Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μέθυσε με την κούπα η Κυπαρισσία

ΕΝΤΟΝΟ αγωνιστικό θέαμα, αλλά έντονες συγκινήσεις, και ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό ή καλύτερα το τελευταίο πέναλτι επεφύλασσε ο χθεσινός τελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας στον Κορδία, με τον ΑΟ Κυπαρισσίας να κατακτά το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του, παίρνοντας μετά από δύο χρόνια τη ρεβάνς από την Εράνη. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 1-1, με τον ΑΟΚ ν’ ανοίγει το σκορ στο 26’ με κεφαλιά του Στρέπι και τους Φιλιατρινούς να παρατείνουν τις ελπίδες τους, καθώς και την αγωνία, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 78’ με παρόμοιο τρόπο και σκόρερ τον Χρονόπουλο.

Παρά τις χαμένες εκατέρωθεν ευκαιρίες καμία ομάδα δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στην ημίωρη παράταση που ακολούθησε κι έτσι το «στέμμα» του κυπελλούχου κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Χρονόπουλος από ήρωας μετατράπηκε σε μοιραίος παίκτης, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντουγερόγλου από τα 11 βήματα, αποτυγχάνοντας να κάνει το 3-3 και την ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου να βγαίνει νικήτρια από τη …ρώσικη ρουλέτα με 5-3 και συνολικό σκορ 6-4. Σε ένα δύσκολο και εκρηκτικό παιχνίδι (πιο εύκολο για τους βοηθούς Σοφία Αθανασοπούλου και Κώστα Αδαμόπουλο) ο διαιτητής Παναγιώτης Τσεκούρας κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος.

Η πλευρά της Κυπαρισσίας του καταλογίζει πάντως εύνοια υπέρ της Εράνης, όσον αφορά στις κάρτες, ζητώντας τρεις συνολικά αποβολές και πιο συγκεκριμένα 2η κίτρινη στον Κόλλια στο 41’ για προβολή πάνω στον Ντιόπ, το ίδιο για τον Κιούτακ μετά το 1-1 για ένα θερμό τετ-α-τετ με τον Στρέπι και κόκκινη αντί κίτρινης στον Αλμπάν στο 84’. Κίτρινες: Παναγόπουλος, Μιτρόφ, Σιγέρης-Κόλλιας, Γιάννης, Κιούτακ, Ασημακόπουλος, Κώτσος

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Ντουγερόγλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μανδραπήλιας, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Μιτρόφ, Ντιόπ, Στρέπι, Μητρόπουλος (73’ Σιγέρης, 106’ Σούπουλι), Γ. Παναγόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Μπεγλεκτσής (106’ λ. τρ. Ασημακόπουλος), Αλμπάν, Μιχαλακόπουλος, Γιάννης, Μοροσάνου (18’ λ. τρ. Αναστασόπουλος), Κιούτακ (120’ Βλασσόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Κώτσος, Κόλλιας, Χρονόπουλος.


Πηγή : kyparissiotis

Τελειώνουν, επιτέλους, οι εργασίες και μπαίνει τέλος στο φονικό "S" με τη νέα γέφυρα του Λαγκούβαρδου!

Ζήτημα λίγων ημερών είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα γέφυρα του Λαγκούβαρδου και με την παράδοσή της στην κυκλοφορία, μπαίνει οριστικά τέλος στο φονικό “S”, που εδώ και χρόνια έχει στοιχίσει πολλές αθώες ανθρώπινες ζωές. Η νέα γέφυρα του Λαγκούβαρδου είναι έργο - όνειρο ζωής και αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, για την υλοποίηση του οποίου είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Τηρώντας τη δέσμευσή του η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και η Π.Ε. Μεσσηνίας, το έθεσαν σε πρώτη προτεραιότητα από το 2011!

Είναι γεγονός πως η δημοπράτηση καθυστέρησε παρότι όλα ήταν έτοιμα, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε κοντά ένα χρόνο για να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου «Βελτίωση - Συντήρηση 15ης επαρχιακής οδού Φιλιατρά - Μάραθος - Ρωμανού (Βελτίωση γέφυρας Λαγκούβαρδου)». Το έργο, προϋπολογισμού 480.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε στις 5 Μαρτίου 2013 και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις 20 Μαρτίου 2013. Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία "Αφοί Β. Καραλέκα Ο.Ε.", με έκπτωση 37,67%.

