Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ...ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ κλίμα επικράτησε στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας με μοναδικό στυλοβάτη των εορτών τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας που δίνει το παρών για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Ειδικότερα την παραμονή Χριστουγέννων τα παιδιά διασκέδασαν με τις χειροτεχνίες, ζωγραφική, συνθέσεις και δημιουργίες με μπαλόνια στην κεντρική πλατεία της πόλης στα ειδικά κιόσκια που έστησε ο Σύλλογος κάνοντας πράξη την ουσία των εορτών. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Παρασκευή με νέα δρώμενα αλλά κυρίως με κέφι όπου θα υποδεχθούμε τον νέο χρόνο. Η Φιλαρμονική της Πόλης παρά το ψιλόβροχο παιάνιζε τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης ενώ τα παιδιά έστειλαν τις ευχές και δορυφορικά...μέσω της περιφερειακής τηλεόρασης BEST που πήρε ευχές από τους πιτσιρικάδες...


Πηγή : kyparissiotis

Μοίρασε δώρα και τρόφιμα ο Σύλλογος Τριτέκνων Mεσσηνίας

Ανακοίνωση Συλλόγου ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ο Σύλλογός μας και οι εξαιρετικοί εθελοντές μας! Προσφέραμε δώρα και γλυκίσματα στα άτομα με ειδικές δυνατότητες στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας , δεχθήκαμε ευχές και παιχνίδια από τον Άγιο Βασίλη και μοιράσαμε τρόφιμα σε 250 τρίτεκνες άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου μας. Χριστούγεννα αγάπης, αλληλεγγύης, οικογενειακής θαλπωρής, Χρόνια σας πολλά!


Πηγή : radio 936

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τριφύλιοι πατατοπαραγωγοί: Πολλές εμπειρίες αποκόμισαν στην Κύπρο

Με πολλές εμπειρίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν 20 Τριφύλιοι κυρίως αγρότες πατατοπαραγωγοί που ταξίδεψαν στην Κύπρο στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας αγροτών "Leonardo Da Vinci" που υλοποιεί το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας. Είκοσι νέοι στην ηλικία αγρότες βρέθηκαν για 15 μέρες στην Κύπρο και είδαν από κοντά την παραγωγική διαδικασία των Κύπριων συναδέλφων τους στην καλλιέργεια της πατάτας.

