Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Πάει καλά το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας και η «Μικρή Αναδρομική» της Μαριάμ Τσακιριάν

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΦΑΡΙΣ»
Θαυμάσιες είναι η εντυπώσεις των επισκεπτών στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, ένα νέο χώρο πολιτισμού, που εγκαινιάστηκε την παρασκευή με τη «Μικρή Αναδρομική» έκθεση της Μαριάμ Τσακιριάν, ζωγράφος που έχει προσφέρει στη «Φάρις» για 18 χρόνια.
Το Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας λειτουργεί στο κτήριο του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις», στο παλιό Γυμνάσιο Παραλίας της οδού Ναυαρίνου.
Ο χώρος αυτός οποίος φιλοδοξεί να παρουσιάζει εικαστικές εκθέσεις, κυρίως ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, εγκαταστάσεων και video art, αλλά και διαλέξεις και παρουσιάσεις σχετικές με τα εικαστικά θέματα, ανοικτές για το φιλότεχνο κοινό. Είναι ένας χώρος όπου θα προβάλλεται  η νέα εικαστική και πολιτισμική πραγματικότητα.
Κτιριακά αποτελεί μέρος του Εικαστικού  Εργαστηρίου και οι πολιτιστικές δραστηριότητες του θα λειτουργούν και ως συνέχεια του εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, αφού όλοι οι μαθητές παράλληλα με τα μαθήματα τους θα ξεναγούνται  στον εκθεσιακό χώρο.
Την περασμένη Παρασκευή το φιλότεχνο κοινό της πόλης και κυρίως των εικαστικών τεχνών, είχε μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί για να απολαύσει την έκθεση μιας σειράς εικαστικών έργων, που η Μαριάμ Τσακιριαν δημιούργησε τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια,  που ήταν δασκάλα στο Εικαστικό Εργαστήρι.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Δευτέρα -Παρασκευή 14.30 έως 20.30 και Σάββατο 10.30 έως 16.30.

Πηγή : kalamatajournal