Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Στην πλατεία Γαργαλιάνων θα ζήσουμε το όνειρο των Χριστουγέννων!!!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα στηθεί και όλοι μαζί θα ζήσουμε την λάμψη των εορτών, την μαγεία των Χριστουγέννων. … Μικροί και μεγάλοι τραγουδάμε μαζί για τα Χριστούγεννα.


Πηγή : pyrgos trifylias

Τσίγκοι και πλαστικά για στέγη Ρουμάνων στην Κυπαρισσία

Σε πραγματικά άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες ζει μια οικογένεια τσιγγάνων Ρουμάνων σε μια πρόχειρη πλαστική καλύβα στην Κυπαρισσία. Οχι πολύ μακριά από το κέντρο της πόλης, δίπλα από τις τρενογραμμές, στο δρόμο που οδηγεί στο ΕΛΓΟ «Δήμητρα», μια πρόχειρη μικρή κατασκευή από πλαστικά στεγάζει πέντε ανθρώπινες ψυχές και μεταξύ αυτών δύο μικρά παιδιά.

Η μικροσκοπική καλύβα έχει φτιαχτεί με λίγα ξύλα ως βάση, λίγες λαμαρίνες για σκεπή μαζί με αρκετά πλαστικά. Σε αυτό τον ελάχιστο χώρο υπάρχει μόνο μια υπερυψωμένη σανίδα με κάποιες κουβέρτες η οποία είναι το κρεβάτι που ζουν πέντε άτομα. Μιλώντας με τη γυναίκα που ζει μέσα στην καλύβα αυτή η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της ένα μικρό παιδί και γύρω από τα πόδια της στριφογυρνούσε ένα ακόμη παιδάκι, καταφέραμε με τις λίγες λέξεις που ήξερε να μάθουμε ότι μέσα εκεί ζουν πέντε άνθρωποι -αυτό τουλάχιστον μας έδειξε με το χέρι της. Από ό,τι καταλάβαμε, ο άντρας της είχε πάει για δουλειά. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα, για το πώς περνάνε εκεί, αλλά ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες.

Ειδικά τις μέρες αυτές που το κρύο είναι έντονο και τα βράδια ο βοριάς που φυσά στην περιοχή, το κάνει ακόμη πιο τσουχτερό. Δυστυχώς δεν είναι εικόνες που βλέπουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από κάποιες μακρινές χώρες. Είναι η πραγματικότητα δίπλα μας. Είναι η εικόνα που όταν την βλέπουμε γυρνάμε από την άλλη την ματιά μας ή δεν δίνουμε σημασία. Είναι το σήμερα που ζούμε σε μια κοινωνία παγκοσμιοποιημένη, που η φτώχεια και η δυστυχία ταξιδεύει και υπάρχει παντού. Μάλλον την συγκεκριμένη οικογένεια -όπως και τόσες άλλες που μπορεί να υπάρχουν γύρω μας- δεν θα τις αγγίξει το πνεύμα των Χριστουγέννων και πολύ περισσότερο τα παιδάκια αυτά δεν θα τα επισκεφτεί ο Αϊ Βασίλης.


Πηγή : eleutheria online

Άρχισε η εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης

Η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, συνολικού ύψους 1,046 δισ. ευρώ, σε 670.000 δικαιούχους αγρότες, θα γίνει αύριο, ενώ άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες, ύψους 140 εκατ. ευρώ, που θα βοηθήσει περισσότερα από 8.000 άτομα να ασχοληθούν με τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Επιδοτήσεων) και των υπόλοιπων αρμοδίων υπηρεσιών για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την έγκαιρη εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων θα γίνει σήμερα, αργά το απόγευμα, από τη συνεργαζόμενη Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ και τα χρηματικά ποσά θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από αύριο το πρωί. Οι δικαιούχοι μπορούν να πληροφορηθούν σήμερα τα ποσά πληρωμής τους από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).


Πηγή : kyparissiotis

1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πριν πάμε διακοπές, σκεφτήκαμε να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στις 7.30 μ.μ., στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο για να σας πούμε τα κάλαντα και για να δείτε μια καταπληκτική θεατρική παράσταση που ετοιμάσαμε για τις γιορτές με τίτλο «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ».

Οι μαμάδες θα σας δείξουν πόσο όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές έχουν φτιάξει και θα σας φιλοξενήσουν με τα νοστιμότατα γλυκά τους.

Θα περάσουμε υπέροχα!!! Σας περιμένουμε!!!

ΤΑ ΝΗΠΙΑ
ΤΟΥ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ
ΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΒΙΒΗ
ΑΓΓΟΥΡΟΔΗΜΟΥ ΣΟΦΙΑ


Πηγή : filiatra net

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών

Ένα πολύ όμορφο θεατρικό σκετσάκι με τίτλο "Πως γλύτωσε η Πρωτοχρονιά" πραματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής που οργάνωσαν -και βοήθησαν τα παιδιά- οι δασκάλες του σχολείου.

Τα παιδιά με τα όποια δικά τους προβλήματα κατάφεραν και με την σημαντική βοήθεια των δασκάλων τους να αποδείξουν περίτρανα ότι παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού αλλά είναι παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες που κατάφεραν να παρουσιάσουν μια πανέμορφη παράσταση, που έκανε ορισμένους τους παρευρισκόμενους να δακρύσουν από την συγκίνηση και όλους μαζί να τα καταχειροκροτήσουν επιβραβεύοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Εμφανώς συγκινημένος ο Δήμαρχος Φιλιατρών Κώστας Κόλλιας στην ομιλία του μετ΄λα την παράσταση υπογράμμισε ότι κάθε φορά που ερχόμαστε σε αυτό το σχολείο ξαναβρίσκουμε την ανθρωπιά μας, τον εαυτό μας, την αγάπη μας για ότι μπορεί να υπάρξει σε αυτόν τον κόσμο.

Ζήτησε από τον κόσμο αυτή η προσπάθεια να αγκαλιαστεί ουσιαστικά και να ενισχυθεί και υποσχέθηκε ο Δήμος να βοηθήσει όσο μπορεί σε ότι χρειάστεί το σχολείο αυτό.


Πηγή : filiatra news

Εορταστικό ωράριο με ελπίδα την κίνηση και επάρκεια αγαθών στην αγορά της Τριφυλίας

ΣΕ ισχύ τέθηκε πρόσφατα το εορταστικό ωράριο στην Τριφυλία με τον εμπορικό κόσμο να προσπαθεί κάνοντας ελκυστικές τιμές για το καταναλωτικό κοινό ενώ η κίνηση σταδιακά παρουσιάζεται αυξημένη λόγω των εορτών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας τα καταστήματα τις 2 Κυριακές στις 22 και 29 του μηνός θα παραμείνουν ανοικτά από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ενώ τις υπόλοιπες μέρες 8 με 2 το πρωί και 5 με 8.30 το βράδυ. Κλειστά θα παραμείνουν πάντως την Τετάρτη και Πέμπτη 25 και 26 του μηνός για τα Χριστούγεννα ενώ τα αρτοποιεία θα είναι ανοικτά χωρίς όμως να διαθέτουν φρέσκο ψωμί. Κλειστά θα είναι στις 1 και 2 του μηνός όπως και στις 5 και 6 Ιανουαρίου λόγω της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Την ίδια ώρα η αγορά παρουσιάζει επάρκεια αγαθών ενώ οι προμήθειες με τοπικά αμνοερίφια

