Ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα στη Κυπαρισσία από την παραλία του Καρτελά.

Κυπαρισσία

Λήψη φωτογραφίας από το κάστρο της πόλης.

Καρέτα-καρέτα

Χελωνάκια καρέτα-καρέτα στην παραλία καλό νερό.

Κυπαρισσία

Άποψη της πόλης από την παραλία του καρτελά .

Στατιστικά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα στατιστικά του blog. Αναλυτικά οι πηγές οι κατηγορίες των άρθρων και το πλήθος των αναρτήσεων κάθε ημέρα.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Φιλιατρά: Αγανακτισμένοι Κτηνοτρόφοι ζητούν τα αυτονόητα


Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί στα Φιλιατρά,αποκλείοντας το φορτηγό που μαζεύει το γάλα τους σε μαντρί παραγωγού, απαιτώντας τα χρήματά τους από την τυροκομική επιχείρηση, η οποία όπως μας τόνισαν τους κοροϊδεύειασύστολα.

Παρά τις αρχικές συμφωνίες και διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθαν από την πλευρά της εταιρείας, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ζητούσαν τουλάχιστον μία επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της τυροκομικής επιχείρησης, για το πότε επιτέλους θα λάβουν τα χρήματά τους.

Όπως ανέφερε ο κτηνοτρόφοςΓεώργιος Λυμπερόπουλος στο filiatranet, η ανοχή πλέον έχει τελειώσει. Ο υπεύθυνος της επιχείρησηςπλέον δεν δέχεται ούτε να απαντήσει στα τόσα τηλεφωνήματά μας. 

Έτσι αποφασίσαμε σήμερα να μην αφήσουμε να κινηθεί από εδώ το φορτηγό της εταιρείας μέχρι να πάρουμε μία ειλικρινή απάντηση, καθώς το ποσό που δικαιούμαστε οι παραγωγοί ξεπερνά κατά πολύ τις 50.000 ευρώ. 

Έχουμε και εμείς υποχρεώσεις που τρέχουν, όπως μας είπε και δεν μπορούν κάποιοι να μας απαξιώνουν έτσι. Είμαστε 15 κτηνοτρόφοι και λειτουργούμε σαν ομάδα, και από την πλευρά μας δώσαμε τα περιθώρια που μας ζητήθηκαν, αλλά πλέον η κοροϊδία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο κτηνοτρόφος Θεόδωρος Σαπέρας από την πλευρά του είπε αγανακτισμένος ότι προχθές η ΔΕΗ ήρθε να μου κόψει το ρεύμα διότι δεν έχω τα χρήματα να πληρώσω τον λογαριασμό. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα φιλοτιμηθεί ο καθένας να μας δώσει τα χρήματα που μας οφείλει στερώντας παράλληλα τα απαραίτητα από τις οικογένειές μας, ενώ οι υποχρεώσεις να τρέχουν. Ζητάμε τα χρήματά μας διότι αυτή η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τελικά αργά το μεσημέρι ήρθαν σε μία αρχική συμφωνία αφού κατάφεραν να συναντηθούν με τους υπευθύνους της εταιρείας, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι στα μέσα της εβδομάδαςθα εξοφληθούν μέχρι και τον Ιανουάριο.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:



Πηγή : filiatranet

4 επενδύσεις ξεπαγώνουν στη Δυτική Πελοπόννησο

Tέσσερις μεγάλες επενδύσεις που ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ και θα προσφέρουν περισσότερες από 1.180 νέες θέσεις εργασίας ξεπαγώνουν.Η πρώτη επένδυση είναι της τουριστικής εταιρείας Ηλιος ΑΕ στο Λασίθι της Κρήτης.



Η επένδυση αυτή αφορά την ίδρυση συνεδριακού κέντρου χωρητικότητας 700 θέσεων, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκατομμυρίων ευρώ. Από την υλοποίηση του έργου αναμένεται να δημιουργηθούν 488 νέες θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη επένδυση αφορά την εταιρεία Kavala Float Glass ΑΕ και περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙΠΕ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εργοστάσιο πρόκειται να απασχοληθούν 195 εργαζόμενοι και η δυναμικότητα παραγωγής του θα ανέρχεται σε 186.500 τόνους υαλοπινάκων ετησίως.

Η τρίτη επένδυση είναι της εταιρείας Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας ΑΕ. Η επένδυση αυτή αφορά την ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας και την κατασκευή πίστας αγώνων αυτοκίνητων 4.880 μέτρων. Το συνολικό ύψος της επένδυσης είναι 94,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 497 θέσεις εργασίας.

Τέλος, στον νέο επενδυτικό νόμο περιλαμβάνονται διατάξεις που τροποποιούν τους όρους χρηματοδότησης της επένδυσης Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας, ώστε να κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων 769 κλινών και συνεδριακό κέντρο 1.175 θέσεων, καθώς και ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 1.114 κλινών, στη θέση ΠΟΤΑ Ρωμανού Μεσσηνίας.

Πηγή : radio936

Ελπίδες στους καρκινοπαθείς δίνει η ογκο-υπερθερμία



Ελπίδες στους καρκινοπαθείς δίνει μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου, η όγκο-υπερθερμία η οποία μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους, όπως είναι: η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπευτική -τη δράση των οποίων ενισχύει- αλλά και η χειρουργική. 
Με τη χρήση της μεθόδου αυτής γίνεται υπερθέρμανση των καρκινικών όγκων σε θερμοκρασία μεταξύ 42 και 45 βαθμών Κελσίου με συνέπεια την καταστροφή τους. Η υπερθερμία εγκρίθηκε πέρυσι ως θεραπευτική μέθοδος από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και μάλιστα από πρόσφατη υπουργική απόφαση συνταγογραφείται ήδη από τα ταμεία υγείας.

Η υπερθερμία είναι μια ήπια, ακίνδυνη και άριστα ανεκτή μέθοδος η οποία σε συνδυασμό με τις κλασικές θεραπείες,αλλά και με τις ενισχυτικές συμπληρωματικές θεραπείες (βιταμίνες, βότανα, αντιοξειδοτικά σκευάσματα κλπ) εκτός από την καταστολή του όγκου βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής του ασθενούς, ανέφερε ο παθολόγος - ογκολόγος Κωνσταντίνος Δημητριάδης κατά τη διάρκεια επιστημονικής εκδήλωσης με αφορμή την τοποθέτηση μηχανήματος ολοσωματικής υπερθερμίας στην κλινική Άγιος Λουκάς. Ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ακόμη ότι σειρές πειραματικών μελετών κατέδειξαν σημαντική διαφορά ανάμεσα στην απλή υπερθερμία και στην ογκοθερμία η οποία είναι μια ενισχυμένη τροποποιημένη υπερθερμία με ηλεκτρομαγνητικά και υπερτερεί σαφώς της πρώτης λόγω καλύτερης στόχευσης του όγκου αλλά και άλλων φυσικών ιδιοτήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η ογκοθερμία συνδυάζεται και έχει συνεργική δράση τόσο με την ακτινοθεραπεία όσο και με την χημειοθεραπεία αυξάνοντας σημαντικά τα θεραπευτικά αποτελέσματα. Εξάλλου ελαττώνει τις υποτροπές αυξάνει τα ελεύθερα νόσου μεσοδιαστήματα, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και ελαττώνει τις παρενέργειες των κλασικών θεραπειών και βοηθάει στην αύξηση της επιβίωσης και του ποσοστού ιάσεων.

Εκτός από τον τοπική, δηλαδή την στοχευμένη υπερθερμία, σημαντική είναι και η ολοσωματική υπερθερμία η οποία είναι πιο περίπλοκη, απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο υπερθέρμανσης ολόκληρου του ασθενούς και χρειάζεται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Είναι χρήσιμη όταν γίνεται σε αραιά χρονικά διαστήματα πχ ανά 3-4 εβδομάδες και συμπληρώνει την τοπική υπερθερμία, η οποία εφαρμόζεται ανά δύο με τρεις ημέρες για διαστήματα 1-3 μηνών ανάλογα με τις ανάγκες και τη διάρκεια της εκάστοτε κλασικής θεραπείας.


Πηγή : newsmessinia

Καυστική ανακοίνωση από το Σύλλογο Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης



O Σύλλογος Φίλων του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΣΦΔΙΚΑΛ) Μεσσηνίας δηλώνει ότι «ουδεμία σχέση έχει με την “πανηγυρική” και θορυβώδη συλλογή φαρμάκων για τους πάσχοντες και απροστάτευτους από την κυβέρνηση συμπολίτες μας, που οργανώνεται από το ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, στην κεντρική πλατεία της πόλης».

Αντίθετα, ο ΣΦΔΙΚΑΛ «και το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλαμάτας, που ο Σύλλογός μας υποστηρίζει, συνειδητά, σιωπηλά και συγκρατημένα διαθέτει το υστέρημα του λαού, προϊόν της αλληλεγγύης του. Ανυπόκριτα και ανυστερόβουλα, εθελοντικά και πρόθυμα προσφέρει όσα, από έτους σχεδόν, συλλέγει (φάρμακα και υπηρεσίες).
Φροντίζει την ενημέρωση των πολιτών αποφεύγοντας τα “εγκαίνια” και τις θορυβώδεις εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν και υστερόβουλο υπόβαθρο.

