Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων στον Πύργο Τριφυλίας σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ


Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Αγριων Ζώων δημιουργήθηκε και λειτουργεί στον Πύργο Τριφυλίας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ). Στεγάζεται σε μια φάρμα της περιοχής, όπου η αγάπη του Γιώργου Γεωργακόπουλου για την φύση και τα ζώα τού έδωσε τα κίνητρο να προχωρήσει σε αυτή την προσπάθεια.
Ετσι, αν και το τριφυλιακό Κέντρο έχει ξεκινήσει μόλις το Σεπτέμβριο, ήδη αρκετά ζώα της περιοχής έχουν βρει φροντίδα και περίθαλψη και έχουν επιστρέψει πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον πιο δυνατά.
Το Κτήμα "Αετοράχη" όπου λειτουργεί το συγκεκριμένο κέντρο είναι μια ολόκληρη φάρμα, όπου από το 2010 ο ιδιοκτήτης έχει ξεκινήσει την εφαρμογή βιολογικής καλλιέργειας και εκτροφής διάφορων ζώων.
Μιλώντας για αυτή του την προσπάθεια και το πώς αποφάσισε να δημιουργήσει το Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων ο κ. Γεωργακόπουλος μας είπε:
«Ξεκινώντας την καθημερινή ασχολία στη φάρμα αλλά και στους ελαιώνες μας, μοιραία ήρθαμε σε στενή επαφή με πουλιά και ζώα της περιοχής μας. Κάποια από αυτά χρειάστηκαν βοήθεια. Δύο μικροί νεοσσοί κίσσες, μια τραυματισμένη χελώνα από φρέζα, μια μικρή κουκουβάγια που χάθηκε από τους δικούς της και άλλα. Ανέκαθεν θαύμαζα και αγαπούσα την άγρια ζωή και τους εκπροσώπους της. Μετά από αυτά τα περιστατικά αποφάσισα να έρθω σε επαφή με το ΕΚΠΑΖ ώστε να μπορέσω να προσφέρω μια πιο ουσιώδη και σωστή βοήθεια. Η πολύτιμη εμπειρία τους και η συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής μας με βοήθησαν να αντιμετωπίσω πιο σοβαρά περιστατικά. 
Με το καιρό και με την αύξηση των περιστατικών καταλήξαμε στη δημιουργία του κέντρου πρώτων βοηθειών, περίθαλψης και επανένταξης αγρίων ζώων, δημιουργώντας επίσημα το ΕΚΠΑΖ Μεσσηνίας».
Οσον αφορά τώρα το Κτήμα "Αετοράχη" μας είπε: 
«Σε μια πανέμορφη πλαγιά, στο Πύργο Τριφυλίας, σε υψόμετρο 400 μ. βρίσκεται το Κτήμα "Αετοράχη". Χίλια μέτρα από το χωριό με ιδανικό κλίμα, άφθονο νερό από τη γεώτρησή μας και απίστευτη θέα και ηρεμία.
Μετά από 8 χρόνια αγρανάπαυσης και καθαρό από κάθε ουσία, ξεκινήσαμε τον Αύγουστο του 2010 ένα φιλόδοξο σχέδιο βιολογικής καλλιέργειας. Με σύγχρονες μεθόδους, θερμομέτρηση εδάφους, ηλεκτρονικά στατιστικά καιρού, μετρήσεις ποσότητας και συχνότητας βροχής και υγρασίας, αναλύσεις εδάφους, σεβόμενοι όμως τις οδηγίες της βιολογικής  γεωργίας, αναμένουμε την βιολογική πιστοποίηση, βρισκόμενοι πλέον στο μεταβατικό στάδιο, παράγοντας αγνά ελληνικά κηπευτικά, μυρωδικά και χορταρικά.
Εκτρέφουμε πρόβατα, κότες, κοκόρια, γαλοπούλες, φραγκόκοτες, πάπιες, φασιανούς, ορτύκια και κουνέλια με αγνές τροφές και ελεύθερη βοσκή.
Κατά καιρούς "άγριοι" επισκέπτες έρχονται στο κτήμα. Αλλοι παραμένουν, άλλοι αναχωρούν γρήγορα και άλλοι φιλοξενούνται μέχρι να είναι σε θέση να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. 
Από το Σεπτέμβριο του 2012 ξεκινήσαμε ένα φιλόδοξο σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων) με σκοπό την παροχή πρώτων βοηθειών, τη φιλοξενία τραυματισμένων πουλιών και ζώων ή νεοσσών και την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Παράλληλα φιλοξενούμε όσα άγρια ζώα ή πουλιά μπορούμε, τα οποία αδυνατούν να ζήσουν πλέον στο φυσικό τους περιβάλλον. Κουκουβάγιες, γεράκια, περιστέρια, χελώνες και άλλα ανάπηρα ή αδύναμα ζώα βρίσκουν καταφύγιο κοντά μας. Η ευθύνη είναι μεγάλη και το κόστος επίσης, αλλά η ευγνωμοσύνη που πολλά από αυτά θα μας δείχνουν για πάντα είναι τεράστια ανταμοιβή».
Ο κ. Γεωργακόπουλος ζητά την ανταπόκριση των πολιτών όταν βρίσκουν τραυματισμένο κάποιο ζώο, υπογραμμίζοντας: 
«Αν βρείτε κάποιο ζώο ή πουλί με ανάγκη περίθαλψης, μην το εγκαταλείψετε. Επικοινωνήστε μαζί μας να δούμε αν εμείς μπορούμε να το αναλάβουμε ή να το στείλουμε στο ΕΚΠΑΖ.  
Χαιρόμαστε πολύ για την μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου που μας ειδοποιούν συχνά για να παραλάβουμε τραυματισμένα ή ανήμπορα πουλιά και ζώα. Οσοι θέλουν να  βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια  μπορούν να μας στείλουν άμεσα οποιοδήποτε ζώο ή πουλί χρειάζεται βοήθεια. Ρωτήστε μας ό,τι θέλετε, πώς να το πιάσετε, τι να προσέξετε, πού να το βάλετε, πώς να το στείλετε. Υπάρχει και η δυνατότητα κάποιος εθελοντής μας να έρθει άμεσα και να το παραλάβει. 
Επίσης ζητάμε εθελοντές σε όλο το Νομό Μεσσηνίας για την παραλαβή από το τόπο τους και την αποστολή σε εμάς των τραυματισμένων πουλιών και ζώων. Οποιος επιθυμεί, να επικοινωνήσει μαζί μας. Θα ενημερωθεί και θα εκπαιδευτεί στη σύλληψη, τις πρώτες βοήθειες και τους τρόπους αποστολής». 
Τέλος επισημάνει και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για να ανταποκριθεί σε όλες αυτές τις απαιτήσεις. Οι καθημερινές ανάγκες σε τροφές κάθε είδους, όπως και σε είδη πρώτων βοηθειών και θεραπείας, είναι μεγάλες και κοστίζουν, αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος. Επίσης μπορούν να βοηθήσουν όσοι έχουν  παλιές κλούβες, κλουβιά και κουτιά μεταφοράς ζώων.
Οσοι θέλουν να επικοινωνήσουν ώστε να ενημερωθούν, να βοηθήσουν αλλά και να απευθυνθούν για κάποιο τραυματισμένο ζώο, μπορούν να  βρουν πληροφορίες στο www.aetorachifarm.com ή να επικοινωνήσουν με τον Γιώργο Γεωργακόπουλο στο τηλ. 6951003949 και στο e-mail: aetorachifarm@gmail.com
Πηγή : eleftheriaonline

Κατάληψη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας από εμπόρους και πολίτες