Παράλληλα η επιβατική κίνηση με τα υπεραστικά λεωφορεία αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες καθώς οι ημέρες προσφέρονται για οικογενειακή θαλπωρή ενώ εδώ και μέρες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον ακόμα και σε καταλύματα για τους επισκέπτες σε πολύ ικανοποιητικές τιμές κυρίως για οικογένειες. Τέλος να σημειωθεί ότι οι ημέρες των εορτών κυλούν με εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Εμπορικός σύλλογος Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία της πόλης


Πηγή : radio 936

Μεσσηνία: Οδηγίες προς τους Κτηνοτρόφους

Οδηγίες προς κτηνοτρόφους

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Μεσσηνίας, για την προστασία της υγείας των ζώων αλλά και γενικότερα του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής και την οικονομική ευρωστία των κτηνοτρόφων όπως επίσης και την προάσπισης της δημόσιας υγείας απευθύνουν τις παρακάτω οδηγίες προς τους κτηνοτρόφους που πρέπει να τηρούνται απαράκλητα:

1α. Να μην αγοράζετε ποτέ ζώα από καμία εκτροφή αν δεν συνεννοηθείτε πρώτα με το Αγροτικό Κτηνιατρείο της περιοχής σας για την υγειονομική κατάσταση των ζώων που πρόκειται να αγοράσετε.

1β. Μην αγοράζετε ζώα από ανεξέλεγκτες ζωαγορές και πλανόδιους πωλητές. Εγκυμονούν κινδύνους μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών στα ζώα σας αλλά και σε σας ή και στην οικογένειάς σας, όπως μελιταίο πυρετό ,ευλογιά, τρομώδη νόσο, φυματίωση, σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες κ.α.

2. Να μην μεταφέρετε ποτέ και για κανένα λόγο ζώα αν δεν έχετε προμηθευτεί το Υγειονομικό Πιστοποιητικό και δεν έχουν τοποθετηθεί πρώτα στα ζώα τα ενώτια.

3. Να εφαρμόζετε όλα τα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου που γίνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Τα προγράμματα αυτά έχουν σκοπό την πρόληψη, την καταστολή και την εκρίζωση διαφόρων νοσημάτων που μειώνουν την κτηνοτροφική παραγωγή ή που μεταδίδονται στον άνθρωπο, προκαλώντας σοβαρότατα νοσήματα.

Να ειδοποιείτε αμέσως τον κτηνίατρό σας για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζετε στα ζώα σας(θάνατοι, νευρικά συμπτώματα, αλλαγή συμπεριφοράς των ζώων κα.)

4. Να διατηρείτε φάκελο εκτροφής με το μητρώο εκμετάλλευσης και το μητρώο φαρμακευτικής αγωγής

5. Να προμηθεύεστε τα κτηνιατρικά φάρμακα πάντοτε με κτηνιατρική συνταγή και να κρατείτε τους χρόνους αναμονής που σας επισημαίνει ο κτηνίατρός σας.

6. Να απογράφετε το ζωικό σας κεφάλαιο κάθε τέλος του έτους και να δηλώνετε αμέσως στο Αγροτικό Κτηνιατρείο της περιοχής σας κάθε μεταβολή του ζωικού κεφαλαίου της εκμετάλλευσής σας.

7. Εμβολιάστε υποχρεωτικά κατά της λύσσας τα ποιμενικά σκυλιά σας, λόγω εμφάνισης της νόσου στην Ελλάδα και αποπαρασιτώστε τα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Εκ της Διεύθυνσης ΑΟΚ Μεσσηνίας


Πηγή : Δελτίο τύπου

Καταστροφικές οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για τις προσμείξεις του ελαιολάδου

Μεγάλο το χτύπημα για τους ελαιοπαραγωγούς - Για το τέλος του μικρομεσαίου παραγωγού κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Ηλείας

Μετά τους κτηνοτρόφους, στο στόχαστρο του ΟΟΣΑ φαίνεται πως μπήκαν και οι ελαιοπαραγωγοί αφού δεν έφταναν οι καταστροφικές προτάσεις του για το γάλα και το γιαούρτι πρότεινε να αφεθεί να γίνεται ελεύθερα και η πρόσμιξη ελαιολάδου με άλλα λάδια δήθεν και καλά για να πέσει η τιμή του, γιατί έτσι ο καταναλωτής θα μπορεί να τρώει «φτηνό» λάδι!. Οι πολυεθνικές εταιρείες όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία υπαγορεύουν πολιτική για το λάδι με στόχο να κυριαρχήσουν ολοκληρωτικά στην αγορά, με τις ευχές του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.

Σε πρόσφατη λοιπόν πολυσέλιδη (325 σελίδες) έκθεσή του ο ΟΟΣΑ προτείνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεων, για το ελαιόλαδο να μπορεί ελεύθερα να αναμιγνύεται με άλλα έλαια ( ιχθυέλαια, σπορέλαια κ.λ.π) και να πωλείται εν συνεχεία στο εμπόριο! Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, το οικονομικό όφελος από την υιοθέτηση των συνολικά 66 προτάσεων του θα αγγίξει τα 5,2 δισ. ευρώ ετησίως.

Η συγκεκριμένη έκθεση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς περιλαμβάνει και άλλες προτάσεις όπως την χρονική επέκταση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος πάνω από τις πέντε μέρες που ισχύει σήμερα αλλά και την κατάργηση της διάταξης για το γιαούρτι, προτείνοντας την «κατασκευή» φτηνού γιαουρτιού από πρωτεΐνη γάλακτος και όχι από γάλα και μαγιά. Υπέρ των προσμείξεων έχουν ταχθεί ήδη και εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή του σπορέλαιου, καθώς προσδοκούν σε κέρδη. Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. παίζουν ήδη διαφημίσεις τέτοιων προϊόντων τα οποία παρουσιάζονται και ως «υγιεινότερα» απ’ το γνήσιο ελαιόλαδο. Διάφορες οργανώσεις προσέφυγαν εναντίον των διαφημίσεων ζητώντας από τις αρχές να χαρακτηριστούν ως «παραπλανητικές», ωστόσο οι ενστάσεις τους απορρίφθηκαν.

Η χώρα μας είναι τρίτη δύναμη στον κόσμο στην παραγωγή ελαιόλαδου και πρώτη δύναμη στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Διαθέτουμε περίπου 140 εκατ. ελαιόδεντρα και το 2012 η παραγωγή έφτασε τους 360.000 τόνους από τους οποίους το 80 % είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Είναι χαρακτηριστικό πως στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιταλία με ποσοστό 45 % και τρίτη η Ισπανία με ποσοστό 25 % επί της ετήσιας παραγωγής.


Πηγή : radio 936

Προς ένταξη στα μνημεία της UNESCO η Αρχαία Μεσσήνη

Η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, έχει συμπεριληφθεί στον εθνικό κατάλογο που θα υποβληθεί στην UNESCO με σκοπό την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτό πληροφόρησε χτες τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η γγ του ΥΠΠΟΑ Λίνα Μενδώνη. Αφορμή στάθηκε η εξέταση από πλευράς ΚΑΣ της μελέτης για τη στέγαση τμήματος του Γυμνασίου, που μαζί με το Στάδιο, είναι από τα πιο εντυπωσιακά, από άποψη διατήρησης, οικοδομικά συγκροτήματα του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης και όχι μόνον.