Το έργο αφορούσε στην αντικατάσταση του υπάρχοντος οχετού στο ρέμα του Λαγκούβαρδου, με ταυτόχρονη βελτίωση της οδού, στο αναγκαίο μήκος. Το μήκος των παρεμβάσεων είναι 293,59 μέτρα. Ο δρόμος, στο εξής, θα είναι δίιχνος με συνολικό εύρος καταστρώματος 10,50 μέτρα και στη θέση του ρέματος κατασκευάστηκε κιβωτοειδής οχετός 6Χ3 μέτρων, συνολικού μήκους 29,80 μέτρων!

Η υλοποίησή του οριζόταν στην προκήρυξη να γίνει εντός πέντε μηνών. Ωστόσο, επειδή πλησίαζε η θερινή σεζόν και εάν ξεκινούσαν τότε οι εργασίες θα προκαλούνταν τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή της Μαραθόπολης, που αποτελεί τουριστικό προορισμό, οι επαγγελματίες ζήτησαν να αρχίσουν μετά το τέλος του καλοκαιριού. Πράγματι, οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και δεν έγιναν το καλοκαίρι, αλλά στις αρχές φθινοπώρου. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και άλλα ζητήματα υποχρηματοδότησης - όπως λέγεται στην περιοχή -, η κατασκευή του έργου δεν παρουσίασε ιδιαίτερα μεγάλες καθυστερήσεις και, πλέον, με την τοποθέτηση και των στηθαίων ασφαλείας, το μόνο που απομένει είναι να «πέσει» ο ασφαλτοτάπητας και να γίνει η διαγράμμιση!

Επίσης, απαιτείται η απομάκρυνση κολώνας της ΔΕΗ, κάτι για το οποίο ο ανάδοχος του έργου βρίσκεται σε επαφή με την Π.Ε. Μεσσηνίας, για το ποιος θα καλύψει το κόστος, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν στην προκήρυξη του έργου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Ομόφωνα αθώος ο δημοσιογράφος Μ.Νοδάρος που είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του από κυκλώματα της νύχτας και...είχε μηνυθεί από τον έκπτωτο Δήμαρχο Ζαχάρως

Αθώος ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος που είχε δεχθεί μήνυση από τον έκπτωτο -λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς- τέως δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο...τον οποίο πάντως, δεν είχε κατονομάσει(;) ο δημοσιογράφος όταν δήλωσε σε συνέντευξη του πως φοβόταν για τη ζωή του από "κυκλώματα της νύχτας"....

Σύμφωνα με το ιστολόγιο apocalypseis: Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυρτουντίων Ηλείας, ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος που κατηγορείτο από τον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο (φώτο δεξιά) για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του Τύπου. Ο δημοσιογράφος τον Μάρτη του 2010 σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχε δώσει, είχε εκφράσει φόβους για την ζωή του από τα κυκλώματα της νύχτας και είχε δηλώσει , χωρίς να κατονομάζει κάποιον , ότι αν συμβεί κάτι , στον ίδιον , στην οικογένειά του η στους συνεργάτες τους , ηθικοί αυτουργοί θα είναι εκείνοι που είχαν στείλει πληρωμένους μπράβους να τον χτυπήσουν έξω από το σπίτι του τον Οκτώβρη του 2008 .

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως πίσω από αυτή την δήλωση του δημοσιογράφου, «είδε» τον εαυτόν του και μήνυσε τον Μάκη Νοδάρο. Ο δημοσιογράφος στην απολογία του αφού ανέλυσε την αποστολή του Τύπου που – όπως είπε – είναι ο έλεγχος και η αυστηρή κριτική στην εκάστοτε εξουσία, παρουσίασε κομμάτια της δημοσιογραφικής του έρευνας που αφορούν ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας και τόνισε ότι τα όσα είχε αναφέρει στο ραδιόφωνο ήταν πραγματικά γεγονότα.