Σε κατάληψη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας προχώρησαν χθες το πρωί έμποροι και πολίτες της Τριφυλίας διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμό της και την συγχώνευσή της με αυτή της Καλαμάτας. Οπως τονίστηκε, η περιοχή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από την Καλαμάτα που απέχει 60 χιλιόμετρα και συνεπάγεται ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου από τους πολίτες, ενώ από την άλλη επισήμαναν ότι η περιοχή της Τριφυλίας είναι  μια αναπτυσσόμενη περιοχή η οποία αντί να στηρίζεται, συνεχώς υποβαθμίζεται με την αποψίλωση των υπηρεσιών και των υποδομών της. Από αρκετούς τονίστηκε ότι η αντίδραση αυτή έρχεται καθυστερημένη σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα υπήρχε καθησυχασμός από τον προϊστάμενό της και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κατσαργύρη ότι τελικά δεν θα κλείσει, ενώ καταλόγισαν ευθύνες και στην δημοτική αρχή ότι όλο αυτό το διάστημα δεν κινήθηκε όπως έπρεπε, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και να ξεσηκωθεί.
Επίσης δεν πίεσε, όπως έγινε σε άλλες περιοχές όπου με την τελευταία απόφαση εξαιρέθηκαν από το κλείσιμο των ΔΟΥ, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Αμαλιάδας. Μάλιστα καταλόγισαν στο δήμαρχο, που βρέθηκε στο χώρο της Εφορίας αρκετά αργότερα από την έναρξη της κινητοποίησης, ότι ακόμη και στην τελευταία του επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών καταλήγει να ζητά 4 υπαλλήλους για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων από δύο που σχεδιάζεται.
Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους σημείωσαν πως ενώ εδώ και πολύ καιρό λεγόταν ότι θα κλείσει η Εφορία υπήρχε ένας γενικός καθησυχασμός, με αποτέλεσμα να μην γίνει τίποτα. Ενώ άλλες περιοχές ξεσηκώθηκαν και κατάφεραν να κρατήσουν τις Εφορίες στην περιοχή τους.
Απαντώντας σε καταιγισμό ερωτημάτων από τους πολίτες ο δήμαρχος ανέφερε τις κινήσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή, οι οποίες ήταν η αποστολή επιστολών και οι επαφές με πολιτικούς παράγοντες. 
Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Γιάννης Κατσαργύρης στον οποίο καταλόγισαν ότι ήταν καθησυχαστικός στο ότι δεν θα κλείσει τελικά η Εφορία, τόνισε πως μέχρι προχθές ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών πήγε στην επιτροπή που συνεδρίασε για την κατάργηση τον ΔΟΥ με την πρόταση η Κυπαρισσία να παραμείνει. Η πρόταση όμως δεν πέρασε. Υπήρχε, είπε, αυτή η πεποίθηση, ότι τελικά δεν θα έκλεινε, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. 
Κατά την διάρκεια της κατάληψης αποφασίστηκε να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν και κάποιοι πρότειναν η όποια συζήτηση και απόφαση να παρθεί εκεί, στο χώρο της Εφορίας ώστε να συνεχιζόταν η κατάληψη.
Από τους επαγγελματικούς κλάδους που θίγονται άμεσα, η λογίστρια Χρύσα Νασοπούλου σημείωσε: «Θεωρώ απαράδεκτο το κλείσιμο της ΔΟΥ για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η χιλιομετρική απόσταση για την Καλαμάτα είναι 60 χιλιόμετρα και η απόσταση αυτή καθιστά την μετάβαση όλων των πολιτών εκεί αδύνατη. Από ό,τι έχουμε πληροφορηθεί από άλλους συναδέλφους που έχουν πάει στην ΔΟΥ Καλαμάτας, ούτε αυτή λειτουργεί και είναι αυτονόητο ότι δεν θα λειτουργήσει όταν ενσωματωθούν εκεί και οι ΔΟΥ Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Επίσης επέρχεται υποβάθμιση της Τριφυλίας και αυτό έχει συνέπεια σε όλο τον εμπορικό κόσμο για αυτό ζητάμε να παραμείνει η ΔΟΥ στην Κυπαρισσία».
Η συμβολαιογράφος Κανέλα Τζανέτου τόνισε: «Αυτά που συμβαίνουν δεν τα περιμέναμε, δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Αν τα ξέραμε θα αντιδρούσαμε πιο νωρίς. Μας καθησύχαζαν ότι δεν θα φύγει. Αυτό είναι απώλεια για την πόλη μας.  Καταντήσαμε ένα χωριό. Θα είμαστε υποχρεωμένοι και εμείς και οι πελάτες μας να πηγαίνουμε στην Καλαμάτα με χίλια δύο έξοδα».
Η Κατρίνα Τσιγγάνου γραμματέας του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας υπογράμμισε: «Είμαστε αντίθετοι με το κλείσιμο της Εφορίας του δήμου μας και την μεταφορά της στην Καλαμάτα. Αυτό θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα και στον δικό μας κλάδο, ο οποίος είναι από τους πρώτους κλάδους που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι σαν χαριστική βολή για τους μηχανικούς και τους πολίτες».
Ο επαγγελματίας Σπύρος Χηνόπουλος τόνισε: «Η σημερινή κινητοποίηση άργησε πάρα πολύ. Οχι ότι άργησε ο Εμπορικός Σύλλογος, αλλά ο επίσημος φορέας της περιοχής που είναι ο δήμος. Αυτό που έχει εξαγριώσει τον κόσμο και εμένα προσωπικά, είναι ότι -όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα- τελευταία στιγμή εξαιρέθηκαν κάποιες ΔΟΥ που έχουν κάποιους υπουργούς στην κυβέρνηση και οι υπόλοιπες ΔΟΥ χωρίς να εξεταστούν κάποιοι αντικειμενικοί λόγοι καταργούνται, ενώ υπήρξε και ολιγωρία από τους φορείς του νομούς μας, από τους βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες. Χθες που γινόταν η σύσκεψη και το ξέραμε, έπρεπε να πιέσουν με κάθε τρόπο. Εδώ καμαρώναμε που βγάλαμε πρωθυπουργό Μεσσήνιο και κοιμόμαστε όρθιοι».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Δεν ανεχόμαστε πλέον την κοροϊδία και το βάρος που πάνε να ρίξουν στις πλάτες του εμπορικού κόσμου. Καταργείται σήμερα η ΔΟΥ Κυπαρισσίας που για εμάς είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μας αναγκάζουν να πάμε στην Καλαμάτα μια απόσταση 120 χιλιόμετρα πήγαινε έλα. Το βάρος του ενοικίου που θα γλιτώσει το κράτος, πάει να το ρίξει στις πλάτες του φορολογούμενου. Καταγγέλλουμε αυτό το γεγονός. Δεν μπορεί να συνεχιστεί σε βάρος του εργαζόμενου αυτή η άδικη μεταχείριση. Καλούμε την κυβέρνηση, τους βουλευτές, την πολιτική ηγεσία του τόπου μας να σκύψει επάνω στα προβλήματά μας να τα δει πιο διαφορετικά. Δεν μπορεί να πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Ζητάμε να παραμείνει στην περιοχή μας, μια περιοχή που είναι σε ανάπτυξη».
Ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης τόνισε: «Δυστυχώς είναι σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο αποδόμησης των υποδομών στο δήμο μας. Είναι ένα γεγονός που έχει φέρει αναστάτωση σε όλη την τοπική κοινωνία. Είναι ένα γεγονός απαράδεκτο και πολιτικά ανεπίτρεπτο. Δυστυχώς κάποιοι χαρτογιακάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν επί χάρτου χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Πιστεύω δεν θα συνεχίσουν, γιατί θα μετατρέψουν τον θυμό μας σε οργή».
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης σημείωσε: «Θεωρούμε αυτή την εξέλιξη πολύ αρνητική για όλη την Περιφέρεια της Τριφυλίας. Εξαιρέσεις του κανόνα υπήρξαν όπου υπήρξαν κομματικές διαμεσολαβήσεις. Σοβαρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει και ο Δήμος Τριφυλίας, ο δήμαρχος προσωπικά και ο αντιπρόεδρος κ. Κατσαργύρης που μέχρι τελευταία στιγμή διαβεβαίωναν ότι θα παραμείνει η ΔΟΥ Κυπαρισσίας και αποκοίμιζαν τον κόσμο».
Πηγή : eleftheriaonline

Τρίωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ


Τρεις ώρες συνεδρίασης χρειάστηκαν για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας που έγινε για το θέμα κατάργησης της ΔΟΥ Κυπαρισσίας προκειμένου να πάρει κατά πλειοψηφία απόφαση, να στείλει μια σκληρή επιστολή και να επιδιώξει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, την στιγμή που απαίτηση του κόσμου ήταν δυναμικές κινητοποιήσεις και το δήμο μπροστάρη σε αυτές. Από σύσσωμη την αντιπολίτευση κατατέθηκε η πρόταση να παρθεί απόφαση για παραίτηση σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου ως μορφή πίεσης.

