Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Άξια εκπροσώπηση της Κυπαρισσίας σε μεγάλο talent show

Κάτι ξεχωρίζει εδώ!!!! Κι όμως η Κυπαρισσία έχει μια άξια εκπροσώπηση σε ένα τηλεοπτικό σώου ταλέντων και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα καταφέρνει περίφημα.

Μη το χάσεις. Παρασκευή 21/2 και Κυριακή 23/2 στις 21:15 στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή “THE VOICE” του ” Καλύτερου Talent Show”. ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ με ρίζες από την αγαπημένη μας ΤΡΙΦΥΛΙΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. Ακούστε ένα του τραγούδι και γιατί όχι, κάντε τον φίλο στο Facebook.


Πηγή : kyparissiotis

Συνταγή κεφιού και διασκέδασης από τον όμιλο δράσεων και πολιτισμού

ΥΛΙΚΑ

  • Παλιά ρούχα της γιαγιάς ή του παππού(αυτά που φοράμε κάθε μέρα, παλιά είναι, αλλά τα γνωρίζουν όλοι)
  • Βαψιματάκι καλλιτεχνικό με πλατύ χαμόγελο, (αν θυμάστε πώς είναι)
  • Μαντηλάκι ή τσεμπεράκι ή καπελάκι στο κεφαλάκι
  • Μασκούλα χειροποίητη και κατά προτίμηση χαρούμενη
  • Μαγκουρίτσα ή μπαστουνάκι για τους γεράκους και τις γριούλες,
  • Κομπολογάκι για τους μάγκες και καθρεφτάκια για τις όμορφες.
  • Μπιχλιμπιδάκια, οργανάκια, κόρνες, γαϊδουράκια, γιδούλες και κοκόρια
  • Βάλτε και ένα μπουκαλάκι κρασάκι στην εσωτερική τσέπη.
  • Και φυσικά ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΕΞΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε παλιές ντουλάπες ή μπαούλα και βρίσκουμε από σήμερα τι θα φορέσουμε, φροντίζοντας «η στολή μας» να έχει χρωματάκια, και μπαλωματάκια, να είναι άνετη και πρωτότυπη. Δεν ξεχνάμε βέβαια να τινάξουμε τη ναφθαλίνη γιατί πειράζει ή να βγάλουμε αυτά τα ρούχα στον αέρα.

Ξεχνάμε λέξεις όπως κρίση, φτώχεια, ανεργία, κατάθλιψη και τα λοιπά γνωστά και δεν απαντάμε σε σχετικές ερωτήσεις. Μέχρι την Κυριακή φοράμε ένα χαμογελάκι, θεατρινίστικο έστω στην αρχή και σιγά σιγά θα δείτε πως θα μπείτε στο κλίμα, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για ξεφάντωμα.

Την Κυριακή στις 6 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στην Παλιά Λαϊκή Αγορά των Φιλιατρών και ξεκινάμε για βόλτα στην πόλη. Μπροστά θα πηγαίνει αυτοκίνητο με μουσική, κρασί και μεζεδάκια. (όποιος θέλει φέρνει και το τυροπιτάκι του ή το μπινελικάκι του χωρίς να είναι υποχρεωμένος) και πίσω οι Μπαρμπούτες με όρεξη για.. θόρυβο. Θα κάνουμε στάσεις για κρασάκι και αν κάποιος θέλει να περάσουμε από τη γειτονιά του ας μας το πει τάζοντάς μας μεζέ και κέρασμα. Θα καταλήξουμε στην Παλιά Λαϊκή Αγορά όπου θα μας περιμένουν οι μουσικοί, τα σουβλάκια του Νίκου του Παναγιωτόπουλου, το ψωμάκι της Σούλας, το κρασί ανώνυμων οινοπαραγωγών, ο χορός και το γλέντι.

ΥΓ

1. Όσοι δυστυχώς μένετε μακριά, καλό είναι να προγραμματίσετε έγκαιρα τις δουλειές σας για να είστε ελεύθεροι την Κυριακή το βράδυ.

2. Όλες πάλι οι ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΕΣ θα συμμετέχουμε με αυτό τον τίτλο στην παρέλαση των Φούληδων την επόμενη Κυριακή, αλλά για αυτό και για το Κυνήγι του χαμένου Θησαυρού θα σας ενημερώσουμε αργότερα.


Πηγή : kyparissiotis

Και επίσημα 9 Μαίου, Πελοπόννησος και Κεφαλλονιά περνούν στην Ψηφιακή εποχή της Digea!!!

