Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ωρα μηδέν για την Κυπαρισσία - κατέρρευσε τμήμα στο λιμάνι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για την Κυπαρισσία πριν ακόμα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος με το λιμάνι της να καταρρέει και τους αρμόδιους να αρμενίζουν σε δηλώσεις χωρίς ουσία μετά τον ξεσηκωμό των κατοίκων εξαιτίας της κατάρρευσης του προσήνεμου μόλου με αποτέλεσμα τα ορμητικά κύματα να περνούν στο λιμάνι και το αλιευτικό καταφύγιο να μην εξυπηρετεί πλέον τους αλιείς και επισκέπτες.

Οργή διακατέχει τους φορείς όπως μας δήλωσε στο Ράδιο Κυπαρισσια 936 ο Πρόεδρος των Επαγγελματικών αλιέων κ. Κώστας Ροιλός που τόνισε ότι "βρισκόμαστε ξανά στην ίδια τραγική θέση με το λιμάνι να καταστράφηκε πλέον όταν τα λέγαμε χιλιάδες φορές παρά τις υποσχέσεις ότι τον Μάρτιο θα γίνουν παρεμβάσεις για να απικατασταθεί η βλάβη μέχρι να ολοκληρωθεί η τελική μελέτη για το λιμάνι" αλλά τώρα "κατέρρευσε τμήμα του μόλου με τα υποτιθέμενα έργα στο παλιό λιμάνι και η ρεστία θα μπαίνει στο λιμάνι και να ταλαιπωρούνται τα καίκια και τώρα ο Σύλλογός μας που αφορά όλη την Τριφυλία". Εξήγησε ότι θέλουν να γίνουν όλα τα λιμενικά έργα φέρνοντας ως παράδειγμα το λιμάνι του Μαράθου καθώς όπως διευκρίνισε "τίποτα δεν γίνεται σωστό σε αυτό το τόπο".

ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ

Ο ίδιος επιβεβαίωσε στο www.kyparissianews.com την πρόβλεψή του ότι θα παραθέσει τα "δημοσιεύματα 4 ετών για το θέμα,κανείς δεν μας άκουγε κάνοντας δηλώσεις όταν σωστά είχαμε επισημάνει ότι αρχικά το λιμάνι χρειάστηκε ένα ποσό για να επισκευές τώρα θα απαιτηθούν δεκαπλάσια χρήματα".

Μάλιστα υπογράμμισε ότι "πρόβλημα αντιμετωπίζει και το αλιευτικό καταφύγιο στο οποίο τα καίκια έχουν ρίξει 4 αγκυρόσχοινα καθώς δεν παρέχει καμία ασφάλεια ενώ το πρωί ήρθε αλιευτικό από την Ιταλία το οποίο αναχώρησε λόγω της άσχημης κατάστασης στο λιμενοβραχίονα". Καταλόγισε ευθύνες στη Περιφέρεια καθώς "ορισμένοι υπέγραψαν για το έργο και να έχουν κότσια να ανοίξει εδώ και τώρα ο φάκελος για το λιμάνι" καθώς οι αλιείς ζήτησαν την συμπαράσταση όλων των φορέων ώστε να γίνουν κινητοποιήσεις για την τύχη του λιμανιού Κυπαρισσίας καθώς πλέον το μοναδικό πλεονέκτημα για τουριστική προοπτική πλέον πήγε στο βρόντο.


Πηγή : radio 936