Άλλωστε, είναι σαφές ότι δημόσιες και ιδιωτικές δομές που επέτρεψαν να διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και η κοινωνία γενικότερα, δε νομιμοποιούνται, όχι φάρμακα να συλλέγουν και να “εμπορεύονται” αλληλεγγύη, αλλά οφείλουν ούτε καν να εμφανίζονται μπροστά στους πολίτες με παραινέσεις για αλληλεγγύη. Φτάνει πια. Η υποκρισία έχει και όρια!».

Πηγή : tharrosnews

Μεγάλη απάτη με θύματα 19 ιδιοκτήτες στον Ευαγγελισμό: Κινδυνεύουν να χάσουν κτήματα 330 στρεμμάτων


Μια υπόθεση που απασχολεί ένα χωριό, τον Ευαγγελισμό της Πυλίας και φαίνεται να παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς γίνεται λόγος για κακουργηματικές πράξεις (κυρίως απάτη - ιδιοποίηση ξένης περιουσίας), πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Για την υπόθεση αυτή 19 κάτοικοι του Ευαγγελισμού που φέρονται να προσπαθούν να μη χάσουν τα κτήματά τους από πρόσωπο που θέλει να τα κάνει δικά του (συνολικά πάνω από 330 στρέμματα), κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατά 2 προσώπων. Ενός από την Αθήνα, κυρίως αυτού, καθώς τον κατηγορούν για απάτη -πως παίρνει τα κτήματά τους με πράξεις χαρακτηρισμού χωρίς να του ανήκουν- και ενός ακόμα από γειτονικό χωριό. Από την Εισαγγελία Καλαμάτας επίκειται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διενέργεια τυχόν εγκληματικών πράξεων (απάτη, ψευδείς βεβαιώσεις).
Ρεπορτάζ
Γιάννης Σινάπης
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, τα επίμαχα κτήματα οι κάτοικοι τα κατέχουν και τα νέμονται εδώ και 80 με 100 χρόνια, ενώ εδώ και 40 χρόνια περίπου παίρνουν επιδότηση, καθώς έχουν τα δικαιώματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οπως έμαθαν, το Μάιο του 2011 ο πρώτος μηνυόμενος υπέβαλε στο Δασαρχείο Καλαμάτας αιτήσεις σχετικά με το χαρακτήρα εκτάσεων που βρίσκονται στην περιοχή του Ευαγγελισμού, χωρίς να προσκομίσει τίτλους ιδιοκτησίας και χωρίς να επικαλεστεί ρητώς και ειδικώς  έννομο συμφέρον, όπως απαιτεί ο νόμος. Επί των αιτήσεων αυτών έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα δύο πράξεις χαρακτηρισμού το Φεβρουάριο και τον Ιούλιο του 2012. Ο μηνυόμενος έχει καταθέσει σειρά και άλλων αιτήσεων χαρακτηρισμού αγροτικών ακινήτων, στις επίμαχες τοποθεσίες που βρίσκονται τα αγροκτήματα, οι οποίες συνολικώς αντιστοιχούν σε έκταση που υπερβαίνει τα 330 στρέμματα. Για να λάβουν γνώση της διαδικαστικής πορείας των αιτήσεων αυτών υπέβαλαν φέτος στις αρχές Φεβρουαρίου αίτηση στο Δασαρχείο Καλαμάτας για να τους χορηγηθούν πλήρη αντίγραφα όλων των αιτήσεων χαρακτηρισμού και των σχετικών πράξεων που έχουν εκδοθεί επί αυτών.
Η υπόθεση ξεκίνησε, όπως επισημαίνεται στην αναφορά, όταν ένας από τους 19 μηνυτές ανακάλυψε ότι στο γειτονικό κτήμα του εξαδέλφου του που πέθανε στην Αμερική τον Ιανουάριο του 2012, είχε μπει (το Μάιο) ο πρώτος μηνυόμενος και έκοψε 90 ελαιόδεντρα, παίρνοντας και την ξυλεία. Οταν κάτοικοι του Ευαγγελισμού του διαμαρτυρήθηκαν, αυτός τους απάντησε ότι το κτήμα του ανήκει σύμφωνα με πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Καλαμάτας. Με εισαγγελική παραγγελία ο μηνυτής - εξάδελφος πήρε από το Δασαρχείο τις δύο πράξεις χαρακτηρισμού που είχαν τελεσιδικήσει. Το Δεκέμβριο ο ίδιος ανακάλυψε ότι ο πρώτος μηνυόμενος είχε μεταγράψει στο Υποθηκοφυλακείο Μεθώνης, το Σεπτέμβριο του 2012 , ως δικά του το δικό του κτήμα και το κτήμα του πεθαμένου εξαδέλφου του. 
Την ίδια περίοδο, το Δεκέμβριο, ο κάτοικος - μηνυτής δέχθηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο (αναφέρει τον αριθμό του), από άγνωστο άνδρα που του συστήθηκε -του είπε το όνομά του (είναι ο δεύτερος μηνυόμενος)- που του ανέφερε ότι το κτήμα του τού ανήκει, καθώς το αγόρασε από τον πρώτο μηνυόμενο και τον απείλησε πως θα του κόψει το κεφάλι.
Σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας όπου μένει, κατήγγειλε το γεγονός και το συγκεκριμένο Τμήμα ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης. Κλήθηκε ο άνθρωπος που του είχε συστηθεί και τον είχε απειλήσει, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς της Κορώνης, ότι το συγκεκριμένο κινητό είναι δικό του, αλλά η κλήση έγινε από άλλο πρόσωπο, το οποίο δε γνωρίζει. Την ίδια περίοδο, το Δεκέμβριο του 2012, όταν άλλος κάτοικος του Ευαγγελισμού, ένας από τους άλλους 18 μηνυτές, μάζεψε τις ελιές σε κτήμα του πεθαμένου εξαδέλφου, δέχθηκε απειλή από άγνωστο άτομο που δεν του συστήθηκε, αλλά από το ίδιο κινητό τηλέφωνο, ότι θα τον σκοτώσει και πως κινδυνεύει ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του, αν ξαναπατήσει στο συγκεκριμένο κτήμα, γιατί, όπως του είπε αυτός που τον απείλησε, είναι δικό του, καθώς το αγόρασε από τον πρώτο μηνυόμενο. Ο ίδιος μηνυτής αναφέρει ότι μετά το απειλητικό τηλεφώνημα, τον έψαχνε και τον βρήκε στο χωριό, αστυνομικός από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ο οποίος του έκανε παρατηρήσεις γιατί μάζεψε τις ελιές από ξένο κτήμα, το κτήμα του πρώτου μηνυόμενου. Οπως, όμως, πληροφορήθηκε από το δικηγόρο του, στο βιβλίο συμβάντων του Α.Τ. Πύλου δεν είχε εγγραφεί κάποια καταγγελία σε βάρος του.
Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται, επίσης, ότι ο πρώτος μηνυόμενος κατέθεσε το Μάιο του 2012 αίτηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας με την οποία δήλωνε ότι οι βεβαιώσεις τελεσιδικίας πράξεων  χαρακτηρισμού, τον χαρακτηρίζουν ως κύριο των κτημάτων, προκειμένου να υποχρεωθεί το κατάστημα Πύλου της ΕΑΣ να του παραχωρήσει δικαιώματα επιδότησης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σημειώνεται στην αναφορά ότι η αίτηση φέρεται να έγινε δεκτή, χωρίς όμως να υφίσταται επ’ αυτής σφραγίδα του ή της εισαγγελέα και της Εισαγγελίας.
Οι μηνυτές κατηγορούν τον πρώτο μηνυόμενο ότι τέλεσε εις βάρος τους την αξιόποινη πράξη της απάτης. Η τελεσθείσα απάτη έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, καθώς η αξία των κρίσιμων κτημάτων ξεπερνάει κατά πολύ το όριο των 120.000 ευρώ, καθώς συνολικά υπερβαίνει τα 2 εκ. ευρώ.
Ζητούν, επίσης, να διερευνηθεί ο ρόλος του δεύτερου μηνυόμενου και να ερευνηθεί «για ποιο λόγο το Δασαρχείο έκανε δεκτές τις αιτήσεις του πρώτου μηνυόμενου, χωρίς να ερευνήσει αν στο πρόσωπό του συνέτρεχε έννομο συμφέρον».
Ως μάρτυρες προτείνουν το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, τον αντιδήμαρχο Τάκη Καρβέλα, τον πρώην δήμαρχο Μεθώνης Ηρακλή Μιχελή και τους διευθυντές της ΑΤΕ και της ΕΑΣ στην Πύλο.
Πηγή : eleftheriaonline