Πηγή : radio 936

Κύπελλο Μεσσηνίας: Το βίντεο του Τελικού 2013-2014 (Κυπαρισσία - Εράνη)

Δραματική εξέλιξη είχε ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας, που διεξήχθει την Τετάρτη, ανάμεσα στον ΑΟ Κυπαρισσίας και την Εράνη Φιλιατρών.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια του αγώνα (1-1), έχασαν ευκαιρίες στην παράταση αλλά το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι όπου χαμογέλασε ο ΑΟ Κυπαρισσίας.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τους:

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μανδραπήλιας, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Μιτρόφ, Ντιοπ, Στρέπι, Μητρόπουλος και Παναγόπουλος. Αναπληρωματικοί οι Δαλαβούρς, Σιγέρης, Σταματόπουλος, Μπίζος, Ζαφείρης, Σουπούλι, Κωνσταντόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αθανασόπουλος, Μπεγκλετζής, Άλμπαν, Μιχαλόπουλος, Γιάννης, Μοροσάνου, Κιούτακ, Αλεξόπουλος, Κώτσος, Κόλλιας και Χρονόπουλος. Στον πάγκο κάθονται οι Αναστασόπουλος, Νικολόπουλος, Ασημακόπουλος, Βασιλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Χότι, Φαρμάκης.

Ο τελικός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του προσφάτως θανόντα προέδρου του ΠΑΟ Καλού Νερού Παναγιώτη Γκόγκα.

Στο 26ο λεπτό με κεφαλιά του Στρέπι η Κυπαρισσία ανοίγει το σκορ, για να ισοφαρίσει στο 78ο λεπτό ο Χρονόπουλος με κεφαλιά σε 1:1.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση όπου παρέμεινε το 1:1

Στα πέναλτι:

ΑΟΚ ΛΥΔΙΩΤΗΣ 1-0
ΕΡΑΝΗ ΚΩΤΣΟΣ 1-1
ΑΟΚ ΑΝΔΡΟΥΤΣΗΣ 2-1
ΕΡΑΝΗ ΓΙΑΝΝΗΣ 2-2
ΑΟΚ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 3-2
ΕΡΑΝΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΝΤΟΥΓΕΡΟΓΛΟΥ 3-2
ΑΟΚ ΣΤΡΕΠΙ 4-2
ΕΡΑΝΗ ΚΟΛΛΙΑΣ 4-3
ΑΟΚ ΜΙΤΡΟΦ 5-3

Δείτε στα στιγμιότυπα της τηλεόρασης BEST πως ο ΑΟ Κυπαρισσίας αναδείχθηκε Κυπελλούχος Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία του, επικρατώντας της Εράνης Φιλιατρών στα πέναλτι. Περιγράφει ο Γιάννης Μπούρας.


Πηγή : filiatra net

20 αγροτικά επενδυτικά σχέδια 6 εκατομμυρίων ευρώ στην Τριφυλία.

Είκοσι σχέδια βελτίωσης από αγρότες της Τριφυλίας έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πληρωμής τους, καθώς ήδη έχουν υλοποιηθεί.

Τα σχέδια αυτά ήταν συνολικής δαπάνης 6 περίπου εκ. ευρώ, γεγονός που δείχνει το μέγεθος των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή στον αγροτικό τομέα, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δυναμικός και με πολλές προοπτικές. Από αυτά τα 20 σχέδια ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και έχουν πληρωθεί τα 10 και εκκρεμούν οι πληρωμές για τα υπόλοιπα, καθώς ήδη οι φάκελοί τους έχουν σταλεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τους τελικούς ελέγχους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά τα σχέδια βελτίωσης που είχαν εγκριθεί για την περιοχή της Τριφυλίας είναι περίπου 90, τα οποία υλοποιούνται σταδιακά. Η δημόσια δαπάνη καλύπτει το 40-50% των επενδύσεων αυτών.