Η απόφαση του Σώματος που πάρθηκε με 14 θετικές ψήφους από την πλευρά της συμπολίτευσης -εκτός του Ζαχαρία Κανελλόπουλου που δεν την ψήφισε- δεν ικανοποίησε τον κόσμο που ζητούσε δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων, κατάληψη της ΔΟΥ Κυπαρισσίας, ώστε να μην γίνει η μεταφορά του υλικού, αλλά και κινητοποιήσεις στο υπουργείο Οικονομικών. Οπως τονίστηκε από τους παρευρισκομένους, αν δεν υπάρξει αγώνας και ξεσηκωμός δεν θα μείνει τίποτα στον τόπο. Κατά την συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης από τον κόσμο, που κατέκρινε την στάση της δημοτικής αρχής. Χαρακτηριστικές ήταν οι εκφράσεις εμπόρων της περιοχής, όπως του Παρασκευά Ψιλογαλάνη ο οποίος απευθυνόμενος προς την δημοτική αρχή  τους είπε ότι έχουν γίνει νεκροθάφτες του δήμου, ενώ σημείωσε πως και σήμερα μόνοι τους έκαναν αυτή την κινητοποίηση. 
Ο Σπύρος Χηνόπουλος σημείωσε πως μένουν στους τύπους και όχι στην ουσία. Δεν μπορούμε να ακούμε άλλες αηδίες τόνισε και συμπλήρωσε πως τους πείραξε (εννοώντας την δημοτική αρχή) που είπαν ότι ο εμπορικός κόσμος τους κάλεσε και όχι αυτοί. Ενας ακόμη πολίτης είπε ότι εδώ τους παίρνουν τα σώβρακα και αυτοί κοιτάνε τους τύπους. Οταν μάλιστα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης με αυτή την ένταση μίλησε για σχεδιαζόμενη κατάληξη, προκλήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
Στην συζήτηση που έγινε, ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας για ακόμη μια φορά μίλησε για τις επιστολές που έχει στείλει ο δήμος και τις επαφές που έχουν γίνει με πολιτικούς παράγοντες, σημειώνοντας ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήταν ότι το θέμα θα επαναξεταστεί, ενώ ανέφερε την δημιουργία ΚΕΦ σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.
Ο αντιπρόεδρος του Σώματος Γιάννης Κατσαργύρης και προϊστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας σημείωσε πως μόλις πέρασε το ΦΕΚ για κατάργηση εκθέταμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μείνει. Τόνισε ακόμη πως πρόταση του γενικού διευθυντή του υπουργείου ήταν να μείνει και η Κυπαρισσία.  Η πρόταση όμως δεν πέρασε. Εύλογο είναι είπε να απορούμε πώς πέρασε για Αμαλιάδα, που είναι μόλις 16 χλμ. από τον Πύργο. 
Εγώ δεν έσπερνα ελπίδες, συμπλήρωσε, έλεγα την προσπάθεια που γινόταν. Είπε πως το ΚΕΦ δεν είναι τίποτα. Θα είναι ένας υπάλληλος που θα παραλαμβάνει αιτήματα πολιτών και θα τα στέλνει στη ΔΟΥ.
Η Μαρία Πανουσιοπούλου, δημοτική σύμβουλος και υπάλληλος της ΔΟΥ τόνισε πως από πλευράς υπηρεσίας έκαναν ό,τι μπορούσαν. Η περιοχή είναι αναβαθμιζόμενη, είπε. 30.000 άνθρωποι εξυπηρετούνται από την ΔΟΥ. Και αναρωτήθηκε ποιος θα μπορεί να εξυπηρετηθεί αυθημερόν πηγαίνοντας στην Καλαμάτα. Συμπλήρωσε πως για το κλείσιμο κοιτάνε μόνο αριθμούς, χωρίς να υπολογίζουν ανθρώπους. 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος  χαρακτήρισε αυτό που γίνεται ως γυμναστική των κοινωνικών αντανακλαστικών. Μίλησε για αλήτες που μας κοροϊδεύουν. "Και το λέω για όλα τα κόμματα" είπε . Περίμενα, σημείωσε, από τους πολιτικούς μας να μην λένε ψέματα. Ξέρω ότι δεν κυβερνάνε αυτοί αλλά οι τρόικα, αλλά αυτοί μας έφτασαν εδώ. Αυτοί που μέχρι τώρα κυβερνάνε δεν με έχουν πείσει για τίποτα. Εχουν ευνουχίσει τον ελληνικό λαό, τον έχουν κάνει να νομίζει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Θα βγάλουμε είπε ένα ψήφισμα, αλλά ας βρούμε και μια φόρμουλα για τον κόσμο που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί πώς θα πάει στην Καλαμάτα.
Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης τόνισε πως  μας καθησύχαζαν ότι δεν θα γίνει τίποτα και ο κ. Κατσαργύρης είπε έχει προσωπικές ευθύνες γιατί μας έλεγε ότι θα παραμείνει η ΔΟΥ. Πρέπει, συμπλήρωσε, να ανοίξουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στην κοινωνία που την έκαναν να μην ξεσηκώνονται .
Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος αφού τόνισε ότι οι εντολείς αποφασίζουν, πρότεινε να υποβάλλουν όλοι τις παραιτήσεις τους. 
Πρόταση για την οποία υπερθεμάτισε ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, σημειώνοντας πως μόνο έτσι μπορούν να πάρουν ένα μήνυμα. Πρότεινε ακόμη να στοιχηθούν με τον Εμπορικό Σύλλογο και από αύριο (σήμερα) να κλείσουν τους δρόμους.
Μη σύμφωνο βρήκε η πρόταση της παραίτησης τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη που τόνισε ότι κάποιος πρέπει να οργανώσει τον αγώνα και πρότεινε μια πολυπληθής αντιπροσωπεία να πάει στην Αθήνα.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος τόνισε πως μόλις έμαθαν τα άσχημα νέα άμεσα κινητοποιήθηκαν, ενώ μίλησε για κινητοποιήσεις σε άλλες περιοχές με μπροστάρηδες τους δήμους που οι Εφορίες τελικά έμειναν, ενώ μεταξύ των κινητοποιήσεων πρότεινε αντιπροσωπεία να πάει στο υπουργείο Οικονομικών.
Για καθυστερημένη αντίδραση μίλησε ο μηχανικός Ηλίας Σπυρόπουλος σημειώνοντας πως ο δήμος πρέπει να είναι ο φορέας ενημέρωσης και κινητοποίησης του κόσμου χαρακτηρίζοντας την έκδοση ενός ψηφίσματος απλώς μια εκτόνωση. Θα πρέπει είπε να υπάρξει μια σειρά κινητοποιήσεων για να καταλάβουν ότι δεν τρώμε χόρτο.
Αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα και αξιοπρέπεια πρέπει να παλέψουμε, τόνισε ο Μπάμπης Καλογερόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογοι Φιλιατρών, προτείνοντας να βγει μια επιτροπή αγώνα. 
Εστω και αυτή την στιγμή κάτι πρέπει να γίνει, τόνισε η Χρύσα Νασοπούλου. Πρέπει να αγωνιστούμε και όχι να πέσουμε αμαχητί.
Το χτίσιμο της πόρτας της ΔΟΥ πρότεινε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. 
Ο Απστόλης Μπινίσμος εργαζόμενος της ΔΟΥ τόνισε πως είναι δύσκολο για τους υπαλλήλους να πάνε στην Καλαμάτα ,αλλά ακόμη πιο δύσκολο είναι για τους πολίτες, ενώ σημείωσε πως ενώ υπήρχε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι κλείνει η εφορία, μας διαβεβαίωναν πρώτα ο προϊστάμενος και στην συνέχεια οι υπόλοιποι ότι δεν κλείνει. Πρότεινε δε από σήμερα να κλείσουν τους δρόμους, καθώς την Δευτέρα θα είναι αργά. Η κινητοποίηση, είπε, έπρεπε να ήταν άμεση και πρώτα από όλους την ευθύνη την έχει ο δήμος.
Η έμπορος  Εφη Ευαγγελίδου  σημείωσε πως την πόλη με το χωριό την διαχωρίζει ένα πράγμα: οι δημόσιες υπηρεσίες. Ζήτησε να  κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή λέγοντας πως ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει γίνει από τον Εμπορικό Σύλλογο και τους ζήτησε όπως ανοίγουν τις λίστες τους  για να πάρουν ψήφους,  έτσι να τις ανοίξουν για να κινητοποιήσουν τον κόσμο.
Συνοψίζοντας την συζήτηση ο δήμαρχος τόνισε πως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποφασίζει καταλήψεις. "Εγώ προτείνω να φτιάξουμε ένα σκληρό κείμενο. Θα επιδιώξουμε μια συνάντηση την Δευτέρα με το υπουργείο Οικονομικών και αν δεν την πετύχουμε να πάμε μια αντιπροσωπεία με πολιτικούς του νομού να δώσουμε εκεί αυτή τη μάχη. Ο Εμπορικός Σύλλογος μπορεί να ξανακάνει κατάληψη αλλά απόφαση Δ.Σ. για κατάληψη δεν μπορώ να εισηγηθώ. Δεν αποκλείουμε τον αγώνα και την προσπάθεια" είπε. Σημείωσε επίσης πως δεν στηρίζει προτάσεις να παραιτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην πρότασή του για παραίτηση όλου του Συμβουλίου επέμεινε ο κ. Μπακούρος λέγοντας πως είναι πολιτικό όργανο και έτσι μπορούν να ασκήσουν πολιτική πίεση. Την πρόταση αυτή υποστήριξαν και οι δυο επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Πηγή : eleftheriaonline

Τσιμέντωσαν τις πόρτες της ΔΟΥ! (Video)


Έντονες οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα για τα λουκέτα σε υπηρεσίες που θα ταλαιπωρήσουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες στην καθημερινότητά τους.