Νέες αλλαγές στα switch off στη “νέα” ΚΥΑ ψηφιακής μετάβασης

Αλλαγές επί αλλαγών στο πλάνο των switch off μέχρι να πάει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η νέα ΚΥΑ με το τρίτο κατά σειρά, νέο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης. Η είδηση που έγραψε αποκλειστικά το Digital TV info για την αλλαγή στη σειρά των switch off με την αρχή να γίνεται στις 9 Μαΐου στην Πελοπόννησο, επιβεβαιώνεται πλέον από όλα τα στόματα.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλες αλλαγές, όπως επισημαίνουμε και στο νέο τεύχος του περιοδικού μας που βρίσκεται από την Πέμπτη στα περίπτερα. Όπως επίσης και αλλαγές της τελευταίας στιγμής, τις οποίες δεν προλάβαμε. Όπως λοιπόν μαθαίνουμε το switch off στην Αττική προγραμματίζεται τελικά για τις 4 Ιουλίου και στις 8 Αυγούστου πηγαίνουν τα switch off στη Θράκη.

Επίσης εκτός από την μετατόπιση του κέντρου εκπομπής Ναυπλίου στο χάρτη της Πελοποννήσου, μαθαίνουμε πως βγήκε η Χαλκιδική από το allotment της Θράκης. Στη Χαλκιδική προγραμματίζεται να γίνει switch off μαζί με τα switch off της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι παραπάνω πληροφορίες μεταφέρονται ως τελευταίες στις κινήσεις της τελευταίας στιγμής που γίνονται μετά το τέλος του διαγωνισμού παραχώρησης του ψηφιακού φάσματος. Η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης θα δώσει τις οριστικές απαντήσεις, αν και με απορία περιμένουμε την αιτιολογία αλλαγής στον σχεδιασμό των switch off. Κατά πληροφορίες η ευθύνη επιρρίπτεται στη ...ΝΕΡΙΤ που δεν είναι έτοιμη για την ψηφιακή μετάβαση.

Digital TV Info


Πηγή : filiatra news

Επιχειρηματική αποστολή ολλανδικών επιχειρήσεων σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία στον τομέα των κηπευτικών

Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών-τεχνολογικών συνεργασιών στον τομέα των τεχνολογιών και υπηρεσιών παραγωγής κηπευτικών θα έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που θα συμμετάσχουν στην εισερχόμενη επιχειρηματική αποστολή ολλανδικών επιχειρήσεων.

Η εισερχόμενη επιχειρηματική αποστολή θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 31 Μαρτίου, καθώς και στο Δήμο Τριφυλίας (Φιλιατρά, Κυπαρισσία) του Νομού Μεσσηνίας στις 1-2 Απριλίου.

Η επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης Enterprise Europe Network-Hellas, και Εθνικό Σημείο Επαφής για την ενότητα «Ασφάλεια τροφίμων, βιώσιμη γεωργία, έρευνα στον τομέα της θάλασσας και της ναυτιλίας, και βιοοικονομίας» του Ορίζοντα 2020.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον ολλανδικό οργανισμό RVO με την υποστήριξη της Ολλανδικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας(ΓΓΕΤ) και τη συμβολή της εταιρίας συμβούλων ΑΝΕΛΙΞΗ. H εισερχόμενη επιχειρηματική αποστολή απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και φορείς που αναπτύσσουν ή/και αναζητούν τεχνολογικές λύσεις στους παρακάτω τομείς:

  • Παραγωγή κηπευτικών
  • Εγκαταστάσεις και τη λειτουργία θερμοκηπίων
  • Αγροτικές τεχνολογίες, μεταξύ άλλων:
    • υγεία του εδάφους
    • σπόροι και σπορά
    • θρέψη των φυτών
    • προστασία των καλλιεργειών
    • φυτώρια -σπορόφυτα
    • ολοκληρωμένη διαχείριση επιβλαβών οργανισμών
    • υδατοκαλλιέργειες / υδροπονία
    • βιολογικές καλλιέργειες
    • διαχείριση των υδάτων - καθαρισμός του νερού
    • διαχείριση κλίματος θερμοκηπίων - εξοικονόμηση κόστους ενέργειας
    • διαχείριση των καλλιεργειών - αγροτικά πληροφοριακά συστήματα κατάψυξη προϊόντων

Οφέλη συμμετοχής

Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που θα συμμετέχουν, θα έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ή να αναζητήσουν τεχνολογικές λύσεις, διερευνώντας πιθανές διακρατικές συνεργασίες με ολλανδικές επιχειρήσεις εντός οργανωμένου πλαισίου προκαθορισμένων συναντήσεων.

Επίσης, η επιχειρηματική αποστολή περιλαμβάνει επισκέψεις στις εγκαταστάσεις τοπικών καλλιεργητών στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών.