Το ποδόσφαιρο αλλάζει...την στρογγυλή θεά



Αλλάζει οριστικά ο ποδοσφαιρικός χάρτης του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς εγκρίθηκε και επίσημα το πλάνο της αναδιάρθρωσης από την ΕΠΟ στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ και θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
Το συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας ενέκρινε το πλάνο και τις συμπληρωματικές προκηρύξεις, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας. Αυτό σημαίνει πως από τη νέα σεζόν η Football League θα έχει δύο ομίλους των 14 ομάδων, ενώ η Γ και η Δ Εθνική θα συγχωνευτούν σε μια νέα κατηγορία, τη Γ Εθνική Ερασιτεχνική που έχει έξι ομίλους των 16 ομάδων, ενώ σταδιακά θα μειωθεί σε τέσσερις ομίλους των 16 ομάδων.
Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ:
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις:
1. Ο κ. Σαρρής εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του ΔΣ να συζητήσει με τον κ. Φερνάντο Σάντος την προοπτική της επέκτασης του συμβολαίου του ομοσπονδιακού τεχνικού μέχρι το 2016.
2. Εγκρίθηκε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, άμεσος στόχος του οποίου είναι η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας από την FOOTBALL LEAGUE 2 και την Δ΄ Εθνική, που θα ονομάζεται «Γ ΕΘΝΙΚΗ» και θα αποτελεί τον προθάλαμο των επαγγελματικών κατηγοριών και απώτερος η σταθεροποίηση του αριθμού των ομάδων των κατηγοριών. Οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν με τον παρακάτω τρόπο:


ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012 – 2013

FOOTBALL LEAGUE

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στην FOOTBALL LEAGUE της περιόδου 2012 - 2013, θα υποβιβαστούν στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί την «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ», δύο (2) Ομάδες.
FOOTBALL LEAGUE 2
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων των δύο Ομίλων στην FOOTBALL LEAGUE 2 της περιόδου 2012 - 2013, από εικοσιπέντε (25) Ομάδες, που απαρτίζουν συνολικά την FOOTBALL LEAGUE 2, θα ανέλθουν στην FOOTBALL LEAGUE έντεκα (11) Ομάδες και θα παραμείνουν στη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, την «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ», δεκατέσσερις (14) Ομάδες.
Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων στους 10 Ομίλους του Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής της περιόδου 2012 - 2013, οι Ομάδες που θα παραμείνουν στην «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ» θα έχουν καταλάβει τις θέσεις της βαθμολογίας:
Στους Ομίλους 1, 2, 6, 10 (10 Σωματεία) από την 1η θέση έως και την 6η. Από την 7η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.
Παραμένουν δηλαδή από τους 4 Ομίλους των 10 Σωματείων συνολικά εικοσιτέσσερα (24) Σωματεία.
Στους Ομίλους 3, 4, 5, 7, 8 (11 Σωματεία) από την 1η θέση έως και την 7η. Από την 8η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.
Παραμένουν δηλαδή από τους 5 Ομίλους των 11 Σωματείων συνολικά τριανταπέντε (35) Σωματεία.
Στον 9ο Όμιλο (12 Σωματεία), από την 1η θέση έως και την 7η. Από την 8η θέση και κάτω υποβιβάζονται στην Α΄ Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ.
Παραμένουν δηλαδή από τον Όμιλο των 12 Σωματείων επτά (7) Σωματεία.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Π.Σ.

Ο προβιβασμός των ομάδων από τις οικείες Ε.Π.Σ. στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, την «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ», για την περίοδο 2013 - 2014, θα γίνει ως ακολούθως:
Οι (53) Πρωταθλητές των Ενώσεων και οι Δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων -συνολικώς πενήντα έξι (56) Ομάδες- θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις (14) ομίλους των τεσσάρων (4) Ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν ανά Όμιλο, σε διπλούς (εντός - εκτός έδρας) αγώνες.
Η πρώτη βαθμολογικώς Ομάδα κάθε Ομίλου, θα προβιβαστεί στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, την «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ».
Θα προβιβαστούν δηλαδή από τους 14 Ομίλους των 4 Σωματείων συνολικά δεκατέσσερις (14) Ομάδες.
Συνολικά, η νέα κατηγορία «Γ ΕΘΝΙΚΗ» για την περίοδο 2013 - 2014, θα απαρτίζεται από ενενήντα έξι (96) Σωματεία με έξι (6) Ομίλους.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013 – 2014 (96 Σωματεία)

FOOTBALL LEAGUE

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στην FOOTBALL LEAGUE της περιόδου 2013 - 2014, θα υποβιβαστούν στην «Γ ΕΘΝΙΚΗ» έξι (6) Ομάδες.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στους έξι Ομίλους στην «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ» θα ανέλθουν στην FOOTBALL LEAGUE έξι (6) Ομάδες, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. σαράντα έξι (46) Ομάδες και θα παραμείνουν 50 Ομάδες.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Π.Σ.

Ο προβιβασμός των ομάδων από τις οικείες Ε.Π.Σ. στην «Γ ΕΘΝΙΚΗ» για την περίοδο 2014 - 2015, θα γίνει ως ακολούθως:

Οι (53) Πρωταθλητές των Ενώσεων και οι Δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων συνολικώς πενήντα έξι (56) Ομάδες θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις (14) ομίλους των τεσσάρων (4) Ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν ανά Όμιλο, σε διπλούς (εντός - εκτός έδρας) αγώνες.
Η πρώτη βαθμολογικώς Ομάδα κάθε Ομίλου, θα προβιβαστεί στην νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί την «Γ ΕΘΝΙΚΗ».
Θα προβιβαστούν δηλαδή από τους 14 Ομίλους των 4 Σωματείων συνολικά δεκατέσσερις (14) Ομάδες.
Συνολικά, η «Γ ΕΘΝΙΚΗ» για την περίοδο 2014 – 2015, θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερα (64) Σωματεία με τέσσερις (4) Ομίλους των δεκαέξι (16) Ομάδων.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 – 2015 (64 Σωματεία)

FOOTBALL LEAGUE


Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στην FOOTBALL LEAGUE της περιόδου 2014 - 2015, θα υποβιβαστούν στην «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ», τέσσερις (4) Ομάδες.
Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων στους τέσσερις Ομίλους στην «Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ», θα ανέλθουν στην FOOTBALL LEAGUE τέσσερις (4) Ομάδες, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. εικοσιοκτώ (28) Ομάδες και θα παραμείνουν τριάντα έξι (36) Ομάδες.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Ε.Π.Σ.

Ο προβιβασμός των ομάδων από τις οικείες Ε.Π.Σ. στην «Γ ΕΘΝΙΚΗ» για την περίοδο 2015 - 2016, θα γίνει ως ακολούθως:
Οι (53) Πρωταθλητές των Ενώσεων και οι Δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων συνολικώς πενήντα έξι (56) Ομάδες θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις (14) ομίλους των τεσσάρων (4) Ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν, ανά Όμιλο, σε διπλούς (εντός - εκτός έδρας) αγώνες.
Οι δύο πρώτες βαθμολογικώς Ομάδες κάθε Ομίλου, θα προβιβαστούν στην «Γ ΕΘΝΙΚΗ».
Θα προβιβαστούν δηλαδή από τους 14 Ομίλους των 4 Σωματείων συνολικά εικοσιοκτώ (28) Ομάδες.
Συνολικά, η «Γ ΕΘΝΙΚΗ» για την περίοδο 2015 - 2016, θα απαρτίζεται από εξήντα τέσσερα (64) Σωματεία με τέσσερις (4) Ομίλους των δέκα έξι (16) Ομάδων.


Πηγή : kyparissiotis

Παγκόσμιος σάλλος θα γίνει για τη Θεσσαλονίκη.

«Παγκόσμιο σάλο θα προκαλέσει η ανάδειξη των ευρημάτων στο σταθμό Βενιζέλου», λέει ο καθηγητής του Κολούμπια Ι. Μυλωνόπουλος.


Του ΤΑΣΟΥ ΘΩΜΑ
Παγκόσμιου βεληνεκούς είναι τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στο σταθμό του Μετρό στη στάση Βενιζέλου, όπως επιβεβαιώνει ο Ιωάννης Μυλωνόπουλος, καθηγητής Αρχαιολογίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ευρήματα των οποίων η ανάδειξη θα προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Έλληνας επιστήμονας, τονίζοντας παράλληλα πως ούτε στην Κωνσταντινούπολη δεν έχουν ανακαλυφθεί ευρήματα ανάλογης εμβέλειας και σημασίας, καθώς στον σταθμό Βενιζέλου κρύβεται ο κόμβος της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης, ένα σύνολο κτιριακών λειψάνων της πόλης από τον 4ο έως και τον 6ο αιώνα μ.Χ., μαζί με το κεντρικό πλακόστρωτο της Μέσης Οδού των Βυζαντινών, της λεωφόρου Decumanos των Λατίνων.