Εμειναν εντυπωσιασμένοι από την οργάνωση που έχουν πετύχει στην διαδικασία της εμπορίας και του μάρκετινγκ, αναγνωρίζοντας την υστέρηση που υπάρχει στον τομέα αυτό στην δική μας περιοχή. Στις καλλιεργητικές πρακτικές δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, θεωρούν μάλιστα ότι η περιοχή μας υπερτερεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Οπως παρατήρησαν κατά την επίσκεψή τους, κάθε παραγωγός στην Κύπρο καλλιεργεί πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις και -το κυριότερο- οι Κύπριοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πολύ καλό όνομα για το προϊόν. Ετσι αν και βρίσκονται μακριά από τις μεγάλες αγορές, έχουν εξασφαλίσει μια πολύ καλή εξαγωγική πορεία. Χαρακτηριστικό επίσης είναι η οργάνωση των παραγωγών σε συνεταιρισμούς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις αυτό λύνει τα προβλήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι φορείς υποδοχής των αγροτών στην Κύπρο ήταν ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου, που είναι ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός φορέας στο νησί. Πέρα από την πατατοκαλλιέργεια, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε γνωριμία με τον πολιτισμό της Κύπρου, επισκέψεις σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και σε καλλιέργειες με αρωματικά φυτά. Αυτή ήταν το τρίτο ταξίδι αγροτών της περιοχής στο εξωτερικό που πραγματοποιείται από το Κέντρο «Δήμητρα» Κυπαρισσίας. Εχουν προηγηθεί δύο ταξίδια στην Ισπανία και μια φορά έχει γίνει φορέας υποδοχής αγροτών από την Κύπρο, ενώ είναι το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα που αξιοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα με κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Κέντρου «Δήμητρα» Κυπαρισσίας Γιώργος Τσουμάνης μας επισήμανε: «Υλοποιήθηκε από τις 2-16 Δεκεμβρίου το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας αγροτών από την περιοχή μας στην Κύπρο, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Leonardo Da Vinci». Περιελάμβανε την μετακίνηση, διαμονή, διατροφή και κατάρτιση 20 αγροτών από την περιοχή μας στην Κύπρο. Το πρόγραμμα αφορούσε την κατάρτιση των αγροτών μας πάνω στις μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης, συσκευασίας και εμπορίας πατάτας, προσαρμοσμένες στις συνθήκες της αγοράς. Εγιναν επισκέψεις σε χωράφια και συσκευαστήρια, πρακτική εξάσκηση, όπως και θεωρητική κατάρτιση από εξειδικευμένους γεωπόνους πάνω σε θέματα καλλιέργειας, φυτοπροστασίας, άρδευσης, λίπανσης αλλά και μεθόδους εμπορίας και μάρκετινγκ. Οπως και πως είναι διαρθρωμένες οι ομάδες παραγωγών και οι συνεταιρισμοί στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα ήταν αρκετά επωφελές για τους συμμετέχοντες. Πιστεύω ανταποκρίθηκε στην βασική αρχή, που ήταν να πετύχουμε να μπορέσουν οι παραγωγοί της περιοχής να μάθουν τις βασικές αρχές όχι τόσο της καλλιέργειας, αλλά της εμπορίας και της διάρθρωσης των συνεταιρισμών. Να πάρουν επίσης τα ερεθίσματα να ασχοληθούν πιο δυναμικά με την καλλιέργεια αυτή που έχει να δώσει πολλά στην περιοχή μας.

Οσον αφορά το κομμάτι της καλλιέργειας, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Εκεί που υπήρχε διαφορά ήταν στον τρόπο εμπορίας, στο πώς οργανώνονται και στο πώς έχουν καταφέρει μια περιοχή που έχει δύσκολη πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν τοποθετήσει το προϊόν που παράγουν σε ηγετική θέση. Εχουν πετύχει να έχουν σωστή οργάνωση και σε πολλές περιπτώσεις βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Βέβαια επιδιώξαμε να δούμε και περιπτώσεις που ενώ ξεκίνησαν ενθαρρυντικά είχαν αποκλίσεις. Είναι και αυτό όμως ένα κομμάτι της εκπαίδευσης, για να δείξουμε τι συμβαίνει όταν λειτουργούν με γνώμονα το ίδιο συμφέρον.