από τον Kώστα Μπούρα


Πηγή : eleutheria online

Το καλύτερο βιολογικό λάδι σε διαγωνισμό στη Γερμανία το bio Kalamata

Πρώτο βραβείο για το Βιοκυκλικό Ελαιόλαδο της Στυλιανός Φ. Κοτρώτσης & Σία Ο.Ε.Ε. από το Κορυφάσιο Μεσσηνίας σε διαγωνισμό ελαιολάδου στη διεθνή έκθεση βιολογικών προϊόντων BIOFACH στη Γερμανία. Ως το καλύτερο ανάμεσα σε 76 βιολογικά ελαιόλαδα που συμμετείχαν στα πλαίσια της μεγαλύτερης σε παγκόσμια κλίμακα έκθεσης βιολογικών προϊόντων BIOFACH στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας βραβεύτηκε το έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο του Στέλιου και της Έφης Κοτρώτση από το Κορυφάσιο.

Το λάδι το οποίο έχει παραχθεί και παρασκευαστεί σύμφωνα με το Βιοκυκλικό Πρότυπο και πιστοποιείται εκτός από τη ΔΗΩ σύμφωνα με τον Καν. (Ε.Ε.) 834/2007 και από τη NATURLAND έλαβε κατά την τυφλή γευσιγνωσία τόσο από τα μέλη του πάνελ όσο και από τους επισκέπτες της έκθεσης που είχαν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν, τους καλύτερους βαθμούς. Βαθμολογήθηκαν συνολικά 76 λάδια από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία και Γαλλία σύμφωνα με τα κριτήρια μυρωδιά, γεύση και γενική εντύπωση.

Χωρίς να το γνωρίζουν, τα μέλη του πάνελ βράβευσαν ένα από κάθε άποψη εξαιρετικό ελαιόλαδο. Ο Στέλιος και η Έφη Κοτρώτση δεν είναι μόνο μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου Βιοκυκλικής Γεωργίας BIOCYCLIC NETWORK και παράγουν το λάδι τους τηρώντας το Βιοκυκλικό Πρότυπο (το πρώτο ελληνικό πρότυπο Βιολογικής Γεωργίας με διεθνή αναγνώριση), αλλά ελέγχονται πέρα από τον πιστοποιητικό οργανισμό βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ όσον αφορά στα Πρότυπα Βιοκυκλικής Ποιότητας και Naturland επιπλέον και από την ελβετική bio.inspecta.


Πηγή : kalamata news

Κερδίζει τις αγορές της Ευρώπης το αγγούρι της Τριφυλίας

ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Το βασικό χαρακτηριστικό της ενσωμάτωσης της μέριμνας για το περιβάλλον, παρά το επιπλέον κόστος που απαιτείται στην παραγωγή, έχει συμβάλει στην ανάδειξη της Τριφυλίας και στην εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της. Η φιλοσοφία των παραγωγών έχει αλλάξει, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλος, επισκεπτόμενος ένα από τα πιο σύγχρονα θερμοκήπια παραγωγής αγγουριού στον Αγρίλη Φιλιατρών.

Η περιοχή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χρειάζεται στήριξη στους παραγωγούς, όχι μόνο τεχνική αλλά και στις αγορές, διότι είναι δύσκολες οι μέρες και στη σημερινή συγκυρία θα πρέπει στηρίξουμε αυτήν την εξαγωγική προσπάθεια και την εξωστρέφεια των παραγωγών.Οι νέες και μοναδικές τεχνικές έχουν συμβάλει στο βαθμό, που τέτοια περίοδο, εκτός εποχής, να έχει ξεκινήσει η συγκομιδή εδώ και 20 μέρες.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

Στο θερμοκήπιο του Χρήστου Λυγγουνού στα Φιλιατρά εφαρμόζονται πρωτοποριακές τεχνικές για τη περιοχή λέγοντας ότι "τα αγγούρια αναπτύσσονται με ισοβαρή ρυθμό αλλά και με υψηλό κόστος λόγω σωστής θέρμανσης, θρέψης και φυτοπροστασία με προληπτικά μέσα που διασφαλίζουν όχι μόνο την άριστη ποιότητα του αγγουριού αλλά και την απαλλαγή του από φυτοπροστατευτικά μέσα".