Η πρωτοποριακή μελέτη, που αφορά στην κατασκευή στεγάστρου το οποίο θα ανακαλεί, χωρίς να μιμείται, μέρος της στοάς του Γυμνασίου όπως ήταν στην αρχαιότητα, πήρε χτες το «πράσινο φως» από τα μέλη του Συμβουλίου. Πρόκειται για την τμηματική στέγαση της ανατολικής και βόρειας στοάς στη βορειανατολική γωνία του μνημείου, επέμβαση που αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου αναστηλωτικού έργου το οποίο συντελείται τα τελευταία χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης.

Το έργο, που ξεκίνησε με πόρους από το Β΄και Γ΄ΚΠΣ και συνεχίστηκε με ΕΣΠΑ, αφορά μια ελαφριά μεταλλική κατασκευή, πλήρως εναρμονισμένη στον περιβάλλοντα χώρο, τόσο από αισθητική όσο και αρχαιολογική άποψη.Στόχος η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου, που θα παρέχει προστασία στους θεατές, θα στεγάζει μικρή έκθεση αρχιτεκτονικών μελών, ενώ θα αποκαθιστά τις αρχικές συνθήκες φωτός, όγκου και χαρακτήρα του μνημείου ως ημιυπαίθριου χώρου, που ήταν οι στοές.


Πηγή : kalamata news

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

28 χρόνια κάθειρξης σε 4 Ρουμάνους για κλοπές στην Τριφυλία

Με αρκετά χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τρεις Ρουμάνοι, πατέρας, γιος και θείος, για διάπραξη πάμπολλων κλοπών και διαρρήξεων πέρυσι στην Τριφυλία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών, τον Ιανουάριο του 2012 είχαν πληροφορίες ότι ο θείος στο σπίτι του στην Κυπαρισσία κρύβει κλοπιμαία. Αφού έκαναν έρευνα, πράγματι τα εντόπισαν. Στο σπίτι, επίσης, βρίσκονταν ο μπατζανάκης του με το γιο του. Τόσο ο θείος όσο και ο μπατζανάκης του δήλωσαν ότι τα πράγματα τα είχαν αγοράσει από άλλον Ρουμάνο και δεν τα είχαν κλέψει. Ο δε νεαρός Ρουμάνος δήλωσε πως δε γνωρίζει τίποτα.

Τα θύματα στις καταθέσεις τους δήλωσαν πως τα κλοπιμαία, τα οποία ήταν οτιδήποτε χρήσιμο μπορεί να υπήρχε σε ένα σπίτι ή κατάστημα: φιάλες υγραερίου, φορητοί υπολογιστές, χλοοκοπτικά, θαμνοκοπτικά, γεννήτριες, οικιακές συσκευές κ.ά. Χαρακτηριστικά, ένα από τα θύματα είπε ότι οι κλέφτες έμπαιναν στα σπίτια σαν τους αρουραίους. Ο δε πρόεδρος διευκρίνισε ότι κατηγορούνται τουλάχιστον για 14 κλοπές. Απολογηθείς ο θείος είπε ότι γνωστός του Ρουμάνος που έφυγε για τη Ρουμανία τού πούλησε τα πράγματα που είχε κι αυτός τα αγόρασε χωρίς να ξέρει ότι είναι κλοπιμαία. Ωστόσο, σε ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου τι τα ήθελε 13 θαμνοκοπτικά, δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Στην απολογία του, ο μπατζανάκης του ανέφερε κι αυτός ότι τα πράγματα τα είχαν αγοράσει και ο γιος του δεν έχει καμία σχέση. Ο νεαρός, επίσης, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στις κλοπές. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους 3 Ρουμάνους για σύσταση συμμορίας και κακουργηματικές κλοπές. Τους δύο πρώτους Ρουμάνους τούς καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξης, ενώ το νεαρό σε 6 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Β.Β.


Πηγή : tharros news

Μήνυση για την καταστροφή του λιμανιού Κυπαρισσίας υπέβαλε ο Κόλλιας

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Μηνυτήρια αναφορά για την καταστροφή του προσήνεμου μόλου Λιμένος Κυπαρισσίας υπέβαλε χθες το πρωί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας! Το δήμαρχο συνόδευαν στο Δικαστικό Μέγαρο ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας και νυν δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Γιώργος Σαμπαζιώτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός. Η μηνυτήρια αναφορά έχει ως εξής: «Κυρία εισαγγελέα, σας είναι ενδεχομένως γνωστή από δημοσιεύματα ή άλλες αναφορές η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι Κυπαρισσίας με την κατάρρευση του προσήνεμου δυτικού μόλου, με τους πρώτους ισχυρούς κυματισμούς πριν από μερικούς μήνες.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάρρευσης είναι το λιμάνι ουσιαστικά να μη λειτουργεί και τα ελλιμενιζόμενα σκάφη των αλιέων και όχι μόνο να διατρέχουν κίνδυνο. Εκτιμήσεις και στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου δημιουργούν προβληματισμούς για το αν η εκτέλεση αυτή ακολούθησε τη σωστή διαδικασία. Έχουν διατυπωθεί επισημάνσεις αρμόδιων φορέων, ότι σημειώθηκαν ουσιαστικές παραλείψεις με συγκεκριμένες ευθύνες, ενδεχομένως και ποινικές. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, εκφράζοντας τα αισθήματα των πολιτών της Κυπαρισσίας, με ομόφωνη απόφασή του μ’ εξουσιοδότησε να σας υποβάλλω την παρούσα μηνυτήρια αναφορά με κύριο αίτημα την αναζήτηση αυτών των ευθυνών. Ενημερωτικά σημειώνω ότι το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε το 2007 από την εταιρεία “ΜΕΤΡΟ ΑΤΕ”, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον τότε χαρακτήρα της και τελείωσε το 2009.

Πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα μπορούν να καταθέσουν: α) ο τότε δήμαρχος του τέως Δήμου Κυπαρισσίας, κ. Γεώργιος Σαμπαζιώτης β) ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κυπαρισσίας, κ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος και γ) ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Κυπαρισσίας, κ. Κωνσταντίνος Ροϊλός. Συνημμένα, σας υποβάλλουμε σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα στοιχεία και προσβλέπουμε σε σας για τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών όπου ανήκουν». Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, αφού αναφέρθηκε σε κακοτεχνίες, ελλείψεις, προβλήματα στο έργο που εκτελέστηκε την περίοδο 2007 – 2009, καθώς και στην κατάρρευση τμήματος του προσήνεμου μόλου και ουσιαστικά την καταστροφή του λιμανιού, σημείωσε: «Ήδη, όπως σας έχω πει και γνωρίζετε, η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει από μόνη της αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για το ζήτημα του λιμανιού. Έχει καταθέσει στο Λιμεναρχείο σχετικά έγγραφα και, βεβαίως, προσθέσαμε κι εμείς τα δικά μας έγγραφα, τα οποία ήταν γνωστά και στην τότε Νομαρχία και στην τότε Περιφέρεια, αλλά και στην Εισαγγελία, από τις σχετικές καταθέσεις των αναφορών που είχαν γίνει». Ο κ. Κόλλιας τόνισε ακόμη: «Εμείς λέμε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν. Οι ζημιές που έχουν γίνει και οι κακοτεχνίες αποδεικνύονται από μία σειρά κείμενα και είναι χαρακτηριστική η τελευταία τεχνική έκθεση πολιτικού μηχανικού της Κυπαρισσίας, που επιβεβαιώνει αυτό που φαίνεται και από τις φωτογραφίες, τη μετατόπιση ογκολίθων, δηλαδή, από τα θεμέλια του μόλου.

