9 μήνες για τη γέφυρα στο Παραδείσια – Τσακώνα

Σε διάστημα εννέα μηνών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας Τ4 στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θ» ο διευθυντής του έργου εκ μέρους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, Νικ. Ντονάς.

Βάσει των λεγομένων του, κατά τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η μεταφορά των τόξων στο σημείο του έργου. Εκεί θα ξεκινήσει η διαδικασία συναρμολόγησης, συγκόλλησης και ανέγερσής τους, έως ότου πάρουν την τελική τους θέση. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τους επτά μήνες, αλλά η έκβασή της εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα τους ανέμους που θα πνέουν στην περιοχή τον ερχόμενο χειμώνα.

Περί τους δύο μήνες μετά την ανέγερση των τόξων θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία κατασκευής του μεταλλικού καταστρώματος, οπότε το έργο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος.

Χ.Χ.


Πηγή : tharros news

Μουσείο Τυπογραφίας... μια όαση ιστορίας

Ενα όνειρο ζωής, που πήρε σάρκα και οστά με πολύ κόπο και προσπάθειες... Πρόκειται για το μοναδικό Μουσείο Τυπογραφίας στην Ελλάδα, που βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης και αποτελεί δημιούργημα του εκδότη των "Χανιώτικων νέων" Γιάννη Γαρεδάκη και της συζύγου του Ελένης.

Ολη μας η ζωή είναι χαρτί... Η εφημερίδα που διαβάζουμε, το προσκλητήριο που λαμβάνουμε από το ταχυδρομείο, το μενού στο εστιατόριο, η επαγγελματική μας κάρτα, οι πρώτες μας ζωγραφιές και τα αναγνωστικά. Πώς όμως ο άνθρωπος έφτασε να τυπώνει μαζικά βιβλία και εφημερίδες, χάρτες και περιοδικά; Η ξενάγηση στο Μουσείο Τυπογραφίας έλυσε όλες τις απορίες των νέων δημοσιογράφων, που παρακολούθησαν το 3ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας στο Ιδρυμα "Αγία Σοφία" του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου. Το Μουσείο στηρίχτηκε εξ΄ ολοκλήρου στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τα εκθέματα είναι όλα αυθεντικά. Τα περισσότερα είναι αυτά στα οποία τυπώνονταν τα "Χανιώτικα νέα" τα προηγούμενα χρόνια. Τα υπόλοιπα, ήρθαν στο Μουσείο ύστερα από προσπάθειες του κ. Γαρεδάκη, από το εξωτερικό. Το μόνο μηχάνημα το οποίο δεν είναι αυθεντικό, αλλά ανήκει στα 3 πιο πιστά αντίγραφα του κόσμου, είναι η μηχανή του Ιωάννη Γουτεμβέργιου.

Η μηχανή φτιάχτηκε στη Γερμανία το 1435 και βασίστηκε στη στοιχειοθεσία με κινητά μεταλλικά στοιχεία. Η πρώτη προσπάθεια για τυπογραφία είχε γίνει από τους Κινέζους το 1401, με πήλινα στοιχεία. Το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε, ήταν η Βίβλος. Η μέθοδος του Γουτεμβέργιου είχε χρήση ως το 1884. Σειρά πήραν οι χειροκίνητες μηχανές τύπου Boston και από εκεί οι ποδοκίνητες τύπου Victorian. Στο χώρο του Μουσείου είδαμε και πολλά κοπτικά μηχανήματα, καθώς και μια μεγάλη μηχανή τύπου Χαϊδελβέργης. Το 1884 συστήνεται στο χώρο η τέχνη της λινοτυπίας (από τη λέξη lines = γραμμές). Τη μηχανή της στοιχειοθεσίας τη δουλεύει ο λινοτύπης, ο οποίος κάθεται μπροστά σε ένα μεγάλο πληκτρολόγιο. Για τη διαδικασία χρησιμοποιείται το μέταλλο αντιμόνιο.