Είδαμε την χθεσινή κατάληψη από αγανακτισμένους κατοίκους της Τριφυλίας στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας, μετά την απόφαση του Υπουργείου να της βάλει λουκέτο, συγχωνεύοντάς την με την ΔΟΥ της Καλαμάτας.



Στο Λεωνίδιο όμως οι κάτοικοι αντέδρασαν διαφορετικά, κλείνοντας τις πόρτες της υπηρεσίας με τσιμέντο.



Έτσι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας άγνωστοι δράστες έφραξαν με τσιμεντόλιθους και τσιμέντο τις τρεις εισόδους του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η ΔΟΥ Λεωνιδίου...



Οι άγνωστοι όπως γράφει το leonidion.gr με αυτόν τον τρόπο
αντιδρούν στην χθεσινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη
Στουρνάρα, να μεταφερθεί η ΔΟΥ Λεωνιδίου στο Παράλιο Άστρος.





Πηγή : filiatranet

Ανάβει φωτιές η καρέτα καρέτα στη Μεσσηνία

Της Ιωαννας Φωτιαδη
Τον «κώδωνα» του κινδύνου κρούει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ελληνικές Αρχές για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου, σε πόρισμα εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν τον Ιούλιο την περιοχή. Υπενθυμίζουμε ότι στην παράκτια ζώνη από τον ποταμό Νέδα έως τον Αρκαδικό, σε μήκος περίπου 10 χλμ., βρίσκεται η κατεξοχήν παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα, η δεύτερη σε σημασία στη λεκάνη της Μεσογείου. Στην αμμουδιά της Μεσσηνίας, λοιπόν, κάθε χρόνο οι χελώνες στήνουν 600 με 700 φωλιές, ενώ φέτος οι φωλιές ανήλθαν στις 858 προς ενθουσιασμό των απανταχού φίλων του είδους. Το κλιμάκιο της ΜΚΟ «Αρχέλων», που δραστηριοποιείται στην περιοχή από τη δεκαετία του ’80, παρατηρεί αύξηση της περιβαλλοντικής όχλησης, που προέρχεται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες. «Η μη τήρηση της ισχύουσας νομοθεσίας αποτελεί κοινό τόπο» αναφέρει στην «Κ» η κ. Παναγιώτα Θεοδώρου, συντονίστρια του προγράμματος Πελοποννήσου «ωστόσο, από το 2010 έχουν ενταθεί τα φαινόμενα αυθαιρεσίας». Συγκεκριμένα, έχουν αυξηθεί οι καντίνες στον αιγιαλό «οι οποίες καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους, αποτελούνται από μόνιμες κατασκευές και λειτουργούν με τη μορφή beach bar και τη νύχτα, την ώρα δηλαδή που οι χελώνες αναζητούν το κατάλληλο σημείο για να εκκολάψουν τα αυγά τους. Επιπλέον, επεκτείνονται στην παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που δεν αποσύρουν ούτε τις βραδινές ώρες». Ακόμη, «τον Απρίλιο του 2011 διαπιστώσαμε απόπειρες παράνομης οδοποιίας και συγκεκριμένα τη χάραξη πέντε χωμάτινων δρόμων, που οδηγούσαν προς τη θάλασσα διαπερνώντας άλλοτε ένα παράκτιο πευκοδάσος και άλλοτε ισοπεδώνοντας αμμοθίνες». Ενα ακόμη πρόβλημα είναι η χρήση μηχανημάτων για καθαρισμό της αμμουδιάς, αλλά και η αλιεία εντός του κόλπου. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω τοποθεσία έχει αναγνωριστεί ως περιοχή Natura 2000 (κωδικός 2550005) χάρη στην πλούσια παράκτια βλάστηση με αμμοθίνες και την παρουσία της θαλάσσιας χελώνας. Φημολογείται ότι η χάραξη των δρόμων αποτελεί «προάγγελο» της κατασκευής περίπου 50 παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή.
Ο «Αρχέλων» κατήγγειλε τις εν λόγω δράσεις στις αρμόδιες αρχές ήδη από το καλοκαίρι του 2011, ενώ συν τω χρόνω ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τον Κυπαρισσιακό Κόλπο στις 17 Ιουλίου για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι του λόγου το αληθές. Στο 35σέλιδο πόρισμά τους αναφέρονται: η νυχτερινή λειτουργία των καντινών, οι αφύλακτες παραλίες ωοτοκίας, τα καταστήματα εστίασης με έντονο φωτισμό σε μικρή απόσταση από την αμμουδιά και φυσικά οι δρόμοι με τον αμμοχάλικα. Δίμηνη προθεσμία Η έκθεση παραδόθηκε στους αρμόδιους φορείς τον Οκτώβριο με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης και περιθώριο δύο μηνών για να δοθεί επίσημη απάντηση. Αν η ελληνική στάση κριθεί ανεπαρκής, η χώρα θα παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο με την κατηγορία της παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας και με κίνδυνο επιβολής προστίμου. «Παράλληλα, στην ετήσια Συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής της Σύμβασης της Βέρνης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία η χώρα μας συμμετέχει, συζητήθηκε το θέμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με σκοπό τη σύνταξη φακέλου εις βάρος της χώρας μας» επισημαίνει η κ. Θεοδώρου.kathimerin

Πηγή : radio936

ΕΣΠΑ: Προκήρυξη την Δευτέρα του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων



Μετά από συμφωνία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προκηρυχθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε το σύστημα διαχείρισης της προκήρυξης και υλοποίησης της δράσης: η προκήρυξη θα γίνει από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τη δράση θα διαχειριστεί η ΕΥΔ ΕΠΑΕ με Φορέα Διαχείρισης τον ΕΦΕΠΑΕ, που επιλέχθηκε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Οι Περιφέρειες ανέλαβαν επίσης ουσιαστικό ρόλο στον προσδιορισμό των κλάδων που θα είναι επιλέξιμοι προς ενίσχυση καθώς και στην αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων σε δεύτερο βαθμό και στην παρακολούθηση της υλοποίησής τους.

Μετά από γόνιμη συνεργασία με όλους τους Περιφερειάρχες και με την έγκριση από την ΕΕ της αναθεώρησης των ΠΕΠ από τα οποία χρηματοδοτείται η δράση, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του προγράμματος που αναμένει εδώ και αρκετούς μήνες η αγορά.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ

Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών (ως τα μέσα Μαρτίου) για την προετοιμασία και υποβολή των προτάσεων από τους επενδυτές, ενώ δύο μήνες θα διαρκέσει και η αξιολόγησή τους. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013.

70-85% ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ 15-30% ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 40-60%

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) ύψους 456 εκατ. ευρώ η οποία κατανέμεται στις Περιφέρειες. Το 70%-85% των κονδυλίων θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15%-30% νέες. Τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά Περιφέρεια μεταξύ 40 και 60%.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιλέξιμες είναι ΜΜΕ (μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες), υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου – Υπηρεσιών.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

>>> δαπάνες για βελτιώσεις κτιρίων και λοιπών εγκαταστάσεων,
>>> δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού, μηχανημάτων, συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και συστημάτων αυτοματοποίησης,
>>> δαπάνες πιστοποίησης εφαρμογής συστημάτων ποιότητας και διασφάλισης ποιότητας,
>>> δαπάνες προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας,
>>> δαπάνες προβολής και προώθησης, δαπάνες λογισμικού, λειτουργικές δαπάνες κλπ.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΤΑ ΚΑΔ)

Οι ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας, δηλαδή τα επιμέρους επαγγέλματα) που θα είναι επιλέξιμοι για ενίσχυση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έμφαση στην καινοτομία και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας, θα ομαδοποιηθούν από τις ίδιες τις Περιφέρειες σε τρεις κατηγορίες: υψηλής, μέσης και χαμηλής προτεραιότητας. Το κριτήριο αυτό θα λαμβάνεται υπόψη (μεταξύ άλλων) και κατά την αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) κάθε πρότασης, μπορεί να κυμαίνεται:

α) από 30.000 έως 300.000€ για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού

β) από 20.000 έως 100.000€ για τον τομέα Εμπόριο – Υπηρεσίες

ΚΑΛΥΨΗ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό ή με συνδυασμό των δύο. Στην περίπτωση του τραπεζικού δανεισμού οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΤΕΑΝ που διατίθενται μέσω των Τραπεζών.