Διαδικασία εγγραφής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ προκειμένου να λάβουν οδηγίες για τη συμπλήρωση της "φόρμας επιχειρηματικού προφίλ". Στη συνέχεια θα καταρτιστεί ο σχετικός κατάλογος προκειμένου οι Έλληνες και Ολλανδοί συμμετέχοντες να επιλέξουν τις επιθυμητές συναντήσεις. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δυο μέρη και διεξάγονται σε προκαθορισμένο χώρο και ώρα, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερόμενων.

Πληροφορίες συμμετοχής και αποστολή προφίλ:
Γιώργος Παναγόπουλος
E-mail: panagopoulos@help-forward.gr
Τηλ.: 210 3607690

Εναλλακτικά:

Βασίλης Σταματόπουλος
E-mail: vstamatopoulos@help-forward.gr
Τηλ.: 210 3607690


Πηγή : filiatra net

Μεγάλη διάκριση για την ΠΟΤΑ

Η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» δι­α­κρί­θη­κε πρό­σφα­τα στα «T­O­U­R­I­SM F­OR T­O­M­O­R­R­OW A­W­A­R­DS», ως φι­να­λί­στ στη κα­τη­γο­ρί­α D­E­S­T­I­N­A­T­I­ON. Τα βρα­βεί­α δι­ορ­γα­νώ­νον­ται α­πό το «W­O­R­LD T­R­A­V­EL & T­O­U­R­I­SM C­O­U­N­C­IL», με στό­χο να α­να­δεί­ξουν τις βέλ­τι­στες πρα­κτι­κές α­ει­φό­ρου του­ρι­στι­κής α­νά­πτυ­ξης παγ­κο­σμί­ως. Στα φε­τι­νά βρα­βεί­α, η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» α­πο­τε­λεί το μο­να­δι­κό φι­να­λί­στ α­πό την Ελ­λά­δα και α­νά­με­σα σε υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τες ε­ται­ρει­ών και ορ­γα­νι­σμών α­πό 56 χώ­ρες.

Με αυ­τή τη δι­ά­κρι­ση, υ­λο­ποι­εί­ται το ό­ρα­μα του Κα­πε­τάν Βα­σί­λη α­πό τους συ­νε­χι­στές του (την οι­κο­γέ­νεια Κων­σταν­τα­κό­που­λου και το α­ξι­ό­λο­γο προ­σω­πι­κό της ΤΕ­ΜΕS) για έ­να προ­ο­ρι­σμό υ­ψη­λών προ­δι­α­γρα­φών με σε­βα­σμό στο πε­ρι­βάλ­λον, δι­ό­τι η ΤΕ­ΜΕS έ­χει α­πο­δει­χτεί έ­νας πο­λύ ση­μαν­τι­κός πα­ρά­γον­τας της του­ρι­στι­κής α­ει­φό­ρου α­νά­πτυ­ξης στη Με­σό­γει­ο.

Στην α­ξι­ο­λό­γη­ση του φι­να­λί­στ στα «T­O­U­R­I­SM F­OR T­O­M­O­R­R­OW A­W­A­R­DS», έ­γι­νε ι­δι­αί­τε­ρη μνεί­α στις πε­ρι­βαλ­λον­το­λο­γι­κές πρα­κτι­κές που ε­φαρ­μό­ζει η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO», ό­πως η με­τα­φύ­τευ­ση ε­λαι­ο­δέν­τρων για να δι­α­τη­ρη­θεί α­ναλ­λοί­ω­τη η φυ­σι­ο­γνω­μί­α της πε­ρι­ο­χής, η δη­μι­ουρ­γί­α λι­μνο­δε­ξα­με­νών που κα­λύ­πτουν τις αρ­δευ­τι­κές α­νάγ­κες της «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO», η εγ­κα­τά­στα­ση του με­γα­λύ­τε­ρου γε­ω­θερ­μι­κού συ­στή­μα­τος στην Ευ­ρώ­πη και ε­νός φω­το­βολ­τα­ϊ­κού σταθ­μού ο ο­ποί­ος, ό­χι μό­νο κα­λύ­πτει τις α­νάγ­κες των υ­φι­στα­μέ­νων εγ­κα­τα­στά­σε­ων, αλ­λά δι­ο­χε­τεύ­ει και ε­νέρ­γεια στο ε­θνι­κό δί­κτυ­ο.