Εμείς ζητάμε την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης!». Πρόσθεσε δε πως, πέρα από την απόδοση ευθυνών, που είναι η μία πτυχή του προβλήματος, εκείνο που έχει αξία για τους πολίτες ολόκληρης της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής, όπως και τους απόδημους, είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών, έτσι ώστε, επιτέλους, να αποκτήσει και πάλι το λιμάνι μορφή λιμανιού, γιατί σήμερα είναι «δίπορτο». Ο κ. Κόλλιας μίλησε και για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ότι βρίσκεται στην τελική της φάση η τροποποιητική μελέτη που έχει κατατεθεί, τονίζοντας τη συνεργασία με την Περιφέρεια και όλους τους φορείς, «γιατί το λιμάνι είναι βασικός, μοναδικός πυλώνας της Τριφυλίας στο Ιόνιο και βασικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής μας!».

Με τη σειρά του, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας και νυν δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας, Γιώργος Σαμπαζιώτης, επισήμανε: «Η ουσία του θέματος είναι ότι ένα πρόβλημα το οποίο παρακολουθούσαμε χρόνια αυτή τη στιγμή κατατίθεται και με έγγραφα. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι υπεύθυνοι, είτε αυτές είναι οι υπηρεσίες είτε είναι οι εταιρείες οι οποίες χειρίστηκαν το θέμα. Εμείς θα είμαστε, πάντως, δίπλα στη Δικαιοσύνη να προσφέρουμε κάθε στοιχείο το οποίο θα βοηθήσει στο να λάμψει η αλήθεια και το ευχόμαστε, να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης, για να ξέρει, τουλάχιστον, ο ελληνικός λαός τα χρήματα πού πηγαίνουν…». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ο εισαγγελέας να ανοίξει το φάκελο του λιμανιού, από τη στιγμή που ξεκίνησε η δημοπράτησή του μέχρι και σήμερα, για να δει πού είναι οι ευθύνες! Ευθύνες υπάρχουν! Τις έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, άσχετα αν ορισμένοι δεν το παραδέχονται», ενώ εξέφρασε την πίστη του ότι «ο κ. εισαγγελέας θα πράξει αυτό που πρέπει και θα αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που υπάρχουν! Το λιμάνι πρέπει να τελειώσει, να αποκατασταθεί και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα γι’ αυτό, γιατί είναι ένας μοχλός ανάπτυξης για την πόλη, όχι μόνο για εμάς τους ψαράδες που έχουμε τις περιουσίες μας, αλλά για την πόλη και την περιοχή ακόμη περισσότερο. Δεν είναι μόνο η καταστροφή, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα και ελλείψεις και οι αρμόδιοι να ακούσουν και να σκύψουν στα προβλήματα…».


Πηγή : tharros news

Φιλιατρά: Διαθέσιμο το VDSL με ταχύτητες 30 και 50 Mbps

Ενεργοποιήθηκε στα Φιλιατρά το νέο δίκτυο.

Με υπερηψηλές ταχύτητες στο internet μπορούν να τρέχουν εδώ και λίγες ώρες οι χρήστες του internet καθώς ενεργοποιήθηκε το νέο δίκτυο VDSL στα Φιλιατρά προσφέροντας ταχύτητες των 30 και 50 Mbps. Οι ταχύτητες πραγματικά ζαλίζουν με το κατέβασμα να πλησιάζει τα 45Mbps (ανάλογα με την απόσταση από το κέντρο) προσφέροντας στον χρήστη υπερηψηλή ταχύτητα πρόσβασης στο internet αλλά και υπηρεσίες που απαιτούν υψηλή ζώνη εύρους ταχύτητας.

To VDSL (Very high-bitrate/high speed DSL) είναι το πιο γρήγορο ασύμμετρο DSL και ανήκει στα δίκτυα επόμενης γενιάς. Το VDSL επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών που απαιτούν υψηλό εύρος ζώνης, όπως η τηλεόραση υψηλής ανάλυσης, το ψηφιακό βίντεο ή η διασύνδεση απομακρυσμένων εταιρικών δικτύων.

Για πληροφορίες σχετικά με τα τιμολόγια για τις VDSL υπηρεσίες δείτε την σελίδα του ΟΤΕ

Ιδού και ο έλεγχος της γραμμής του ΟΤΕ για το τηλέφωνο μας στα Φιλιατρά




Πηγή : filiatra news

Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας γιόρτασε τον πολιούχο του στην Αθήνα

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών γιόρτασε τον πολιούχο του Αγ. Νικόλαο στην αίθουσα ”ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΑΚΚΑΒΑ” στην Αθήνα. Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Σιδηροκαστριτών.4 Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το βιβλίο του συμπατριώτη μας από την Αυστραλία κ. Σωτήρη Δημ. Μανωλόπουλου “Ελπιδοφόρο χάραμα του μετανάστη” (τα έσοδα από την πώλησή του με εντολή του Σιδηροκαστρίτη συγγραφέα προσφέρονται για την ενίσχυση του συλλόγου μας). Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παραδοσιακούς μεζέδες και κρασί από το χωριό μας, ενώ λειτουργούσε μικρό παζάρι δώρων για την ενίσχυση του 5συλλόγου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ένωσης Αθηνών κ. Αλέξανδρος Δασκαρόλης και ο ταμίας της κ. Γεώργιος Ραμπατσουλέας, ο β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας κ. Νικόλαος Καρυώτης, η Πρόεδρος του Καππαδοκικού Σωματείου Μ. Ασίας «Αγ. Ιωάννης ο Ρώσσος» κα Βάσω Καπετανίδου, ο Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας και συγγραφέας κ. Δημήτρης Π. Μητρόπουλος από το Αρτίκι και ο 3πρώην διαμερισματικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ. Γιάννης Φωτόπουλος με καταγωγή από το Δώριο. Επίσης, παρευρέθηκαν οι πρώην πρόεδροι του συλλόγου μας Γιώργος Λυμπερόπουλος και Ηρακλής Μπινιώρης, καθώς και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. κα Μηλιά Λιακάκη, κα Ξένη Κωνσταντοπούλου και κ. Ηλίας Λιακάκης.

Ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών ευχαριστεί θερμά όσους τον στήριξαν με την παρουσία τους αλλά και όσους βοήθησαν στην εκδήλωση. Τα εδέσματα2 ήταν προσφορά του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών και συγκεκριμένα βοήθησαν γι’ αυτό τον σκοπό οι κυρίες Νικολέττα Αθανασοπούλου, Ευσταθία Κωνσταντοπούλου, Γαρυφαλλιά Καζάνη, Μαρία Αντωνοπούλου, Ελένη Γαλάνη και οι κυρίες του συμβουλίου μας Ευσταθία Λιακάκη και Γαλάνη Αλεξάνδρα. Για το κρασί το μίνι μάρκετ του χωριού μας. Για το παζάρι δώρων τις κυρίες Μαρία Αντωνοπούλου, Μαλάμω Μανωλοπούλου και τη δεσποινίδα Ξένια Αγγελάκου! Και του χρόνου, με υγεία!Και καλές γιορτές!

Το Δ.Σ. Μαρία Λιακάκη


Πηγή : kyparissiotis

Καλαμάτα: Αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε Νηπιαγωγείο

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα. Λίγο μετά τις 7 το πρωί ένα αυτοκίνητο κινούμενο στην οδό Λακωνικής, κάτω από αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, έχασε τον έλεγχο, έφυγε από την πορεία του και αφού γκρέμισε το συρματόπλεγμα στη συνέχεια έπεσε πάνω στην πόρτα του 19ου Νηπιαγωγείου της Καλαμάτας.

Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο βρίσκεται στη διασταύρωση Λακωνικής και Βασ. Γεωργίου. Από το ατύχημα προκλήθηκε ένας πανικός αφού μετά από λίγη ώρα τα μικρά παιδιά θα πήγαιναν στο Νηπιαγωγείο αλλά από τύχη δεν χτύπησε κανείς.

Τα μικρά παιδιά και οι γονείς σοκαρισμένοι παρακολουθούν αυτό που συνέβη… Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου 3 χρόνια είχε συμβεί ίδιο περιστατικό στο συγκεκριμενο Νηπιαγωγείο!


Πηγή : tharros news

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στα Φιλιατρά

Τα γιορτινά τους φόρεσαν σήμερα τα Φιλιατρά, με μουσική, χορούς αλλά και τραγούδια, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία, για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων με τον μαέστρο της Παναγιώτη Φωτεινέα, πλημμύρισε αρχικά με χριστουγεννιάτικες νότες την βραδιά, για να ακολουθήσει το χορευτικό τμήμα του Νίκου Αθανασόπουλου, που παρουσίασε χορούς γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Την εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών και τον Σύλλογο Φιλοπροόδων, έκλεισαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης, υπό την καθοδήγηση της μουσικού Κυριακής Ντίνου.

Ευχές για τις εορταστικές ημέρες που ακολουθούν, έδωσαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Παρασκευή Παντελάκη.


Πηγή : filiatra net

Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ του προγράμματος Νέων Αγροτών. Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοσίευση της προκήρυξης

Δημοσιεύθηκε στη επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης Κοινή Υπουργική Απόφαση του προγράμματος (ΦΕΚ Β΄ 3184/2013) εγκατάστασης Νέων Αγροτών. Αυτό αποτελεί ουσιαστικά και το τελευταίο βήμα για την προκήρυξη του προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2013. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου τελικά το κονδύλι του προγράμματος θα ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει να επιτευχθεί και αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος, οι οποίο ενώ αρχικά υπολογίζονταν περίπου στους 6.000 τώρα θα ξεπεράσουν του 7.000.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΚΥΑ «εν Δυνάμει Δικαιούχοι», θεωρούνται οι πρώτοι της σειράς κατάταξης, οι οποίοι καλύπτονται από το όριο των διαθεσίμων πιστώσεων της περιόδου. Όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή θα μπορούν να κριθούν οριστικά δικαιούχοι, εφόσον εντός χρονικού ορίου που ορίζεται με το Άρθρο 22 της παρούσας εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον.

Επιλαχόντες

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται κατά σειρά βαθμολογίας, ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων. «Επιλαχόντες» μπορούν να κριθούν ως «εν δυνάμει δικαιούχοι», εφόσον ήδη «εν δυνάμει δικαιούχοι» δεν εκδηλώσουν ενδιαφέρον ή εφόσον καταστεί δυνατόν να ληφθεί απόφαση να εφαρμοστεί η διαδικασία ανακατανομής πιστώσεων της παραγράφου 5 του άρθρου 21.

agrotypos.gr


Πηγή : best-tv

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση - Συνεστίαση του Αθλητικού Συλλόγου Τριφυλίας

Τη δεύτερη (κατά συνεχή σειρά) εκδήλωση - συνεστίαση, για όλους τους φίλους του αθλητισμού, τα μέλη του συλλόγου του και για όσους θέλουν να περάσουν μία όμορφη βραδιά, διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 στην κοσμική ταβέρνα <<ΣΤΕΦΑΝΗΣ>> στην Τερψιθέα. Στην τιμή της πρόσκλησης περιλαμβάνεται πλήρες μενού - με φαγητό, ποτό και γλυκό. Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!!


Πηγή : kyparissiotis

Φιλιατρά: Ελάτε απόψε να ανάψουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία

Σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 θα γίνει τελικά το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία των Φιλιατρών μετα την χθσινή αναβολή που υπήρξε λόγω της βροχής.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα συνεργαστούν ο Δήμος Τριφυλίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων ενώ ιδιαίτερη νότα θα δώσουν οι παιδικές φωνές από τους μαθητές των τριών Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Το δέντρο θα ανάψει στις 6.30 το βράδυ κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Στη συνέχεια ένα από τα τμήματα του χορευτικού του Συλλόγου θα χορέψει τα κάλαντα και μαθητές των Δημοτικών σχολείων των Φιλιατρών με την καθοδήγηση της μουσικού κ. Κυριακής Ντίνου θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών θα προσφέρει γλυκά και αναψυκτικά σε όσους παρευρεθούν προσφορά των καταστημάτων της πόλης.


Πηγή : filiatra news

Εκδήλωση της Β΄ ΕΛΜΕ στην Κυπαρισσία

Η ΕΛΜΕ Β' Μεσσηνίας οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο - βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κυπαρισσίας με θέμα: "Οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις μέσα από το πρίσμα της Κριτικής Παιδαγωγικής (αναλυτικά προγράμματα, αξιολόγηση, σχολείο του μέλλοντος)"

Ομιλητές:

Γρόλλιος Γεώργιος, καθηγητής, τομέας Παιδαγωγικής και Κοινωνικού Αποκλεισμού του ΠΤΔΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σκορδούλης Κωνσταντίνος, καθηγητής, τομέας Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΠΤΔΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Πηγή : filiatra net

Ορκίστηκε ο νέος αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σήμερα έγινε η ορκωμοσία του νέου Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Σεφέκου από το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτη Κατσίβελα. Ακολούθησε μακρά συνεργασία με θέμα το σχεδιασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής και τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας.

Έγινε πλήρης ενημέρωση του νέου Διοικητή για τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και καθορίστηκαν οι επόμενες δράσεις και ενημερώθηκε για τους νέους διορισμούς ιατρών που πρόκειται να διορισθούν στο νοσοκομείο. Έγινε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου που αφορά την Υγεία με ειδική αναφορά τον ιατρικό τουρισμό που είναι και η νέα πρόκληση. Έγινε σαφές στο νέο Διοικητή ότι δεν υπάρχει πίστωση χρόνου και ότι από την αρχή θα πρέπει να τρέξει τις υποθέσεις του νοσοκομείου, που έχουν λιμνάσει.