Την ώρα που στη βουλή συζητούνταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΤ, κ. Τάσου Κουράκη, κι ενώ την περασμένη Τρίτη ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης είχε προαναγγείλει πως το θέμα των αρχαίων θα συζητηθεί στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα σημαντικά λόγια του καθηγητή Μυλωνόπουλου λειτουργούν προς επίρρωσιν των αρχαιολόγων που εδώ και βδομάδες προσπαθούν να αναδείξουν την τεράστια κληρονομιά που αποκάλυψαν οι ανασκαφές, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, απειλείται από μία ενδεχόμενη μετακίνησή τους στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, απόφαση στην οποία προχώρησε η Αττικό Μετρό με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).

Ο ίδιος ο καθηγητής Μυλωνόπουλος, ένας αρχαιολόγος με μία μεγάλη διεθνή καριέρα, διάλεξε να παρακινήσει και να δράσει ενωτικά. Δεν δήλωσε την ρητή του αντίθεση στην μεταφορά στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, σεβόμενος όπως είπε στην συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό 95,8, τις αρχές που αποφασίζουν. Ωστόσο, υπογράμμισε πως σε περίπτωση που τα αρχαία ευρήματα εγκολπωθούν στο Μετρό, η Θεσσαλονίκη θα έχει στην κατοχή της έναν σταθμό μοναδικό παγκοσμίως, πόλο έλξη για τουρίστες που δεν έχει ούτε το Παρίσι, ούτε το Λονδίνο, ούτε η Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, ο καθηγητής έπιασε με γυμνά χέρια και την καυτή πατάτα. Το κόστος που θα είχε μια ενδεχόμενη ενσωμάτωση των ευρημάτων στο σταθμό του Μετρό, κάτι που προφανώς αποτελεί κόλαφο για την Αττικό Μετρό. Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Τσιτούρας, δήλωνε την περασμένη εβδομάδα πως αν δεν μεταφερθούν τα αρχαία το έργο μπορεί να σταματήσει οριστικά. Σύμφωνος μαζί του και ο γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος έλεγε τότε πως τα αρχαία μπορεί να είναι η «ταφόπλακα» του έργου. Αντιθέτως, ο καθηγητής Ι. Μυλωνόπουλος προέβη σε μία σύσταση, ουσιαστικά, προς τις ελληνικές αρχές, δηλώνοντας βέβαιος από την πλευρά του πως μεγάλα διεθνή και ελληνικά φιλανθρωπικά ιδρύματα θα επιθυμούσαν να συμβάλλουν με κονδύλια για την ανάδειξη των ευρημάτων, κάτι που πιθανώς θα έκανε και η ίδια η Ευρώπη.

Εν κατακλείδι, ο κ. Μυλωνόπουλος τόνισε πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να επενδύσει το μέλλον της με σεβασμό στην Ιστορία της και να προβάλει την δική της μοναδική κληρονομιά των Βυζαντινών χρόνων.

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό να παρουσιαστούν οι θέσεις όλων των πλευρών σχετικά με τις βυζαντινές αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό «Βενιζέλου» του υπό κατασκευή μετρό της πόλης προανήγγειλαν, ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος κατά την ξενάγησή τους στο χώρο των ευρημάτων την περασμένη Τρίτη. Στην ξενάγηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και αρχαιολόγους της 9ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι με σκοπό να αποκτήσουν εικόνα και προσωπική αντίληψη για το θέμα. «Οι αρχαιολόγοι επειδή αυτό είναι το αντικείμενο της επιστήμης τους αγαπούν περισσότερο από οποιονδήποτε τη διαχρονικότητα της Θεσσαλονίκης, όπως αναδεικνύεται από τα αρχαιολογικά της ευρήματα και δεν είναι αυτοί που θα εμποδίσουν ή θα καθυστερήσουν την κατασκευή του Μετρό» σημείωσε ο Γ. Μπουτάρης. «Στο Δημοτικό Συμβούλιο άλλωστε θα κληθούν να τοποθετηθούν εκπρόσωποι όλων των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων που συνδέονται με το Μετρό, τις αρχαιότητες, τις τεχνικές λύσεις και την αγορά. Μέχρι τότε καλό είναι να αποφεύγονται διχαστικές απόψεις και η καλλιέργεια κλίματος σύγκρουσης και αδιεξόδων», τόνισε από την πλευρά του ο Π. Αβραμόπουλος.

Κι ο Τζαβάρας απειλεί: Ή Μετρό ή αρχαία
Παράλληλα, στη βουλή συζητούνταν η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΤ κ. Αναστασίου Κουράκη προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με τις αρχαιότητες που αποκαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου. Όπως δήλωσε ο Τ. Κουράκης «Δεν είναι «κάποια αρχαία» που λέει η εταιρεία σε μια παρουσίαση που έκανε. Είναι ένα εκπληκτικό εύρημα, είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών (…) Πρέπει να σας πω ότι πάρα πολλά μνημεία στη Θεσσαλονίκη έχουν καταστραφεί. Τώρα πια δεν έχουμε κανένα δικαίωμα! Και ξέρετε, δεν υπάρχει, ή συγκοινωνίες ή πολιτισμός και αρχαία. Είναι δημόσιο αγαθό οι συγκοινωνίες, δημόσιο αγαθό ο πολιτισμός. Είναι παρωχημένη, όμως, η αντίληψη να βλέπουμε πια τα αρχαία μνημεία πίσω από τα κάγκελα ή σε προθήκες. Η σύγχρονη αντίληψη της αρχαιολογίας και της αρχιτεκτονικής είναι η συνύπαρξη». Εν συνεχεία τόνισε πως η ανάδειξη των ευρημάτων έχει και αναπτυξιακή χροιά. «Στην ανάγκη, ας υπάρξει επαναχάραξη του Μετρό. Η ανάδειξη του μνημείου, είναι αναπτυξιακό έργο, γιατί θα είναι πόλος έλξης για την αγορά της Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς συνέβη αντίστοιχα στην Κωνσταντινούπολη με τη διάνοιξη του εκεί Μετρό και τις αρχαιότητες που εκτέθηκαν».

Και ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης χαρακτήρισε «ισοπεδωτική και εσπευσμένη» την στάση της κυβέρνησης, ενώ τόνισε πως η ίδια η καθυστέρηση του έργου ουδεμία σχέση έχει με την ανακάλυψη των ευρημάτων. Απαιτώντας κι αυτός με τη σειρά του να ανακληθεί η απόφαση για μεταφορά τους στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις. «Σας θυμίζω, πως όταν γινόταν το αεροδρόμιο των Σπάτων, βρέθηκε ένας παλαιολιθικός οικισμός στη θέση Ζαγάνι. Δόθηκε αυτή η λύση που πάτε να δώσετε τώρα, όπου ξηλώθηκαν και αριθμήθηκαν τα ευρήματα. Πείτε μου σαν υπουργός αν ξέρετε πού βρίσκονται κι αν είναι σήμερα σε κοινή θέα», ανέφερε απευθυνόμενος στον Κώστα Τζαβάρα.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας, επανέλαβε την θέση της εταιρείας Αττικό Μετρό. Δήλωσε πως δεν υπάρχει μέχρι σήμερα «καμιά παραδεκτή, βιώσιμη και λειτουργική λύση», που να καθιστά τεχνικά δυνατή τη συνύπαρξη και του σταθμού του Μετρό και του συγκεκριμένου μνημείου. Μάλιστα, άφησε κατά μέρος το… μικρότερο δίλημμα της κατάργησης του συγκεκριμένου σταθμού (η ίδια η Αττικό δήλωσε πως τυχόν ανασχεδιασμός του έργου μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελία της σύμβασης λόγω των καθυστερήσεων) και πέρασε στο μεγαλύτερο. «Το λέω αυτό με πολύ σεβασμό, πρώτα απ’ όλα στην πόλη και στο λαό της Θεσσαλονίκης (…) Θέλει να γίνει το μετρό και να συνεχιστεί αυτό το έργο, πράγμα για το οποίο έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί το Υπουργείο Πολιτισμού και ειδικά η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ότι δυσκολεύει και καθυστερεί τα έργα ή θέλει στη συγκεκριμένη περίπτωση να επιλέξει το να έχουμε κατά χώρα διάσωση του συγκεκριμένου μνημείου;». Μετρό ή αρχαία, για τον αναπληρωτή Υπουργό δηλαδή.

Πηγή : kopanakinews

Οριστικά μέχρι Πάτρα η Ολυμπία οδός - Η απάντηση του Ειδικού Διαπραγματευτή


Αρμοδιότερος ν’ απαντήσει στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί η κατασκευή της Ολυμπίας οδού μετά την Πάτρα, από τον ειδικό  διαπραγματευτή στον οποίο έχει αναθέσει η κυβέρνηση την ευθύνη της επικοινωνίας με τους παραχωρησιούχους, που πρόκειται να κατασκευάσουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, προφανώς δεν υπάρχει… 

Αυτός είναι ο κ. Ε. Βιδάλης, που ξεκαθαρίζει το θέμα, απαντώντας σε επιστολή του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσου. Η Ολυμπία οδός, χάνεται οριστικά για την Ηλεία. Αυτό προκύπτει ευθέως από την απάντηση του κ. Βιδάλη. Χωρίς περιστροφές δηλώνει ότι οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους, επιτρέπουν την υλοποίηση του έργου στο οποίο η Ηλεία είχε στηρίξει τις ελπίδες της για ανάπτυξη, μόνο μέχρι την Πάτρα. 

