Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Η λαική συσπείρωση Τριφυλίας για τα σκουπίδια

Δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους κατοίκους των Δ.Ε Αετού-Αυλώνα-Τριπύλας του Δήμου Τριφυλίας βλέποντας εδώ και δέκα μέρες να τους έχουν ‘’πνίξει’’ τα σκουπίδια ,με τους κάδους ξέχειλους, σωρούς από σακούλες έξω από αυτούς στα πεζοδρόμια και στους δρόμους και τα αδέσποτα σκυλιά και γάτες να κάνουν το δικό τους ‘’πάρτυ ‘’. Το πρόβλημα προέκυψε μετά τον άκαρπο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί για ανάθεση της αποκομιδής σε αυτά τα διαμερίσματα σε εργολάβο.

Όμως επειδή ‘’των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν’’, οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα όταν ήδη είχε δοθεί δίμηνη παράταση στον προηγούμενο εργολάβο ,εφόσον η διοίκηση του Δήμου είχε επιλέξει αυτή την επιζήμια για τους δημότες λύση και εδώ καταλογίζουμε μεγάλες ευθύνες στη δημοτική αρχή . Γιατί η άλλη λύση, που θα ήταν και οικονομικότερη και θα έλυνε άπαξ δια παντός το πρόβλημα, είναι αυτή που από την αρχή της θητείας μας προτείναμε στη δημοτική αρχή , την διεύρυνση δηλαδή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου με την αγορά ενός απορριμματοφόρου και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για να καλύψει τις ανάγκες αποκομιδής των σκουπιδιών όλου του Δήμου Τριφυλίας

Οι εργολάβοι μπαίνουν και στον τομέα της καθαριότητας με αποκλειστική επιδίωξη το κέρδος . Ο δήμος, λαμβανομένου υπ όψιν και της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ,δεν έχει κανένα δικαίωμα να χαρίζει λεφτά στους εργολάβους που θα τα παίρνει βέβαια από τις τσέπες των συνδημοτών μας! Γι αυτό καλούμε την δημοτική αρχή έστω και τώρα , αφού βρεί μια ενδιάμεση λύση για ένα μικρό χρονικό διάστημα ,να ξεκινήσει τις διαδικασίες για διεύρυνση των υπηρεσιών καθαριότητας ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες του Δήμου . Την καλούμε επίσης να επαναλειτουργήσει τον τομέα της ανακύκλωσης ώστε με διαλογή στην πηγή των ανακυκλούμενων υλικών να υπάρξει μείωση του όγκου των σκουπιδιών και οικονομικό όφελος για τον δήμο. Καλούμε τέλος τα τοπικά συμβούλια και τους φορείς του δήμου μας να συνεδριάσουν και να πάρουν θέση για αυτό το τεράστιο θέμα της διαχείρισης και αποκομιδής των απορριμμάτων Κυπαρισσία 10/05/2013 Κουκούμης Σαράντος Δημοτικός Σύμβουλος


Πηγή : radio 936

Ολοκληρώθηκε το διήμερο λαχανοκομίας στην Τριφυλία

Ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα και ολοκληρώθηκε χθες το διήμερο λαχανοκομίας που διοργάνωσε στην περιοχή της Τριφυλίας η εταιρεία σπόρων και σπορόφυτων Agris AE. Η περιοχή, όπως τονίστηκε, αποτελεί ένα από τα σημαντικά κέντρα λαχανικών της χώρας μας με όλες τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Θεολόγος Κουφάκης που στην εκδήλωση της Πέμπτης στο ξενοδοχείο "Κανελλάκης" στην Κυπαρισσία μίλησε για τα νέα προϊόντα και τις νέες τεχνικές, μας επισήμανε: «Η εταιρεία μας με αρχή την εγκατάσταση που φτιάξαμε στην Τερψιθέα, που είναι ένας πειραματικός σταθμός και κέντρο αξιολόγησης ποικιλιών ντομάτας και καρπουζιού, και με βάση την συνεργασία που έχουμε με το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου διοργανώσαμε αυτή την διημερίδα. Για εμάς η Τριφυλία είναι η πιο αναπτυσσόμενη περιοχή λαχανοκομίας στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ηρθαμε στην περιοχή, επενδύουμε και θα επενδύσουμε και άλλο τα επόμενα χρόνια γιατί είναι μια περιοχή με μεγάλη ανάπτυξη και εξαγωγικό χαρακτήρα».

Για τις ιώσεις και τα μέτρα προστασίας μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ Νικόλαος Κατής ο οποίος σημείωσε στην "Ε": «Στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε με την Agris στην παραγωγή σποροφύτων χωρίς φυτοπαθολογικά και εντομολογικά προβλήματα, γίνεται αυτή η διάλεξη. Στόχος μας είναι να βελτιωθεί η φυτοπροστασία και να έχουμε ένα καλύτερο προϊόν στην αγορά. Η περιοχή της Τριφυλίας είναι μια από τις πιο δυναμικές περιοχές και νομίζω ότι το μέλλον -ιδιαίτερα στις μέρες της κρίσης που περνούμε τώρα- είναι δικό της και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τις μυκητολογικές ασθένειες στις ντομάτες και τα μέτρα αντιμετώπισης μίλησε ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ Γεώργιος Καραογλανίδης ο όποιος μας επισήμανε: «Η αίσθησή μου για την περιοχή της Τριφυλίας είναι ότι είναι από τις πιο δυναμικές περιοχές της λαχανοκομίας, με καλλιέργειες όπως οι ντομάτες και το πρώιμο καρπούζι. Επίσης θεωρώ ότι είναι μια περιοχή με πολλές προοπτικές στον τομέα αυτό».

Τέλος ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος που μίλησε για την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές της λαχανοκομίας στην Τριφυλία σημείωσε: «Για εμάς έχει μεγάλη σημασία η παρουσία του ιδιωτικού τομέα και η παρέμβασή του σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής. Με την εγκατάσταση εδώ μονάδων που παράγουν τεχνογνωσία, κάνουν έρευνα και να διαθέτουν χώρους επισκέψιμους για τους παραγωγούς, έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Από την άλλη μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε μαζί μας εξαιρετικούς καθηγητές. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ενδιαφέρον ειδικά με την δυναμική που έχει αναπτύξει η περιοχή μας. Αρκεί να δώσω δύο στοιχεία για το εξαγωγικό ενδιαφέρον από τα θερμοκήπια. Εχουμε εξάγει περισσότερους από χίλιους τόνους αγγούρια και 200 ντομάτας και επίσης έχουμε περίπου 100 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους επενδύσεων που ξεπερνούν τα 25 εκ. ευρώ».

Να σημειώσουμε ότι η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με χαιρετισμό του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, που είπε ότι κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον στρατηγικό άξονα για την περιοχή που είναι ο αγροτικός, είναι ευπρόσδεκτη.


Πηγή : eleutheria online

Προς υπογραφή η αναστολή οικοδομικών αδειών και οι απαγορεύσεις δραστηριοτήτων στις "Θίνες" Κυπαρισσίας

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Ζήτημα ημερών είναι για τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, η υπογραφή της απόφασης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών, απαγορεύσεων σε έργα και δραστηριότητες και αυστηρών περιορισμών στην προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000 «Θίνες Κυπαρισσίας»!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», συνεργάτες του κ. Καλαφάτη μελετούν αναλυτικά τον ογκώδη φάκελο σχετικά με την περιοχή αυτή, τις αποφάσεις και αντιδράσεις, από την Ελαία μέχρι ίσως και τα όρια της Κυπαρισσίας (γίνεται διασταύρωση στοιχείων και χαρτών για την επικαιροποιημένη οριοθέτησή της) και ήδη έχουν καταλήξει σε εισήγηση προς τον υπουργό για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, για την οποία έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές ο ίδιος. Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, απαγορεύεις σε έργα και δραστηριότητες (πιθανά και γεωργικές εκμεταλλεύσεις) και αυστηροί περιορισμοί στη χρήση αιγιαλού και τη θαλάσσια περιοχή περιλαμβάνονται μέσα σε αυτές για όλο το εύρος της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας». «Οδηγός» είναι η μελέτη που έχει εκπονήσει ο «ΑΡΧΕΛΩΝ» και βάση των μέτρων που λαμβάνονται με την υπουργική απόφαση είναι οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο «ΑΡΧΕΛΩΝ», καθώς και η Επιτροπή Συντονισμού και Παρακολούθησης για την προώθηση πλαισίου και δράσεων προστασίας των Οικοτόπων και των Ειδών της περιοχής NATURA 2000 της Κυπαρισσίας.

Παράλληλα, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ δόθηκε εντολή επικαιροποίησης του σχεδίου της ειδικής περιβαλλοντική μελέτης του «ΑΡΧΕΛΩΝ», που έχει υποβληθεί στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2002. Αυτή διαλάμβανε ένα σχέδιο διαχείρισης με μέτρα προώθησης της ορθής διαχείρισης της περιοχής, που κατατέθηκε από τότε στο αρμόδιο υπουργείο, μαζί με ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που θ’ αποτελέσουν τον κορμό ταχείας σύνταξης σχεδίου Π.Δ. για την περιοχή «Θίνες Κυπαρισσίας».


Πηγή : tharros news

Στη Ζάκυνθο για τους προπαίδες του ο ΑΟ Κυπαρισσίας

Αξέχαστες εμπειρίες, αγωνιστικές και μη, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στη Ζάκυνθο οι παίκτες της προπαιδικής ομάδας του ΑΟ Κυπαρισσίας (γεν. 1999-2000), συμμετέχοντας σε ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά ποδοσφαίρου, κόντρα σε ακαδημίες επαγγελματικών ομάδων και μάλιστα μεγαλύτερης ηλικίας. Η διοργάνωση ξεκίνησε την Κυριακή σε διάφορα γήπεδα του νησιού και ολοκληρώθηκε χθες με τους αγώνες κατάταξης και τους τελικούς. Ωστόσο, λόγω της πρωτομαγιάτικης απεργίας στα λιμάνια η τριφυλιακή αποστολή θα επιστρέψει σήμερα. Το συγκρότημα του ΑΟΚ κατέλαβε την 7η θέση ανάμεσα σε περισσότερες από 25 ομάδες.

