Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ένοπλη ληστεία στην Ελαία, κλοπή οικίας στην Κυπαρισσία

Νέα κρούσματα εγκληματικότητας στην Τριφυλία

Δύο νέα κρούσματα ήρθαν να προστεθούν τις προηγούμενες μέρες στο μακρύ κατάλογο της εγκληματικότητας στην Τριφυλία. Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ελαία, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστος οι άγνωστοι δράστες «μπουκάρισαν» σε οικία στους Μύλους Κυπαρισσίας. Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης σε οικία στην Ελαία, ο 62χρονος ιδιοκτήτης άκουσε το σκύλο του να γαβγίζει επίμονα και βγήκε έξω από το σπίτι του, στο οποίο μέσα ήταν η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Βγαίνοντας έξω, δέχθηκε βίαιη επίθεση από δύο κακοποιούς ο οποίοι φορούσαν κουκούλες και γάντια. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ενώ έφερε αντιστάσεις, είδε μπροστά του ακόμα δύο κακοποιούς με κουκούλες και γάντια οι οποίοι τον απείλησαν με όπλα. Μπήκαν στο σπίτι και με την απειλή των όπλων και τη χρήση βίας απέσπασαν χρηματικό πόσο και ένα κινητό τηλέφωνο. Ευτυχώς, που χάρη στην ψυχραιμία του ανδρόγυνου δεν έγινε τίποτα χειρότερο και οι κακοποιοί ετράπησαν σε φυγή μες στη νύχτα. Το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν οικία στους Μύλους Κυπαρισσίας και μάλιστα με «κινηματογραφικό» τρόπο που θα ζήλευαν γνωστοί κασκαντέρ ή κομάντος, ανεβαίνοντας στο μπαλκόνι του σπιτιού με τριχιά! Γύρω στις 6 το απόγευμα, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έφυγαν από το σπίτι.

Ο ή οι κακοποιοί, όπως φαίνεται, παρακολουθούσαν το σπίτι και με τριχιά που πέταξαν στα κάγκελα του μπαλκονιού στην πίσω πλευρά του σπιτιού, αναρριχήθηκαν και στη συνέχεια παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα του υπνοδωματίου του ανδρόγυνου. Έκαναν τα πάντα άνω – κάτω για να βρουν τη λεία του και αφού «σαβούρωσαν» κοσμήματα και χρυσαφικά, ετράπησαν σε φυγή. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψε η σύζυγος του ιδιοκτήτη και μπαίνοντας στο σπίτι, τα έχασε αντικρίζοντας τα πράγματα ανακατωμένα και διαπιστώνοντας την παραβίαση. Γείτονες, από οικία λίγα μέτρα από το σπίτι, την άκουσαν, και έσπευσαν να δουν τι έχει συμβεί. Σημειώνεται πως, οι γείτονες όλη την ώρα που έγινε το συμβάν ήταν στον περιβάλλοντα χώρο του δικού τους σπιτιού, αλλά δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό.

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Πηγή : tharros news