Ο κ. Βιδάλης, στην απάντησή του, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και στον Αναπλ. Υπουργό Υποδομών κ. Καλογιάννη επισημαίνει τα εξής :

«Αξιότιμε κ. Νικολούτσο,
Σε συνέχεια της από 25 Ιανουαρίου 2013 επιστολής σας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας ενημερώσω ότι κατανοώ πλήρως τις θέσεις σας. Είναι καθήκον μου όμως να σας επισημάνω ότι οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με το έργο της Ολυμπάς Οδού, αφορούν στην αναβολή συγκεκριμένου τμήματος, και σε καμία περίπτωση την ακύρωση του έργου ή τμήματος αυτού.

Δεν πρόκειται για «κουτσούρεμα» του Εργου, αλλά για περιορισμένη χρονικά αναβολή συγκεκριμένων τμημάτων αυτού. Βούληση της Πολιτείας είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Ολυμπία Οδός με βάση την αρχική του χάραξη. Δυστυχώς, η δύσκολη οικονομική κατάσταση  της χώρας μας, μας έχε αναγκάσει να επανεξετάσουμε το χρονικό των επενδύσεων καταβάλλοντας παράλληλα, κάθε δυνατή προσπάθεια, να ολοκληρωθεί το έργο στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την ευθύνη των πολιτικών αποφάσεων για την συνέχιση του έργου».
       
Να σημειωθεί ότι στην επιστολή του(που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί αναλυτικά στα ΜΜΕ ) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε καταθέσει στον εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου σημαντικά επιχειρήματα εξηγώντας την ανάγκη ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου μέχρι την Τσακώνα.

Ο κ. Νικολούτσος, αναφερόταν μεταξύ άλλων στο υφιστάμενο απαξιωμένο ή ανύπαρκτο δίκτυο μεταφορικών υποδομών και στους μη επαρκώς –κατά συνέπεια- αποδοτικούς και οικονομικούς πόρους. Εξαιτίας μάλιστα του κακού οδικού δικτύου τόνιζε την ακύρωση της επιδίωξης να καταστεί το Κατάκολο λιμάνι επιβίβασης – αποβίβασης (Home Post) που θα πολλαπλασίαζε τα οφέλη μέσω επιμήκυνσης παραμονής τουριστών και θα έδινε την δυνατότητα συνδυασμού κρουαζιέρας – διακοπών 

Σημείωνε ακόμη, ότι αγροτικά προϊόντα του Νομού, με παγκόσμια αναγνώριση, καθίστανται μη ανταγωνιστικά λόγω υψηλού κόστους, κακών συνθηκών και καθυστερήσεων στην διακίνησή τους. 

Και συμπλήρωνε ο κ. Νικολούτσος στην επιστολή του τα παρακάτ : Ο Νομός μας με παραλιακό μέτωπο 100 χλμ με τις καλύτερες ίσως παραλίες της χώρας, δεν έχει ελπίδα χωρίς αυτοκινητόδρομο και οδηγείται τελικά σε απαξίωση. Ήδη μετράμε μείωση του πληθυσμού κατά 30.000 άτομα, από την απογραφή του 1981 μέχρι το 2011.

Ο λαός της Ηλείας επί 3 χρόνια, όσο καιρό έχουν σταματήσει τα έργα συνέχισε να καταβάλει με καρτερία τον οβολό του μέσω των διοδίων, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο συμβάλει στην επανεκκίνηση των έργων, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι σε άλλα μέρη που έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα μη πληρωμής υπήρχαν αυτοκινητόδρομοι…

Πηγή : newsmessinia

Καλαματιανό καρναβάλι 2013



Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, για το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι, με παρόντες το Δήμαρχο Καλαμάτας και τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής.
Το πρώτο Καλαματιανό Καρναβάλι έχει την δική του ταυτότητα. Έτσι, το κλασσικό καρναβαλικό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μετονομάστηκε σε «Μυστικό της Πριγκηπέσας Ιζαμπώ», τίτλος εμπνευσμένος από την ηρωίδα του μυθιστορήματος του Άγγελου Τερζάκη «Πριγκιπέσα Ιζαμπώ», στην οποία θα υπάρχουν αναφορές και σε άλλες εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.
Η οργάνωση γίνεται από την Καρναβαλική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 20 άτομα, τα οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς και αποτελείται από τις εξής ομάδες:
1. Πληρώματα
Υπεύθυνη: Ευαγγελία Λιάππα
2. Μυστικό της Ιζαμπώ
Υπεύθυνος: Δημήτρης Βεργόπουλος
3. Εκδηλώσεις
Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Βγενής
4. Οικονομικά
Υπεύθυνος: Δημήτρης Μπούχαλης
5. Media
Υπεύθυνος: Νίκος Κουρής
Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 Καρναβαλικά πληρώματα, με μέσο όρο 50 καρναβαλιστές ανά πλήρωμα. Υπολογίζεται ότι θα παρελάσουν περισσότεροι από 2.000 καρναβαλιστές και θα πραγματοποιηθούν 7 διαφορετικά δρώμενα – παιχνίδια κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού.

 

Σημειώνεται ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από χορηγίες επαγγελματιών της Καλαμάτας, τους οποίους τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής ευχαρίστησαν ιδιαίτερα.
Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να κυκλοφορήσει επίσημα και σε άλλους Νομούς της Πελοποννήσου, θα βασισθεί στο παρακάτω πλάνο:
  • Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, ώρα 18.00, Πλατεία 23ης Μαρτίου: Γιορτή έναρξης
  • Σάββατο 16 Μαρτίου, ώρα 13.00, Λιμάνι Καλαμάτας (μπροστά από το ξενοδοχείο Αμέρικα): «Ιζαμπιάδα»
  • Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου, ώρα 16.00, οδός Αριστομένους: Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση – Αμέσως μετά τη λήξη θα ακολουθήσει η τελετή λήξης
Καθημερινά λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο η έκθεση των στολών των καρναβαλικών πληρωμάτων, ενώ από τις 18.00 έως τις 20.00 μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί σχετικά.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε υπερήφανος για τα νιάτα της πόλης και δη για τα 20 μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, που αγωνίζονται νυχθημερόν και αφιλοκερδώς για να διοργανώσουν, από 7 έως και 17 Μαρτίου, το 1ο Καλαματιανό Καρναβάλι. Δήλωσε βέβαιος ότι θα προκαλέσει αίσθηση στο πανελλήνιο και ότι θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και ποιότητα.

 

Πηγή : messinea

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Βραβεύτηκε ο Εθελοντισμός του ΕΚΠΑΖ Μεσσηνίας


Βράβευση του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών Αγρίων Ζώων Μεσσηνίας
Τη Δευτέρα που μας πέρασε 18 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο του ΟΛΠ στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε εδήλωση για τα 30 χρόνια του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων.
Την εκδήλωση διωργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Αίγινας και η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλίες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και του Δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο έργο που γίνεται στο ΕΚΠΑΖ και στο ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για την καλύτερη λειτουργία και προσφορά του κέντρου.
Για το έργο που γίνεται στο ΕΚΠΑΖ, μίλησαν, η Διονυσία–Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ιδρυτής Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, ο Λέανδρος Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ο Γιώργος Καζαντζόπουλος, Διευθυντής Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και η Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, ενώ την εκδήλωσησυντόνισε ο Ανάστος Δημητρόπουλος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση από τη Περιφέρεια και το Δήμο Αίγινας των εθελοντών του ΕΚΠΑΖ. Μεταξύ αυτών βραβεύτηκε και ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Μεσσηνίας που εδώ και ένα χρόνο δίνει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα ζώα και πουλιά στο νομό μας και ταυτόχρονα εκπονεί σε συνεργασία με το ΕΚΠΑΖ πρόγραμμα επανένταξης τους.
Πηγή : messinia

Πως μπορώ να δανειοδοτηθώ από το ΕΤΕΑΝ;