Ε­πί­σης ι­δι­αί­τε­ρη α­να­φο­ρά έ­γι­νε στο «N­A­V­A­R­I­NO E­N­V­I­R­O­N­M­E­N­T­AL O­B­S­E­R­V­A­T­O­RY- (N­EO)­», μια σύμ­πρα­ξη του Πα­νε­πι­στη­μί­ου της Στοκ­χόλ­μης, της Α­κα­δη­μί­ας Α­θη­νών και της ΤΕ­ΜES, που α­πο­τε­λεί πρό­τυ­πο συ­νερ­γα­σί­ας για τη με­λέ­τη της κλι­μα­τι­κής αλ­λα­γής στη Με­σό­γει­ο.Με­τά την σύν­το­μη ε­πί­σκε­ψή τους στην «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» προ­κει­μέ­νου να α­ξι­ο­λο­γή­σουν και να γνω­ρί­σουν α­πό κον­τά τις πρα­κτι­κές που α­κο­λου­θούν­ται, o Κα­θη­γη­τής P­e­t­er B­u­r­ns, μέ­λος της κρι­τι­κής ε­πι­τρο­πής των Βρα­βεί­ων, η κα. A­g­a­ta Z­b­o­r­o­w­s­ka α­πό την ορ­γα­νω­τι­κή ε­πι­τρο­πή, συ­νο­δευ­ό­με­νοι α­πό τα στε­λέ­χη της ΤΕ­ΜΕS Β. Βα­νέ­ζη και Β. Κα­ρα­κού­ση, ε­πι­σκέ­φτη­καν το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας ύ­στε­ρα α­πό πρό­σκλη­ση του Προ­έ­δρου Δη­μή­τρη Μα­νιά­τη.

Οι προ­σκε­κλη­μέ­νοι ε­νη­με­ρώ­θη­καν για τα πλε­ο­νε­κτή­μα­τα του Νο­μού Μεσ­ση­νί­ας, το εν­δι­α­φέ­ρον που υ­πάρ­χει για νέ­α ε­πεν­δύ­σεις και πως η «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» έ­χει συμ­βάλ­λει ώ­στε η Μεσ­ση­νί­α να γί­νει του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός, δη­μι­ουρ­γών­τας το εν­δι­α­φέ­ρον για νέ­ους ε­πεν­δυ­τές.Το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας με δελ­τί­ο τύ­που συγ­χαί­ρει την «C­O­S­TA N­A­V­A­R­I­NO» για την δι­ά­κρι­ση της.


Πηγή : pylos news

Πολύωρες καταθέσεις των δραστών του στυγερού εγκλήματος

ΠΟΛΥΩΡΕΣ ήταν οι απολογίες των δύο δραστών στην Εισαγγελέα Κυπαρισσίας και τον ανακριτή για την δολοφονία του 53χρονου Αρχιμανδρίτη στην Χώρα Μεσσηνίας καθώς ήταν έτοιμη η ιατροδικαστική έκθεση του στυγερού εγκλήματος η οποία αναμένετο να ρίξει φως στην υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.Στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας εξετάστηκαν από τις δικαστικές αρχές οι 3 μάρτυρες υπεράσπισης του 18χρονου κατηγορούμενου και αργότερα το μεσημέρι της Παρασκευής ο ίδιος παρουσία των δύο συνηγόρων του δίνοντας απαντήσεις τόσο για την χρονική ακολουθία της παραμονής του νεαρού στην οικία του θύματος όσο και στην περιγραφή όσων ακολούθησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φωτίστηκαν πτυχές της υπόθεσης η οποία για οικονομικούς λόγους όπλισε το χέρι του δράστη πιθανόν με μαγειρικό σκεύος και μετά τον έσυραν σε άλλο δωμάτιο, ενώ οι έρευνες στρέφονται προς την βαρύτητα του εγκλήματος για τον βαθμό συμμετοχής των δραστών.

Ο 24χρονος Γεωργιανός απολογήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής παρουσία του συνηγόρου του κ. Γιώργου Ράλλη, παρέχοντας λεπτομέρειες για τα ακριβή αίτια αλλά και τις ευθύνες του συμβάντος με βάση τα στοιχεία. Πάντως οι δικαστικές αρχές πέρα από την δικογραφία που περιλαμβάνει κακουργηματικές πράξεις θα εξετάσουν την έκθεση γενετικού υλικού από το χώρο του εγκλήματος που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα ώστε να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση. Αναμένεται η απόφαση των δικαστικών αρχών το βράδυ.

ΙΩΑΝ.ΜΠ.


