Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Καταγγελία των εργαζομένων για τη λειτουργία του Βιολογικού

ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Δώρο σε ιδιώτες κινδυνεύει να δοθεί η ΔΕΥΑΚ, εξαιτίας των μνημονίων που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της με το καθεστώς της Δημοτικής Επιχείρησης. Αυτό καταγγέλλουν εργαζόμενοι, που επικεντρώνουν στον Βιολογικό Καθαρισμό…

«Οι δανειακές συμβάσεις και οι εφαρμοστικοί νόμοι της ντόπιας και ξένης τρόικας έχουν φθάσει την ΔΕΥΑΚ στα όρια της. Καταργήθηκαν 37 οργανικές θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το επιστημονικό και απαραίτητο εργατοτεχνικό προσωπικό για να λειτουργήσει η Υπηρεσία», τονίζουν οι εργαζόμενοι στην καταγγελία τους, που συνεχίζεται ως εξής: «Η Δημοτική αρχή και το συμβούλιο της παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να αντιδρούν. Υπηρεσίες έχουν είδη ιδιωτικοποιηθεί αφού τις συνδέσεις και τις βλάβες τις κάνουν εργολάβοι. Όπως πάνε, θα ιδιωτικοποιήσουν και τον Βιολογικό.

Τους προειδοποιούμε:

Δεν θα το επιτρέψουμε. Ο εργαζόμενος Λαός έχει πληρώσει ακριβά τον βιολογικό. Είναι δικός του. Απαιτεί από την Δημοτική αρχή να κινηθεί στην κατεύθυνση στελέχωσης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ με το απαραίτητο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, που για τον Βιολογικό σημαίνει ομαλή λειτουργία και προστασία του Μεσσηνιακού κόλπου από τα λύματα, υγιεινή και ασφάλεια για τους εργαζόμενους στην μονάδα.

Προειδοποιούμε ότι δεν φέρουμε καμία ευθύνη από την απαξίωση που επιχειρείται. Θα προστατεύσουμε την πόλη και την εργασία μας δίνοντας τον αγώνα που ξέρουμε να δίνουμε και το έχουμε αποδείξει. Ξέρουμε την απάντηση τους. «Τι να κάνουμε, οι νόμοι και οι απαγορεύσεις προσλήψεων δεν μας επιτρέπουν για στελέχωση…» Εμάς δεν μας νοιάζουν οι νόμοι τους που τους υπερασπίζονται και που μας οδήγησαν έως εδώ. Είμαστε ενωμένοι σαν εργαζόμενοι και καλούμε τον εργαζόμενο Λαό της πόλης και όχι μόνο να συνταχθεί μαζί μας. Ο αγώνας μας είναι και δικός τους αγώνας. Έχουμε πληρώσει όλοι μέσα από τα τιμολόγια ακριβά την περιουσία της ΔΕΥΑΚ. Μας ανήκει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να την διαχειριστεί προς όφελός του».


Πηγή : kalamata journal