Πηγή : best-tv

Ντ. Νικολάκου: Η ψηφιακή τεχνολογία σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του τουρισμού

Για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία στον τουριστικό τομέα ενημερώθηκαν οι φορείς του τουρισμού της Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του έργου «Συνδυασμένες Ενέργειες Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Το διαδίκτυο και τα social media επηρεάζουν και σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την ποιότητα & το εύρος όλων των σταδίων της τουριστικής εμπειρίας και της διαδικασίας επιλογής ενός προορισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι 93% των ταξιδιωτών παγκοσμίως αναφέρει πως η απόφαση κράτησής τους επηρεάζεται από τα online reviews, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Tripadvisor. Παράλληλα, οι κινητές συσκευές καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση ως εργαλεία πρόσβασης στο διαδίκτυο καθ’ όλα τα στάδια της τουριστικής εμπειρίας ενώ ήδη 20% των συνολικών αγορών διακοπών πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών. Βάσει των παραπάνω η συγκροτημένη παρουσία των τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί βασική προϋπόθεση επιτυχίας και απαιτεί στρατηγική στόχευση, γνώση και συνεχή πληροφόρηση επί των τεχνολογιών και του διαρκώς μεταβαλλόμενου διαδικτυακού περιβάλλοντος. Οι επαγγελματίες τουρισμού της Πελοποννήσου ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες στα παρακάτω θέματα:

  • σύγχρονες τάσεις στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
  • τη βέλτιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αποτελεσματική προώθηση και προβολή της Πελοποννήσου ως τουριστικό προορισμό,
  • συγκεκριμένες τακτικές που ακολουθούνται καθώς και τα σημαντικά αποτελέσματα που σημειώνονται σε επίπεδο ανάπτυξης διαδραστικών σχέσεων με τους δυνητικούς επισκέπτες της Πελοποννήσου και των επί μέρους τουριστικών προορισμών της, βάσει της στρατηγικής που έχει χαραχτεί στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Προβολής της Πελοποννήσου ως Τουριστικού Προορισμού στα Social Media,
  • πρακτικές μεθόδους και εργαλεία ανάπτυξης περιεχομένου, διαφημιστικής προβολής και διαχείρισης ανά μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο ολοήμερο σεμινάριο συμμετείχαν περισσότερα από 50 στελέχη ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων τουρισμού καθώς και σπουδαστές τουριστικών σχολών από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Στο σεμινάριο παρευρέθηκε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τους επαγγελματίες τουρισμού με μετρήσιμα πλέον αποτελέσματα. Η τουριστική περίοδος του 2013 είχε θετικό πρόσημο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πλέον νέα εργαλεία με τα οποία μπορούν οι επαγγελματίες τουρισμού να προβάλουν και τις δικές τους επιχειρήσεις. Με τη νέα περίοδο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να δουλεύει ακόμη πιο εντατικά με νέες δράσεις, έτσι ώστε το 2014 να αποτελέσει μια ακόμη καλύτερη χρονιά. Αντίστοιχα οι επαγγελματίες που παραβρέθηκαν εξέφρασαν την ικανοποίηση τους και ζήτησαν ακόμη περισσότερες συνέργειες και στοχευμένες δράσεις στο τομέα του τουρισμού. Προγραμματίζεται τέλος ένα επιπλέον εκπαιδευτικό σεμινάριο στις αρχές του επόμενου έτους.


Πηγή : best-tv

Έχασε τη μάχη η 23χρονη φοιτήτρια από την Κυπαρισσία

Ύστερα από 20 μέρες έχασε, σήμερα το πρωί, τη «μάχη» με το θάνατο η 23 φοιτήτρια από την Κυπαρισσία, η οποία είχε τραυματιστεί βαριά στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, όπου έχασε τη ζωή του ένα ακόμη άτομο και τραυματίστηκαν συνολικά 14. Η νεαρή φοιτήτρια είχε βαριές κρανιογεγκεφαλικές κακώσεις, είχε υποβληθεί σε χειρουργείο και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.


Πηγή : radio 936

Παναγόπουλος «Αυτό που έγινε χθες πρόκειται για αλητεία. Κανένα πρόβλημα με Ολυμπιακό»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Θάρρος ο τεχνικός της Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγόπουλος μετά το χθεσινό ματς δήλωσε τα εξής: «Κατ’ αρχάς να τονίσω πως δεν έχουμε τίποτα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, αλλά αυτό που έγινε από τον κ. Νικολόπουλο πρόκειται για μεγάλη αλητεία. Ως Κυπαρισσία στα 2 ½ τελευταία χρόνια έχουμε αντικρίσει μόλις δύο φορές την κόκκινη και σ’ ένα ματς ήρθαν τρεις αποβολές. Του προτείνουμε να ζητήσει από μόνος του την εξαίρεση από τα παιχνίδια της ομάδας μας, στην οποία έχει δείξει μεγάλη εμπάθεια και με χαρακτηριστικό τρόπο», τόνισε μεταξύ άλλων ο ικανός τεχνικός.


Πηγή : kyparissiotis

Τριφυλία: Συνελήφθησαν με 1.440 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθησαν, χθες (16.12.2013) το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Καλού Νερού - Σιδηροκάστρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 33 και 43 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά -1.440- πακέτα με τσιγάρα, διαφόρων εταιριών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα προαναφερόμενα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των -120- ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.


Πηγή : filiatra net

Χωρίς αποζημίωση ελιές της Κυπαρισσίας που κάηκαν

Δεν δικαιούνται αποζημίωση οι 5.000 αιωνόβιες ελιές που κάηκαν το Μάιο στην Κυπαρισσία. Σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ στον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, ο λόγος είναι πως η έκταση που κάηκε είναι 300 στρέμματα, μικρότερη από το πλαφόν των 500 στρεμμάτων που προβλέπεται στο σχετικό κανονισμό για τις αποζημιώσεις λόγω πυρκαγιάς.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Αλευράς, μετά την πυρκαγιά στα τέλη Μαΐου, έστειλε αίτημα αποζημίωσης τόσο στον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη όσο και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλειο Έξαρχο. Στόχος είπε, ήταν να μειωθεί το πλαφόν των 500 στρεμμάτων σε λιγότερα στρέμματα. Είχε θυμίσει δε πως κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις αποζημίωσης στις οποίες κάηκαν 510 στρέμματα, από τα οποία ήταν δασικά τα 490 και αποζημιώθηκαν κανονικά τα 20 αγροτικής έκτασης. Τόνισε την ανάγκη ν' αλλάξει ο κανονισμός και να αποζημιωθούν οι ελαιοκαλλιεργητές, πολλοί από τους οποίους έπαθαν καθολική καταστροφή.

agronews.gr


Πηγή : best-tv

Ευχαιστίες Μπέζου ευχαριστίες για την εθελοντική προσφορά στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 16.12.2013 ο Διοικητής του ΓΝ.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος με ομάδα εθελοντών και ειδικότερα με τους κ.Μουντουβά Γεώργιο, κ.Ξουραφά Κων/νο και κ.Μερκούρη Καίτη, προκειμένου να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες για την σταθερή εθελοντική τους προσφορά στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών και στα παιδιά που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή πρόνοιας.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Συναντήθηκα σήμερα με τους εθελοντές κ. Μουντοβά, κ.Ξουραφά και κ.Μερκούρη προκειμένου να τους εκφράσω ως όφειλα και ως ένοιωθα, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη μεγάλη τους προσφορά στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών. Στις πράξεις τους αντανακλάται το μεγαλείο της ανθρωπειάς και της αγάπης στους συνανθρώπους μας. Τους ευχαριστώ για όλα όσα προσφέρουν και τους θεωρώ βασικούς συνεργάτες στην συλλογική μας προσπάθεια »


Πηγή : messinia portal

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αποικίες θαλάσσιας ζωής με υφάλους στον Κυπαρισσιακό

Επιστρέφει η ζωή στη νεκρά θάλασσα
Τοποθέτηση τεχνητών υφάλων για να αυξηθεί ο πληθυσμός των ψαριών

Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

Τέσσερις νέες αποικίες θαλάσσιας ζωής πρόκειται να αποκτήσει η Ελλάδα, με την τοποθέτηση τεχνητών υφάλων, μεταξύ άλλων στην περιοχή της Κυπαρισσίας. Το πρόγραμμα που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στοχεύει στην ενίσχυση της αλιείας, καθώς η μέθοδος εγκατάστασης τεχνητών υφάλων έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές περιοχές της Μεσογείου, αλλά και στη χώρα μας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι ύφαλοι θα ποντιστούν μέσα στο 2014. Όπως σημειώνει το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών, οι τεχνητοί ύφαλοι μπορούν να αυξήσουν εντυπωσιακά τους πληθυσμούς των ψαριών, σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 400%!