Δηλαδή, για παράδειγμα, μπορούν να ζητήσουν την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ για δάνεια ή εγγυητικές επιστολές, ή την παροχή επιχειρηματικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Όλες οι λεπτομέρειες και τα χαρακτηριστικά του προγράμματος θα περιλαμβάνονται στον Οδηγό Εφαρμογής που θα δοθεί στη δημοσιότητα μαζί με την Προκήρυξη την Δευτέρα 14-1-13.

Πηγή : pelopsnews

Πρόγραμμα αγώνων τοπικού ποδοσφαίρου


Δείτε το ρεπορτάζ των αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος καθώς και τους διαιτητές για αυτό το Σαββατοκύριακο.
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ο Δωριέας Δωρίου κόντρα στον ΑΟ Μεθώνης
Ο Δωριέας Δωρίου αντιμετωπίζει  σήμερα στην έδρα του τον ΑΟ Μεθώνης, στο ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του Β΄ γύρου) του πρωταθλήματος της  Α΄Τοπικής κατηγορίας.
Στο στρατόπεδο πρώτα της ομάδας του Δωρίου, ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση, ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Υπολογίζεται κανονικά και ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Κώστας Λίβας (προέρχεται από  τον Πάμισο Μεσσήνης).
Δύο σημαντικές μονάδες για τον β΄ γύρο αποτελούν οι Γιάννης Βασιλόπουλος (δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ομάδας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και Γιώργος Γεωργακόπουλος (έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού).
Στο συγκρότημα τώρα της Μεθώνης ο τεχνικός Παναγιώτης Βλαχογιάννης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Παυλόγιαννη (απουσιάζει στο εξωτερικό). Ο ΑΟ Μεθώνης θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα για ν’ απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι διαιτητές της 16ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – ΑΟ Μεθώνης: Ψηλοπαναγιώτης, Λάμιας, Αθανασοπούλου
Κυριακή 13 Ιανουαρίου - 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Απόλλων Πεταλιδίου: Σκόρδος, Αθανασοπούλου, Κατσάς
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Ασπρόχωμα: Τσεκούρας, Κουτσαναστάσης, Λαμπίρης
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Αίαντας Καλαμάτας: Η. Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Τσουκάλη
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Απόλλων Καλαμάτας – Κυπαρισσία: Κυριακόπουλος, Τσίρμπας, Γιαννέτσος
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
Σπερχογεία – ΑΟ Φαραί: Μπλάνας, Λάμιας, Κότσαρης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Μεσσηνιακός: Τουρλομούσης, Αθανασοπούλου, Γκούμας


Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Με πέντε ματς ανοίγει η αυλαία της 15ης αγωνιστικής
Με πέντε ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Τα δύο είναι για τον  1ο όμιλο, όπου ο Νέος Άρις υποδέχεται τον Αστέρα Βαλύρας, ενώ ο Κεραυνός Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον Ατρόμητο Πλατέος. Τα υπόλοιπα τρία είναι για τον 2ο όμιλο, με τον Ολυμπιακό Ανάληψης να κοντράρεται με τον ΑΟ Στενωσιάς, τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου να φιλοξενεί τον Ηρακλή Καλαμάτας και τον ΑΟ Χατζή να αντιμετωπίζει στην ουδέτερη έδρα (λόγω ποινής μιας αγωνιστικής τιμωρίας  της έδρας του) τον Τσικλητήρα Πύλου.
Οι διαιτητές των ματς της 15ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, με τους διαιτητές που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα - 3.00 μ.μ.
Γήπεδο ΄Αριος
Νέος Άρις – Αστέρας Βαλύρας: Σερεμέτης, Τσαλίκογλου, Κασκάνης
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – ΑΟ Στενωσιάς: Τουρλομούσης, Λουκάς, Βρυώνης
Γήπεδο Βλαχόπουλου
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – Ηρακλής Καλαμάτας: Κυριακόπουλος, Γκούμας, Τσοπανάκης
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΟ Χατζή – Τσικλητήρας Πύλου: Σκόρδος, Ζαχαράκης, Σωτηρόπουλος
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος: Πλεμμενόπουλος, Τσίρμπας, Γιαννέτσος
Κυριακή 13 Ιανουαρίου – 3.00  μ.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Πατίστα: Τουρλομούσης, Γιαννέας, Βρυώνης
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας – Νίκη Πλάτης: Γεωργαντάς, Ρέκκας, Σωτηρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος Καλαμάτας – ΑΣ Μάνεσι: Λουκάς, Ζαχαράκης, Τσίρμπας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πανθουριακός: Καραπιπέρης, Τσιλίκας, Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλλιθέας: Σακκάς, Παλλαδινός, Γιαννέτσος
Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Παπαφλέσσας Χώρας: Κότσαρης, Γιαννακλής, Αγγελακάκης
Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Μιλτιάδης: Γκούμας, Γ. Ηλιόπουλος, Π. Ηλιόπουλος
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Πλεμμενόπουλος, Ρέκκας, Τσουκάλη
Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογάς – Θύελλα Χαρακοπιού: Καραπιπέρης, Λαμπίρης, Γιαννέας


Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Τρεις συναντήσεις για την 13η αγωνιστική
Το πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας ξαναρχίζει σήμερα (μετά τη διακοπή μιας εβδομάδας) και διεξάγονται τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.
Στον 1ο όμιλο, ο δεύτερος της κατάταξης Θησέας Καλαμάτας υποδέχεται την ΑΕ Γαργαλιάνων και ο ΠΑΟ Καλού Νερού «κοντράρεται» με τον ΑΟ Διοδίων.
Στον 2ο όμιλο ο Ερμής Καλαμάτας φιλοξενεί τον Νέστορα Πύλου.
Oι διαιτητές των αγώνων της 13ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι αγώνες της 13ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, με τους διαιτητές που τους σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΕ Γαργαλιάνων: Καραπιπέρης, Γιαννέας, Ταβουλαρέας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΟ Διοδίων: Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Τρουπάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – Νέστωρ Πύλου: Κατσάς, Γιαννακλής, Παλλαδινός
Κυριακή 13 Ιανουαρίου – 10.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Θύελλα Παραλίας – Δημάκειος Ταϋγέτου: Λουκάς, Σιψάς, Τσαούση
11.00 π.μ.
Γήπεδο Άμφειας
Παπαφλέσσας Άμφειας – Πράσινα Πουλιά: Σακκάς, Μπούνα, Ρέκκας
Δημοτικό Γήπεδο Π. Μπαχράμης
ΑΠΣ Άρις – Ίκαρος Καλαμάτας: Δ. Ταβουλαρέας, Σκορπιδέας,  Π. Ταβουλαρέας
Γήπεδο Σπερχογείας
ΠΑΟΚ – Αναγέννηση Παραλίας: Μακρής, Τσέλο, Αργυροπούλου
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
ΑΣ Αμφιθέας – ΑΟ Βέργας: Κασκάνης, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος
12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΕ Μάνης: Κυριακόπουλος,  Κυριόπουλος, Δεδούσης
12.30 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – ΑΕ Αιθαίας: Κατσάς, Αναγνωστόπουλος, Παυλοπούλου
Ρεπό: ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας, Διαγόρας Κοπανακίου.