Πηγή : best - tv

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Περίπου 12 τόνοι βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς

ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Δώδεκα τόνους τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, προσέφεραν εκπρόσωποι φορέων της Καλαμάτας στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Όπως μας ενημερώνει ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας…

…η βοήθεια που προσέφερε κόσμος της Καλαμάτας μεταφέρθηκε την Κυριακή στην Κεφαλονιά, από τον πρόεδρο των τρίτεκνων Χρήστο Κορομηλά, τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτη Κουφαλάκο, τον γραμματέα του Μορφωτικού Συλλόγου Δημήτρη Κομπιλίρη και το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου των τρίτεκνων Βαγγέλη Λαμπρόπουλο.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου των τρίτεκνων, «Με την αποστολή μεταφέραμε τρόφιμα , νερό , καθαριστικά υλικά και ιατροφαρμακευτικό υλικό, συνολικού βάρους 12 τόνων, τα οποία εδόθησαν ένα μέρος στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι και η μεγαλύτερη ποσότητα στον Πρόεδρο των Τριτέκνων της Κεφαλονιάς Γρεκούση Χρήστο με τον οποίο μεταβήκαμε με πλοιάριο από το Αργοστόλι στο Ληξούρι και είδαμε την μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή. Ο Πρόεδρος των Τριτέκνων Κεφαλονιάς μας ευχαρίστησε καθώς ήμασταν η πρώτη αποστολή που του δόθηκε για την υποστήριξη των περίπου 70 Τρίτεκνων οικογενειών της περιοχής του Ληξουρίου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος, τους φορείς, τους συλλόγους και τους απλούς πολίτες για την συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα του συλλόγου μας για αυτήν της αποστολή αγάπης».


Πηγή : kalamata journal

Αύριο το μεγάλο συλλαλητήριο των Αγροτών στην Αθήνα. Λεωφορεία ξεκινούν το πρωί και απο τη Μεσσηνία!

Στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αθήνα θα συμμετέχουν οι αγρότες και του νομού μας σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Μεσσηνίας. Το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης στις 2 μ.μ. την Τετάρτη και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Ακόμα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική που πλήττει όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Τέλος γίνεται γνωστό ότι θα υπάρξουν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από τα κατά τόπους μπλόκα την Τετάρτη το πρωί.


Πηγή : pyrgos trifylias

Αυτοί είναι οι δράστες της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη της Χώρας!!!

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, υπόθεση ανθρωποκτονίας 54χρονου ημεδαπού ιερωμένου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός προχθές το πρωί, με τραύματα στο κεφάλι, εντός της οικίας του στη Χώρα Μεσσηνίας. Δράστες είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας και ένας 18χρονος ημεδαπός, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν χθες το βράδυ, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι δυο δράστες αφού μετέβησαν στην οικία του 54χρονου, τις βραδινές ώρες της 15/16.2.2014, μετά από διαπληκτισμό, αρχικά τον τραυμάτισαν με χρήση αντικειμένου στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια με τη χρήση ενδύματος του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο.

Ακολούθως τράπηκαν σε φυγή, αφού προηγουμένως ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εξακριβωθεί αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


Πηγή : best - tv

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Νίκος Καζαντζάκης

Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε σαν σήμερα στις 18 Φεβρουαρίου 1883 και «έφυγε από τη ζωή» στις 26 Οκτωβρίου 1957. Ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες λογοτέχνες και ως ο περισσότερο μεταφρασμένος παγκοσμίως. Έγινε ακόμα γνωστότερος μέσω της κινηματογραφικής απόδοσης των έργων του «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και «Ο Τελευταίος Πειρασμός».

Ο Νίκος Καζαντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, την εποχή κατά την οποία το νησί αποτελούσε ακόμα μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν γιος του καταγόμενου από το χωριό Βαρβάροι (σημερινή Μυρτιά), εμπόρου γεωργικών προϊόντων και κρασιού, Μιχάλη Καζαντζάκη (1856 – 1932), και της Μαρίας Χριστοδουλάκη με καταγωγή από το χωριό Ασσυρώτοι, το σημερινό Κρυονέρι Μυλοποτάμου Ρεθύμνης και είχε δύο αδελφές.

Στο Ηράκλειο έβγαλε το γυμνάσιο και το 1902 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε νομικές σπουδές. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1906 δημοσιεύοντας το δοκίμιο Η Αρρώστια του Αιώνος και το πρώτο του μυθιστόρημα Όφις και Kρίνο (με το ψευδώνυμο Κάρμα Νιρβάμη). Ο «Ζορμπάς» του Καζαντζάκη, εκδόθηκε στο Παρίσι το 1947 και με την επανέκδοση του, το 1954, βραβεύτηκε, ως το καλύτερο ξένο βιβλίο της χρονιάς. Το 1955, ο συγγραφέας μαζί με τον Κακριδή αυτοχρηματοδότησαν την έκδοση της μετάφρασης της Ιλιάδας, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε τελικά στην Ελλάδα ο Τελευταίος Πειρασμός. Τον επόμενο χρόνο, τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης στη Βιέννη, ένα βραβείο το οποίο προερχόταν από το σύνολο των τότε Σοσιαλιστικών χωρών. Καθώς μια από αυτές ήταν η Κίνα επιχείρησε δεύτερο ταξίδι εκεί τον Ιούνιο του 1957, προσκεκλημένος της κινεζικής κυβέρνησης.