Τι μου προσφέρει το ΕΤΕΑΝ, σε ποια προγράμματα με στηρίζει, τι εγγυήσεις και τι χρηματοδότηση δίνει στους επαγγελματίες και με ποιο επιτόκιο; Αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν κατά την ημερίδα του ΕΕΑ για το ΕΣΠΑ στις 13/2/2013. Την παρουσίαση έκανε η κα Σταυρινάκη Ευαγγελία, Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών ΕΤΕΑΝ.
Όπως τονίστηκε στην ημερίδα, ο ρόλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) στην υλοποίηση του προγράμματος του ΕΣΠΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» είναι ενισχυτικός αλλά σημαντικός σε πολλές φάσεις της υλοποίησής του. Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ είναι ένα Ταμείο που αναπτύσσει σειρά από ενισχυτικές δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν σε προγράμματα αλλά και μεμονωμένα για αναπτυξιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες.Όπως ανέφερε η κα Σταυρινάκη το Ταμείο συνεργάζεται με τράπεζες και φορείς προκειμένου να εξασφαλίσει για τις επιχειρήσεις ρευστότητα με χρήση διάφορων χρηματοοικονομικών προϊόντων όπως οι εγγυήσεις δανείων, οι δανειοδοτήσεις για την υλοποίηση επενδύσεων κλπ. Από τη δημιουργία του, αρχικά ως ΤΕΜΠΜΕ, έχει υποστηρίξει περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις.Η ΕΤΕΑΝ ΑΕ προσαρμοζόμενη στη σημερινή εποχή ανέπτυξε νέα εργαλεία ενίσχυσης των μικρομεσαίων όπως το Ταμείο Δανειοδοτήσεων και το Ταμείο Εγγυήσεων.
Οι δράσεις της ΕΤΕΑΝ συνδέονται με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε τρία σημεία
1. Με την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής των επιχειρήσεων που μπορεί να γίνει και με δανεισμό
2. Με την κάλυψη αναγκών ρευστότητας της επιχείρησης και
3. Με την κάλυψη της εγγύησης για τη λήψη της προκαταβολής.
Το Ταμείο Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης το οποίο διαχειρίζεται η ΕΤΕΑΝ καλύπτει επιχειρηματικά δάνεια για επενδύσεις και ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για πέντε συγκεκριμένες Δράσεις που είχαν προκηρυχθεί κατά τη σύσταση του Ταμείου και αφορούν στη γενική και νεανική επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, και τον τουρισμό - πράσινη οικονομία. Το Ταμείο δημιουργήθηκε για την επιχειρηματική επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την αξιοποίηση-ανακατανομή αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων που ήταν «παρκαρισμένα» στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας. Επιπλέον με το Ταμείο αυτό, μειώθηκε η σχέση συνεπένδυσης έτσι ώστε για κάθε 1 Ευρώ που θα συνεισφέρει ατόκως η ΕΤΕΑΝ ΑΕ στο Ταμείο, οι δανειοδότριες τράπεζες θα συνεισφέρουν άλλο 1 Ευρώ με συνέπεια να συμψηφίζεται το επιτόκιο και να πέφτει περίπου στο μισό. Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Τα επιχειρηματικά δάνεια κυμαίνονται από 10.000 ευρώ μέχρι 800.000 ευρώ ενώ τα κεφάλαια κίνησης είναι συνάρτηση του τζίρου και των παραγγελιών της επιχείρησης.
Πηγή : kalamatanews

Σκόνη από τη Σαχάρα «έπνιξε» και την Τριφυλία, έβρεξε κοκκινόχωμα…(φωτογραφίες)



Σκόνη από τη Σαχάρα «έπνιξε» την Τριφυλία και έβρεξε κοκκινόχωμα. Το φαινόμενο της εισβολής σκόνης από τη Σαχάρα στην περιοχή είχε αρχίσει να εκδηλώνεται από τις προηγούμενες μέρες και το απόγευμα της Πέμπτης έβρεξε κοκκινόχωμα. Σήμερα το πρωί, Κυπαρισσία, Καλό Νερό και Φιλιατρά, είχαν καλυφθεί από τη μεταφερόμενη σκόνη από τη Βόρεια Αφρική, ενώ τα οχήματα και τα φύλλα των δέντρων είχαν γεμίσει από αυτή και το κοκκινόχωμα που έβρεξε κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ισχυροί νοτιάδες είχαν σαν αποτέλεσμα να φτάσει και στην Τριφυλία η σκόνη από τη Σαχάρα και εκτός από την ατμόσφαιρα, τα δέντρα και τα οχήματα, με κοκκινόχωμα, που είχε ξεραθεί, είχαν γεμίσει δρόμοι, πεζοδρόμια, τέντες και τζάμια…

Οι φωτογραφίες είναι από την Κυπαρισσία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου 

Πηγή : tharrosnews

Το νέο διαφημιστικό σποτ του Δήμου Καλαμάτας (βίντεο)


Με σύνθημα "Καλαμάτα: Η ποθητή σου απόδραση" κυκλοφόρησε το νέο διαφημιστικό σποτ του Δήμου Καλαμάτας σε σκηνοθεσία της Κλεώνης Φλέσσα. Παρακολουθήστε το στο βίντεο που ακολουθεί:


Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης

Πηγή : eleftheriaonline

Μια εξαιρετική ταινία την Κυριακή στην Κυπαρισσία. "Η λίστα του Σίντλερ". Και είναι και τσάμπα.

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ “ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ” ΣΤΙΣ 8ΚΑΙ 30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
Με ασπρόμαυρη φωτογραφία, η ταινία διηγείται την πραγματική ιστορία του γερμανού βιομήχανου Όσκαρ Σίντλερ, που ενώ αρχικά φέρεται σαν αδίστακτος καιροσκόπος, υφίσταται μετέπειτα μία συνειδησιακή μεταστροφή και μετατρέπεται σε έναν σταυροφόρο, που δεν διστάζει να θυσιάσει τον εαυτό του για να σώσει τους άλλους. Μολονότι το σενάριο τον παρουσιάζει λιγότερο πολύπλοκο χαρακτήρα απ’ότι ήταν στην πραγματικότητα, ο συναισθηματικός και ηθικός αντίκτυπος της ταινίας συγκλονίζει.



Πηγή : kopanakinews

Κυπαρισσία: Συνελήφθη 56χρονος για οφειλές προς το Δημόσιο


Συνελήφθη, σήμερα (22-2-2013) το μεσημέρι, στη Κυπαρισσία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ένας 56χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, σε βάρος του 56χρονου, έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους -75.219,44- ευρώ.

Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

Πηγή : filiatranet

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - προσφορά τροφίμων στο δημοτ. παντοπωλείο.




Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι στα πλαίσια των κοινωνικών  δράσεων ο Σύλλογος επισκέφτηκε το Δημοτικό Παντοπωλείο, καθώς θεωρούμε ότι αυτός ο θεσμό πρέπει να υποστηριχθεί από  όλους μας, φορείς , συλλόγους, ενεργούς πολίτες.
 Καθώς στο παντοπωλείο χτυπά η καρδιά της αλληλεγγύης και της υποστηρίξεις των αδυνάτων συμπολιτών μας. Τα τρόφιμα που δώθησαν ήταν από το υστέρημα των μελών καθώς αυτές που τα πρόσφεραν ήταν τριτεκνες οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. 
Στα πλαίσια των ίδιων δράσεων επισκεφτήκαμε και δώσαμε τρόφιμα στο Άσυλο Ανιάτων.

Πηγή : newsmessinia

Η κρίση γεννά ευκαιρίες στην χώρα και το Νομό.

Στην εποχή της κρίσης κάθε αγορά σήμερα –ανεξάρτητα από την αξία της– συνιστά επένδυση για τον καταναλωτή, σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας. Οι καταναλωτές επαναξιολογούν τις καταναλωτικές τους προτεραιότητες, ενώ στην εποχή της κρίσης κάθε αγορά σήμερα -ανεξάρτητα από την αξία της- συνιστά επένδυση για τον καταναλωτή.
 Η μελέτη αγορών σε ύφεση καταδεικνύει ότι μάρκες που αφουγκράστηκαν, κατανόησαν, στήριξαν και αντέδρασαν άμεσα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του καταναλωτή τους, βγήκαν αλώβητες από την κρίση και έθρεψαν πρώτες τους καρπούς των προσπαθειών τους στο στάδιο της ανάκαμψης. Αυτά είναι συνοπτικά τα συμπεράσματα της έρευνας της MRB Hellas, που παρουσίασε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Α. Μαύρος, στην εκδήλωση με θέμα: «Ξανακτίζοντας το δικαίωμα στο όνειρο», στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Marketing Matters» που διοργανώνονται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ (ΕΙΜ) της ΕΕΔΕ. Αναλυτικότερα, στα συμπεράσματα της έρευνας αναφέρεται ότι ο πελάτης / πολίτης / καταναλωτής έχει βιώσει τρία χρόνια κρίσης, η οποία του έχει αποδομήσει εντελώς όλο το αντιληπτικό πλαίσιο βάσει του οποίου έζησε επί δεκαετίες και έκτισε τη ζωή του. Για το λόγο αυτό, σημειώνεται, αισθάνεται απογοήτευση και έλλειψη στήριξης, που στην ακραία έκφανσή της δημιουργεί συναίσθημα «απόρριψης» ή «κοροϊδίας».
Σήμερα απεγνωσμένα, σχεδόν εκβιαστικά, αναζητά κάποιους πυλώνες πάνω στους οποίους να στηρίξει έστω ψήγματα αισιοδοξίας για να μπορέσει να αντέξει μέχρι το όποιο πιθανό «ξέφωτο», επισημαίνεται. Σε περιόδους ύφεσης, υπογραμμίζεται, οι καταναλωτές επαναξιολογούν τις καταναλωτικές τους προτεραιότητες και για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους μεταφέρουν κατηγορίες από την ομάδα των απαραίτητων ή των απολαύσεων του παρελθόντος, στην παρούσα ομάδα των «αναβλητέων» ή των επουσιωδών ή ακόμη και στην ομάδα των κατηργημένων. Μπορεί ακόμη να υποκαταστήσουν μία κατηγορία με μία άλλη ή να «μπολιάσουν» χαρακτηριστικά μία κατηγορία σε μία άλλη, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.