Αναδείχθηκε ισόπαλη 4-4 με το παράρτημα Βάρης του Ολυμπιακού, ηττήθηκε 3-1 από τον Εργοτέλη, που ήταν η ομάδα που εντυπωσίασε και με 4-2 από την επίσης εξαιρετική ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι «μικροί» του Παναγιώτη Παναγόπουλου κέρδισαν 1-0 το αθηναϊκό συγκρότημα του Προμηθέα και στον χθεσινό αγώνα κατάταξης επιβλήθηκαν με 5-2 σε βάρος του ΟΦ Ιεράπετρας. Κι αν η προπαιδική ομάδα του ΑΟΚ έζησε μοναδικές στιγμές στη Ζάκυνθο, απογοήτευση υπάρχει στις τάξεις της ανδρικής ομάδας, καθώς αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για σήμερα φιλικός αγώνας με την Ηλιούπολη, καθώς το αθηναϊκό σωματείο ακύρωσε τη συμμετοχή του, εξαιτίας, όπως ενημέρωσαν, ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει ο προπονητής τους.


Πηγή : kyparissiotis

Γιάλοβα -Πύλος. Όταν το μεράκι συνθέτει την Ιστορία

ΓΙΑΛΟΒΑ ΠΥΛΟΥ - ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Με αγάπη για τη Λαογραφία και την Παράδοση, ο Κώστας Μπαλαφούτης ξεκίνησε να συλλέγει αντικείμενα λαογραφικού ενδιαφέροντος ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '60.Το 2006 επέστρεψε στη γενέτειρά του Γιάλοβα και έστησε ένα μουσείο – παρακαταθήκη στις παραδόσεις του τόπου μας.

«Η αγάπη μου στη Λαογραφία είναι γνωστή. Γράφω βιβλία με λαογραφικά θέματα, όπως τα παλιά επαγγέλματα, το δημοτικό τραγούδι, τα ήθη και έθιμα της περιοχής», λέει ο Κώστας Μπαλαφούτης που ίδρυσε το Λαογραφικό Μουσείο Γιάλοβας το 2006. «Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αγάπη που είχα και τις γνώσεις που απέκτησα, μου έδωσαν την ευκαιρία να ξεχωρίσω την περιοχή μας και να πω ότι εδώ υπάρχει πάρα πολύ λαογραφικό υλικό.

Επειδή οι άνθρωποι εδώ ήσαν του μόχθου και δεν τους ενδιέφερε τίποτα παραπέρα, ανέλαβα εγώ να συγκεντρώσω αυτά τα πράγματα. Πρώτα του σπιτιού μου», λέει και αρχίζει να αριθμεί τις ενότητες που συναντάμε στο Λαογραφικό Μουσείο: «Όλα τα εξαρτήματα που επεξεργάζονταν το λινάρι. Τους αργαλειούς. Έμαθα τους τρόπους με τους οποίους έβαφαν τα υφάσματα με φυσικά μέσα. Μετά πήγα στα αλώνια. Βρήκα τη σβάρνα και όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν. Συγκέντρωσα μυλόπετρες. Αντίστοιχα, για τον τρύγο και το κρασί, για το μαγκανοπήδο, σαμάρια για τα άλογα, μηχανήματα που έβγαζαν το μέλι. Ένα τμήμα είναι το φαναρτζή, αυτού που έφτιαχνε τα φανάρια στους δρόμους, αλλά και τα βαρέλια που κουβάλαγαν νερό, τις λαδούσες, τα κόσκινα. Άλλο τμήμα είναι του νοικοκυριού, με καζάνια, κατσαρόλες, γκαζιέρες, πέτουλες για τις αξίνες, καρδάρες, πώς έφτιαχναν το σαπούνι, φανάρια και ψυγεία πάγου. Έχουμε όλα τα αλέτρια. Πριόνια, αλλά και όλα τα εξαρτήματα του ξυλουργού. Επίσης, ναυτικό υλικό από φάρους με ασετιλίνη. Συλλογές από σπιρτόκουτα. Πετρώματα, απολιθώματα, τεμάχια από χαυλιόδοντες. Γκραβούρες για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αλλά και μπάλες κανονιών. Παγίδες για πουλιά και λαγούς, πέταλα.

Αρχείο εφημερίδων, μηχανές γραφείου και τραπεζών, γραμμόφωνα και ραδιόφωνα. Στον επάνω όροφο υπάρχουν παλιές χειροποίητες ντουλάπες. Αναπαράσταση του υπνοδωματίου και του τραπεζιού της μέσης. Αναπαράσταση του εργαστηρίου, με όλα τα εξαρτήματα του αργαλειού.

Επίσης, συλλογή από ρούχα εποχής, νυφικά, ρούχα για πριν και μετά το γάμο, χειροποίητα». «Από το 1961, που ήμουν φοιτητής, κατεβαίνοντας από την Αθήνα στο χωριό μου, έβλεπα ότι κάποια αντικείμενα είχαν αρχίσει να εκτοπίζονται από την καθημερινότητα. Ήρθαν το τρακτέρ και η αλωνιστική μηχανή και εκτόπισαν όλα τα γεωργικά εργαλεία. Ήρθε η ΔΕΗ και εκτόπισε άλλα φωτιστικά μέσα. Δεν ήθελα να χαθούν όλα αυτά. Άρχισα να συλλέγω από το χωριό μου, από την περιοχή μου, από τη Μεσσηνία αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας», περιγράφει την πορεία του ο κ. Μπαλαφούτης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα ήθελα να πω στον Τάσο Καραμπάτσο, επιχειρηματία της περιοχής, που μου διέθεσε δωρεάν το χώρο όπου στεγάζεται το μουσείο», λέει. «Αυτή τη στιγμή τα εκθέματα καλύπτουν 130 τετραγωνικά και είναι πράγματι μικρός ο χώρος για τόσα αντικείμενα που έχω συγκεντρώσει. Με αυτά τα πράγματα που έχω θα μπορούσα να γεμίσω τρεις τέτοιες αίθουσες. Βοήθεια δεν έχουμε από πουθενά, εκτός από τον καπετάνιο (Βασίλης Κωνσταντακόπουλος) που έδωσε χρήματα για να μπουν οι γκραβούρες και φωτογραφίες σε κορνίζες και τον Τάσο Καραμπάτσο, που έχει δώσει το κτήριο και πληρώνει το φως. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το μόνο έσοδο του μουσείου είναι η πώληση του βιβλίου με τα παλιά επαγγέλματα». Υπάρχει ενδιαφέρον από τις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τη λαογραφία του τόπου μας; ρωτώ. «Περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει από τη νέα γενιά να γνωρίσει την παράδοση, παρά από τους μεγαλύτερους», αποκρίνεται. «Ενώ εγώ ο ίδιος που τα έχω δεν ξέρω τα πάντα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπαίνουν μέσα και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Είναι τόσα πολλά τα λαογραφικά μυστικά, που δε φτάνει μια ζωή για να τα γνωρίσεις. Ευτυχώς, έρχονται πολλά σχολεία εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά κυρίως σχολεία από άλλες περιοχές. Βλέπετε, ουδείς στον τόπο του άγιος αγιάζει». * Λαογραφικό Μουσείο Γιάλοβας, τηλ. 6937 131609


Πηγή : best-tv

Ο δρόμος για την Κίνα περνάει και από την Πελοπόννησο

Εμπόριο, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις, τουρισμός, ενέργεια, όλα βρίσκονται στην «κινεζική» ατζέντα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ετοιμάζεται για την επίσημη επίσκεψη σε Πεκίνο και Σαγκάη στις 15-19 Μαΐου. Το ενδιαφέρον της χώρας του για διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα και τη σημασία που αποδίδεται στο ταξίδι Σαμαρά επιβεβαίωσε ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα Ντου Κιγουέν μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Ο πρέσβης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο σημείωσε ότι πρόκειται για μια από τις πρώτες επισκέψεις ηγέτη δυτικού κράτους στο Πεκίνο μετά την ανάδειξη της νέας κινεζικής ηγεσίας τον περασμένο Μάρτιο και προανήγγειλε την υπογραφή σειράς οικονομικών και εμπορικών συμφωνιών. Υπογράμμισε δε ότι παρά την κρίση ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Κίνας παραμένει πάνω από τα τέσσερα δισ. δολάρια και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διμερής συνεργασία θα ενισχυθεί από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και τις συμφωνίες που θα υπογραφούν. Ως τομείς με ιδιαίτερη προοπτική ανάπτυξης ανέφερε την εξαγωγή ελληνικού ελαιολάδου και κρασιού, μαρμάρου και γουναρικών Καστοριάς.

Σημειωτέον ότι πέραν των υπουργών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, στην αποστολή θα συμμετάσχουν αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα έχουν επαφές με επικεφαλής και εκπροσώπους κινεζικών εταιριών, σε αναζήτηση επιχειρηματικών ευκαιριών. Χαρακτηριστικό της δυναμικής που υπάρχει είναι ότι ο Κινέζος πρέσβης προέτρεψε τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την προσέλκυση Κινέζων τουριστών, καθώς αποτελούν μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά. Οι Κινέζοι τουρίστες έχουν ξεπεράσει τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς σε όγκο καταναλωτικής δαπάνης.


Πηγή : simaia news

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Ι.Χ. καρφώθηκε σε ελιά

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας.

Το πρωί λίγο μετά τις 6:30 Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Suzuki καρφώθηκε λίγο έξω από τα Φιλιατρά σε ελιά, όταν ο αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.Σύμφωνα με πληροφορίες του filiatranet, το όχημα κατευθυνόταν από τα Φιλιατρά προς τους Γαργαλιάνους και λίγα μέτρα μετά την μάντρα οικοδομικών υλικών, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συνέχισε την τρελή πορεία του σε ελαιοπερίβολο και καρφώθηκε σε ελιά.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα δύο από τους τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες Πακιστανικής καταγωγής να τραυματιστούν πιο σοβαρά ενώ οι άλλοι δύο γλύτωσαν με πιο ελαφρούς τραυματισμούς.