Επίσης καταφέραμε να συνδυάσουμε το ταξίδι μας με επίσκεψη σε θερμοκήπια, συσκευαστήρια εσπεριδοειδών, καλλιέργειες αρωματικών φυτών και επίσης υπήρχε ενημέρωση και επίσκεψη σε ιστορικούς χώρους». Από τους νέους αγρότες που ταξίδεψαν στην Κύπρο, ο Κώστας Δρεκόλιας από το Καλό Νερό μας επισήμανε: «Ηταν ένα ωραίο ταξίδι όπου λάβαμε πολλές γνώσεις τόσο στον τρόπο καλλιέργειας, αλλά πολύ περισσότερο στον τρόπο συγκομιδής, αποθήκευσης, συσκευασίας και πώλησης, που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Είδαμε συνεταιρισμούς που λειτουργούσαν ομαδικά χωρίς προβλήματα, αλλά και συνεταιρισμούς με προβλήματα. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η πώληση. Είναι πολύ οργανωμένοι στον τομέα αυτό, στο μάρκετινγκ και την αγορά, και αυτό γιατί λειτουργούν ομαδικά και έχουν μεγάλες ποσότητες παραγωγής, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ένας μεμονωμένος παραγωγός. Ομάδες παραγωγών χρειάζονται και στην περιοχή μας από νέους ανθρώπους, ώστε να μπορείς να είσαι πιο δεμένος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί υπάρχει βοήθεια από το κράτος, κάτι που εδώ δεν υπάρχει ή αν υπάρχει δεν εφαρμόζεται. Στην καλλιέργεια δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, που μπορεί και αυτές να είναι λόγω των διαφορετικών κλιματολογικών συνθηκών».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Κωστόβολος μας είπε: «Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι ο μέσος όρος των εκτάσεων που καλλιεργούσε κάθε παραγωγός ήταν μεγάλος. Οι περισσότεροι καλλιεργούσαν από 150 στρέμματα και πάνω μέχρι και 2.000. Ηταν οργανωμένοι σε μεγάλες ομάδες παραγωγών. Συγκέντρωναν συνολικά το προϊόν τους. Επίσης έχουν καταφέρει η πατάτα της Κύπρου να αποκτήσει ένα όνομα, γι' αυτό και υπάρχει ζήτηση στο εξωτερικό, αφού το 80% της παραγωγής γίνεται εξαγωγή. Υπερτερούν στον τομέα της εμπορίας λόγω και των πολλών συσκευαστηρίων που έχουν. Πέρα από το κομμάτι της πατάτας, πολύ ενδιαφέρον είχαν οι καλλιέργειες αρωματικών φυτών που είδαμε. Επισκεφθήκαμε ακόμη καλλιέργειες εσπεριδοειδών και συσκευαστήρια και είδαμε ότι δεν φεύγει κάποιο προϊόν για πώληση ατομικά, αλλά μέσα από συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών, κάτι που θεωρώ και πολύ σημαντικό. Εμείς σε αυτό που υπερτερούμε είναι στον τρόπο καλλιέργειας».

Κώστας Μπούρας


Πηγή : eleutheria online

Αοκάρα γεμάτη ψυχή έριξε 4-1 στον Πάμισο

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ στην έδρα του ο Α.Ο.Κυπαρισσίας κατάφερε παρά το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου να ρίχνει εξάσφαιρα στην επανάληψη σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το ποδόσφαιρο με το οποίο άξιζε μια δίκαιη νίκη ώστε να επιστέψει στη κορυφή! Μόνο για μια αγωνιστική έμεινε μακριά από την κορυφή η Κυπαρισσία η οποία παρά το παιχνίδι κέντρου στο πρώτο 45λεπτο η αλλαγή τέρματος του έφερε γούρι. Σήμερα στο ντέρμπι της αγωνιστικής επικράτησε με 4-1 τον Πάμισο και επέστρεψε στην κορυφή.Τα γκολ για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν 4-0 πετύχαν οι: Μανδραπηλιας(2),Στρεπι,Γαργαρωνης.

Αντίθετα για τον Παμισο μείωσε ο Χρήστος Τρίψας. Σε ότι αφορά την παρουσία των παικτών κάτω από τα δίχτυα μετά την κόκκινη του Μπίζου αναπληρώθηκε με τον πολύ καλό Ντουγέρογλου ενώ ο αρχηγός της ομάδας Στέφανος Ανδρουτσής ήταν ο ενορχηστρωτής της ημέρας παίζοντας ποδόσφαιρο επιπέδου για όλο το κόσμο που κατέκλυσε το γήπεδο της Κυπαρισσίας. Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του Αλεβίζου από τον Πάμισο όπου χρειάστηκε διακομιδή του στο Νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες.

Μετά το παιχνίδι σε δηλώσεις του ο Προπονητής Τάκης Παναγόπουλος μίλησε για δίκαιη νίκη καθώς "ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό αλλά στη συνέχεια μεταβλήθηκε όπως στο 48' αξιοποιώντας στο έπακρο τον αγωνιστικό χώρο " για να προσθέσει ότι "οι φίλαθλοι ήταν άψογοι δίνοντας δύναμη στην ψυχολογία της ομάδας αφού αυτοί μας διατηρούν ζωντανοί και δικαίως είμαστε στην κορυφή ενώ η πρόσφατη απώλεια μας πείσμωσε". Μας αποκάλυψε ότι έρχονται νέες μεταγραφές με το Πρόεδρος και το Δ.Σ. που έχει διάθεση να βοηθήσει την ομάδα όπως η θέση του τερματοφύλακα που καλύφθηκε άμεσα...