Πηγή : simaianews

Εμμεση ανακήρυξη ΑΟΖ – Καταθέσαμε στον ΟΗΕ συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας


Πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Α.Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει.

Η περιοχή αυτή συμπίπτει με την περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ.
Η ενέργεια αυτή έχει ως σκοπό να διασφαλίσει ότι τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όρια τα οποία συμπίπτουν με αυτά της ΑΟΖ, δεν πρόκειται να υπονομευθούν από τις επικείμενες τουρκικές έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πρακτικά πρόκειται περί ανακήρυξης ΑΟΖ.
Με τη ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η Ελλάδα ενημερώνει τον οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην υφαλοκρηπίδα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «η ενέργεια αυτή του, διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982)”.
Σημειώνεται ότι ευθύς μόλις είχαν γίνει γνωστές οι τουρκικές παραχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε προβεί στις δέουσες παραστάσεις προς την Τουρκία.
Με τη χθεσινή ενέργεια, η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα αρμόδια όργανά του, ενώ η ρηματική διακοίνωση θα δημοσιευθεί στο Law of the Sea Bulletin.
Η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, καθώς και με όλες τις χώρες της περιοχής, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά, όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου.

Πρόκειται καθαρά για προσπάθεια να προλάβουν τα τετελεσμένα της Άγκυρας
Σκληρή γλώσσα Πάνου Παναγιωτόπουλου προς τον Τούρκο υπουργό Άμυνας
Στο μεταξύ και κατά τη συνάντηση των υπουργών Αμύνης Ελλάδας Πάνου Παναγιωτόπουλου και Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, στο περιθώριο της της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά λέγοντας ότι παραβιάσεις και παραβάσεις όπως πλόες τουρκικών πολεμικών δεν βοηθούν στο προς επίτευξη καλό κλίμα των σχέσεων των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός του απηύθυνε άτυπο διάβημα λέγοντας:
«Με τον Τούρκο συνάδελφο μου, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, είχαμε μια μακρά συνομιλία, στην οποία η κάθε πλευρά παρουσίασε τις θέσεις της. Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική πλευρά, ξεκαθαρίσαμε ότι η Ελλάδα επιδιώκει με κάθε τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας και ένα πλαίσιο ασφαλείας, σταθερότητας και Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή που ανήκουν και οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Τουρκία.
Υπογραμμίσαμε όμως, ότι οι εμπρηστικές δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από την πλευρά των Τούρκων Αξιωματούχων, οι παραβάσεις και παραβιάσεις στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, οι περίεργες πλεύσεις, περίεργοι πλόες, τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν βοηθούν προς στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την καλύτερη γειτονία και συνεργασία των δύο χωρών».




Τμήμα ειδήσεων defencenet
Πηγή : messinea

Κάθειρξη 10 χρόνων σε τσιγγάνο που άρπαζε χρυσαφικά από κοσμηματοπωλεία


Της Βίκυς Βετουλάκη


Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 34χρονο τσιγγάνο που τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2012 μπήκε σε 3 κοσμηματοπωλεία, άρπαξε χρυσαφικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις έσπρωξε τους ιδιοκτήτες που προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν.
Ο τσιγγάνος εμφανίσθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου μετανιωμένος, δηλώνοντας πως έκανε χρήση ναρκωτικών και προσπαθούσε να εξασφαλίσει τη δόση του, ενώ ευχαρίστησε που τον έβαλαν φυλακή και γλύτωσε από τα ναρκωτικά.

Σε 3 κοσμηματοπωλεία
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 34χρονος στις 23 Αυγούστου μπήκε στο πρώτο κοσμηματοπωλείο και ζήτησε να δει χρυσές αλυσίδες για την αρραβωνιαστικιά του. Όταν ο ιδιοκτήτης δεν τον κοιτούσε, άρπαξε ένα χρυσό σταυρό. Ο ιδιοκτήτης, όπως κατέθεσε, το κατάλαβε, όταν ο τσιγγάνος έφυγε, προσπάθησε να τον κυνηγήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Επίσης, είπε ότι πριν από 20 ημέρες ο πατέρας του κατηγορουμένου τού έδωσε 500 ευρώ που ήταν η αξία του σταυρού.
Στο δεύτερο κοσμηματοπωλείο, δύο ημέρες μετά, ο δράστης ζήτησε να δει δαχτυλίδια. Όταν η ιδιοκτήτρια κατάλαβε ότι δεν ήταν πελάτης, προσπάθησε να τον απομακρύνει και αυτός, σπρώχνοντας, την πέταξε κάτω, ενώ η μάρτυρας κατέθεσε ότι της έριξε μια κλωτσιά και έφυγε με 4 χρυσά δαχτυλίδια.
Στην τρίτη περίπτωση, στις 5 Σεπτεμβρίου, από άλλο κοσμηματοπωλείο ο δράστης πήρε ένα δαχτυλίδι, η ιδιοκτήτρια προσπάθησε να τον συγκρατήσει και αυτός την έσπρωξε. Ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία τον εντόπισε σε ένα ταξί και βρήκαν στην κατοχή του το δαχτυλίδι.

Ένοχος
Ο πατέρας του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι τότε είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά και ο ίδιος μεγαλώνει τα 6 του παιδιά τώρα που είναι στη φυλακή. Ο δε κατηγορούμενος ευχαρίστησε που μπήκε στη φυλακή, λέγοντας πως έτσι σώθηκε από τα ναρκωτικά. Είπε πως δε χτύπησε τις δύο γυναίκες, αλλά στην προσπάθειά τους να τον συγκρατήσουν έπεσαν στο έδαφος. Επίσης, πάντα δούλευε και έφτασε σε αυτό το σημείο από τα ναρκωτικά.
Τελικά, το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο και του επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 2 μήνες για τις σωματικές βλάβες που προκάλεσε στις δύο γυναίκες.

Πηγή : tharrosnews

Διαδικασίες εξπρές από το νέο Αναπτυξιακό νόμο



Σε 45 μέρες και με την έκδοση μίας «πολύ-άδειας» έναντι πολλών θα ανάβει το πράσινο φως για τις μεγάλες επενδύσεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για «τη διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις».

Το νομοσχέδιο των 153 σελίδων που κατατέθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη στη Βουλή απλοποιεί τις διαδικασίες για την έγκριση δημόσιων και ιδιωτικών στρατηγικών επενδύσεων.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι ο νέος επενδυτικός νόμος θα έχει ενεργοποιηθεί μέχρι τον Απρίλιο του 2013.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημείωσε ότι η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας είναι σημαντική αλλά μπλοκαρισμένη, διότι άλλοτε υπολογίζεται σαν κρατική και άλλοτε σαν ιδιωτική, και τόνισε ότι με τα κίνητρα που δίνονται μέσω του νέου νόμου, τελικά παρέχονται στην Εκκλησία τα ίδια κίνητρα όπως σε ιδιώτη.

Αναφερόμενος στη διαδικασία «fast track», ο υφυπουργός σημείωσε ότι δεν έχει δείξει ακόμη τη δυναμική του και μεταξύ άλλων σχολίασε στη συνομιλία του με δημοσιογράφους ότι το λιμάνι κρουαζιέρας στο παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας θα γίνει με αυτή τη διαδικασία.

Υπογράμμισε ότι οι βελτιώσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά στις προκαταβολές των επιδοτήσεων, αυτές θα ισχύουν και για τις ήδη ενταγμένες επενδύσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης φέρνει τις ακόλουθες σημαντικές αλλαγές:
• Δημιουργείται υπηρεσία μίας στάσης για τις στρατηγικές επενδύσεις καθώς μαζεύονται όλες οι αρμοδιότητες στη γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και συγκεκριμένα στη γενική διεύθυνση Στρατηγικών επενδύσεων. Οι ενδιαφερόμενοι για ιδιωτικές επενδύσεις θα υποβάλλουν τους φακέλους τους στην Invest In Greece και εκείνοι που θέλουν να αναπτύξουν σχέδια δημόσιων επενδύσεων θα στέλνουν τους φακέλους τους στη γενική διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων. Η υπηρεσία αυτή είναι αρμόδια για να συντονίσει όλους τους φορείς προκειμένου να συλλέξει τις άδειες. Αν παρέλθουν 45 μέρες χωρίς την έκδοση αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες τότε η επένδυση αυτόματα αδειοδοτείται.
• Καθιερώνεται η «πολυάδεια» αντί για την έκδοση πολλών αδειών για τις επενδύσεις.
• Παρέχονται διευρυμένα χρονικά όρια παραμονής στους επενδυτές τρίτων χωρών και ιδιαίτερα σε όσους προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ.
• Εισάγεται ο θεσμός των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων, αναφορικά με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για το χωροταξικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα ακινήτων, τη χωροθέτηση και την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας, για τη διευκόλυνση των επενδυτών.
• Δίνεται η δυνατότητα στην Εκκλησία της Ελλάδας να κάνει χρήση των διατάξεων για την αξιοποίηση της περιουσίας της.
• Δημιουργείται η «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.» στην οποία υπάγονται όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις από την περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το Σούνιο για την καλύτερη αξιοποίησή τους
• Βελτιώνεται ο επενδυτικός νόμος και δίνεται η δυνατότητα της 100% προκαταβολής των επιδοτήσεων κατά την έναρξη της επένδυσης, ο χρόνος υποβολής αιτήσεων θα είναι ανοικτός, οι επενδυτές θα μπορούν να αναθέτουν τα σχέδια τους για έλεγχο σε πιστοποιημένους φορείς.
• Απλοποιείται η διαδικασία για τη δημιουργία υδατοδρομιων.