Πηγή : tharrosnews

DW: Το 2013 χρονιά της Ελλάδας στον τουρισμό

Eλπιδοφόρα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Βιέννης (Ferienmesse Wien). Για «χρονιά της Ελλάδας» κάνουν λόγο εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών ομίλων, μεταδίδει η Deutsche Welle. Σημαντική αύξηση των τουριστικών κρατήσεων προς την Ελλάδα καταγράφουν Touroperator και ταξιδιωτικά γραφεία στην Αυστρία. Με αφορμή τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού της Βιέννης, τουριστικοί παράγοντες της Αυστρίας διαπιστώνουν αύξηση έως και 20% των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρσι.
«Η σημερινή τάση θέλει την αύξηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα να αγγίζει το 20%», λέει ο εκπρόσωπος του ομίλου TUI και πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων Αυστρίας, Γιόζεφ Πέτερλαϊτνερ. Για «Χρονιά της Ελλάδας» κάνει λόγο ο εκτελεστικός διευθυντής τoυ τουριστικού ομίλου Verkehrsbüro Group Μάρτιν Μπαχλέχνερ. Περισσότερες πτήσεις προς τα νησιά Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle, ο κ. Μπαχλέχνερ επισημαίνει: «Σημειώνεται αύξηση των λεγόμενων έγκαιρων κρατήσεων και έχουμε επεκτείνει τα προγράμματα πτήσεων σε μικρότερα ελληνικά νησιά. Με δύο ακόμη πτήσεις για Καβάλα εξυπηρετούμε τη Θάσο. Συμπεριλάβαμε και την Κάρπαθο και επανεντάξαμε τη Χίο. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι κάτι περισσότερο από θετικές». Μολονότι είναι νωρίς ακόμη για έναν απολογισμό, καθώς το 15θήμερο που διανύουμε είναι καθοριστικό για τον υπολογισμό των κρατήσεων, ο Μάρτιν Μπαχλέχνερ εκτιμά ότι η αύξηση στον όμιλό του σήμερα σε σχέση με πέρυσι κυμαίνεται μεταξύ 10-12%. Οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν σε πακέτα διακοπών, ωστόσο αυξητική τάση σημειώνουν και τα ατομικά ταξίδια. Ο εκτελεστικός διευθυντής τoυ τουριστικού ομίλου Verkehrsbüro Group επισημαίνει ότι «οι Αυστριακοί αγαπούν το ελληνικό τουριστικό προϊόν» που τους προσφέρεται, διευκρινίζει ωστόσο ότι πάντα υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις στο πεδίο των υποδομών. Δεν έχουν καλυφθεί ακόμη οι απώλειες σε σχέση με το 2011Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζει τα πρώτα αποτελέσματα από την αυστριακή τουριστική αγορά για το καλοκαίρι του 2013 ο Γιάννης Αφουκατούδης, επικεφαλής του τουριστικού ομίλου Thomas Cook-Neckermann για την Αυστρία. Ο κ. Αφουκατούδης κάνει θετικές διαπιστώσεις από την πορεία των κρατήσεων τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ισπανία και την Τουρκία. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Thomas Cook-Neckermann διαπιστώνει ανάκαμψη των κρατήσεων. «Πέρσι τον ίδιο καιρό είχαμε τις αρνητικές εικόνες και την αρνητική ειδησεογραφία. Αυτό είχε επηρεάσει τη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Φέτος, ευτυχώς δεν έχουμε ανάλογα γεγονότα και για τον λόγο αυτόν σημειώνεται αύξηση των κρατήσεων από την Αυστρία της τάξεως του 15-20%», επισημαίνει ο Γιάννης Αφουκατούδης. Η ανάκαμψη που σημειώνεται στο πεδίο των κρατήσεων δεν θα πρέπει να ξεγελά. Ακόμη δεν έχουν αναπληρωθεί οι απώλειες από την περίοδο της κρίσης, υπενθυμίζει ο Γιάννης Αφουκατούδης και διευκρινίζει: «Για να δούμε την καθαρή πραγματικότητα δεν επιτρέπεται να συγκρίνουμε το 2012 με το 2013, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τα έτη 2010 και 2011. Εάν κάνουμε λοιπόν τη σωστή σύγκριση θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχουμε καλύψει ακόμη τις κρατήσεις του 2011 και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλουμε ακόμη περισσότερες προσπάθειες. Απαιτείται συνέπεια και συνέχεια».
 Περίπου 500 χιλιάδες Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα
Στο περίπτερο του ΕΟΤ εκπροσωπούνται δεκατρείς ελληνικοί τουριστικοί φορείς και εταιρείες Την άποψη αυτή ενισχύει η Φανή Γραμματικού. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και Τύπου στο γραφείο Βιέννης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, υπενθυμίζει ότι υπό κανονικές συνθήκες την Ελλάδα επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 500 χιλιάδες Αυστριακοί (σύνολο πληθυσμού: 8,33 εκατομμύρια) και υπογραμμίζει: «Θα πρέπει να εργασθούμε όλοι πολύ σκληρά ώστε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και να επαναφέρουμε το θετικό κλίμα, που υπήρχε πάντοτε για την Ελλάδα. Θα πρέπει να προσφέρουμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε»..

Πηγή : kalamatanews

Παναγιώτης Κατσίβελας: Ποτέ δεν ετέθη θέμα μετακίνησης του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS



Έντονη είναι η φημολογία τον τελευταίο καιρό ότι μετακινούνται οι γιατροί από το Κέντρο υγείας Φιλιατρών προς το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και Κ.Υ Γαργαλιάνων.

Οι πληροφορίες που ......

κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για μετακίνηση της Ιατρού παθολόγου του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Κατερίνας Τζαβάρα προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και η φημολογία για παράλληλη μετακίνηση του Επίσης Ιατρού Παθολόγου του Κ.Υ. Φιλιατρών κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου προς το Κ.Υ.Γαργαλιάνων.

Ποια είναι η Αλήθεια για την υπόθεση.

Μετακίνηση γιατρού προς το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας έγινε, και είναι η κ. Κατερίνα Τζαβάρα με την διαφορά ότι πρόκειται για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα και ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΑ όπως λέγεται σε πολλές περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά τον κ. Σωτηρόπουλο ΟΥΔΕΜΙΑ μετακίνηση υπάρχει -τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή- στο Κ. Υ. Γαργαλιάνων και η φήμη που κυκλοφορεί στους πολίτες των Φιλιατρών είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΗΣ.
Σήμερα, πρίν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το Θέμα του κλεισίματος της ΔΟΥ κυπαρισσίας συνομίλησαμε με τον κ. Σωτηρόπουλο όπου του θέσαμε υπ όψιν του τις πληροφορίες και γενικά την φημολογία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες.
Φυσικά τον ενημερώσαμε και για τα χθεσινά μας ερωτήματα που του θέσαμε δημόσια μέσα από το Φιλιατρά News.
Ο Κ. Σωτηρόπουλος διέψευσε απολύτως την φημολογία για μετακίνηση του στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων ενώ μας επιβεβαίωσε ότι η κ. Τζαβάρα μετακινήθηκε με απόφαση της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας για συγκεκριμένο Χρονικό Διάστημα.

Κάνοντας ρεπορτάζ θέσαμε τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για το όλο θέμα στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής ΠεριφέρειαςΠελοποννήσου- Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα όπου του ζητήσαμε να μας πει επίσημα τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο κ. Κατσίβελας διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο την φημολογούμενη από τον κόσμο μετακίνηση του κ. Σωτηρόπουλου στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων.
Μας είπε ότι Γενικά υπάρχει έλλειψη παθολόγων στην περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας που να υπηρετούν στο ΕΣΥ.

Μετά την συνταξιοδότηση του κ. Ρούσση αντιμετωπίζουμε πρόβλημα της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Χρειάστηκε να μετακινηθεί για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα η κ. Τζαβάρα στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να καλύψουμε το κενό των εφημεριών.
Το κενό που θα δημιουργούνταν από τις εφημερίες στο Κ. Υ. Φιλιατρών θα αντικατασταθούν από αγροτικούς ιατρούς του νοσοκομείου.
Είναι φαινόμενο που έχει επαναληφθεί κάνοντας εκτός του κ. Σωτηρόπουλου να κάνει εφημερίες και ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας.
Δεν έφυγε οριστικά αλλά για συγκεκριμένο χρονικό Διάστημα.

Μας τόνισε ότι ουδέποτε πέρασε από την σκέψη του να κάνει κάτι τέτοιο.
Αναμένει όπως μας είπε ο κ. Κατσίβελας να ανοίξουν οι προσλήψεις από προκήρυξη του 2010 ώστε να προσληφθεί ιατρός και να τοποθετηθεί στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Μπορείτε να ακούσετε τον ίδιο τον Κ. Kατσίβελα τι δήλωσε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News και τον συνεργάτη μας.





Πηγή : filiatranews

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ...



Πηγή : kyparissia-press

Σε ισχύ το "δεν πληρώνω, χωρίς απόδειξη"


Από σήμερα, 12 Ιανουαρίου τίθεται σε ισχύ η αγορανομική
διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν
το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν
απόδειξη λιανικής.






Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται επίσης να αναρτούν σε εμφανές
σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά που θα
αναγράφει ότι ''Ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν
λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο)''.




Το ίδιο κείμενο θα αναγράφεται και στους τιμοκαταλόγους
εστιατορίων κ.λπ. καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Η υποχρέωση
ανάρτησης των πινακίων ισχύει από τις 12 Ιανουαρίου και για τους
παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.




Αν οι ίδιοι δεν εκδίδουν παραστατικά, τα ελεγκτικά όργανα θα
είναι υποχρεωμένα να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων
του υπουργείου Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις
επιχειρήσεις, καθώς συνιστά φορολογική παράβαση.