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Σταματόπουλος, Γαργαρώνης, Μαρασίν, Μητρόπουλος, Ντιόπ, Στρέπι, Μανδραπήλιας, Παναγόπουλος

ΠΑΜΙΣΟΣ: Γρηγρορόπουλος, Αλεβίζος, Κωτσάκης, Φιλόπουλος, Δημητρακόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης, Τριψάς, Ζάρκος, Ηλιόπουλος, Τριψάς Ιωάννης.


Πηγή : kyparissia news

Εράνη Φιλιατρών - Ανδρούσα 1:0

Με νίκη 1:0 στα Φιλιατρά επί της Ανδρούσας, έκλεισε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2013, η Εράνη Φιλιατρών.

Σε ένα κακό γενικά παιχνίδι, με λίγες αξιόλογες φάσεις, η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου πίεσε περισσότερο στο τέλος του αγώνα και κατάφερε στο 89ο λεπτό να σκοράρει με πλασέ του Κιούτακ, σε ένα γέμισμα του Μπεγλεκτσή και κεφαλιά - ασίστ του Κόλλια.

Οι πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 70ο λεπτό, αρχικά με διπλή προσπάθεια του Κόλλια, που έδιωξε ο Κοσμάς στη γραμμή, ενώ στην συνέχεια της φάσης η μπάλα φτάνει στον Κώτσο, που από πολύ καλή θέση την στέλνει πάνω από τα δοκάρια της εστίας.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 4 και 5 Ιανουαρίου του 2014, με την Εράνη να φιλοξενείται για την 14η αγωνιστική στη Μεθώνη.

Τον Αγώνα ξεκίνησαν οι:

Εράνη Φιλιατρών
Αθανασόπουλος, Μιχαλακόπουλος, Γιάννης, Γκρέτσα, Μπεγλεκτσής, Κώτσος, Αλεξανδρόπουλος, Μοροσάνου, Διαμαντόπουλος, Κόλλιας, Αναστασόπουλος.

Ανδρούσα:
Κοσμάς, Δέδες, Κρεμύδας, Γκούνης, Κοντόπουλος, Κολυβάρης, Μαραγκούλιας, Θεοδοσόπουλος, Βλαχόπουλος, Μουλαβασίλης, Κάλλας.

Παρακολουθήστε φάσεις του αγώνα:


Πηγή : filiatra net

Τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Χριστιάνους και την Ανάληψη Φιλιατρών, επισκέφθηκε η Γ.Γ. κα Μενδώνη

Στις 20-12-2013 η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλής Βλαχούλης, η Προϊσταμένη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Ευαγγελία Μηλίτση, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριος Γιαννημάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τσαπόγας ,καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού επισκέφθηκαν το οχυρό συγκρότημα Μούρτζινων-Τρουπάκηδων στην Καραδαμύλη, για να παρακολουθήσουν την πορεία του έργου «Αποκατάσταση συγκροτήματος Τρουπάκηδων –Μούρτζινων στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας (Β΄ Φάση)»,που έχει ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ-ΕΣΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €. Το έργο, που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012, θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014 και περιλαμβάνει αποκατάσταση του πύργου, όλου του συγκροτήματος του ελαιοτριβείου, καθώς και του Ι.Ν. του Αγ. Σπυρίδωνος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρεί ότι είναι από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Μεσσηνίας του 17ου-18ου αιώνα, του οποίου η αποκατάσταση θα συμβάλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής. Ήδη σε τμήμα του οχυρού συγκροτήματος λειτουργεί μουσείο, ενώ οι υπόλοιποι χώροι, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα χρησιμοποιηθούν για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Ανδρομονάστηρο, όπου γίνονται έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΔΕΠΙΝ/ΕΣΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 €. Πρόκειται για το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα της Μεσσηνίας, που χρονολογείται από το 12ο αιώνα .Η αναστήλωση πραγματοποιείται από την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με αυτεπιστασία και περιλαμβάνει αποκατάσταση εκκλησίας, πύργου, τράπεζας και κελιών .Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το συγκρότημα θα παρέχει τη σημαντικότερη μαρτυρία για τον τρόπο οργάνωσης των μοναστηριών στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά χρόνια. Επιπλέον, στους χώρους του μοναστηριού θα φιλοξενηθούν εκθέσεις και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις. Ακολούθησε επίσκεψη στο κάστρο της Ανδρούσας, όπου και εκεί πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης ενταγμένα στο ΔΕΠΙΝ-ΕΣΠΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 €, καθώς και στη Μονή Βουλκάνου.

