Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σημαντική αύξηση ξένων τουριστών, δραματική μείωση Ελλήνων

Μεγαλύτερη προσέλευση τουριστών από το εξωτερικό αναμένουν οι Μεσσήνιοι ξενοδόχοι για το φετινό καλοκαίρι σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκαναν χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, Σπύρος Λαγωνικάκος και της Ένωσης Τριφυλίας, Κώστας Αγγελόπουλος. Ωστόσο, από τα μέχρι τώρα δεδομένα προβλέπουν ότι η μείωση των Ελλήνων τουριστών θα είναι δραματική.

Πολλοί Ρώσοι

«Σε σχέση με το 2012, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλύτερα. Βέβαια, οι κρατήσεις που γίνονται είναι, κυρίως, από το εξωτερικό» μας είπε χθες ο κ. Λαγωνικάκος. «Οι ξένοι κλείνουν για Ιούνιο και μέχρι τον Αύγουστο, τουλάχιστον από τις κρατήσεις που έχουμε εμείς μέχρι τώρα. Έχουν γίνει αρκετές και πιστεύω ότι είμαστε καλύτερα απ’ ό,τι πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο. Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε το 2012, παρά τη μείωση των ελληνικών γκρουπ. Εν τω μεταξύ, άνοιξε και ο δρόμος, οπότε είναι πλέον πολύ εύκολο να έρθει κανείς στην Καλαμάτα και, βέβαια, παίζουν ρόλο οι πολλές αεροπορικές συνδέσεις που θα λειτουργούν από τον Απρίλιο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Ρώσους, αλλά και τις γνωστές εθνικότητες από Αγγλία, Σκανδιναβία, κ.λπ.». Μεγάλη πτώση σε Έλληνες Οι επισκέπτες από το εξωτερικό κλείνουν, κυρίως, 4ήμερα και 7ήμερα. «Θέλουν να έρχονται με το ένα αεροπλάνο και να φεύγουν με το επόμενο ή το μεθεπόμενο. Αλλά είναι και μεμονωμένοι που έρχονται για δύο μέρες ή για μια νύχτα. Υπάρχει και το πρόγραμμα που “fly and drive”. Δηλαδή, φτάνουν με το αεροπλάνο, τους δίνουν εδώ ένα αυτοκίνητο, που είναι μέσα στο τουριστικό πακέτο, και κάνουν περιήγηση στην Πελοπόννησο.

Την πρώτη βραδιά μένουν Καλαμάτα, ίσως και την τελευταία πριν πάρουν πάλι το αεροπλάνο για να φύγουν». Όσο για τις τιμές των ξενοδοχείων, ο κ. Λαγωνικάκος σημειώνει ότι είναι 40% - 50% κάτω σε σύγκριση με την προ κρίσης εποχή. «Αν το 2008 έκανε κάποιος τουρισμό με 1.000 ευρώ, τώρα θα κάνει με 500 - 600 ευρώ. Υπάρχει πτώση τιμών και στον ύπνο και στην εστίαση. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα». Μεγάλη μείωση προβλέπει ο κ. Λαγωνικάκος στον εσωτερικό τουρισμό: «Με τους Έλληνες υπάρχει μια πτώση αρκετά μεγάλη, λόγω οικονομικών. Στον Έλληνα αρέσουν οι αποδράσεις και οι διακοπές, αλλά ακόμη και αν κάνει θα είναι ολιγοήμερες».


Πηγή : kalamata news