Αναλυτικά τα άρθρα της διάταξης

Άρθρο 1

Μη έκδοση νομίμων παραστατικών - Δικαιώματα καταναλωτή

1. Κατά την πώληση προϊόντων και παροχή υπηρεσιών και υπό
την επιφύλαξη των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης
Συναλλαγών, του Ποινικού Κώδικα και του ν. 2523/1997, ο καταναλωτής δεν
υποχρεούται να καταβάλει το αντίτιμο εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό
στοιχείο, όπως αυτό ορίζεται στις οικείες διατάξεις.




2. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, όλες οι επιχειρήσεις
λιανικής πώλησης προϊόντων αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του
καταστήματος και συγκεκριμένα πλησίον του ταμείου συναλλαγής στην οποία
αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα η ένδειξη σε ελληνική
και αγγλική γλώσσα ως εξής: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ
ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
(ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)» «CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF
PAYMENT HAS ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)».




3. Για την εφαρμογή της παραγράφου 1, οι επιχειρήσεις
παροχής υπηρεσιών αναγράφουν σε εμφανές σημείο του τηρούμενου
τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις
τιμολογούμενες υπηρεσίες, την ένδειξη: 




«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ
(ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»
 
και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την
ένδειξη: 


«CONSUMER IS ΝΟΤ OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS
ΝΟΤ BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)»
. 


Η ρύθμιση αυτή καταλαμβάνει και
τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, με την ως άνω ένδειξη να
αναγράφεται σε εμφανές σημείο του τιμοκαταλόγου με κεφαλαία γράμματα,
ίδιου μεγέθους με τη γραμματοσειρά των προσφερόμενων ειδών.




Άρθρο 3

Κυρώσεις

1. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 της
παρούσας, εφόσον δεν αναρτάται η προβλεπόμενη πινακίδα ή δεν
περιλαμβάνεται η απαιτούμενη ένδειξη στον τιμοκατάλογο οι παραβάτες
τιμωρούνται, πέραν των ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο
15 του άρθρου 30 του Ν.Δ. 136/1946,επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο
1.000 Ευρώ.




2. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1, εφόσον
διαπιστωθεί η μη έκδοση του νόμιμου παραστατικού στοιχείου, εφαρμόζεται
το άρθρου 47 του ν.2065/1992 σύμφωνα με το οποίο τα ελεγκτικά όργανα
υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις παραβάσεις στη Διεύθυνση Ελέγχων του
Υπουργείου Οικονομικών.




3. Οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 2 της παρούσας,
εξαιρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, τιμωρούνται και διώκονται
κατά τις διατάξεις του Ν.Δ. 136/1946 όπως ισχύει. Ειδικά για τους
παραβάτες της παραγράφου 1 του άρθρου 2 της παρούσας ,πέραν των ποινικών
κυρώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 15 του άρθρου 30 του Ν.Δ.
136/1946 όπως ισχύει, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 Ευρώ.»




Με την ίδια Διάταξη θεσπίζεται και ισχύει επίσης η πώληση των καυσόξυλων με μονάδα μέτρησης το κυβικό μέτρο αντί το κιλό.



Για τα καυσόξυλά η διάταξη προβλέπει ότι:

Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ' όγκον και η
χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το ''χωρικό κυβικό μέτρο
στοιβαχτού'' (m3 στοιβαχτού) ή το ''χωρικό κυβικό μέτρο χύδην'' (m3
χύδην).




Ως ''Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού'' νοείται ο όγκος του
κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα
συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα. Ενώ ''Χωρικό κυβικό μέτρο
χύδην'' νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην
καυσόξυλα συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών αέρα.




Οι λιανοπωλητές υποχρεούνται να δηλώνουν σε εμφανές σημείο
στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, την τιμή είτε σε Euro/m3
στοιβαχτού ή σε Euro/m3 χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς,
παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.ά.) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν για
τη διάθεση των καυσόξυλων.




Δεν επιτρέπεται η ανάμιξη ειδών διαφορετικής προέλευσης,
ποιότητας και τιμής ούτε η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας
εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή
''πράσινης'' ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής
ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα−πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.)
προς καύση.




Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης ζήτησε
από το ΚΑΠΕ τη σύνταξη ''Οδηγού'' για τη διακίνηση καυσόξυλων στον
οποίο περιλαμβάνεται και Πίνακας αντιστοίχησης βάρους-όγκου για διάφορα
είδη ξύλου και για διάφορες τιμές περιεχόμενης υγρασίας. Με χρήση του
Πίνακα αυτού, ο καταναλωτής μπορεί να έχει μία κατά προσέγγιση εκτίμηση
του βάρους στο οποίο αντιστοιχούν τα χωρικά κυβικά μέτρα ξύλου που
αγοράζει, είτε χύδην είτε στοιβαγμένα, για συγκεκριμένη τιμή υγρασίας.


news247

Πηγή : filiatranet

Δεν κλείνουν νοσοκομεία στη Πελοπόννησο αλλά..υποβαθμίζονται

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ οι νέοι οργανισμοί Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ), με βάση τις διατάξεις της υπ΄ αριθ. Υ4α/οικ.84627 απόφασης (ΦΕΚ 1681/Β/2011).Περαιτέρω και κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4052/2012 με τις οποίες ορίζεται ότι από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελούν αυτοτελή και ενιαία ΝΠΔΔ, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας προέβη στην σύνταξη και έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α) ενοποίησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάργηση νοσοκομείου ή ενοποίηση μη διασυνδεόμενου νοσοκομείου.
Δεν κλείνουν επομένως νοσοκομεία, αλλά κάποια μπαίνουν κάτω από κοινή διοίκηση και ορισμένες κλινικές συνενώνονται εντός των νοσοκομειακών μονάδων. Επεξηγηματικά δεν ακρωτηριάζεται με αυτή τη διαδικασία το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ούτε εμποδίζεται η άνετη και άμεση πρόσβαση των πολιτών στις δομές του. Αντιθέτως επιδιώκεται η ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και του ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Μάλιστα οι όποιες επισημάνσεις πάνω στους δημοσιευμένους οργανισμούς γίνουν από τα αρμόδια όργανα (Υγειονομικές Περιφέρειες και Νοσοκομεία) εξετάζονται και υποβάλλονται προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Πηγή : radio936

Συνταγματικές οι συνενώσεις δήμων που προβλέπει ο «Καλλικράτης»

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεών της (35-40/2012) και ευρύτατη πλειοψηφία έκρινε ότι είναι συνταγματικές και νόμιμες οι συνενώσεις των δήμων και κοινοτήτων που έγιναν σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» (Ν. 3852/2010). Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν καταθέσει προσφυγές δήμοι και κοινότητες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ορεινών περιοχών. Οι δήμοι στρεφόντουσαν κατά του Ν. 3852/2010 και κατά αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών με τις οποίες καθορίσθηκε ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε περιφέρειας, ο οποίος μάλιστα και μειώθηκε. Οι δήμοι υποστηρίζουν ότι ο «Καλλικράτης» είναι αντίθετος στις συνταγματικές επιταγές.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποδέχθηκαν τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους Ν. Μαρκουλάκη και Π. Καρλή οι οποίοι έχουν υποστηρίξει ότι δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος νόμος με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση, ακόμη και σε ευρύτατη έκταση, πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) με συνένωση ή συγχώνευσή τους σε ενιαίους (μεγαλύτερους) οργανισμούς και η ανάθεση στους οργανισμούς αυτούς της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων των καταργούμενων δήμων και κοινοτήτων βάσει τοπικών δεδομένων και κριτηρίων, τα οποία συναρτώνται κατ’ αρχήν με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των οικείων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, οι συνενώσεις έγιναν σύμφωνα με δέσμη κριτηρίων που αντιστοιχούν στα κριτήρια του άρθρου 101 του Συντάγματος, αλλά και βάσει επιπλέον ειδικών κριτηρίων που εφαρμόστηκαν στο σύνολο των συνενώσεων σε όλη τη χώρα.
Ακόμη, οι δικαστές δέχτηκαν ότι η διάταξη του άρθρου 102 του Συντάγματος επιτρέπει κατά την ενάσκηση νομοθετικής ή κανονιστικής εξουσίας την ευρεία συνένωση των ΟΤΑ στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, απερρίφθη ο ισχυρισμός των δήμων ότι ο Ν. 3852/2010 είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος, καθώς οι καταργήσεις και ενσωματώσεις των δήμων ανά την Ελλάδα έγιναν με τον ίδιο το νόμο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων διοικητικών οργάνων. Έτσι, με τον τρόπο αυτό οι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ζητήσουν δικαστική προστασία και έλεγχο της νομιμότητας των συνενώσεων, καθώς ευθέως ο Ν. 3852/2010 δεν μπορεί να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρά μόνο μπορούν να προσβληθούν υπουργικές αποφάσεις, αποφάσεις νομαρχών, κ.λπ., οι οποίες εκδόθηκαν σε εκτέλεση του επίμαχου νόμου.

