Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

«Σκάνδαλο» με την Εύη Χριστοφιλοπούλου, την κόρη της και εκπαιδευτήριο στην Καλαμάτα


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ Η ΟΙΕΛΕ
ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ 

«Σκάνδαλο μεγατόνων», στο οποίο εμπλέκει την Εύη Χριστοφιλοπούλου, πρώην υφυπουργό Παιδείας, την κόρη της και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Θανάσης Πετράκος, τονίζει ότι μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία η Εύη Χριστοφιλοπούλου οφείλει να παραιτηθεί από βουλευτής, ενώ η ίδια μιλάει για άθλια προσπάθεια κατασυκοφάντησής της.
Η Ομοσπονδία στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι η Εύη Χριστοφιλοπούλου έβαλε στο συρτάρι υπόθεση υποκλοπής και διαρροής θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, επειδή συνεργάζεται με αυτά η κόρη της!
«Η αποκάλυψη ότι η κόρη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου συνεταιρίστηκε με ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας για την ίδρυση και λειτουργία του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» δεν θα προκαλούσε ουδεμία έκπληξη, εάν ο σχολάρχης του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου δεν κατείχε τη θλιβερή πανελλαδική πρωτιά της απόπειρας υποκλοπής και διαρροής θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2009!!!», τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, που συνεχίζεται ως εξής: «Ο καταδικασθείς σχολάρχης είναι ο Φώτιος Μπουγάς, η κρίση του οποίου για την πρωτοφανή νόθευση των Πανελλαδικών Εξετάσεων εκκρεμοδικεί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) εδώ και 2,5 χρόνια (!), από τότε δηλαδή που Υφυπουργός Παιδείας ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ
Το καλοκαίρι του 2009 κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο υπόγειο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα, 6 εκπαιδευτικοί κατ’ εντολήν του σχολάρχη έστησαν μηχανισμό ηλεκτρονικής υποκλοπής των θεμάτων των εξετάσεων. Ωστόσο πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω, και μετά από διενέργεια ΕΔΕ οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, που με διαφορετική σύνθεση και ακροάσεις έκρινε το σχολάρχη και τους εκπαιδευτικούς. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σάλο στο πανελλήνιο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΙΝΗ-ΧΑΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΙ …ΕΝΣΤΑΣΗ
Με ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας (συνημμένο 1), μετά από πρόταση και των αιρετών της ΟΙΕΛΕ, επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές στους 6 επίορκους εκπαιδευτικούς, σε 3 εκ των οποίων μάλιστα επεβλήθη και η ποινή της οριστικής απόλυσης από την εκπαίδευση. Αντιθέτως, λίγες ημέρες μετά το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, αυτή τη φορά με διαφορετική σύνθεση, κατά την εξέταση των πειθαρχικών ευθυνών του σχολάρχη – εγκεφάλου της υποκλοπής δεν επέδειξε την ίδια αυστηρότητα. Αντί της ποινής της άρσης λειτουργίας σχολείου, που προβλέπει ο νόμος, ο Φώτιος Μπουγάς καταδικάστηκε στην ποινή-χάδι προστίμου ύψους 25.000 ευρώ (συνημμένο 2). Μάλιστα, ο παραβάτης σχολάρχης κατέθεσε ένσταση στο ΚΥΣΔΕ εναντίον της ποινής, στα τέλη Μαΐου του 2010. Την εποχή εκείνη Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑ;
Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενστάσεις εκδικάζονται συνήθως εντός ολίγων εβδομάδων ή μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, η ένσταση του κ. Φ. Μπουγά βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια κλειδωμένη σε κάποιο ερμάρι του ΚΥΣΔΕ από ένα «αόρατο» χέρι που τον προστατεύει. Η απορία της ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης, παρά τα συνεχή διαβήματα της Ομοσπονδίας, απαντάται σήμερα με την είδηση ότι η κόρη της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, Ελιάνα, είναι συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» (συνημμένο 3) που θα λειτουργήσει στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα (συνημμένο 4). Ο εταιρικός «γάμος» Χριστοφιλοπούλου-Μπουγά το φθινόπωρο του 2012, εξηγεί εκ των υστέρων και κάποιες «περίεργες» κινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, όπως π.χ. την προσπάθειά της να περάσει Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει σε ιδιωτικά σχολεία να εκμεταλλεύονται εμπορικά, μετά τη λήξη των μαθημάτων, τους χώρους και τις υποδομές τους (συνημμένο 5). Η απόπειρα αυτή δεν ευοδώθηκε, μετά και από έντονη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ που επικαλέστηκε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ η οποία απαγορεύει τις εμπορικές χρήσεις χώρων ιδιωτικών σχολείων (συνημμένο 6), και η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου υποχρεώθηκε σε ανάκληση της απαράδεκτης εκείνης ρύθμισης με έγγραφό της προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (συνημμένο 7). Ωστόσο, στο πρόσφατο Μνημόνιο 3 περιέχεται διάταξη (φωτογραφική;) που ξεπερνά το σκόπελο του ΝΣΚ και επιτρέπει σε «κοινοπραξίες» τύπου Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου να κάνουν ελεύθερα εκπαιδευτικές «μπίζνες».
ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;
Η αποκάλυψη της δυσώδους αυτής υπόθεσης, ενός ακόμη δείγματος του καταρρέοντος, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, δικαιώνει τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ που είχε ζητήσει, τον Ιούλιο του 2011, την παραίτηση της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου από τη θέση της Υφυπουργού Παιδείας (συνημμένο 8) ως «ανθρώπου των σχολαρχών».
Άραγε, μετά την αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ θα βρει το πολιτικό θάρρος να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου; Ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, θεωρώντας, η «πανέξυπνη», εμάς, που ως Άτλαντες κουβαλάμε στους ώμους μας τρία μνημόνια, βλάκες!».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η πρώην υφυπουργός Παιδείας, σε απάντησή της τονίζει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη γιατί η ΟΙΕΛΕ τη συκοφαντεί, ενώ επισημαίνει ότι επί θητείας της στο υπουργείο Παιδείας κρίθηκε πως η ποινή στο Εκπαιδευτήριο ήταν επιεικής, γι’ αυτό και αποφασίστηκε, και με τη δική της υπογραφή, η υπόθεση να επανεξεταστεί και ενδεχομένως να επιβληθεί αυστηρότερη ποινή.
Ειδικότερα, η κ. Χριστοφιλοπούλου σημειώνει: «Η σημερινή άθλια και δόλια προσπάθεια κατασυκοφάντησής μου από τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτό είναι η τελευταία μιας σειράς παρόμοιων «πρωτοβουλιών». Αυτή τη φορά επέλεξε να χτυπήσει την κόρη μου Ελιάνα.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέτω υπόψη σας τα εξής:
Η κόρη μου Ελιάνα, οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE, είναι 32 ετών παντρεμένη και κάτοικος Καλαμάτας εδώ και 3 χρόνια.
Η συνεργασία της με τον κ. Μπουγά, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2011, αφορά αποκλειστικά την ίδρυση ιδιωτικού ΙΕΚ. Όπως είναι γνωστό, τόσο το προϋφιστάμενο όσο και το ισχύον νομικό πλαίσιο για την ίδρυση των ΙΕΚ, ως εκπαιδευτικών μονάδων, δίνει την δυνατότητα εναλλασσόμενης χρήσης σχολικού εκπαιδευτηρίου και ΙΕΚ. Τα περί υπουργικών αποφάσεων για χρήση χώρων είναι παντελώς άσχετα και αποκλειστική στόχευση έχουν την δόλια κατασυκοφάντησή μου.
Η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω ΙΕΚ ήταν και είναι απολύτως σύννομη και ουδεμία σχέση έχει με την δραστηριότητά μου ως Υφυπουργού Παιδείας.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των πανελλαδικών εξετάσεων, γιατί σκοπίμως αποκρύπτεται ο πραγματικός λόγος της εκκρεμότητας ενώπιον του ΚΥΣΔΕ;
Το αληθές είναι ότι επειδή ακριβώς κρίναμε ότι η ποινή είναι υπερβολικά επιεικής, η υπόθεση παραπέμφθηκε με την υπ’ αρίθμ. Φ8/214/33124/Δ5/21-4-2010 ενώπιον του ΚΥΣΔΕ, όπου και εκκρεμεί, για την επιβολή αυστηρότερης ποινής, με συνυπογραφή μου ως Υφυπουργού Παιδείας και τελική υπογραφή της τότε Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου.
Συνεπώς, ζητήσαμε αυστηρότερη ποινή ακριβώς για να μην γίνει κουκούλωμα.
Και επειδή η αθλιότητα έχει τα όριά της το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Από την πλευρά του ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Η σημερινή ανακοίνωση-αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ, με την οποία καταγγέλλεται η πρώην υφυπουργός Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, δημιουργεί μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης για την πρώην υφυπουργό. Με την ανακοίνωση-αποκάλυψη αυτή, καταγγέλλεται ότι ο βασικός λόγος που δεν επεβλήθη ποινή άρσης της λειτουργίας του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου του κου Φώτη Μπουγά, όπως προβλέπει ο νόμος για την απόπειρα υποκλοπής και διαρροής των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2009, είναι η σχέση συνεργασίας της κόρης της κας Χριστοφιλοπούλου με το ιδιωτικό σχολείο.
Μετά την αποκάλυψη αυτή, η κα Χριστοφιλοπούλου οφείλει να παραιτηθεί από βουλευτής, αφού η αποκάλυψη αυτή δικαιώνει, όπως τονίζει και η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, ο οποίος είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2011 την παραίτηση της κα Χριστοφιλοπούλου από την θέση της υφυπουργού Παιδείας ως «ανθρώπου των Σχολαρχών».

Πηγή : kalamatajournal