Επέστρεψε με κλονισμένη την υγεία του προσβληθείς από λευχαιμία. Νοσηλεύτηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας και το Φράιμπουργκ της Γερμανίας, όπου τελικά κατέληξε στις 26 Οκτωβρίου του 1957 σε ηλικία 74 ετών. Εντούτοις, σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, η λευχαιμία εμφανίστηκε στον Καζαντζάκη κατά το χειμώνα του 1938, 19 χρόνια πριν απ' το τέλος του, το οποίο αποδίδεται σε βαριάς μορφής ασιατική γρίπη. Η σορός του μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η Ελένη Καζαντζάκη ζήτησε από την Εκκλησία της Ελλάδος να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα, επιθυμία την οποία ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Θεόκλητος απέρριψε. Έτσι, η σορός του συγγραφέα μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο. Έπειτα από μεγάλη λειτουργία στον Ναό του Αγίου Μηνά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου και 17 ακόμη ιερέων, έγινε η ταφή του Νίκου Καζαντζάκη, στην οποία όμως εκείνοι δεν συμμετείχαν κατόπιν απαγόρευσης του Αρχιεπισκόπου.

Η ταφή έγινε στην ντάπια Μαρτινέγκο, πάνω στα Βενετσάνικα τείχη, διότι η ταφή του σε νεκροταφείο απαγορεύτηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Τη σορό συνόδευσαν ο, τότε υπουργός Παιδείας, Αχιλλέας Γεροκωστόπουλος και ο ιερέας Σταύρος Καρπαθιωτάκης, ο οποίος αργότερα τιμωρήθηκε. Στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη χαράχθηκε, όπως το θέλησε ο ίδιος, η επιγραφή: «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος».

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia.org)


Πηγή : gargalianoi news

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Της Τριφυλίας το λίγο δεν της αξίζει!», τόνισε ο Παναγιώτης Κατσίβελας ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Τριφυλίας

«Της Τριφυλίας το λίγο δεν της αξίζει!», τόνισε ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Παναγιώτης Κατσίβελας ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Τριφυλίας σήμερα το πρωί στους Γαργαλιάνους.

Ο κ.Κατσίβελας ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο γραφείο του στους Γαργαλιάνους και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το συνδυασμό που θα καταρτίσει. Ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι η Τριφυλία δεν είναι ένας γεωγραφικός χώρος, είναι κάτι πολύ ανώτερο! Με έμφαση είπε πως η Τριφυλία έχει μείνει πίσω, μια αναφορά που είναι ιδιαιτέρως αιχμηρή και για τις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές διοικήσεις και για τη σημερινή διοίκηση του δήμου, όπως βεβαίως και για την Πολιτεία, τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς ταγούς της Μεσσηνίας, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν ανέχεται η Τριφυλία να υπολείπεται άλλων περιοχών! Επίσης, σχετικά με την υποψηφιότητά του σημείωσε πως δεν υπηρετεί ιδιοτέλειες, αλλά αναγκαιότητες και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους που έχουνε κουράγιο να παλέψουν για κάτι ανώτερο! Αναλυτικά η δήλωση του Παναγιώτη Κατσίβελα έχει ως εξής: «Σας κάλεσα εδώ για να ανακοινώσω επίσημα την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος Τριφυλίας.

