Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Εταιρεία Παπαδημητρίου Αύξηση 15% φέτος στην εξαγωγή κορινθιακής σταφίδας


Πάνω από 1.000 τόνους μαύρης κορινθιακής σταφίδας από τη φετινή σοδειά έχει προωθήσει στο εξωτερικό μέχρι τώρα η καλαματιανή εταιρεία Παπαδημητρίου. Ο πρόεδρός της και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κορινθιακής Σταφίδας, Κώστας Παπαδημητρίου, κάνει λόγο για αύξηση 15% στις εξαγωγές του προϊόντος από το εργοστάσιό του σε σχέση με πέρυσι, ενώ αισιοδοξεί ότι η ροή θα συνεχιστεί καλά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πρόκειται, άλλωστε, για προϊόν που ιδίως από τους Ευρωπαίους καταναλώνεται περισσότερο όσο πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων, καθώς σχετίζεται με τα γιορτινά γλυκίσματα.

Για τη νέα χρονιά, λέει ο κ. Παπαδημητρίου, υπάρχει μια αγωνία όσον αφορά στη διεθνή αγορά, που οφείλεται στο φόβο της πτώσης των τιμών από την Τουρκία (παράγει σταφίδα σουλτανίνα).
Πάντως, ο κ. Παπαδημητρίου θεωρεί ότι η σταφίδα μαζί με το ελαιόλαδο και τις ελιές, ως προϊόντα με μεγάλη δυναμική και μέλλον, μπορούν μέσω των εξαγωγών να δώσουν ώθηση στην οικονομία της Μεσσηνίας και της χώρας.
Σημειώνει ότι η ανόρθωση θα έρθει μέσα από τις εξαγωγές και προσθέτει: «Τώρα έχει σημασία η κάθε περιοχή, ο κάθε νομός με τα προϊόντα του να συμμετάσχει σε αυτό. Και χρειάζεται συστράτευση όλων, τυποποιητών-εξαγωγέων, παραγωγών, κρατικών υπηρεσιών και συνεταιρισμών». Γι’ αυτό το λόγο, όπως λέει ο κ. Παπαδημητρίου, επιμένει να καλεί την ΕΑΣ Μεσσηνίας να του πουλήσει σταφίδα αντί να τη δίνει στη ΣΚΟΣ (Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας), ώστε το προϊόν να εξάγεται από τη Μεσσηνία, για να αυξηθούν και οι θέσεις εργασίας εδώ, και να μην πηγαίνει στην Αχαΐα.
Της Μαρίας Νίκα

Πηγή : tharrosnews