Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

H καθυστέρηση με το Παραδείσια-Τσακώνα

«Ξύπνησε» τα αντανακλαστικά των φορέων του Νομού


Μέχρι σήμερα, οι επίσημοι φορείς της Μεσσηνίας, για τα μεγάλα προβλήματα του Νομού, αρκούνταν σε κάποιες σποραδικές «προσωπικές» τουφεκιές στον αέρα, πιστεύοντας ότι έτσι κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους πολίτες που τους ψήφισαν. Ο χρόνος, όμως, περνούσε, αλλά τα προβλήματα αντί να λύνονται, βάλτωναν περισσότερο.
Εδώ και κάποιους μήνες, από τότε που έγινε Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σίγησαν τελείως, πιστεύοντας ότι και μόνο η παραπάνω εξέλιξη θα έλυνε και όλα τα ζητήματα. Κι αυτή η τακτική, αποδείχτηκε λάθος.
  Οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στο οδικό τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, η δυσμενής κατάσταση στο θέμα της Ολυμπίας Οδού, αλλά και μια σειρά από άλυτα προβλήματα, που προκαλούν την αγανάκτηση και την οργή των πολιτών, φαίνεται ότι αποτέλεσαν την αφορμή, για να αποφασίσουν να κινηθούν. Πόσο θα επιμείνουν και τι θα πετύχουν, μένει να το δούμε.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, όμως, σε συνάντηση που είχε χθες ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος με τον δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 2.00 το μεσημέρι, σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Νομού,  για να προσδιορισθεί η στρατηγική για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων (Κόρινθος-Τρίπολη- Καλαμάτα, Ολυμπία Οδός), καθώς  και η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.
Ο κ. Πετράκος ανέλαβε πρωτοβουλία, όπως τόνισε ο ίδιος, για τη δημιουργία ενός παμμεσσηνιακού μετώπου διεκδίκησης, για την προώθηση των μεγάλων αυτών ζητημάτων και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά και τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Συμφώνησαν, στη σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, να καθοριστεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων της Μεσσηνίας και ακολούθως οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων να επισκεφθούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, ώστε να γίνει η παρουσίαση αυτών των δίκαιων διεκδικήσεων και να ζητηθεί η ικανοποίησή τους.
Η συνάντηση με τον δήμαρχο έγινε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, όπως σημείωσαν και οι δύο, ενώ ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε, παράλληλα, ικανοποιημένος από τη θέση που διατύπωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά στο ζήτημα της εργασιακής διαθεσιμότητας-απολύσεων των δημοτικών υπαλλήλων.
Ειδικότερα, ο βουλευτής ανέφερε ότι τον βρήκε απόλυτα σύμφωνο η απόφαση του δημάρχου να μην αποσταλούν τα στοιχεία που ζητάει το υπουργείο Εσωτερικών,  προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση της διαθεσιμότητας.
Από την άλλη πλευρά, με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ανησυχία του που το κομμάτι του δρόμου Παραδείσια-Τσακώνα δεν δίνεται στην κυκλοφορία, για τους γνωστούς λόγους, και προτείνει, με τη σειρά του, κοινή πορεία και συνεργασία του συνόλου των φορέων του Νομού, με σκοπό την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη επίλυση, για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος το συντομότερο δυνατόν προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Πηγή : www.tharrosnews