Ευτυχώς την συγκεκριμένη στιγμή η κίνηση ήταν περιορισμένη και δεν περνούσε άλλο όχημα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.


Πηγή : filiatra net

Πλήθος πιστών στην Σπηλιά

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στην Σπηλιά η μνήμη των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας παρουσία πλήθους πιστών. Στην πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

Μετά το πέρας της λειτουργίας έγινε λιτανεία συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου, του ιερού κλήρου και των πιστών. Στις εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Γυφτάκης, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και οι αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Γιάννης Φιλντίσης.


Πηγή : eleutheria online

«Ρήμαξαν» σε μια νύχτα 10 καταστήματα στην Καλαμάτα

Δέκα καταστήματα της Καλαμάτας μέσα σε μια νύκτα «ρήμαξαν» 4 νεαροί χθες, χρησιμοποιώντας ειδικό διαρρηκτικό εργαλείο. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι τρεις, ενώ καταζητείται ο τέταρτος. Ειδικότερα, δύο αδέλφια, 19 και 24 ετών, τα οποία έχουν απασχολήσει και άλλη φορά τις Αρχές με τη δράση τους, καθώς και ένας 14χρονος, μαζί με ακόμα ένα νεαρό άτομο, «επισκέφθηκαν» προχθές τη νύχτα 10 καταστήματα σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, κυρίως στην παραλία.

Χρησιμοποιώντας ειδικό διαρρηκτικό εργαλείο, κατάφεραν να διαρρήξουν και να μπουν σε πέντε, ενώ σε άλλα πέντε δεν κατάφεραν τελικά να εισέλθουν. Από τα καταστήματα που μπήκαν πήραν χρήματα που βρήκαν στα ταμεία, ακόμα και τα κέρματα, ενώ από ένα μαγαζί αφαίρεσαν κι έναν φορητό υπολογιστή.

Η δράση τους, όμως, ευτυχώς τερματίστηκε, καθώς έγιναν αντιληπτοί από την Αστυνομία, η οποία κατάφερε να συλλάβει τους τρεις από αυτούς. Χθες οι νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία, προκειμένου σήμερα να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Β.Β.


Πηγή : tharros news

ΕΣΠΑσε το Υπουργείο και έδωσε παράταση έως την Πέμπτη

Με την «ψυχή στο στόμα», κατάφερε τελικά να δώσει μια ολιγοήμερη παράταση το Υπουργείο Ανάπτυξης για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων, η οποία κανονικά έληγε σήμερα, Παρασκευή. Έτσι, παρατείνεται μέχρι τις 16/05/2013 η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης ΜΜΕ μόνο για όσους υποψηφίους θα έχουν ανοίξει κωδικό στο ΠΣΚΕ μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου.

Ειδικότερα, το Υπουργείο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναφορικά με το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών» του ΕΣΠΑ, από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνονται τα εξής:

  1. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 και προκηρύχθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2013 με προθεσμία υποβολής των προτάσεων το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου έως 25 Απριλίου 2013.
  2. Με Υπουργική Απόφαση της 4ης Μαρτίου 2013 δόθηκε παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως τις 10 Μαΐου.
  3. Στις 25/4/2013 εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία το Υπουργείο ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές ότι δεν υπήρχε η πρόθεση νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής των προτάσεων και ενημέρωνε για το χρόνο λειτουργίας τόσο του Πληροφοριακού συστήματος όσο και του Help desk, δεδομένων των αργιών του Πάσχα. Η ανακοίνωση προέτρεπε επίσης τους ενδιαφερόμενους για την έγκαιρη υποβολή των προτάσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις από τον φόρτο του Πληροφοριακού Συστήματος τις τελευταίες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν μέτρα για την κάλυψη της αυξημένης κίνησης, με αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής (Μνήμη συστήματος, επιπλέον χρήση servers, κ.α.) και αύξηση του προσωπικού του help desk. Ωστόσο ορισμένα προβλήματα δεν αποφεύχθηκαν αφού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία παρατηρήθηκε αύξηση της υποβολής προτάσεων με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα μετά την Κυριακή του Πάσχα, ενώ το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της διαθέσιμης προθεσμίας είχε μείνει ανεκμετάλλευτο.

Συγκεκριμένα:

  • Από 25/2/2013 έως και 25/4/2013 (αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης υποβολής προτάσεων), υποβλήθηκαν 906 προτάσεις
  • Από 26/4 έως και 6/5, 1523 προτάσεις.
  • Από την Τρίτη 7/5 έως Πέμπτη 9/5 και ώρα 17.00 οι υποβολές ανήλθαν σε 3059.

Συνολικά οι προτάσεις ανήλθαν σε 5488. Πλέον των παραπάνω οριστικοποιημένων προτάσεων, σε επεξεργασία (ανοιχτοί κωδικοί στο σύστημα), υπάρχουν ακόμη 24.710 προτάσεις. Το Υπουργείο θεωρεί ότι οι συνεχείς παρατάσεις προθεσμιών αυτού του είδους δεν αποτελούν ευκταία κατάσταση, πολύ δε περισσότερο αν οδηγούν σε καθυστέρηση της αξιολόγησης και της εκταμίευσης των επιχορηγήσεων προς τους επενδυτές.

Εν τούτοις προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, το Υπουργείο ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 16 Μαίου και ώρα 17.00, μόνο για όσους υποψηφίους θα έχουν ανοίξει κωδικό στο Πληροφοριακό Σύστημα μέχρι τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, δηλαδή την Παρασκευή 10 Μαΐου ωρα 17.00. Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η καταληκτική προθεσμία φυσικής υποβολής των φακέλων, η οποία παραμένει η 20η Μαΐου έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση των προτάσεων.

Έτσι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εγκαίρως τις προτάσεις τους δεν θα «τιμωρηθούν» εξαιτίας εκείνων που προτίμησαν να προσέλθουν στη λήξη της προθεσμίας. Ευχόμαστε η παρεχόμενη δεύτερη παράταση, η οποία είναι και η τελευταία, να αξιοποιηθεί πλήρως απο τους απομένοντες υποψήφιους


Πηγή : pelops news

Πύργος: Το «κόλπο» των Ρομά στα φανάρια…

Ανυποψίαστους οδηγούς ληστεύουν οι Ρομά την ώρα που αναμένουν να δώσει το πράσινο φως ο σηματοδότης στα φανάρια της Αγίας Φιλοθέης, της διασταύρωσης των Λασταιίκων και του Αι' Γιάννη. Στο απροχώρητο έχει φτάσει πλέον η κατάσταση, με τους πολίτες να κλειδώνονται στα αυτοκίνητά τους για να προστατευθούν από τέτοιου είδους περιστατικά.

Δρουν ανά ομάδες, αποσπώντας την προσοχή των θυμάτων τους, που τις περισσότερες φορές είναι ηλικιωμένοι, καθώς και γυναίκες οδηγοί, που αφήνουν την τσάντα τους στο κάθισμα του συνοδηγού με αποτέλεσμα το «κόλπο» να αποδίδει τις περισσότερες φορές.

Το «κόλπο» έχει ως εξής: Κάποιος προσελκύει την προσοχή του οδηγού και κάποιος άλλος προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού και να αρπάξει ότι προλάβει. Αυτοί οι «άλλοι» είναι τσιγγανάκια, ηλικίας από 5 ετών! Μπορεί να φαίνονται αθώα αλλά είναι ικανά να ληστέψουν το θύμα τους χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Στην περίπτωση όμως που το αντιληφθεί και επιχειρήσει να ανακτήσει ο ίδιος αυτό που του αφαίρεσαν με τόση μαεστρία, ίσως να πέσει και θύμα ξυλοδαρμού από αθίγγανους μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς δεν είναι λίγα τα περιστατικά, τέτοιου είδους, που έχουν αναφερθεί.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, έχουν οδηγήσει στη σύλληψη αρκετών δραστών. Χθες το πρωί, γύρω στις 11, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη τεσσάρων αθίγγανων, τριών παιδιών και ενός ενηλίκου, στα φανάρια της διασταύρωσης των Λασταιίκων, έπειτα από την ειδοποίηση ενός οδηγού.

Γαληνή Τσαρουχά patrisnews.com


Πηγή : best-tv

Κρεμλής: Πρωτοπόρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διαχείριση στερεών αποβλήτων

Στην ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση: Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ιδρυμα Ζαφείρη βρέθηκε ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αν. Διευθυντής, Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος.

Ο κ. Κρεμλής μεταξύ άλλων έδωσε εύσημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εξέλιξη της διαχείρισης των απορριμμάτων.Τόνισε πως η μείωση των ΧΑΔΑ που λειτουργούν ακόμη στην Πελοπόννησο θα οδηγήσει και σε μείωση του χρηματικού προσθίμου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και η πρόοδος του διαγωνισμού για τα απορρίμματα σηματοδοτεί μία ταχύτερη πρόοδο με την ανάδειξη του αναδόχου και την έναρξη των εργασιών στην Πελοπόννησο.


Πηγή : messinia portal

Ελλάδα: Mία από τις καλύτερες χώρες για να γίνετε γονείς

Η λίστα που δημοσιεύει η Daily Mail με τις καταλληλότερες χώρες για να φέρει μια γυναίκα το παιδί της στη ζωή, περιλαμβάνει -ακόμη κι αν είναι προτελευταία- και την Ελλάδα.

Η 20άδα που βγήκε μετά από έρευνα, δίνει τα καλύτερα μέρη για να γίνει κάποιος γονιός, χρησιμοποιώντας δείκτες υγείας: θνησιμότητα σε παιδιά κάτω των πέντε, επίπεδα της εκπαίδευσης των γυναικών, το εισόδημά τους και την πολιτική κατάσταση.

Η Βρετανία είναι στην 23η θέση, ακόμη πιο κάτω και από την Ελλάδα, παρά την «οικονομική αναταραχή», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία και την τελευταία της 20άδας η Ιρλανδία.

