Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εκδηλώσεις του Δήμου Πύλου - Νέστορος για την αποκριά

Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες έχουν οργανώσει οι φίλοι του καρναβαλιού, οι σύλλογοι, οι επαγγελματίες και οι τοπικοί φορείς του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής θα αναβιώσουν παραδοσιακά αποκριάτικα δρώμενα στην Πύλο, τη Μεθώνη, τη Χώρα, την Κορώνη και τη Γιάλοβα. Ο τελευταίος Έλληνας ιππότης Ιωάννης Κουτρούλης μας προσκαλεί όλους να παρευρεθούμε στο γάμο του, που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα στη Μεθώνη στις 13:00. Θα μας προσφέρει ως ενθύμιο μπομπονιέρες, οι οποίες περιέχουν κυπαρισσόμηλα, καραμέλες και φασκόμηλο και συμβολίζουν την ευτυχία, τη μακροζωία και τα καλά γηρατειά. Οι εκδηλώσεις για το γάμο του Κουτρούλη ξεκινούν από το Σάββατο 16 Μαρτίου με το προγαμιαίο γλέντι στις 20:30, συνεχίζονται την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 18:00 με την έκθεση των προικιών και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με την τέλεση του γάμου.

Στην Πύλο, ο Σύλλογος Φίλων Καρναβαλιού έχει οργανώσει μασκέ πάρτυ το Σάββατο το βράδυ στις 22:30 ενώ την Κυριακή θα γίνει η παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων και των αρμάτων, στην κεντρική πλατεία στις 14:00. Την Καθαρά Δευτέρα ο Μακαρονάς θα περάσει δίκη στις 11:00 το πρωί και μετά την ετυμηγορία θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί.

Στην Κορώνη, το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 θα αναβιώσει «η φωτιά της Μπαρμπούτας» και την επόμενη ημέρα Κυριακή στις 16:00 η πόλη θα ξεφαντώσει σε ρυθμούς καρναβαλιού με την παρέλαση των αρμάτων και τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Στη Χώρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει παιδική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία, το Σάββατο στις 14:00. Μικροί και μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι και μη θα διασκεδάσουν παίζοντας με κλόουν, ξυλοπόδαρους και ταχυδακτυλουργούς.  Την Κυριακή το μεσημέρι στις 13:00 «η κοκκάλα» θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας. Φωτιές θα ανάψουν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στην παραλία της Γιάλοβας την Κυριακή στις 20:00 ψήνοντας και τσικνίζοντας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτυ και την Καθαρά Δευτέρα στις 11:00 το πρωί θα διεξαχθεί διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού και θα προσφερθεί ζεστή φασολάδα στον κόσμο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πύλου-Νέστορος αρωγός και υποστηρικτής των εκδηλώσεων εύχεται σε όλους καλή διασκέδαση και καλές απόκριες.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

14:00 ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ, ΚΛΟΟΥΝ, ΞΥΛΟΠΟΔΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΩΡΑΣ
20:00 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ «Η ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΑΣ» ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΝΗΣ
20:30 ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΠΟΥΡΤΖΙ», ΜΕΘΩΝΗ
22:30 ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ “FACE CLUB” , ΠΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

13:00 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΕΘΙΜΟΥ «ΚΟΚΚΑΛΑΣ», ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΩΡΑΣ
14:00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΑΡΜΑΤΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΛΟΥ
16:00 ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΚΟΡΩΝΗ
18:00 ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΠΡΟΙΚΙΩΝ-ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ (ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΨΗΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΨΑΛΕΣ ΚΡΑΣΙ)
20:00 ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ , ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ “AMICA LOUNGE” ΓΙΑΛΟΒΑ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

11:00 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ, ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΜΑ &  ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΛΟΒΑΣ
11:00 «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΟΝΑ», ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΛΟΥ
12:00 «Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ» ΑΝΑΒΙΩΣΗ & ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ (ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ –ΚΡΑΣΙ)

Πηγή : best-tv