Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

190 μαθητές ταλαιπωρούνται από τη διακοπή δρομολογίων στην Τριφυλία

Περισσότεροι από 190 μαθητές μαζί με τους γονείς τους ταλαιπωρούνται στο Δήμο Τριφυλίας από την διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών με ταξί. Ο αριθμός των παιδιών που μετακινούνται στην περιοχή της Τριφυλίας σε καθημερινή βάση είναι πολύ μεγάλος λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής, η οποία απαρτίζεται από πολλά χωριά, ενώ οι σχολικές εγκαταστάσεις είναι μόνο στις μεγάλες πόλεις της περιοχής.

Χθες για 3η μέρα οι γονείς μόνοι τους πήγαν τα παιδιά στα σχολεία τους με όποια ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για το τι θα γίνει στην συνέχεια αφού δεν μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους καθόλη την σχολική χρονιά.

Σε επικοινωνία μας με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας για θέματα Παιδείας Γιάννη Μερκούρη, μας επισήμανε το μέγεθος του προβλήματος αφού αφορά 190 παιδιά σε όλο το δήμο που μετακινούνται με ταξί αλλά και την αγωνία που υπάρχει στους γονείς. Ωστόσο μας τόνισε πως με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν -σημειώνοντας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο- ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο βρεθεί λύση και από την Δευτέρα να ομαλοποιηθεί και πάλι η κατάσταση. Πάντως ήδη χθες, τρίτη μέρα του προβλήματος, άρχισαν να εκδηλώνονται οι πρώτες διαμαρτυρίες των γονέων για την κατάσταση αυτή.


Πηγή : eleutheria online