Ο χώρος τηρεί άψογη τεχνική υγιεινής ενώ σημασία έχει τα φυτά "μεγαλώνουν σαν το μικρό παιδί με ομοιογενή ανάπτυξη σε καθημερινή βάση καθώς η καλλιέργεια βασίζεται σε ένα εξαιρετικό έδαφος που συνθέτει ένα τέλειο μικροκλίμα". Κατέληξε λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει εξαγωγικός προσανατολισμός στη Βαλκανική οπότε είναι ανάγκη η αξιοποίηση των οδικών δικτύων και υποδομών ενώ 4 εξαγωγικοί φορείς διαθέτουν τα αγγούρια στο εξωτερικό. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρσι παρά το υψηλό κόστος ενώ η συνολική παραγωγή ξεπερνά τα 500 στρέμματα στην Τριφυλία.


Πηγή : radio 936

Η Μεσσηνία αποκτά δασικούς χάρτες

Το αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου, ίσως και από το φθινόπωρο, η Μεσσηνία θα έχει κυρωμένους δασικούς χάρτες και μαζί με τη Λακωνία θα είναι οι δύο πρώτοι νομοί που στο σύνολό τους θα αποκτήσουν δασικούς χάρτες. Ήδη ο ανάδοχος έχει παραδώσει το φυσικό αντικείμενο και έχουν ξεκινήσει οι διορθώσεις από κλιμάκια, διαδικασία που έχει ακόμα προθεσμία 2,5 μηνών, ενώ μπορεί να ζητηθεί και παράταση λόγω της μεγάλης έκτασης του συγκεκριμένου έργου. Πάντως, μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα έχει γίνει η ανάρτηση και, όπως εκτίμησε ο διευθυντής Δασών Γιώργος Σωτηρόπουλος, για το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτάσεων που δε θα κατατεθούν ενστάσεις, θα προχωρήσει η κύρωση του δασικού χάρτη...

Σημειώνεται ότι στη Μεσσηνία κυρωμένους δασικούς χάρτες έχουν μόνο οι περιοχές Μεσσήνης, Ασπροχώματος, Σπερχογείας και Αντικαλάμου.

3 εκατ. στρέμματα

Στην Ευρώπη η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει ακόμα ολοκληρωμένους τους δασικούς χάρτες. Με την ολοκλήρωσή τους θα ξεκαθαρισθούν όλες οι μεγάλες εκτάσεις και θα πάψει να υφίσταται η σημερινή ταλαιπωρία, και για τους πολίτες και για τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για τη Μεσσηνία, ο ανάδοχος εργολάβος έχει παραδώσει τους δασικούς χάρτες και έχει ξεκινήσει ο έλεγχος για διορθώσεις. Σχετικά ο κ. Σωτηρόπουλος σημείωσε ότι έχουν παραδοθεί οι χάρτες για όλο το Νομό Μεσσηνίας και τρέχει αυτή τη στιγμή η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπεται από το νόμο. Ωστόσο, θεωρείται πολύ μικρή, δεδομένης της έκτασης της Μεσσηνίας, που φτάνει τα 3 εκατομμύρια στρέμματα.

Κύρωση

Ειδικότερα, έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που έχουν χρεωθεί αντίστοιχες περιοχές, καθώς γίνονται αυτοψίες σε πολλές περιοχές για τις απαραίτητες διορθώσεις. Τα συνεργεία προτείνουν τροποποιήσεις για την κατά το δυνατόν μείωση των σφαλμάτων στη θεώρηση των δασικών χαρτών. «Ότι θα έχουμε ενστάσεις μετά την ανάρτηση, δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι αδύνατον να μην έχουμε. Και αυτές θα οδηγηθούν στις επιτροπές επίλυσης των δασικών χαρτών. Είναι αλήθεια ότι, όπου υπάρξουν ενστάσεις, η διαδικασία της κύρωσης θα καθυστερήσει. Όπου δεν υπάρξουν ενστάσεις, θα προχωρήσει κανονικά η κύρωση των δασικών χαρτών», εξήγησε ο διευθυντής Δασών.

Ο κ. Σωτηρόπουλος εκτίμησε ότι σε ποσοστό 70-80% της μεσσηνιακής επιφάνειας με την αρχική κύρωση θα έχει λυθεί το ζήτημα του χαρακτήρα των εκτάσεων.

Της Βίκυς Βετουλάκη


Πηγή : tharros news