Η λίστα αναλυτικά:

  1. Φινλανδία
  2. Σουηδία
  3. Νορβηγία
  4. Ισλανδία
  5. Ολλανδία
  6. Δανία
  7. Ισπανία
  8. Βέλγιο
  9. Γερμανία
  10. Αυστραλία
  11. Αυστρία
  12. Ελβετία
  13. Πορτογαλία
  14. Σλοβενία
  15. Σιγκαπούρη
  16. Γαλλία
  17. Ιταλία
  18. Νέα Ζηλανδία
  19. Ελλάδα
  20. Ιρλανδία

Από το e-radio.gr


Πηγή : messinia-portal

"Μύλος" για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος τα μεσάνυχτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΚΡΗ

Με βελτιωτικές προτάσεις για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζομύλου επισκέφθηκε τη Μεσσήνη χθες ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας. Ωστόσο οι Νησιώτες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αρνητικοί και ζητούν ο δρόμος να έχει τα χαρακτηριστικά της Νέας Εισόδου Καλαμάτας…

Η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, παρότι ήταν πολύωρη και διεξοδική, κατέληξε σε αδιέξοδο. Οι μελετητές επιμένουν στον υπερτοπικό χαρακτήρα του έργου και στην απαγόρευση της άμεσης πρόσβασης σε αυτόν των παρόδιων ιδιοκτησιών. Από την πλευρά τους οι Νησιώτες επιμένουν ότι κάθε ιδιοκτησία που θα έχει φάτσα στην αρτηρία θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτή, όπως συμβαίνει με τη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας. Διαφορετικά τονίζουν ότι ο δρόμος θα διχοτομεί την παραλιακή περιοχή της Μεσσήνης και θα λειτουργεί ανασταλτικά στην τουριστική της ανάπτυξη αλλά και στην εξυπηρέτηση του αγροτικού κόσμου.

Μπροστά στο αδιέξοδο ο Μανώλης Αγγελάκας ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει με τους μελετητές τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος των Νησιωτών για την άμεση πρόσβαση των παρόδιων ιδιοκτησιών στην αρτηρία. Συμφωνήθηκε σε μια εβδομάδα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος και οι επικεφαλής των μειοψηφιών, Νίκος Τζώρτζης, Κώστας Σπυρόπουλος και Κώστας Αποστολόπουλος, να επισκεφθούν τον Μανώλη Αγγελάκα στην Τρίπολη, προκειμένου να τους ανακοινώσει εάν μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα. Πάντως οι μελετητές υποστήριξαν ότι προϋπόθεση για την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ είναι ότι ο δρόμος θα έχει υπερτοπικό χαρακτήρα και όχι χαρακτηριστικά αστικής οδού. Ο Μανώλης Αγγελάκας τόνισε ότι η περιοχή έχει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσει ένα δρόμο που θα φέρει ανάπτυξη. Όπως είπε, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ έργα που είναι βαλτωμένα προκειμένου να ενταχθούν άλλα με έτοιμες μελέτες, όπως είναι ο δρόμος Καλαμάτας-Ριζομύλου. Κάλεσε λοιπόν το Δήμο και τους κατοίκους να μην χάσουν αυτή την ευκαιρία, η οποία συνδέεται, όπως άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί και με το ενδιαφέρον που δείχνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς γι’ αυτό το έργο.

Ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη, ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εξετάστηκαν αυτά που ζητάει εδώ και χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, πολλά από τα οποία είπε ότι είναι δίκαια. Ανέφερε λοιπόν ότι μελέτησε προσεκτικά τα αιτήματα του Δημοτικού Συμβούλιου (από το 2010 και ύστερα) και σε συνεργασία με τους μελετητές κατέληξε σε βελτιωτικές προτάσεις προς το Σώμα. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι θα χαμηλώσουν αισθητά τα ύψη του δρόμου, ώστε να μην διχοτομείται η περιοχή, δεδομένου ότι πρόκειται να γίνει πολεοδόμηση εκατέρωθεν του άξονα. Επίσης γίνεται δεκτό το αίτημα για τη δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων, όπως και για την αντικατάσταση του διαχωριστικού τοιχίου από νησίδα, κάτι που θα μειώσει και το ανώτατο όριο ταχύτητας από τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα στα 50. Στην αστική περιοχή από την οποία θα διέρχεται ο δρόμος θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια αλλά και ηλεκτροφωτισμός. Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των παρόδιων ιδιοκτησιών στην αρτηρία ο κ. Αγγελάκας είπε ότι αυτή θα καθοριστεί στο πλαίσιο των πολεοδομικών μελετών που θα γίνουν.

Οι βελτιώσεις που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας δεν μετέβαλαν την άποψη των κατοίκων, που επέμειναν ότι πρέπει να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της αρτηρίας από Α3 (επαρχιακός δρόμος υπεραστικού χαρακτήρα) σε Γ3 (δρόμος με τα χαρακτηριστικά της Νέας Εισόδου Καλαμάτας). Ο κ. Αγγελάκας απάντησε ότι θα μελετήσει τι ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και θα απαντήσει στη συνάντηση που θα έχει με το δήμαρχο και τους επικεφαλής των μειοψηφιών την άλλη εβδομάδα. Έχει ενδιαφέρον πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Αγγελάκας σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, ο χαρακτηρισμός Α3 δόθηκε ύστερα από οδηγίες που είχαν δοθεί στους μελετητές από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ οι μελετητές από την πλευρά τους δεν επιβεβαίωσαν κάτι τέτοιο.

Ακόμη, κάτοικοι χαρακτήρισαν ως ταφόπλακα για τη Μεσσήνη το δρόμο έτσι όπως πάει να κατασκευαστεί, κάποιοι μίλησαν αιχμηρά για τις παρεμβάσεις των δημάρχων Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Νίκα και Δημήτρη Καφαντάρη αντίστοιχα, άλλοι προειδοποίησαν για βροχή προσφυγών που θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ κάποιοι απείλησαν ότι θα πέσουν κορμιά εάν ξεκινήσει το έργο χωρίς να γίνουν δεκτά αυτά που ζητάει ο Δήμος.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Σχόλιο του ΚΚΕ για το δήμαρχο Καλαμάτας και το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής

ΠΡΟΣ ΟΞΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Σε οξεία σύγκρουση οδηγούνται ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας με το ΚΚΕ, για χάρη της Χρυσής Αυγής…

Σε σημερινό έγγραφο σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας «χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών απογόνων του Χίτλερ και του Μεταξά». Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του δημάρχου Καλαμάτας, χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε ό,τι αφορά το φεστιβάλ που διοργανώνει για τον Αύγουστο στο λιμάνι η Χρυσή Αυγή. Στο έγγραφο σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ σημειώνονται τα εξής: «Σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (09-05-13), σχετικά με τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για το Πανελλαδικό Φεστιβάλ που θέλει να διοργανώσει η Χ.Α. στην Καλαμάτα στις 3 και 4 Αυγούστου για να τιμήσει την Μεταξική Δικτατορία και αν έχει δώσει άδεια γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή, ο κ. Δήμαρχος (Παν. Νίκας) απάντησε ότι δεν έχει δώσει σχετική άδεια, γιατί το Πάρκο του Λιμενικού ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να ματαιώσει, ούτε να εμποδίσει την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, γιατί η Καλαμάτα είναι ελεύθερη πόλη και η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα. Προχώρησε μάλιστα σε ανιστόρητες επισημάνσεις και αντικομμουνισμό λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι Σοβιετία και Ανατολική Γερμανία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος χαϊδεύει τα αυτιά των πολιτικών απογόνων του Χίτλερ και του Μεταξά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε να συναντηθεί μαζί τους, ούτε να καλύψει δημοτικό του σύμβουλο που παραβρίσκεται επανειλημμένα σε εκδηλώσεις της Χ.Α. Και όχι μόνο αυτό αλλά, ανέφερε ότι ενοχλείται από τις δραστηριότητες, τα πανό και τις αφίσες του ΚΚΕ.

Καλούμε το λαό του Δήμου της Καλαμάτας να δώσει ηχηρή απάντηση στον φασισμό και στον ολισθηρό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής. Καλούμε τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του Φεστιβάλ μίσους, ρατσισμού και προσβολής της ιστορικής μνήμης».


Πηγή : kalamata journal

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Διαβάστε το επίσημο πρακτικό του Δ.Σ. Τριφυλίας για την συνεδρίαση της Ελαίας

TI ANAΦΕΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΑΙΑΣ

Ο Πρόεδρος εισάγοντας το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, έδωσε το λόγο στον εισηγητή του θέματος από τους 18 αιτήσαντες Δημοτικούς Συμβούλους κ. Πετρόπουλο, οποίος είπε :

Πολύ σύντομα, κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι φίλοι και φίλες. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι η σύγκλιση αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να την κάνουμε να ξεπεράσει τα όρια που θέτει ο ίδιος ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δηλαδή εδώ δεν είμαστε ούτε δικαστήριο να κρίνουμε ζητήματα όπως κυριότητες, νομιμότητες κλπ., ούτε είμαστε οι αρμόδιοι φορείς του Ελληνικού Κράτους που θα αποφασίσουμε για τη νομιμότητα ή όχι του θέματος που θα συζητήσουμε , δηλαδή αυτής της δραστηριότητας που θέλει να αναπτύξει η ΝΕΑ ΚΟΤΙΝΟΣ. Επειδή από όσες συζητήσεις έχουν γίνει σχετικά με το θέμα, έχουμε διαπιστώσει ότι ποτέ δεν μπήκε το θέμα στη βάση την ουσιαστική, δηλαδή θα κάνω μία μικρή εισαγωγή, πάρα πολύ περιληπτική. Η οποιαδήποτε απειλή υπάρχει αυτή τη στιγμή κατά του Ελληνικού Δημοσίου του Ελληνικού Κράτους, προέρχεται από το Natura 2000 και κυρίως από τις ενέργειες της συγκεκριμένης εταιρείας που ξεκίνησαν το 2011 με τη μορφή, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της διανοίξεως δρόμων. Έτσι λοιπόν εγέρθη ένα ζήτημα το οποίο αφορά κι εμάς στην τοπική κοινωνία.

