Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Γαργαλιάνοι: Φορτώθηκαν για Κίνα τα πρώτα 10.000 μπουκάλια ελαιολάδου

Ξεχωριστής σημασίας και ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων. Το πρωί, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, φορτώθηκαν σε κοντέινερ της COSCO 10.000 μπουκάλια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με προορισμό την Κίνα! Ικανοποίηση, χαρά και συγκίνηση διακατείχε τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού, καθώς βλέπουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν να πιάνουν τόπο, ενώ με αυτή την πρώτη εξαγωγική δραστηριότητα στην Κίνα ανοίγονται τεράστιες προοπτικές!

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Τάσος Προσηλιακός, σημείωσε: «Για μας σήμερα είναι ξεχωριστή μέρα! Κάνουμε την αρχή, μετά από πολλές προσπάθειες, επίπονες προσπάθειες μηνών, για ένα εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά της Κίνας! Είναι το πρώτο φορτίο, σήμερα, που θα δώσουμε. Είναι 10.000 μπουκάλια εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 500 ml και 750 ml, με την ονομασία “Πιθάρι”. Εντός του Απριλίου έχουμε συμφωνήσει ότι θα φύγει και το δεύτερο κοντέινερ, στο οποίο θα είναι πεντόλιτρα». Αναφερόμενος στην ποιότητα του λαδιού που ο Συνεταιρισμός κρατά και θα κρατήσει, τόνισε: «Θα υπάρχει συνεχόμενη ροή προς την Κίνα, γιατί είναι μεγάλη αγορά. Θα υπάρχει και ταυτόχρονη χρηματοδότηση, με ανέκκλητες πιστώσεις. Πιστεύουμε και μας έχουν διαβεβαιώσει, πως θα έχουμε καλή συνέχεια».


Επιπρόσθετα, μίλησε για τις εξαγωγές σε άλλες χώρες και τη συμμετοχή σε εκθέσεις, λέγοντας: «Έχουμε κάνει προσπάθειες και σε άλλες χώρες. Είμαστε κοντά σε μία εξαγωγική δραστηριότητα και σε μιαν άλλη περιοχή της Ασίας. Δίνουμε λάδι και στην Ουγγαρία, τυποποιημένο, ενώ στις 12 Απριλίου συμμετέχουμε στην Έκθεση “Hermes Expo” της Νέας Υόρκης. Επίσης, θα συμμετάσχουμε στις 8 Μαΐου στην Έκθεση στο Πεκίνο της Κίνας».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παραγωγούς «που στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, που αφήνουν λάδι στο Συνεταιρισμό και το εμπιστεύονται να το διαχειριστεί ο Συνεταιρισμός, προς όφελος και του Συνεταιρισμού και δικό τους. Να τους πω να εμπιστεύονται το Συνεταιρισμό, ανοίγουμε νέες προοπτικές, είναι η μόνη λύση για να κερδίσουμε κάτι ως παραγωγοί. Πλέον, το χύμα λάδι είναι καταστροφή για όλους μας και πρέπει να καταλάβουμε ότι η μόνη λύση είναι η τυποποίηση και οι εξαγωγές».

Σημειώνεται πως ο Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 και από το 2008 προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των κτηριακών του εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου, δημιουργώντας μια πρότυπη μονάδα. Με μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει καταξιωθεί ως μια μοντέρνα, πρωτοποριακή, εύρωστη, δυναμική, παραγωγική μονάδα. Οι δραστηριότητές του καλύπτουν όλο το φάσμα “καλλιέργεια- παραγωγή, αποθήκευση, διήθηση, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου”.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο “Πιθάρι” είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των ελαιοπαραγωγών - μελών του Συνεταιρισμού, ενώ θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα λάδια. Ασυναγώνιστο σε γεύση και άρωμα, χάρη στις μοναδικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων καταναλωτών τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Επίσης, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή για την καλλιέργεια της ελιάς και έχει πιστοποιηθεί κατά Agro 2-1, Agro 2-2. Στο δε ελαιοτριβείο και το τυποποιητήριο έχει αναπτύξει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005.


Πηγή : tharros news