Πηγή : kyparissiotis

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σε μαύρα... χάλια η πλατεία της Κυπαρισσίας


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα παρουσιάζει η κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας και οι πεζόδρομοι καθώς η απαξίωση και η εγκατάλειψη αποτελεί σοβαρό σημείο αναφοράς. Η αδράνεια παρεμβάσεων με ελάχιστο ή μηδαμινό κόστος φαίνεται ότι δεν απασχολεί την Δημοτική αρχή καθώς στο τεχνικό πρόγραμμα απουσιάζουν πόροι για τη πόλη σε σημείο που κρίνεται εξοργιστικό από τους πολίτες που θεωρούν ότι πλέον η Κυπαρισσία έχει τα χάλια της.

Σαν να μην έφτανε το επικίνδυνο συντριβάνι στο κέντρο της πλατείας το οποίο παραμένει εδώ και 5 χρόνια σε κωματώδη κατάσταση, είναι πασιφανές ότι αποτελεί πηγή κινδύνου για μικρά παιδιά. Λόγω των κατεστραμμένων προβολέων και των συνδέσεων ροής υδάτων που έχουν καταστραφεί οφείλει τουλάχιστον να σκεπαστεί ο χώρος πριν προκληθεί ατύχημα ή έστω να δημιουργηθεί πάνω στο συντριβάνι μια παιδική χαρά χωρίς έξοδα καθώς οι επαγγελματίες της πλατείας θέλουν να εισφέρουν το ποσό για να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά και οι γονείς να μπορούν να απολαμβάνουν το καφέ τους χωρίς να ανησυχούν...
ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ
Η Κατάσταση δυστυχώς δεν αφορά μόνο το κέντρο της πλατείας. Το επιστέγασμα της αδιαφορίας αποτελούν τα κατεστραμμένα παγκάκια ή όσα έχουν απομείνει φέρουν έντονες φθορές αλλά και πολλές φορές γεμίζουν από σκουπίδια και ότι φανταστεί ο νους μας καθώς έχουν βρεθεί μέχρι και...προφυλακτικά! Μπορεί να είναι για γέλια αλλά και ο πεζόδρομος της Γιαννάκη Γκρίτζαλη δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Οι κολόνες φωτισμού δεν λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό αποτελώντας μόνο διακοσμητικό στοιχείο. Μόνο που οι λαμπτήρες έχουν σπάσει και μια κολόνα γέρνει...σαν τον Πύργο της Πίζας να θυμίζει αξιοθέατο για την πόλη. Τα υπόγεια καλώδια έχουν αποσυναρμολογηθεί όπως μας έλεγαν οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την αντικατάστασή τους...Γιατί άραγε τόσα χάλια;

Πηγή : best-tv

Πρόσκληση του Συλλόγου Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά"


Την Πρωτοχρονιάτικη
Πίτα τους κόβουν ο Σύλλογος των Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» και οι συντελεστές του περιοδικού «Τριφυλιακή Εστία», το Σάββατο
12 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 17:30, στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας
& Γενναδίου 8 στην Αθήνα.




Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της νέας ποιητικής
συλλογής του συμπατριώτη μας Νίκου Δημογκότση, «Ακίνητο Φως».


Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα έχει ο Γιώργος
Νικολόπουλος, που με τη κιθάρα του θα παρουσιάσει δικές του συνθέσεις, αλλά και
συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Το Γραφείο Τύπου του Συλλόγου

Πηγή : filiatranet

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΝ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ- ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ


ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ, παλμό και την πρόταση του Δημάρχου Τριφυλίας με 13 ψήφους υπέρ σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας συνεχίστηκε ο αγώνας για το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Κυπαρισσίας αλλά και την Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα των φορέων της Τριφυλίας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις οποίες δηλώνει ότι θα είναι παρών ο κ. Δήμαρχος, αλλά και μαζικές παραιτήσεις που πρότεινε η αντιπολίτευση ολοκληρώθηκε η θυελλώδης συνεδρίαση. Οι αγανακτισμένοι φορείς και πολίτες ωστόσο διαπίστωσαν ότι επι των ημερών της Δημοτικής αρχής όλες οι υπηρεσίες αφαιρούνται καταδικάζοντας σε ερημοποίηση την περιοχή.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατσαργύρης αποκάλυψε ότι "τα ΚΕΦ στην ουσία είναι ένα τίποτα χωρίς καν να λογίζεται ως υπηρεσία, ενώ από την Εφορία έφυγε το δικαστικό τμήμα και ο έλεγχος υποθέσεων, αποψιλώνοντας την υπηρεσία πιστεύοντας ότι θα διατηρηθεί έστω το κομμάτι της εξυπηρέτησης αλλά δεν έσπειρα φρούδες ελπίδες μετά το πρόσφατο ΦΕΚ". Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σωτηρόπουλος με σκληρά λόγια μίλησε για "απατηλές υποσχέσεις των αρμοδίων καθώς μας κυβερνούν πράσινοι και μπλέ αλήτες με αποτέλεσμα τώρα να αποδίδουμε μόνο ευχές αφού απαξιώνεται μια ολόκληρη δυναμικά αναπτυσσόμενη περιοχή" προκαλώντας τα χειροκροτήματα των φορέων που ήταν παρών, ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπασδάνης τόνισε ότι "ζούμε σε 2 διαφορετικούς κόσμους από την πολιτική εξουσία που σχεδιάζει επί χάρτου και την πραγματικότητα που ζει ο λαός μας" ενώ ο κ. Κουκούμης συμπλήρωσε με έμφαση ότι "θα ισοπεδωθούν τα πάντα και έχουμε συλλογικές ευθύνες για τη κατάσταση, αλλά κυρίως οι αρμόδιοι της εξουσίας για τους οποίους εκ των υστέρων αναζητούμε ευθύνες για την κατάσταση που μας έφεραν".
Η Μαρία Πανουσιοπούλου υπενθύμισε ότι "στο βωμό του μνημονίου υποχρεωτικά θυσιάζουμε την ζωή μας, αλλά θεωρώ ότι είναι αργά για να κάνουμε περισσότερα, καθώς με το δόλωμα των ΚΕΦ το πρωί της Δευτέρας ξηλώνεται ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της υπηρεσίας και καλούμε τους βουλευτές του Νομού να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως και να διεκδικήσουμε με πολιτικά μέσα την ανατροπή της απόφασης". Επικριτικός ο κ. Μπακούρος μιλώντας με συγκίνηση για το θέμα λέγοντας ότι "μπορεί να μην πετύχουμε τίποτα διότι πλέον έχει περάσει από την τρόικα το δόγμα του σοκ, την Ελλάδα να την κυβερνούν εντολοδόχοι και ζητώ να υποβάλλουμε ομαδικά τις παραιτήσεις από όλο το Δ.Σ. όχι μόνο για το θέμα της ΔΟΥ αλλά ως μορφή πολιτικής πράξης για όλες τις υπηρεσίες που αφαιρούνται από τον τόπο μας".

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ...
Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος εξήγησε ότι 'παραιτήσεις ναι, αλλά όχι την δεδομένη στιγμή αφού ήρθαμε για κινητοποιήσεις, εδώ δεν κάνουμε λαικισμό αλλά μπορούμε να αντιδράσουμε με κλείσιμο δρόμων, πολιτικές ενέργειες και κάθοδο στους δρόμους", ενώ ο Γιάννης Καλκαβούρας επιβεβαίωσε ότι ο κόσμος είναι ανάστατος συμφωνώντας με τον κ. Σωτηρόπουλο για το σκεπτικό του καθώς "η περιοχή δεν έχει διέξοδο, ούτε δρόμους για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες" εκτιμώντας ότι η υποβάθμιση ανήκει πρώτα στο λαό μας. Ο κ. Μερκούρης μίλησε για μοιρολόγια 'τώρα για την ΔΟΥ ,αύριο για το νοσοκομείο, μετά για άλλες υπηρεσίες, οπότε δεν είναι ώρα να επιμερίσουμε ευθύνες ούτε και παραιτήσεις, αλλά με μορφές αγώνας και πολιτικά μέσα μέσω αντιπροσωπείας στην Αθήνα ή με άλλους τρόπους να επιβάλουμε τα επιχειρήματά μας".

Πηγή : kyparissiotis