Πιο αναλυτικά:

Στρατηγικές Επενδύσεις

1. Ενισχύεται ο ρόλος της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Δίνεται η δυνατότητα στη Δ.Ε.Σ.Ε. να συγκροτεί ομάδες εργασίας σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος ο συντονισμός της δράσης των αρμόδιων Υπουργείων.

2. Διευρύνεται το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων καθώς παρέχεται η δυνατότητα υπαγωγής στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων και επιχειρήσεων που ήδη λειτουργούν η διατήρηση των οποίων θεωρείται κρίσιμη για την εθνική οικονομία.

3. Διευκολύνεται το σύστημα αδειοδότησης επενδυτικών σχεδίων καθώς συστήνεται η Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων, η οποία θα χειρίζεται συνολικά τις αιτήσεις Στρατηγικών Επενδύσεων.

4. Με την σύσταση της Γ.Δ.Σ.Ε. αποσαφηνίζεται πλήρως το τοπίο σχετικά με την διαδικασία της αδειοδότησης καθώς αναλαμβάνει την ευθύνη να διαχειρίζεται τον επενδυτικό φάκελο ενώ η «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» στοχεύει με την αξιοποίηση του διεθνούς δικτύου που διαθέτει στην προσέλκυση όλο και περισσότερων επενδύσεων και την παροχή τεχνογνωσίας.

5. Η «Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ» εισηγείται στη Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) την υποβολή επενδύσεων που πιθανόν να μην πληρούν κάποια από τα κριτήρια που ενδεικτικά έχουν τεθεί από την εν λόγω επιτροπή, πλην όμως κρίνεται ότι θα επιφέρουν συνολικά σημαντικά αποτελέσματα για το σύνολο της οικονομίας της χώρας.

6. Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, καταργείται η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής συμμετοχής και προωθείται η αύξηση της Διαχειριστικής Αμοιβής η οποία θα καταβάλλεται σε δύο στάδια και σε συνάρτηση με την εξέλιξη της επένδυσης.

7. Δίνεται επίσης έμφαση, στη δυνατότητα εισαγωγής φορολογικών κινήτρων για την ανάπτυξη στρατηγικών επενδύσεων, στο πλαίσιο των περιορισμών του κοινοτικού δικαίου και της υφιστάμενης δημοσιονομικής συγκυρίας.

8. Για την άρση σημαντικών γραφειοκρατικών εμποδίων και με στόχο την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης, καταργείται η ανάγκη έκδοσης πολλαπλών αδειών και αντικαθίσταται με την έκδοση «πολυάδειας».

9. Διευκολύνονται οι επενδυτές τρίτων κρατών ως προς την παραμονή τους στην Ελλάδα με την παροχή διευρυμένων χρονικών ορίων παραμονής για τους εκπροσώπους των επενδυτικών φορέων και των συνεργατών τους. Παράλληλα παρέχεται δυνατότητα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη οικογενειών τους, που προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 300.000 Ευρώ.

Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων

Με το υφιστάμενο Σχέδιο Νόμου εισάγεται ο θεσμός των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), που διέπουν τις Στρατηγικές Επενδύσεις επί ιδιωτικών ακινήτων αναφορικά με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για το χωροταξικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα ακινήτων, τη χωροθέτηση και την Παραχώρηση Αιγιαλού και Παραλίας και για τα οποία προβλέπεται αναλογική εφαρμογή των ΕΣΧΑΔΑ, του ν. 3894/2010, περί δημοσίων Ακινήτων. Χρήση των σχετικών πλαισίων μπορεί να γίνεται κατόπιν αιτήματος του επενδυτή.

Εισάγεται διάταξη προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα στην Εκκλησία της Ελλάδας να κάνει χρήση του θεσμικού πλαισίου περί στρατηγικών επενδύσεων και κατ΄επέκταση και των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Η υπαγωγή στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο στοχεύει στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, έτσι ώστε, πέραν των άμεσων και σημαντικών ποιοτικών και ποσοτικών αποτελεσμάτων για τη συνολική εθνική οικονομία, να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό - κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Αττικό Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε.

Δημιουργείται, προς χάριν του Δημοσίου και υπό την εποπτεία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η «ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.», με διάρκεια ζωής 99 έτη και με σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση δημοσίων και ιδιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιοχή μεταξύ Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ακρωτηρίου Σουνίου.

Στόχος της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι το Ελληνικό κράτος να καθορίσει μια ισορροπημένη και ενιαία στρατηγική ανάπτυξης για όλη την περιοχή, με συμπληρωματικές και όχι ανταγωνιστικές παρεμβάσεις που διασφαλίζουν:
• την πρόσβαση των πολιτών και επισκεπτών στο παράκτιο μέτωπο
• τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής
• την πλήρη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς όρους
• το βέλτιστο καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης
• την υλοποίηση των αναγκαίων συμπληρωματικών υποδομών
• τη δημιουργία υπεραξιών για όλη την Αττική

Επενδυτικός Νόμος: Ρευστότητα - Ταχύτητα – Διαφάνεια

Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται επίσης ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου ιδιωτικών επενδύσεων, που υπάγονται σε επενδυτικούς νόμους.
Στο πλαίσιο αυτό:
1. Εισάγονται διατάξεις που αναμένεται να ενισχύσουν τη ρευστότητα των επενδυτών, δια της προκαταβολής έως και του συνολικού ποσού επιδότησης, κατά την έναρξη της επένδυσης, δια της κατάθεσης εγγυητικής επιστολής, προς διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.
2. Καταργείται ο χρονικός περιορισμός υποβολής επενδυτικών σχεδίων, κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο και παρέχεται δυνατότητα υποβολής επενδυτικών σχεδίων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
3. Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας, για τα Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια, το ύψος των οποίων καθιερώνεται στο όριο των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) ευρώ, προβλέπεται νομοθετική κύρωση.
4. Παρέχεται επίσης νομοθετική εξουσιοδότηση, για ανάθεση ελέγχων επενδυτικών σχεδίων σε πιστοποιημένους φορείς, προς υποβοήθηση του έργου των αρμοδίων Υπηρεσιών και υπό την τελική έγκριση της Διοίκησης. Με την έκδοση υπουργικής απόφασης, θα καθορισθούν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία πιστοποίησης των φορέων.
5. Συστήνεται αυτοτελές τμήμα επιθεώρησης ιδιωτικών επενδύσεων, που υπάγεται απευθείας στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι ο διαρκής έλεγχος τήρησης των διαδικασιών που διέπουν τις επιχορηγήσεις επιχειρηματικών σχεδίων και η πάταξη παραβατικών συμπεριφορών. Το γραφείο θα έχει και συμβουλευτικό ρόλο, διότι μέσω των πορισμάτων θα εντοπίζεται κάθε δυσλειτουργία των εφαρμοζόμενων διαδικασιών.

Υδατοδρόμια

Τέλος με το σχέδιο νόμου επιχειρείται να δοθεί μία μόνιμη λύση ως προς την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση υδατοδρομίων, έτσι ώστε, εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι πάροχοι τέτοιου είδους μεταφορών, να μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτα στην ανάπτυξη της δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο και συνεκτικό νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και εκμετάλλευση υδατοδρομίων είναι η προσέλκυση επενδύσεων σε αυτόν τον κλάδο, η ανάπτυξη της δραστηριότητας των αερομεταφορών τέτοιου τύπου, η τόνωση του τουρισμού, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές που δεν είναι ευκόλως προσβάσιμες, η ανάπτυξη της περιφέρειας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και φυσικά η βελτίωση υπηρεσιών μεταφοράς όπου αναπτυχθούν υδατοδρόμια.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιτρέπεται η δημιουργία υδατοδρομίου από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, εφόσον τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επιχειρείται η θεσμοθέτηση μίας σαφούς και χρονικά οριοθετημένης διαδικασίας αδειοδότησης. Συγκεκριμένα, ορίζεται μία Διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ως κύρια αρμόδια να παραλάβει την αίτηση και τον τεχνικό φάκελο του ενδιαφερόμενου και να λάβει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες εγκρίσεις από συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.

Πηγή : pelopsnews