Κι έχει έρθει σαν συζήτηση αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά πάντα σε λάθος βάση. Όχι άχρηστη βάση, σαφώς και είναι πολύ χρήσιμο να συζητήσουμε κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι ποια είναι τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να πάρουμε, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να τα πάρουμε με μεγάλη καθυστέρηση χρονική για το Natura 2000, σαφώς και είναι χρήσιμο. Αλλά και πολύ χρήσιμο επίσης είναι να υπάρξει και η συνδιάσκεψη με τους φορείς του Υπουργείου για να δούμε κι αυτοί πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό. Όλα αυτά έχουνε μια λογική. Αλλά όμως η ουσία του προβλήματος είναι άλλη και δεν την έχουμε κοιτάξει στα μάτια. Και δυστυχώς υπάρχει μία μεγάλη παραπληροφόρηση, για το τι πρόκειται να γίνει μέσα στα όρια της πολιτικής μας ευθύνης. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Μιλάμε για πολιτικό συμβούλιο, πολιτικό όργανο είμαστε και πολιτικά θα τοποθετηθούμε. Σαφώς ορισμένοι από εμάς και ο υποφαινόμενος, έχω και νομική άποψη. Και αν ζητηθεί η άποψή μου, θα την καταθέσω τη νομική μου άποψη, προς ενημέρωση. Αλλά κυρίαρχα ζητώ και ζητούμε οι υπογράφοντες : 1ον ενημέρωση και 2ον λήψη πολιτικής απόφασης κι εδώ πλέον ερχόμαστε πολύ συγκεκριμένα και οι τρεις παρατάξεις, αποτελούμε μέλη τριών παρατάξεων που πριν από τρία χρόνια πάλεψαν για να κερδίσουν τις εκλογές. Και είχαμε σαν επικεφαλίδα ο καθένας από την πλευρά του διάφορα πολύ ωραία σλόγκαν περί ισόρροπης ανάπτυξης η μία πλευρά, περί προστασίας του περιβάλλοντος η άλλη και τέλος πάντων, όλοι συμφωνούσαμε.

Εκτιμώ λοιπόν ότι τώρα μπαίνει ένα θέμα ουσιαστικό στο οποίο θα πρέπει να έχουμε άποψη. Εσείς κ. Δήμαρχε κερδίσατε τις εκλογές, εσείς σύρετε το χορό κι εσείς πρώτα από όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε δύο πράγματα. Όταν μιλάμε για το θέμα αυτό και χρησιμοποιείτε τον όρο «ερημοποίηση» εννοείτε ότι εάν δεν υλοποιηθεί αυτή η οικοδομική δραστηριότητα, εάν δεν χτιστούν τα 50 αυτά σπίτια στο σημείο που πάνε να χτιστούν, θα ερημοποιηθεί η περιοχή ; Να είστε ξεκάθαρος παρακαλώ πολύ, γιατί αυτό καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε. Επίσης μιλάτε και λέτε ότι η προμετωπίδα του Δημάρχου είναι ότι ναι, στις ήπιας μορφής επενδύσεις με προστασία στη νομιμότητα και το περιβάλλον. Με τήρηση της νομιμότητας και προστασία στο περιβάλλον. Εσείς λοιπόν πρώτος μετά από την εισήγηση, θα πρέπει να πείτε τι σκέφτεστε. Να μας πείτε όταν λέτε αυτό, εννοείτε ότι η συγκεκριμένη οικοδομική δραστηριότητα που κατά την άποψή μου απειλείται να λάβει χώρα, εντάσσεται μέσα στη δική σας έννοια της ήπιας ανάπτυξης που προστατεύει το περιβάλλον; Και μετά σαφώς να τοποθετηθούμε κι εμείς. Για μας λοιπόν είναι ξεκάθαρο. Ότι αυτή πέραν από προβλήματα νομιμότητος, δεν τα βάζω εγώ προσωπικά γιατί δεν είμαι αρμόδιο όργανο, αλλά ξεκάθαρα όμως πολιτικά σε μένα μπαίνει το ερώτημα , έτσι εγώ οραματιζόμουν όταν εγώ συμμετείχα στο συνδυασμό μου που πάλεψε για τις εκλογές να αναπτυχθεί η περιοχή; Και για σας το ίδιο αγαπητοί συνάδελφοι. Για μένα η απάντηση είναι συγκεκριμένη γιατί πρόλαβα κι ενημερώθηκα.

Είναι τελείως αντίθετη η έννοια της ανάπτυξης για μένα. Σαφώς εγώ δεν μπορώ να θεωρήσω ότι αυτό θα προσφέρει ανάπτυξη. Και για να μην μπω στον πειρασμό της ανάλυσης της νομιμότητας ή του Natura ή της αιτιολογημένης γνώμης, θα πω μονάχα τα εξής αγαπητοί κύριοι συνάδελφοι, φίλοι, φίλες. Την τελευταία δεκαετία από τη Ζαχάρω μέχρι την Κυπαρισσία έχουν κτιστεί 3.000 παραθεριστικές κατοικίες. Πολλές από αυτές, για να μην πω πάνω από 1.500 είναι πολυτελέστατες βίλες με πισίνες, με, με, με… περίπου στα στάνταρ που πάει να γίνει αυτή η κατασκευή, καλείστε λοιπόν σαν πολιτικά όργανα του Δήμου να τοποθετηθείτε απέναντι στο λαό και να πείτε ότι, και θα πρέπει να απαντήσετε αυτές οι 3.000 κατοικίες τα δέκα τελευταία χρόνια, είδατε να προσφέρουν κάποια ανάπτυξη συγκεκριμένη, έγινε ο Δήμος Τριφυλίας προορισμός για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, τουριστικός ; Αν όχι, γιατί όχι είναι η απάντηση, πως μπορεί να σας πείσει εσάς κάποιος ότι αυτά το 50 σπίτια που πρόκειται να κτιστούν και δεν βάζω θέματα Natura. Ας πούμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πως αυτά τα 50 σπίτια εξασφαλίζουν την ανάπτυξη; Το ισόρροπη είναι δικό σας σύνθημα. Κι επίσης το ζήτημα του περιβάλλοντος. Πάλι να βγω μέσα από τη Δαμόκλεια σπάθη, γιατί εκεί πραγματικά είμαστε υπέρ της λήψης ήπιων μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος σε καμία περίπτωση αυτά που ζητάει η αιτιολογημένη γνώμη. Εκεί είμαστε όλοι αλληλέγγυοι επίσης. Όχι στην απαγόρευση δόμησης αλλά, αυτές οι συγκεκριμένες κατοικίες στο σημείο που θα κτιστούν καλούμεθα να απαντήσουμε , μπορούν να συνδυαστούν με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του κάλλους του συγκεκριμένου, της συγκεκριμένης περιοχής; Η δικιά μου η απάντηση είναι όχι και είναι ξεκάθαρη. Πολιτική απάντηση και είναι ξεκάθαρη. Ούτε ανάπτυξη μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, ούτε προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να ξέρουμε και τι λέμε. Τι λέμε εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι του Δήμου Τριφυλίας, γιατί είναι πολύ πιθανό στα «Αρμόδια Αυτιά» να πηγαίνει μία λανθασμένη άποψη για το τι θέλουμε και τι ζητούμε για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Αυτά λοιπόν είναι τα κυρίαρχα θέματα στα οποία θα πρέπει να τοποθετηθούμε μετά από την ενημέρωση και παρακαλώ κ. Δήμαρχε εξηγείστε μας ερημοποίηση τι σημαίνει, θα υπάρξει ερημοποίηση αν δεν χτίσει η ΚΟΤΙΝΟΣ 50 κατοικίες; Και όταν λέτε ήπια ανάπτυξη με προστασία στο περιβάλλον και εντός της νομιμότητας, πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα εντάσσεται στην κατηγορία αυτή ; Από εσάς περιμένω να ακούσω την τοποθέτηση σας. Στη συνέχεια ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία έλαβαν το λόγο ο κ. Δήμαρχος, ο νομικός και η τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ, ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Τριφυλίας, ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Πετράκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Δράκος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γόντικας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Νικολάκου, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων της περιοχής. Τέλος ο Πρόεδρος κάλεσε το Σώμα και τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων να ψηφίσουν για το αν αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του κ. Πετρόπουλου κι έλαβε υπόψη του τις τοποθετήσεις των ομιλητών, ψήφισε ως εξής :

20 Ψήφισαν για την πιο πάνω επένδυση : Όχι δεν συνάδει

2 ψήφισαν λευκό

H Απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 81/2013


Πηγή : kyparissiotis

Προς πώληση ακίνητα του δημοσίου σε Πύλο, Μεσσήνη και Πεταλίδι

Κανένα από τα ακίνητα που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ με την απόφαση Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων αριθ. 234, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1020 / τ. Β΄ / 25.4.2013 - δημοσίευση στις 7.5.2013), δε βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας.Στο Νομό Μεσσηνίας περιλαμβάνονται τα εξής ακίνητα κυριότητας έως τώρα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση: Έκταση 535.250 τετραγωνικών μέτρων στη θέση Γιάλοβα – Λούρος του Δήμου Πύλου-Νέστορος (γη). Έκταση 3.400 τετρ. μέτρων στη θέση Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης (γη με κτίσμα). Έκταση 216.592 τετρ. μέτρων στη θέση Μπούκα του Δήμου Μεσσήνης (γη). Έκταση 19.588 τετρ. μέτρων στη θέση Φανάρι (στο Πεταλίδι) του Δήμου Μεσσήνης (γη με κτίσμα).

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με δηλώσεις του, ανέφερε πως οι μακρόχρονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απέδωσαν καρπούς, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας εξασφάλισε τη χρήση του ακινήτου του παλαιού νοσοκομείου, εκτάσεως 25 στρεμμάτων, όπου οι εργασίες μετασκευής του κεντρικού κτηρίου σε νέο δημαρχείο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ακόμη, διατηρήθηκε και επαναλειτούργησε το στρατόπεδο Παπαφλέσσα, ενώ «κρατάμε 48 στρέμματα στη Δυτική Παραλία, για την αναψυχή των πολιτών», όπως επισήμανε.