Η συγκεκριμένη μηχανή που παρουσιάστηκε στο Μουσείο, είχε χρησιμοποιηθεί και για τα "Χανιώτικα νέα". Στην επόμενη αίθουσα, οι επισκέπτες είδαν τη μηχανή της μονοτυπίας. Η νέα αυτή πτέρυγα του Μουσείου, λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Η μονοτυπία βοήθησε πολύ τον άνθρωπο στην έκδοση βιβλίων, αφού μπορούσε να κρατηθεί αρχείο και να επαναχρησιμοποιηθεί. Στα υπόλοιπα σημεία της αίθουσας υπήρχε πρότυπο εργαστηρίου βιβλιοδεσίας και μια γραφομηχανή Μπρέιγ (δωρεά από το Φάρο Τυφλών Ελλάδος). Προς το τέλος της ξενάγησης, τα βλέμματα συγκέντρωσε το επίπεδο τυπογραφικό πιεστήριο. Στον όροφο της έκθεσης, ο γραφίστας - τυπογράφος Αντώνης Παπαντωνόπουλος παρουσιάζει μια καλλιτεχνική έκθεση με σύνθετα υλικά, εμπνευσμένη από την πορεία της τυπογραφίας από τη γέννησή της μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Στο χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας μπορεί κανείς να δει βίντεο με το πώς δούλευαν κάποιες από τις παλιότερες μηχανές.

Την αφήγηση έχει κάνει συνταξιούχος εργαζόμενος των "Χανιώτικων νέων". Μετά από την περιήγηση, οι επισκέπτες κάθονται στο μικρό αμφιθέατρο όπου μαθαίνουν περισσότερα για την έκδοση μιας εφημερίδας. Στον ίδιο χώρο γίνονται και τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τα σχολεία. Ακριβώς δίπλα στο Μουσείο, τυπώνονται τα "Χανιώτικα νέα". Την ξενάγηση στο χώρο έκανε η υπεύθυνη επικοινωνίας Ασπα Γκαζή. Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στο http://www.typography-museum.gr/.


Πηγή : eleutheria online

Επίθεση Μπόζου στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Σκληρή απάντηση στο διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Κατσίβελα έδωσε χθες το μεσημέρι με συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Πάνος Μπόζος μετά τις δηλώσεις του κ. Κατσίβελα το Σάββατο από την Κυπαρισσία.

Με αφορμή τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο κ. Κατσίβελας είχε αναφέρει: "Μέσα στο 2013 δεν είχαμε τις δυνατότητες (προσλήψεων) λόγω της πρόνοιας που δεν είχε λάβει το ίδιο το νοσοκομείο, ώστε να έχουμε καλύψει τις θέσεις" αφήνοντας σαφείς αιχμές για την διοίκηση και τον προγραμματισμό που είχαν κάνει.

Ωστόσο χθες ο κ. Μπόζος εξαπέλυσε ευθείες βολές ανοίγοντας "κόντρα" με τον κ. Κατσίβελα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Ας αποφασίσει ο κ. Κατσίβελας τι είναι. Πολιτευτής ή διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ.; Ο,τι όμως και αν αποφασίσει ας έχει οδηγό την αλήθεια και μόνο αυτή. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπόζος ήδη από τις 29 Ιουλίου έχει υποβάλει την παραίτησή του η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή.

Χαρακτηριστικά στις χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Μπόζος -με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κατσίβελα πως δήθεν τα προβλήματα της μεγάλης έλλειψης ιατρών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας οφείλονται στην απρονοησία της διοίκησης του νοσοκομείου- ανέφερε:

"Εχω μάθει στη ζωή μου 60 χρόνια τώρα να αναλαμβάνω στο ακέραιο τις ευθύνες μου για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις μου. Αναλαμβάνω λοιπόν όλα τα λάθη μου και τις παραλείψεις μου, αλλά σε καμία περίπτωση -επαναλαμβάνω σε καμία περίπτωση- δεν είμαι διατεθειμένος πλέον να αναλαμβάνω τις ευθύνες άλλων, ιδίως εκείνων που λόγω της θέσης που κατέχουν είναι οι κυρίως υπεύθυνοι και αρμόδιοι να επιλύουν τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Όπως όλοι γνωρίζετε ο κ. Κατσίβελας υπηρετούσε ως συντονιστής διευθυντής στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων μέχρι τις 29/10/2012 και ήταν ο μοναδικός παθολόγος ιατρός. Διορίστηκε διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. και έκτοτε η θέση στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων παραμένει κενή. Γνωρίζετε ότι το Κ.Υ. Γαργαλιάνων λειτουργεί μόνο με έναν παιδίατρο και 2 γενικούς ιατρούς που με ευθύνη δική μας προσφέρουν υπηρεσίες σε μια τόσο μεγάλη περιοχή.

