Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αναστάσιος Πούλος: Χωρίς καύσιμα εδώ και 45 μέρες η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Θάρρος με ρεπορτάζ του κ. Γιαννόπουλου για τα σκουπίδια στους κάδους που έχουν μείνει αμάζευτα στάθηκε αφορμή για να επισκεφτούμε την Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Αναστάσιο Πούλο ο οποίος αν και πολύ σπάνια δίνει συνεντεύξεις εν τούτοις απάντησε στα ερωτήματα που του θέσαμε σχετικά με το θέμα για το πρόβλημα με την συγκομιδή σκουπιδιών και γενικά το πρόβλημα που υπάρχει στην Δημοτική μας ενότητα με τα καύσιμα στα απορριμματοφόρα.

Είναι κοινό μυστικό στην Δημοτική ενότητα Φιλιατρών τα χρήματα για την κίνηση των ασθενοφόρων, αποφρακτικού και σκαπτικών μηχανημάτων δεν βγαίνουν από κάποιο ταμείο της Δημοτικής ενότητας ή του Δήμου Τριφυλίας αλλά από τις τσέπες (την σύνταξη τους δηλαδή) τόσο του Αντιδημάρχου Φιλιατρών κ. Αναστάσιου Πούλου (άμισθος Αντιδήμαρχος) και του προέδρου της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Χαράλαμπου Στάμου επίσης άμισθου προέδρου.

Στην συζήτηση μας τόσο ο κ. Στάμος όσο και ο κ. Πούλος μας αποκάλυψαν ότι η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών είναι Χωρίς καύσιμα εδώ και 45 μέρες καθώς ο Δήμος Τριφυλίας δεν προχωρά σε σύμβαση με πρατήριο των Φιλιατρών για προμήθεια καυσίμων. Καθημερινά η Δημοτική Ενότητα βγάζει ένα δρομολόγιο για σκουπίδια ενώ κανονικά θα έπρεπε να βγάζουμε δύο τόνισε ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών. Σε ερώτηση μας για το από που προέρχονται τα χρήματα για να κινηθούν τα απορριμματοφόρα στον Δήμο Τριφυλίας ο κ. Πούλος απέφυγε να μας απαντήσει ευθέως λέγοντας μας ότι η καθαριότητα της πόλης των Φιλιατρών επαφίεται στον πατριωτισμό.... και το σταμάτησε εκεί μην θέλοντας να πει ευθέως και χωρίς περιστροφές τους "χρηματοδότες" των καυσίμων. Όχι όμως ότι εμείς δεν ξέρουμε ότι βγαίνουν από την τσέπη του κ. Πούλου (θυμίζουμε είναι ΑΜΙΣΘΟΣ αντιδήμαρχος) και του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Χαράλαμπου Στάμου (αυτός και αν είναι άμισθος) που είναι και η αλήθεια. Όσο κάναμε ρεπορτάζ υπάλληλος του Δήμου παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας απόδειξη με το ποσό των 50 ευρώ ποσό που αντιστοιχεί σε καύσιμα ημέρας. Δεν καταλόγισε ευθύνες σε κάποιον προμηθευτή καθώς τα καύσιμα που παίρνει τα προπληρώνει.

Επεσήμανε ότι τα προβλήματα τώρα με τον Δήμο Τριφυλίας είναι πολύ μεγάλα. Καύσιμα δεν χρειάζονται μόνο τα απορριμματοφόρα αλλά και άλλα μηχανήματα όπως μια τσάπα, το αποφρακτικό. Εργαλεία που χρειάζονται να επέμβουν σε περίπτωση προβλήματος με το δίκτυο της αποχέτευσης. Σε ερώτηση μας αν υπάρχουν πολίτες που να έχουν διαμαρτυρηθεί για αυτά που γράφει το δημοσίευμα επεσήμανε ότι πρώτοι εκείνοι έχουν την ευαισθησία αυτή. Ζήτησε από τους συμπολίτες να προσέχουν να μην πετάνε κλαδιά έξω στους κάδους και γενικά να βοηθήσουν και εκείνοι να παρουσιάζει η πόλη μια καλή εικόνα. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χειριστές των μηχανημάτων που δίνουν το καλύτερο εαυτό τους για καλό αποτέλεσμα σύμφωνα και με τις δυνατότητες που υπάρχουν και την οικονομική Μιζέρια που περνά η Δημοτική μας ενότητα.

Ευχαρίστησε τους Φιλιατρινούς για την πολύ μεγάλη κατανόηση που έχουν δείξει και που έχουν ανεχτεί πάρα πολλά στην διετία που πέρασε. Έχουμε ανάγκη να βοηθήσουν όλοι. Αν και του επισημάναμε ότι και η υπομονή έχει και όρια του αναφέραμε ότι η Δημοτική μας ενότητα αδικείται καθότι πληροφορίες του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι όλες οι άλλες Δημοτικές ενότητες έχουν καύσιμα ενώ εμείς όχι. Αλλα και πάλι ο κ. Πούλος προσπάθησε να δώσει κάλυψη στον Δήμο. Κλείνοντας ο κ. Πούλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τον Δήμο τα πράγματα θα πάνε λίγο καλύτερα.

Το θέμα είναι ότι όσο και ήθελε ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών να καλύψει την αστοχία του Δήμου Τριφυλίας και ειδικά της οικονομικής Υπηρεσίας, το πρόβλημα που δημιουργείται ξεκινά από την οικονομική Υπηρεσία. Και θα έπρεπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας να έχει επέμβει ώστε να μην υπάρχει αυτό το αισχρό φαινόμενο με τα Φιλιατρά ριγμένα οικονομικά ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της η Δημοτική μας ενότητα. Στο κάτω κάτω της γραφής οι πολίτες των Φιλιατρών πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ Δημοτικά τέλη τα οποία είναι ανταποδοτικά. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ στους πολίτες αυτά τα χρήματα??? ΠΟΥ πάνε αυτά τα Χρήματα? Το θέμα μόλις άνοιξε και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε συνέχεια.

Δείτε το Video με την συνέντευξη που πήραμε από τον Κ. Πούλο και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα.


Πηγή : filiatra news