Είναι μια διαδικασία η οποία τώρα αρχίζει και θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου, με όλη τη θέληση της ψυχής μου να αναλάβω στο τέλος της διαδικασίας τις ευθύνες που αντιστοιχούνε στο δήμαρχο Τριφυλίας. Η Τριφυλία δεν είναι απλά ένας χώρος! Δεν είναι ένα γεωγραφικό σημείωμα, ένας γεωγραφικός χώρος, είναι κάτι πολύ ανώτερο! Είναι πολιτισμός, είναι ιδέες, είναι νοοτροπίες, είναι κουλτούρα, είναι παραγωγή, είναι ιστορία, είναι η ζωή μας! Αναμφίβολα, η Τριφυλία έχει μείνει πίσω στις όλες εξελίξεις και για μένα, προσωπικά, είναι πολύ στενάχωρο να βλέπω την περιοχή μας, την Τριφυλία, να υπολείπεται των άλλων περιοχών. Σας λέω ότι, προσωπικά δεν ανέχομαι το λίγο για την Τριφυλία! Αυτό ήταν το κίνητρό μου και η επιθυμία μου να συμμετέχω σ' αυτές τις εκλογές. Ξέρετε, έχω μια ιστορία, ξέρετε ότι δεν υπηρετών ιδιοτέλειες, υπηρετώ αναγκαιότητες! Και σε αυτή την αναγκαιότητα δίνω το παρών. Κάνω ανοιχτή πρόσκληση σε όλους που νιώθουνε ότι σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουνε κουράγιο να παλέψουνε για κάτι ανώτερο, για κάτι που μας λείπει και για κάτι που το 'χουμε ανάγκη. Όσοι νιώθουν ότι έχουν περίσσια ψυχής, όνειρα, ελπίδες, ικανότητες, αλλά πάνω απ' όλα γερές πλάτες να σηκώσουνε φορτίο, τους καλώ να συστρατευτούμε σ' αυτή την προσπάθεια. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα 'ναι καλό και ότι για την Τριφυλία την περιμένει μια καλύτερη μέρα! Θέλω να επαναλάβω και πάλι ότι, της Τριφυλίας το λίγο δεν της αξίζει!». Απαντώντας, στη συνέχεια, σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως, «είναι πάρα πολύ συγκινητικός ο τρόπος που μ' έχουν αντιμετωπίσει οι πολίτες της περιοχής, αλλά και πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουνε δραστηριοποιηθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι, κατά πλειοψηφία και σε συντριπτικό βαθμό άνθρωποι που σήμερα είναι στο δημοτικά πράγματα έχουν έρθει μαζί μας» και πρόσθεσε ότι «αυτό, μου σηκώνει το βάρος, μου σηκώνει την ευθύνη για να είμαι συνεπέστερος, να 'μαι καλύτερος, να 'μαι αποδοτικότερος».

Ακόμη είπε πως «είναι πάρα πολύ συγκινητική η αθρόα προσέλευση συνεργατών». Ερωτηθείς για την ανανέωση και νέα πρόσωπα στο συνδυασμό που θα συγκροτήσει τόνισε ότι, «το νέο, το κάτι παραπάνω, χρειάζεται και την ανανέωση» και τόνισε με έμφαση πως, «έχουνε αξιολογηθεί όλοι οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσωπικά δεν αναιρώ κανέναν, δεν αναιρώ την προσπάθεια κανενός που έχει κάνει και βέβαια τιμώ ότι οι προθέσεις ήταν εξαίρετες. Όμως, για το νέο που έρχεται, χρειάζεται και μία ανανέωση! Και αν θέλετε, πρέπει να δημιουργήσουμε και τους καινούργιους ανθρώπους οι οποίοι θα αναλάβουν την Τριφυλία την επόμενη δεκαετία!». Σχετικά, δε, με το εάν θα έχει νέα πρόσωπα σε ηλικία στο συνδυασμό του, είπε ότι «είναι στόχος μου και γι' αυτό απ' ό,τι σας είπα ότι κοιτάμε να δημιουργήσουμε και τους ανθρώπους οι οποίοι θα διαχειριστούνε τα πράγματα την επόμενη δεκαετία». Ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας σημείωσε πως ήδη έχει αρχίσει επαφές, ήδη έχει κάνει συνάντηση με το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα και συμπλήρωσε ότι, «η Τριφυλία χρειάζεται μια εξωστρέφεια. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στο δήμο, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, να δημιουργήσουμε τους φακέλους, να δώσουμε στο όραμα και στην ελπίδα μας και στο στόχο μας μορφή η οποία να 'ναι υλοποίηση και μετά έρχεται η ώρα που θα πρέπει να χτυπήσουμε την πόρτα της κεντρικής εξουσίας για να βρούμε και τους πόρους. Αυτό είναι νομοτελειακό».

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news

Άγρια δολοφονία 52χρονου Αρχιμανδρίτη στην Χώρα σοκάρει τη Τριφυλία

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χώρας Μεσσηνίας από την είδηση ότι βρέθηκε μαχαιρωμένος Αρχιμανδρίτης μέσα στο σπίτι του φέροντας πολλαπλά τραύματα από κουζινομάχαιρο που όπλισε το χέρι του δράστη, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ειδεχθές πρωτοφανές έγκλημα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το έγκλημα συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου ή νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής. Κάτοικοι που δεν τον είδαν το πρωί στην εκκλησία ανησύχησαν και γείτονάς του που πήγε στο σπίτι του , βρήκε τον Αρχιμανδρίτη νεκρό με αρκετές μαχαιριές στο σώμα του.