Ο κ. Κατσίβελας ποτέ δεν φρόντισε για τον αντικαταστάτη του, τουλάχιστον από την περιοχή της Μεσσηνίας που πολύ καλά γνωρίζει ότι υπάρχουν διαθέσιμοι ιατροί. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τη διοίκηση του πρώην ανεξάρτητου Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και νυν Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, του Γ.Ν. Μεσσηνίας -επί διοίκησης του κ. Κατσίβελα- διαπιστώνοντας την τεράστια έλλειψη ιατρικού δυναμικού και κυρίως τις επερχόμενες αποχωρήσεις, κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να κρατήσουμε όρθιο το νοσοκομείο, αφού όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν λογίζεται νοσοκομείο δίχως ιατρούς. Τα έγγραφα στη διάθεσή σας.

Δεν μείναμε μόνο στα τυπικά αιτήματα. Με δραματικούς τόνους τονίζαμε και τονίζουμε κάθε φορά τους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας που υπάρχουν, αφού λειτουργούμε χωρίς καρδιολόγο, χωρίς 2ο αναισθησιολόγο, 2ο ακτινολόγο, χωρίς γυναικολόγο κ.λπ. Καμία, μα καμία απάντηση από την 6η Υ.ΠΕ. και τον κ. Κατσίβελα δεν έχουμε πάρει. Μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις ότι όλα τα έχει υπό τον έλεγχό του και όλα θα τα φροντίσει εν καιρώ, ακόμα ηχούν στο μυαλό μας οι δηλώσεις του στα ΜΜΕ ότι φυλάει εκπλήξεις για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Ο κ. Κατσίβελας επισκέπτεται τακτικότατα τη Μεσσηνία, την Τριφυλία, την Κυπαρισσία, βλέπει τους φίλους του, συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις, πολιτικές και άλλες εκδηλώσεις, αλλά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει έλθει μία μόνο φορά όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Εκτοτε δεν υπάρχουμε στην ατζέντα του. Εχει κάθε δικαίωμα να επιθυμεί να κάνει πολιτική καριέρα, να έχει οποιεσδήποτε πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά αυτές τις δύσκολες ώρες που διανύει η πατρίδα μας χρειάζονται νέοι πολιτικοί που να αφήσουν στο περιθώριο παλαιές πρακτικές και κυρίως να πάψουν να λένε ψέματα και να φορτώνουν τις δικές τους ευθύνες σε άλλους. Ας αποφασίσει ο κ. Κατσίβελας τι είναι. Πολιτευτής ή διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ.; Ο,τι όμως και αν αποφασίσει ας έχει οδηγό την αλήθεια και μόνο αυτή. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια".

Απαντώντας δε σε ερωτήσεις επισήμανε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας είναι από τα πρώτα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ που υπέβαλε έγκαιρα απολογισμό και δημοσίευσε ισολογισμό, που δείχνει ότι είναι στα ίδια έσοδα και με περιορισμό στα έξοδα κατά 500.000. Μειώθηκε -είπε- το έλλειμμα από τα 400.000 στα 200.000 ευρώ. Από τον απολογισμό, πρόσθεσε, φαίνονται σημαντικές μειώσεις που έγιναν σε όλα τα αναλώσιμα και τα έξοδα και αναρωτήθηκε αν τα γνωρίζει ο κ. Κατσίβελας.

Ακόμη υποστήριξε ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί δύο θέσεις επικουρικών που δικαιούται το νοσοκομείο όπως και φαρμακοποιού, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε η δυνατότητα να εγγραφούν άλλοι, ενώ αν και ζήτησαν αύξηση του προϋπολογισμού δεν τους εγκρίθηκε λέγοντας πως αυτό είναι ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών και όχι του κ. Κατσίβελα. Και συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει τροποποίηση προϋπολογισμού, τονίζοντας ωστόσο πως έχουν χάσει την αυτονομία τους και εξαρτώνται από την Καλαμάτα η οποία ακόμη δεν έχει υποβάλει τροποποίηση του προϋπολογισμού και αυτό τους συμπαρασύρει.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο κ. Κατσίβελας, είπε ο κ. Μπόζος για να καταλήξει λέγοντας πως είναι σε όλα εντάξει και απορεί που απαξιώνεται ένας αγώνας της διοίκησης και των εργαζομένων με αυτό τον τρόπο για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς. "Ο κ. Κατσίβελας αν θέλει να πολιτευτεί να πολιτευτεί με σωστούς και καθαρούς όρους, όχι με τερτίπια παλαιοκομματικά" κατέληξε.

Κ. Μπ


Πηγή : eleutheria online