Πηγή : radio 936

Φιλιατρά: Χάλασε τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας η βροχή

Με ευλάβεια και κατάνυξη παρουσία αρκετού κόσμου όπως κάθε χρόνο τελέστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Μαύρας και του Αγίου Τιμοθέου στο ιστορικό Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά. Κάτω από την ιστορική βελανιδιά στον τόπο θυσίας του Ήρωα Πανάγου Λελώνη ήταν τοποθετημένη με πανέμορφα λουλούδια η εικόνα της Αγίας Μαύρας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί με την θεία Λειτουργία και αμέσως μετά ξεκίνησε η πομπή με την περιφορά της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης ενώ πιστοί είχαν στρώσει τους δρόμους με ροδοπέταλα για να περάσει η Ιερή Εικόνα.

Προπομπός της εικόνας ήταν η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και αμέσως μετά οι πρόσκοποι και μαθητές, η θαυματουργή εικόνα και οι ιερείς της πόλης μας ο Πατήρ Γεώργιος Καλύβας, Ο Πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος, ο πατήρ Κωνσταντίνος Σαμπαζιώτης, και ο πατήρ Ευάγγελος Σίμος και ο Πατήρ Αλέκος Μαντζαφλάρης.


Φτάνοντας στην πλατεία της πόλης η Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαύρας, ξεκίνησε να βρέχει τελειώνοντας την δοξολογία πριν ολοκληρωθεί και υπό βροχή η εικόνα μετέβη συνοδεία του κόσμου στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη απ όπου είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας αλλά και Τοπικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών.

Δείτε Φωτόγραφίες και Video από την περιφορά της Εικόνας της Αγίας Μαύρας.



Πηγή : filiatra news

Παλεύει η Πελοπόννησος στον αγώνα για την οριστική λύση με τα απορρίμματα

Ημέρα - Ορόσημο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η 11η Ιουλίου 2013, ημέρα κατά την οποία θα κατατεθούν οι τελικές προσφορές των υποψηφίων αναδόχων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ενώ, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η επιλογή του προσωρινού αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία αποφασίστηκε το πέρας του ανταγωνιστικού διαλόγου και εγκρίθηκε η πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους αναδόχους.

Η σημερινή μέρα είναι αναμφίβολα ιστορική και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την Οικονομική Επιτροπή, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, γιατί, «αφενός, δικαιωθήκαμε για την πολιτική μας πρωτοβουλία να λύσουμε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που διαχρονικά μας ταλάνιζε και αμαύρωνε τη δημόσια εικόνα μας και, αφετέρου, οι αποφάσεις αυτές της Οικονομικής Επιτροπής, θα αποτελέσουν εφεξής το βασικό σημείο αναφοράς για όλα τα αντίστοιχα έργα που θα γίνουν στη χώρα». «Προεκλογικά ήδη είχαμε αναλύσει τους στόχους της πολιτικής μας πρότασης, όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, και σήμερα, με απόλυτη συνέπεια, τους κάνουμε πράξη, δημιουργώντας παράλληλα ένα μοντέλο – πιλότο για ολόκληρη τη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, επίσης, που αναλάβαμε, διεκδικήσαμε την ευθύνη οριστικής λύσης του προβλήματος και την αναλάβαμε μετά την εμπιστοσύνη που έδειξε η κυβέρνηση και η διυπουργική επιτροπή στο σχεδιασμό μας, παρότι αρχικά πολλοί στάθηκαν απέναντι μας, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του σχεδίου μας. Σήμερα πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Το έργο θα γίνει και θα ολοκληρωθεί σε αυτή τη προγραμματική περίοδο. Ίσως μάλιστα να είναι και το μόνο τέτοιο έργο που θα ολοκληρωθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο στη χώρα» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.


Πηγή : radio 936

Στόμιο - Λιμενάρι: Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε εχθές το απόγευμα ο καθαρισμός της διαδρομής από το Στόμιο στο Λιμενάρι με πρωτοβουλία του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού.

Η Δράση αυτή είχε ξεκινήσει με επιτυχία στις 28 Απριλίου και ολοκληρώθηκε εχθές, εξαιτίας της μεγάλης διαδρομής και τα πολλά σκουπίδια. Συνολικά συγκεντρώθηκαν δύο φορτηγά σκουπίδια, κυρίως πλαστικά, μπουκάλια και νάυλον. Για όσους περπατάνε ή κάνουν τη βόλτα τους σε αυτό το μαγευτικό μέρος η διαφορά φαίνεται.

Τώρα ο καθένας μπορεί να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα στην συγκεκριμένη διαδρομή και όλοι μαζί να ευχηθούμε να αργήσει ο Όμιλος και οι φίλοι του πολύ ...για παρόμοια δράση.


Πηγή : filiatra net

Φιλιατρά: Τροχαίο Ατύχημα ευτυχώς χωρίς τραυματισμό

Τροχαίο ατύχημα με υλικές μόνο ζημιές έγινε περίπου στις 11:30 λίγο έξω απο τα Φιλιατρά στην Εθνική Οδό Φιλιατρών - Κυπαρισσίας λίγο πριν τον κόμβο με τον Αγρίλη.

Αγροτικό αυτοκίνητο με οδηγό τον κ. Χ.Π. από τους Γαργαλιάνους ιδιοκτήτης του Φυτωρίου Λουλουδιών στην Τερψιθέα κατευθυνόμενο από Τερψιθέα προς Φιλιατρά πιθανόν λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος γλίστρησε και εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα, να χτυπήσει στο πλαϊ του Δρόμου και να γυρίσει 180 μοίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News ο κ. Χ.Π. πήγαινε στον Άγιο Γεώργιο στα Φιλιατρά προκειμένου να φορτώσει τα λουλούδια που είχε εκθέσει στην περιοχή με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαύρας και αυτό ήταν το δεύτερο δρομολόγιο του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.


Πηγή : filiatra news

Φιλιατρά: Καταδικάστηκε επειδή έσερνε τον σκύλο πίσω από το τρέιλερ του

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου έγινε η σύλληψη του άνδρα, ο οποίος το απόγευμα της Πρωτομαγιάς (όπως σας είχαμε τότε ενημερώσει), εντοπίστηκε από μια γυναίκα να έχει δεμένο τον σκύλο του πίσω από το τρέιλερ που έσερνε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε στην πόλη των Φιλιατρών.

Η γυναίκα, η οποία τον είδε, τον προειδοποίησε πως θα τον καταγγείλει αν δεν ανεβάσει το ζώο στην καρότσα. Εκείνος δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αν τον ανέβαζε επάνω στη καρότσα, το σκυλί θα πηδούσε κάτω. Η αυτόπτης μάρτυρας επέμεινε αλλά ο οδηγός αδιαφόρησε και συνέχισε τον δρόμο του.

Έτσι και εκείνη τράβηξε φωτογραφίες το όχημα με το τρέιλερ και τον δεμένο σκύλο πίσω από αυτό, και με αυτές ανά χείρας - αφού ο αριθμός κυκλοφορίας του Ι.Χ. ήταν εμφανής - πήγε στο Α.Τ. Φιλιατρών έκανε την καταγγελία, ενώ παράλληλα ενημέρωσε και τη Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας, μέλος της οποίας έσπευσε στο τμήμα.

Η σύλληψη του δράστη έγινε μετά από μερικές ώρες. Κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όλο το βράδυ, το επόμενο πρωί πήγε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και στην συνέχεια δικάστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον καταδίκασε με 4 μήνες φυλάκιση (ποινή εξαγοράσιμη) με 1 χρόνο αναστολή και 207 ευρώ έξοδα δικαστηρίου.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι μικρή επειδή το ζώο – σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου – πάνω του δεν είχε σημάδια κακοποίησης. Το σκυλί παραμένει στην οικογένεια στην οποία ανήκει. Ο ιδιοκτήτης του παραδέχτηκε πως πράγματι το ζώο του υπέφερε εκείνη τη στιγμή αλλά δήλωσε πως δεν θα ξανακάνει κάτι αντίστοιχο.

Η γυναίκα, που τον κατήγγειλε, η οποία επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της τονίζει: «Ευελπιστούμε πως ο άνθρωπος αυτός πήρε το μάθημά του και θα είναι πιο προσεκτικός με τα ζώα του καθώς έχει άλλα 3 σκυλάκια, που έμαθα από την γειτονιά του πως τα έχει καλά γενικά».

Λόγια πλούσια σε ψυχή από την φίλη που έκανε την καταγγελία!!!! "Το θετικό είναι πως η δικαιοσύνη είναι με το μέρος μας!!!! Το συναίσθημα όταν τελείωσε η δίκη και ήρθαν και οι 5 που ήταν στα έδρανα (δικαστές, εισαγγελέας, γραμματέας) και μου είπαν μπράβο και ότι έπραξα πολύ σωστά, με τον άνθρωπο κατηγορούμενο να παραδέχεται την ενοχή του να μου δίνει το χέρι του και να μου λέει «καλά έκανες!

Πράγματι το σκυλί μου υπέφερε εκείνη τη στιγμή και εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου αν το έβλεπα».... αξία ανεκτίμητη! Δεν είναι κακός ο άνθρωπος (Βουλγαρικής καταγωγής, νέο παιδί) - έλλειψη παιδείας είχε απλώς και έχει μάθει να μεταχειρίζεται διαφορετικά τα ζώα - τώρα όμως κατάλαβε! είμαι σίγουρη γι' αυτό!!!!!!"

Η φωτογραφία που βλέπετε καθώς και η μαρτυρία της γυναίκας δημοσιεύτηκε στο facebook και στη σελίδα «AΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ».


Πηγή : filiatra net

Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ομπρέλα προστασίας της Πολεοδομίας

Σχετικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα ΦΩΝΗ με τίτλο « ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΙΑ» υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική αρχή στο σύνολό της αλλά και προσωπικά ο Δήμαρχος και οι λοιποί αρμόδιοι, σε όλους τους τόνους έχουν δηλώσει ότι όχι μόνο δεν «πιέζουν» την Πολεοδομία, αλλά αποτελούν ομπρέλα προστασίας της, στην άσκηση των αρμοδιοτήτων της, με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα και τη διαφάνεια.

