Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Προκλητική η στάση Σαμπαζιώτη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, ως εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, στη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών… Η Ν.Ε. του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τη στάση του «προκλητική», γιατί, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «μίλησε για προσπάθεια λαϊκισμού στο πλαίσιο μιας «εύκολης και αβασάνιστης υποσχεσιολογίας», ενώ ξεπερνώντας κάθε όριο, υπονόησε πως το ΚΚΕ ευνοεί τους φοροφυγάδες σε βάρος όσων έχουν πραγματικά ανάγκη. Στον αντίποδα, παρουσίασε ως «ρεαλιστικό» το σχέδιο που όπως είπε η κυβέρνηση «ήδη συζητά με την τρόικα» και το οποίο θα δώσει τη «βέλτιστη βιώσιμη και δίκαιη λύση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Βεβαίως, άμεση απάντηση στις προκλήσεις έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως η κριτική και η αντιπαράθεση έχουν κάποια όρια. «Σε λίγο θα μας πείτε ότι θέλουμε να καλύψουμε τους εμπόρους όπλων, ναρκωτικών και τους σωματέμπορους», τόνισε απευθυνόμενος προς το Δ. Σαμπαζιώτη. Ας έχουν λοιπόν υπόψη τους οι Μεσσήνιοι που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ότι η ΝΔ και ο συγκεκριμένος βουλευτής γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και το παραμικρό μέτρο που θα μπορούσε να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια, γιατί είναι κόμματα του κεφαλαίου και τα μόνα μέτρα που παίρνουν είναι για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας σε βάρος του λαού. Μιλούν σαν λογιστές τραπεζών και τους υπερασπίζονται μέχρις εσχάτων.

Το σχέδιο νόμου περιείχε μεταξύ άλλων και προτάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όπως τη μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων, διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν, διαγραφή τόκων και οφειλών με κάποια κριτήρια που καταψήφισαν η τρικομματική κυβέρνηση και ο εκπρόσωπος της φασιστικής Χρυσής Αυγής δείχνοντας για άλλη μια φορά πως αυτό το μόρφωμα είναι φτιαγμένο για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ και να υπερασπιστεί τους τραπεζίτες και τους φίλους τους εφοπλιστές.


Πηγή : radio 936