Οι συγκεκριμένες κατασκευές είναι πολύ απλές στην ουσία. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένους τσιμεντόλιθους, πάνω στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί θαλάσσια βλάστηση, αλλά και οργανισμοί, όπως ανεμώνες, σφουγγάρια και άλλα. Με αυτό τον τρόπο έλκονται οι πληθυσμοί των ψαριών και υποστηρίζεται η ενίσχυσή τους. Η επιλογή των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν οι νέοι τεχνητοί ύφαλοι δεν είναι τυχαία, καθώς η τοποθέτησή τους απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρόκειται γι’ αυτές που αποκαλούμε ολιγοζωικές ή «νεκρές» θαλάσσιες περιοχές, με μεγάλες αμμώδεις ή λασπώδεις εκτάσεις, απ’ όπου απουσιάζουν οι φυσικοί βραχώδεις ύφαλοι. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε στην ουσία νέες θαλάσσιες αποικίες, που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τους πληθυσμούς των αλιέων.

Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι, εκτός από την αύξηση των ιχθυαποθεμάτων, οι τεχνητοί ύφαλοι παρέχουν εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία από την παράνομη αλιεία, καθιστώντας αδύνατη τη χρήση βαριών συρόμενων αλιευτικών εργαλείων τα οποία καταστρέφουν κάθε ίχνος ζωής στο πέρασμά τους. Οι τεχνητοί ύφαλοι περιλαμβάνουν δεκάδες τσιμεντένιους κυβόλιθους που δεν επιτρέπουν τη χρήση τέτοιων παράνομων μεθόδων. Τέλος, επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα από τέτοιου είδους παρεμβάσεις φαίνονται σε βάθος πενταετίας. Όμως, είναι εντυπωσιακά.

Ο πρώτος τεχνητός ύφαλος στη χώρα μας ποντίστηκε το 1999 στο Φανάρι Ροδόπης, στο Θρακικό Πέλαγος. Είναι ο μόνος για τον οποίο υλοποιήθηκε το 5ετές πρόγραμμα παρακολούθησης που θέτει ως όρο η Ε.Ε. για την κοινοτική χρηματοδότηση. «Η αλιεύσιμη βιομάζα αυξήθηκε στην περιοχή πέρα από κάθε προσδοκία, ενώ παρατηρήθηκαν και είδη που πριν δεν υπήρχαν», επισημαίνει ο κ. Αργύρης Καλιανιώτης, διευθυντής του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών του ΕΘΙΑΓΕ. Όπως ο ίδιος τονίζει, η μέση αύξηση του πληθυσμού των ψαριών ήταν γύρω στο 150%, ενώ για ορισμένα είδη έφτασε ακόμη και το 400%.




Πηγή : tharros news

Με βεγγαλικά, κεράσματα και χορωδία η φωταγώγηση του δέντρου στην Κυπαρισσία

ΜΕ εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας θα κυλήσουν οι ημέρες των εορτών μετά την εκδήλωση για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της αγοράς με την ατμόσφαιρα να παραμένει εορταστική.

Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος που εκτός από ευχές, αναφέρθηκε στην ζωντάνια του εμπορικού κέντρου με αλλαγή διάθεσης για καταναλωτές που δίνουν το παρών σε κάθε πρωτοβουλία του συλλόγου. Σε καιρούς κρίσης οι γιορτές δίνουν το σύνθημα να αλλάξουμε ψυχολογία τις άγιες ημέρες κάνοντας πράξη την ανθρώπινη αλληλεγγύη είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας που μαζί με τον Πρόεδρος άναψαν το δέντρο για να ακολουθήσουν βεγγαλικά που γέμισαν χρώμα όλη την πόλη της Κυπαρισσίας.

Ευχές έδωσε επίσης η Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρισης κα Παντελάκη ενώ στη συνέχεια η Χορωδία της Φιλαρμονικής ορχήστρας της πόλης με την δασκάλα του έψαλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια ενώ η μπάντα της πόλης με τον αρχιμουσικό κ. Κτενά συνόδευσαν μουσικά την εκδήλωση. Φυσικά δεν έλειψαν τα κεράσματα στους πολίτες με εδέσματα, γλυκά και ευχές για αρκετή ώρα όπου με τοπικό τσίπουρο προσπάθησαν να ζεστάνουν την κρύα βραδιά...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : radio 936

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Κυπαρισσία 1-0 σε παιχνίδι παρωδία

Όλα τα είχε το χθεσινό ματς στο Γ. Λουκαρέας όπου ο Ολυμπιακός Καλαμάτας κατάφερε και πήρε ένα σπουδαίο διπλό με γκολ του Φουρναράκου λίγα λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης επικρατώντας με 1-0 της Κυπαρισσίας. Η Καλαματιανή ομάδα με αυτό το τρίποντο πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και ο νέος τεχνικός Διονύσης Πουλής έκανε ιδανικό ντεμπούτο. Από την άλλη, η Κυπαρισσία θεωρεί υπεύθυνο για την ήττα τον διαιτητή Ηλία Νικολόπουλο που άφησε την ομάδα του κ. Παναγόπουλου με 8 παίκτες από το 69′. Μάλιστα, οι δηλώσεις του τεχνικού του ΑΟΚ είναι πολύ σκληρές. Παρόλα αυτά, και όσα διαδραματίστηκαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν υποβαθμίζει την νίκη του Ολυμπιακού Καλαμάτας.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 34′ ο Μπαλαλάς έκανε το δυνατό σουτ αλλά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μπίζος. Στο 38′ ήρθε η πρώτη αποβολή. Ο Μιτρόφ αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για χέρι αφήνοντας την ομάδα του από πολύ νωρίς με παίκτη λιγότερο. Στο 51′ ο Σιγιέρης αντίκρισε και αυτός την 2η κίτρινη κάρτα για χέρι επίσης αφήνοντας τον ΑΟΚ με 9 παίκτες. Στο 69΄ο Μπίζος ανέτρεψε τον Τζίφα εκτός της περιοχής αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον κ. Νικολόπουλο ως τελευταίος παίκτης. Στο 86′ ο Φουρναράκος με ένα φοβερό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλι γράφοντας το τελικό 1-0. Σε αυτό το σημείο αποβλήθηκε ο Τζίφας των γηπεδούχων για εξύβριση. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νικολόπουλος (να σημειωθεί ότι συνολικά έδωσε 12 κίτρινες κάρτες και για τις δύο ομάδες και 4 αποβολές) με βοηθούς τους Τσοπανάκη και Τσίρμπα. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Μίντζηρας, Πέλλα, Σίνος (60΄ λ.τρ. Τζίφας), Παπαλέξης, Φουρναράκος, Μπαλαλάς, Καραγιάννης, Μαρούδας (81΄ Ξυδιάς), Αλεξανδρόπουλος, Τσαναλίας.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Σταματόπουλος, Γαργαρώνης, Σιγέρης, Μιτρόφ, Ντιόπ, Στρέπι (66΄ Μητρόπουλος), Μανδραπήλιας (58΄ Μαρασίν), Παναγόπουλος (70΄ Μπέλι).