Σχετική δήλωση μάλιστα έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου διατυπώθηκε και δημόσια η οδηγία προς την Πολεοδομία όπως απόσχει από την έκδοση αδειών μέχρι ολοκλήρωσης των διαδικασιών του Υ.ΠΕ.Κ.Α. για τη λήψη μέτρων προστασίας του Περιβάλλοντος του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Επομένως τα περί «πιέσεων» και «διευκολύνσεων» ανήκουν απολύτως στη σφαίρα της φαντασίας.

Κατά τα λοιπά από πότε οι συναντήσεις με πολίτες όποιοι και αν είναι αυτοί και μάλιστα κατόπιν αιτήματός τους, για υπηρεσιακά θέματα και για ζητήματα που τους αφορούν, από καθήκον μετατράπηκε σε ενοχή;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Πηγή : filiatra news

5 γιατροί στην Καλαμάτα, 1 στην Κυπαρισσία για 12 μήνες

Πέντε επικουρικοί γιατροί με 12μηνη σύμβαση αναμένονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ένας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κάλυψης 405 θέσεων επικουρικών ιατρών, όπως αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) Γιώργος Μπέζος, για έναν παθολόγο, ένα γαστρεντερολόγο, έναν παιδίατρο, έναν εργαστηριακό γιατρό (μικροβιολόγο) και έναν πνευμονολόγο που προορίζονται για την Καλαμάτα, καθώς και έναν καρδιολόγο για την Κυπαρισσία.

Οι επικουρικοί γιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Ειδικότερα, για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, αυτές τις ημέρες αναμένεται ένας ακόμη συμβασιούχος γιατρός παθολόγος για να ενισχύσει τις κλινικές της Παθολογικής.

Μ.Ν.


Πηγή : tharros news

Η κομματική οργάνωση Τριφυλίας του ΚΚΕ για το "ξεπούλημα" της Ελαίας

"ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ"

«Είναι μεγάλα τα συμφέροντα, πολλά τα λεφτά, έχουν πλάτες οι καπιταλιστές επενδυτές», τονίζει η κομματική οργάνωση Τριφυλίας του ΚΚΕ για την υπόθεση χτισίματος της προστατευόμενης περιοχής της Ελαίας, γι’ αυτό και καλεί τους κατοίκους να μην επαναπαυτούν και να διεκδικήσουν να περάσει η περιοχή στην κατοχή του κράτους…

Σε ανακοίνωση της η κομματική οργάνωση «χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων της Ελαίας και της ευρύτερης περιοχής για να μην καταστραφεί ο τόπος τους. Αγώνας που είχε ως αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο, με συντριπτική πλειοψηφία, να πει όχι στην συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα που είναι αντίθετη με την συνολική ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κάποιοι διάλεξαν το δρόμο της αποχής, της φυγής, είναι υπόλογοι απέναντι στο λαό της περιοχής. Καμία επανάπαυση όμως! Είναι μεγάλα τα συμφέροντα, πολλά τα λεφτά, έχουν πλάτες οι καπιταλιστές επενδυτές. Όλη η δυτική Πελοπόννησος και ιδιαίτερα φιλέτα όπως η Ελαία έχουν μπει στο στόχαστρο ξένων και ντόπιων καπιταλιστών. Έχουν συσσωρεύσει τεράστιο πλούτο από την καπιταλιστική ανάπτυξη που ψάχνει διέξοδο να επενδυθεί στα αποκαΐδια της καπιταλιστικής κρίσης, με μεροκάματα Μανωλάδας, μισθούς 200 και 300 ευρώ, χωρίς ωράρια και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς.

Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που κλείνουν σε όλους τους τόνους τα κόμματα και οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, τα στηρίγματά τους στο Δήμο και στο ανύπαρκτο Εργατικό κέντρο και Συνδικάτο Οικοδόμων. Εργατοπατέρες που έκαναν την εμφάνισή τους μόνον για να στηρίξουν τον καπιταλιστή επιχειρηματία. Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Αυτοαπασχολούμενοι, Αγρότες, μπορεί να ήταν -και ήταν- προκλητικοί οι εκπρόσωποι του επιχειρηματία στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα τσιράκια του, όμως ένας οργανωμένος και πειθαρχημένος λαός που παλεύει μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια!

Ας έχουν τις πλάτες κυβερνήσεων, κράτους, Υπηρεσιών και Δικαστών. Η Λαϊκή Πάλη μπορεί να ακυρώσει και τους πιο αδίστακτους μηχανισμούς. Μην περιμένουμε όμως στο και πέντε αλλά τώρα, πριν να είναι αργά. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των κατοίκων στο Λουκαϊτι της Ερμιονίδας, που πριν τρείς μήνες, όταν εμφανίστηκαν οι μπουλντόζες άλλου σωτήρα «επενδυτή» ξεσηκώθηκαν και τον ανάγκασαν να τα μαζέψει και να φύγει. Τώρα να απαιτήσουμε η έκταση που με χρυσόβουλα και παραχωρητήρια του Βασιλιά δόθηκε σε σταυλάρχες και υποτακτικούς να περάσει στο κράτος!

Γιατί οι παραλίες, οι , οι θάλασσες, τα δάση, τα ποτάμια, το νερό, ο ήλιος, ο αέρας είναι Λαϊκή Περιουσία και όχι μέσα και ιδιοκτησία των καπιταλιστών για την κερδοφορία τους. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν όφελος από μια πολιτική που θα κάνει πραγματικότητα το δικαίωμα του λαού για διακοπές και αναψυχή, από μια πολιτική που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει και τον μοναδικό φυσικό θησαυρό της περιοχής μας. Οι όποιες θέσεις εργασίας που κάποιοι τάζουν θα είναι αμφίβολες, πρόσκαιρες και κακοπληρωμένες Αν δεν φέρουν οι κατασκευαστές τα δικά τους συνεργεία, τους καταρτιζόμενους και απλήρωτους νεολαίους ακόμα και από άλλες χώρες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που σας προτείνουν δεν σέβεται το περιβάλλον, την κληρονομιά, το βιός του λαού. Νοιάζεται και λειτουργεί μόνον για το κέρδος του επιχειρηματία. Δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά σ’ αυτό, γι αυτό είναι καταστροφική. Στον αντίποδα είναι η φιλολαϊκή ανάπτυξη, που έχει επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και εδώ εντάσσονται οι διακοπές και η αναψυχή σαν λαϊκό δικαίωμα και ανάγκη.

Μια τέτοια ανάπτυξη προϋποθέτει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και ο φυσικός πλούτος της χώρας μας να είναι λαϊκή περιουσία. Να λειτουργεί η οικονομία και η κοινωνία με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό λαϊκό έλεγχο με κριτήριο το συμφέρον του λαού και το σεβασμό του περιβάλλοντος.

Μια τέτοια ανάπτυξη προϋποθέτει να αλλάξει χέρια η εξουσία, να ανατραπεί η εξουσία των καπιταλιστών και η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της να οικοδομήσει την δικιά της εξουσία, τη Λαϊκή. Διέξοδος από την κρίση σε όφελος του Λαού προϋποθέτει αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Μονομερή Διαγραφή του Χρέους και Κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής».


Πηγή : kalamata journal

Πρόγραμμα προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου στην Ε.Ε. ύψους 5,2 εκατ. ευρώ

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αξιοποιώντας στο έπακρο τα ευρωπαϊκά προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης, στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια και συμβάλλει στο άνοιγμα νέων αγορών στα ποιοτικά μας αγροδιατροφικά προϊόντα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την υπογραφή νέας σύμβασης για πρόγραμμα ενημέρωσης και προώθησης του ελληνικού ελαιολάδου στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα, με την επωνυμία «Olive Oil World», συνολικού προϋπολογισμού 5.181.175 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιημένου Ελαιολάδου - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προβολής Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ ΑΜΚΕΠΕ), στη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Το ελληνικό ελαιόλαδο πέραν της υψηλής διατροφικής του αξίας, έχει και υψηλή εθνική σημασία. Αποτελεί, μαζί με άλλα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα, άξιο πρεσβευτή της επώνυμης ποιοτικής πρωτογενούς μας παραγωγής στην Ευρώπη και τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Χαρακόπουλος.


Πηγή : news messinia

Η Πελοπόννησος έτοιμη να φιλοξενήσει το Ράλλυ Ακρόπολις 2013

Το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας από τους κλασικότερους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), θα σηματοδοτήσει φέτος την αρχή του καλοκαιριού στην Πελοπόννησο. Από τις 31 Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το μηχανοκίνητο αθλητισμό θα στραφεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας σε ειδικές διαδρομές άλλοτε με ιστορική (Μυκήνες) και άλλοτε με περιηγητική σημασία (Κλένια, Κεφαλάρι, Ζήρεια κ.ά.).

Το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 είναι έτοιμο να δείξει για ακόμα μια φορά το μοναδικό του χαρακτήρα στους 50 συμμετέχοντες οι οποίοι για τρεις ημέρες θα δώσουν τη δική τους μάχη στα σκληρά ελληνικά χώματα. Με τη διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής να έχει ολοκληρωθεί, την Παρασκευή 31 Μαΐου πενήντα (50) πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση εμπρός από το Ζάππειο Μέγαρο, στην Τελετή που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της 59ης εκδοχής του Ράλλυ Ακρόπολις.

Ανάμεσά τους, φυσικά, όλες οι εργοστασιακές ομάδες, και βέβαια για πρώτη φορά η VW Motorsport, η οποία μπορεί να μην έχει την εμπειρία της Citroen ή της Ford επί ελληνικού εδάφους, ωστόσο έχει ήδη επιβεβαιώσει τη δυναμική της στους πέντε προηγούμενους γύρους του θεσμού. Οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία Ogier-Ingrassia αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο τη νίκη, τη στιγμή που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την εμπειρία πληρωμάτων όπως οι Hirvonen-Lehtinen, Latvala-Anttila στο Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και τον ενθουσιασμό του νεαρού οδηγού της Qatar M-Sport, Mads Ostberg, που με την απαραίτητη προσοχή μπορεί να συνδυαστεί με κορυφαίες επιδόσεις.

