Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Νέο πάρκο στον Αρκαδικό ποταμό ετοιμάζει ο όμιλος Τριπυλιωτών

Την δράση του που εξαπλώνεται στο όμορφο ορεινό κομμάτι της Τριφυλίας ανέλυσε κατά την διάρκεια συνεστίασης που πραγματοποίησε σε ταβέρνα της ΄Ανω Πόλης ο δραστήριος Όμιλος Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού ποταμού μαζί με δύο σημαντικές προσφορές προς το συλλογικό συμφέρον του τόπου που συγκίνησε τους παρευρισκόμενους.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Τάκης Αδαμόπουλος εκτός από τον οικονομικό απολογισμό στα μέλη του τόνισε ότι ο όμιλος σχεδιάζει την χάραξη υποδοχής των περιπατητών στον Αρκαδικό ποταμό στο θαυμάσιο τοπίο του τόπου μας που "αποτελεί την καλύτερη προοπτική για τον πλούτο που προσφέρει στην αναπτυξιακή πολιτική του τόπου μας" ενώ μίλησε για το Πάρκο με αειθαλή δέντρα που φύτεψε ο Σύλλογος αλλά αργότερα..ξεριζώθηκαν από ανθρώπινη παρέμβαση με σημαντικό τμήμα της οικονομικής ζημιάς να αποκαθίσταται. Ωστόσο την απογοήτευση πήρε την θέση της ένας νέος χώρος "με συμβόλαια και μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο Κυπαρισσίας με το οικόπεδο σε μια θαυμάσια τοποθεσία κοντά στον Μύλο των Αργυροπουλαίων που δώρισε ο συμπατριώτης μας Σωτήρης Χριστόπουλος με απαράμιλλη ομορφιά".

Ο δωρητής ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση αποσπώντας το χειροκρότημα όλων, θέτοντας μόνο τον όρο το νέο Πάρκο να φέρει την ονομασία Πάρκο Τριπύλης με τα ονόματα των γονιών του. Αποσαφήνισε ότι η δωρεά αυτή ήταν χωρίς προυποθέσεις και αστερίσκους για τον Όμιλο ώστε να δημιουργηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ έχουν παραγγελθεί τα δέντρα με κόστος 1.300 ευρώ. Η δημιουργία του Πάρκου με τίτλο Φυτεύοντας το δικό μας δέντρο θα γίνει πριν το Πάσχα. Η βιοποικιλότητα της έκτασης είναι μοναδική προβάλλοντας το Αρκαδικό ποτάμι ενώ θα κατασκευαστούν ειδικοί χώροι συνάθροισης και μελλοντικά μια κρεμαστή γέφυρα για τους επισκέπτες από την πέτρα του Μύλου μέχρι απέναντι στην κορυφή. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κυπαρισσίας π. Σταθόπουλος προσέφερε για τον σκοπό αυτό το ποσό των 500 ευρώ για την αγορά ων δέντρων, ενώ γλυκά προσέφερε η κα Χρύσα Δρούλια.

Αμέσως μετά το γλέντι ξεκίνησε τραγουδώντας μάλιστα παραδοσιακά τραγου΄δια του τόπου μας σε μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων εκλεκτά μέλη της τοπικής κοινωνίας και φίλοι του ομίλου αλλά και ο σύμβουλος της Τοπικής κοινότητας Κυπαρισσίας κ. Παν. Φωτεινόπουλος.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ


Πηγή : kyparissiotis