Πηγή : kyparissiotis

Άναψε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Μετά το προχθεσινό άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία, χθες είχαμε μία ανάλογη εκδήλωση στη Ναυαρίνου, παράλληλα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και κεράσματα. Παράλληλα, το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Elite City Resort το φιλανθρωπικό χορευτικό Gala “just dancing”. Πάντως, για να ενισχυθεί και η κίνηση στην παραλιακή ζώνη, θα λειτουργήσουν καρουζέλ και παιδικό τραίνο κατά την περίοδο των εορτών.

Η έγκριση πρακτικού του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την παραχώρηση χερσαίου χώρου στην προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, σχετικά με την εγκατάσταση καρουζέλ και παιδικού τραίνου, περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας την προσεχή Τρίτη 17 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται, σε κάθε περίπτωση, πως στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες θα διοργανωθεί από το Δήμο πλήθος εκδηλώσεων με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Α.Π.





Πηγή : tharros news

Ψήφισμα για Μεταφορά λυμάτων Καλού Νερού στο βιολογικό Κυπαρισσίας

Μέριμνα όλων μας θα πρέπει να αποτελεί η προστασία τής θάλασσας, του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Η ποιότητα ζωής των πολιτών είναι πολύ σημαντική. Να εφαρμοστεί η αρχή τής ίσης μεταχείρισης προς όλους. Δεν είναι δυνατόν, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για τη χρηματοδότηση κάποιων έργων, να μη γίνεται τίποτα τελικά, λόγω έλλειψης σχεδιασμού... Δεν μπορεί ένα πανέμορφο χωριό, με οικιστική ανάπτυξη και καινούργιες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως είναι το Καλό Νερό Μεσσηνίας να βρωμάει , να υπερχειλίζουν οι βόθροι ,τα ποτάμια και η θάλασσα να μολύνονται, η δυσοσμία τις βροχερές ημέρες να μην υποφέρεται και οι τοπικοί άρχοντες να μην μπορούν να κινήσουν τις πρέπουσες διαδικασίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα!! Όλοι τους προεκλογικά το είχαν θέσει ως θέμα πρώτης προτεραιότητας.

Το πρώτο μέλημα τής Δημοτικής Αρχής θα έπρεπε να ήταν η σύνδεση των λυμάτων τού οικισμού μας με τον βιολογικό καθαρισμό της Κυπαρισσίας. Το θέμα με την αποχέτευση εκρεμεί εδώ και δεκαετίες στο Καλό Νερό. Θα μπορούσαν να είχαν συντομεύσει τις διαδικασίες και να είχαν προχωρήσει γρήγορα το έργο. Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, όπως ο εκπολιτιστικός, απανταχού Καλονεριτών , ο σύλλογος επαγγελματιών, ο σύλλογος προστασίας Περιβάλλοντος - Κυπαρισσιακού Κόλπου με πρόεδρο τον δικηγόρο Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ασχολήθηκε λεπτομερώς και με την Caretta caretta. Δεν κατανοώ γιατί για τις χελώνες να γίνονται χιλιάδες έρευνες, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τους πολίτες, να μην μπορούν να υπάρξουν οι σχετικές μελέτες και οι εγκρίσεις ώστε να δοθεί ένα τέλος επιτέλους στα άλυτα προβλήματα τόσων χρόνων. Παράκληση από όλους τους κατοίκους της Τ.Κ. Καλού Νερού να κάνετε κάτι για να μπορούμε να μιλάμε και εμείς για φως στο τούνελ. Αλλιώς θα συνεχίσουμε να ζούμε σε τριτοκοσμικές καταστάσεις ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες...


Πηγή : radio 936

Έλυσε τις διαφορές του με… ξύλο σε ελαιουργείο στους Γαργαλιάνους!

Πολύ… θερμόαιμος κάτοικος Γαργαλιάνων δεν δίστασε να επιτεθεί με άγριες διαθέσεις σε ιδιοκτήτρια ελαιοτριβείου στην περιοχή των Γαργαλιάνων το βράδυ της Τετάρτης.Σύμφωνα με πληροφορίες του gargalianoionline, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Ο φερόμενος ως δράστης του ξυλοδαρμού πήγε στο ελαιοτριβείο προκειμένου να μιλήσει με την ιδιοκτήτρια για θέματα οικονομικής φύσεως. Μεταξύ των δύο που δεν είχαν προηγούμενα, ξέσπασε μεγάλος καυγάς.

Η ιδιοκτήτρια του ελαιοτριβείου δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα της (όχι μόνο με τα χέρια, αλλά και με καρέκλα), αλλά ευτυχώς κανένα από αυτά δεν ήταν αρκετά δυνατό για να της προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Έτσι, διακομίστηκε στο νοσοκομείο μόνο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η ιδιοκτήτρια του ελαιοτριβείου έχει προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία και η όλη υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια του ελαιοτριβείου δήλωσε πως ο συγκεκριμένος πελάτης έχει εξοφληθεί κανονικά με όλα τα απαραίτητα παραστατικά και τιμολόγια καθώς και αποδείξεις καταθέσεων σε τραπεζικό λογαριασμό.


Πηγή : radio 936

Αθωώθηκε λόγω 30χρονος από ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ για πλαστα στις Σέρρες

Αθωώθηκε πανηγυρικά από δικαστήριο ο 30χρονος από τη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ που είχε συλληφθεί για πλαστα χαρτονομίσματα τα οποία δεν διακινούσε αλλα αποτελούν μέρος της εργασίας του!

Πιο αναλυτικά ο 30χρονος αντιπρόσωπος Κ.Γ. ο οποίος είναι αντιπρόσωπος πώλησης ειδικών στυλό σε εμπόρους που αναγνωρίζουν τα πλαστα χαρτονομίσματα, ενώ έφερε μαζί του όλες τις άδειες που απαιτούνται για πώληση ειδών και επαγγελματικής δραστηριότητας. Η συλλήψεις του έγινε στις Σέρρες όπου ασκούσε εμπορική δράση με αυτόφωρη διαδικασία, απέδειξε όμως στο δικαστήριο τον λόγο που κατείχε πλαστα χαρτονομίσματα λόγω επίδειξης. Τελος καλό ολα καλά λοιπόν. Ο kyparissiotis επικοινώνησε με τον 30χρονο και επιβεβαίωσε το γεγονός της απόφασης των δικαστικών αρχών.


Πηγή : kyparissiotis

Άναμμα Χριστουγενιάτικου Δέντρου στα Φιλιατρά

ΑΝΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 6.30 το βράδυ μέσα σε μία εορταστική ατμόσφαιρα θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία των Φιλιατρών.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα συνεργαστούν ο Δήμος Τριφυλίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών και ο Σύλλογος Φιλοπροόδων ενώ ιδιαίτερη νότα θα δώσουν οι παιδικές φωνές από τους μαθητές των τριών Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Το δέντρο θα ανάψει στις 6.30 το βράδυ κάτω από τους ήχους της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Στη συνέχεια ένα από τα τμήματα του χορευτικού του Συλλόγου θα χορέψει τα κάλαντα και μαθητές των Δημοτικών σχολείων των Φιλιατρών με την καθοδήγηση της μουσικού κ. Κυριακής Ντίνου θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών θα προσφέρει γλυκά και αναψυκτικά σε όσους παρευρεθούν προσφορά των καταστημάτων της πόλης.


Πηγή : filiatra net