Στη νεοσύστατη κατηγορία WRC 2, το παρών θα δώσει ο πρωτοπόρος στη σχετική κατάταξη και νικητής στα Ράλλυ Μεξικό και Αργεντινής, Abdulaziz Al-Kuwari από το Κατάρ, αν και το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στις επιδόσεις του πρώην πιλότου της Formula 1, Robert Kubica, o οποίος ήδη από τις πρώτες του επαφές με το Citroen DS3 RRC έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει.

Σε εθνικό επίπεδο, οι ελπίδες στρέφονται στο νικητή της κατηγορίας Production του 2009, Λάμπρο Αθανασούλα, ο οποίος φέτος «επιστρέφει» πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo X, ελπίζοντας σε έναν αγώνα χωρίς προβλήματα και, φυσικά, σε ακόμα μια καλή επίδοση.

Παρόντες στο Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι και οι νεαροί συμμετέχοντες στην κατηγορία Junior WRC, η οποία με 10 συμμετοχές αναμένεται να έχει επίσης υψηλό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το δεύτερο αγώνα –από τους έξι στους οποίους υποχρεούνται να συμμετάσχουν- και σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγώνα θα αγωνιστούν σε όλες τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, στην πρώτη «μπούκλα» του Σαββάτου, καθώς και στο σύνολο των ειδικών διαδρομών της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 προσμετρά σαν 1ος και 2ος γύρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον τον επτά πληρωμάτων που θα ακολουθήσουν τον αγώνα στο σύνολό του, αναμένονται (έως τις 15 Μαΐου) και οι συμμετοχές όσων αγωνιστούν μόνο για το ελληνικό Πρωτάθλημα.

Και τις τρεις ημέρες του αγώνα, όλες οι ομάδες θα «στρατοπεδεύσουν» στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στη Σχολή Μηχανικού, έναν χώρο με ελεύθερη πρόσβαση για τους θεατές, όπως άλλωστε είναι και οι ειδικές διαδρομές του αγώνα. Μείνετε συντονισμένοι με σπουδαίοτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς!

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα acropolisrally.gr


Πηγή : messinia portal

Εκδήλωση από το Σύνδεσμο Φιλολόγων και την Ένωση Γονέων για την κρίση και το παιδί

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Κάλεσμα σε όλους τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν αύριο, Παρασκευή, στο Πνευματικό Κέντρο, την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού ψυχαναλυτή, Νίκου Σιδέρη, με τίτλο «Μιλώ για την κρίση με το παιδί. Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται»…

…απεύθυναν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών της εκδήλωσης. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο (γραμματέα) του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, Βασίλη Μπαζάνη, τον πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας, Βαγγέλη Σιδερέα, και τη Δήμητρα Δημοπούλου, του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις».

Στην εκδήλωση που θα γίνει στις 08:30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Νίκος Σιδέρης. Όπως σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Μπαζάνης, «το νέο δοκίμιο του Σιδέρη είναι ένα αφυπνιστικό δοκίμιο για τους ψυχικούς μηχανισμούς της κρίσης. Στη σημερινή συγκυρία περιγράφει τους όρους για την υιοθέτηση μιας εφικτής προσωπικής στάσης, η οποία θα συμβάλει στην υπεράσπιση του νηφάλιου λογισμού της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας». Η Δήμητρα Δημοπούλου πρόσθεσε από την πλευρά της ότι το βιβλίο, σε ένα δεύτερο πλαίσιο ανάγνωσης, «αναφέρεται στους ψυχολογικούς μηχανισμούς της κρίσης και στην υποστήριξη της προστασίας του παιδιού από την κρίση και τις επιπτώσεις της».

Τη σπουδαιότητα του βιβλίου υπογράμμισε και ο Ευάγγελος Σιδερέας, που κάλεσε τους γονείς να παρακολουθήσουν την εκδήλωση».

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal

Πρωτοβουλία ζωής και υγείας απο τις Μαίες του Νοσ. Κυπαρισσίας

Μιά αξιέπαινη προσπάθεια της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Μάη στο Κέντρο Υγείας των Γαργαλιάνων θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ τεστ Παπανικολάου. Οι ώρες εξετάσεων είναι από τις 9:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι.


Πηγή : trifylia press

Νέα από το Ανάκτορο του Νέστορος

Δύο μεγάλα έργα για την προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορος βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη από τον Ιούλιο του 2011, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013».

Στις 10 Δεκεμβρίου 2012 ο αρχαιολογικός χώρος έκλεισε για τους επισκέπτες. Η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ωστόσο επιδιώκει να διατηρήσει ζωντανή την επικοινωνία του Ανακτόρου με το κοινό για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες...

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας σαν ένα παράθυρο άμεσης θέασης στον λόφο του Άνω Εγκλιανού, θα αναρτά σε τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές ενημερώσεις και φωτογραφικό υλικό με την πορεία εξέλιξης των έργων. Η ενημερωτική αυτή καμπάνια με τίτλο «τα νέα από το Ανάκτορο…» ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 και θα κρατήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό έως την ολοκλήρωση των έργων.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας


Πηγή : pyrgos trifylias

Η Ενημέρωση "Ντινάκια"

Πολύ σωστά αναφέρει το newsmessinia όπως θα δείτε πάρα κάτω για το Θέμα του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος και της εφημερίδας "Ελευθερία". Αυτό δεν είναι είδηση κύριε Πλεμμένε μόνο οι βενζίνες της Νικολάκου και η εμπάθεια σου σε όποιον σου ασκεί κριτική η δεν ακούει τις εντολές σου εσένα του "ιδιοκτήτη" του Νομού της πόλης-της περιφέρειας-της Ελλάδος και μπορεί και της Γης ολόκληρης, είναι είδηση;

Αυτή είναι η ενημέρωση στην Μεσσηνία ;

Γράφει ο Κάλχας

Η είδηση που « έβγαλε »χθές το πρωί τοnewsmessinia η οποία αφορούσε την αγωγή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιεωρνύμου εναντίον της τοπικής εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ » ύψους 500.000 ευρώ για συκοφαντικό δημοσίευμα εναντίον του προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας έκανε τον γύρο του διαδικτύου αλλά στην Μεσσηνία δεν πέρασε ….ούτε στα ψιλά με μοναδική εξαίρεση την διαδικτυακή σελίδα του τηλεοπτικού σταθμού BEST και είναι προς τιμήν τους .

Φυσικά από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ » δεν περιμέναμε …κάτι περισσότερο …ποιεί την νήσσα αλλά ο υπόλοιπος έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος γιατί «έθαψε » την πρωτόγνωρη αυτή είδηση.

Μήπως φοβήθηκαν το «Βαρύ όνομα » της εφημερίδας προτιμώντας την σιωπή από την ενημέρωση ; η μήπως κατά την κρίση τους η αγωγή του Αρχιεπισκόπου είναι μία …υπόθεση ρουτίνας και γίνεται κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μην έχει ειδησεογραφικό ενδιαφέρον ;

Εκτός αν είδηση θεωρείται η δραστηριότητα μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους των κάθε μορφής τοπικών εξουσιών ( περιφέρεια ,δήμαρχοι κλπ) οπότε ας λειτουργούν σαν γραφεία τύπου των συγκεκριμένων εξουσιών και ας αφήσουν την ενημέρωση σε ορισμένους αιθεροβάμονες οι οποίοι ακόμα ονειρεύονται ότι η δημοσιότητα κάθε μικρού η μεγάλου γεγονότος ,είναι η ψυχή της δημοκρατίας


Πηγή : best-tv

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μπαράζ διαρρήξεων στην Τριφυλία

Μπαράζ διαρρήξεων είχαμε τις μέρες του Πάσχα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία με τους διαρρήκτες να εκμεταλλεύονται την απουσία των ιδιοκτητών και να τρυπώνουν σε αυτά αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, ενώ δεν δίστασαν να ακινητοποιήσουν φιμώνοντας με ένα μαξιλάρι μια ηλικιωμένη που ήταν μέσα στο σπίτι της.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στα Φιλιατρά μεταξύ 10 με 11 μ.μ., άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι 90χρονης από ανασφάλιστο παράθυρο και αφού την ακινητοποίησαν στο κρεβάτι που κοιμόταν βάζοντάς της ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο, άρπαξαν 500 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι και τράπηκαν σε φυγή.

Το ίδιο βράδυ επίσης στα Φιλιατρά την ώρα του Επιταφίου άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι από την κεντρική είσοδο ξέροντας προφανώς πού αφήνει τα κλειδιά ο ιδιοκτήτης και άρπαξαν ένα φορητό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο. Αγνωστοι όμως μπήκαν σε ένα ακόμη σπίτι παραβιάζοντας το παράθυρο και άρπαξαν από μέσα χρυσαφικά αξίας περίπου δύο χιλιάδων ευρώ.

Το βράδυ της Ανάστασης οι διαρρήξεις συνεχίστηκαν στην Κυπαρισσία αφού άγνωστοι παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα βενζινάδικου μπήκαν μέσα σε αυτό και άρπαξαν ένα κινητό και μικρό χρηματικό ποσό σε κέρματα.

Επίσης γνωρίζοντας προφανώς ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού απουσίαζαν στην εκκλησία άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι στην περιοχή Κόντρα της Κυπαρισσίας και άρπαξαν χρυσαφικά που βρήκαν μέσα σε αυτό αναστατώνοντας όλο το σπίτι.

Κ.Μπ.


Πηγή : eleutheria online

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν την Αγία Μαύρα

Την Αγία Μαύρα γιορτάζουν τα Φιλιατρά στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα συνοδευόμενη από πιστούς κάθε ηλικίας, η Ιερή Εικόνα της μεταφέρθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου από τις 7 τελείται Εσπερινός, ενώ στις 9:15 το βράδυ θα ξεκινήσει αγρυπνία.

Αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10:30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας προς την κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών των σχολείων της πόλης μας.


Στην πλατεία θα ψαλλεί δέηση και η πομπή θα καταλήξει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη. Παράλληλα στον χώρο μπροστά από τον Άγιο Γεώργιο πραγματοποιείται γιορτή Λουλουδιού που διοργανώθηκε από την Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και χορηγό επικοινωνίας το Ράδιο ΝΙΚΗ 9,64.

Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net