Κατά τη διάρκεια των παραπάνω επισκέψεων, κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνονται σημαντικά έργα στον τομέα του πολιτισμού, τα οποία με τις κατάλληλες υποδομές στο οδικό δίκτυο και τη διασύνδεση των αρχαιολογικών χώρων, θα συμβάλουν καθοριστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη


Πηγή : Δελτίο τύπου

Μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας για τις εορτές των Χριστουγέννων & το νέο έτος

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ,ας οπλιστούμε με ψυχική δύναμη για να διατηρήσουμε ζωντανό το όραμα για το μέλλον.

Στη δυσχερή κατάσταση που βιώνουμε σήμερα ,η Γέννηση του Θεανθρώπου ας είναι για τον καθένα μας ένα μήνυμα αναδημιουργίας, ένα μήνυμα ελπίδας, που ζεσταίνει τις ψυχές όλων μας. Ας περάσουμε λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα κοντά σε αυτούς που αγαπάμε, αλλά με τη σκέψη στραμμένη στους αδύναμους συμπολίτες μας, τους οποίους δεν πρέπει να ξεχνάμε, ιδιαίτερα τέτοιες γιορτινές μέρες. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το 2013 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από μια πρωτοφανή εγχώρια κρίση και τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάστηκαν σκληρά.

Μέσα σε αυτή την ύφεση , μέσα σε αυτή τη δίνη της ανεργίας , της φτώχιας, της δυσβάσταχτης φορολογίας, της δύσκολης καθημερινότητας, όπου δυσκολευόμαστε πια να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες και στους στόχους μας, οφείλουμε να αντέξουμε. Το οφείλουμε όχι μόνο στους εαυτούς μας, αλλά και στις γενιές που έρχονται. Το 2014 πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί , ο καθένας από το δικό του μετερίζι, πολιτικοί, εργαζόμενοι, όλος ο λαός, για να επιτύχουμε, με υπομονή και σύμπνοια, όλα όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν.

Εύχομαι το νέο έτος ,με όλες τις δυσκολίες που θα έχει, να μας δώσει ως χώρα αλλά και ως Μεσσηνία ειδικότερα , το έναυσμα για έναν κοινωνικό προγραμματισμό, που θα αφορά κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής, υποτάσσοντας τους νόμους της οικονομίας στα συμφέροντα της κοινωνίας, με στόχο μια σύμμετρη ανάπτυξη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ας αναδειχτεί μέσα από την κρίση, ένα αναθεωρημένο και υγιές σύστημα, που θα μπορεί να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για το αύριο όλων μας και να φέρει την ευοίωνη προοπτική που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς εξωραϊσμούς ή δραματοποιήσεις, αλλά με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, θα προσπαθήσει αποφασιστικά το 2014 να αντιστρέψει το κλίμα. Θα συνεχίσουμε την ολοκλήρωση σημαντικών έργων που ξεκινήσαμε το 2013 ,αλλά και την προώθηση νέων, στοχεύοντας πάντα ψηλότερα, συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς του τόπου μας. Μέσα από αυτή τη στόχευση ,εύχομαι από καρδιάς : «Kαλή Xρονιά σε όλους τους Μεσσήνιους , με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά κυρίως με όραμα και προοπτική ».

Παναγιώτης Αλευράς Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας


Πηγή : Δελτίο τύπου