Ο άτυχος Αρχιμανδρίτης είναι ηλικίας 52 ετών και ανήκε στη Μητρόπολη Ολυμπίας-Τριφυλίας, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, ενώ λειτουργούσε στην Μονή Αγίου Δημητρίου αλλά και σε εκκλησίες της περιοχής.. Για ώρες στην οικία του θύματος παρέμενε η αστυνομία και αναμένουν την Ιατροδικαστή έκθεση για να εξετάσει το νεκρό Αρχιμανδρίτη ο οποίος είχε χάσει τους δύο γονείς του πριν από λίγα χρόνια όπως μας ανέφεραν οι κάτοικοι. Οι περίοικοι δήλωσαν στον 936 fm ότι την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα λειτούργησε σε εκκλησία της περιοχής σε γιορτινή ατμόσφαιρα και τον είδαν για τελευταία φορά το απόγευμα του Σαββάτου όταν επέστρεψε στην οικία του. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τα κίνητρα του δράστη καθώς το σπίτι ήταν άνω κάτω.

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Το τραγικό συμβάν με την άγρια δολοφονία συγκλόνισε όλη τη Τριφυλία που στο άκουσμά της γέμισε από αγανάκτηση τους πολίτες και ιδίως της Χώρας που τα τελευταία χρόνια έχουν νιώσει την εγκληματικότητα. Η μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας δήλωσε ότι αναμένει την ιατροδικαστική έκθεση εκφράζοντας την οδύνη και θλίψη αλλά και τον αποτροπιασμό της για το τραγικό συμβάν που κανείς δεν μπορεί να πιστέψει βυθίζοντας στο πένθος τον ιερό κλήρο δεδομένου ότι ο 53χρονος παπα Φώτης ήταν γνωστός και αγαπητός παντού.


Πηγή : kyparissiotis

Προσαγωγές αλλοδαπών για τη στυγερή δολοφονία του αρχιμανδρίτη

Όλοι οι ύποπτοι που ανακρίνονται είναι αλλοδαποί που εργάζονται σε χωράφια στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας….Έξι προσαγωγές υπόπτων έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την άγρια δολοφονία του 53χρονου αρχιμανδρίτη που βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Χώρα Τριφυλίας το πρωί της Κυριακής. Όλα δείχνουν ότι ο άτυχος ιερωμένος, που είχε χτυπηθεί άγρια στο κεφάλι, βρήκε το θάνατο στραγγαλισμένος με το πουκάμισό του! Όμως, αυτό θα επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα της νεκροτομής.

Όλοι οι ύποπτοι που ανακρίνονται είναι αλλοδαποί που εργάζονται σε χωράφια στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλλίας και μεταξύ αυτών είναι ένας νεαρός Ρουμάνος. Το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι του κληρικού, δείχνει ότι πιθανότατα γνώριζε τον άνθρωπο που του έκοψε το νήμα της ζωής και μάλιστα του είχε ανοίξει ο ίδιος την πόρτα! Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων θύμα και θύτης να είχαν προσωπικές διαφορές, παρά το γεγονός ότι η αναστάτωση στο διαμέρισμα οδηγεί στην εκδοχή της ληστείας.

Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το αντικείμενο με το οποίο ο αρχιμανδρίτης είχε δεχτεί ένα χτύπημα πάνω από το αριστερό φρύδι και άλλο ένα στην πίσω πλευρά του κεφαλιού, στο ύψος του αυχένα. Τα χτυπήματα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο, οπότε η ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστώσει αν ο θάνατος οφείλεται σε ασφυξία από το πουκάμισο το οποίο ο δράστης είχε σφίξει σε θηλιά γύρω από το λαιμό του ιερωμένου.


Πηγή : radio 936

Φιλιατρά: Πρόσκληση Εμπορικού Συλλόγου για το καρναβάλι των Φούληδων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών καλεί όλα τα μέλη του για ακόμη μία χρονιά να στηρίξουν το «Καρναβάλι των ΦΟΥΛΗΔΩΝ» συνεισφέροντας στο Δήμο, με την τοποθέτηση των επίστηλων.


Πηγή : filiatra news

Τα Φιλιατρά, η Αγία Κυριακή και η φάλαινα στα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων!

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε όλη τη χώρα, προσέλκυσε το θέμα μας με την θλιβερή αλλά και ασυνήθιστη εικόνα της νεκρής φάλαινας που ξεβράστηκε στην ακτή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.

Εκτός από τα πολλά sites του διαδικτύου που έδειξαν ενδιαφέρον και παρουσίασαν το θέμα της νεκρής φάλαινας που όπως μας ενημέρωσαν από το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών ΑΡΙΩΝ, πρόκειται για ένα οδοντοκήτος του είδους Φυσητήρας, θηλυκό και νεαρό σε ηλικία, το οποίο μετακινείται και στο Ιόνιο, οι εικόνες του filiatranet ταξίδεψαν εχθές το βράδυ και στα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων μεγάλων Αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών, όπως του Antenna, του Mega και του ΣΚΑΪ.

Παρακολουθήστε το βίντεο της παρουσίασης του θέματος στα Κεντρικά Δελτία Ειδήσεων:


Πηγή : filiatra net